Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landsmann
addikt
válasz csaszi75 #5699 üzenetére
A gyártóknak nem érdekük a hosszabb támogatás. Nekik az az érdekük, minél sűrűbben cserélgessük a telefonokat. Pedig jó lenne 4-5 év támogatás alapból. Aki s
űrűn cserélgeti a telefonjait, ez után is megtenné. Aki nem, az meg talán még ritkábban mint ahogy szokta.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
csaszi75
senior tag
válasz mobilemaster #5698 üzenetére
J6 2018-ra biztosan nem adnak már ki újabb szoftvert.
A csúcskategóriás telefonokra is 2-4 évet írnak.. -
mobilemaster
csendes tag
válasz csaszi75 #5697 üzenetére
Rendben, köszi a választ! Szegénnyel küzdök néha eleget, ha fontosabb lesz a dolog akkor veszek valami újabbat. A célnak végülis így is megfelel, ha működne a VoLTE és a VoWifi, az már csak extra lenne.
A szoftver miatt van szükség újabb modellre? Időnként frissülnek a szolgáltatói konfigok amit a régi készülékek már nem kapnak meg, mivel nincs rájuk frissítés? Bár látom a topikban, hogy néha az újakkal se megy miden simán...
-
csaszi75
senior tag
válasz mobilemaster #5696 üzenetére
Ezen a J6-on már biztosan nem fog menni a VoWifi, csoda ha a VoLTE megy/menne.. akármilyen kiábrándító, de újabb készülék kell...
-
mobilemaster
csendes tag
válasz Lex Icon #5690 üzenetére
Sziasztok!
Meglátva a hozzászólást, nekem is hasonló a problémám, csak az én készülékem egy Samsung J6 2018 dual sim. Szintén ezek a beállítások, VoLTE engedélyezve, 4G megy, feltöltőkártyás sim pár éve lett modernebbre cseréltetve.XEH szoftvert tettem fel még valamikor 2 éve, rootoltam Magisk-al, azóta nem lett hozzányúlva, és tudtommal független a készülék viszont csak Yettel kártyával használtam.
A pontos hibajelenség az, hogy hiába van engedélyezve a VoLTE a telefonon, nem hajlandó figyelembe venni. Egy fagyás után újraindítottam a telefont, ekkor megjelent a VoLTE, repülő módot ki-be kapcsoltam és már nem tért vissza. Szolgáltatói oldalon alapértelmezett beállítások vannak tudtommal. Jó lenne ha el lehetne érni hogy menjen a VoLTE, és a VoWIFI-nek mégjobban örülnék, akár Telekomos vagy Vodafonos kártyával, de erre vonatkozó beállítást még csak nem is találtam a telefonban, pedig állítólag Telekomos kártyával viszi a VoWIFI-t is az itteni táblázat szerint.
Ha bárkinek van valami jó tippje örömmel fogadom. Ha nem jön össze az sem nagy gond, lassacskán egy teljes újratelepítés is kelleni fog, vagy már ideje lesz lecserélni. Köszönöm a segítséget!
-
martonl
senior tag
-
Lex Icon
senior tag
válasz 4Grider #5691 üzenetére
Ha jól emlékszem tavaly márciusban cseréltem a telót egy Xiaomi Mi 2-ről.
Android bizt. javítási szintje: 2021.04.01.
Az XEH verzió az melyik? A Szoftver adatai között nem találok ilyet. A Mi 2-n, mintha lett volna ilyen.
A Szolgáltatói SW verziónál olyan van a végén, hogy TMH/TMH/TMH.
A teló az eredeti tulajnál Telekom-os volt, de függetlenítve kaptam meg.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Egy Samsung S8-on nem megy a VoLTE (Yettel a szolgáltató). A Kapcsolatok->Mobilhálózatok->VoLTE-hívások be van kapcsolva. A Hálózat mód 4G/3G/2G (aut...)-ra van állítva.
Alaphelyzetben a 4G "ikon" látszik a felső státuszsávban. Híváskor viszont eltűnik és csak a térerő kijelzése látszik és beszélgetés közben nem megy a net. Néha H+ netelérést mutat, de az használhatatlan, és a 3G már ki lett végezve.
Ez tudtommal a kezdetektől fogva így van, de most szükségem lenne a telefonálás közbeni netkapcsolatra.
Tudnátok abban segíteni, hogy miért nem megy a VoLTE a telómon?
Köszönöm előre is. -
jimmy5
aktív tag
-
-
jimmy5
aktív tag
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #5680 üzenetére
Ez másik teló, újabb. Ezzel az volt a gond eredetileg, hogy init-et sem küldött, hiába volt beadva a vowifi kód és hiába volt bekapcsolva a vowifi kapcsoló. Ez egyértelmű telefon probléma, nem szolgáltatói. Ahogy ráforce-olom a DT Hungary-t, megindul a Vowifi és működik is, SMS az nem megy se ki se be, valszeg az SMSoIP beállítások nem stimmelnek. Egyelőre nem látok arra módot hogy ezt (már az SMS-t) házilag meg tudjuk reszelni, kelleni fog a helyes profil.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
tomp
Topikgazda
Sajnos már régi a leírás. Nem lepődöm meg, hogy nagy része már nem működik.
Elvileg a Yettel VoWiFi is megy a DT-Hungary profillal.Kíváncsi vagyok mikor lesz rendesen benne a Yettel VoWiFi. Elvileg ha az Oppo megkapja a Yetitől akkor az bekerül a OnePlus-ba, Realme-be is.
-
dchard
veterán
Más megoldással és a korábban már említett Deutsche Telekom Hungary profilal nálam is megy a voda Vowifi, megy raomingban is, SMS nem megy se ki se be. Viszont ha a túloldal is tudja, a kodek akár EVS is lehet, a fos roaming 2G hangminőséghez képest megérkezik az ember a 21. században. És megy roamingban is.
-
jimmy5
aktív tag
Magyar Vodafone kártyákkal. Akit érdekel.
Poco F2 Pro-n vagy ahogy Kínába hívják Redmi K30 Pro.
Egy kis modem konfig buhera után megjelent a VOWIFI !!!
A Deutsche Telekom Hungary konfiggal megy.
Az utolsó Xiaomi.eu MIUI 14.0.5.0 rommal.Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
zizidor
őstag
válasz LordVarbaro #5670 üzenetére
Szívtam ezzel én is. Hiába van telepítve a driver, így nem működik. Ami segített:
1. A Qualcomm driver eltávolítása.
2. Speciális újraindítás - Eszközillesztők digitális aláírásának megkövetelése letiltva
3. Qualcomm driver telepítése
4. Restart normál módban.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
csaszi75
senior tag
-
LordVarbaro
csendes tag
-
tibor23
senior tag
válasz Landsmann #5664 üzenetére
Telefonja válogatja. Régebbi Samsungokkal szakadt, lebontott a hívás, pedig nálam MESH van, ezért ki is kapcsoltam a Vowifit, de a legidegesítőbb az volt, hogy Viber ls Messenger hívások is szakadtak.
Nem rég váltottam A52s-re, azzal gyönyörűen megy a váltás / roamingolás az egyes wifi repeaterek között. -
Landsmann
addikt
válasz Doky586 #5658 üzenetére
Lehet. Teszteltem. Teló aktív VoWIFI hívásban. Elindultam kifelé az udvarra. Az emeleti wifiről szépen átállt a földszintire, hívás nem szakadt meg. Kimentem az udvarra, amikor a térerő annyira lecsökkent, hogy már nem lehetett fenntartani a kapcsolatot, szépen átváltott 4G-re. Aztán visszaindultam, ahogy elérhetővé vált a földszinti wifi, azon folyt tovább a beszélgetés, majd az emeletre felére az emeleti wifi hálózaton. Mindezt hívásmegszakadás nélkül.
De természetesen ez csak akkor működik, ha a két wifi hálózat lefedettségében van átfedés. Ha nincs, akkor átvált 4G-re.[ Szerkesztve ]
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Doky586
nagyúr
Úgy tudom lehet roamingolni (itthon) 4G és wifi hang közt (de 2G-re nem) oda vissza.
Kérdés: lehet-e wifi hangról wifi hangra roamingolni (mesh nélkül)?
Vagyis amikor az egyik wini-ap nek megszünik a térereje és átcsatlakozik a teló egy másik wifi-AP ra (és nincs közben 4G se) akkor megszakad a hívás? -
lacko22
aktív tag
Xiaomi telóval megjelent a Vodafone Vowifi kijelzés.
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Összefoglalóban lévő listát bővíteném:
Xiaomi 12X készüléken gond nélkül megy a Telekom VoWiFi.
VoWiFi carrier chenck enabled, csak a +WIFIHANG kellett az ügyfélszolgálat számára küldeni SMS-ben.
Jelenleg MIUI 14.0.3 EU ROM fut Android 13 alapon (MIUI 13-on is ment). Nem szolgáltatónál vásárolt készülék.
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
xabolcs
őstag
Szerintem a volte es vowifi kod csak a menu megjelenitesehez, elrejtesehez jo, semmi mast nem csinal.
Pl a third party OS-eknel roogton megjelenik mindketto, ha kell, ha nem.
Anno Redmi Note 8T-nel probaltam volna Digis vowifi-t, de nem ment. Annyi eszem mondjuk nem volt, hogy megnezzem OpenWrt-n.
Es egyebkent hogyan kellene? Szivesen megneznem, hogy mit benazik a Netfone-os kartya.Yetinel pedig kulon meg kellett jelenitenem a menut, hogy kikapcsolhassam a volte-t, mert amiatt folyton a 4g-t eroltette, hiaba volt kuka a terero.
A Telekomos Netfone kartyatol meg automatikusan megjelenik es engedelyezodik a "wifi hang" menu, hiaba angol nyelvu a telefon.
Persze nem mukodik, hiszen Netfone.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #5645 üzenetére
Nem kell a telefonban semmit csinálnom (na nem mintha nem tudnám QXDM-mel trace-elni a stack-et), elég egy Openwrt-s router és már nézhetem is az IKE üzeneteket amit a telefon küld vagy nem küld.
Az eddigi tapasztalat:
Sem carrier check disable, sem anélkül nem küld INIT-et sem a:
Xiaomi Mi11 Lite 5G NE
Xiaomi Mi8 LiteCarrier check disable után megy az INIT:
Mi A2 Lite, de itt meg az ePDG elutasít no proposal-lal (vélhetőleg a telefon gyengének számító DH group-ot küld).Tehát a Xiaomi VoWIFI kód messze nem mindenható ezek szerint.
Kérdés: mi egyebet lehetne még kipróbálni/átütni.
[ Szerkesztve ]
-
ha visszanézel pár napot, nekem is pont ugyan ez van, be van kapcsolva a menube, a szolgáltatónak el volt kuldve az sms , hogy aktiválják , de semmi, nem használja.
Az amivel meg még lehetne probálkozni koddal, arra meg nem adja be a szukséges adatokat aminél állitani lehetne a paramétereket.
Én sem jutottam elörébb, de nagyon jo lenne rá valami megoldást, mert nálam ez nem csak kényelmi hanem használhatósági kérdés is lenne.terméeszetesn másik iránybol is megprobáltam a dolgot megoldani, 2 hete küldtem egy panaszlevelet a szolgááltatónak az elégtelen GSM térerő miatt, elvileg 30 napjuk van válaszolni, de eddig még ez nem történt meg. ha 30 nap után sem akkor a hirközlési hivatalnak is megy egy levél a problémával kapcsolatban.
Mert itt nem arrol van szo nálam, hogy nem megy a 4g meg az 5g, hanem arrol, hogy 4km-re az adotoronytol sik terepen nincs jel, még talán segélyhivás sincs. de a lakott területen kivül kb 100m-re az épületektol már jön a 4g+ a mezon és az erdös területeken ahol senki nem jár.
-
csaszi75
senior tag
Hogyan végzed a belső trace-t telefonon, amiben látod, hogy mi történik az IKE-ben?
S miből gondolod, hogy az miatt bukik el?
Egyszer valaki kérdezett már erről, akkor ezt találtam:
https://realtimecommunication.wordpress.com/2016/04/06/epdg-and-ipsec/ -
dchard
veterán
válasz Tompika777 #5643 üzenetére
És van valami ismert módszer amit még ki lehet próbálni? ADB, MBN szerkesztés, esetleg NVRAM editálás? Ötletem több is van, de akárhogy keresgéltem, normális leírást egyikhez sem találtam... Valószínűleg a szolgáltatói profilt kéne szerkeszteni a telefonon, bár ha a volte/vowifi carrier check le van tiltva, akkor erre normál esetben nem kéne hogy szükség legyen.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Én arra lennék kíváncsi találkozott-e már valaki azzal, hogy Xiaomi (Mi 11 Lite 5G NE) telefonon az ismert kódok aktiválása után megjelenik a vowifi a menüben, még a prefernciát is lehet állítani, de a vowifi mégsem működik? Szándékosan nem írok szolgáltatót mert nincs jelentőssége, az IPSec IKE sem indul el a telefonról akármit csinálok, ebből következik hogy a telefonnal lesz valami. A VoLTE természetesen működik.
-
veterán
Sziasztok. Létezik, hogy Samsung Galaxy A40-en nem megy a vodás volte? Most kapott második sim-ként egy vodás kártyát.
Telekomos megy. Anno a digis is ment. -
-
udv!
tud valaki tanácsot addni, hogy hogy tudnám müködésre birni a telefonon a vowifi funkciot?
Már mindent probáltam és ugy tunik mintha be lenne kapcsolva ,de mégse tudok fogadni és hivni senkit ha csak a wifi elérhető?
Tcomos elöfizetés egy xiaomi mix2s gyári global stabil rom miui12.03 és droid 10 es van rajta.
[link]
Az elso method szerint bekapcsoltam a menuben a wifi hanghivást és , hogy a wifi legyen az elsodleges , és elküldtem a szolgáltatonak a +wifihang opciot onnan is visszajott az sms hogy aktiválták, de mégsem müködik.
A második methodnál lévo kodra csak villan egyet a kijelzo, de nem adja be ezeket a menuket, hogy beállitsam az ott leirtakat.[kép] [kép] [kép]
ezek a telefonomon a beállitások.és az sms amit kuldtek nem tudom hogy miért nem megy -
MODERÁTOR
-
392mhz
csendes tag
Sziasztok, a Yetinél még mindig nincs publikus vowifi ?
Vagy be kell kapcsoltatni?
Amig Telekom voltam, ment kiválóan. (Sam s10e)) -
Landsmann
addikt
Kipróbáltam. Oda-vissza szépen vált, ráadáésul két wifi hálózat között kellett váltania, egészen addig elmentem, hogy a wifit már ne érzékelje a telefon. Ahogy a wifi hatókörébe kerültem és stabil volt a kapcsolat, azonnal átváltott rá. Szóval szépen működik a hívásátadás. De ha jól emlékszek ez csak akkor megy, ha VoLTE hívásról van szó. GSM és VoWiFi között nincs átadás.
-
Landsmann
addikt
Annyi előnye van, hogy kevesebb energiát használ az akkuból. Hátránya nemigen van. Ha van 4G lefedettség a wifi hatókörén kívül, akkor szépen, észrevétlenül átvált arra. Visszafelé azt hiszem nem, csak akkor, ha a mobilhálózat jele nagyon gyenge.
-
yanna
addikt
Üdv!
VoWiFi-vel kapcsolatban érdeklődöm, hogy normális lefedettséggel ellátott helyen van-e előnye, netán hátránya. -
csaszi75
senior tag
-
tomp
Topikgazda
válasz Landsmann #5605 üzenetére
Minden 5G képes telefon tudja mivel az 5G már úgy jött a világra, hogy van IMS.
Mondjuk a hivatalos neve VoNR. Ez a Vo5G hááát... Akkor inkább lenne "5G hanghívás"
Azért van rejtve mivel a telefon a szolgáltatói konfig alapján látja, hogy nincs engedélyezve a VoNR.
OnePlus a rendes nevén írja:
Bár majd csak akkor fog menni ha lesz NR SA!
Az NR SA-t pedig lehet szolgáltatói konfig alapján tiltani!
pl.
"Automatikus" módban a telefon a szolgáltatói konfigot veszi figyelembe. Azaz ha nincs engedélyezve benne az SA akkor nem is fog menni.
NSA+SA mód viszont felülírja, hogy mi van a konfigban.
Ez a menüpont OnePlus-on gyárilag megtalálható a fejlesztői beállításokban.
De pl Pixelen csak a Network Signal Guru+root párossal érhető el magából az appból.Amúgy a VoNR tökéletesen megy OP11+ német O2 párossal.
-
Landsmann
addikt
válasz 4Grider #5603 üzenetére
Lehet hogy én nem vagyok vájtfülű, de én nem igazán veszek észre minőségbeli különbséget a hangban szolgáltatón kívüli hívásnál. Némely nem VoLTE hívás, (nem VoLTE képes készülékről) olyan kritikán aluli hangminőségű, hogy alig lehet érteni mit mond a másik. Jóformán csak valami mormogást lehet hallani. Vagy csak elszoktam a normál hívástól.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest