Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
Hat igen, agyrém…
https://www.facebook.com/reel/2795625190613731https://youtube.com/user/nuke7
-
ilor14
tag
Az irodák tulajdonosi köre és a nagy cégek vezetőségi tagságok közt valószínűleg elég nagy az átfedés, ha több remote opció lenne akkor kevesebb irodára lenne szükség, kisebb lenne a piaca az irodabérlésnek, azt meg nem szeretnék a tulajdonosok.
-
kutor
csendes tag
Az elmúlt 4 évben kiderült, hogy a termelékenység NEM csökkent otthonról, ellenben a dolgozók 1-3 órával több napi szabadidővel rendelkeznek, a reggeli dugó nem fárasztja ki őket a munka előtt, ráadásul a rohadt drága irodát is megspórolhatják a cégek (nyilván nem fogják fizetésemelésként szétosztani), DE AZÉRT muszáj visszamenni, mert "együttműködő környezet" meg "fejlődő tudás" -- ezek messziről bűzlő semmitmondó céges bullshit kifejezések.
-
veterán
A csapatok távolabbi tagjai, akiknek nehézséget okoz az irodába járás, továbbra is távolról dolgoznak majd, közölte a Dell.
Ez a része parádé a dolognak. Ha messze laksz, nyugodtan maradhat a HO, ott nincs gond a produktivitással. Ha közel, akkor járj be, mert különben nem vagy hatékony. Valaki magyarázza már el nekem, hogy hol van itt a logika! -
vzozo
senior tag
Ez nem ilyen fekete-fehér.
A medior/senior, tapasztalt munkerő jelentősen nagy része teljesen jól elvan home office-ból, mert TUDJA, hogy mik a munka keretei, mikor kivel kell beszélni, ki-minek a vezetője. Mert annak idején az irodában elleste, megtanulta, mellett ült, stb.
Ezzel szemben az eleve remote, covid-hire munkatársak... Hát, elég erőteljesen hit or miss, pedig komoly onboarding és mentoring programok vannak, valahogy mégis olyan esetleges a munkavégzésük.
-
Met
nagyúr
A főnökségem szent meggyőződése hogy HO-ban senki nem dolgozik (gondolom tapasztalat).
Amikor ők "otthonról dolgoznak" ilyeneket hallok, hogy ki kell ugranom kanapét venni, most nem vagyok a gépnél, kérdezek tőlük valamit 2 óra múlva jön a válasz...Az otthonról végzett munkát is nyomon lehet követni, az a munkaadó gondja hogy nem tudja ezt megtenni.
Aki linkelni akar az az irodában is linkelni fog.Nyilván szarul esik nekik hogy ott a csillivilli iroda de nem tudják rázni a rongyot mert üres.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Busterftw
veterán
Nalunk a cegnel kezdok 6 honapig irodaba jarnak, aztan valthatnak "nomadra", ott heti 2 napot (januartol heti 3 napot....) kell irodaba menni.
Az osszes amelyik beszeltem (kb 8-10 kezdett uj, iden) alig varta, hogy leteljen a 6 honap es valtottak nomadra.
Szoval ez sem igaz feltetlenul, persze munkatol is fugg. -
Busterftw
veterán
Nalunk a CEO pont most penteken jelentette be, hogy az eddigi "nomad" lehetoseg 2 naprol 3 irodai napra no januartol es konkretan kimondta feketen feheren, hogy nem tudjak statisztikailag-tudomanyosan alatamasztani ez novelni fogja a produktivitast vagy sem, de ok "ebben hisznek" tehat igy lesz.
-
Medocsabi
addikt
A cikk kifejezetten a sales csapat irodai jelenlétét írja,ami számomra érthetetlen. Egy Dell szintű cégnél pláne. Pont a sales az,amit nem lehet ilyen szinten skatulyázni. Mármint lehet,de ez viszont 1000000%, hogy a hatékonyság rovására megy. Írom ezt 10+ év hunter b2b sales tapasztalattal. Nem véletlen a legtöbb hasonló pozi nem is 8 órás,hanem kötetlen munkaidő,mert sose lesz 8-16, vagy 9-17 egy ilyen pozi. Nem mondhatod mondjuk 6-kor a BYD hazai disztribútorának egy 50+ milliós szerződésre várva, hogy leszarod,lejárt a munkaidő, emiatt ez sosem lesz 9 órás pozi. Ellenben a másik oldala,hogy igen,én napközben járok edzeni,és ügyet intézni, bár telefonon ekkor is elérhető vagyok mindig. Cserébe viszont a rendelkezésre állásom nagyobb,mint a cég 0-24-es cc-je. Ez máshogy nem működik. Volt nálunk is erre próbálkozás,hogy akkor 5 nap iroda 8:30-17-ig, megvolt a munkaszerződés módosítás is. 5 után szépen letetettem a telefont másnap reggelig. 1 hónap alatt 2 teljes negyedévnyi szerződést buktunk,exponenciálisan több ügyfélirritációval. És ha egy enterprise ügyfél azért nem köt szerződést,mert VELED elégedetlen,az már bukó akkor is,ha féláron adsz neki bármit a versenytárakhoz képest.
Ezért nem értem miért pont a sales az,ami visszamegy office napokra. -
Met
nagyúr
Szerintem a cégeket az üres iroda látványa zavarja, fizetik a nagy pénzt az épületért és nincs benne senki és ez jogos.
Azt nem értem hogy miért nem azt látják meg benne hogy nem kell ekkora iroda, feleslegesen költik a pénzt."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
nagyúr
Mert részben az abban dolgozó cég vagy annak egy ága érdekelt az irodaházak kiadásában, építésében. Tehát sok pénz van benne. Valahol olvastam erről egy jó hosszú cikket, ott kanadai-amerikai vonalon hozott példákkal mutatták be, hogy milyen sok pénz van ebbe beleforgatva. Szerintem itt ez egy generációs kérdés lesz, ha a mai huszonévesek ellenállnak és nem mennek ilyen helyekre dolgozni ahol heti 5 napot be kell járni akkor talán meg lehet még ezt a folyamatot állítani.
Thanos was right.
-
Szakbarbár
aktív tag
Ahol én dolgozom, az egy multi, kb 300-350 felhasználóval. A Covid idején lett engedélyezve a HO, azóta papíron bevezették, hogy heti 1 napot kötelező az irodában tölteni. Ezt természetesen senki sem ellenőrzi, így szinte az összes iroda kong az ürességtől. Persze a létszám az folyamatosan bővűl és alakítjuk át a tárgyalókat irodákká, hogy aztán üresen álljanak.
Csak az van bent akinek olyan a munkaköre, hogy nem lehet otthonról végezni, vagy nem akar otthonról dolgozni.
Sokszor az is előfordul, hogy valakivel kellene személyesn intézni valamit, akkor heteket kell rá várni mert "nem terveztem, hogy az elkövetkező hetekben bemenjek az irodába" választ kapod.
Érdekes, 2020 előtt mindenki be tudott jönni az irodába."Az elmúlt 4 évben kiderült, hogy a termelékenység NEM csökkent otthonról, ellenben a dolgozók 1-3 órával több napi szabadidővel rendelkeznek"
Viszont a user support nehezebb lett mióta otthonról dolgoznak.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
spirit007
senior tag
Szerintem már most bajban vannak, mert a mostani senior szintű munkaerő sem akar feleslegesen órákat elb.ni utazgatással.
A huszonévesek pedig csak azért nem pattognak, mert már most is bulinapként kezelik a bejárós napot/napokat
Szóval a nagy irodáház építő biznisznek (már) annyi. -
moma
őstag
Ez csak a sales csapatra vonatkozik. Miért tálalják ezt az iroda dolgot úgy, mintha ez valami általános dolog lenne? Miközben továbbra is ez a kivétel.
we all deserve a bit of luck.
-
Polllen
nagyúr
Ez is, meg mellé lehet venni azt is, hogy ez akár egy bujtatott létszámleépítés is lehet. Pontosan tudják, hogy a dolgozók egy része inkább elmegy máshová, így ha kevésbé megy a szekér, csak vissza kell hívni az embereket és nem pótolni a távozókat.
A részvényesek sem látnak olyan híreket, hogy leépítés, a költség is csökken, az iroda kihasználtsága meg nő.
Gyanúsan csak a sales-re vonatkozik a szabály.
Meg amúgy vannak simán a kretén cégek, én is voltam olyan helyen, ahol az iroda felújítás után új szabályt hoztak, hogy be kell járni heti 3 napot, mert, mert, mert mennyi pénz volt már a felújítás!!!
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Busterftw
veterán
Mar attol fugg hol, mert nalunk mindenki kapja a home office "segelyt" 75 eurot, ugyanugy fizetik annak is aki 4-5 napot jar be meg annak is aki 2 napot ment kotelezoen eddig.
Aztan akkor most tobb sziget/iroda megy majd, tobb helyen megy a futes/aram, tobb bio-cookiet kell rendelni meg tobb bio-pisztaciat.
Semmikeppen nem csokken a koltseg nalunk az tuti.
-
bambano
titán
Két dolog:
1. egy rakás cég azért csinálja ezt, mert más cégek is csinálják. Ha a gugli meg az apple betereli a melósokat, akkor ők is.
2. ez nem mindig arról szól, hogy ho vagy iroda, hanem sokszor arról, hogy ki akarnak rúgni egy rakás embert, de kirúgni drága. előírják az irodát, lelép magától olcsón.emellett tény, hogy vannak, akik ellógják a ho-ban a melót, de ebből általánosítani durva hiba.
szerk: és az is benne van, hogy az elmúlt kb. 2 év bukó volt it munka területén, vagyis a cégek kerültek fölénybe, így most tudnak kiskirályoskodni.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
FireKeeper
nagyúr
ezzel csak az az egy baj van hogy ha az összes veterán akitől lehetne tanulni, HO-ban van, akkor azzal az újak nincsenek előrébb hogy a betanulás alatt benn kuksolnak az irodában. hiába vagyok hibrid párti (saját magam mentális egészségmegőrzése céljából főleg), sajnos van igazság abban amit vzozo ír. én is azt tapasztalom hogy a post covid belépők színvonala nincs azon a szinten amin a covid előtt elért egy munkatárs ugyanannyi idő alatt. a heti 5 nap szerintem is felesleges, de heti 1-3 teljesen jogos elvárás, ha nem olyan munka amit remote is könnyen betanulsz és elvégzel.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Polllen
nagyúr
válasz FireKeeper #26 üzenetére
A jó betanulás és egymástól tanulás az nem irodai bejárás függő, hanem vállalati kultúra kérdése.
Ha minden normálisan van dokumentálva és a munkatársak segítő szándékuak, pont ugyanúgy fognak segíteni teams-n is, mint élőben tennék. És igen, ez a vállalati kultúra része kell, hogy legyen, különben a másik jóindulatának lesz kiszolgáltava az új belépő, ami nem túl professzionális.Természetesen kell a személyes találkozó is néha, de attól, hogy az irodában ültök, ugyanúg a monitort fogja bámulni mindenki. Betanulás közben a másikét.
-
FireKeeper
nagyúr
szerintem nálunk a kultúrára, nyitottságra és segítőkészségre nem lehet panasz, de egyszerűen csak hiányoznak az organikus felismerések, tanácsok, brainstormingok. és ezt nem kell manager bullshitnek venni (nem vagyok manager).
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Polllen
nagyúr
válasz FireKeeper #28 üzenetére
Mi teams-n ugyanúgy megbeszéljük az ügyeket, mint személyesen tennénk. Néha írásban, a legtöbbször szóban. Persze ez nálunk a covid előtt is szokszor így volt, mert több országban vannak kollégák, de itthon is több városban vagyunk "szétszórva".
A covid annyi változást hozott, hogy kevesebbet marhulunk az irodában."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Busterftw
veterán
válasz FireKeeper #26 üzenetére
Nálunk "organikusan", fele-fele arányban osztotta el magát az spanyol iroda, irodába akarni járók és a nomádot (heti max 2 nap iroda) választók között. Ez csapatokra is igaz, mi kb 8-an vagyunk, ebből 3-4-en 4-5 napot mennek irodába.
Tehát simán meg lehet oldani, hogy az tanítson aki amúgy is megy. De tapasztalataim alapján az első hónapban kb training videókat néznek meg shadowing van.
Ha meg otthonról kell segítség, az első úgy is az, hogy Teams, küld el a platformon a projektet amiről beszélsz aztán megnézzük vagy képernyő megosztás.
Van saját Wiki-nk is.Teljesen végezhető kb minden remote-ba.
Itt az opció megadása lenne a legjobb, látod nálunk is a dolgozók fele inkább irodába megy.
De az, hogy a CEO benyögi, nincs erre statisztikánk és kutatásunk hogy növeli a produktivitást, de mi ebben hiszünk, mostantól nomádként heti 2 helyett 3 napot kell jönni, mert csak, na az bicskanyitogató.[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
Nálunk az irodai napokon a kollégák nagy részének minimum az 1/3 munkaideje nem munkával kapcsolatos beszélgetsére megy el és ez hasonló volt akkor is amikor 5 nap iroda volt. Ez van. Szocializálódnak az emberek munka helyett. Főleg open office-nál jelentős ez.
Nyilván vannak akik HO-ban hóhányók, de ők irodában sem tesznek sokkal többet hozzá az eredményhez. Őket kell kiszűrni és megfelelő lépéseket tenni. Ez szerintem az ember saját lelkiismeretén és emberi/szakmai önbecsülésén múlik.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Ezekiell
veterán
válasz Busterftw #30 üzenetére
De az, hogy a CEO benyögi, nincs erre statisztikánk és kutatásunk hogy növeli a produktivitást, de mi ebben hiszünk, mostantól nomádként heti 2 helyett 3 napot kell jönni, mert csak, na az bicskanyitogató.
silent quit azonnalAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Szakbarbár
aktív tag
Ja, ez az egyik előnye annak, hogy a kollégáim heti 4 napot otthonról dolgoznak. Nincs aki 10 percenként kérdezzen valamit és megzavarjon a munkában. Heti 2-3 napot szinte teljesen egyedül vagyok az irodában. Ha bent vannak a többiek, akkor fele- két harmada munkát sem tudom megcsinálni mint amikor egyedül vagyok.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
veterán
válasz Szakbarbár #34 üzenetére
Ez nem ennyire egyszerű. Például ha principal dev vagy, akkor az, hogy nyugodtan tudsz dolgozni alacsonyabb hozzáadott értékű a vállalat számára, mintha a maradék mondjuk 10 dev tudna tőled kérdezni, és tovább is lendítenéd a problémáján.
Konkrétan van ilyen kolléga nálunk, pont vele beszéltünk erről. Alig-alig tud fejleszteni már (a legkiemeltebb téma így is nála van), de mellette olyan kulcs dolgokat visz + támogat egy rakat embert, hogy egy komplett divízió munkáját megkönnyíti.
-
Szakbarbár
aktív tag
Én csak a saját példámból indultam ki, user support területen dolgozom. Elég sűrű a napom anélkül is, hogy a közvetlen kollégáim kérdéseire kelljen válaszolni, közben a munka is haladjon. Persze próbálok segíteni amikor tudok, de amikor egyszerre 5-6 dolgot kell csinálni akkor nem marad túl sok idő a “csacsogásra”.
Még annyi, hogy én nem tudom kiadni senkinek a munkát mert egyedül vagyok 300 felhasználóra.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Ezekiell
veterán
Meg sokkal zavaróbb is.
Bőven megér ennyi tradeoffot az, hogy az embereknek van életük, nem kell órákat elbaszniuk bejárással, stb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
jozefgucci1
addikt
A cégnél a kollégák nem szeretnek , mert októbertől 3 nap/ hét kötelező irodát beszéltünk meg ami eddig 1-2 volt.Azonban van egy-két kolléga akinek a teljesítménye HO-ban a felére esik vissza.Az a meglátásom , hogy nem mindenki alkalmas állandó HO-ra sajnos.A terület sales-back office. A Német anyacégnél is visszaálltak a 10 nap kötelező irodára , mert ott van a rohadás irodaház és konkrétan kong az ürességtől.
Viszont ami érdekes nálam a fele csapat kinti irodában dolgozik és csak hat hetente utazom ki hozzájuk ,de ezen nem akarnak szigorítani.[ Szerkesztve ]
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Ezekiell
veterán
válasz jozefgucci1 #42 üzenetére
1-2 kolléga nem megfelelő teljesítménye miatt büntetsz mindenkit?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
tlac
nagyúr
pedig van némi igazság abban, amit bambano viccesen megjegyzett
Inkább azt mondanám, hogy egy bizonyos szint után nem a feature-ök szállítása teszi ki a munkád jó részét.
ha valaki ezt sok évig csinálja, és egyre inkább távolodik el a feature-öktől, végül pont azt nem fogja tudni rutinszerűen már
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz jozefgucci1 #42 üzenetére
Ahogy főnöknek sem való mindenki.
A rosszul teljesítő kollégákat kell abajgatni, nem mindenkit...
-
vzozo
senior tag
válasz FireKeeper #28 üzenetére
THIS.
Sose lesz a virtuális ugyanaz, mint amikor ott van a csapat egy légtérben vagy több kisebb szobában egymás mellett. Lehet mindenféle chat groupokat létrehozni, meg persze kérdezni, mentoring és triage callokat tartani, kikeresni a céges directoryból más teamek elérhetőségeit, stb.
Viszont a helyszínen hallja-látja mindenki, hogy a másik mit csinál, hogyan dolgozik, hogyan kommunikál a kollégáival, főnőkeivel vagy éppen az ügyfelekkel. Csak rápillantva a képernyőre, hogy milyen új toolokat vagy módszereket fedezett fel valaki. Hogy mi a normális munkaterhelés, és milyen keretei vannak a napnak. Hogy nem feltétlenül kell éhen-szomjan lehúzni 8*60 percet, hanem jár a képernyőmentes kávészünet vagy az akár 30-45-60 perces ebédszünet is (csak legyen meg a nettó 8 óra.) Hogy a szomszéd irodában melyik csapat van, mivel foglalkoznak és kihez kell odamenni.
Mondom ezt úgy, hogy 8 éve home office-ból nyomom, és látom mindkét oldal előnyeit-hátrányait. Mondjuk az én helyzetem elég speciális, mert egyedül vagyok ebben a csapatban itt az országban, tehát tényleg halál mindegy, hogy az irodából dolgozom virtuálisan a többiekkel, vagy itthonról.
100% Mondjuk aki nem principal / staff engineer, annak mondhatod, ő csak annyit fog látni az egészből, hogy "egyedül akarok dolgozni, mindenki hagyjon békén." Elég career limiting hozzáállás, de hát ki mit szeretne elérni.
[ Szerkesztve ]
-
jozefgucci1
addikt
-
Polllen
nagyúr
válasz jozefgucci1 #48 üzenetére
Nyilván a HO szabályokon csak így lehet módosítani. Viszont a rosszabbul teljesítőknek lehet fejlesztő programokat indítani, hogy beérjék a jól dolgozókat. Rengeteg remek néven meg lehet találni ezeket a corporate szótárakban.
-
jozefgucci1
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen