Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz 4Grider #7195 üzenetére
Van egy EU szabályozás a roaming viszonteladói árakról, ez alapján készülnek a referencia-ajánlatok, amit aztán nyilván kölcsönösségi alapon lealkudhatnak egymással. Egy olyan ország szolgáltatói, ahova sok a beutazás, nyilván jobb alkupozícióval rendelkeznek, mert nekik lesz nettó nyereséges a kapcsolat:
A szabályozott barangolási szolgáltatások nagykereskedelmi díjai
2022. július 1-től:
a hívásonkénti díj percenként 0,022 EUR-ra korlátozódik, 2025. január 1-én 0,019 EUR-ra csökken, és ez 2032. június 30-ig marad érvényben;
az SMS-üzenetek díja SMS-enként 0,004 EUR-ra korlátozódik, 2025. január 1-én 0,003 EUR-ra csökken, és ez 2032. június 30-ig marad érvényben;
az adatok díja gigabájtonként 2,00 EUR-ra korlátozódik, 2027-ig fokozatosan 1,00 EUR-ra csökken, és ez 2032. június 30-ig lesz érvényben. -
viktorhu
veterán
válasz skilleeer #7193 üzenetére
EU-n belül ők is jobban járnának anyagilag a vowifi határon átnyúló engedélyezésével, mert most fizetik a roamingdíjat a kinti szolgáltatónak, amit a fogyasztónak nem számlázhatnak tovább. Az EU-ban szerintem ehhez le kéne mennie egy próbapernek, hogy koncesszió nélküli szolgáltatásnak számít-e jogilag a vowifi külföldi használata, vagy ez inkább egy voip-szolgáltatáshoz hasonlít.
-
skilleeer
csendes tag
-
-
4Grider
nagyúr
válasz skilleeer #7189 üzenetére
Azt azért elárulom, a voda vowifi sem működik napokon keresztül külföldön, általában egy idő után már sem külföldi, sem magyar ip-n nem épül fel, haza kell jönni a sim-el, hogy újból működjön. De olyan használatra, ahogyan ti akarjátok használni (itthon külföldi ip-t használtok), tökéletesen használható.
-
skilleeer
csendes tag
válasz 4Grider #7188 üzenetére
Próbáltunk ezzel is futni egy kört, az anyacég nem engedi. Ők inkább Yettelt pusholnák, yettel pedig őket. Cicaharc.
plusz Work profile enrollment van a telókon, leszedi magának a megfelelő certet és automatice csatlakozik a mobilos SSID-hoz. ez global policy, az összes létesítményünkben ugyanez az infrastuktúra, egy copy paste. -
skilleeer
csendes tag
Sziasztok,
Cégünknél borzasztó gyenge a térerő épületen belül (faraday-kalitka) amire a vowifi megoldás lenne, mert a belső hálózati lefedettség kiváló (irodánként 5g ap) /tesztelve, 10/10/
Csavar a dologban: nem magyar cég vagyunk és külföldi ip-n van minden készülékünk. (nem akarok technikai részletekbe belemenni, de kvázi arról van szó, hogy bejön egy magyar optika ami "kimegy" külföldre, "szűri" az adatforgalmat és "visszajön" a kliensekre)Yettel céges flottánk van, viszont a privát telóm vodafone. Vodával van vowifi, yettelnél csak magyar ip-vel engedi a vowifit (telekom is). Yettel nem hajlandó engedélyezni számunkra kivételt.
Belső antenna kiépítésre adtak ajánlatot, horror pénz.Elég tanácstalan vagyok, szerintetek mi lehet a jó megoldás? Zsarolni a vodával, hogy "nÁlUk MeGy"? Olcsóbb lenne a kötbéreket kifizetni, mint a belső antenna..
-
martonl
senior tag
válasz adam1400 #7185 üzenetére
Volte jó eséllyel mindegyik szolgáltatónál lesz, vowifi sanszos, hogy csak a Telekomnál. Valamint a volte roaming is kérdéses.
Ezen felül rendszertelen és ritka a szoftverfrissítés hozzájuk, valamint bugos is a szoftverük. Ez az olcsóság (egyik) ára. A RAM-ot már láttam úgy hirdetni, hogy a tárolóból vesz le a gyári szoftver swap fájlt (vagy aminek hívják Androidnál), tehát fizikailag lehet, hogy csak 8 vagy 12GB RAM van a 16 helyett.[ Szerkesztve ]
-
adam1400
tag
Valaki vett már ilyen UDigi-s márkájú telefont? 4G-s, viszont 16/128 GB-t tud. és elég olcsó. de vajon valamelyik szolgáltatónál működik a volte és vowifi?
-
laca1052
tag
válasz djsunstealer #7183 üzenetére
Sőt akinek Redmi 10 C je van azon is megy .
nekem tavaj óta működik. -
sanzi1982
tag
[kép] Igen működik
Sőt Note 11 pro 5g-n és Note 12 pro 5g-n is
[ Szerkesztve ]
-
djsunstealer
aktív tag
Voda honlapján a támogatott készülékek között van a Redmi Note 13 4G/5G VoWifi tekintetében. Vajon a Redmi Note 13 Pro 4G/5G-vel is megy?
-
kissvendel
csendes tag
-
ioles
csendes tag
Google azt írta nekem hogy adjunk direct feedbacket a Googlenek a telefonról és meglesik hogy lehetne Vodafone VoWifi ready a Pixel is:
Please Open Settings
Scroll to the bottom and tap About phone
Tap Send feedback about this device
Type your feedback
To include your system logs, check the Include system logs box
Tap Send -
ioles
csendes tag
válasz kissvendel #7175 üzenetére
Egyébként ha Pixel 8a val most próbálod a fenti trükk nélkül akkor csak Yettellel és Telekommal megy gyárilag a VoWifi igaz, de a Vodával meg sem mukkan a gyári beállításokkal?
-
ioles
csendes tag
válasz kissvendel #7175 üzenetére
Szia, Megírhatnád direktben angolul ezt a Google Pixel support chatjén, mert én is ott kérdeztem őket, elvileg minden Pixelnek mennie kellene Voda VoWIFI -vel is mert nem korlátoznak semmit SW-ből. De tudjuk a fentiek miatt problémás. Valahogy triggerelni kellene a Vodát is meg a Google-t is hogy egyeztessenek. Sztem ha leírod a story-t simán utána megy a Google.
-
kissvendel
csendes tag
válasz kissvendel #7168 üzenetére
Sikerült életre kelteni Pixel 8a-n a VoWifit vodafone hálózaton
Leírom, hátha valaki küzd vele:
- létre kell hozni egy IMS nevű apn-t (szigorúan nagy betűvel), IMS APN típussal a vodafone APN-jei között
- Pixel IMS Shizuku-ban pedig a voda SIM config-jában miután engedélyeztük a VoWifit (meg amit szeretnénk)
- a USE_AGENT string value-t állítsuk a következőre: #MANUFACTURE# - #MODEL# - #BUILD#
Elvileg rögtön működnie kell.
Ha nem megy, akkor menüben (már lesz Wifi-hívás menüpont) be kell kapcsolni, vagy ha aktív akkor kikapcs/bekapcs, de lehet repcsimód vagy reboot a célravezető.
Egy gond van: rendszerfrissítés után újra kell csinálni, mert visszaáll. -
4Grider
nagyúr
válasz kissvendel #7171 üzenetére
Nem lehet megkérni, a telefon fw-ben kell benne lennie, tehát a gyártó teszi bele majd valamelyik frissítésbe.
-
4Grider
nagyúr
válasz kissvendel #7168 üzenetére
Vodánál/yettelnél a telefonnak ismernie kell a pontos szolgáltatói VoWiFi paramétereket, azt nem a rendszer küldi, mint a telekomnál.
-
kissvendel
csendes tag
Sziasztok,
Google Pixel 8a telefonon van esély a VoWifi életre keltésére vodafone hálózaton?
VoLTE, 5G működik, de a VoWifi nem. Ügyfélszolgálat leráz, hogy nem támogatott készülék egy másik meg azt mondta mennie kellene, mert nincs korlátozás, a telefon nem tudja Alapból meg sem jelenik a beállítási lehetőség, de Pixel IMS Shizuku-val aktiváltam, ennek ellenére nem kapcsolódik. Érdekes módon Telekomos kártyával működik.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz DeFranco #7159 üzenetére
Szia,
ez így nem stimmel:
megjelent a vowifi jel: Vo))/LTE1
A VoLTE és a Wi-fi hang (VoWifi) két külön szolgáltatás. Tehát a VoLTE ikon megjelenése arra utal, hogy a VoLTE aktív. Ehhez nem szükséges a Wi-fi hálózatra való csatlakozás; az egyik fő képessége (a jobb hangzás és a gyorsabban felépülő hívás mellett) az, hogy hívás közben nem szakad meg a mobilinternet kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok,
Új nekem ez a vowifi két kérdésem lenne:
1: egy samsung telefonon vodás sim kártyával megjelent a vowifi jel: Vo))/LTE1 de a telefon nem csatlakozik wifi hálózathoz, és nincs is bekapcsolva a wifi a készüléken.
Ilyenkor is használható és aktív a vowifi vagy csak a lehetőséget mutatja de a használathoz aktív wifi / aktív csatlakozás is kell?
2: Poco X3 pro telefon, szintén vodafonos, nincs a támogatási listában. Van rá stabil módszer, amivel aktiválható rajta a vowifi?
Próbáltam használni a keresőt, de nem találtam infókat, lehet nem jó keresőkifejezéseket használtam.
-
thomas77
senior tag
válasz donjohnson #7157 üzenetére
Igazából az anyám fogja használni ezt a telefont. Ő 1 hét alatt nyír ki egy hasonló készüléket, szóval nem nagy kaland. Majd vesz egy másikat. Amúgy se tudja, mi fán terem a volte meg a vowifi. Még az sms-sel se boldogul.
-
simpley
őstag
Üdv!
nem látom a listában a Samsung Galaxy A22 típust. Lehet tudni, hogy támogatott modell-e a Vodafone által mind VoWifi-t, mind VoLTE-t tekintve?
(a voda listájában sem szerepel ez a modell), de azért a gyakorlatban ez változhat[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
ggabor02
aktív tag
Xiaomi 12T (nem a Pro). Elvileg ebben a Mediatek 8100-as van. Kódok nélkül, automatikusan megjelent a kapcsoló.
Gondolom, hogy akkor a 8200 is támogatott lehet...
Amikor a Voda elkezdte tesztelni a VoWifit, akkor ment egy pár napig, majd egyszer csak eltűnt a kapcsoló. Kóddal sem ment, csak a kapcsolót tudtam visszahozni. Majd több hónappal később az egyik frissítés után megjelent, azóta működik. -
ioles
csendes tag
Valakinek esetleg visszajelzés Voda VoWifi Mediatek Dimensity vel kód nélkül megy-e? Főleg az újabb telókkal hogy esetleg lehetne-e tudni hogy a Xiaomi Mediatek Dimensity vonala is már natívan támogatja a VoWifit mint a Snapdragon esetén. Aztán a gyűjtő táblát is lehet lassan a Voda oszlopban is updatelgetni :-) (most csak Volte van csak jelölve a Vodánál)
-
zoltanz
nagyúr
Egy tartalék telómon Xiaomi Redmi S2 (2016-os Chip) 32 bites Robotos Os 9 megy a VoWIFI.
[ Szerkesztve ]
-
ioles
csendes tag
válasz donjohnson #7144 üzenetére
Szia sajna nem, Voda VoWifi nem tárgyalja a tábla csak a Volte oldalt, mert sok olyan típust pipál ahol csak Volt-e van. Lehe érdemes updatelni majd
-
ioles
csendes tag
Esetleg meg tudná nézni hogy Xiaomi Mi13T Pró (Mediatek 9200+) vagy esetleg Mediatek 8200 as lapkákkal szerelt mobilokon megy a Voda VoWifi, de lényeges hogy natívan, kódok nélkül. Azaz bekerült a hivatalos támogatott listára a Vodánál? Köszi!
-
djsunstealer
aktív tag
Redmi Note 13 Pro 5G-n megy a voda VoLTE és VoWifi (gondolom kódbeírás után)? Ugyanez Telekommal? Csak a Snapdragon miatt kérdezem. Köszönöm szépen!
-
dchard
veterán
A régebbi Snapik nagy részére is megjött a 1.0.5.0-val, de ahhoz képest hogy a HpyerOS-szal ígérték, azért csúszott egy bő fél évet. Nyilván az új készülékek amik eleve HyperOS-szal jöttek ki, előbb megkapták vagy már eleve működött rajtuk. A lényeges különbség az, hogy Snapin várhattuk a frissítést (vagy hekkeltünk), míg MTK-n működött minden mókolás nélkül generikus profillal (bár a jelenlévő MTK-sok közül senki nem próbálta le az összes szolgáltatást, hogy kiderüljön: tényleg minden működik-e generikus profillal).
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
mjuti
tag
-
dchard
veterán
"amíg nem vagy hívásban addig azt írja hogy LTE kapcsolatod van, aztán ahogy elkezdesz telefonálni kiderül, hogy annyira azért mégsem LTE az..."
Ha nem telefonálsz, a telefon marad 4G-n, amit használni is tudsz. Viszont ha ez már nem elég egy hanghívás megfelelő minőségű kiszolgálásához, akkor a hívás felépülésekor visszavált CSFB-vel 2G-re. Ez mérés alapján történik. A telefon magától is le tud váltani 2G-re, de hívás nélkül számottevően rosszabb lefedettség kell hogy ez megtörténjen.
Esetedben szinte biztos, hogy ez történt.
-
Tyrel
őstag
Zsolt,72
Nem tudom átrakni, az első posztomban írtam, hogy e-SIM.4Grider
Most írtam, hogy amíg ott voltunk addig az asszony Samsungjával sem ment, és amúgy sincs semmi értelme ennek a Pixel flamingnek, nincs neki semmi baja.dchard
De legalább kaptam értelmes választ is, köszönöm. Igen, valószínűleg ilyesmi lehetett, hogy térerő probléma miatt nem ment... Csak nagyon megtévesztő, hogy amíg nem vagy hívásban addig azt írja hogy LTE kapcsolatod van, aztán ahogy elkezdesz telefonálni kiderül, hogy annyira azért mégsem LTE az...
Most ahogy itthon próbáltam látom, hogy hívás közben ugyanúgy 5G-t mutat felül a térerő ikon mellett, ott némediben viszont úgy rémlik hogy hívás közben a térerő ikon mellett nagyjából semmi sem volt, csak maga a térerő... De normál esetben nem szoktam nézegetni a térerőt hívás közben, így nem volt viszonyítási alapom ill. emlékem, hogy minek kellene ott lennie...Szóval a megoldás: "Csak egészség legyen, meg térerő!"
Turenkarn
-
dchard
veterán
"ahol kb. közepes térerővel volt LTE kapcsolatom, amit mindig eldobott amikor hívásban voltam"
Ha ezt a két-három pálcából feltételezed, akkor simán lehet hogy tévedsz. Az hogy egy "tornyon" nem megy a VoLTE egyáltalán azt kizártnak tartom, kettő pillanat alatt látszana KPI-ból, ráadásul az állomásokat nem kézzel paraméterezgetik, hogy valaki véletlenül elfelejtette bebillenteni a VoLTE kapcsolót. Azt viszont már sokkal inkább el tudom képzelni, hogy CSFB-bel quality miatt lement a telód 2G-re. Ez nem hiba, hanem a normális működés része (nyilván szopás). A másik amit végképp nem látsz, az az uplink quality: ha feltételezem hogy a DL irány rendben van, még mindig lehet szar az uplink és letolja az álloás a telót 2G-re.
-
4Grider
nagyúr
Tedd hozzá, hogy Pixel 8 Pro-val. Mert sem szifonokkal, sem samsungokkal, sem saomikkal, sem motorolákkal nincs olyan jellegű probléma, hogy válogatnak a VoLTE-ra használt 4G frekvenciák között. Persze ez épp úgy lehet hálózat oldali beállítás probléma, mint telefon oldali, de azért a második mondatom miatt gyanús, hogy inkább utóbbi lesz (és majd egyszer egy fw frissítés megoldja).
-
Tyrel
őstag
válasz martonl #7130 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy a roamingnak is be kell lennie kapcsolva... Nem segített se az újraindítás se semmilyen beállítás, akkor, ott... Azóta működik - szerintem az adott, helyi mobilszolgáltatással ill. toronnyal lehetett gond.
Alsónémedi "határában" voltam pár napot, ahol kb. közepes térerővel volt LTE kapcsolatom, amit mindig eldobott amikor hívásban voltam... Ami nyilván baromi idegesítő, hogy amíg beszélek addig se bankolni, se chatelni, se térképet nézni, semmit nem tudok. Üdv 2024-ben...
Most máshol vagyok már, itt fixen 5G van szintén kb. közepes térerővel, de az fenn is marad hívás közben is, műxik minden.
Feltételezem egy nem hibásan működő toronnyal akkor is menne a VoLTE, ha csak LTE kapcsolatom lenne (nem 5G). Egyébként azt sem hinném, hogy a Pixel hibája mert hosszas szívás után végül az asszony Flip 3-ján is teszteltem, és neki sem működött a VoLTE ott.
Na szóval tanulság, hogy hiába van valahol nagy városon kívül is 4G/LTE kapcsolatod, a VoLTE attól még nem biztos hogy menni fog, legalábbis a csudálatos Telekomnál...
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Telekom e-sim, M-es előfizetés + 5G mobilnet, +4GHANG bekapcsolva. Pixel 8 Pro, VoLTE, roaming, minden sz*r bekapcsolva...
Ennek ellenére amint felhívom az asszonyt, aki szintén Telekomos, abban a pillanatban elköszön a mobilnet kapcsolat a telóról, tehát tökre nem VoLTE hívásokat csinál...
Valami tipp, hogy mégis mi a jó franc baja lehet, mielőtt felgyújtom?...
Turenkarn
-
zelikocc
senior tag
Én gyakran találkozok olyannal, hogy nem tudok felregisztrálni egy olyan roaming partner hálózatára, ami szerepel az adott szolgáltató listáján. (Végig szoktam próbálni mindet) De egy működő legalább mindig van.
Most legutóbb Bulgáriában a magyar Telekomos SIM valamelyik szolgáltatóval tud elvileg 5G-t, de pont arra a szolgáltatóra nem akart felengedni. Viszont így meg volt VoLTE Roaming, mert az meg azon nem ment volna amin 5G lett volna.[ Szerkesztve ]
-
dr9
tag
Ott van az O2 is. Már miért vágná el a PPF a VoLTE roamingot a saját leányvállalatai között?
Engem csak a TIM nagyon zavar, nem látom az értelmét, miért szüntették meg a roamingot.... De még nem is lett volte helyette a WIND-el. Remélem minél hamarabb visszajön a TIM roaming, és vele a VoLTE is. Meg remélhetőleg nemsokára meg lesz a maradék Európai ország is, mint pl Egyesült Királyság, Hollandia stb... Akkor már lassan T szintet közelítené Európában.
[ Szerkesztve ]
cosmoT
-
Kronk
őstag
Szlovákia is változott, eddig O2 volt, most az Orange lett helyette
http://totesz.myminicity.com/
-
dr9
tag
válasz zelikocc #7115 üzenetére
Bővült szépen, de visszalépés is volt ... Eltűnt a TIM, megszűnt a roaming szerződés Legalább lenne volte roaming a WIND-en, de így most olaszországban nincs volte roaming.
Valaki ha Yetivel jár olaszban, nézze meg majd légyszi, hogy működik e még a TIM és van e VoLTE roaming.
cosmoT
-
zelikocc
senior tag
Bővült a Yettel VoLTE Roaming partnereinek listája: [link]
-
mjuti
tag
Sziasztok, csak visszajelzésként, megfogadtam a tanácsotok, Redmi Note 13 lett, nem mertem/akartam bevállalni az unisocos Realme C53-at
-
ioles
csendes tag
Megjött a Vodafone VO-WIFI több Snapdragon 8 gen 1/2/3 alapú telóra is. Xiaomi Mi 12 / 13 /14 tuti megy (Global gyári HyperOS ROM-al). Gondolom szépen lassan érkezik mindenhova, talán a MediaTek SOC szerelt telefonok mellett már talán az egész Xiaomi család le lesz fedve egyszer. Valami Realme UniSOC -ra kíváncsi lennék ott is jó-e valamelyik telón már.
-
ioles
csendes tag
válasz martonl #7107 üzenetére
Érdemes egy mailt dobni a Xiaomi/Realme Magyarországnak hogy VoWifi képes-e a készülék szoktak is válaszolni. Manapság a UniSoc egy 10% feletti piaci részesedéssel rendelkezik szerintem ha kéred megnézik és max jelzik a Modem/Firmware fejlesztő csapatnak hogy tegyék be a VFHU profilt és támgassák. Olykor egy mail sokmindent tud triggerelni ha a gyártó képviseletének írsz. Érdemes bombázni őket és lehet a kövi firmware updatebe be is rakják. Volt ilyen, Xiaomi is elkezdte már supportálni a Voda VoWifit a Snapdragon SOC —kel és Meditek SOC- kel bár még csak a legújabbakkal.írj mailt nekik
-
mjuti
tag
válasz domper2015 #7100 üzenetére
Köszi, ránézek
-
martonl
senior tag
válasz domper2015 #7100 üzenetére
Nekem is szimpatikusabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest