Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
Geller72
veterán
Azt nem ismerem, de egy ismerősömnek ezt vettem meg. Zsebkönyv, de 430 oldalas. Elég részletes. Nem annyira, mint egy Server kézikönyv, de szerintem 1.663,-Ft-ért jó.
-
Geller72
veterán
válasz bobsys #26200 üzenetére
A megoldás nagyon aljas volt... Az ok, hogy nem értem, miért köcsögösködik a telepítő, ha másik hdd van bent. Ám a többi partíció kuszaságának megakadályozása miatt lehet..ezt, azért úgy érzem a 21. században egy OS-nek le kellene (van, amelyik le is tudja) tudnia kezelni. Szal HDD lehúz, de a későbbi telepítés egyszerűsítése miatt a legfrisebb driverek egy USB-s penen vannak, amit rádugtam az egyik hátsó USB slotra..nnna, ennyi elég volt a telepítőnek, hogy hülyének nézzen. No comment..
Update: Biosban Sata 0-3 portnak NATÍVNAK kell lennie, mert legacyban szintén befordul a telepítő..tehát ENABLED.
Update2: XP alól formázva, 32K-s foglalási egységre sem jó. Újra kellett a telepítővel formáztatnom. Most elindult..
Öcsém....hát, komolyan mondom..[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
XP alól particionálva, formázva, aktívvá téve, seven telepítésekor másik hdd lehúzva..szal ezeken már túl vagyunk..
-
Geller72
veterán
Üdv. Vettem egy Samu F1 terrás hdd-t és szeretném lecserélni az öreg Xp-m. Adva van egy Windows 7 telepítő lemez. AHCI beállítva. x64 verzió. Sata driver USB-n. (X64-es). Particionálom a HDD-t, mennék tovább, de kiböki, hogy " A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy meglévőt keresni. További inrmációt a telepítő naplófájljaiban talál." Az egy dolog, hogy MIUTÁN particionáltam, utána kezd el nekem köpködni, hogy nem talál rendszerpartíiciót - lérdem én, hogy akkor eddig mi alapján particionált - de ne akdjunk fenn ilyen kicsinységen. Adok neki tallózva drivert. GA-P35C-DS3R lap sata driver USB-n. X64 kiválaszt. Tovább. Hiba: "A telepítés folytatásához az Illesztőprogram betöltése lehetőség használatával telepítse a 32 bites (mi a nyavalyának is ) és az ALÁÍRT 64 bites illesztőprogramokat. Aláíratlan 64 bites illesztőprogramok telepítése nem ajánlott, ez működőképtelen...blablabla.."
A hdd-re debian telepítése gond nélkül lemegy.
Várom az ötleteket.
Köszönöm. -
Geller72
veterán
Én értelemszerűen csak azokon a meghajtókon engedélyezem, ahova a programjaimat telepítem. Mondjuk ebből adódik, hogy a system partíción kívül a többi partíciót, vagy komplett lemezt, lemezeket csak adattárolásra használom. És azt is csak addig, amíg szükségem van azokra az adatokra, fájlokra, ezt követően backupolom a dolgaimat. Ettől függetlenül is van rendszeres backup.
-
Geller72
veterán
Ha nagyon durván akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy a prefetch is valami olyasmit csinál, mintha letiltanád a virtuális memóriát, és mindent a fizikaiban "tárolnál", hogy kéznél legyen. A prefetch is hasonló elven működik. A gyakran használt programjaidat betölti a memóriába, hogy ha használni akarod, gyorsabban induljanak. De ez dinamikusan változik. Ha nem jól mondom, majd kijavítanak..
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz sfdrakex #1708 üzenetére
Annak is utána néztem persze, legalább ilyen alapossággal... De lehet, hogy valami elkerülte a figyelmem, és neked nem fogja.. Nvidia Quadro NVS 100, NV17-PCI-64MB.
Ami azért lenne jó, mert két monitort kezel, 2048×1536-ig...[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Engedd neki a virtuális memóriát. Ez már nem W98SE. Prefetch van. Egy kis olvasnivaló win mem kezelésről, magyarul.
-
Geller72
veterán
Out of limit..sry..nos...
Idézem:
"This product has been discontinued as of April 01, 2008"...ennyi... -
Geller72
veterán
válasz sfdrakex #1704 üzenetére
Az #1687-ben írtam, hogy milyena kari...
...ööö, még mindig a G520 oldalát lnkelted. Ez egy 108Mbps-es kari, az enyém meg egy 22Mbps-os. De a hivatalos oldalon már körül néztem. Ott nincs, csak xp/98/me/nt/2k alá driver .
Hivatalos oldalon ennyi van.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz sfdrakex #1698 üzenetére
Az addig ok, de nekem nem G520-am van... nekem Rev B2-es 520+-om van, aminek a B2-es driverrel mennie kellene..de nem megy. D-Link AirPlus DWL-520+. H/W ver: B2.
[ Szerkesztve ]
-
-
Geller72
veterán
Egy szóval sem írtam, hogy adott ki. Azon sem ment már, tehát már ahhoz sem volt driver. Az idegesít, hogy nem egy százéves soros vagy párhuzamos portos szarokról van szó. A D-Link Dwl-520+ az egyik. Ez egy wifi pci-kártya.
A Scannerem egy USB-s scanner, a tuner az meg egy PVR2-es külső USB-s cucc. Az nvidia kariról meg ne is beszéljek. A PCI-os userek le vannak szarva?? Egyszerűen azt a gépet már nem akarom fejleszteni, mert egyrész nem is régi, nem is gyenge, elég a teljesítménye, amire összeraktam, és az egész hóbelevancot nem fogom kicserélni egy rossz support miatt. A pci-os vga kell az alacsony fogyi miatt is. Most tegyem rá vissza a 6 éve vett XP Home-ot? Nem igazán hat ösztönzően.#1684: Megsasolom.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Valaki #1647-re?
-
Geller72
veterán
Háj.
Seven 64 bit vásárláson töröma fejem, de sajnos egy csomó hardverem nem megy alatta. A hw gyártó nem biztosít drivert az eszközeimhez.
-dlink wifi pci card
-usb-s scanner
-Hauppage usb-s tuner card
-Nvidia quadro 64Mb PCIOlvastam az egyik hsz-ben egy másik topikban, hogy lehet az xp drivereit integrálni a sevenbe. Erről kellene nekem valami komolyabb info.
XP mód kilőve, nem akarok drágább csomagot választani, hanem csak az alapot.
KöcceGeller
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest