Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #7650 üzenetére
"Az telefon készüléknek támogatni kell a volte roamingot.. tehát kell VoLTE profil!"
Nade ha a HPMN szolgáltatónál nincs IMS, akkor ugyan honnan/miért lenne egy telefonban VoLTE profil az adott operátorhoz?
És főleg az nem látszik, hogy az egész miért érné meg két olyan operátor között, akik IMS képesek? Azt értem hogy miért poén ez ha a HPMN nem IMS képes, nade a mi esetünkben nem erről van szó.
De akkor konkretizáljuk a kérdést: tudomásod van arról, hogy a magyar voda ügyfelek az ATT és Verizon hálózatokon ilyen technológiával roamolnak jelenleg is?
A patentet a hétvégén átnézem.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
szabadulo
friss újonc
válasz csaszi75 #7624 üzenetére
Sose volt rá szükségem, hogy valós roamingot használjam USAban egy valag pénzért. Aki meg akart találni otthonról az vagy küldött SMSt vagy csörgetett, én meg leraktam és visszajeleztem neten vagy hívtam amcsi számról. Szal, hogy a hívás konkrétan hogy és milyen minőségben épülne fel VoLTEn nem tudom.
De most néztem NEM VoWifi képes készülékről, sima roaming esetén Android ezt írja: Mobil voice network type: 4G. Ahogy más is írta már nincs se 2G se 3G, szal nem túl meglepő. -
dchard
veterán
válasz csaszi75 #7641 üzenetére
Persze, mert "nincs". Nade érted a kérdést: akkor az IMS regnél hogy a tökömbe auth-ol? Ha érted, hogy az AKA hogy működik Milenage algoritmussal, akkor azt is értened kell, hogy miért problémázok ezen ennyit.
Mostmár offba rakom, mert rajtunk kívül biztosan lópikulát nem érdekel.
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #7639 üzenetére
Tehát az az állítás, hogy az amcsi szolgáltató a saját IMS core-ján keresztül kvázi megszemélyesíti egy honos IMS-t (p-cscf, s-cscf címeket is belül átfordítja?), és valahogy MAP-on megcsinálja az IMS auth-ot a honos hálózat felé? Még mindig az auth rész a gyenge pont ebben: ha a honos szolgáltatónak nincs IMS-e, akkor az IMS AKAv1-MD5 auth.ot hogy csinálja meg MAP-on? A SIM az IMS regnél két irányú auth-ot csinál, ez csak akkor működik, ha az amcsi szolgáltató IMS-e valahogy hozzá tud jutni ezekhez az adatokhoz, ami csak a HPLMN HSS-ben van meg.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #7637 üzenetére
A reaálitás az, hogy ez a hozzászólásod sem magyarázza meg az auth körüli alapvető kérdést, de a "rendetlen VoLTE" kifejezést is nehéz értelmezni. Ha lesz konkért válaszod azt szívesen meghallgatom, de ennek így kevés értelme van.
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #7635 üzenetére
Nade pont ez az: ahhoz hogy a kinti IMS-en a hazai SIM auth-olni tudjon, ahhoz a kinti IMS-nek el kell érnie a honos hálózatot DAIMETER-en vagy MAP-en. Ha pedig a honos hálózat IMS képes egyébként is, ugyan miért érné meg egy 3rd party cég közbeiktatásával meg a saját IMS-nek egy idegen hálóaztba való iylen bekötésével bajlódni? Nehéz elhinni, hogy az ennél sokkal egyszerűbb VoLTE roaming helyett tényleg ezt csinálná két olyan operátor, akik egyébként is IMS képesek.
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #7632 üzenetére
A corporate bullshit-et kár újra belinkelni, nem válaszol meg semmit a kérdés műszaki részéből. Ráadásul a "megoldás" azt feltételezi, hogy a honos hálózaton nincs IMS képesség, esetünkben meg pont hogy van.
"Úgy képzeld el, hogy IMS to break-out MO-Voice to PSTN..."
Még egyszer megkérdezem: az amerikai oldalon lévő nem honos IMS-re hogy authentikál a magyar SIM? Nem véletlenül kérdezem pont ezt. Nem az a kérdés, hogy az amerikai IMS után (ha addig eljutott az ügyfél) mi történik, láttam már SIM box-oló interconnect carrier-t Új-Zéland felé volt hogy a Liberty is csinálta (hogy ez mennyire volt összhangban a szerződéssel azt mindenkinek a fantáziájára bízom).
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #7573 üzenetére
Ezt a problémát kizárhatjuk, mivel ha nem lenne rendesen felprovolva, akkor itthon sem működne a prepaid-eseknek a vowifi, de működik. A prov pedig nem változik meg attól, hogy az ügyfél éppen roamingol.
Az ábra egyébként szép, az elírásoktól eltekintve
-
thomas77
senior tag
válasz csaszi75 #7564 üzenetére
Feleségem telefonján kikapcsoltam a VoLTE-t. Úgy se megy. Kipróbáltam még azt is hogy 4G only-ra tettem, adatroaming ki-be, adattakarékos mód ki-be, VoWifi ki-be, repülő be-ki és ezek mindenféle kombinációja... Sehogy se megy.
Pénteken felhívtam az ügyfélszolgálatot és megkérdeztem, hogy hogy áll a hibabejelentésem. Azt mondta az ügyintéző, hogy még folyamatban van a dolog. Ez tök jó, mert ma lejár a 14 napos elállási időm, szóval ez a teszt már minimum 60e forintomba fog kerülni az 1 éves hűség miatt.
De legalább mi itt a fórumon körbejártuk az ügyet, amennyire tőlünk telt. Mi legalább foglalkoztunk a kérdéssel. -
thomas77
senior tag
válasz csaszi75 #7538 üzenetére
Nem kell osztani. A magyar Voda kártya a másik sim adatkapcsolatát használja a VoWifi kapcsolat felépítéséhez.
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #7538 üzenetére
Az SMS-over-IP feltétele a vowifi-nek, olyan nincs, hogy van vowifi de nincs SMS-over-IP. A vowifi bevezetés előtt valóban csak SMS-over-SGs volt.
#7532 4Grider:
Pontosan, mindkettő postpaid volt.
Vowifi-vel kapcsolatos érdekes megfgyelés: több 5GHz-es AP között megy a 802.11r (fast transition), de abban a pillanatban hogy vowifi hívást indítok, utána nem megy többet, a teló a szomszéd AP-t sem méri többet. Vodával és A1-gyel is ugyanez a jelenség. Ha nem vowifi-n indul a hívás, hanem bármilyen klasszikus IP-s megoldással (Viber,Whatsapp, Skype stb), akkor hibátlanul működik.
Ez nem szolgáltatóhoz kötődő probléma, de érdekes hogy pont vowifi közben (ahol a leginkább kéne), épp ott nem működik a wifi roaming...
[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
válasz csaszi75 #7499 üzenetére
A feltöltős kártyámon Magyarországon valóban ment a VoLTE és a VoWifi is, de roamingban nem megy most se a VoWifi. Az előfizetéses simen viszont megy.
VoLTE roaming egyelőre nincs mifelénk. A Vodafone UK-n roamingol a magyar Voda kártya. 5G a fasorban sincs itt sajnos. Persze ettől még kikapcsolhatom, de sok vizet nem zavar.
Az a baj, hogy 3 feltöltős simből egyen se ment. Több fórumtársnak se megy. Valamilyen komolyabb hiba lehet, mint hogy az én simemen félrement volna néhány parancs.
Te használtad Görögben a telefonod adatkapcsolatra és normál (nem VoWifi) hívásra is a kártyád? Mert nekem az első hívásnál, vagy adatforgalmazásnál kotlott mindig meg, ha roamingolni kezdett a kártyám.
Lehet, hogy neked másodlagos kártyának volt beállítva a telefonodba Voda feltöltős sim. Nem azon használtad a mobilnetet és telefonálni se telefonáltál vele, csak VoWifin. Így el tudom képzelni, hogy ment neked. Mint ahogy mások is jelezték, hogy ment, de valószínűsítem, hogy csak így. -
dchard
veterán
válasz csaszi75 #7421 üzenetére
Amennyiszer leírtuk, annak ellenére sem sikerül pontosan visszaidézni. Nem a Xiaomi engedte el, hanem a MediaTek. Ebből kifolyólag vannak olyan Xiaomi (és más) telefonok amiket MTK modemmel szereletek, amik nem válogatnak; és vannak olyan Xiaomi (és más) nem MTK-val szerelt telefonok amik viszont igénylik a megfelelő profil meglétét. Például az én (QCA-val szerelt) Xiaomi-m is olyan, amihez kellett a profil, előtte meg súlyos hekkeléssel ment kizárólag. Generikus profil mellett pedig nincs garancia a megfelelő működésre (IPsec, DPD, Supl és a lista még hosszan sorolható).
-
Landsmann
addikt
válasz csaszi75 #6851 üzenetére
Újabb teszt, ezúttal azt néztem, hogy wifiről mikor vált mobilhálózatra. Oda is és vissza is akkor történt váltás, mikor a wifi térerő -80 dBm-et elérte. Az átmenet rendben volt, akkor volt egy pici szakadozás a hangban, ha a térerő nagyon hirtelen csökkent. De egyébként észrevétlenül ment a váltás. Szerintem teljesen jól működik a kis öreg telefon. Mobilra váltáskor ésszerűen először B8-ra váltott és majd onnan lépdelt felfelé a magasabb frekis sávokra. (B1, B3) Szerintem az a korábbi leváltások még a hálózat konfigurálása miatt lehetett, mert utóbb már több mint 24 óráig (míg ki nem kapcsoltam a wifi elsőbbségét) folyamatosan wifin maradt a telefon.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Landsmann
addikt
-
Landsmann
addikt
válasz csaszi75 #6839 üzenetére
öregnek öreg, de kifogástalanul működik. A wifi térerő tökéletes. Itthon kb 60 centire van a routertől, melóhelyen meg kb 8 méterre. Érdekes, hogy ma meg nem váltogatott a hálózatok között, végig wifin volt. Éjjel is végig. Ma csináltam egy újraindítást a miheztartás végett.
Igen, állítható hogy mi legyen a preferált. (wifi vagy mobilhálózat)Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
goop
őstag
válasz csaszi75 #6822 üzenetére
Nem hiszem, hogy az antennákkal lenne a gond. A nat lényege, hogy kifelé gond nélkül megy minden, befelé viszont sokkal nehezebben jön a csomag, és ugye itt ráadásul elvileg udp protokoll alatt megy minden, az meg ugye nem túl megbízható, és inkább ez támasztja alá, hogy kifelé ok, befelé nem mindig ok.
[ Szerkesztve ]
-
goop
őstag
válasz csaszi75 #6819 üzenetére
Az én S21 em az otthon van non stop. Az egy másod telefon csak. (S23 van nálam, de ezt nem néztem) Azért írtam a mai első hszt, mivel kb 1 hét távlatából már lassan kijelenthető, hogy most így tökéletes a vowifi. De majd írok egy hsz-t. 1 hónap múlva is, a tapasztalatokról.
Gyengébb a rádió az a34-ben, de kb. 500/500 Mb visz wifin. (Már nem a flipesen, de máshol igen.)[ Szerkesztve ]
-
goop
őstag
válasz csaszi75 #6816 üzenetére
Rossz ütemben nézted akkor, a lényeg röviden: voda, mobilhálózat nem a legjobb neki, kapott egy galaxy a34 et, voda vowifi belőve. Neki flip, optika, szolgáltatói huawei ont, gyenge wifivel. Szakadozott néha a hang, kimaradás is volt. Vittem neki egy másik routert, az tárcsáz és only wifi5. Minden tökéletes lenne, hang jó, nincs kimaradás, de sokszor bejövő hívásnál nem volt jó a hang minőség, ellenben a kimenő mindig jó volt. Bejövőnél nehezen is csengett ki. Erre próbáltam több mindent, de csak 1 megoldás volt, flipet hívni és levetetni a natot a netről. Azóta tökéletes minden. Az otthoni s21 et csak azért írtam, hogy jelezzem, alapban a voda vowifi telekom, optika, public ip vel tökéletes, sose szakad, mindig kicseng elsőre. Azaz, mióta saját router van, publikus ipvel anyámnál, a galaxy a34 is tökéletesen szuperál vowifi téren. Valóban működik nat mögött is, de a publikus ipvel 100% os.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #6586 üzenetére
A beszélgetés kontextusában azt jelenti, hogy ha mondjuk Németországban vagy és német számot akarsz hívni, akkor Vowifi-n 76Ft-ot fizetsz percenként, ha meg a helyi hálózaton romaingolsz akkor csak 40Ft-ot. Erre írta, hogy vigyázni kell a Vowifi-vel ha külföldön helyi számokat akarsz hívni.
-
brumicica
tag
válasz csaszi75 #6582 üzenetére
Mert így például mondjuk ha wifin hívsz egy német hotelszobából magyar előfizetéseddel egy német telefonszámot, akkor vowifi esetén nem az EU roaming 1 díjszabás alapján (tehát hazai percdíjon) fog megtörténni, hanem Magyarországról Németországba irányuló nemzetközi tarifán. Ha magyar számot hívsz, nincs probléma.
-
Degeczi
nagyúr
válasz csaszi75 #6527 üzenetére
Ez sajnos tényleg nem ilyen egyszerű ügy, rengeteg múlik a szolgáltatón is, hiába tudja a készülék. Pl. a VoWifit régóta ismerő, kezelő Samsungokon csak a december környékén megjelent Android 14-es frissítés óta működik a Vodafone-nál a VoWifi. Más szolgáltatónál ment korábban is. Rengeteg más márkán továbbra sem megy ugyanott, pedig a készülékekben ott a támogatás.
Szóval ez tényleg egészen más, mint a 4G. -
4Grider
nagyúr
válasz csaszi75 #6527 üzenetére
Sajnos nem úgy néz ki, hogy minden VoLTE/VoWiFi képes készülékben benne lesz minden szolgáltatónak a VoLTE és VoWiFi konfigja és ezt a szolgáltatók mindegyike támogatni is fogja. Mindenképpen hátrányt szenvednek azok a gyártók/modellek, amik az adott régióban nem igazán elterjedtek, illetve a kisebb gyártók.
-
Avayasoft
tag
válasz csaszi75 #6520 üzenetére
Annyira nem jó a 4G-s példát, mert lehet hogy 2012-ben negjelent a 4G, de a rá 1-2 évre megjelent telefonok már gond nélkül tudták használni. Lassan 6 éve -a Digi óta - van "forgalomban" a Volte és a Vowifi, de nézd meg hogy még mindig hogy pörög ez a fórum... még mindig nem működik minden készülékkel.
-
-
martonl
senior tag
válasz csaszi75 #6435 üzenetére
Köszi, át fogom nézni. Sajnos én elég naív vagyok, annakidején, a 4G megjelenésekor én azt gondoltam, hogy a beszédhívás is alapértelmezetten rajta van a hálózaton. Most meg azt mertem képzelni, hogy ha egy készülék az adott honos hálózaton VoLTE-kompatibilis, akkor a VoLTE roaming is automatikusan működni fog. Kivettem a biliből a kezem (ismét).
-
mobilemaster
csendes tag
válasz csaszi75 #6339 üzenetére
3-4 frissen aktivált vodafone tuti100+os kártyával hívtam fel az ügyfélszolgálatot, hogy nem megy a volte. Érdekes módon miután bekapcsolták, pár perc és egy újraindítás elteltével működött is gond nélkül. Előtte hiába vártam két hetet, magától még véletlenül sem aktiválódott, hiába volt a telefonon bekapcsolva.
Az első ügyfélszolgálatos kiemelte hogy minden frissen aktivált kártyán engedélyezve kéne hogy legyen, ennek ellenére az enyémen tiltva volt. A második ügyintézőt kártya aktiválás után 2 órával hívtam, mondta hogy ilyenkor 48 óra az átfutási idő, de lássak csodát bekapcsolja nekem azonnal. Repülő mód ki-be, és már ment is. Igaz, azzal kezdte hogy biztos én nem kapcsoltam be a készüléken, és onnan kéne engedélyeznem. Erre mondtam neki hogy 2 hét alatt ezzel az úttal nem oldódott meg korábban a probléma, úgyhogy tapasztalatból azonnal ügyintézőhöz fordulok, nem próbálkozok feleslegesen, hogy hátha működni fog, mert nem fog magától.
Yettel kártyákkal gondban vagyok, mindössze egyen megy a volte, az összes többin nem hajlandó. Szerintem azok esetében is hivogatnom kéne az ügyfélszolgálatot, és pár perc alatt megoldódna.
Őszintén megmondva, nem tudom miért érdekük a szolgáltatóknak hogy 2G hálózaton menjenek a hívások 2023-ban. Legalább szolgáltatói oldalon alapból engedélyezve lenne a volte...
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #6070 üzenetére
A CS core elég sokáig Nokia maradt , ahogy a 2G RAN is. SGSN/GGSN lett Starent elég hamar (felvásárolta őket a Cisco később). Arról nem beszélve, hogy amikor még az RNC NSN volt, elég volt picit megpiszkálni az NSN matricát és kiderült hogy valójában NEC Persze ennél nagyobb gond volt, hogy a papíron vállalt kapacitása 60%-nál felkoppant a fenébe. De mindez erősen off topik.
martonl:
Senki nem néz le senkit. A probléma azzal van (sokadszorra), hogy emberek kevés rálátással minimális (szelektív) saját tapasztalat alapján fikáznak különböző technológiákat úgy, hogy semmi rálátásuk nincs. Amivel nincs semmi gond, csak akkor fogadd el ha a náladnál sokkal tapasztalatabb megmondja neked, hogy mivel van a valódi probléma és mivel nincs. Főleg az után érdemes lenne elhinni, hogy az összefüggésekre is rávilágítottam. De persze olvashatsz is a témában, ahogyan bárki más is, minden amiről eddig szó volt nyílt és elérhető módon dokumentált, nem hitéleti kérdés. El ne felejtsd: nem én kezdtem el szidni valamit, amit aztán nem tudtam semmivel alátámasztani.
-
-
mobilemaster
csendes tag
válasz csaszi75 #6068 üzenetére
Ez teljesen új szám, ebben a telefonban lett aktiválva szeptember elején, hogy kipróbáljam a Vodafone-t, hogy milyen a környéken. (Amúgy 0-2 csík közt van a jele az 4-ből, tehát -100 -121dBm, van olyan pozíció ahol ki se csöng, BP lakótelep, 2G és 4G is ugyanilyen bivalyerős). Korábban ígértem hogy téglafonban is ki lesz próbálva a jelerősség, erre még nem került sor.
Abban viszont igazad van, hogy aktiváláskor lehetséges hogy a telefonomon nem volt bekapcsolva a volte, és emiatt nem engedélyezte a szolgáltató alapból, ez bennem is felmerült. Mindegy, most működik, így hogy 4G és 2G hívás is mehet, talán kevesebbszer fordul elő hogy be se érkezik a hívás. -
-
zelikocc
senior tag
válasz csaszi75 #5961 üzenetére
“Használja mindenki az amit akar, de ne hirdesse a felsőbbrendűségét egyik tábor sem“ - írod ezt azután, hogy jól beleálltál. Egyébként pontosan így gondolom én is.
De azért van mit tanulnia az Android oldalnak is az Apple-től.
Kezdve azzal, amiről Oliverda írt. Ugyanis akármennyire is fáj egyeseknek, de igaza van és ezzel nem a márka “felsőbbrendűségét” hirdette, hanem leírt egy tényt.
Nem is értem miért kell egyből szidni az ájfont, mert valaki leír egy tényt. Lehet még valakinek hasznos is, ha éppen olyan telefont keres amivel soha nem lesz baja VoLTE, VoWiFi, VoLTE Roaming téren, mivel ugye ez az a topik.
Pont az ilyen Apple utálkozó megnyilvánulások az elfogult márka “felsőbbrendűség” hirdetőek amiket most itt látni.
Lehet mondani 100 meg egy féle dolgot amiben az egyik jobb és mégegyszer ennyit amiben meg a másik jobb, sőt ugyanennyi dolgot amiben az egyik szar és amiben meg a másik szar.
De ez itt a VoLTE VoWiFi topik, és itt a készülékeket ennek a szempontjából kell nézni. Ebből a szempontból pedig óriási lemaradása van az android vonalnak, ami egyébként leginkább a frissítések béna alkalmazása miatt van.
Én lennék a legboldogabb, ha végre ezt eltanulnák az Apple-től. -
Oliverda
félisten
válasz csaszi75 #5952 üzenetére
Aki nem szereti magát feleslegesen szívatni és/vagy éveket várni bizonyos szolgáltatások (VoLTE, VoWiFi, eSIM, normális mobilfizetés, stb.) elérhetőségére, az iPhone-t vesz. Minden másra ott az Android.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Landsmann
addikt
válasz csaszi75 #5942 üzenetére
Én nem cserélgetem sűrűn a telefonokat. A Vodafone VoWiFi-je a háromból egyen megy. Jó, egyik sem Iphone. De szerintem a Yettelénél sem lesz jobb az arány ha egyszer elérjük hogy legyen. A VoLTE mindhármon megy mindegyik szolgáltatóval.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
brumicica
tag
válasz csaszi75 #5937 üzenetére
A vodka bevezetett a szifonosoknak egy olyan kedvező vowifi konstrukciót, amely külföldön is használható, és olyan percdíjakkal, mintha otthon lennél. Hasonlít a Digi korábbi Vowifi megoldására. Belföldi csomagnak megfelelő hívásindítás magyar számra és ha jól értem korlátlan hívásfogadás.
-
martonl
senior tag
válasz csaszi75 #5898 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ha van külön beállítás, akkor a "mobilhálózat előnyben" azt jelenti értelemszerűen, hogy csakis akkor kapcsolja be a vowifit, ha gyenge a mobilhálózati jel (a korábbiak alapján lehetséges, hogy a 4-5G hálózat meglétét nézi (?)). A "wifi előnyben" beállításnál pedig bármikor, amikor megfelelő wifi hálózat van. Mediatek telón sikerült előcsalnom olyan beállítást is, hogy "kizárólag wifi", ilyenkor nem adja át a hívást a mobilhálózatnak (ezt ki is írja, tehát wifi elhagyásakor a hívás megszakad). Belföldi környezetben alapértelmezés a "mobilhálózat előnyben", míg roaming esetén a "wifi előnyben", vagy a "kizárólag wifi", ha van ilyen.
2G esetén is van vowifi, csak természetesen nincs hívásátadás.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #5900 üzenetére
Az megtörténhet, hogy ha nincs 4G, csak 2G akkor a telefon IMS reg hiányában azt mondja, hogy ugyan van 2G, de mégis elengedi a Vowifi-t, hiba "network preferred" a beállítás. Mondjuk ezt könnyű kipróbálni: 2G onlyba rakja a telót és megnézi, hogy min indul el a hívás.
-
goop
őstag
válasz csaszi75 #5898 üzenetére
Dehogy állítja a gyártó. Eleve te kapcsolod be, és ott még mindig dönthetsz, hogy wifi hívás előnyben vagy Volte előnyben. Olyan amit írtál hogy vowifi-4G-2G biztos nem lesz, mivel eleve is csak volte vowifi átjárás van, oda vissza. Ha volte előnyben van, akkor csak akkor megy vowifin a hívás, ha a 4G szinte teljesen halott.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz csaszi75 #5894 üzenetére
“Bocs, miről írsz pontosan?”
Tanácsként iOS 17 Yettel VoWiFi-ről beszéltem, hogy a bekapcsolása után egy repülő mód működésre bírhatja, ami láthatóan jó tanács volt, mert 4Grider visszajelzése szerint el is kezdett működni.
Fogalmam sincs mi alapján priorizál iOS-en, én aktívan csak a román Digivel használom, azzal meg folyamatosan működik, ha van aktív WiFi hálózat.
-
MODERÁTOR
-
zelikocc
senior tag
válasz csaszi75 #5862 üzenetére
Most akkor így gondban vagyok, mert nem tudom hogy írjam még másképpen, hogy értsétek? Annyira nem vagyok profi a szakszavakban.
Az iOS 17 megnyitja a VoWiFi-t minden szolgáltató előtt akár van profilja, akár nincs.
Lásd: román Digi Mobillal megy a VoWiFi-m pedig semmilyen szinten nem támogatja az Apple és a Digi egymást.
Még a magyar Digire is be tudom kapcsolni, ha még lenne mögötte szolgáltatás akkor azzal is menne.
Így érthető esetleg?Ez kb olyan mint amikor a Xiaomikon egy kóddal előhozzuk a VoLTE/VoWiFi kapcsolót, pedig nem is támogatja az adott szolgáltató, mégis megy. Na mostmár az iPhone-okon az iOS 17-től alapból bekapcsolható minden kártyára ami csak létezik.
A Vodafone még semmilyen készüléket nem támogat, csak a Xiaomikon az említett kódokkal és az iOS 17 rendszeren kezdett el működni, de közel sem hivatalosan.
-
martonl
senior tag
válasz csaszi75 #5758 üzenetére
De, értem, amit írsz. A Telekom vowifi akkor se megy külföldön. Persze az IP figyelés csak az én tippem, lehet nem ezt a módszert használják.
Egyébként a dolgot ki is lehet próbálni, adsz a mobilnak egy vpn-nel külföldi IP címet wifin és le tudod tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Landsmann
addikt
válasz csaszi75 #5699 üzenetére
A gyártóknak nem érdekük a hosszabb támogatás. Nekik az az érdekük, minél sűrűbben cserélgessük a telefonokat. Pedig jó lenne 4-5 év támogatás alapból. Aki s
űrűn cserélgeti a telefonjait, ez után is megtenné. Aki nem, az meg talán még ritkábban mint ahogy szokta.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
mobilemaster
csendes tag
válasz csaszi75 #5697 üzenetére
Rendben, köszi a választ! Szegénnyel küzdök néha eleget, ha fontosabb lesz a dolog akkor veszek valami újabbat. A célnak végülis így is megfelel, ha működne a VoLTE és a VoWifi, az már csak extra lenne.
A szoftver miatt van szükség újabb modellre? Időnként frissülnek a szolgáltatói konfigok amit a régi készülékek már nem kapnak meg, mivel nincs rájuk frissítés? Bár látom a topikban, hogy néha az újakkal se megy miden simán...
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #5680 üzenetére
Ez másik teló, újabb. Ezzel az volt a gond eredetileg, hogy init-et sem küldött, hiába volt beadva a vowifi kód és hiába volt bekapcsolva a vowifi kapcsoló. Ez egyértelmű telefon probléma, nem szolgáltatói. Ahogy ráforce-olom a DT Hungary-t, megindul a Vowifi és működik is, SMS az nem megy se ki se be, valszeg az SMSoIP beállítások nem stimmelnek. Egyelőre nem látok arra módot hogy ezt (már az SMS-t) házilag meg tudjuk reszelni, kelleni fog a helyes profil.
-
dchard
veterán
válasz csaszi75 #5645 üzenetére
Nem kell a telefonban semmit csinálnom (na nem mintha nem tudnám QXDM-mel trace-elni a stack-et), elég egy Openwrt-s router és már nézhetem is az IKE üzeneteket amit a telefon küld vagy nem küld.
Az eddigi tapasztalat:
Sem carrier check disable, sem anélkül nem küld INIT-et sem a:
Xiaomi Mi11 Lite 5G NE
Xiaomi Mi8 LiteCarrier check disable után megy az INIT:
Mi A2 Lite, de itt meg az ePDG elutasít no proposal-lal (vélhetőleg a telefon gyengének számító DH group-ot küld).Tehát a Xiaomi VoWIFI kód messze nem mindenható ezek szerint.
Kérdés: mi egyebet lehetne még kipróbálni/átütni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest