Hirdetés
- Felnyittatja a Google mobilappos üzletágát egy amerikai bíró
- Vannak gondok, de nagyon ragaszkodik a chipgyártáshoz a Samsung
- Microsoft Excel topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adobe Indesign
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tárhely szolgáltató választás
- SkyShowtime
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
WayteQ x920BT
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpeter74
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy gyors kérdésem: RISK skint használok, hogy MP3-at tudjak hallgatni navigáció közben, de sehogy sem tudom megoldani, hogy a zene hangját külön tudjam szabályozni a navigációtól. IGO-ban van ugyan lehetőség arra, hogy a fő hangerőt és a navigáció hangját külön állítsam, de ha a fő hangerőt állítom halkul a navigáció a zenével együtt. Ezen belül még jobban tudom halkítani a navigációs hangot, de azt sehogy nem tudom beállítani, hogy a navi hang hangos legyen és halkan szóljon a háttérben a zene.
Amikor a zene jelátszóra átváltok, akkor az ott beállított hangerőn szól a zene, ahogy visszajövök az IGO ba azonnal felhangosodik.
Van erre valami megoldás?
-
csyo
senior tag
sziasztok!
erosen agyalok egy ilyen GPS vásárlásán, de nm tudok donteni:-S
ebben ugya alapban benne van a TMC vevo, és nem kell kulon megvennem hozzá?
(nem magyarországon fogom használni)azt látom, hogy igo, meg full eu fel tud rá menni, ha nagyon akaja az ember...
mik a tapasztalatok?
érdemes ilyet venni?a tobbi ez amin agyalok:
GARMIN 255WT
Euval 37 ezer HUF
csak Anglia és Irországgal 30 ezer HUFTomTom ONE XL IQ Eurpoa 42 országa + TMC beépive 35 ezer HUF
TomTom XL IQ edition2 Europa 42 országa 40 ezer HUF
TomTom XXL IQ edition2 Europa 42 országa 35ezerértNAVIGNON 2140 Europa (?ország +magyar) 41 ezer HUF
NAVIGNON 3310 Europa (42 ország) 41 ezer HUFsokan irtátok, hogy szétnéztetek rendesen, esetleg ezekbe beleakadtatok-e valamerre?
Legyen szép a napod!
-
-
orbitalion
tag
válasz Office-R #2599 üzenetére
Esetleg megtennéd, hogy egy Dumpot készítesz róla? Az oldalamon fenn van hogyan kell, a gari ettől nem kerül veszélybe, és a művelet sem veszélyes, ha pontosan azt csinálod ami le van írva. Köszi!
Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
Atos23
senior tag
válasz orbitalion #2572 üzenetére
15 perc alatt senki nem fog neked ROM-ot frissíteni, s főleg nem eldönteni, hogy cserélhető-e a készülék egy az egyben. Urban Legend. Leadod, aztán majd szólnak 1 hét múlva, hogy mehetsz érte.
-
DM43
őstag
Én is hozzájárulok a dump "dömpinghez":
S/N: 981001xxxxx
ROM: PA06.060AI6680CQ.1.13
SW: V4.6.E08.10.29
DEVICE ID: csupa 0
kiíírja az SDCARD ID-t isEz is a "remegős" fajtából van, de engem ez egyáltalán nem zavar
-
DM43
őstag
válasz orbitalion #2609 üzenetére
BT
-
orbitalion
tag
Érdekes a sorozatszámod! Leheségesnek tartod, hogy 300ezer darab készült a tiéd óta? Vagy inkább az valószínű, hogy nem egyesével számoznak?
Na meg a " a régi jó" elvünk is megdőlni látszik, mivel azt írod a tiéd is remegős. Ezek szerint itt valami szerelési eltérés játszhat közre. Nem tudom mennyire vagy otthon az elektronikában, de eltudod képzelni, hogy pl. két szalagkábel közötti távolságtól függhet egy átszűrődő zaj mértéke?
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
orbitalion
tag
Körkérdés:
Azok közül, akik közzétettek az utóbbi időben ROM-okat, van e valakinek kifogása az ellen, hogy én ezeket megpróbáljam rendszerezni és egy helyről letölthetővé tenni? Igyekeznék a verziókat és a típusokat is feltüntetni(amiknél ismert) és MD5 ellenőrzőkódokat tennék a fájlok mellé amiket betömörítve lehetne letölteni(11..15mega lenne egy csomag, attól függően milyen tömörítőt használnék.).Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
DM43
őstag
válasz orbitalion #2611 üzenetére
Kora tavasszal cseréltem le a 820bt-t erre a gépre, úgy március vége fele.
Villamosmérnök lévén vannak elképzeléseim a "zajongásról", de én ezt inkább egyszerű alkatrészhibának (a touchscreen környékén) tartom. Bár ki tudja .... (azok a fránya elektronok nagyon tudják a fizikát ) Lehet hogy egy sima hidegítő kondenzátor megoldaná a problémát. Szét kellene szedni és méricskélni benne.
A rendszerezéses, közzétételes kérdéseddel pedig megelőztél, éppen akartam javasolni valami hasonlót. Én természetesen zöld utat adok.
[ Szerkesztve ]
-
orbitalion
tag
Én is hidegítésre gondoltam, de nyílván nem a mátrix kimenetén, mert az elrontaná a rábökés pontosságát, a kondi feltöltődése miatt.
Aztán az említett szalagkábelek egymás alatt vonulnak, lehet, hogy ha közéjük lehetne tenni egy földelt szigetelt vaslemezt, az leárnyékolná elektromosan és mágnesesen is egymástól őket. Még nem mertem szétszedni, mert nem érkezett infó arról, hogy az alján az a Q.C.Passed matrica az végül is garanciát védő, vagy csak a gyárban a végső megfeleltetést jelző jel lenne. Erről van valami infód?A rendszerezést előkészítem és várok még megerősítést Tonyk-tól!
g.gabor ROM-ja olyan mint az enyém, azt én kiteszem.Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
Tonyk
veterán
válasz orbitalion #2612 üzenetére
felőlem nyugodtan.
QC-re meg szerintem tuui nem "gari védő", bár elég hülye helyekre tudják tenni.
Azért gondolom így, mivel a gyári bölcsővel simán legyalulható (bár most épp nincs nálam a bölcső, hogy kipróbálhassam ).[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Rick4
félisten
válasz orbitalion #2614 üzenetére
Az a Q.C. passed matrica normál használat esetén is 3-4 hónap alatt teljesen elkopik. A legrosszabb amit tehetsz, hogy hajszárítóval picit megmelegíted a matrica alján a ragasztót, majd szépen leszeded. Aztán amikor fellép egy garis probléma, szépen visszarakod.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
orbitalion
tag
Köszönöm a válaszokat, még rágódom, ill. megpróbálom lemelegíteni!
A ROM gyűjtést meg elkezdem rendszerezni.
Ez úton is kérek mindenkit, aki segíteni szeretne másokon (az is kiderülhet egyszer, hogy saját magán), hogy Dumpoljon! Vegyük ezt biztonsági másolat készítésének, amit közösen tárolunk...[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
QC PASSED matricának semmi köze a garanciához. Ez konkrétan Quality Controll Passed, azaz megfelel az EU-s minőségi normálnak. Mindenre rányomják itthon ami elektronikai cucc, max nem veszed észre, mert túlságosan beleillik a környezetébe. de a 2 centis MP3 lejátszótól elkezdve a TVken át mindenre rátolják.
Az ilyen garanciális lezáró matricák általában hologrammos matricák szoktak lenni, amit nagyon nehéz leszedni, mert hihetetlen sérülékeny, ez nem az.
Leszedheted nyugodt szívvel, és dobhatod a kukába
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
-
csyo
senior tag
azt irtatok, hogy szétnéztetek tobbe is mielott ilyet vettetek...
a tobbivel talalkoztatok e, mi a velemeny roluk, és miért nem azt vetttek?
wayteq x920BT-ban van e TMC vevo beepitve, vagy kulon kell venni hozzá?
Legyen szép a napod!
-
DMG
senior tag
Felkeresett telefonon a WayTeq Hungary.
Tizes skálán nálam 10-et kapnak ami a korrektséget illeti, elküldik a gyárnak a hibát, remélhetőleg a jövőben érkezik rá megoldás.
Továbbá szeretném jelezni, hogy igen tapasztaltak a fórumokat illetőleg, bár ha jól sejtem engem összekevertek orbitalion-al. És szépen megkértek, hogy nagyon ne buzdítsak senkit ROM frissítésekre, nehogy meghibásodáshoz vezessen az esetleges hozzá nem értés. Itt jelezném: Nem én voltam. Pusztán elméleti kérdéseim voltak ezen a téren, de tényleg.
(jut eszembe, rémlik mintha azt mondta volna, hogy MEGINT eljutott hozzájuk a készülék, és hogy foglaolkoznak vele, lehet arra értette, hogy orbitalion-é már votl szervízben, itt jegyezném meg, hog yaz enyémnek ez az első útja.)
Bevallásuk szerint igen rugalmasak, és terveznek azok is maradni, és teljesen érthető az álláspontjuk miszerint, ha egy mód van rá, nem lenne szerencsés, ha a rom buherálgatás miatt veszíteni lennének kénytelenek rugalmasságukból, jól megaszontam.
Ami a rom frissítést illeti, feljegyzés van arról, hogy melyik sorozatszám milyen rom-al érkezik, szóval, ha nagyon akarnák bizony utána tudnának nézni. De ne feszegessük.
A lényeg, hogy bár nem tartják kimondottan a használatot megnehezítő hibának, késséggel elismerik, hog yhiba, és remélhetőleg találnak is rá megoldást, kérdeztem, lehet-e tudni, hog yegy későbbi szoftver ezt orvosolni tudja-e vagy hardver hiba, de sajnos semmi konkrétumot nem tudtak mondani.
Kicsit hosszúra sikerült. De remélem a lényeg benne van.
UI.:
Tán csak nem rene0619 kollégával beszéltem telefonon?
[ Szerkesztve ]
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
Tonyk
veterán
Köszönjük DMG az információt.
ROM frissítés simán elképzelhető hogy van nyilvántartásuk, de az is simán, hogy csak blöff. Bár spec. igazából pont engem nem fenyeget ez kérdés
10/10-es korrektségről (bár nagyon szép dolog ez) meg annyit, hogy ha már ennyire tisztában vannak a hiba jelenségével, és ennyire képben vannak a fórumokat illetőleg, akkor már rég jelenti kellet volna a gyárnak, mert nem 2 napja beszél itt róla orbitalioni és még jópár kolléga.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
rene0619
aktív tag
Nem beszéltünk telefonon...
És teljesen mindegy melyik tűz közelében vagyok ha vagyok egyáltalán...a lényeg: nem kell feleslegesen a tüzet szítani itt a nem garanciális beavatkozások terén...! Mert mindennek a végére lehet járni...garancia tekintetében is.
Nem drága a készülék, úgyhogy végülis mindenki szórakozhat a trükközéssel, ahogy szeretne...! Sok sikert hozzá -
csyo
senior tag
kezdek wayteq felé hajlani...
ha ezeket tudja, akkor ilyet veszek:
- sebességkijelzés?
- figyelmeztet ha tul gyorsan megyek?
- trafipaxokat jelzi?
- POI (benzinkutak korházak, stb)
- tervezéskor lehet ilyeneket választani: foldutak kizárása, fizetos szakasz, autopálya...
legygorsabb-legrovidebb-gazdaságo utazás, stb?bocs ha láma kérdés, de nem találom ezt a leirásában:-(
--
Szoval ha ezeket tudja, akkor ezek miatt választom...
meg egyéb indokok:
- van kulon forumoldala, ami aktiv, a tobbinek nincs...
itthon Navignonrol semmi info nincsen, TomTomrol is alig van valami. Garminrol már egy fokkal tobb, de annak sincs foruma...
- szoftverfellelhetosége miatt is erre esik a választásom..ellene szol:
- TMC vevore fel van készitve, egyetlen negativuma, hogy ez nincs beleépitva, mint a TomTomban, vagy a Navignonba:-(
- és bazi nagy, 4,3" elég lenne, bár ez nem tul nagy negativum, a TomTom XXL is ekkora, amivel szemeztem... 6"-el tobb holt tér a kocsiban:-/Legyen szép a napod!
-
col
addikt
A kérdéseid első része navigációs program függő dolgok...
TMC vevővel meg kis hazánkban Bp-en kívül semmire se mész...
Ha 4,3' -os kell akkor ott a WayteQ 820-as...g.gergo megelőztél
[ Szerkesztve ]
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
DMG
senior tag
Szerencsére engem sem fenyeget ilyesmi, mert amíg garis én nem szeretem buherálni, akkor sem ha éppenséggel értenék hozzá.
Esetemben korrektek, mert megtesznek mindent, ami tőlük telik.
Ami ezt illeti nekem telefonon azt jelezték, hogy úgy látják, hogy csak engem zavar különösebben ez a probléma, pedig én orbitalion-al együtt már kettőt tudok.
Bár mint írtam, úgy sejtem személyemet rosszúl azonosították be.
Mag tudok olyanokat, akiket zavar csak együtt él vele, mert lusta szervizelni.
Igazából ez a garancia jegy dolog is csak elméletben érdekelt, mert mind írtam van olyan cuccom, ami van ilyen matrica, de nem akadályozza a burkolat bontást. Ennyi.
Minden esetre én reménykedem, abban, hogy javítható, és egy hibátlan készüléket kapok vissza. Mert ügye az Othello játékban is nagy esélyel nyomok félre, ha épp játszani támad kedvem, és ez is lehet szempont.
Ami a TMC-t illeti, én spec tudom értékelni, ha nem szorulok be a Budai alsó rakpartra.
[ Szerkesztve ]
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
col
addikt
orbitalion kezdeményezése alapján lehetne közösen is a WayteQ felé jelezni, hogy hányan is rendelkezünk ilyen remegős készülékkel. (akár zavar, akár nem). Így ők is pontosabb képet kaphatnának a hiba mértékéről és a javítás igényéről. Szerintem ha már ennyire pozitívan állnak a dologhoz, legyünk benne partnerek
Fenyegetős "kollegát" meg felejtsük.. ez eddig sem volt itt jellemző, és jó lenne, ha ő is visszavenne az oktalan és felesleges - ráadásul a WayteQ álláspontját nem is annyira korrekten tükröző - "magánvéleményéből"....
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz rene0619 #2619 üzenetére
Két napja vettem egy x920-ast, az egyik első dolgom volt, hogy a csúf matricát eltávolítottam. Hol van leírva, hogy az a matrica a garanciához tartozik? Szerintem sehol... Ha nagyon akarnak akadékoskodni, megnézik a csavarfejeket, hogy van-e rajta csavarhúzó nyom, de nehogy már egy szaros matricából következtessenek, hogy bontva volt-e a készülék...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Mag tudok olyanokat, akiket zavar csak együtt él vele, mert lusta szervizelni.
Meg nem jár fórumozni, stb, stb.
Jó eséllyel két különböző időpontban készült eszköz u.a a hibát produkálja, akkor ez tuti nem egyedi eset lesz. És itt jön a képbe mi van a csendes többséggel?!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Atos23
senior tag
Én ugyan nem tapasztaltam a remegést sem az X820-am, sem az X920-am esetében. Mégis inkább illik jelezni, mert akkor van szívás, ha valaki olyan autóban használja, ami kicsit kilóg az átlagautó-sorból.
Pl.
- Elavult gyújtásrendszer, vagy kétütemű megszakításos vezérlés
- Rádióantennaként is funkcionáló, elektromos vezetőréteggel bevont szélvédő
- Stb -
col
addikt
Ezen az oldalon választ kapsz a kérdéseid jelentős részére:
-
Atos23
senior tag
X820: Dual Core 500MHz / 128 / 2GB / CE 6.0
X920: Dual Core 500MHz / 128 / 2GB / CE 6.0Az írmag ugyanaz, a körítés (TMC,BT) kicsit más.
Nekem a 920 jobban bejött, mert hiába ugyanaz a HW, mégis valahogy gyorsabbnak érzem. Lehet talán gyorsabb benne mindenféle memóriakezelő cuccos.
-
BullZeye
veterán
Engem spec nagyon zavar ez a remegés dolog. Főleg amiatt, hogy csak ilyet lehet kapni, emiatt nem is tudom megvenni.
Rossz belegondolni, hogy megrendelem webshopon, megjön fizetem a futárt 2k, aztán ugye remeg, és akkor egyrészt küldhetem vissza 2k-ért futárral, és akkor hozzájön az is, hogy 2-3-4 hétig nem tudom használni a vadi új GPS-t.
Vagy rosszabb esetben ugyanazzal a hibával 2 hét után visszaküldik, és küldhetem 2kért megint vissza, hogy nem jó, és akár 1-2 hónapig is nélkülöznöm kell a készüléket, amit jó esetben 1 napot tudtam használni :\És nem mellesleg itthon hiány van, amit sok (a legtöbb) webshop ki is használ, és 10-15%al megnövelik az árukat. 23k-ért meglehetett kapni pár hete, most meg 30k az összes .... És mi rá a biztosíték, hogy nem emelik meg mégjobban just4fun....
-
col
addikt
válasz BullZeye #2642 üzenetére
Ez azért nem annyira tragikus. Pláne, hogy te még nem is tapasztaltad a remegést, mivel nem is rendelkezel ilyen készülékkel. Nyilván mindenkinek más a tolerancia küszöbe, meg mást tud könnyedén elviselni, vagy nem elviselni, de ez nem a használhatatlanság kategóriájú hiba...
Én navigálásra használom főleg. És teljes biztonsággal állíthatom, hogy noha a "remegős" példányok közé tartozik az enyém is, de egyáltalán nem zavar, vagy akadályoz a rendeltetésszerű használatban. Ráadásul nem a stylussal, hanem ujjbeggyel "bökögetem". És igazából sose tartod, vagy nagyon ritkán az ujjadat rajta hosszabb ideig navigálás közben, vagy előtte a beállításhoz. Tehát a "remegés" így nem is jön elő komolyabban, vagyis tökéletesen lehet használni.
(Igazából észre sem vettem ezt a hibáját egészen addig, amíg itt nem került szóba és nem ellenőriztem le a zenelejátszó résznél...)
Persze a zenelejátszónál, vagy esetleg játéknál, ha a stylussal kezeled és hosszabb ideig marad a hegye a képernyőn, előjön. De szerintem még ez is tolerálható, azaz nem teszi használhatatlanná, vagy lehetetlenné a készülék és a programok kezelést.
De készséggel elfogadom, hogy van aki(ke)t zavar, .. engem kicsit bosszant, de annyira nem izgat, hogy feltétlenül szervizbe rohanjak vele. Persze ha lesz rá megoldás és javítható majd ez a banális hiba, akkor én is próbálom majd javíttatni.
Szóval ha csak ez tart vissza, akkor nem biztos, hogy feltétlenül ezért kell várnod a vásárlással, vagy hogy állandóan küldözgetned kéne vissza, illetve szervizbe...[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Sajna nekem alacsony a tolerancia küszöböm az ilyen dolgok terén. Nem is szeretek az ilyen dolgok miatt használtan venni ilyet. És ha veszek, akkor olyat szeretnék venni, ami tökéletesen működik. Olyan mintha Új autót venne az ember, de már van rajta pár karc az oldalán, mert gyártás közben valaki meghúzta véletlenül...
Tapasztaltam, mert kezemben volt már ilyen készülék és használtam is, így tudom, hogy milyen így használni. Igaz ami a kezemben volt, ott a térkép szoftvernél is, ha mozgattam akkor remegett én ilyet nem szeretnék.
-
csiporka
csendes tag
Egyetértek col sorstárssal... Én is csak azután vettem észre ezt a remegést, hogy itt felmerült. Engem sem zavar, én specko jedno kb. hetente 1x böködöm a hangerőszabályzót ottan. Főleg azok után nem idegesít, hogy az 1. készülék amit kihozott a futár nem vett gps jelet (3 napig kint volt velem és nélkülem a réteken), aztán visszavittem, az új már az üzletben (10 emeletes ház földszintjén) látott 7 holdat, ami mű... De persze nem vagyunk egyformák és ez így van jól
-
col
addikt
válasz csiporka #2646 üzenetére
Halihó
Bocs és hozzászólásod kis lingvisztikai eszmefutást generált bennem..
(bár lehet mókából írtad így, de egy kis fakultatív ismeretbővítést azért közzéteszek )"..specko jedno.." azaz:
"secko jednó".. helyesen írva csehül "všecko jedno" (ejtsd: vsecko jedno), illetve "všechno jedno" (ejtsd: vsehno jedno) a "mindegy" értelemben használatos, mint a német "ganz egal", vagy az angol "all the same" kifejezések[ Szerkesztve ]
-
ultima62
tag
Sziasztok!
Már többször emlegettem, hogy nekem nem mindig, nem mindenhol "ugrál".
Meg tudná valaki magyarázni, hogy ez hogy lehet?
Konkrétan: X920 BT. Rajta egy iPhone SI. Az SI ikonjai közül bármelyikre rányomva ugrál.
De van egy billentyűzet rajt, a maga kis gombjaival, na az tökéletesen használható.
Ezt mivel lehet magyarázni???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen