- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
válasz
maxika2004 #2849 üzenetére
Szia maxika2004!
Ezzel a videóval már találkoztam. Nekem megvan letöltve. Az xMediaRecode 3.1.6.9 konverter alkalmas erre, de csak ez a verzió. Nem tudom, hogy mire akarod konvertálni, mivel a YouTube csak deinterlace videót fogad be. Le is van írva a használatiba. Így ebből a videóból nem váltottsorost kell csinálni, de lehet első lépésben azt is és úgy átalakítani, deinterlészelni. Pl át kell tenni wmv-be, azt fogadja a YouTube. Én úgy látom, hogy az alap videóval van valami gond.Az autó már azon is szaggatva megy.
Kérdés: mibe akarod konvertálni? A progresszív tényleg nem jó, de a váltottsorosságot meg kell szüntetni a YuoTubhoz.Ü. Pibácsi
-
maxika2004
őstag
Segítségeteket kérném:
Az alábbi 50i –s videóból szeretnék kisebb bitrátáju ( méretű )videót kreálni:
Sajnos sok progival probáltam:
XMedia Recode, handbrake, Freemake Video Converter, Any Video Converter Ultimate stb,de mindegyik 50p-t csinált az 50i – ből
illetve akadozott, reccegett a videó.Fontos lenne a folyamatos mozgás ( ami az autón, és az oldalazó mozgásnál látszik)
illetve hogy 50i maradjon !De ha sikerülne olyat kreálni valakinek ami yutubra feltöltve is folyamatos, az maga lenne a csoda !!!
Kb egy fél –egy éve probálkoztunk ezzel több topikban is, de nem jött össze…….…Előre is köszi mindenkinek !
-
kovisoft
őstag
válasz
kőbaltazár #2846 üzenetére
Az jutott még eszembe, hogy ha ennyire nem akar összejönni a frame rate meg a bitráta, akkor esetleg kivághatnál az eredeti filmedből egy pár mp-es darabot, amit külön elmentenél, és arra egy logo filterrel feltennél egy átlátszatlan és teljes képernyős logót. A logo bitmap lenne az a képkocka, amit meg akarsz jeleníteni, és teljesen elfedné az eredeti képanyagot. A frame rate ekkor adott, hogy ugyanaz lesz, mint a filmedé, csak a kodeket kell ugyanúgy beállítani, mint ahogyan az eredeti film van kódolva.
Szerk.: ha egy néma részt választasz, akkor az is adott, hogy egy ugyanolyan audio sáv is lesz a tartalom alatt.
-
kőbaltazár
tag
válasz
kovisoft #2821 üzenetére
Sajnos ez nekem nem jön össze.
Megpróbáltam egy másik filmet ami 25 FPS.
A z fps összejött de a bitrate nem jön össze.jobb felül eredeti film, bal felül a jpg-k onvertálás beállításai, jobb alul az eredmény de sajnos nem úgy csinálja, ahogy beállítom.
Lehet, hogy azért van mert portable virtualdubot használok? -
kovisoft
őstag
válasz
kőbaltazár #2844 üzenetére
De én nem azt mondtam, hogy a nagy filmedet konvertáld újra, hanem csak a pár mp-es egy képből álló tartalom.avi-t. De pontosan ugyanazokat a paramétereket kell beállítani, amikkel a filmed is kódolva van. És akkor össze tudod őket fűzni.
-
válasz
qwertly #2842 üzenetére
Így lenne 5 találatom a lottón.
Alul és felül a kép részét képezi a fekete csík. Amikor bekonvertálod 16:9-be mellé tesz két függőleges sávot, ezért lesz doboz a dobozban hatás.
Konvertálás elött vágd le az alsó/felső fekete csíkot, hogy a képarány 16:9 legyen:Ezután már bátran felkonvertálhadod olyan 16:9-es felbontásba/formátumba), amit a TV-d is szeret.
-
-
válasz
qwertly #2836 üzenetére
Miért nem bízod a felkonvertálást a tv-re? Az eredeti felvételt nem játsza le? A 4:3 analóg PAL felvétel sosem fogja kitölteni a képet. Vagy torzítani fog, és minden kicsit lapos lesz, vagy belenagyítasz, és elveszik a 2 széle. A programodban van preview, játszál a paraméterekkel (crop!)
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy leadtek pxdvr3200h tunerem szoktam vele rögzíteni kábel tv analóg műsorait.Pc vissza nézem és nem gond ha nem tölti ki a monitort a lejátszón beállítom és működik,de most a korcsolya európai bajnokságot felveszem és a HD Ready lcd tévén akarom lejátszani,hogy az usb bemeneten keresztül.De nem tudom úgy átkonvertálni a Wondershare Video Converter Ultimate,hogy kitöltse a teljes képernyőt.Hiába állítom be 1280×720 a felbontást nem tölti ki a teljes képernyőt.Csak a közepét,pedig a konvertáló programban van LG tv profil is de akkor is csak a tv közepén van a kép.Milyen felbontás kellene beállítanom mert elmentem 1920×1080 konvertálás felé is de akkor is csak a tv közepén volt kép.A tv-ben próbáltam beállítani,hogy film teljes képernyőn legyen de nem ment ha pedig eredeti méretett állítottam akkor meg kisebb lett a kép. -
-
Ice&Lime
veterán
-
scope2007
addikt
válasz
Murphistic #2808 üzenetére
és kimenő fájlnál hogyan tudom kiválasztani, hogy avc *.avi-ba konvertáljon?
mert csak mkv/mp4 van
-
neko18
senior tag
Windows képernyőt, Photoshoppot, illustratort. Szívesen csinálnék pár tutorial videót, valamint hosszú gameplay videókat, de avi formátumban nagyon nagyok lennének ezért érdekel valami másik megoldás.
Tudom hogy AVI-ban a legszebb a minősége, de nagyon sokat foglal sajnos. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
Képkonvertálással (ImageMagick) kapcsolatos kérdésem lenne, de sajnos nem találtam erről szóló topikot itt a PH-n. Tudja valaki esetleg merre találom?
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok,
lehet, hogy nem teljesen a megfelelő helyre írok, viszont, akkor legyetek szívesek linkeljetek egy megfelelőbb topikot.Van egy régi videó, aminek az adatai a következőek:
-480x360 felbontás , frame rate 25, 450MB, még a régi felbontás és kicsit rossz a képminősége.Amit szeretnék:
-1280x720-as hd felbontást (lehet 1080p is persze), a képminőséget kijavítani pl. élsimítás, kicsit élesíteni is rajta és kihúzni a két szélén az üres nagy fekete részeket a képből, kérdés, hogy lehet-e torzulás nélkül.Mivel lehet szépen megcsinálni ezt?
Előre is köszi a segítséget! -
kovisoft
őstag
válasz
kőbaltazár #2820 üzenetére
Nem csak a frame rate-tel van baj, hanem a bitrátával is, azok is különböznek. Ha újrakonvertálás nélkül akarod összefűzni a két avi-t, akkor minden paraméternek meg kell egyeznie, tehát a tartalom.avi is 1018 kbps kell legyen (azt nem tudom, szereti-e, ha az egyik avi-ban nincs hang). Én most kipróbáltam úgy, ahogy írtam és 23.97602-t írtam be "Change frame rate"-be a jpg-ből készített videóhoz, és így egy 9 mp-es 23.97602 fps-es videót kaptam.
Mi van, ha a mostani 29.97003 fps-es tartalom.avi fájlodat töltöd be virtualdub-ba, és átállítod a frame rate-jét 23.97602-re úgy, hogy a "Source rate adjustment"-et "No change"-en hagyod? És persze újratömöríted a film paramétereinek megfelelően (ugyanaz a kodek, ugyanaz a bitráta, stb).
-
kovisoft
őstag
válasz
kőbaltazár #2818 üzenetére
Tehát akkor még annyi kell neked, hogy az egyetlen képből álló 10 mp-es videó frame rate-je is megegyezzen az eredeti filmed frame rate-jével (pl. 30 fps). Ekkor az előzőekhez még pluszban a frame rate-et is fel kell konvertálni. Tehát egy lehetséges megoldás:
Lemásolod a képfájlt 10 példányban beszámozva (pl. img001.jpg, ..., img010.jpg).
Betöltöd a legelsőt, mintha videófájl lenne (ettől csinál neked egy 10 kockás videót 10 fps-es videót).
A Video/Frame Rate menüben a "Source rate adjustment"-ben Change frame rate to 1 fps, és a "Frame rate conversion"-ben Convert to fps legyen az az fps, amilyen a filmed (pl. 30 fps).
Beállítod még ugyanazokat a kódolási paramétereket, mint amilyen a filmed és Save As AVI.Ezt most kipróbáltam és nekem csinált egy 10 mp hosszú 30 fps-es videót egy adott jpg fájlból.
-
kőbaltazár
tag
válasz
kovisoft #2815 üzenetére
Olyat szeretnék, hogy potoshoppal csinálok egy "jpg" tartalmat egy filmről, olyan pixelsűrüségben mint a film.
Ebből csinálok egy 20 másodperces videót olyan kodekkel és tulajdonságokkal mint a film, utána a virtualdubbal összefűzöm. Lehet, hogy sokkal egyszerűbben megoldható, de kezdőként ez jutott eszembe.
Camtasia Studióval eljutottam odáig, hogy CTRL-V vel a főcímbe bemásoltam a tartalmat, csak ott nem jöttem rá, hogy miként lehetne olyan FPS-sel elmenteni amilyen a film, így mindíg az egészet átkonvertálta. Sajnos ez így elég lassú.
Minden megoldás érdekelne. -
neko18
senior tag
Tud valakii olyan felvevő progit ami nem AVI-ba vesz fel alapból? A hely és a videó hossza miatt lenne. Természetesen 1080p-be, akár 60 FPS-el, jó minőségbe.
-
kovisoft
őstag
válasz
kőbaltazár #2814 üzenetére
Be tudsz tölteni képfájlt is, mintha videó lenne. Ekkor feltételezi, hogy képsorozatból akarsz videót készíteni, ahol a képfájlok neve számozva van (pl. img001.jpg, img002.jpg, stb). Be kell még állítani a frame rate-et, és onnantól úgy kell konvertálni, mintha videót töltöttél volna be. A frame rate-tel lehet még probléma, mert elképzelhető, hogy nem lehet 1-nél alacsonyabbat beállítani (most éppen nem tudom megnézni), neked meg 0.1 fps kellene. Ekkor azt tudod tenni, hogy ugyanazt a képet 10 példányban számozva odamásolod, és így csinálsz egy 10 kockából álló 1 fps-es videót.
-
kőbaltazár
tag
Sziasztok!
Megoldható lenne a virtualdubbal olyan, hogy egy jpg képből egy 10 mp-es avit csinálni? -
pibácsi
senior tag
válasz
Ringman #2810 üzenetére
Szia Ringman!
Egy megoldást tudok javasolni, biztos van más is. Ez egy VirtualDub alkalmazás. Át kell engedni a videó felvételt - az egészet - a beállított programon. Mellékelem a képet. Attól függően, hogy milyen fájlban van a videó más VirtualDub kell, mivel nem mindet tudja fogadni. Az mpg-re csak a VirtualDub 1.6.19-jó, másokra a VirtualDub 1.9.1. A mentés előtt be kell állítni a compressziót, mivel alapban tömörítetlenbe adja ki.Ez se rossz, csak nagy helyet foglal és ezt utána tovább kell konvertálni.
Alkalmazás: Video - Files - Add - AddFrameNumber/AddTimestamp v0.6.1 szűrő - OK és kiadja a képen látható ablakot, amit be kell állítgatni, majd OK - OK és az eredeti képen baloldalon lent a második háromszöggel elindítani a videót. Előtte a jobboldali képre jobb klikk és átállítjuk a 100%-ot 66%-ra, mert csak így látszik a videó alja. Ennél a filternél be kell állítni a poziciót pontosan ugyanoda, ahol az van, amit át akarsz írni. A fekete alapot és a betű színét is lehet változtatni, de az alap nagysága megegyezik a betű nagyságával. A betű méretet a tolókával tudod változtatni. A time/idő nulláról indúl akkor, mikor elindítod a mentést. A dátumot neked kell megadni.
Szórakozás a hely beállítása, de utána letakarja az eredetit, ha az nem ugrál esetleg össze-vissza.
Van más módszer pl. logó eltávolító, de ott nem tudsz új szöveget rátenni, azt másként kell megoldani, vagy van pl. vízjel hozzáadási lehetőség, de ott esetleg csak a dátumot tudod odatenni, amit előtte képileg megszerkesztettél.Hát ennyi segítséget tudok, hátha jó lesz valamelyik. Üdv. Pibácsi
-
Motomo
csendes tag
Sziasztok! Évek óta a Convertxtodvd-t használom DVD-re történő átalakításra, abból is a 3-as-t. Semmi problémám vele, jó minőségben és általában 4,1-4.3 Gb-ra alakitja át az avi filmeket. Próbaképpen felraktam az 5-ös szériát és bármilyen beállitást használok, maximum 2,5 gb-ra konvertál át filmeket Ha tudna valaki tanácsot adni, hogy milyen beállitásokat használjak, hogy a legjobb minőségben alakitsa át filmjeimet, megköszönném.
-
Ringman
félisten
hello!
több videofelvételt sikerült rossz beégetett időbélyegzővel elkészíteni.
milyen szoftver ajánlott arra, hogy a jelenlegi időbélyegzőt letakarjam pl fekete téglalappal és rátegyem a felvételekre a jó időt+dátumot? -
maxika2004
őstag
válasz
Murphistic #2808 üzenetére
Nagyon köszi, megprobálom...
-
Murphistic
aktív tag
válasz
maxika2004 #2807 üzenetére
-
maxika2004
őstag
válasz
Murphistic #2804 üzenetére
Szia!
Egy kérdésem lenne :
HandBrake progiban hogy lehet beállitani, hogy minden videóból ne akarjon progressiv videót csinálni,
hanem pl 50i-t ! (mint az eredeti ) -
scope2007
addikt
válasz
Igen valóban akar telepíteni baromságot, de azt én sosem telepítem, tehát nem csak next next nyomogatás.
Bár erre is van egy progi az Unchecky, az automatan kiveszi a pipát.Formatfactoryt megszokásból használom.
A lényeg, hogy virtualdubbal szerkeszthető, vágható AVC avit kapjak, ezt a formatfactoryval könnyen megvan, ezért azt használom -
válasz
a Format Factory nem tetszik
Nekem se
-
Murphistic
aktív tag
Na jó, akkor megint én leszek az aktuális topik fekete báránya
. Legutoljára a merevlemezes topikban keltem ki a feltétel nélküli WD-imádat ellen
Nekem ez a Format Factory nem tetszik pedig még le sem töltöttem, főleg azért mert úgy tűnik nem tartja be az én kedvenc konvertálóm licencelési szabályait, ami ugye az ffmpeg
, pedig több mint valószínű hogy használja, mert a FAQ-ban is szerepel, hogy mi van ha hiányzik az FFmpeg.dll fájl.
A gond az, hogy még azt az egyszerű kérést se teljesíti a Format Factory készítője, hogy a honlapján megemlítse, hogy az ffmpeget használja és ezenkívül még pár pont is hiányzik a felsorolásból: License Compliance ChecklistAz már csak hab a tortán, hogy állítólag kereső eszköztárt akar telepíteni, amiért sokan a Javát is melegebb éghajlatra küldték.
Szóval ezek után én inkább passzolom. Persze elismerem, hogy valakinek éppen ez a program tetszik és talán nem is olyan szörnyűséges bűnök, amiket az alkotója elkövet
.
Ha fontos a grafikus felület nekem a Handbrake tetszik a legjobban.
-
-
Murphistic
aktív tag
válasz
scope2007 #2799 üzenetére
Kicsit elszúrtam
. Pont fordítva ahogy írtam: valamikor a forrásvideó 29,97-es volt és amikor átcsomagolták a jelenlegi konténerbe, akkor 23,976 lett beállítva megjelenítési sebességnek.
A névleges képkockasebesség (Original frame rate) csak információs mezőnek tűnik (pl. az MKVToolnixban ki tudtam kapcsolni, hogy ne másolja át az új fájlba).
A képkockasebesség a lényeges. Ha ezt átírtam az MKVtoolnixban akkor átkódolás nélkül is módosult a lejátszási sebesség a lejátszóban. Persze a hangszinkron így elcsúszott.
Esetleg nem tudsz linket adni hozzá, gondolom valamilyen nyilvános helyről töltötted le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Politika
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Eladó steam kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 103 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest