- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Windows 11
- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- VirtualBox
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Spotify
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
Aktív témák
-
-
Picturemaker
őstag
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Pr0GrEsSiVe #9291 üzenetére
Szóltunk neked
-
válasz
Pr0GrEsSiVe #9291 üzenetére
Hát amiket írtál nem is csodálom... Még jó hogy csak 1 napot kaptál...
De nem akarlak sértegetni... -
válasz
Pr0GrEsSiVe #9161 üzenetére
Hali.
Engem bizony kiraktak egy napra warez használatra buzdításért.
Szóval vigyázzatok
-
adise
őstag
válasz
sfdrakex #9286 üzenetére
nincs olyan opcio hogy rendszergazdaként futtatni.
csinaltam uj felhasznalot rendszergazda jogokkal, ott megy minden..
onnan megnéztem ezt a fiokot és rendszergazdanak van pedig ez is beallitva, nemtom mi lehet itt elallitva.
lehet marad ez, hogy uj user és atmasolom a mappákat. -
sfdrakex
nagyúr
számítógépen jobb klikk/tulajdonságok/kezelés/lemez kezelésnél is tudsz leválasztani második particiót.Bár nekem mind1 de szerintem szerencsésebb úgy nem vesztesz adatot akkor se ha formázni kell. Én pl nem használom a dokumentumok mappát se mást a windows alapból. C re a windows+office meg a pár felhasználói progi megy amit használok más semmi. Filmeknek zenéknek image fájloknak egyebeknek vannak saját particióik. Igaz nem is 80 gigás vinyó van a gépben hanem egy 320 as meg egy 120 as utobbi csak le feltöltésre használva torrenthez. A 80 ast 2 nél többe darabolni nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
Itt angolul leírják Vistánál hogyan kell sztem win7en is ilyesmi.
Egyébként egy meghajtó van a gépedben és az egyben van nincs ketté particionálva?Ez így nem túl biztonságos szerintem jobban járnál ha hagynál 30 gigát a windowsnak a többit levágnád adatnak játékok telepítésére stb.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
BullKoxa #9277 üzenetére
Miért nem hiszel bennük? Számtech boltok árlistáiban keres onnan gyüjti össze mi hol mennyi igy megtallhatod mi hol olcsobb, a depo.hu is ilyen, DE ha gondolod megadod a címedet végig járom a környékeden a sztech boltokat megkérdezem hol mennyi majd megírom neked
Egyébként mait az árgép vagy a depo kidob azt utánna tudod ellenőrizni az általuk talált boltok oldalán, van elérhetőség rájuk csörögsz vagy irsz mailt megkérdezed tényleg annyi-e ami kell elmész megveszed. Ha netes bolt megrendeled.
[ Szerkesztve ]
-
Daffni2
addikt
válasz
BullKoxa #9271 üzenetére
http://www.argep.hu/product_427814.html
Ezt Te is megtehetted volna.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezni szeretném hol kapom meg legolcsóbban ezt Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit Hun. Előre is köszi,és ami megbízható hely,a bizalom az fontos
.
[ Szerkesztve ]
-
pincehely
addikt
-
Cola111
aktív tag
talán egy kicsit ide is kapcsolódik.
-
Siiiiix
tag
Az miért van, hogy időnként "kattan" egyet a Win7 csak úgy magától. A hang olyan mint ami másolási hibakor szokott lenni (Totalcmd nél). 5-10-20 percenként csinálja. Ellenben Win tökéletesen fut
-
-
Troy.
addikt
válasz
sfdrakex #9255 üzenetére
Nincs tuning. Elmegy a kép ( nem a monitor kapcsol ki ) ctrl+alt +delete, alt +f4 re nem reagál, csak újraindítás.
eseménynapló:Kernel power 41 (63)
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
+ System- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0Olvasgattam itt is, máshol is, nem sokra jutottam.
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
Milyen programmal tudnám a rendszer stabilitását tesztelni?
-
válasz
WonderCSabo #9249 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Neil Watts #9248 üzenetére
Jaja, kb. május óta ez van, és nem szándékozom lecserélni.
Jó duma, jó film.
-
válasz
WonderCSabo #9247 üzenetére
Jó az aláírásod! Ez lenne az? -
GEPESZ66
veterán
WIN7-esetében az automatikusan induló programok tiltására az msconfig-ot, vagy más programot használtok?
-
-
trigorin
aktív tag
Az volna a kérdésem, hogy Home Premium változatban lehet-e VPN kapcsolatot létesíteni munkahelyi hálózattal úgy, hogy az domainba léptesse a gépet.
Előre is köszönöm a segítséget. -
ImpIon
csendes tag
válasz
Morden24 #9240 üzenetére
Köszi!
És a registry-ben tárolódik, hogy melyik progi milyen tulajdonságokkal fusson?
Mert akkor is beállítható, ha nincs hozzá parancsikon, se link, se semmi...
És mi van ha átmozgatom a progit? Akkor is megjegyzi?
(ezeket a start menütől, meg a pin-től függetlenül értem)[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
A pin-elt ikonok csak linkek, az eredeti futtatható cucchoz tartalmaznak elérési utat.
A Start Menu-ben is átállíthatod a kompatibilitást, de megkeresheted az eredeti helyet is (ez a messenger esetén alaphelyzetben C:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe), és ott is megadhatod jobb klikk -> tulajdonságok között a dolgokat.A MOD-ra: hogy él-e a funkcióval az adott app, vagy a Win tud-e hozzárendelni valamit (pl. megnyitott doksik stb.).
[ Szerkesztve ]
-
ImpIon
csendes tag
válasz
Morden24 #9236 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
Ja, még valami: van ez a "pin to taskbar", meg "pin to Start menu" dolog. Szuper, de ezek sima parancsikonok? Nem tudom a tulajdonságaikat változtatni, ha jobb gombot nyomok rájuk. Pl. nem tudom adminként futtatni őket, stb.
Ha azt akarom, hogy Vista módban menjen az MSN, akkor elég a rendes helyén átállítani?
Hol tárolja, hogy melyik progi ilyen tulajdonságokkal menjen?
Köszi!MOD: A start menüben tudom állítani, csak a taskbar-on nem.
még egy dolog: mitől függ, hogy a start menüben lesz-e egy proginak jobbra kinyíló része? pl. az MSN-nek van, de sok másnak nincs.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Ha a hardver biztonságos eltávolításával leválasztom a HDD-t akkor miért van az hogy az addig alvó HDD felpörög és úgy is marad. Amikor kiírja hogy eltávolítható a rendszerből nem kellene a motorjának leállnia?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Nokia-lányka #9234 üzenetére
Jó kérdés.
Ismerősnél is a hetes van összekötve XP-és géppel és Nod32 ESS-t használ gond nélkül. Viszont időnként ott se megy a hálózat, de egy restart megoldja a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Nokia-lányka
tag
válasz
sfdrakex #9224 üzenetére
Totál új munkacsoportot hoztam létre. A két winXP-s gépet csatlakoztattam először, majd jött a win7-es. Ott még a hálózatot is kitöröltem, és a hálózat újradefiniálásával, valamint az új munkacsoporttal indítottam.
Az eredmény ugyanaz. Parancssorból elérem a két xp-s gépet (bár nem mindig!!!), ők látnak engem, de nem tudnak csatlakozni a gépemre (pedig már megosztottam mindenfélét és minden megosztást engedélyeztem).
Szóval nem értem... valami spec. tűzfal-probléma lehet???
-
ImpIon
csendes tag
Hali!
Sikerült az aktiválás.
A munkahelyi hálóról elfogadta azt a kódot, amit a w7-hez adtak, csak hozzám nem jutott el.
180 naponként be kell jönnöm aktiválni.más (mindenkinek):
MSN-nél marhára zavar, hogy egy ikont látok csak a tálcán, és nem mindenkiét, viszont a többi proginál nagyon hasznos.
Be lehet állítani programonként a régi fajta tálcakezelést?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Imádom a w7-ben a startmenüben lévő keresőmezőt! Csak elkezdem beírni pl.: egy os. alkalmazás nevét és már dobálja is ki így nem kell keresgélni a winben a valódi helyét.
[ Szerkesztve ]
-
csabicska
senior tag
A beépitett töredezettség mentesitőt hol találom?
-
Morden24
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #9225 üzenetére
Töredezettségmentesítésre teljesen megfelelő a beépített, tök felesleges ezért külső programot vadászni.
A Ccleanert használhatja, aki akarja, elvileg W7 kompatibilis. Gyakorlatilag ugyanazt, amit ő csinál, kézzel (és szerintem nagyobb biztonsággal és hatékonysággal) is el lehet végezni, de ez legyen egyéni preferencia kérdése.
-
GEPESZ66
veterán
Hétvégén felraktam a WIN7-et.
Használjátok e a CCleanert tisztításra, vagy csak a beépített lemezkarbantartót?
Töredezettségmentesítésre más programot (IObit), vagy szintén a beépítettet használjátok? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Nokia-lányka #9223 üzenetére
Lehet törölnöd kéne minden hálózati beállítást és újból kezdeni az egészet. Nálam win7es gép simán látta az xp-s gépet ha azon megosztottam mappákat/meghajtokat, forditva szokott nehezebb lenni.
-
Nokia-lányka
tag
válasz
sfdrakex #9222 üzenetére
Az A-és B-gépeknél igen, azért látom őket. A C-laptop dolgait nem igazán akarom megosztani, ott csak egyetlen könyvtárat osztottam meg (no meg a FreePDF nyomtatót kamuból). Nekem elég lenne, ha egyirányú láthatóságot el tudnék érni.
(Az A- és B-gép gond nélkül látja egymást.)Szerinted a C-n is állítsam be a teljes megosztást mindkét meghajtón?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Nokia-lányka #9221 üzenetére
Meghajtokon nyomtál jobb klikk tulajdonságoknál megosztást?
-
Nokia-lányka
tag
válasz
Nokia-lányka #9219 üzenetére
Kezdek nagyon ideges lenni...
Mindhárom gépre Avastot tettem fel, hogy semmiféle probléma ne legyen. Annyit elértem, hogy a B-gépet is látja a C-laptopom... de még mindig csak parancssorból!
Hogy van ez, hogy alapból nem látja a hálózat tagjait (és egyébként így a nyomtatót sem), de ha "megmutatom az utat", akkor minden oké? Az A és B-gépek (WinXP, 32 bit) simán látják egymást. A C-laptopot egyiksem látja, de felismerik, hogy benne van a munkacsoportban.
Megpróbálok beszúrni egy képet. Ott jól látszik, hogy parancssorból érzékeli az A- és B-gépet a C-laptop, de egyébként nem látja - a munkacsoport számítógépei közül csak saját magát mutatja, de a hálózati fán már mind a hármat. Megőrülök!
Próbából a C-laptopról mind az A, mind pedig a B-gépen ügyködtem valamit (fájlátnevezés, másolás stb.), és simán engedte. Akkor miért nem ismeri fel a két gépet automatikusan ez a nyomorult Win7???
Előre is köszi a tanácsokat!
-
Morden24
nagyúr
válasz
Nokia-lányka #9219 üzenetére
Még sorold melléjük opcióként az Avira-t is, az is remek.
Egyébként én is MSE-t használok már a Morro beta óta, és teljesen jó kis irtó, jól működik -
-
zsole84
senior tag
válasz
WonderCSabo #9214 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
zsole84 #9212 üzenetére
Old mappába csak a régi OS-t teszi, tehát a windows mappádat nevezi át arra, illetve gondolom program filest. Egyébként szerintem érdemes lenne a rendszernek hagyni 30-40 giga helyet, a többit pedigkülön választani tőle, ahova a játékokat telepited illetve a filmeket zenéket egyéb cuccaidat rakor, paragon partition managerrel meg tudod csinálni, vagy a windows 7 lemez kezelőjével is.
(#9211) WonderCSabo
Akkor rosszul emlékeztem, úgy rémlett azt olvastam azt is lehet használni utána, köszi a korrekciót.
[ Szerkesztve ]
-
-
WonderCSabo
félisten
válasz
zsole84 #9212 üzenetére
Pontosan. Viszont vigyázz mert a Documents and Settings törlődik, így a saját adataid csak akkor maradnak meg, ha nem a Documents and Settingsben tároltad. Ha ott tárolod, akkor Win7 telepítés előtt rakd át őket egy másik mappába.
Szerk.: Pincehely jól mondja.
daa-raa: Frankó, grat Neked és ollienak is, meg aki még kapott esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsole84
senior tag
válasz
sfdrakex #9210 üzenetére
Nincs külön partíció. Az xp-re nem lenne szükségem, csak nem szeretné másolgatni/kiírni.
Tehát:1. nem formázom a vinyót,
2. simán telepítem a win 7-et
3. Lesz egy windows old mappa
4. old mappából film stb. átmásol
5. Ami nem kell törlöm
6. Marad a win7, xp nem lesz.Jól értelmeztem? Bocs, ha nehéz a felfogásom!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
zsole84 #9209 üzenetére
Külön partición vannak az adataid és a windows xp? Vagy egybe van az egyész vinyód? Ha a windows külön particion van formázd le nyugodtan másik partición megmaradnak az adatok, ha egy partición van csináld ahogy WonderCSabo mondta, és akkor még választani is tudsz XP vagy Win7 induljon e el. Win 7 nek minimum 25-30 giga hely kell arra figyelj. Mit értesz az alatt hoyg olyan e mintha formázottra tetted volna? Fel megy a win7 és menni fog rendesen.
-
zsole84
senior tag
válasz
WonderCSabo #9208 üzenetére
Tehát sima telepítést választok, és az összes adat megmarad a windows old mappában? Ha a mappa tartalmát nem nézzük az olyan mintha egy formázott hdd-re telepítettem volna a 7-et?
-
-
zsole84
senior tag
Sziasztok!
A jövőben 32 bites xp-ről szeretnék váltani 64-es win 7-re. Van arra lehetőség, hogy a hdd-n tárolt adatok megmaradjanak? Nem szeretnék mindent kiírni, ha nem muszáj.
-
-
polonic
félisten
válasz
Nokia-lányka #9187 üzenetére
Pedig semmi baj sincs az ingyenes vírusirtókkal. MSE is jó, de ha neked mégsem, akkor ott van az avira, ma jelent meg az új avast 5, avg...
-
Armahun
addikt
Sziasztok.
Sajátgépben részletek nézetnél szeretném, ha a név oszlop szélesebben nyílna meg.
Lehet valahol állítani? -
pzstm
titán
válasz
Nokia-lányka #9187 üzenetére
mit értesz hivatalosabb helyeken? (mert. én pont tudok hivatalos helyről is, ahol teljesen meg voltak/vannak vele elégedve)
Meg amúgy sem elájulni kell tőle, hanem használni...illetve hagyni, hogy észrevétlenül tegye a dolgát
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Így festenek a PowerColor AMD Radeon RX 9000 sorozatú VGA-i
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- Milyen notebookot vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ZIDOO médialejátszók
- Politika
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc