Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz hambi80 #28745 üzenetére
Hali, bár ez nem tudom mennyire lesz segítség:
Én régebben ezt próbáltam: [link] (ez is t-home-os cucc) és simán működik egy tp-link usb-s eszközzel: [link].
XP és win7 alatt egyaránt.
(csak azért írtam, hátha csak valami beállítási probléma lesz nálad nem pedig hardveres)mod.: bár ezek ilyen alapvető dolgok --> hány csati van a routerben engedélyezve illetve ezzel egy időben használatban. nincs-e mac-szűrés...ilyesmikre gondoltam így első körben.
[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #13422 üzenetére
Nálam így működött xp alatt és működik most win7 alatt is, ezért gondoltam másnál is működhet ez a verzió...(egyébként a cs1-ben lévő "start" érték 0-ra állításával a többi cs-mappában is 0-ra változott a "start" kulcs értéke )
-
mycso
veterán
válasz pincehely #13410 üzenetére
Telepítés után is át lehet állítani AHCI módra a biosban, csak előtte:
regedit --> HKEY_LOCAL_MACHINE/System/ControlSet001/services/msahci --> ezen belül a "start" kulcs értékét módosítani "0"-ra.
Restart, a biosban átállítani AHCI-ra és működik.
-
mycso
veterán
válasz Morden24 #10415 üzenetére
Szia, a TC-től független. Intézős másolgatásnál is elkopik a ram, illetve most egy 3/4 órára itt hagytam a gépet, az esetet kikapcsoltam teljesen és most 98%-on áll a ram kihasználtság...
A virtuális memóriát alapban a windows kezelte, majd átraktam kézibe 250MB-6GB majd 6.5GB-8GB értékre, mind3 esetben ugyan ez a tünet.
Ilyen vírusirtó, antyspy-malware-stb. programból már talán nincs is olyan amit még nem futtattam le, de egyik sem talált semmilyen problémát/problémás fájlt/futó alkalmazást.
(természetesen a vírus, stb. kergetőkből csak az eset + windefender fut a többit csak ennek a problémának a kedvéért indítottam el)A futó alkalmazások között pedig soha semmilyen folyamat nincsen ami kimagaslóan sok ramot zabálna, tehát ezért vagyok tanácstalan, mert nem látom mi fogyasztja el. (egy win reinstallon már túl vagyok a helyzet változatlan, illetve lehet a friss telepítés után nem volt meg ez a probléma csak valamelyik win frissítés után --> ezt nem nagyon figyelgettem egyesével)
Miközben írom ezt a regényt közben eszembe jutott egy alapvető dolog amivel nem foglalkoztam, pedig mindenhol megemlítettem...utorrent --> nemrégiben ezt is frissítettem a legújabbra.
Most, hogy kilőttem úgy néz ki meg sem moccan a memória kihasználtság (olyan 20 körül áll). Hát ha ez valóban megoldja, akkor ez nagy amatőrség volt a részemről, hogy nem jutott eszembe. Már mindenféle vírus, program satöbbi felmerült, de ez még nem...Na várok egy órácskát, hanem mozdul a ram akkor megvan a bűnös. (ami érdekes a utorrent sem foglal semmi extrát a ramból a futó folyamatok között...)
-
mycso
veterán
A problémámra senkinek sincsen ötlete???
Találtam egy hasonló problémát, de ott a srácnak még a bétával volt ilyen gondja ám ott sem tudtak neki segíteni: [link]
Nálam annyiban másabb, hogy szépen lassan (tehát másolgatások nélkül is) elfogy a memória. (bár winyó használat az van torrent, stb)
-
mycso
veterán
Hali, van egy érdekes problémám, nem tudom volt-e már ilyenről szó.
Jelenleg win7 pro x64 van a gépen (gép adataimnál), és az a jelenség, hogy egyszer csak elfogy a memória (általában fagyás-újraindulással végződik).
Amikor betölt a win, olyan 25% körülit használ a ramból. Indul 1-2 progi utorrent, firefox, msn meg esetleg 1-2 apróság ekkor max 30% környékéig kúszik fel a memória kihasználtság.
Ha valami winyót igénylő műveletet indítok, pl.: totalcommanderbe egy nagyobb fájl másolása, akkor elkezd menni fel a memória kihasználtság egészen 99%-ig. Majd ha minden winyó művelet elcsitult, akkor vissza jön 30% környékére.
Viszont a gép minél tovább van bekapcsolva (minél több dolgot csinálok rajta) 1-1.5 óra elteltével beáll 80-86%-ra a ram kihasználtság és innen nem megy lentebb.
Illetve valamelyik nap úgy is elfogyott a ram, hogy a géphez nem is nyúltam --> win indít, csak a utorrent futott --> pár óra alatt megtelt a memória, majd restart. (bár a utorrent is winyó forgalommal járt)
Driverek a legújabbak, a win frissítései mind fent vannak, vírus stb. asszem kizárva: eset ss, defender, A Squared, Spywareterminator, no ezek mind lefuttatva.
Ha valakinek van erre valami megoldása, lécci segítsen.
-
mycso
veterán
válasz Zoli1222 #1032 üzenetére
Jobb click a hálózati ikonra --> "Hálózati és megosztási központ megnyitása" --> bal lent "Internetbeállítások" --> "Kapcsolatok" fül kiválaszt, itt beállítod alapértelmezettnek az ADSL kapcsolatot, és pötty ide: "Automatikus tárcsázás mindig, amikor nincs hálózati kapcsolat"
-
mycso
veterán
Nekem ez picit zavaros, ha látja a gép a 4gb ramod, akkor hardver téren semmi probléma.
Tehát: az, hogy 1 vagy 2 oldalas dual vagy single channel-ben megy, stb. már csak részlet kérdés ha megy a gép, nem fagy és látja a bele rakott mennyiségű ramot.
Viszont, hogy miért írja a win7, hogy csak a fele használható...
(esetleg megpróbálhatod átrendezni a ramokat, hogy arra mit mond vagy 1GB-ot kivenni, hogy akkor tudja e használni a maradék 3-at...)“The Night is Dark and Full of Terrors”
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest