Új hozzászólás Aktív témák

  • taranis

    addikt

    válasz Tuninger #8065 üzenetére

    Az király, mert fel sem tettem még :D Na majd ránézek akkor. Aram K-ra is ráfagyott az egyik új tutorialjánál, még eléggé beta.

    MrChris: kicsit túl van ez szaturálva, illetve a zölddel lehet, hogy kezdenék valamit (elvinném a hue-t valamerre), kicsit visszaránt a valóságba. A kiégésekkel kapcsolatban: a filmes LUT-ok elég aggresszívak szoktak lenni a kontraszt terén, de a legtöbb programban lehet állítani az erősségüket, Resolve alatt pl. rányomsz a kulcs ikonra középtájt (a Color tab alatt), és ott a Key outputnál a Gaint visszaveszed.
    A sötét részek kékre színezésénél figyelni kell arra, hogy a legsötétebb részek feketék maradjanak, sokkal természetesebb a hatás úgy. Tehát ha Resolve alatt fogod a Lift kontrollert és elhúzod kékbe, akkor a feketéid is kékbe csúsznak. Ezt két módon lehet elkerülni, azaz kettő jut eszembe.
    Az egyik, hogy a színezés után a legsötétebb részek szaturációját nullázod, így:

    A másik, hogy nem a Lift-et használod, hanem a görbékkel csúsztatod kékbe az árnyékos részeket, és ott meg tudod csinálni, hogy a legsötétebb részeket békén hagyod. Értelemszerűen a vörösből kell elvenni, ilyesmire gondolok:

    A pontok helyzetével szabadon lehet játszani, az elméletet ebből már gondolom érted. Egy hangyányit szükség lehet a zöldből is elvenni, ugyanazokkal a pontokkal.

    [ Szerkesztve ]

    colorizer.net

Új hozzászólás Aktív témák