Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avayasoft
tag
válasz Viktor0610 #5799 üzenetére
Akkor elengedem a témát...
-
MODERÁTOR
-
Avayasoft
tag
válasz Viktor0610 #5797 üzenetére
KÜF-ös vagyok. Fentebb Martonl az alábbiakat írta:
"Még annyit pontosítanék, hogy én nem a KÜF flottakezelőjének, hanem a Yettel ügyfélszolgálatának írtam a honlapjuk formján. A flottakezelővel semmit nem intéztem."
Nekem ebből az jött le, hogy KÜF-ösként már VoWifizik...
-
MODERÁTOR
válasz Avayasoft #5794 üzenetére
Fontos, hogy a Yettel VoWIFI egyelőre csak kiemelt és kisvállalati előfizetők részére érhető el.
Tehát, ha te flottás vagy, de nem kiemelt vagy kisvállalati ügyfél vagy (hanem pl. lakossági), akkor számodra még nem aktiválható a szolgáltatás.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Avayasoft
tag
-
domper2015
senior tag
válasz Bálnaborjú #5783 üzenetére
Szia, custom rommal megy.
-
aktív tag
válasz csacsi67 #5788 üzenetére
„Nekem Telekommal sem megy (…) 14 pron nem tudom beállitani.”
Itt van, hogy mely feltételek összessége szükséges a Wi-fi Hang szolgáltatás eléréséhez:
Mivel nálad az 1., 2., 5. pontok adottak, ezért marad az, hogy a 3. és 4. pontokat vizsgáljuk meg.
3.) elküldted-e a 1414 hívószámra a +WIFIHANG üzenetet? Ha igen, kaptál-e visszaigazoló SMS-t?4.) Beállítások/Mobilhálózat/SIM-ek és ott szolgáltatóra [kép] kattintva aktív-e a Wi-fi hívás [kép] kapcsoló?
-
Bálnaborjú
tag
Sziasztok, ha van itt valaki, aki még Asus Zenfone Max Pro M1-et (ZB602KL) használ, a gyári 10-es Androiddal, kérdezném, hogy azon megy-e a volte ? (Telekom hálózaton ideális esetben). Köszi.
-
barnibooo
aktív tag
válasz 4Grider #5776 üzenetére
Bocsi azt is elfelejtettem. Yettel MVM flotta, bár nem tudom de nyílván nem én vagyok a flottakezelő, meg nem is ismerem de egyenlőre nem működik.
iOS 17-en is néztem kapcsoló van, de szintén semmi. Tudom a támogatott lisában még nincs iPhone. De az ügyfélszolgálaton azt se tudják, hogy megy. -
zelikocc
senior tag
válasz Landsmann #5770 üzenetére
Igen, de ott van még dchard és mások által említett IP cím tiltás is.
Elvileg a kettőt egyszerre alkalmazza a T.
És igen, elvileg ha külföldi hálózatra csatlakozás előtt repülő módba teszed a telefont és úgy VPN-ezel be Magyarországra akkor menni fog... de ennyi szenvedésért már megette a fene az egészet -
barnibooo
aktív tag
Flottás ügyfélszolgálaton még mindig nem tudják mikor lesz...
-
-
zelikocc
senior tag
Már nem tudom hol, de valahol azt láttam (valamelyik topicban írta talán valaki), hogy úgy csinálja talán a Telekom, hogy amint felmegy a SIM kártya külföldi hálózatra, onnantól kezdve tiltva van a VoWiFi, hiába próbálod VPN-el is és repülő móddal is. Egészen addig tiltva van, amíg újra nem kerül magyar hálózatra a SIM kártya.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz martonl #5765 üzenetére
Én azt tudom inkább elképzelni, hogy valamiféle kombinációt használnak. Például nézik a core-ban a PS/CS reget, és ha azt látják hogy két perce még mondjuk Németországban voltál, és indítod a vowifi-t, akkor nyilván sehogy nem kerülhettél Magyarországra ennyi idő alatt, a magyar IP-re csak VPN lehet a megfejtés.
Nekem az lenne a reálisabb tippem a külföldi vowifi tiltásra, hogy egyszerűen minnél távolabb vagy, annál nagyobb az esély rá, hogy romlik a minőség. EU-n belül már viszonylag jók az összeköttetések, de még itt is bele lehet futni olyan helyzetbe, hogy a wifi helyben tök jó, de a nemzetközi irány Mo felé vacak és akkor szar lesz a minőség. Nekem jó tapasztalatom van:a Vowifi ezerszer jobb volt Hollandiából mint a roaming CSFB hívás 2G-n (3G nincs, VoLTE roaming szintén nincs), de azért itt is megtörtént egyszer, hogy a hívás féloldalas lett menet közben.
EU-n belül meg amúgy sem számlázhatnak másképp mintha otthon lennél
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
martonl
senior tag
-
dchard
veterán
válasz martonl #5762 üzenetére
A korrekt megoldás erre, ha pontosan úgy számláz, mintha az ügyfél a honos hálózatában lenne, mivel ott is van. Nem véletlen, hogy a telefon roaming környezetben is a honos hálózat nevét írja ki Vowifi mellett, míg nélküle a roaming partner hálózatát. Az sem véletlen, hogy roaming környezetben ha kihaladok a wifi lefedettségből, akkor megszakad a vowifi-n indított hívás, míg honos hálózatnál érzékelhető de kis mértékű szünet után VoLTE-n folytatódik.
A reklamációt nem a szűrés, hanem a korrekt számlázás oldja meg.
-
martonl
senior tag
Régebben volt itt róla szó, hogy pl. műholdas nettel sem megy és valószínűleg a külföldi IP miatt (nem 100% természetesen).
[link]
Lehet, hogy nem tökéletes a szűrés, de valahogy megoldják a dolgot.Még nem olvastam végig, de pl. az amcsi telekom úgy látom, másképp számlázza külföldön a vowifit.
[link]
Az ATT-nél pedig azt olvastam, mintha ugyanazon az áron számlázná, de csak amcsi szám hívható külföldről.
Lényeg, hogy meg kell ezt a szűrést valahogy oldaniuk, ha nem akarnak reklamációkat.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz martonl #5759 üzenetére
Nekem is úgy tűnik, hogy nem érted amit csaszi ír.
IP listák alapján blokkolni végtelen szopás egy szolgáltatónak, többek között azért, amit csaszi ír: egy csomó IP tartomány nem köthető országhoz, így nehéz megmondani pusztán IP alapján, hogy az most országon belül van-e vagy nem.
Nem az az állítás, hogy a Telekom nem végez valamféle IP alapú szűrést, hanem az az állítás, hogy ha így van, akkor az biztosan nem tökéletes, mivel a jellegéből fakadóan nem lehet az. A számos példa közül ahol ez a módszer hibázhat emelt ki csaszi egyet.
És mi van ha megfordítod: ha külföldről csinálsz hazafelé VPN kapcsolatot akkor elkezd működni?
-
csaszi75
senior tag
válasz martonl #5759 üzenetére
Valamilyen tiltást állítottak be, de ez feltételezésem szerint csakis IP cím szűrés lehet.
Ugyanis ha valaki elmegy repülő módba, és olyan helyen van, ahol zéró térerő van, tehát egyetlen oprátor sem látszódik a rádióban, azonban van vezetékes internet (pl egy pincében.) akkor ott fel fog tudni menni wifire a készülék.
Ez a jó kérdés, hogy ilyenkor mit csinál a Telekom VoWifi?
Ekkor csakis az IP cím alapján tudja, hogy hol van a user... -
martonl
senior tag
válasz csaszi75 #5758 üzenetére
De, értem, amit írsz. A Telekom vowifi akkor se megy külföldön. Persze az IP figyelés csak az én tippem, lehet nem ezt a módszert használják.
Egyébként a dolgot ki is lehet próbálni, adsz a mobilnak egy vpn-nel külföldi IP címet wifin és le tudod tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz martonl #5757 üzenetére
Feltehetően nem érted mit írok.
A WoWifi bármilyen WIFI-n megy.
Ha mondjuk a Telekom, csak itthonra bejegyzett IP cím tartományú wifit enged, akkor mi lesz azzal a külföldi céggel aki itthon szór wifit, de nem Mo-n bejegyzett IP címmel.
Tehát a Telekomnál a képtelenség határát súrolja tiltani vagy engedélyezni a wifi IP cím tartományokat.. nyilvántartani minden ip-t nem lehet..
Nem fogja minden cég egyesével kéregetni a Telekomot.. hogy ugyan már engedélyezd.. -
-
csaszi75
senior tag
válasz martonl #5755 üzenetére
Mondjuk ez az IP cím tiltás fura dolog..
Mert akkor mondjuk a nagy nemzetközi cégek, aki ide települtek Mo-ra, ők általában hozzák a saját nemzetközi infrastruktúrájukat, és kapnak valami nemzetközi IP címet a hazai telephelyen..
Akkor ezeken a hazai telephelyeken a nemzetközi IP címekkel nem fog menni a VoWifi?
Vagy majd minden egyes cég telephelyénél naponta módosítgatják a sok előfizető IP cím tartományait a mobil szolgáltató oldalán? vagy hogy?? -
MrTwister
őstag
Én úgy látom a dolgokat, hogy itt Magyarországon nálunk a Tmobile az az egyedüli cég aki élen jár az innovatív technológiák minél gyorsabb implementációjában, a másik kettő immel-ámmal...
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
dchard
veterán
válasz 4Grider #5752 üzenetére
Egyetértek, de azért az sem biztos, hogy a két év alatt végig 130%-os intenzitással zajlott a munka. Az viszont biztos, hogy ha két éve tudják hogy előbb utóbb lesz vowifi, a készülék gyártóknak előbb is leadhatták volna az információt, hogy legyen profil támogatás...
-
-
MrTwister
őstag
válasz mobilemaster #5745 üzenetére
Na igen? Ezt jó tudni! Köszi!
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
dchard
veterán
válasz 4Grider #5742 üzenetére
Ezt onnan is lehet tudni, hogy amikor külföldön Vowifizek, akkor a hazai hálózat nevét írja ki, ha letiltom a wifit akkor meg a roaming partnerét. Ergo Vowifin-h honos hálózatban vagyunk, nem lehet roaming díj. Persze vicces is lenne felárat kérni úgy, hogy a roaming infrát nem is használom
-
MrTwister
őstag
válasz 4Grider #5742 üzenetére
Akkor van remény! Harmadikként a 3 nagyból csak befut a Voda is előbb-utóbb a VoWifi implementációjával. Ha én anno a Yettelnél vettem (ugye már akkor hálózatfüggetlen volt a teló) az S22U-t akkor lehet már a Yettel profil jelen is van a telefonomon a VoWifihez, csak nyílván mivel a Voda hálózat nem támogatja azért nem megy(+ nem vagyok kiemelt ügyfél ugye a Yettelnél sem )? Ez a szoftver van a telefonomon:
[kép] és [kép]
ez most akkor Yetteles szolgáltatói rom ugye?[ Szerkesztve ]
-
csacsi67
addikt
Köszi meg van a megoldás sok az ios eszköz tul kéne bonyolitani.
-
MrTwister
őstag
válasz 4Grider #5736 üzenetére
Jujj akkor azért születik megy ilyen lassan, gondolom visszatartják. Ez a VoWifi amúgy okozhat bevételkiesést a szolgáltatóknak? Úgy mint ahogy a Viber, Skype és társai?
-
-
MrTwister
őstag
Vodafonenál S22 Ultrával gondolom még felejtős a VoWifi ugye? Üfélszolgot kérdeztem azt se tudták miről beszélek kábé. Tervezik a közeljövőben egyáltalán, hogy bevezetik vagy ez is tiltva lesz "örökre", mint a Play áruházban vásárlás az Univerzális egyenleg terhére... Vodkafone eléggé külön utakon jár főleg a T-hez képest...
-
csacsi67
addikt
van egy iphone 14 pro van benne egy telekomos fizika sim ez a másodlagos ehez van egy multi sim watch 7 orán van ugyanebben a teloban egy yetteles e-sim hogyan tudom beállitani a wofit a telefonon mind 2 kártya korlátlan a xiamoni 12 simán megy a wofi de az iphonon nem .koszi Az elsödleges sim a Yetteles e-sim.
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
válasz martonl #5728 üzenetére
3 Redmit használok. Telekom VoWiFi mindegyiken megy. A Vodafone csak a Redmi Note 10 5G-n megy, a másik kettőn nem. Akkor itt meg úgy néz ki, majd egyiken sem fog menni, látva hogy 1 kivételtől eltekintve csak Samsungok vannak a listán. Na mindegy, akkor csak a szerencsében bízhatunk.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
martonl
senior tag
válasz Viktor0610 #5723 üzenetére
Köszi az infót, én az utóbbi kategória vagyok, egy KÜF előfizetésem van cég nevén. Tegnap megkerestem őket e-mailben és a kollégák ma gyorsan válaszoltak is, hogy bekapcsolták a szolgáltatást, de jelenleg csak az alábbi készülékeken érhető el: Pillanatnyilag nekem nem ilyen készülékben van a kártya, de ha lesz lehetőségem, tesztelem.
Ha ezen hsz. bármely tartalma üzleti titok, akkor moderáld légyszi. -
viktorhu
veterán
válasz Viktor0610 #5723 üzenetére
Ehhez ilyenkor telefontípusonként szolgáltatói profilfrissítés kell?
-
MODERÁTOR
Már van "publikus" VoWIFI a Yettelnél.
Eddig bizonyos, kiemelt ügyfelek előfizetői számára, korlátozott készülék-portfólióval volt elérhető, pár napja jött az értesítés, hogy a kisebb cégek előfizetői is használhatják a szolgáltatást.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
392mhz
csendes tag
még mindig nincs vége a Márciusig taró tesztidőszaknak?
Vagy az évszámot szándékosan hagyták ki a cikkből ?"A tervek szerint a március végéig tartó tesztidőszak..."
"A tesztidőszak sikeres lezárulta után a VoWiFi szolgáltatás nyilvánosan elérhetővé válik, lehetővé téve, hogy ügyfeleink alacsony 4G lefedettségű, de WiFi-vel felszerelt helyeken is a megszokott minőségben bonyolíthassák hívásaikat a Yettel hálózatán." -
martonl
senior tag
válasz mobilemaster #5714 üzenetére
Egy kérdést megér, de ahogy Landsmann is írta, nem hinném, hogy tiltva lenne a volte, mert akkor egy pillanatig se menne.
-
Landsmann
addikt
válasz mobilemaster #5714 üzenetére
Yettelnél minden kártyára engedélyezték automatikusan a VoLTE-t.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
mobilemaster
csendes tag
válasz martonl #5713 üzenetére
Nálam miután elindul a hívás, átvált a 4G-ről H+ra, és ahogy eltűnt a kis volte ikon fentről, úgy tűnt el a HD Hang jelölés is a hívás felületéről.
[kép]Lehetséges hogy a volte nincs engedélyezve a Yettelnél a kártyámra, és nem is a telefonomban van a hiba. Ahogy írtad hogy a szolgáltató átkonfigurálja a telót, lehet hogy nekem akkor tiltja le direkt. Majd rá fogok kérdezni az ügyfélszolgálaton ha lesz náluk intézni való.
Mindenkinek köszönöm szépen a sok segítséget!
-
martonl
senior tag
válasz mobilemaster #5712 üzenetére
Telekomnál eltűnik a volte felirat és úgy is marad, mert a hálózat átkonfigurálja a telót. Nekem is hard reset után pillanatra megjelenik, de egy idő után eltűnik. Ettől függetlenül 4G ikon kint marad hívás közben, tehát volte-n megy a hívás.
-
mobilemaster
csendes tag
válasz tibor23 #5709 üzenetére
Sziasztok!
Ma jó sok munka árán újratettem a J6-ot, a VoLTE rövid időre "megjavult" majd köddé vált. A régi 2020-as firmware helyett a legfrissebb 2022-est tettem fel (XEH), szokás szerint root, magisk, stb. A hibajelenség hasonló a korábbihoz, megjelent a VoLTE, azonnal kipróbáltam rajta a hívást, ki is írta hogy HD hang, pillanat alatt kapcsolt, érezhetően jobb minőség. A hívás viszont 4mp után megszakadt, ezt megismételtem 3x, majd eltűnt a VoLTE jel. Az IMS regisztráció az elején sikeres volt, majd ismét sikertelenné vált.Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget és a tapasztalatokat, a kísérletezést felfüggesztem egy ideig. Legalább a friss telepítéstől 1000x gyorsabb lett a telefonom, már ez is nagy siker. A hívás meg megy ahogy akar, úgyis keveset használom...
-
gyogyeger
csendes tag
Sziasztok.
Oppo find x5 pro-ra elő lehet valahogy csalogatni a volte ikont?
(bekapcsolás/újraindítás után megjelenik 1-2 mp-re azután eltűnik) -
tibor23
senior tag
válasz mobilemaster #5707 üzenetére
J5 2017 telefonnal mind a 4 szolgáltatóval megy a VoLTE és Telekom+Digi (voda hálózat előtt) Vowifi is már a bevezetés pillanatától. Bocs.
-
392mhz
csendes tag
Osztrak fuggetlen (open austria sw) s10e-n siman mukodik telenorral es telekommal is a volte, telekomnal a vowifi is.
[ Szerkesztve ]
-
mobilemaster
csendes tag
Köszi szépen, akkor elengedem a témát. Majd ha ráveszem magam egy teljes szoftverezésre, lehet hogy megjavul. Ennél a telefonnál elég érdekes dolgokat lehet tapasztalni... Az IMS hasznos infó volt, ezeknek a fogalmaknak még utána fogok nézni.
"A tuti mód, ha nem vagy biztos a VoLte meglétében az, hogy wifi kikapcs.,arra a kártyára amelyiken meg akarod nézni mobilnet be, felhivod pl. az ügyfélszolgálatot, közben pedig megnyitsz egy böngészőt."
Ezt a módszert nem próbáltam, az 1-esen egyáltalán nincs netem, a 2-es pedig csak net kártya, telefonálni úgy tudom nem lehet róla, bár lehet hogy az ügyfélszolgálat felé menne.
-
goop
őstag
válasz Tompika777 #5704 üzenetére
Ez nem így van, mert 3G alatt is mehet a net. 4G ről nem válthat le. De amúgy nincs regisztrálva az ims egyik kártyán sem, azaz nincs Volte.
-
Tompika777
senior tag
válasz mobilemaster #5703 üzenetére
Mivel a telefonod nagy valószínűséggel dual standby, így értelemszerűen amíg az egyik sim aktív, addig a másik inaktív. A tuti mód, ha nem vagy biztos a VoLte meglétében az, hogy wifi kikapcs.,arra a kártyára amelyiken meg akarod nézni mobilnet be, felhivod pl. az ügyfélszolgálatot, közben pedig megnyitsz egy böngészőt. Ennyi...
-
mobilemaster
csendes tag
válasz viktorhu #5702 üzenetére
Van valami módszer amivel egyértelműen el lehet dönteni hogy 2G, 3G vagy 4G hívás megy? Másik Samsung telefonokon szoktam látni a VoLTE jelet, ahogy írtam az enyémen is megjelent egyszer, körülbelül 30 percig amíg a repülő módot ki-be nem kapcsoltam.
Most kipróbáltam, nálam az 1-es sim hívásra van, a 2-es mobilnetre. Amikor hívás történik, akkor a net csak arról a kártyáról mehet amin telefonálok, ez minden készüléknél így van?
Az 1-esen bekapcsoltam a netet, 4G-n csatlakozott, majd amikor hívást indítottam átment 3G-re (H és H+), és amint letettem visszalépett 4G-re. Ha a 2-esen kapcsolom be a netet, és az 1-esről telefonálok, addig kikapcsolja a netet. Hívás közben megnézve a státuszt az 1-es 3G-n van, a 2-es 4G-n, de gondolom azt addig felfüggeszti?
Néhány kép:
Hívás közben H
Hívás után 4G
Hívás közben H+
Hívás közben 1-es SIM státusz
Hívás közben 2-es SIM státuszNem nagy gond ha nem működik, nem erőltetem nagyon. Évek óta így használom és megfelelő, csak kíváncsi vagyok rá, hátha valakinek van valami ötlete. Köszönöm az eddigi válaszokat is!
-
viktorhu
veterán
válasz mobilemaster #5696 üzenetére
Biztos, hogy nem működik a volte? Nálam a vodás simen nem jelenik meg a jelzés, de működik a volte egy 2017-es Samsungon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest