-
IT café
WayteQ x920BT
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbitalion
tag
Megkaptam g.gergo-tól a Dumpot. Teljesen azonos az enyémmel! Most kértem, hogy tesztelje megint az ugrálást! Várom a teszt eredményét...
Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
BullZeye
veterán
válasz snowdog #2498 üzenetére
Az a baj, hogy még mindig nincs meg a PNA a készlethiány és a hibás termékek miatt.
DE! Warez =/= illegális, azaz Magyarországon a letöltés legális, jó pár éve kimondták ezt, úgyhogy ne keverjük megint csak össze a dolgokat ... Az, az illegális, ha te feltöltesz, megosztasz valamit. Mint mezei user, ilyet gondolom nem sokan tesznek.És még mindig nem tudom pontosan hogy lehet WayteQ-en elindítani az áhított programot pontosan, de ha jól értelmeztem google-zesekből, akkor a sys.txt-ben kell valamit turkálni. Ami alapvetően egy 0 bájtos dolog, azaz tök üres, így nem is módosítasz semmit, hisz azt törölheted is akár, innentől kezdve a programot magát nem módosítod, hanem hozzáraksz pár fájlt (egyet). Tudom ez csupán szavakon való lovaglás, de úgy alapvetően az egész törvény dolog az, és az ügyvédek is ilyen kiskapukat keresnek folyton...
Ezért nem értem, hogy miért üldözik tűzzel vassal mindenhol ahol PNA és a IGOról van szó. Az meg megint csak nem warez, ha megveszed, és oda rakod hozzá a +1 fájlt, és azt meg nem nevezném HACKnek, ha egy NEM védett fájlt módosítasz ...
Én pedig még mindig várom, hogy most akkor a tesztek alapján ROM hiba, vagy Hardver hiba lesz? O.o
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
g.gergo
senior tag
válasz BullZeye #2502 üzenetére
Szerintem az meddő vita. Akárhogy csűröd csavarod a dolgokat, a WayteQ és az iGO párosítás akkor sem hivatalosan együtt. Igen, a sys.txt kell szerkeszteni/módosítani az elinduláshoz. És a sys.txt nem 0 bites vmi, egyáltalán ne üres. Értsd meg, az iGO elindításához, használatához módosítani kell bizonyos dolgokat. És ez az illegal.
-
orbitalion
tag
Nos kiderül lassan, hogy a szoftvernek nem sok köze van a hibához.
Ezt írta g.gergo:
"Megnéztem a fényerőnél: Kb. 3 ms-ig, egyhelyben áll, utána elkezd kb. 1, max 2 mm-t jobbra balra mozogni. Mivel annyira kicsi a "holtjátéka", így nem változik a fényerő."Nálam ennél a tesztnél gyakorlatilag villog a háttérfény, úgy ugál a csúszka. A ROM-om ugyanaz, és amit rápróbáltam még, azzal is csinálta. Tehát ez hardver hiba.
Most már csak abban reménykedem, hogy olyan szállítmány érkezik, ami jó, és akkor érvényesíthetem a garanciát![ Szerkesztve ]
Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
orbitalion
tag
válasz g.gergo #2503 üzenetére
Képzeld, az én PNA-m 2778 darabbal később készült a tiédnél, ha a sorozatszám egyenként növekszik(gondolom igen). Tehát a régebbi példányok jók voltak.
-
snowdog
veterán
válasz BullZeye #2502 üzenetére
Azt hiszem nem arról írtál, amiről én beszéltem (vagyis talán nem én kevertem össze a dolgokat). Nem azt tartom illegálisnak, hogy letöltesz valamit a netről. Az legyen a magánügyed.
Amit ismertettem, abban az az illegális, hogy valaki módosította az eredeti exe fájlt. Ez már önmagában illegális. Aztán feltette a netre, ez is illegális. Ha valaki letölti, na az még nem illegális.
De ha a módosított exe-t felteszi a PNA-jára, és ezzel használja az iGO-t (tehát egy olyan szerkezeten, amin a módosítás nélküli verzió nem menne) az már szintén illegális. Én erről beszéltem.
És a sys.txt-nek ehhez semmi köze. Ha nem használod a feltört exe-t (na ez a WAREZ benne), akkor azt írsz a sys.txt-be amit csak akarsz, a program soha nem fog elindulni.
Hogy hogyan derülne ki, hogy kinek a PNA-jan van illegális iGO, az megint más kérdés. Kivéve ha az illető pl. itt reklámozza. Aztán az ilyen felhasználó ne nagyon legyen meglepve, ha kiderítik az e-mail címét, és ettől a hivataltól kap egy levelet: Anti Piracy Officer, Nav N Go Co. Ltd. Bérc u. 23. / 1016 Budapest/Hungary
[ Szerkesztve ]
-
orbitalion
tag
Frissítettem az oldalt, akit érdekel...
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz snowdog #2506 üzenetére
Ah! oké így már értem, tényleg nem néztem még túlságosan utána, így azt hittem, csak sys.txt-ben kell nyúlkálni, fogalmam sem volt, hogy az exe-vel is babrálni kell, így már természetesen illegális, és már értem is miért .... így hát van egy eladó IGO8am !
Azt hiszem megkapja haverom szülinapjáraSzóval akkor ROMot keresztbe cseréltetek, és ami eddig is jó volt, most is jó, ami eddig hibás volt, most is hibás? :\
Mi a sorozatszám, ha szabad kérdezni? A jó és a rossz?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
DMG
senior tag
válasz orbitalion #2504 üzenetére
Elkezdtem én is kajtatni a hibátlan raktár készletet, első körben az Aqua-t kérdeztem meg, hogy ott milyen, lehet holnap elugrom kipróbálok egyet.
Saturnban mint írtam csak 820-as van az is térképel együtt, de akár lehet opció, márha a polcról levehető termék is működik.
Speedshop-ban tök fasza, hogy lehet online követni a szervíz állását, csak éppen cseszik rendesen vezetni, az én ügyemhez 2 hete nincs feljegyzés.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
orbitalion
tag
válasz BullZeye #2509 üzenetére
A sorozatszámot nem szívesen adom meg itt.
Az eltérésről írtam, hogy mennyi...
Annyit segítek, hogy a 98100405500 körüli sorozat még jó volt... De lehet, hogy ez példány függő, majd kiderül, ha valaki cáfolja az állítást.[ Szerkesztve ]
-
DMG
senior tag
Az aqua válasza arra, hog ya terméket megvétel előtt kipróbálnám, az volt, hog ycsak megvásárlás után lehet kipróbálni a terméket. Valami jogi ügyekben jártasabb embernek mi a véleméyne erről? Most nincs energiám ennek utána járni, de szerintem ez nem igazán jogszerű, hagy döntsem már el kipróbálás után, hogy megvásárlom vagy sem.
-
Tonyk
veterán
Jogilag ide vagy oda, gondolom Te sem szeretnél megvásárolni olyan terméket, ami már ki volt bontogatva. Szeretnék eladni ők is a beszerzett terméket, nem csak kibontogatni.
Ettől függetlenül az igény jogos. Olyan terméknél ahol nem kell zacskót vágni, matricát szakítani (bár a garjegy miatt így is úgy is bontani kell), ott nem értem én sem miért nem engedik.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
DMG
senior tag
Aqua-ban viszont elvben 3 napon belül visszavihetsz bármit, minden indok nélkül, eredeti csomagolásban vissza veszik, ennyi erővel ki is próbálhatnám, de most rákérdeztem, mivan, ha megveszem, ott helyben kipróbálom, és ha nemjó egyből vissza is adom.
Azt nem tudom, érdemes-e megkérdezni, milyen színü a csomagolása? Saturnban épp Pirosba árulják a 820-asokat, és ott ügye stabil a képernyő.
-
snowdog
veterán
A jobb üzletekben erre azt a megoldást találták ki, hogy a legnépszerűbb termékekből van mintadarab. Azt mindenki kedvére nyomogathatja. Ha valakinek megtetszik, akkor kifizeti, kibontja, akár már ott az üzletben, és ha az nem úgy működik, mint a kirakott mintadarab, máris reklamálhat. Ugyanis három napon belül a hibás terméket ki kell(ene) cserélniük, csak ezt követően jöhet szóba a szervíz.
[ Szerkesztve ]
-
orbitalion
tag
válasz snowdog #2519 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy a szerviz belátta, hogy hibás a kütyü, csak nem tudtak helyette másikat adni, mert nem volt olyan ami jó lett volna a 4-ből! Nekem vissza is adták volna az árát, de mivel nem tudtam másikat választani, elfogadtam, hogy ez ilyen, és egyszer talán még egy éven belül lesznek hibátlan példányok, és akkor újból megkísérlem a garancia érvényesítését(Már amennyiben nem csesztem el a ROM frissítésével, miután a sorozatszám csupa nulla lett! Erre esetleg nem tudsz megoldást? Nem muszáj itt...).
Tehát ha a mintadarab egy jó példány, és mindegyik ami a polcon van hibás, akkor legfeljebb a pénzt lehet visszakérni, amivel szerintem jelen esetben nem sokra mennénk a kínálat szűkössége miatt. Nemrég felsoroltam mennyi minden szól a x920BT mellett, egyszerűen ez a remegés benyelhető, bár nagyot kell nyelni!Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
col
addikt
válasz snowdog #2519 üzenetére
A 3 (munka)napos cseregarancia élő és létező dolog.
Az eredeti csomagolást kell megőrizni, a számlát és máris lehet intézni. Ez főleg hibás működés, illetve rossz készüléknél van. A lehetőségek általában a csere egy másik ugyanolyan termékre, vagy a vételár levásárlása, illetve végső esetben szerviz szakvélemény után a vételár visszafizetése.
Én sajnos jártam már így és az első csere alkalmával ugyanolyan tipusú készülék cseréjét kértem. Az üzlet gond nélkül "extrém" ( ) kedvesen intézte. Sajnos második alkalommal is kénytelen voltam visszatérni, mert a cserekészülék is hibás volt. Ekkor már a levásárlást választottam és így lett belőle a WayteQ navimA warez dologhoz csak annyit, hogy tetszik, nem tetszik a programok módosítása, a védelem kijátszása - még nem védett file esetén is - büntetendő. A Btk. szerint is.. És arra sem lehet hivatkozni, hogy ezt nem tudtam.. hiszen a törvény nem tudása nem mentesít a felelősségre vonás alól... és az sem igaz, hogy a megvett termékkel azt teszek, amit akarok.. illetve csak bizonyos mértékig tehetem azt, ha a terméket jogtalanság elkövetésére, vagy büntetendő dologra használom, akkor az bűncselekmény...
A lényeg itt is megfogható:1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok védelmét biztosító műszaki intézkedés kijátszása
329/B. § (1) Aki a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott hatásos műszaki intézkedést haszonszerzés végett megkerüli, vagy e célból ehhez szükséges eszközt, terméket, berendezést vagy felszerelést
a) készít, előállít,
b) átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott hatásos műszaki intézkedés megkerülése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő gazdasági, műszaki, szervezési ismeretet másnak a rendelkezésére bocsátja.
----És felesleges az oroszlán bajszát húzogatnunk
Sorry a hosszú és esetleg "kioktatásnak" érezhető eszmefuttatásért...Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
DMG
senior tag
válasz orbitalion #2520 üzenetére
Ha találok olyan boltot, ahol hibátlan az árukészlet akkor érdekel? Márha viszakozhatsz még.
Ha nekem is felkinálják a pénzt akkor én valsz. elfogadom, és körülnézek a piacon, hátha.
Jut eszembe a garanciás papíromon az áll (már hogy a jegyzőkönyvön)
Hogy garancia 2 év
[ Szerkesztve ]
-
col
addikt
válasz orbitalion #2523 üzenetére
Nem, igazából véve szerintem ez még határeset. De mindenképpen figyelned kéne arra, hogy ne lépj át adott határokat Ezek felfoghatók technikai jellegű információknak és ismeretterjesztésnek.
Én elsősorban az ezen a fórumon esetleg "elhangzó" más jellegű dolgokra értettem a röpke kis szösszenetemet....
[ Szerkesztve ]
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
BullZeye
veterán
Engem spec érdekelne, ha találnál olyan helyet ahol van jól működő hibamentes.
Orbitalion, miért kéne törölnöd? Egyrészt PH-hoz semmi köze az oldaladnak, másrészt nem warez amit ott csinálsz ... Na meg ha warez is lenne, kit érdekel? O.o
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
DMG
senior tag
-
orbitalion
tag
A (2) pont aggaszt kicsit... Valószínű nem egyből ütik le a fejem, először felszólítanak, ha nem tetszik nekik valami. Remélem ilyen nem lesz...
-
snowdog
veterán
válasz orbitalion #2529 üzenetére
Ha eljut hozzájuk az információ (márpedig jó esély van rá), akkor megfognak keresni, és fel fognak szólítani, hogy a jogsértő anyagot távolítsd el.
Szeretnélek tájékoztatni, hogy mikor van rá reális esély, hogy megkeressenek.
Ha az oldaladon az iGO-val kapcsolatban a következő anyagok közül bármit közzéteszel:
alapszoftver (a béta-változatok is, mivel azok is védettek, illetve kizárólag belső, fejlesztői változatok!!)
épületek
textúrák
hangok
nyelvi file-ok
DEM és terrain (domborzat) file-ok
térképek
az ún. file-felszabadító szoftverekEzekre nagyon figyelnek. Természetesen nem állítom, hogy még ma minden olyan üzemeltetőt megkeresnek, akinek ilyen anyag van a honlapján. De tudok olyanról, aki a napokban kapott ilyen levelet. És mivel komolyan vette, azonnal eltávolította a kifogásolt anyagot.
-
snowdog
veterán
válasz orbitalion #2520 üzenetére
(Már amennyiben nem csesztem el a ROM frissítésével, miután a sorozatszám csupa nulla lett! ...).
Úgy emlékszen nekem eredetileg is csupa nulla volt.
-
Tonyk
veterán
válasz orbitalion #2511 üzenetére
az enyém: 98100306xxx
A ..100306..., véletlen nem lehet hogy a gyártás dátuma? 2010/03/06A sorozatszám pedig eleve csupa nulla gyárilag.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
col
addikt
orbitalion:
"..Annyit segítek, hogy a 98100405500 körüli sorozat még jó volt... De lehet, hogy ez példány függő, majd kiderül, ha valaki cáfolja az állítást..."
Az enyém ehhez nagyon közeli: 9810040xxxx. És mégis a "remegős" fajtaTonyk:
Akár még így is lehetne, hogy ez a gyártási dátum. Akkor viszont az utsó 3 jegy a napi példányok sorozatszáma, tehát naponta max. 1000 darab készülhetSi Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
-
col
addikt
Ez felettébb érdekes.
Nekem Device ID sorom nincs.
Ha van benne memóriakártya, akkor megjelenik egy plusz sor az SDCard ID: xxxxxxx...De amúgy nálam a legutolsó sor a Platform ID.
A Rom Version: PA06.0E0I6680CQ.4.14
SW version: V3.6.E10.04.26[ Szerkesztve ]
-
col
addikt
Gyaníthatóan az új sw miatt történt ez a változás.
A Device ID helyett lett az SDCard ID benne.
A régi sw még nem olvasta ki a bővítőkártya azonosítóját, ezért csupa "0", de az új már igen..
Talán ez lehet a magyarázat...Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
vizimento
senior tag
Az én device ID-m is sok-sok 0.
Remegésmentes verzió a nemrég emlegetett ROM verzióval.Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Stirlitz
senior tag
válasz orbitalion #2508 üzenetére
Ne szarj be, eddig semmi gáz az oldal tartalmával. Hasznos az oldalad.
Bár Schaff után, már semmi nem biztos...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Azért gondolom, hogy dátum lehet a sorozatszámban, mert a sw. verzió is nagyon -e ?dátum? körüli.
Szerk.: megnéztem. nem gyere be, mert 100306 a soroztaszám, a sw meg 10.03.09-i. Szóval ez megdőlt.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
blt.62
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen Gps-t. A dobozon az van,hogy WayteQ X920 GPS Navigator.
Az a navigáció tudja a blooth-os telefon kihangosítást?MegtorloXp
-
blt.62
őstag
Köszi!
Nincs rajta,de nem gond mert van külön kihangosítóm. Most haza felé kipróbáltam,navigált is a kijelzőn gyönyörűen,de hang nem volt semmi. Ez valami beállítási gond?
Ui: Valamilyen keményebb műanyag szerű tok létezik hozzá? Már hogy amikor nem használom,és el kell tennem,védje valami.(mondjuk ha boltba megyek akkor el kell rakni,mert rögtön feltörik érte a kocsit.) És azért jobb a keményebb tok,mert ha véletlenül ráraknak valamit akkor csak jobban védi a kijelzőt mint egy síma bőrtok.
Egyébként te meg vagy elégedve vele? Gondolom attól,hogy az enyém nem blooth-os még ugyan olyan jó.[ Szerkesztve ]
MegtorloXp
-
col
addikt
Amennyiben boltban vásárolták, akkor feltehetőleg a Sygic Lite navi program van hozzá. Ellenőrizd. Annak nincs hangos navigációja, csak térképes.
Ezen a linken találhatod a hozzávaló tokot és a boltokat
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Lenovo T470 Thinkpad 14 FHD IPS i5-7300U 8GB 256GB SSD Intel HD 620 W11 Pro 4G LTE Garancia
- Új Lenovo 15 Ideapad 3 FHD IPS Ryzen5 5625U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 WiFi6 Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Yoga 7 WQXGA 2in1 Touch i5-1235U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Aktív Toll W11 Garancia
- Új HP 17 FHD IPS LED Ryzen7 5700U 4.3Ghz 8mag 16szál 16GB 1TB SSD Radeon Vega8 Win11 Garancia
- Új HP 15 FHD IPS Ryzen7 7730U 4.5Ghz 8mag 16szál 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 WiFi6 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen