Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
veterán
-
bobsys
veterán
ms storeban vehetsz csak licenset (a telepitot meg letoltod MS siterol) de az sem olcsobb
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
törölt tag
valaki meg tudná mondani, hogyan tudok elindítattni automatikusan egy rendszergazdai jogosultságot igénylő programot, egy nem rendszergazda felhasználónál?
(indítópultba beraktam, a jogosultsági szintnek megadtam, hogy "a program futtatása rendszergazdaként", de ezzel a beállítással egyáltalán semmit sem csinál... ha ezt a pipát kiveszem, akkor elindulna, csak nyilván nem tud) -
retes
aktív tag
válasz bobalazs #9382 üzenetére
Mikor beléptettem tartományba a vírusirtó szerverről nem tudtam remot feltenni a klient azért RPC és minden távelérést elindítottam a számítógép kezelés alatt, de ez sem bizonyult elégnek, hozzáteszem, hogy vista alatt ez volt a megoldás. Majd az alap szűrőprogram szolgáltatást leállítottam és az lelőtte a windows tűzfalat is és akkor már ment a remot install, de a hálózati meghajtókról továbbra sincs semmi hír...
A tudás mindenkié!!!
-
nagyúr
de ha usb-és akkor be kellene állítani, hogy a pendrive-okat is kapcsolja ki, nem?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Syl
nagyúr
válasz band1103 #9380 üzenetére
Pont azt írtam, hogy az usb vinyót sleepben sem kapcsolja le, csak a belső vinyókat. Piszok idegesítő pl. ha a laptop fedelét lecsukom, az lemegy sleepbe, a belső vinyó leáll, az usb-re kötött szintén laptop vinyó pedig tovább pörög.
Egyébként nem vagyok arról meggyőződve, hogy ez a win hibája lenne. Nekem ez inkább bios hiányosságnak tűnik.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
nagyúr
válasz band1103 #9384 üzenetére
Ez viszont nem igaz, hogy nem szellőzik szerintem. Nekem van egy és nincs ház ventim benne, és csak úgy megy rajta keresztül a levegő... Nem melegebb mint a benti vinyók. Pedig nekem 3 vinyó van beépítve + egy a rack-be.
Drága egy rack? Egy sata 2-es kb 2500 ft... Nem hiszem hogysok lenne."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Syl
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #9377 üzenetére
Tudom, hogy nem sleepről volt szó, de a végeredmény ugyanaz: az usb-re kötött vinyó tovább pörög.
Mobile rackkel pedig már vagy 10 éve nem vacakolok. 2,5" usb rack, benne egy laptopvinyó, nem igényel külső tápot. Otthon az asztali gépre, laptopra, melóban asztali gépre szoktam kötni.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
band1103
őstag
válasz Sub-ZeRo #9383 üzenetére
Jójó de eddig azt sem tudtam hogy ez valami user error vagy hw hiba vagy sw kavarás vagy csak simán nem tudja a W7 és kész.
A rack meg passzívan nem szellőzik eléggé ventis meg felejtős mert nem kell plusz zajforrás nekem. Bár szét lehetne szedni de azzal csak oda lyukadok ki hogy lesz egy drága kapcsológombom."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
nagyúr
válasz band1103 #9380 üzenetére
Megvan rá az ok biztos, hogy miért nem tudja leállítani, nem vagyok os fejlesztő.
A rack-nél meg nem kell hurcolászni, nem kötelező. Csak a motor leállításra egy jó példa. Xp alatt én sokat használtam, ha nem kellett, akkor csak leválaszt, majd kikapcs a rack.
De tényleg ha ennyire zavar az hogy nem kapcsolja ki a motort, akkor a win 8 fejlesztésénél vegyél részt, és dobd be ezt a leválasztós motor leállítós dolgot.
Nyugodj bele hogy nem tudja. Ennyi, kész. Nekem is lennének még ötletek hogy mi kéne a win 7-be, és mi nem. De ez van. Örüljünk hogy van egy "rendes" ms termék. Amiben vannak/lesznek hibák.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
band1103
őstag
válasz Sub-ZeRo #9377 üzenetére
"azt meg a win 7 nem tudja, hogy az áramot is ki kapcsolja"
Ha sleep alatt meg az energiatakarékossági sémában le tudja kapcsolni (tehát nem áramtalanítani hanem a motort lekapcsolni) akkor leválasztáskor is tudja már. Mibe telne neki? 2010-ben ez igazán elvárható egy "új" os. esetén.
Mondom én már azzal megelégednék ha a motor leállna. Ha meg nem akarom hurcolászni a HDD-t akkor a rack hülyeség. Annyi pénzt egy kapcsolóért nem fizetek.
Miért akarom leválasztani ha nem akarom kivenni? Talán mert a hülye ms os. állandóan felébreszti a HDD-t még akkor is mikor semmit nem csinálok. Akkor menjen az a vinyó ha én akarom. Mire kell egy archiválásra és háttértárolásra használt HDD a W7-nek ha még csak os. sincs rajta?
Altatás előtt mindent kiirkálna rá amit csak kell aztán hozzá se nyúljon ha én nem akarom. Ezt nehéz megoldani 2010-ben. Bezzeg az Aero az kell
Altatás alatt nem a sleep-et értem hanem az energiatakarékossági leállítást.
Tehát 2010-ben egy új os. leválasztáskor igen is állítsa le a mozgó alkatrészeket.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
bobalazs
nagyúr
Aiptek slim 3000 fényképezőgép/webkamerához még volt windows vista alatt támogatás auto update formában. Windows 7nél már nincsen.
Átküldhetném valakinek a telepítő fájlokat, hátha meg tudja az ini-ket hackelni? -
nagyúr
De most nem arról volt szó, hogy hibernálás vagy sleep után is pörög... hanem az hogy a gép kikapcsolása nélkül leválasztani... azt meg a win 7 nem tudja, hogy az áramot is ki kapcsolja... arra mondam a mobil rack-et és akkor nem kell széthúzogatni, hanem csak elhúzni a csúszkát is le van kapcsolva, nem kell széthúzogatni...
-
darkpower
aktív tag
Sziasztok!
Van egy acer aspire 5710z,amire nemrég win 7 lett felrakva. Azóta produkál néha fél perces rendszerlefagyásokat. Ilyenkor nem csinál semmit, megáll minden, aztán vissszatér minden a normális működésbe. A hdd-t jelző led ilyenkor folyamatosan világít, a ram nem túl sok benne, 1gb, de ilyet már 70%-os használatnál is képes csinálni...
Valakinek valami ötlete? -
Syl
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #9364 üzenetére
A mobile rack nem ér semmit. A gépet lenyomom sleep-be vagy hibernálásba, a rá kötött 2,5" usb mobile rackben pedig tovább pörög a vinyó! Asztali gépnél, laptopnál szintúgy.
Igaza van band1103-nak, ez valóban baromság!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
retes
aktív tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a cég vett egy notit amin már win7 prof van. Nagyon tetszik megy is gyors is meg amit csak kívánhatunk, de mikor beléptetem tartományba egy dolog, hogy mindent amit csak lehet tilt és egyesével kell a szolgáltatásokat átkonfolni, hogy lehessen vele mit kezdeni, de a nagyobb baj az-az, hogy minden tartományi gépen mikor az adott user belép automatikusan a profiljába bekerülnek bizonyos a számára használható hálózati meghajtók. Esetünkben ez nem történik meg win 7 alatt. Nincs rá vonatkozó korlátozás, elérni el lehet, de külön kér felhasználót, jelszót és nincs hibaüzenet, hogy pár hálózati meghajtó csatolást nem tudott elvégezni...
Találkozott valaki ezzel a problémával. Vista esetén ez nincs és xp is full automatikus csak a win 7 makacskodik...
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek!
Retes
A tudás mindenkié!!!
-
fsb1000
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Kipróbálom és majd beszámolok az eredményről. (WIN7 alat 16bites DOS alkalmazás)A VirtualBox-hoz vajon elegendő lesz egy közepes-gyenge laptop erőforrása?
Illetve Dosbox korábban nem volt jó, mert néhány billparanccsal gondja akadt.Az XP mod is megfelelne, de az minden Win7-re felrakható vagy csak prof verziókra?
-
Hunter2
addikt
Az lenne a problémám hogy össze akarok hozni hogy egy hálózatban lássa egymás megosztásait egy Win7 ultimate és egy WinXp Pro sp3 de valahogy nem akar sikerülni.
A szokásos beállításokat megcsináltam, azonos ip tartomány, azonos munkacsoport és a Win7-en beállítottam hogy otthoni hálózat illetve mindkét gépen ki van engedve a tűzfalon a fájl és nyomtató megosztás. Az xp-s gépre felraktam a patchet hogy a hálózati térképen látszon és ott meg is jelenik de nem tudom elérni a megosztásait.Esetleg valami ötlet?
-
Picturemaker
őstag
válasz pincehely #9335 üzenetére
Pontosan ez a baj, hogy kényelmetlen, szokni kell, és "célozgatni" a másolandó dologgal.
Kb. win98-nál szoktam le a "Dos Navigátor" nevű csodáról, addig azt használtam. A Windows vagy Total Commandert meg csak ftp feltöltésre használom. Nincs kedvem visszaszokni rá, mert (nekem) semmi olyan pluszt nem nyújt, amiért érdemes lenne.A vicc az egészben, hogy (a rengeteg külföldi fórum tanúsága szerint is) ez a FRS dolog már a Vistánál is problémát okozott egy rakás embernek, de ott ki lehetett némi trükközés árán kapcsolni és megvolt a nyugalom. Erre mikrofos mit csinál? Win7-nél nem lehet kikapcsolni.
(Vagy hülyék MS-nél, vagy egyszerűen csak szemetek. Tetszőlegesen választható.)
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
band1103
őstag
Kár de azért köszi .
Sub-ZeRo:
"Nem értem miért kell a win 7-et ezért ócsárolni"1. Nem is ócsároltam. Az nálam sokkal szenvedélyesebb és durvább hsz.-t szokott jelenteni.
2. Kelleni nem kell de van hozzá jogom hogy ha valami nem tetszik akkor szóvá tegyem.
3. ha tudnék angolul írnék is (így könnyű ígérgetni nem ?)[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
nagyúr
válasz hackeeeee #9365 üzenetére
Biztos megvan rá az oka, hogy miért nem tud elbánni vele. Ígysem úgysem lesz baja neki. (a leválasztásra gondolok)...
-
nagyúr
válasz hackeeeee #9363 üzenetére
Jaja a pennél is így csinálja, én is megfigyeltem.
Szerintem is, de arra meg ott a mobil rack.... Nem értem miért kell a win 7-et ezért ócsárolni... Majd a win 12-ben már tudni fogja.
Addig meg ez van, ezt kell szeretni. Ha nem akarja kikapcsolni, akkor ott a mobil rack megoldás. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sub-ZeRo #9361 üzenetére
Nem csak a vinyót, mint írtam lejjebb, pendrive-ot sem állítja le, mint az xp...
Ledes pendrive-nál is ez van, XP-nél ha leválasztom, kialszik rajta a led, teljesen leállítja, de a 7-nél viszont ha leválasztom, eltűnik a meghajtó, de a pendrive ugyanúgy világít...
Mellesleg gondolom az lenne a lényeg, hogy ne kelljen leállítani a gépet....
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
nagyúr
Szerintem egy 40-50 giga jobb lenne neki. Én 50-et hagytam neki. Igaz van még 25 giga szabad rajta de kitudja mire kell az a hely.
Ne külön partícióra tedd a programokat. Szerintem.Én sem külön partícióra telepítettem."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz band1103 #9357 üzenetére
Hát akkor írj a microsoftnak egy levelet, hogy ha a HDD le akarod választani, kapcsolja ki a vinyó motorját... Hozzanak ki egy frissítést rá...
Amúgy meg ha azt akarod hogy a vinyó motorja ne pörögjön, akkor leválasztod, kikapcsolod a gépet, kihúzod a kábelt, majd vissza kapcsolod a gépet...
Meg nem kell a vezetéket ráncigálnod, van rá egy jó dolog ilyenekre, úgy hívják mobil rack.
Próbáld ki, jó dolog. Nekem is van, igaz nem tudom leválasztani mert nem állítottam még be úgy, de hidd el, jobb lesz az, mint a ráncigálás.
At xp-nél is pörgött tovább a vinyó... Pedig már 9 éves rendszer 3 sp-el....
A win 7-nél is pörög és? Ezt a leválasztás külső merevlemzekre alkalmazzák leginkább.
A külsőnél is pörög tovább mikor leválasztom, és akkor kapcsol ki, amikor kihúzom.
Amúgy meg a táp kezelését a win szerintem soha nem fogja tudni.[ Szerkesztve ]
-
Rossi
addikt
Üdv!
Ma fogom feltelepíteni a 7-est (Ultimate, 32bit, magyar), amint hazaárek melóból. Lenne egy kérdésem. 30GB elég-e neki, és indokolt-e ebben az esetben más partícióra telepíteni az egyéb programokat, vagy kapjon több helyet?
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
band1103
őstag
válasz Sub-ZeRo #9353 üzenetére
"A leválasztás csak azért kell, hogy az adatok biztonságosan rajta maradjon..."
Szvsz az áramtalanítás is csak ezért kellene. Lehet hogy csak placebo de mibe telne a w7-nek leállítani a HDD-t hogy ne akkor szakítódjon meg az áram mikor ráncigálom a vezetéket? Hú de korszerű ez a W7
bobsys: Köszi a segítő szándékot de kérlek magyarul beszélj mert nem értem én ezt az angol nyelvet. Előre is köszönöm. Szóval hol állítsak mit és mire és mi lesz a hatása?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Én Microsoft Campus keretében szeretném megvásárolni a 7-est (meg az XP-t, meg az Office-t ), és érdekelne, hogy ezek a verziók miben különböznek a bolti változatoktól?
Hallottam olyanról, hogy ezeket egy gépre egyszer lehet telepíteni, ezzel mi a helyzet?
A másik ami érdekelne az a licensz. Nem az én nevemre rendelem, mert én már végeztem, de húgom még egy évig hallgatói jogviszonyban marad. Mi történik a licensszel ha ő is megszerzi a diplomát? Dobhatom ki, vagy tovább használhatom?
Arra esetleg van lehetőség, hogy ha lejár a licensz, csak azt igénylem az M$-től? Gondolom úgy olcsóbb mint ha teljes telepítőkészletet vásárolok, az OEM verziós telepítő már megvan.
Előre is köszönöm a válaszokat!
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
-
nagyúr
válasz hackeeeee #9352 üzenetére
Nekem is így csinálja a pen. Szerintem nem kell vele foglalkozni... Nekem mundjuk xp alatt is pörgött tovább a vinyó. Mikor a mobil rack-et kinyomtam akkor állt le a motorja... A win nem hiszem hogy leállítja a motrot, mert az még kap áramot a táp miatt. A leválasztás csak azért kell, hogy az adatok biztonságosan rajta maradjon...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz band1103 #9351 üzenetére
De amúgy ugyan ez van a pendriveokkal is, vagyis ha, XP-nél azt mondom az itthoni pendrive-nak, hogy leválasztás, akkor kialszik rajta a led, mintha ki is kapcsolná, DE ha 7 alatt nyomom, hogy leválasztás, kiírja, hogy biztonságosan eltávolíthatom, de attól ugyanúgy világít rajta a led, szal nem szünteti meg ténylegesen a meghajtót, vagy nem tom.
Véleményem szubjektív...
-
band1103
őstag
Ez lenne a szakszerű megoldás az agyon hype-olt W7 részéről? Csatlakozó kihúzással szakítsam meg az áramkört egy áram alatt lévő rendszerben? Én azt hittem hogy már lejöttünk a fáról...
Ha a leválasztott USB pendrive-t áramtalanítani tudja akkor tudja a HDD-t is."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
"megvarja a beallitott uresjarati idot mielott leallitja"
A beállított idő elteltével sem állítja le a HDD-t miután kiírta hogy eltávolítható a rendszerből. Mi lehet a gubanc.
Egyébként is tiszta hülye ez az OS. mert mi lenne ha akkor írná ki az olyan adatokat a memóriából amik meg nem lett kiírva mikor leállítja. Így nem kellene felpörgetnie sem akkor mikor kikapcsolom sem mikor eltávolítanám.
[ Szerkesztve ]
-
syler
aktív tag
Sziasztok. Végül is nagy nehezen sikerült win 7-et varázsolni a gépre. De jött a szokásos firefox összeomlás, bár kék halál még nem. De valami nagyon nem frankó. Most indításnál ezt az üzenetet kaptam:
"A 0x778af821 címen található utasítás a 0xffffffff memóriacímre hivatkozott. A memória címen nem végezhető el a következő művelet:read"
Lehet, hogy mégiscsak RAM hiba lesz ebből? Ezután az üzenet után pedig fagyás volt. Semmit nem tudtam csinálni a géppel, csak hosszan a bekapcsológomb és úgy kapcsoltam ki.
[ Szerkesztve ]
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
bobsys
veterán
válasz band1103 #9345 üzenetére
azert porgeti fel mert ha vannak olyan adatok a memoriaban ami meg nem lett kiirva az usb eszkozre akkor levalsztas elott megcsinalja
nem, ha felporgott akkor megint megvarja a beallitott uresjarati idot mielott leallitjaEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
band1103
őstag
Ha a hardver biztonságos eltávolításával leválasztom a HDD-t akkor miért van az hogy az addig, energiatakarékossági séma miatt leállt HDD felpörög és úgy is marad. Amikor kiírja hogy eltávolítható a rendszerből nem kellene a motorjának leállnia?
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
a BCCode: 9F leanykori neven
STOP 0x0000009F: DRIVER_POWER_STATE_FAILURElegtobbszor driverek osszekadasakor jelentkezik
technet cikk , MS KB cikk[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
RockHaRD
addikt
Valaki segítsen már pls... annó kérdeztem ugyanezt, azt írtátok, hogy otthoni csoportot kell létrehozni. Arról lenne szó, hogy egy laptop, meg egy desktop gép van routerrel összekötve vezetékesen. Total Commanderbe, meg máshol is látja egymást a két gép, otthoni csoport is megvan, mindkettőn win 7, egyiken x64, másikon x86, és ha az asztaliról a laptopra megyek, azt írja, hogy a hozzáférés le van tiltva. Nagyon felb*sz már, hogy mindent megnéztem... az összes pontot, amit ír hibalehetőségnek, minden be van állítva, és mégse enged másolgatni
-
tag
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Win7 alatt kéne futtasak DOS-os alkalmazást, hálózaton. (linux file szerver)
Nem kell teljesképernyős üzemmód, csak fusson. És jó lenne ha párhuzamosan futhatna vele más Win alkalmazás is, azaz egy ALT+TAB-val lehessen váltani.
Mi lenne a legjobb megoldás?Win7 Prof/64 alatt próbálkoztam, de nem sikerült.
32 bitesen van még támogatás? XP alatt még hibamentesen ment.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz Picturemaker #9330 üzenetére
Próbálgattam egy olyan mappában ahova csináltam 80 almappát és ott is meg tudtam oldani.
1. A baloldali fastruktúrára húzva csak a főmappába menti amit akarok.
2. Az ablak fejlécére vagy nem tudom minek nevezik, húzva is a főmappába ment.Látom másnak sem sikerül reprodukálni ezt a hatalmas problémát
Amúgy én is leginkább TC-t használok billentyűzetről.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
bpx
őstag
akkor húzd arra a területre, ahol azt írja a képen hogy "74 elem", vagy a felső szürke sávra, vagy a scrollbar-ra, stb...
ott is működik a dolog, és semmilyen almappába nem akarja berakni -
sfdrakex
nagyúr
Menj vissza egyet a mappából ahova tenni akarod és húzd rá arra ahova akarod tenni. Egyébként irtad egérrel rossz a tc az lehet, csak én meg még dos alatt billzettel használtam norton commandert azt szoktam meg régen, azért használok total commandert és azt is billzettel és úgy gyors
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
pincehely
addikt
Ez engem is szerfelett idegesít.
Az egyik dolog, amiért szinte kizárólag TC-t használok fileműveletekre.http://kefetemap.deviantart.com/
-
Picturemaker
őstag
Oké rossz képet raktam be. Ebben a mappában le lehet húzni a fájlokig, ott már rendben van. De a legtöbb mappában, amivel dolgozom, 50-nél is több almappa van, ott már nincs olyan hely ahová húzni lehet a másolandó objektumot.
Ez egy bug az intézőben. Sajnos.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
virkir
veterán
válasz Picturemaker #9327 üzenetére
Na fussunk neki mégegyszer.
Amennyiben a mozgatni kívánt fájlt a célmappában egy másik fájlra húzod akkor minden esetben a célmappába menti.
Nem akar létrehozni almappát mégcsak nem is akar másik almappába menteni."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Picturemaker
őstag
Nem szurkálok sehová, ez egy idióta megoldás, gyorsinditó és kész.
Egyébként ez a "Full Row Select" dolog nagyon sok embernek okoz gondot, és külföldi fórumok alapján nem kikapcsolható, mint a Vistánál.
Így használva (ez az átlátható, kedvező méret /nekem/) nincs hely ahol az aktuális mappába tenné:
Találtam egy "zsák" topikot ami erről szól. Rohadtul idegesítő.
-
sityuka80
tag
Sziasztok.
Valakinek még valami ötlete, hogy mitől pattog-serceg a hang?
üdv. -
WonderCSabo
félisten
válasz Ghostface #9324 üzenetére
A japán karakterek menni fognak, sőt egy kis trükkel a magyar nyelv is megoldható.
Az aktiválós telefonszám benne lesz a csomagban, amit veszel, és itthoni.
Cola111: Nézz át hozzánk a HD topikba. És mielőtt kérdezel, olvasd el ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Mivel lassan lejár a Win 7 RC licencem ezért tervezem egy Windows 7 Home Premium OEM beszerzését. Két dolog érdekel ezzel kapcsolatban. Azt olvastam ez a verzió nem támogatja "MUI nyelvváltást". Ez nem tudom pontosan mit akar jelenti. Telepítés után már nem tudom a windows nyelvét megváltoztatni vagy nem tudok más karakterkészletet használni? Japánul tanulok és szükségem lenne arra hogy tudjak pc-n japánul is írni. Az nem érdekel hogyha csak magyar nyelven tudom használni a windowst. Másik kérdésem az lenne, ha jól tudom az OEM verzió hozzárendeli magát az alaplaphoz és ha hardwaret cserélek benne nem tudom telepíteni. Tudom hogy fel lehet hívni valami windowsos "segélyvonalat" ahol orvosolják ezt a problémát de hol találom ezt a telefonszámot és ez magyar segélyvonal vagy külföldi?
Előre is köszi a válaszokat és bocs a láma kérdésekért, de ha már több mint 20eFt-t szándékozok kiadni egy szoftverért szeretnék tisztában lenni az előnyeivel-hátrányaival.PSN: Nifty_Ghostface
-
virkir
veterán
válasz #67688960 #9317 üzenetére
Akkor sem értem mivel a def dokumentum mappába próbáltam ahol van vagy 15 almappa meg 160 fájl és gond nélkül oda rakja ahova akarom.
Ha almappára akkor oda ha egy másik fájlra húzom akkor meg a főmappába.
Olyan meg szvsz nem létezik, hogy nincs egy darab szabad hely az intézőben mivel nem rakja átfedésben egymásra az elemeket.Picturemaker
Én csináltam magamnak "gyorsindítás" részt, ott van "asztal megjelenítés ikon.
Mert ez a tálcára szurkálós dolog, egy oltári idegesítő hülyeség.Miért akkor hova szúrkálsz a plafonra?
[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Picturemaker
őstag
válasz #67688960 #9319 üzenetére
Idióta helyen van az a gomb!!
Én csináltam magamnak "gyorsindítás" részt, ott van "asztal megjelenítés ikon.
Mert ez a tálcára szurkálós dolog, egy oltári idegesítő hülyeség.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
Az a lényeg amit gog mondott. Ha olyan mappában vagyok, ahol sok az almappa, és nincs az intéző (általam használt) aktuális méretén üres-fehér hely, akor nem abba a mappába másol ahol vagyok, hanem kijelöli az egész sort és az almappába teszi a szerencsétlen.
-
Clemi
veterán
válasz Cola111 #9267 üzenetére
Windows Media Player-t használok Windows 7 Ultimate 64-bit alatt. Felettem mellé a K Lite Codec Packból a Standardot, és egy picit szaggatnak az .mkv sorozatjaim, ez mitöl lehet?
Az a rossz hírem, hogy rásegítés nélkül, gyenge a processzorod az h264 dekódoláshoz. Vagy használsz másik lejátszót, (ami eddig bevált) vagy másik codec packot, ami szoftveresen besegít. Nagyon nem akarok elmélyedni ebben a témában, mivel nekem nincs ilyen gondom szerencsére, így nem kellett ilyen gondot megoldanom.
Ha teljesen korrekt megoldást akarsz, akkor látogasd meg a HD topicot. -
törölt tag
pfffff, na ezt jól eldugták!
köszi! tálán már több asztal is lehet?[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz Picturemaker #9311 üzenetére
Ezt nem értem most próbáltam ki és akárhogyan rakom simán oda teszi ahova én akarom.
Ha a mappára húzom akkor is oda rakja ha, benne vagyok a mappába és nem almappára húzom akkor is a a főmappába rakja."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
törölt tag
amúgy én azt jobban utálom az intézőben, hogy még ez sem írja ki a mappa méretét, amúgy jó, de még lenne mit csiszolni
majd a linux vonal remélem megint ad nekik pár ötletet, és ez is fejlődiká amit a leginkább rühellek, hogy nincs meg az asztal gomb, ez meg milyen állatság, szenvedek tőle!! mindig oda akarok nyomni!
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz sfdrakex #9312 üzenetére
sfdrakex: Az elmúlt 1x évben megszoktam ezt. Total Commandert csak ftp-re használom, egérrel szerintem kényelmetlen. De egy vicc, hogy ezt ilyen hülyén (sok más mellett) állították be a Win7-ben.
gog: Jobb gombbal húzom át, akkor felkínálja a lehetőségeket. Ez már berögződött. A Win7 ilyen idióta dolgai, komolyan lecsökkentik a használati sebességét számomra. Az intéző ablakot meg egyszerűen nem kényelmes olyan szélesre húzni, hogy normális "tiszta" rész maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ja asszem értem, szenvedős ha nem csak pár cucc van a mappában, viszintesen is lehet üres részt találni, de én inkább ctrl kombót használok néha beillesztés a mappába vegyítéssel
huzigálást sose szerettem, mert van hogy csak parancsikon csinál és az sz***s ha úgy marad
ja igen, közben rájöttem, hogy úgy szoktam huzigálni hogy a nagy ablakból a bal oldali navis részben a mappára[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
Próbálj ki valami file kezelőt, total commandert vagy valami más hasonlót, szerintem nem járnál rosszul vele.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Picturemaker
őstag
-
törölt tag
válasz Picturemaker #9309 üzenetére
ja tényleg, kissé félreolvastam(ba*** fáradt vok, épp várok valamire)
-
Picturemaker
őstag
válasz #67688960 #9307 üzenetére
Köszi, de sajnos nem ez a megoldás.
Ugyanúgy az egész sor "bekékül" még akkor is, ha a méret oszlop fölé viszem a kurzort.Szerk.: Ez a bal oldali "navigációs ablak" tulajdonságait változtatja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Picturemaker #9298 üzenetére
mappa beállításoknál a navi mezőnél(angolom van) alsó kettőhöz tegyél pipát
-
matthew95
tag
válasz sfdrakex #9304 üzenetére
Köszi! Amúgy az Xp módot még mindig nem tudom felrakni! Az írja nincs elég jogosultságom! Rendszergazdaként meg nem tudom elíndítani és a tulajdonságokban se tudod kipipálni a négyzetet. Ebben az az érdekes, hogy csak 1 felhasználó van a gépen így én vagyok a rendszergazda! Akkor most mi lehet a baj?
VENI VIDI VICI - HAJRÁ VIDI! Vasam: Xbox 360, Sapphire Hd4730, Kingston 2 Gb 1333 Mhz DDR3, AMD ATHLON II X4 620, GIGABYTE GA-MA770T-UD3P, CHICONY HIPRO 430W,WIN 7 ULTIMATE X64
-
matthew95
tag
Lenne egy amatőr kérdésem! Ha felteszek egy friss ati driver-t akkor a régi le töröljem v. azt frissít fel?
VENI VIDI VICI - HAJRÁ VIDI! Vasam: Xbox 360, Sapphire Hd4730, Kingston 2 Gb 1333 Mhz DDR3, AMD ATHLON II X4 620, GIGABYTE GA-MA770T-UD3P, CHICONY HIPRO 430W,WIN 7 ULTIMATE X64
-
as81
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy a Windows 7 Ultimate 64bit nem sokkal install után (tényleg csak 1-2 programot raktam fel) egyszerűen nem áll le. (Az indulás gyors) Vista alatt ilyen nem volt. Valami ötlet esetleg? - köszi előre is! (Kékhalál nem volt)
Ha várok kb 10 percet, akkor újraindul a gép, de jön egy hibaüzenet:Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: 9f
BCP1: 0000000000000003
BCP2: FFFFFA8004AF0A20
BCP3: FFFFF80003D434D8
BCP4: FFFFFA8006B76010
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\012010-17986-01.dmp
C:\Users\Zso\AppData\Local\Temp\WER-26520-0.sysdata.xml
Olvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040e
Ha nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt
Aktív témák
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest