Hirdetés
-
IT café
WayteQ x920BT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Igazán rakhattak volna ebbe a készülékbe 2GB helyett nagyobb háttértárat. Inkább kifizetném azt a plusz 2 - 4.000 Ft-ot, csak lenne benne 4GB vagy 8GB.
Tudom, microSD kártya, de jobb lenne ha mindent fixen fel tudnék másolni, aminek ott kellene lennie
Remélem már a következő WayteQ X... készüléknél nem 2GB lesz
Egyébiránt kiváló készülék.
-
Tonyk
veterán
Ez alapján hozd létre a Active Sync-es kapcsolatot, és érd el a ResidentFlash2 -t a az x920-on : [link]
Amennyiben a fentivel megvagy, menj be a \ResidentFlash2\YFAPP\Skins\XuanZhuan_84A_E08\ mappába és másold át a Color7MoveShell.xml fájlt és a \ResidentFlash2\YFAPP\Language\ mappából a Hungarian.xml fájlt. Ezekről csinálj valahová egy biztonsági másolatot. Én úgy csináltam , hogy mindegyik mellé a ResidnetFlash2-ben odatettem a másolatot Color7MoveShell.xml_EREDETI és Hungarian.xml_ERDETI néven.
Így van a ResindentFlash2-ben és a gépemen is másolat róluk.Ha megvan a biztonsági másolat nyisd meg a Color7MoveShell.xml -t. Notepad vagy bármilyen más szerkesztővel. Én pl a Notepad++ használom a sorok számozásának követhetősége miatt.
21.-70. sorig látható az xml-ben a főmenü első oldala a <page RECT="0,218,480,54" image="0"> és </page> között, majd jön a második oldal a <page1 RECT="0,218,480,54" image="0"> és a </page1> között. Akár ide is beszúrható egy gomb a menü sorának végére , de akár át is rendezhető a menü ízlés szerint . De ekkor ügyelni kell a koordinátákra, hogy melyik gomb hová kerüljön.Az érthetőség kedvéért egy kis magyarázat:
pl.:
<GpsBtn
IMAGE="1018"
RECT="0,0,90,54"
EXEPATH="\SDMMC\AutoNavi.exe"
TEXT="SH_GPS"
Style="MainMenuBtnText"
Background="1020"
HEIGHT="15"
/><Media
IMAGE="1018"
RECT="90,0,90,54"
TEXT="Media"
Style="MainMenuBtnText"
EXEPATH="MediaDlg"
Background="1021"
HEIGHT="15"
/>Itt látható, hogy a GpsBtn tag között van egy RECT="0,0,90,54" Ez a gomb helye. A 0,0 az x,y koordináta a 90,54 pedig a gomb szélessége és magassága. Hogy miért 0,0 a koordináta , mikor a képernyő alján van? Azért mert az oldal <page részében van definiálva egy másik RECT, amibe kerülnek a gombok <page RECT="0,218,480,54" image="0">. Ez pedig mint látszik a 0,218 -on kezdődik.
Na ebből az egészből a lényeg ,hogy tudjuk hol vannak a gombok.
Ha pl. menü második oldalának a végére akarod tenni az USB ki/be gombot, akkor keressük meg egy picit lejjebb a <page1 ...... </page1> tag-et.
Itt látjuk, hogy itt van a GPS info és a Settings gomb. Ha a harmadiknak akarod az új gombot szúrd be ezt:
<UsbOnOff
IMAGE="1018"
RECT="180,0,90,54"
EXEPATH="System\UsbConnect.exe"
Style="MainMenuBtnText"
TEXT="SH_UsbOnOff"
Background="1025"
HEIGHT="15"
/>3 dolog történt,
- adtunk egy nevet neki (bármi lehet) : UsbOnOff
- A gombot betettük a 3. pozícióra: RECT="180,0, ....." (Az első a 0,0-án, a második a 90,0-án van , ezért a 3.-nak a 180,0-án kell, hogy legyen, mivel egy-egy gomb 90 széles.
- Adtunk egy változó nevet, amiből majd veszi a gomb feliratát. : TEXT="SH_UsbOnOff"
Ezt az "SH_UsbOnOff" -ot kell megadni a Hungarian.xml-ben is majd.Ha ez megvan, mented, akár mehet is fel a \ResidentFlash2\YFAPP\Skins\XuanZhuan_84A_E08\ -be.
Jöhet a Hungarian.xml , ezzel semmi mást nem kell csinálni , csak megnyitni és a 4. sorba beszúrni (<SH_GPS TEXT="GPS"/> fölé vagy alá, vagy valahová ) ezt :
<SH_UsbOnOff TEXT="USB Ki/Be"/>
Itt adtunk magyar nyelvet a gombnak.
Ennyi.Ha esetleg a nem ide, hanem a menük mélyére akarod eldugni, akkor annak a menünek a xml-jét kell szerkeszteni. <SH_UsbOnOff TEXT="USB Ki/Be"/> többször is felhasználható, azaz nem kell mindig felvenni, több xml-ből is meghívható ez az egy.
Én pl. a Beállítás menüpont második oldalán lévő USB gomb alá tettem egy USB Ki/Be gombot. KÉP
Color7MoveShell.xml -be ez kell hozzá a 290. sor környékén <ResetFactory> ..... </ResetFactory> rész után:<USBOnOff
IMAGE="1107"
RECT="0,116,100,106"
EXEPATH="System\UsbConnect.exe"
Style="ShellBtnText"
TEXT="SH_UsbOnOff"
/>A koordináta kiszámolható, de akár kileshető az 1. oldal Kalibrálás ( <Calibration> .... </Calibration>) gomb helyéről is.
Mentsd el és töltsd fel a \ResidentFlash2\YFAPP\Language\ -be.
Ha megvan. Restrat, és kész.
Ezzel a gombbal ki-be lehet kapcsolgatni az USB-t ki-be dugdosás nélkül, akár Mass Storage akár Active Sync alatt.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
ynnos
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problámém lenne hogy mikor csatlakoztatom a készüléket a pc-hez, akk ugy csinál mint ha kibe huzogatnám a dugót, Mass Storagera van állítva végig olvastam a topicocat de nincs válasz, MS ACTIVESYNC-re is tettem már ugy sem jó.Win 7-em van 32bit.
Kérem valaki segitsen.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
gabor_01
senior tag
Kérdésem lenne, talán már volt róla szó:
A belső memóriában (ROM) van néhány könyvtár (DumpFiles, ExtraDumpFiles) és file (gpspara0~3.bin). Ezek mi célt szolgálnak. Törölhetők-e?
Köszönöm. -
kamillo67
tag
Elkészült a REDNIGHT_SI v1.8
Részletes leírás itt:
[link][ Szerkesztve ]
-
roly7
tag
Üdv a win vagy pedig a gyári szoftver a jobb melyiket érdemes használni ? Melyik eszik több erőforrást?Win 6-ra melyik videó illetve zene lejátszót ajánlanátok?
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
A tegnapi nap vettem egy Wayteq x820 - as PNA GPS - t. A gondom az lenne, hogy nincs hang.
A hangszóró semmiféle hangot nem hajlandó kibocsájtani. Ha bedugok egy fülest, akkor szól gond nélkül, viszont amint kihúzom, semmi.
Valakinek ötlete?Tudom, hogy van az x820 - asnak fóruma, viszont nekem sürgősen kéne a válasz. Lehet postázhatom vissza.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
jamborj
csendes tag
válasz HUNNIA1920 #2014 üzenetére
Szia!
Valószínüleg az Fm transzmitter be van kapcsolva...kapcsold ki. ( ha van benne ilyen)
[ Szerkesztve ]
-
zsero
aktív tag
Sziasztok,
A mai sorozatokban már mindegyik Wayteq 128MB ramot használ? Úgy értem 820, 820BT, 920, 920BT.
Ezek között a készülékek között van-e különbség a:
- kijelző fényesség/tükröződésében
- Win CE 6.0 rendszerben, úgy értem szolgáltatásokban, dll-ek támogatása, stb.[ Szerkesztve ]
-
Pho3bus
tag
Üdv Mindenkinek!
Vettem én is egy ilyen készüléket. Kérdésem az lenne, hogy először bemásoltam residentflashre mindent, csak rájöttem hogy nem fér rá, ezért letöröltem onnan. Namármost itt jön a probléma... Vettem egy 8gb-os kártyát, ráraktam a navi szoftvert, de a gépen a nav mappában a residentflashes elérési utvonal látszódik, és ha belemegyek hogy választani szeretnék nem jelenik meg semmi... Esetleg valakinek ötlete? Jah a residentflash/mobilenavigator mappát töröltem csak, de én úgy emléxem azt én hoztam létre annó, vagy volt benne valami amit nem kellet volna törölni?
-
Pho3bus
tag
-
[ Szerkesztve ]
-
Pho3bus
tag
-
[ Szerkesztve ]
-
m.jeno
senior tag
válasz Pho3bus #2018 üzenetére
Ha belemész a beállítások - navi mappa- ba, majd ráböksz a Navigácóra, két ikonnak kellene jelenni az SDMMC és a ResidentFlash, ha nem ez jelenik meg ellenőrizd az SD kártyád!
A ResidentFlash-bn nem kell lenni semminek, ami a navi programhoz kell![ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
Pho3bus
tag
válasz szarvasx #2023 üzenetére
Szia!
Igen próbáltam. Lehet az a gond, hogy mappába másolom a feltelepített szoftvert, nem telepítem.
Szerk: Rájöttem mi volt a gond :S Bocsánatot kérek mindenkitől akinek elvettem az idejét, és köszönök minden segítséget... Total Commander nem másolta át a mobilenavigator.exe-t
[ Szerkesztve ]
-
mendez77
csendes tag
Help! sikerült elhagyni a készülék ceruzáját. Lehet ezt valahonnan pótolni. Sima ceruzám van, de gyári kellene.
-
csaba.ko
csendes tag
Hali
Tud valaki segíteni?
Az émmegyek "Initializing warning data" hibával leáll (illetve el sem indul, pontosabban belefagy az indulásba).
I'd sell my soul for a joke for the devil.
-
manray
csendes tag
Üdv
Lehet, hogy nem figyeltem. és már volt róla szó, de a resident flash-ben nekem gyárilag vannak valamilyen dump könyvtárak. Összesen 300 mega, ezeket lehet törölni?
Köszi -
manray
csendes tag
Kösz, csak a hely miatt kérdeztem, mert így pár térkép nem fér be.
-
bakterka
tag
-
bugic
csendes tag
Mi a különbség x920 és az x920bt között a?? a Bluetooth csak?
-
ququry
csendes tag
wayteq x920bt keresek térképet és egyéb okosságokat
minden útba igazítás hasznos lenne
előre is köszönöm“Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész.”
-
balintka
addikt
Sziasztok, szerdán érkezik meg az X920 BT-m. Kérdésem, hogy az akksit hogy kell tölteni? Kell neki vmilyen formázótöltés először? Ha igen, hány óra? Hálózati töltő jár hozzá v csak autós?
-
gabor_01
senior tag
válasz balintka #2046 üzenetére
Ne aggódj
Elvileg nem lesz baja az aksinak
De megteheted, hogy 2-3x csinálsz egy teljes lemerítás-feltöltés ciklust.
Otthon tölteni tudod az USB kábeljével is PC-ről. Vagy veszel egy 230V/12V adaptert, amibe bedugható a szivargyujtós töltő. Vagy veszel egy hálózati töltőt. -
Tonyk
veterán
válasz balintka #2046 üzenetére
Ha jól emléxem pár éve már nem lehet úgy forgalomba hozni terméket, hogy az akkuját a usernek kelljen "formázni".
Ja, Lithium-os akkut pedig SOHA SEM merítünk le koppra, mert attól igen gyorsan behal.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Rick4
félisten
Se Te, se más nem tudja a lítiumos akksit koppra lemeríteni, tehát ha a készülékedet addig kínzod, hogy már be se kapcsol, az akkud attól még nem lesz koppra lemerítve.. Ugyanis van benne egy elektronika ami ezt megakadályozza... Másrészt a lítium akksit nem kell formázni sem, nem is tudod 12-16 óráig tölteni, mert ugyanez az elektronika lekapcsolja a töltést ha fel lett töltve.
Most olvasok itt végig mindent, mennyi hülyeséggel van tele a topic...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Samsung S24 Onyx Black 256 új
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- LENOVO LOQ 15IRX9 - I7 13650HX - RTX 4050 - SSD 1000GB - 15.6" 144Hz - 16GB DDR5 -Win11-3év garancia
- DELL latitude 5400 "Golyóálló" Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen