Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz Omli85 #46073 üzenetére

    Persze nem helyes, ha cpu-stressz-teszt programok alatt mért hőfokokkal, (amik - ahogy írod - sokkal jobban szimulálják a videó kódolás alatt mért hőfokokat) próbálom összevetni az én cpu-hőfokaimat, amik lényegesen alacsonyabbak, noha játék alatt lettek mérve. Még akkor sem helyes ez, ha 90-100%-os cpu-terhelés volt éppen adott pillanatban, hiszen az csak 1 magra vonatkozik, HT nélkül, a konvertáló és stressz-programok meg döntően az összes fizikai-virtuális szálat használják. (Mellékesen: én már régóta csak olyan progikat használok, amik a gpu-t fogják be ilyen feladatokra: nagyságrendekkel gyorsabb!)

    Ez a része rendben is van: igazad van.

    A másik része viszont: a cpu-blokk, mint szűk keresztmetszet. (Hmmm... hogy magyarázzam el...)

    Végezzünk el egy gondolatkísérletet:
    Képzeld el, hogy van egy fagyasztóládád a lakásban, ami 2000 literes és mínusz negyven fokos (fagyállóval kevert) desztvíz van benne, és ez a te pc-tartályod, rendesen, pumpával, csövekkel, stb. bekötve a rendszerbe. Most tekints el a páralecsapódástól is, ami ilyen környezet alatti hőmérsékletű hűtőközeg esetén nyilván problémákat okozhatna hardver-oldalon.
    Beindítod a gépet, elindítasz egy cpu-stressz programot, ekkor a proci befűt rendesen (ez a blokk egyik oldala), a másik oldalról viszont a 4 db sorba kötött ddc-pumpád max fordulaton keringeti a mínusz 40 fokos vizet.
    A nap találós kérdése: hány fokos lesz a cpu-d?
    Bónusz kérdés: szűk keresztmetszet-e a blokk?

    Ha ebből sem érezhető, hogy nem a blokk a szűk keresztmetszet az épített vizes rendszerekben, akkor feladom. :DDD
    A szűk keresztmetszet az, amit te (ill a rendszered) a blokk hűtendő oldala felől "prezentálni" tud a blokk felülete felé: folyadék minősége, mennyisége (áramlási sebesség), hőfoka, etc.

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák