Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem a téma megérdemel egy önálló topikot.
Kérdés:
Valaki tudta már a Repont app QR kódját szkenneltetni az automatával? Nekem nem ment, hogy kell "odatartani" az olvasó alá? Mert a QR kód elég nagy a szkennelő "ablaka" meg kicsi, nekem nem jött össze még.Válasz:
A REpont appban készítettem egy regisztrációt, ott megadtam a bankszámla számom, aminek az eredménye egy QR-kód. Mivel 2 telefonom is van, illetve nem szeretném minden kereskedelmi lánc appját a telefonomon tartani, így a QR kódot beszkenneltem a Google Wallet alkalmazásban. Wallet - Hozzáadás a Wallethez - Fotó. Végülis ennyi elég, a QR-kód lényegében véve én vagyok az automata számára, a REpont app a továbbiakban nem kell hozzá. Nekem az összes hűségkártya ott van a Walletben, a REpontos QR-kódom is. Így nem kell mindenféle hülye (instabil) appot az üzletben nyitogatnom, elég a Walletet megnyitni. Amit egyébként a legtöbbször amúgy is megnyitok, mert gyakran különböző kártyákkal fizetek NFC-vel.
Ezután már csak annyi a teendő, hogy visszaváltáskor bemutatod a QR-kódot, a visszaváltó automata felismer, keresztneveden köszönt, és elindítja a futószalagot. Bepakolod a flakonokat és a végén megnyomod, hogy átutalás bankszámlára; ennyi, azonnal utalnak. Most megnyitottam a REpont appot, ott látszik, hogy 34 flakont váltottam vissza eddig, 1700 Ft-ot utaltak a számlámra.
De a terveim között szerepel az, hogy egy sima, fehér, bankkártya méretű plasztik kártyára nyomtatotok 2 QR kódot. Az egyik oldalára teszem a Lidl-ös-, a másik oldalára a REpont QR-kódom. Így nem kell a telefont előszedegetni mindig.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Nekem ez jó ellentmondásos.
hogy kell "odatartani" az olvasó alá? Mert a QR kód elég nagy a szkennelő "ablaka" meg kicsi
Ezután már csak annyi a teendő, hogy visszaváltáskor bemutatod a QR-kódot, a visszaváltó automata felismer,
Jah, de ha bemutatod és lexarja, akkor...?
Tehát jó a kérdés, jó a válasz, csak nincsenek egy metszetben. Nem? -
-
razorka777
veterán
Valaki tudta már a Repont app QR kódját szkenneltetni az automatával?
Kb 3 percet szórakoztam vele, mire elfogadta, utána hiába választottam az utalást, utalványt kaptam utalás helyett.
Aki kitalálta ezt a QR szkennelőt,azzal szivesen elbeszélgetnék.
Ha app nélkül használnám és utalványt kérnék, tök gördülékeny lenne, de így egy kalap kaki.
Remélem ezen még később reszelnek valamit,addig maradnak a nem betétdíjas üdítők.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
boborján2
aktív tag
válasz razorka777 #4 üzenetére
Repontot még nem próbáltam de pl. Emag automatában kb 20ból egyszer sem tudtam telefonról a kódot leolvasni.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
mokalade
tag
Kérdés:
REpont appban lehetséges banszámlaszámot változtatni?
REpont app univerzális és minden automatánál használható, függetlenül attól, hogy milyen üzletben van?Érdekesség: Sparban nem tudod beváltani önkiszolgáló kasszáknál a repont utalványt, de a visszaváltó automatán meg ki volt írva, hogy az appos számlára utalás nem működik, csak a papír alapú utalvány vagy az adományozás... Marad a pénztárnál a sorbanállás, nem halok bele, de gagyi.
Nehezen akar ez az egész beindulni.Vélemény: Korábban gyakori látvány volt, hogy emberek összegyűjtötték a sörös dobozokat és vitték vissza 5ft/db áron. Most meg azt látom, hogy felveszi a földről, megnézi, hogy 50ft-os vagy sem és, ha nem, akkor szépen eldobja. Rendkívül lassú és bosszantó ez az átmeneti időszak, amíg nem minden 50ft-os egységesen. Valahogy nem látom, hogy a gyártók törnék magukat, pedig a fél éves haladék már letelt.
-
-
fecus
őstag
Nem írom ide a mesémet újra. Itt olvasható. Utána 5 releváns hozzászólás van még a felvetésre.
#172234 fecus[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
tibike8
őstag
válasz razorka777 #4 üzenetére
Nekem elsőre volt kicsit macerás a QR beolvasás, de másodszorra pikkpakk beolvasta ahogy közelítettem a képet az olvasóhoz. A számlára utalás is rendben volt minden esetben.
-
pvt.peter
őstag
Ma hasznaltam volna eloszor, de sajnos a QR kodot nem akarta beolvasni...
Probaltam tobbfelekeppen, meg kepernyokepet is keszitettem amit lekcsinyitettem es igy probaltam a beolvasast de nem sikerult.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
zsoltzsolt
addikt
A Mammut Príma üzletben elhelyezett visszaváltó sem működik normálisan. Mikor leolvastatom vele a QR kódot, hol azt írja, hogy érvénytelen törzsvásárlói kártya , ők pedig azt, hogy a gép csak adományozni tud vagy vouchert ad. Vagyis folyószámlára utalást nem is végez. Ez szabályos és normális működés??.
-
The Stig
kezdő
Vajon mennyi lehet a napi tranzakciós limit?50-100-500 db?
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Megkérdeztem a MOHU ÜSZI-t arról, hogy csak ott lehet-e visszaváltani a göngyöleget ahol vettem. A válasz:
"Köszönjük megkeresését!
Az adott palackok minden automatában visszaválthatóak.
Üdvözlettel:
Neisz-Neiszer Róbert
MOHU Üzleti Ügyfélszolgálat""Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Nagus
senior tag
válasz boborján2 #17 üzenetére
Eddig és most is van szelektív gyűjtő kuka. Én abba dobom most is. Ez csak egy plusz adó nekünk és plusz pénz a havernak.
Ki fogja azoknak az egészségkárosodását fizetni aki mondjuk a sarc miatt fél évig is töltögeti a kis 0,5 literes petjét a 2,5 literesből? Miért nem ezzel van tele a média, hogy a műanyaglágyításnál használt vegyületek kioldódnak idővel a pet palackokból?[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Külföldi számlaszámot, pl Revolut meg lehet adni, vagy csak hazait?
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
mokalade
tag
válasz zsoltzsolt #11 üzenetére
Sparban jártam úgy korábban, hogy csak adományozni tud vagy vouchert ad a visszaváltó, de pár nap múlva már ment rendesen, QR kód leolvasás és banszámlára utalás is.
-
szimi57
őstag
Tegnap a Lidlben (de szerintem ez nem függ a helyszíntől) hibátlanul ment az utalásos visszaváltás.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
4Grider
nagyúr
Valószínűleg vak vagyok, de nem találom az alkalmazásban az egyedi azonosítómat tartalmazó qr kódot. Melyik menüben (hol) lehet ezt előhívni?
-
boborján2
aktív tag
Tegnap egy coop -nál futottam bele olyanba ,hogy nem vette el a vizes flakont ,amit ott nem forgalmaznak. Mondtam nekik h ilyet nem csinálhat a repont automata. Aztán húztak egyet a válkukon.
Csak azt nem értem ,hogy ki az üzemeltető. Mert ha a mohu ,akkor biztisan el kell vennie ,ha a coop akkor bele tudnak nyúlni,és szelektálni mit vegyen el vagy mit nem?
Ugyanakkor ha mindent el kell vennie a gépnek ,akkor a ckop kilyen alapon szelektál?ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
4Grider
nagyúr
válasz boborján2 #28 üzenetére
A Coop saját automatája csak a saját maguk által forgalmazott többutas csomagolásokat veszi vissza.
A mohu automaták pedig az összes olyan egyutas csomagolást (helyszíntől függetlenül), ami már be van hozzájuk regisztrálva. Ez utóbbi ellenőrzésére van az alkalmazásban a vonalkódos ellenőrzés. Ha zöld, azt bármelyik mohu automata megeszi (feltéve, ha le tudja olvasni a vonalkódot). -
boborján2
aktív tag
Nincs alkalmazasom, teljesen véletlenül meglátam a csomagtartóban egy palakot a bolt parkolóban és gondoltam teszek egy próbát.
Na ez úgy nézett ki, hogy bedugtam a száján olyat amit ott vettem. Erre kiköpte , meg kiköpött mégegyet.Pedig látszólag üres volt a gép szája. Aztán az enyémet elvette , de azt amit ajándékba nekem adott azt már nem.
Viszont visszaváltós 50ft-os magyar vizes palack, csak ebben a boltban biztosan tudom h ilyet nem forgalmaznak.Gondolom az előttem lévőnek sem vette el ,de azt nem értem hogy maradt a gép szájában és miért nem adta vissza annak aki próbálkozott.
Majd leaz amúgy appom ,kicsit jobban beleásom magam, mert amúgy is a hulladék gazdálkodásban dolgoztam pár évet. Így érdekel a dolog.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Faby
senior tag
Kis érdekeesség, mennyire nincs még kiforrva a mögöttes rendszer, folyamatok.
Fiam Siófokról jött haza a minap, ott a szállás takarítás, rendrakás után visszaváltották az egyszerhasználatos palackokat, kapott egy utalványt, bankszámlás utalás nem működött. ALDI volt az üzlet.
Majd itthon Debrecenben, szintén ALDI-ban vásárlásnál akarta felhasználni. Na ez nem ment simán, elég sok tanakodás, üzletvezető bevonása után végül elfogadták.
Nekem mondjuk evidens lenne, hogy akár üzletek között is, a MOHU-s visszaváltás és utalvány teljesen átjárható legyen.
Nyilván erre megoldás az utalás, márha működik.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
pvt.peter
őstag
Eddig még sosem tudtam QR kódot beolvasni már több üzletben is próbálkoztam és természetesen többféle módszerrel is
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
szimi57
őstag
Ma másként működött a rendszer. Előzőleg simán utalt. Most viszont csak utalványt adott, pedig jól csinálhattam mindent. Létezhet ez? Lidl.
[ Szerkesztve ]
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
pvt.peter
őstag
-
Első visszaváltásom, helyi LIDL, telón Google Wallet-be berakott vonalkóddal.
- Kódot elsőre beolvasta,
- Üveget felismerte (előzőleg az app is),
- Utalás bankszámlára,
- Összeg megérkezett.
Ha "csak ennyi" gond lesz vele, akkor részemről okés a rendszer. -
The Stig
kezdő
Sokan az 50 ft is eldobálják(bokor,pad alá,kukába stb).Akkor majd pont az ekkora összegűt fogják visszavini?Gyanítom pár év,(1-2) s emelkedni fognak ezek az összegek.( infláció mértékével?)
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz boborján2 #49 üzenetére
ez jópofa, amikor megyeszékhelyen, központi helyen is kilométernél messzebb van a legközelebbi automata és nem tudni, hogy éppen működik -e. Úgy tűnik az app/weblap alapján, hogy hétvégén nem működnek, zárva vannak.
Persze lehet, hogy működnek,csak rosszak az adatok, de nem kocsival járok, nem buszozok, hogy megnézzem. Ha nem működik, akkor hozzam haza a táskányi szemetet. Gyalog közel egy óra séta. Ha működik, akkor még valamennyi idő megetetni percenként egy flakont.
Vidéken pedig még rosszabb, mert jó, ha egy helyen lehet egy tepülésen, de a térképes kereső szerint van ahol 50km-re is el kell utazni a flakonnal.
Az egész egy lehúzás / átbaszás, amivel a hipszterek élvezkedhetnek és jól kereshet vele a mol.
Az igazi üvegeket meg kommunálisba kell dobni, ha nem autózol el a hulladékudvarhoz. A szelektív meg a szemétégetőbe, a kommuniális meg a lerakóba.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen