-
IT café
WayteQ x920BT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikee868
tag
Üdv!
Nekem is van egy x920-om és tök jól működik a navi csak két dolog zavar. Az FM transmittere olyan gyenge hogy csak akkor lehet hallani az adást ha ráteszem a rádió antennájára.A másik hogy egy Nokia 6300-val van a kihangosító használva ez is jól működik de a telefonkönyvet hogy lehet rávarázsolni? -
Stirlitz
senior tag
válasz Mikee868 #1001 üzenetére
Miközben használod az fm transmittert, a töltő be kell legyen dugva a naviba. A szivargyújtóba nem kell feltétlen bedugnod, ha nem akarod tölteni, de a pna-ban benne kell legyen, mert ez az antennája.
Sajnos a telefonkönyvet illetően, elégé válogatós a kicsike. Nekem sem hozza át, de kihangosító funkció gyakorlatilag minden telóval működik. Ez a telefonkönyv átvétel nem csak wayteq probléma. Sok gyári autórádió is küszködik ezzel. Az sem mindegy, hogy a telefonon a szoftver milyen verziójú. Például vw passat cc és nokia 6233. 5.2-es szoftal jó, 5.4-esel nem.[ Szerkesztve ]
-
emts
csendes tag
Sziasztok,
a tapadokorongos kart allandoan rajta tartjatok a szelvedon vagy ajanlatos levenni, ha nem hasznalom egy darabig? attol tartok, ha mindig leszedem/felteszem, a tapadokorong elobb utobb megadja magat... bar lehet, hogy igy is a nagy hoingadozas miatt... mi a legjobb gyakorlat?
koszonom -
compi.hu
senior tag
Hallottam olyat, hogy Budapesten van olyan kornyek ahol meg a kesztyutartot is erdemes nyitva hagyni, hogy latsszon, hogy nincs benne semm ertekes. De olyan mendemondat is hallottam mar, hogy tok folosleges leszedni a kart, mert a nyoma ugy is ott marad a szelvedon amire mar beidul a rablovics.
Az lenne a szep vilag ha egy ilyen szituban siman agyon lehetne loni kocsogjet tettenereskor, akkor talan az eros kisertes mellett ott lenne az is hogy ez akar a szarhazi eletebe is kerulhet.
Amugy en meg nem szedtem le emiatt a tapadokorongokat a szelvedorol (PNA+trafidetektor), es eddig meg (kopp-kopp-kopp) nem tortek fel az autot miatta (mondjuk otthon zart udvari parkoloja van a haznak, es nem surun jarok (plane nem surun allok meg) gazos kornyekeken.[ Szerkesztve ]
-
mendez77
csendes tag
Én, igaz a dunántúlon élek, tuti nem szedem le. A régi navimnál leszedegettem, mert kölcsön is kérték stb. és kb. egy évig birta a tapadókorongja. Egyszerűen a sok le- feltevéstől kitölcséresedett a tapadókorong, és már nem csinált vákumot. Úgyhogy ezt inkább le sem veszem. Igaz hogy még csak 3 hónapja van fent (hozzáteszem csillag garázsban áll az autó, és napi használatban van) ,hiába a nagy hideg aztán rá az ablakfütés ezerrel, a kar olyan mintha odabetonozták volna.
-
tengo24
tag
Hali!
Filmnézéshez mi a legjobb beállítás, hogy szép és akadásmentes legyen (formátum, codek, bitrány, fps)?
Melyik a legjobb progi?
Én eddig a FormatFactory-t használtam, de hátha van jobb is.[ Szerkesztve ]
-
mendez77
csendes tag
válasz tengo24 #1007 üzenetére
Én az AVS Video Converter 6.2 -t használom. Szerintem a legjobb program.
A videó méretezéséhez én csináltam egy egyszerű excel táblázatot, amin kiszámolja hogy a képméret mekkora legyen. Arányosan le kell kicsinyíteni a PNA méretére. Vagy 480 széles, vagy 272 magas. a video bitráta kb 7-800, a hang:MP3 mono vagy sztereo 32 kHz 16bit 128kbs. Így a képed nem lesz kockás, és nem fog akadni. -
Dirtyz
őstag
Sziasztok
Néhány hete sikerült szereznem egy, a címben szereplő készüléket. Nokia N82-ről próbálom áttölteni a telefonkönyvet, de nem sikerül, van valami tuti megoldás rá?
Filmeket pocket divx encoderrel méreteztem át, egyszer kipróbáltam méretezés nélkül és úgy is futnak rendesen.Védd a fákat, egyél hódot!
-
-
Comecee
csendes tag
Előző Wayteq navimat (N720) tavaly nyáron eladtam az elégtelen fényerő miatt. Ugyanis főleg motoron használtam, ott meg ugye nem nagyon van takarás a napfény elől.
Jelenlegi PDA-m, mérete miatt (3.5") nem alkalmas motoros navira, ezért tetszett meg az 5"-os x920-as.
Fényerőt tekintve, személyes összehesonlítási alapom az N770-el van. Megdöbbentő a különbség (N720-hoz képest), ezért gondolom 5"-os is elegendő lesz motoron.
A kérdésem, problémám a rögzítéssel van. A régit, valamint a PDA-t is a szélvédő plexire rögzitettem, ami a mérete miatt (túraplexi) nem túl stabil. Lehet kapni olyan rögzítő kart, ami a bölcsőhöz csatlakozik és a végén nem korong van, hanem csak egy "lap", amit a kormányhoz tudnék csavarozni a megfelelő bilinccsel?Motor nélkül is lehet élni, csak nem érdemes... :-)
-
Comecee
csendes tag
Köszi!
A második megoldás tetszik. Igazából nem bilincs kell a végére, mert a kormányom teljesen burkolt, hanem a végén található furatokkal szeretném a fékfolyadék tartály sima fedeléhez csavarozni.
Ezen tartók, valamint a gyári tartók (akár PDA,PNA) felső végén levő csatlakozás a 4 kis "kampóval" ami a bölcsőhöz csatlakozik egyforma, szabványos méretű ?Motor nélkül is lehet élni, csak nem érdemes... :-)
-
ottesz
aktív tag
Játékot hogyan,honnan lehet rátenni?
-
ottesz
aktív tag
befagytam
[ Szerkesztve ]
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
Kérhetek egy kis segítséget? A fent említett WayteQ x920BT-hez kellene nekem az iGO8 sys.txt-je. Valaki megírhatná, akár privibe is... Köszönöm!
Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51
-
snowdog
veterán
válasz Intruder2k5 #1025 üzenetére
Nincs ehhez a géphez külön sys.txt, pont olyan kell neki, mint a többinek.
Pl. (#2799) snowdog [link]
[ Szerkesztve ]
-
akipatox
csendes tag
válasz snowdog #1015 üzenetére
Nagy tehetségem van olyanokat kérdezni, amit még soha - senki...... már ott tartok, hogy termékbemutatókra, pénzügyi előadásokra meg sem hívnak
Ráadásul monitor-fóbiám van, egy idő után kényszert érzek az előttem lévő szerkezet összetörésére, kiszárad a szám és innom kell...sokat!Csak megszántok, nem?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz snowdog #1026 üzenetére
Igen, tudom, hogy nincs külön(leges) sys.txt, csak nem volt jó a megjelenítés...
De már megvan a megoldás, ez hiányzott belőle.screen_x=480
screen_y=272És igazából tudtam is ezt, csak a formátumra nem emlékeztem pontosan, és én így próbálkoztam, ami természetesen nem jött össze :-)
x=480
y=272Köszönöm a segítséget!
Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51
-
snowdog
veterán
válasz Intruder2k5 #1029 üzenetére
Általában egy normálisan működő verziónál erre sincs szükség. Ha neked nem jó méretben indult, és csak ez javította meg, akkor szerintem keress egy másik verziót.
[ Szerkesztve ]
-
Gabipro
csendes tag
válasz Comecee #1021 üzenetére
Hello kedves Comecee, motoros cimbi...
Én is emiatt (is) vettem a nagyobb kijelzős x920-ast, hogy messzebbről is jobban látni, s akár kesztyűben is talán-talán kezelhető a kedvenc navi programunk.
A fényerejére kíváncsi leszek, mert a motoron bizonyára nehezebb lesz jól látni mint egy zárt kocsiban. Bár ilyen jellegű (motoros gps használat) gyakorlati tapasztalataim még nincsenek, no de majd tavasszal kiderül.
A tartóját szerintem meg lehet barkácsolni... az alsó "tapikorongos" részt le lehet venni és helyette lehet "barkácsolni" valami felfogatót. Amitől kicsit félek, hogy ne hogy véletlen "kiugorjon" a tartóból, mert azért egy motor jóval erőteljesebben rázkódik, mint egy autó.... meg ha egy kocsiban le is esik véletlen, azt könnyen túléli (csak a kijelzőjébe ne álljon bele semmi...)...de egy motorról való leesés pláne menet közben tragikus...
Úgyhogy valami biztosítót, ill. plusz felfogató, felerősítő valamit lehet kitalálok hozzá, biztos ami biztos. -
Comecee
csendes tag
válasz Gabipro #1031 üzenetére
Hi!
Szerintem attól ne félj, hogy kiesik a bölcsőből, mert az elég erősen fogja a készülékházat.
Nekem a PDA-m (navi közben) azért esett ki, mert annak csak egy univerzális, több fajta szélességű készüléket befogadó tartója (bölcsője) van, ami egy bukkanó miatti felütéstől kirepült (azóta nincs hangja,csak fülessel).
Motoron navigálni pedig főleg hanggal kell, a kép igazából csak a "bonyolultabb" irányváltások, elfordulások miatt kell (szerintem autóban is). Hiszen azért motorozik az ember, hogy többet lásson a környezetből, tájból, mert ugye nincs holt tér, mint az autóban.
A képi segítség, még rossz látási viszonyok között jön jól, pl. sötétben, ködben, még ismerős útszakaszon is. Így nem ér meglepetésként egy élesebb kanyar.
Aztán valóban, a PDA-m tartóját elnézve a tapadókorongos felét szét lehet szedni és két furat elhelyezésével a kormányra csavarozható. Mivel nekem teljesen burkolt a kormány, így csak a fékdugattyú olajtartályának a sík tetejére lehet csavarozni (a motorom fórumának topiktársai ajánlásával).Ja, véletlen kiesés ellen pedig 1 megfelelő vastagságú "befőttes gumi" a megoldás...
Motor nélkül is lehet élni, csak nem érdemes... :-)
-
ottesz
aktív tag
szerintetek a nokia hálózati töltő jó hozzá?E52
-
snowdog
veterán
Minden olyan töltő jó hozzá, amin mini USB csatlakozó van, és legalább 500 - 1000 mA-t tud. Minél erősebb a töltő, annál jobb. Ha a hálózati töltő 1 A-nál kevesebbet tud, akkor is tölthet, de lassan, és meg lesz terhelve a töltő, ami (különösen gagyi töltők esetében) viszaüthet.
[ Szerkesztve ]
-
uzii
csendes tag
A Nokia E52 -n ha jól tudom mikro USB-s csatlakozás van, a WayteQ-en meg mini.
"A processzor füsttel működik. Ha a füst kijön nem működik tovább."
-
ottesz
aktív tag
És az mitől van hogy sokszor ledobja az eszközt az USB-ről!Így nehéz másolni rá.Oprendszer windows 7
-
McFly68
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy az miért lehet hogy az "énmegyek"-ben le van maradva a nyíl az aktuális pozíciótól? MIt lehet lenni, hogy pont ott legyen ahol az autó van?
Köszi a segítséget! -
-
fulger09
csendes tag
Egy kellemes estet kivanok!
Ha sikerult valakinek rajonni az FM transmiter automatikus kikapcsolodasanak kikuszobolesere? -
dik
őstag
A Wayteq nem válaszolt a levelemre amit több mint egy hónapja küldtem nekik csak anyit ha lesz megoldás az fm kikapcsolás dologra akkor szólnak. Mostmár tuti hogy nem fognak válaszolni mert nem is foglalkoztak a "problémával". Na mindegy ettől még jó kis cucc!
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Taposó
csendes tag
Hali mindenkinek!
Én még karira kaptam egy 920-ast,és csak jó véleményem van róla. Elvisz mindenhova,és még gondom soha nem volt vele. Csak ajánlani tudom gyerekek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sorozatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Android szakmai topik
- Marvel Snap
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Western Digital SN740 512 GB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5000-4900 MBs - Eladó!
- IPhone 11 Pro 64GB gyári független Silver új akku!
- Thinkpad T14 Gen4 27% ÁFA 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB DDR5 256GB NVMe ujjlolv gar
- Kedvező ár! HP 820 laptop (12/i5-G5/8GB/256SSD/MagyarVil/AkkuX) - 1 év garancia
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 500GB NVMe magyar vbill IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen