-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Gondoltam csak annyi, hogy MS fejleszti a W11-et, és valamilyen szinten ők tudnák ezt megoldani.
Pl úgy, hogy gombnyomás után ne érzékelje az egér és bill mozgásokat.
Mert ugye még az i9-el sem instant a sleep, kell 1-2 másodperc, tehát addig nyugodtan ignorálhatná, de jelenleg nem teszi, megnyomom a gombot, arrébb megy a kurzor 2 pixelt mert elemelem a kezem az egértől és megmozdul az egér. Ezt a W11 érzékeli, elküldi sleepbe a gépet, aztán azonnal feléleszti.Linuxon nem sleepelek, ott általában driver problémák miatt annyira se működik egyik gépemen sem, mint W11 alatt.
-
BullZeye
veterán
Elküldöm a gépet sleepbe vagy hibernálásba és az egér rögtön feléleszti, ha csak a kattintás pillanatában már mozdulatlan.
Lehet ezzel kezdeni valamit? Valami registry tweak, hogy 3 másodpercig alvó üzemmódba küldés után ne lehessen feléleszteni. -
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #26410 üzenetére
Nem befolyásolja a kettő egymást, alapból nincs hibernálás, most Windows 11 LTSC-t tettem fel, mert kíváncsivá tett.
Secure boot? Egy próbát megér!Amivel még most küzdök, ACDSEE telepítése után, hiába van beállítva Windows 11-ben alapértelmezett JPG és PNG alkalmazáshoz az ACDSEE, feldobja minden fájlmegnyitáskor ezt az ablakot, hiába nyomok MINDIG-re, utána is megkérdezi.
Registryben is és alapértelmezett programoknál is rendesen szerepel, hogy ez az alapértelmezett, csak valahogy Windows úgy dönt, hogy azért megkérdezi biztosan így akarom e.
Amit nem is értek, mert LTSC, nincs Photos, se semmi szemét, Paint az egyetlen alternatíva, ami hát elég butaság Microsoft részéről.
-
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #26407 üzenetére
Néha működik, néha nem, most épp működik.
Van amikor rendesen megy és GPU-t kikapcsolja.
Van amikor úgy elmegy aludni, hogy csak áramtalanítással tudom életre lehelni a gépet.Hibernációt használok, de tököm tele van már vele, ezért próbálom kihozni a legjobbat belőle, lépésről lépésre, most elsőnek az a cél, hogy RTX4090 kapcsoljon ki teljesen ilyenkor, mert világít, megy a venti és a gép 50-60 wattot eszik.
-
BullZeye
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #26400 üzenetére
Alienware R15 alaplap.
Látok, ezért írtam, hogy nem támogatja, csak az S0-t.
-
BullZeye
veterán
Alaplap BIOS nem támogatja az S3 sleep modeot, csak az S0 modern standby-t.
Probléma, hogy ez esetben az RTX4090 videokártya ég tudja miért, ébren marad.
Van lehetőség kikapcsolni ezt a nagyszerű featuret, hogy ne 50 wattot egyen alvás közben? -
BullZeye
veterán
Egy hihetetlen elavult fos ezer éves aláíró rendszert használunk, ahol IE-ből lehet CSAK belépni egy HTA fájl segítségével. De csak akkor, ha rögtön megnyitom a fájlt fhnév és jelszó után, mert ha lementem, már hibára fut.
Windows 11 pedig frissített valamit (de még a backup W10-es gépen is), amitől az eddigi már amúgy is bonyolult Internet Explorer indítása mellett még le is tiltotta a HTA fájlok megnyitását, és csak menteni tudom a fájlt (eltűnt a Megnyitás gomb az én érdekemben):
Az ég világon semmi másra nem használom IE-t és Edge-t csak erre az aláírásra, de hiába próbálok minden biztonsági szart kikapcsolni, ezt képtelen vagyok megoldani.
Tud valaki megoldást rá? Googleben amiket találtam kipróbáltam, de nem úgy tűnik, hogy segít, mert még mindig szar.
-
BullZeye
veterán
Vettem egy 5.1 LG Soundbar-t, optikai kábellel összekötöttem géppel, viszont 2 channelt ismer csak fel Windows 11.
Van ötlet, hogy miért nem tudom megnyitni a Beállítás menüt és miért szürke az?
Realtek audio drivert frissítettem, sajna a jó öreg régi realtek audio programot nem telepíti, csak valami realtek audio konzolt, aminek a beállításai kb nullák.
-
BullZeye
veterán
válasz
King Unique #13288 üzenetére
Tehát az a normális megoldás, hogy mind a 100 fájltípust egyesével állítsam be?
Vagy valamit nagyon félreértek, mert az összes megoldás amit linkeltél az azt feltételezi, hogy én egyesével mindent beállítok.Egyedül a Browser esetén látom, hogy az összes azonos típusú (böngésző) fájlt egyszerre állítsam.
-
BullZeye
veterán
Persze, hogy cáfoltam. Tudod az ember fejlődik és idővel egyre információval rendelkezik.
Mint mezei felhasználó, a képen látható módon az első HSZ-ben azt hittem törölte a rendszerből, aztán olvastam, kutakodtam az interneten és okosodtam tanultam belőle és rájöttem, hogy nem törölte a program, hanem szándékosan eltüntette az oprendszer, de ezek szerint ez csak szerintem felháborító.Köszönöm szépen a TXT fájlokat inkább a rendszertől különálló NAS-on tárolom, ha összecsuklik a Windows akkor az adatok miatt ne kelljen aggódni.
Az is normális viselkedés, hogy Logitech setpoint szoftverrel billentyűzettel nem tudom Alvó módba küldeni a gépet, mert ignorálja a gomblenyomást? Gondolom annyira rossz az alvó mód, hogy inkább tiltják is az egyszerű hozzáférhetőségeket.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #13284 üzenetére
Microsoft szánt szándékkal csinálja, készít egy NoOpenWith registry bejegyzést.
Kiterjesztés registry keresése, ahol törölni lehet ezt a registryt.
Microsoft pedig üljön kaktuszba meg az erőltetett hulladék S0 sleepjével együtt.
-
BullZeye
veterán
Friss windows, kezdem belakni, felraktam egy AIMP mp3 lejátszót programon belül beállítottam az alapértelmezett fájltípusokat erre az MP3 fájl lejátszásakor kapok egy ilyen üzenetet:
Aztán feltettem egy PotPlayert, aminél ugyancsak MP4 fájloknál ez a hiba jön.
Alapértelmezett programoknál pedig "MP3" keresésre 0 találat, jobb gomb társításnál hiányzik a mindig ezzel nyissa meg opció.
Hallottam, hogy W11 egy fos, de ez azért komoly tudást igényel a mérnökök részéről, hogy egy program törölni tudja a kiterjesztést az oprendszerből, bezzeg ha egy saját TXT fájlt akarok törölni a C meghajtóról akkor visít.
-
BullZeye
veterán
válasz
King Unique #12864 üzenetére
Van egy köteg Windows 8 és Windows 10 pro kulcsom valahol, azokat tudom használni ezek szerint anélkül, hogy W10-et telepítek és onnan upgradelek 11-re??
-
BullZeye
veterán
Ha van egy Windows 11 OEM HOME tényleg az az egyetlen módja, hogy PRO legyen hogy újra megveszem a PRO-t és kukázom a HOME-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BMW topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest