- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
E topik előzményeit elolvashatjátok (#10133 nál kezdődik és #10614 ig tart)
itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigairdiesel
csendes tag
-
itanczos
senior tag
Én a mostani Microsoft-os Edge TTS-t javaslom. Nagyon szépen beszél, jobb mint a Google.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
-
itanczos
senior tag
Csak ugye így durván nő az esélyük, hogy a bruteforce által "kitalálják" a jelszót.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
Durván nyomják és a "farkas falka" elven, elosztott támadással. Vagyis egyszerre támadnak több IP-ről, összehangoltan, mert a több szerveremen egyszerre ugyanazon IP-ről és mindegyik IP egyszerre jelenik meg a szervereken...
-
bambano
titán
sose fogjuk megtudni, hogy melyik hatóság aktuálisan éppen hogyan értelmezi a szabályt...
szerintem az részletkérdés, hogy milyen szerver és hol van, az a kérdés, hol veszed igénybe a szolgáltatást. szerintem, mivel a szolgáltatás beszéd célú távközlés, ezért az számít, hol beszélsz. de ismétlem, csak utólag fogjuk megtudni, hogy ezt ki hogyan értelmezi.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Mr Dini
addikt
Köszönöm a kimerítő válaszod!
Sajnos a .gsm formátumba konvertálás nem opció hosszútávon, mivel elég sok MP3 fájlról lenne szó, illetve tervezek a jövőben MP3 formátumban érkező icecastos netrádiókat is hallgatni SIP-en.
Helyette találtam egy beépített MP3Player funkciót, ami pontosan erre a célra lett megálmodva! Viszont ez önmagában nem működőképes, hanem szükség van hozzá az mpg123 binárisra. Így hát gyorsan fordítottam egyet, csináltam egy gyors csomagot, felraktam, s működni látszik. Viszont a minősége sajnos nem a legjobb. Amiért feltételezem, hogy ez a ludas (ps kimenetből szedtem ki a parancsot):
mpg123 -q -s -f 8192 --mono -r 8000 /var/lib/asterisk/moh/macroform-robot_dity.mp3
A mono-t még megértem, de a bitrátával igen csínján bántak.
A loop pedig nem akar működni így (egyszer játszódik le csupán, majd vége szakad), helyette egy ilyen sort:
[Nov 2 21:05:02] NOTICE[17850][C-00000012]: app_mp3.c:147 timed_read: Poll timed out/errored out with 0
Feltételezem, hogy ez az MP3Player "hibája", mivel 0-t ad vissza, amennyiben vége a számnak. Csak arra nem jöttem még rá, hogy az Asteriskkel hogyan kell tudatni, hogy ez a 0 return ne legyen rá hatással.
Mindenesetre találtam egy format_mp3 add-on-t az Asterisk forrás menuconfigjában, így teszek majd egy próbát azzal is, hátha ezáltal a mezei Playback/Background függvények is ismerni fogják az MP3 formátumot, illetve hátha a minőség is jobb lesz.
Közben egyébként arra keresek megoldást, hogy hogyan lehet extensionből lenémítani a hívó mikrofonját. Találtam egy MUTEAUDIO függvényt, de nincs ilyen az Asterisk telepítésemben, pedig a legfrissebb gIt forrást fordítottam le.
Illetőleg, az SMS kapcsán találtam egy ilyen szkriptet. Ez tökéletes lenne szerintem, amennyiben lenne app-fakeanswer modulom, viszont ez hiányzik a fordításomból, s a Gugli sem tudott értelmes találatokat hozni erre a modulra. Létezik egyáltalán ilyen?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
-
phanfantom
senior tag
Jelenleg olyan megoldás van, hogy kifelé mobil számot jelez a fogadó félnél, de azt a számot nem lehet visszahívni vagyis lehet, de a központba kapcsol.
Amúgy egy vezetékes számon visszahívható a konkrét telefon, így ha valaki ismeri azt a számot, akkor el tudja érni azt aki kereste.
Csak gondoltam ezen a rendszeren lehetne változtatni és felvetném, hogy mi a megoldás
Szóval itt a visszahívhatóság problémáját kellene megoldani ill. a korlátlan "csomag" sem árt.ui:
félre értetted, NEM ingyen telefonálás miatt kérdezősködök, meg se fordult a fejemben
ha már mobil flottában 7-8ezer ft-ért lehet korlátlanul telefonálni, akkor ip alapú technológián miért ne lehetne olcsóbban? (amúgy is fix telefonok az asztalon kényelmesebbek lennének)vagyis nem tudtam, hogy nem igazán van ilyesmire megoldás[ Szerkesztve ]
-
phanfantom
senior tag
Igen.
Voip telefonközpont-ra rákeresve a google-ben, kidobott pár szolgáltatót, de sehol nem láttam, hogy opcióként korlátlan hívás lehetőségét felvetnék, csak, hogy olcsó percdíjak.
A call centerek nem úgy működnek, hogy korlátlanul tudnak kifelé hívni? Vagy az ottani számok nem visszahívhatóak és ezért olcsón meg tudják oldani?ui:
miután elküldtem a választ, akkor láttam, hogy kérdeztétek mit jelent a korlátlan
szóval bármilyen számot lehessen hívni percdíj nélkül, természetesen belföldön[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Várj, nem egyről beszélünk!
Híváshoz jó a 06, én a hívott oldalon kijelzendő számra gondoltam. Oda már csak a +36sajátszám működik.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
Igen, dellmont elfogadja.
Viszont a hívószám kijelzéshez átadott szám (CID) már csak +36-al megy.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Exian
addikt
-
itanczos
senior tag
Browsercalls csak vezetékes irányba!
Stuntcalls pedig mobil és esetleg vezetékes.Az asterisk-en indíts el egy konzolt az
asterisk -rvvvv
paranccsal és akkor látod mit küld el a központ.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
Ez Dellmont-os klón?
Nekem a stuntcalls és browsercalls megy jól.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
-
itanczos
senior tag
Szia!
A voipblazer web-es felületén látszik a hívás a listában? A megfelelő számot írja ki?
itanczos
-
addikt
Fonio.
Viszont, hogy aktív legyen a szám fel kell tölteni 2000 Fttal.
Abban nem vagyok biztos, hogy évi 2000 vagy csak a 2000 egyenlegnek kell meglenni.
Ez a 2000 lebeszélhető, bár dellmont mellett nem sok értelme van. Max ha valami spéci (0680, 0640, etc...) számot akarsz hívni külföldről. -
1984white
csendes tag
Sajnos egyikben sincs natív sip, már néztem korábban. A telefonok függetlenek.
A reenger és a bc szolgáltatókkal is elégedett vagyok mert a két spa3102 gw-el szuperül tudok külföldre is telefonálni. Csak a vacak andoid nem akaródzik normálisan menni. Csak akkor vennék újabb telefont, ha valaki megnyugtatna hogy 5. androidon tutira jó a zopier vagy a csipsimple.
A upc-nek is nézegetem a korlátlan vezetékes szolgáltatását a upc phone alkalmazással.
Az milyen lehet? -
bambano
titán
nomadikus telefonom még nem volt a diginél, a vezetékesemet áthordoztam oda, gondolom ugyanaz a hardver van alattuk. nem volt különösebb problémám vele, bár tény, hogy nagyon keveset használom.
viszont a trés árak és a digis árak aránya miatt most nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy elkezdem. hogy nomadikusat kérek-e, vagy a régi itthoni telefonomat betolom egy asteriskbe, még nem tudom, majd eldöntöm. a hívási szokásaim alapján sok pénzt megspórolnék, ha az itthoni telefonálásomat áttolnám voipra.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ÁrPi2
senior tag
Slápic a Linuxakadémia szervező és "főelőadó " egy igazi linuxlover srác, éshát egy nagybetüs Tanárember !
(Mondjuk az Asterisk-VoIp -ot pont nem ő tartotta hanem "vendég"előadó..)Az ingyenes előadás napján éjjfélig szokott 3000 Ft lenni a szerkesztett videó+konfigfájlok+jegyzet.pdf+előadásChat-szöveg fájl ára, azután ugrik fel ötezerre a kiadás napjáig, onnantól meg ugrik nyócezerre.
Most év végén (épp kis zökkenőkel) bevezetnek az egyedi megvásárlás mellett új, előfizetési rendszert amiben szerintem
igencsak olcsón juthat hozzá az ember az elmúlt 2-3 év összes (74-76 darab két-három órás)
előadásához. www.linuxakademia.hu és www.linuxakademia.com -
glaci
őstag
Köszi a linket! Megnézem!
Az SPA lehet, hogy nem volt teljesen érthető, mert kicsit túlbonyolítottam. Az Asterisket szerintem be tudom lőni hozzá, az SPA beállításaiban veszek el.
A lényeg az, hogy az SPA -ban 2 GW is van. Egy FXS és egy FXO.
Én mind a 2 -t az Asterisken szeretném minden irányban végződtetni (eredeztetni), és nem egymáson, mint alapban. Tehát úgy kellene működnie, mint hogyha eleve 2 külön eszköz (GW) lenne. (Aztán majd az Asterisk -ben beállítom, hogy hogyan tovább.)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
Azt a hölgyike hangot hogyan / milyen formátumban rögzítetted ill. mit állítottál az Asteriskben, hogy le tudja játszani?
Én egy csomót szenvedtem ezzel régebben, de nem sikerült rendesen megoldanom.
Amit az Asterisk -től töltöttem le, azt lejátsza, de semmi saját hangot (wav, mp3, stb.) nem sikerült megszólaltatnom vele.
Szóval ha nem titok: Te hogyan csináltad?Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
bambano
titán
mit akarsz a modemmel elérni?
ettől függetlenül azt tippelem, hogy nem, mert az újabb asteriskek gyakorlatilag sipet meg dahdit tudnak, ha a hardverhez nincs ilyen interfész, akkor jó eséllyel nem jutsz vele semmire.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Vagy a fail2ban melle meg atrakhatod a szabvany 5060 as portrol masra.
Ha nem megy mas szerver, akkor atrakhatod annak a portjara (80 HTTP, 443 HTTPS, 25 SMTP, 21 FTP, 22 SSH)
Persze azokon a portokon azokat a protokollokat ugyanugy scannelik botokkal, de azt nem tudja ertelmezni az asterisk. Ugyan szamitasi teljesitmenty igenybe fog venni az ervenytelen keresek eldobasa, de kisebb az eselye egy SIP probalkozasnak barmelyik masik porton, mint az eredeti 5060on.Az asterisk publikus IP re rakasa egy nagyon veszelyes dolog, minel hamarabb lodd be a fail2ban t vagy hasonlot.
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Új állapotú M2 Mac Mini
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest