- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
EDIT: bocs, benéztem a topicot.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
lsloth113
újonc
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy Epos Adapt 563-at, és egy furcsa, zavaró jelenségre lettem figyelmes, amiről szeretném kikérni a véleményeteket.
Valahányszor elindul bármilyen hang lejátszása, vagy nemrég fejződött be a lejátszás ( kb 3-4 másodperce), egy furcsa reccsenést hallok, illetve maga a lejátszandó hang is kap valamilyen alapzúgást, ami tart egészen a befejező reccsenésig. Ezeket több eszközözzel párosítva is produkálja, több programot használva, ki- és bekapcsolt ANC mellett is. Ha hosszabb ideig egyhuzamban megy valami, akkor nem zavar különösebben, az alapzúgáshoz hozzászokok. De ha gyakran játszok le rövidebb hangokat - pl Doulingoban rakok össze mondatokat, és felolvassa egyesével, szünetet tartva a szavakat, aszerint ahogy rájuk bökök - ott már kifejezetten zavaró.
Az érdekelne, hogy szerintetek ez normális jelenség-e, és számítanom kell-e minden, hasonló paraméterekkel rendelkező fülesnél? Ha nem, akkor mia az, ami okozhatja? Esetleg érdemes lenne kicseréltetni / megnézetni / másik típust választani?Köszönöm szépen előre is a segítségeteket
-
fattyu
veterán
nem ismerem.
deez is de facto call centeres headset nem zenére találták ki.
az van ráírva sennheiser. vagyis az ár 60%-a a név.
50 körül olyan sennheisert se vennék amit alapvetően zenére árulnak.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
a dokkoló inkább az office headseteknél van jelen. jabra 65 75 meg felsőpolcosabb plantronicsoknál láttam ilyet.
egyik sem kifejezetten zenére van ( a jabra 75 hallgatható egyébként) és árban is feljebb vannak.
Dokkoló feláras dolog és eleve nem alsópolcos termékekhez készül
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Egy jó minőségű vezeték nélküli fejhallgatót szeretnék vásárolni, amelyen van mikrofon (vagy beépített) és újratölthető elemmel is lehet működtetni.
Tudnátok ilyeneket ajánlani?
Köszi! -
OPiiPO
veterán
válasz MaxxDamage #8185 üzenetére
ezért szeretem ezt a topicot
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
válasz Victoryus94 #8184 üzenetére
Köszi, az kell!
Pont a napokban mentem magán fogdokimhoz, mert ünnepek után bal felem feldagadt és korábban (10 éve) gyökérkezelt/tömött fogaim (2db) csontba lévő részében ideget nem tudták kiszedni, meg mellette lévő fog gócpontos, így ezt is meg kell csináltatnom műtét előtt (protézisek, mind2 oldalt)Van kis kanyar a végénél és nem tudta akkor megcsinálni, most kipucolta és fia erre specializált, jön le Bp.-ről és majd ő megcsinálja (jó pénzért) anno a 2 fog gyökérkezelés ára 75k volt + porcelán tömések ára (~10 éve)
Kép az a korábbi gyökér kezelt fogak. (bal oldalon 5-s 6-s)
Sorry a sok OFF-ért, befejeztem!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Victoryus94
őstag
válasz MaxxDamage #8182 üzenetére
Akkor kitartás!
-
MrRL19
senior tag
Hello
fejhallgato szeretnek tv-hez tcl c728 típus
jelenleg oneaudio pro 50 használok nagyjából meg vagyok elégedve hangzással … viszont jobban örülnek egy Bluetooth fülesnek.
20k árban esetleg van vmi ami nyújt olyat mint a jelenlegi ?koszonom előre
[ Szerkesztve ]
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
válasz Victoryus94 #8178 üzenetére
Én is vettem, szivacsot amit a másik topikban ajánlottak.
Technics Best / Top fülest megvettem (120k+ HUF) már jó pár hónapja, de csak be lett állítva és hangolva... Hallgatni semmit sem hallgattam azóta sem.
Fiókba el lett téve a tartóban. (vettem hozzá külön ilyen pamut táskát is amibe pont belefér)Munkába vettem, hogy ott majd jó lesz, de sajna azóta táppénzen vagyok és műtétekre várok.
Úgy...3 év mire túl leszek rajta (várakozás miatt) és talán akkor / azután használom majd és akkor is lesz még rá 2 év garancia és elmondhatom róla hogy "új"[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
Sziasztok! Valakinek van összehasonlítási tapasztalata/véleménye hogy érdemese Beoplay H9 3rd-ről Sennheiser Mommentum 4-re váltani? Találtam egy kék Mommentumot nagyon olcsón ami tetszik, ránézésre kényelmesebb mert nagyobbak a párnái. A Beo kicsit nyom. Nem használom telefonálásra őket, ez nem szempont. A Mommentum 85k és szerintem ennyiért a Beo is elmenne a használt piacon.
Amúgy a Mommentum 3-at már volt szerencsém kipróbálni. Az eléggé kicsit túlszinezett, mélyekkel teli volt a Beoplayhez képest szerintem. Ennek ellenére tetszett az is. Vélemények? Köszi
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Victoryus94
őstag
válasz Gzula[HUN] #8179 üzenetére
Az mégjobb, akkor még sok évig velem marad...
MS5T is van itthon. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz Victoryus94 #8178 üzenetére
"Szabvány" M-es sorozatú Audio-Technica párna lesz az vsz., csak felárazták. Nekem itthon MS5T (is) van, arra is AT párna lett rakva, csak plüssös. Kicsit kevesebb mély, de pihepuha megy kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz Don Atosz #6620 üzenetére
Én Aliról vettem, egyelőre jónak tűnik, és nem drága.
Már csak azt sajnálom, hogy nem kapható a fejhallgató.
Egyelőre utódot sem találtam, nekem kényelemben ez mindent visz. (Nyilván lehetne újabb BT támogatás, kicsit jobb gombok rajta, nagyobb akku, de ezek nélkül sem cserélném le).Ha még lehetne kapni, ilyet vennék a feleségemnek is (mindig lenyúlja)
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz <Adamsky> #8169 üzenetére
A fejhallgató nem működik, vagy a scart csati, vagy ez a kombó a TV-hez?
RF sorozatnál lehet érdemes volna feljebb nézelődni, mert a 810/811-esnél tudom mondani, hogy van zaj. 850-essel már nincs, és a mikrohullámú sötőtől (meg mástól se) "pattog". Mondjuk azt már pont nem kapni, de 855-es meg van még, érdemes volna rápróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Csendesnek igaza van. Az esetleges késést kompenzálni tudod (forrás) még ezen a régi készüléken is: HOME → Beállítások → Hang → LG Sound Sync beállítása.
A csatlakozáshoz pedig vagy eszkábálsz egy SCART → audio out (L+R) kábelt vagy veszel egy ilyet.#8171 Ájvé
A HDMI → analóg kimenet szvsz. – onnantól kezdve, hogy van SCART — felejtős (macerás, és drága).
"... kérdés tudja kezelni a TV a külső USB eszközt hangkimenetként." – tuti nem.
Ez nem az a kategória. Őszintén én nem is nagyon hallottam olyan TV-ről, ami tudná.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz csendes #8170 üzenetére
Composite bemenet is van benne. HDMI is van, de ahhoz is lehet HDMI-jack külső átalakító persze az kb +10000 ft.
USB is van rajta, csak kérdés tudja kezelni a TV a külső USB eszközt hangkimenetként. De jack-composite átalakítás is működik, persze újabb kábel, de akkor elvileg ez az UGREEN transmitter jó lehet. -
Ebben a tévében nincs Bluetooth, nincs optikai kimenet és nincs fejhallgató kimenet sem.
Ezért nincs alternatíva a Scart átalakítón kívül
Ha van is BT a belépőszinten, az csak SBC-t támogat, így semmi értelme aptX-es fejhallgatónak. Viszont az AV szinkron a legtöbb tévén állítható, így nem lesz látható késés.
A külső BT transzmitter is akkor tud működni, ha van valamilyen audio kimenet a tévén, a legjobb a digitális optikai.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
<Adamsky>
nagyúr
Szia! A Scart csatlakozó miatt szerintem vm. hasonló bt. adót keress (Ali-n nagyobb a választék). Fejhallgatóból pedig vm. olcsóbb, de jó fejhallgatót (van app, beállítható EQ, stb.). Ez így gyakorlatilag SBC codec-et fog használni, de tapasztalatom szerint abszolút nem vészes a késés (TV-zéshez elég kell, hogy legyen).
Sajnos aptX LL-es adók drágábbak, és valahogy fülesből is gyér a választék.
Ha, nem hiszel az SBC-ben, ill. a fenti összeállításban, akkor az amazon-on nézz szét. Ott nagyobb a választék, és olyan is akad, ami már eleve úgy hirdeti magát, hogy "playback without lip sync delay" -
őstag
Sziasztok,
TV-zéshez, alkalmi filmezéshez keresnék 60+-os hölgy részére egy vezeték nélküli fejhallgatót. Amennyire látom a Sony-nak már nem igazán érhetők el ilyen modelljei az MDR-RF811RK-n kívül, ami az alapzaj miatt nem tűnik túl jó választásnak.
Tudnátok valamilyen alternatívát ajánlani?
BT aptx adaptív/LL fejhallgató is jó lehet, vagy még ott is van lip sync probléma? Ha igen akkor milyen BT adót lehet érdemes beszerezni, ami szintén támogatja ezt a szabványt?(Az LG 32LH530V TV-n nincs jack kimenet, ezért egy scart átalakító segítségével volt eddig rákötve egy Sony RF fejhallgató, ami már nem működik)
[ Szerkesztve ]
-
Furious
tag
Sziasztok!
Nagyjából 2 hónapja használom a Haylou S35-öt és gondoltam írok róla tapasztalatot, hogyha valaki gondolkodna rajta. Viszonyítási alap nálam a vezetékes DROP + EPOS PC38X volt, nem vagyok audiofil, de szeretem a kellemes hangzást, és a popot leszámítva mindenféle zenét hallgatok.
Napi 6-8 órát a fejemen van a füles általában, úgyhogy a kényelem szempont volt, és szerencsére hozta azt amit olvastam/láttam róla. Az anyaga és az olcsóságából adódóan persze vannak itt ott ropogó hangok, de ezt tudjuk be annak, hogy 17-20k-ért megvehető, és amúgy is valami fog benne szólni, tehát annyira nem zavaró szerintem.
Maga a vezeték nélküliség már hatalmas előny sok esetben, és a ház (9x14m) legnagyobb távolságaiból is próbáltam a MacBook Pro-ról folyamatos és pontos hangzást adott le.
A hangzásra nekem csak annyi kifogásom van, hogy a PC38X-hez képest halk, de ezt is csak olyan értelemben, hogy van amikor úgy szeretek zenét hallgatni, hogy leszakítja a fejem a zene (van ilyen, na ), és azt ez nem tudja. Cserébe sokáig bírja az akksi, 3-4 naponta kell csak tölteni és kb. 20 perc töltés után is lehet még 3-4 órát használni, ha pl. meetingek hada között van az ember.
A gombokat gyorsan meg lehet szokni, de kell azért egy kis gyakorlás, ha előtte használt másikat az ember, néha megpróbálom még most is oldalt tekergetni.
Ja meg ugye adnak hozzá kábelt is, szóval ha valaki azzal is szeretné használni akkor adott. BT kapcsolatokkal eddig még nem volt gondom, TV, Xbox, PC, Telefonok mind kapcsolódtak hozzá.Ha van lehetőség valami Medimarktban meghallgatni, akkor én abszolút ajánlom, de élhettek ugye online vásárlás során a 14 napos elállással is, ha mégse jön be, ezt mindenki döntse el maga
“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #8152 üzenetére
igaz zárt, de vettem végül egy Logi G435-öt. nem voltak nagy elvárásaim, azokat egyelőre hozta. a mikrofon nagyon ratyi, de nálam az irreleváns (van külön mikrofon), üzemidőt majd meglátjuk, kicsit doboz hangja van, viszont mivel nagyon könnyű, egész kényelmes. a lightspeed is jól működik, illetve az nagyon tetszik hogy minden plug-and-play, nem kell az okádék G-hub-ot használni.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz csendes #8156 üzenetére
"Windows Bluetooth Low Energy ... " - vagyis? Mint írtam, sejtettem, hogy ezt jelent(het)i, de a gyakorlatban ennek akkor hogyan is kellene működnie? És miért látszik duplán ez az eszköz? A gyártó egy szóval sem említi, hogy SBC és AAC-n kívül bármi mást tudna a füles.
#8157 Pitterix
Úgy érted párosítani, vagy csak rá kellett nyomni a már párosított fülesre, hogy arra csatlakozzon?#8160 tvamos
100-ból 99 terméket bármelyik amazon-ról (akár a com-ról is) elküldik Magyarországra, csak nem biztos, hogy megéri. Én ilyen fülpárnát tuti az Ali-ról vennék. Persze, ha "tegnapra kell", az más kérdés. -
-
Pitterix
őstag
Most kipróbáltam kíváncsiságból, s újra manuálisan kellett csatlakoztatnom.
De, legalább működik."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
-
Pitterix
őstag
Srácok, köszönöm!
Most jó!
Az az érdekes, hogy már csináltam így, de, akkor csak a képen látható módon ismerte be.
Arra leszek kíváncsi, ha kikapcsolom, s majd mondjuk holnap be, működni fog e.
Köszi még egyszer!!"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
<Adamsky>
nagyúr
Ja, hogy nem (mű)bőr kellene ...
... hát, Ali-n ezeket (link1, link2) találtam. Esetleg az amazon.de-n nézz még szét.#8149 Pitterix
Na, ez már valami!
Egyelőre sajnos csak ezt találtam. Valahogy azt kellene elérni, hogy ne ez az "LE" végű kapcsolódjon a gépedhez, hanem a normál.
Fura ez az LE dolog Tényleg "low energy" lenne? De, mi a tök "low energy" ebben a fülesben? LC3 codec kompatibilis lenne? Sehol nem találtam ezzel kapcsolatban infót ... -
Gzula[HUN]
addikt
válasz FireKeeper #8151 üzenetére
Kialakításuk miatt a nyitott fejes, meg a zaj szigetelés fogalmilag gyakorlatilag kizárt. Túl sok nyitott vezeték nélküli fejessel egyébként se fogsz találkozni, itthon max Grado GW100-ast talász a megjelölt keretedből használtat (nem az enyém), vagy újat 70-ért. Esetleg rendelsz japánból belpiacos Audio-Technica ATH-HL7BT-t, de arra még megy majd áfa, és a hangját se ismeri itthon szerintem senki. Definíció szerint ott van még a Koss Porta Pro Wireless. Aztán planárokban ott van még a Hifiman Deva a wireless, de az meg bőven a kereted felül van.
Annyi "kiskapu" van, hogy esetleg szerzel egy nyitott hifi fejest, és veszel hozzá egy BT adaptert. Viszont ahhoz olyan nyitott fejes célszerű, amin a vezeték cserélhető, és nem nagy ellenállású. Ilyen a Philips SHP 9500-as vagy 9600-as, vagy a Fidelio X2HR. Előbbieket aliról tudsz beszerezni, bár egy 9500-as van aprón is, meg X2HR is.
Viszont BT adapterek ügyében én majdnem teljesen vakon vagyok, és pont ezért nem is ajánlom egyiket se. Ok, a FiiO BTR5 állítólag elég jó, talán rövid időn belül meg is tudom hallgatni, de olcsóbbak közt tényleg nem ismerek egyet se, ami jó.
ÉS BÚÉK MINDENKINEK!!! 🥳
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz csendes #8146 üzenetére
jah, nekem csak itthonra, egyedül, főleg gamingre kéne, szóval nem igazán fontos hogy szigeteljen, de ahogy néztem kb az összes wireless zárt.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
válasz Pitterix #8149 üzenetére
Teljesen távolítsd el az eszközt a windows-ból, kapcsold ki a fejhallgatót. Válaszd a BT eszköz hozzáadását windows-ban és utána nyomd hosszan, legalább öt másodpercig a bekapcsológombot a fejhallgatón.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Pitterix #8142 üzenetére
" ... kipróbáltam az általatok javasolt ... "
Megbocsáss, de nem könnyíted meg a dolgunkat. OK, hogy kipróbáltad, és az eredmény, hogy még mindig nem szól, de jó lenne tudni, hogy
• minek ismeri fel a géped (screenshot esetleg)
• az output device (kimeneti eszköz?) listában megjelenik-e
• a korábban kipróbált "fejesek" ugyanezzel a "setup"-al (USB dongle + OS) működtek-e" ... marad az új adapter ... " - ezt, hogy kell érteni? A korábbi JBL-eket akkor nem ezzel a Gembird dongle-el próbáltad?
Jelenleg nincs otthon másik bt.-s hangkeltő (bt. hangszóró, TWS füles), amivel ki tudnád próbálni?
#8144 tvamos
A "gugliban" szétnéztél? Én egy kis keresés után arra jutottam, hogy a QuietComfort 45-re és az SE-re ugyanolyan fülpárna való. Ebből kiindulva: forrás1, forrás2 ... forrás3B.U.É.K. mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
válasz FireKeeper #8145 üzenetére
Kevés a vezetéknélküli nyitott fejhallgató. Ennek egyrészt oka, hogy a nyitott fejhallgatók inkább audiofileknek készülnek, ahol még a vezetékes megoldás jobb minőségű. A másik ok, hogy a zajszűrés gyengébb nyitott fejhallgatóval, és értelemszerűen kifelé is több zajt enged át, ami munkahelyen nem jó.
Nyitott BT fejhallgató, de nem fül körüli (cirkumaurális), hanem fülön ülő (szupraaurális), a Grado GW100 v2: [link]. Magyarországon 70 ezer Ft körül kapható. Szép a hangja, kényelmes, nem igazán robosztus és a külső zajok beszűrődnek. A codec-ek alapján (aptX, AAC, SBC) játékra nem ajánlott. Szóval ez inkább nyugodt otthoni környezetben, zenehallgatáshoz jó.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok
Az alábbi feltételekkel keresnék wireless fülest
Circumaural
Nyitott vagy félnyitott
Dedikált wireless vevős, vagy játékra is alkalmas késleltetésű BT (gépem 5.2-t tud max jelenleg)
Mikrofon nem szükséges
ANC szintén csak opcionális, nem használom
Zenére is legyen vállalható
Ha a fülpárna könnyen cserélhető ismert típusra, az plusz pont
Keret 30-40k körül, max 50[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Fiamnak Bose QuietComfort® SE fejhallgatoja van. Tudnatok abban segiteni, honnan tuden ra venni pluss fulparnat? Meg a gyarihoz hasonlo boroset is. Az lenne a jo, ha nem lenne tul draga, es mondjuk nem honapok mulva erkezne meg. (Tehat valami EU-s raktarbol lenne jo.)
Koszi! Es Boldog Uj evet![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Pitterix
őstag
Srácok, most már jobb híján, mivel kipróbáltam az általatok javasolt, linkelt dolgokat (eltávolítás, manuális telepítés, beismertetés, még azt is, hogy telón kikapcsoltam bluetooth-t, hogy ne zavarjon be), marad az új adapter.
Érdekes, hogy volt nálam egy JBL 720, vagy 750 (a pontos számra nem emlékszem), azt bekapcsolva, bluetooth adapterrel simán, rögtön felismerte, s tök jól szólt.
Még azért nem adom fel, újra és újra próbálkozok, míg nem lesz jó.
Köszönöm az eddigi segítséget!
S, ha esetleg van még 5let, szívesen fogadom."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz csendes #8140 üzenetére
Mint említettem, "nem értek a lovakhoz" (→ gamer headset-ek), de arra azért emlékeztem, hogy léteznek ilyen fejesek is. Vagyis nem mindenhol az a módszer, hogy sztereóból csinál vm. virtuális térhatást, hanem akad olyan is, ahol a forrás 5.1 (vagy 7.1).
Bt.-n viszont csak két csatorna van bármit is csinál az ember. -
válasz <Adamsky> #8139 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy vezetékes vagy vezetéknélküli, ha külső USB hangkártyaként látja az operációs rendszer. Nem BT fejhallgatóról van szó. Virtual 7.1 surround csak egy sztereó újrakeverés, pont ez okozza a keveredést a csatornatípusnál.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Pitterix #8136 üzenetére
Akkor itt nem látod (kép a leírásból, amit link-eltem ...)?
Fura. Nincs tapasztalatom JBL cuccokkal, de kb. bármi más (Soundcore, Technics, Edifier, Tribit) nálam úgy működött, hogy én manuálisan indítottam egy párosítási folyamatot, aminek a végén pikk-pakk működött a dolog.
Előtte próbáld meg azt, amit csendes javasolt (vagyis minden egyéb helyről távolítsd el a fülest).#8135 Normen1976
"Az EQ vagy működik, vagy nem ... " - ezek szerint nem hw.-s EQ van benne (ami a DSP-ben tárolja a beállításokat)?#8138 csendes
" ... valójában a fejhallgató sztereo ... "Hát, igen. Bluetooth csak sztereót tud. Én - ha gamer-kednék - nem erőltetném a bt.-t. Arra több okból is (lásd: több csatornás hang) jobb a vezetékes.
Ööö.... a HyperX Cloud III nem vezetékes füles? -
válasz Normen1976 #8135 üzenetére
Itt leírják ugyanezt a gondot a hátulról eltűnő hanggal és a lehetséges megoldásokat is: [link]
Röviden: A Windows beállítások miatt van ez, és több gamer fejhallgatót is értint, mert alapból Surround 7,1-et állít be a Windows, de valójában a fejhallgató sztereo, és szoftveresen állítja elő a virtuális 7.1-et. A megoldás, hogy a hang ikonra kattintva át kell állítani Sztereó-ra a csatornákat. Ha a Sztereó nem elérhető, akkor elvileg a driver-t vissza kell állítani USB Audio device-ra, és akkor már elérhető lesz a Sztereó. Így viszont nem lesznek elérhetőek az extra beállítások, amiket az eszközspecifikus driver támogatKi állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
válasz Pitterix #8136 üzenetére
Ez egy BT4.0 adapter. Próbáltad már eltávolítani a JBL520BT-t mint eszközt, majd utána manuálisan párosítani? Nekem így sikerült a JBL BT fejhallgatókat Windows alatt BT audio eszközként párosítani, utána a csatlakoztatással már nincs gond.
-
Pitterix
őstag
Nos, csak egyéb eszközként van jelen, s a bluetooth cuccok közé rakja be, ahogy néztem eszközkezelőben.
Csak ezt a sima fejhallgatót JBL 520BT akarom csatlakoztatni, hogy filmet nézzek gépen.
Az USB bluetooth kulcs egy: gembird. Ez volt készleten nálunk pc boltban."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Normen1976
csendes tag
Szevasztok!
HYPERX Cloud III vezeték nélküli fülest hozott magunknak a Jesszuska (2 db.). Bitang jó a minőség, gyönyörűen szól, tényleg várakozásomon felüli a hangzás.. DE
Olyan hibával találkoztam, amilyenről nem is nagyon hallottam még. A fura az, hogy mindkét fülesnél jelentkezett. A füles tud DTS módban afféle virtuális 7.1 szerű hangzást. No ez a funkció, szintén várakozásomon felül teljesített, semmi dobozhang, sőt az alapfunkciós sztereo hangzásnál is szebben, tisztábban szól a gyári HyperX EQ-val a HyperX saját Ngenuity alkalmazásával. A szoftver egyébként egy rakás szr.. Az EQ vagy működik, vagy nem, ahogy kedve tartja, illetőleg a DTS hangzást is ha bekapcsolom, vagy működik vagy nem. Nyomkodod a gombokat, és vagy érzékeli vagy nem, leginkább nem. HA mégis, és élesedik a DTS térhangzás, nagyon szépen szól DE..
Zene hallgatásnál, videózásnál semmi hiba. HA azonban játszom, játéktól függetlenül eltűnnek teljesen azok a hangok amelyek mögöttem vannak. Elmegy egy autó melletted és megszűnik a hangja, ugyanez minden hangnál, lövésnél, zörejnél. Ami mögötted van elnémul. Egyik fülesnél kb. 180 fokban van a határ a másiknál olyan 100 fokos szögben a hátad mögött.
Kipróbáltam SoundFX EQ-val is a rendszert. Kiválóan és simán működik, nincsenek akadások, gyönyörűen szól, csak épp a DTS-re nincs lehetőség. Persze megvagyok nélküle, de az a fájó, hogy egyébként bitang jól hallható mi van előtted, feletted, alattad... csak épp semmit abból ami mögötted van. Szomorú hogy HyperX saját szoftvere egy rakás szar, és bármely más free EQ-val gyönyörűen működik a füles. HA letörlöm a gyári szoftvert, semmi gond a fülessel.
Kissé bőre engedtem, de próbáltam pontosan körül írni a problémát. A füleseket nem akarom visszaküldeni, mert szerintem hardwer hiba itt nincs, és egyébként is ezen felül nagyon meg vagyok/vagyunk velük elégedve. a 160 órás üzemidő töltés nélkül is bőven megvan az eddigi tapasztalat alapján. Nagyon jó minőségű, kényelmes, szépen hangzó cucc.. csak hát a DE .
Honnan jöttél fiam ? Normann vagyok uram. Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
-
válasz Pitterix #8132 üzenetére
Azt nem írtad, hogy milyen adaptert vettél. Ha BT 5.0-nál régebbi, akkor csak egy BT audio eszközt tudsz csatlakoztatni. Ezt csak arra az esetre írom, ha BT hangszórót is próbálsz csatlakoztatni.
Pontosan az szokott lenni a hiba a JBL fejhallgatókkal, hogy általános BT eszközként ismeri fel a WIndows és nem BT audio eszközként. Ezért kell eltávolítani és manuálisan párosítani.
Ha már megjelenik az audio eszközök között akkor tudod majd kiválasztani kiemenetként (output), nemforrásként.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Pitterix #8132 üzenetére
Ellenőrizted, hogy forrásnak az van-e kiválasztva?
-
Pitterix
őstag
Kiírja, megtalálja, de hangot csak a telefonomon tudok előcsalogatni belőle.
Ott van a bluetooth eszközök alatt.
Kipróbáltam, hogy tiltottam a 2.1-et, de nem segített."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Pitterix #8128 üzenetére
Ha a gép felismeri - és a "Device Manager"-ben is minden jónak (a Bluetooth alatt látod a fejhallgatót), akkor elvileg csak az lehet a gond, hogy audio forrásnak nem az van kiválasztva (elvileg magától váltania kellene, de ...).
Szóval nézd meg, hogy ha a kis hangszóróra nyomsz jobb alul az óra mellett, akkor a fejhallgató van-e forrásnak beállítva. Ha, nem akkor váltsd át arra.
Win11-et használok, szóval már halványak az emlékek, de mintha ott még ki lehetett volna választani headphone-t és headset-et is (ugyanannál az eszköznél). Ha, így lenne, akkor a headphone-t válaszd. -
válasz Pitterix #8128 üzenetére
Milyen operációs rendszert használsz?
Ha Windows 10 vagy 11-t, akkor töröld a fejhallgatót a BT eszközök közül és próbáld meg a manuális párosítást: [link] (kicsit lejjebb görgetve ott van magyarul): A párosítási üzemmódba való ismételt belépéshez kapcsolja ki és tartsa lenyomva a gombot 5 másodpercig.[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy JBL520BT-t. PC-re szeretném csatlakoztatni, vettem is hozzá egy bluetooth adaptert. Beismeri a gép, de nem tudok hangot előcsalogatni belőle.
Hol bénázhattam el?"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pont kicsit feljebb volt erről szó, ha Windows-od van, akkor elég lehet egy harmadik feles fizetős szoftvert telepíteni az LDAC támogatáshoz: [link] Normál áron 10$, kedvezményesen az ingyenes próbaidő alatt 6$: [link]
-
didigo
újonc
Sziasztok!
Van egy Anker Q30-am, és gondoltam váltok valami minőségibbre. A kiszemeltem a Sony WH-1000XM5, de ha van valami jó alternatíva ehhez akkor szívesen meghallgatom. Kérdésem még, hogy ehhez érdemes már valami DAC(láttam létezik már bluetoothos is) venni, vagy elég a teló/laptop bluetoothja? Kicsit amatőr vagyok ezekben, nézzétek el ha kicsit kezdetleges a kérdésem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz csendes #8124 üzenetére
"Ha van a tramszmitteren USB bemenet az audiónak, akkor nem kell optikai kimenet."
Kimondtad a lényeget. Én két eszközről tudok, ami LDAC transmitter-ként használható: FiiO BTA30 Pro és 1Mii B03Pro+. Nekem utóbbi van (előbbiért nem voltam hajlandó annyit fizetni ...). Ez csak optikán képes "kommunikálni", de úgy hibátlan. A FiiO mintha tudna USB hangkártyaként működni ..."Egyébként van harmadik feles szoftveres LDAC támogatás Windows 11-re ... "
Működik az - elvileg - Win10-en is, de túl sok infót (felhasználói tapasztalatot) nem találtam. Legalábbis 2022 végén mikor először olvastam róla.
Egyébként úgy látom, hogy van belőle trial, szóval lehet próbálkozni. -
válasz <Adamsky> #8123 üzenetére
Ha van a tramszmitteren USB bemenet az audiónak, akkor nem kell optikai kimenet. Mondjuk laptophoz ez azért nem túl kényelmes, hordozni pláne nem.
Egyébként van harmadik feles szoftveres LDAC támogatás Windows 11-re, csak sajnos fizetős [link], de egy transzmitternél olcsóbb.
Az EDIFIER W820NB Plus [link] bőven 30 ezer Ft alatt van, tudja az LDAC-ot, van ANC, csak a Windows 11 alapból nem támogatja az LDAC-ot, ezért nem is ajánlottam[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz lautnermark #8119 üzenetére
Ha elégedett vagy, és "minőségi lépésre" (a H1Pro is ez a 30e Ft-os kategória, nem?) nincs pénzed, akkor szvsz. tedd félre ezt a 30-ast, aztán 1/2 év múlva térj vissza a kérdésre.
Én egyébként a Q35-ön ajánlanám ... viszont e mellé nem ártana egy LDAC képes adó (ha nem akarsz vezetékezni, és minőségi javulást szeretnél). A laposodon viszont gondolom nincs optikai kimenet, szóval innentől az LDAC transmitter is izgi kérdés ... -
válasz lautnermark #8121 üzenetére
Anker Soundcore Life Q20 [link] van 19 ezer Ft körül (a Q30 inkább 40-hez közel)
JBL Tune 760NC van 30 ezer FT alatt is webshopból. Nyáron eléggé izzad benne az ember füle és mivel korábbi modell, ezért nincs hozzá app. Van AAC codec, ami Windows 11-hez kell és van belépőszintű ANC.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
válasz lautnermark #8119 üzenetére
Milyen operációs rendszer van a laptopon: Windows 10 vagy 11 vagy MacOS? Ez a BT codec támogatás miatt érdekes.
Kell-e aktív zajcsökkentés (ANC)
Ha jól értelmezem, akkor multipoint-ra nincs szükség és fül körüli fejhallgatót keresel?Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
lautnermark
aktív tag
Sziasztok
Laptopról zenehallgatás és filmezés BT-n keresztül.
Jelenleg egy Baseus Bowie H1Pro-t hallgatok, amivel teljesen meg vagyok elégedve, de azért motoszkál a kis ördög........
Szóval, hasonló árkategóriában, max. 30 ezerig, mit lenne érdemes még kipróbálni?
Sajnos 100 ezres fejesre nem tellik, és a zenehallgatás az elsősorban hangszeres zenét jelent. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz aleister #8114 üzenetére
Milyen rendszered van? Win 11 esetén (lehet 10-nél is pont ugyanígy van) ki tudod kapcsolni, hogy a "desktop app"-ok hozzáférjenek a mikrofonhoz.
Ezzel csak az a gond, hogy nem tudod alkalmazásonként állítani, ill. ebből fakadóan ha kikapcsolod, akkor vissza kell kapcsold, ha teszem azt Webex-en szeretnéd a mikrofont használni.
Én épp ezért csináltam erre egy shortcut-ot:
explorer.exe ms-settings:privacy-microphone -
válasz aleister #8114 üzenetére
Nem, ugyanezt tapasztalnád. Vagy gamer wireless kell, vagy pedig olyan BT fejhallgató és BT képes lejátszó eszköz együtt, amelyek egyaránt támogatják az LC3 BT codec-et.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz csendes #8111 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Vezetékkel ez is pöpec Apex alatt is (van direkt Apex hangprofil is hozzá), szóval ezért a pénzért együtt tudok élni ezzel a problémával.Való igaz, hogy az Apexnek van ingame voice chat funkciója. Sajna csak az auto és a push to talk módot tudom változtatni, kikapcsolni nem tudom a mikrofont a játékon belül. Esetleg megoldás lehet, hogy egy másik eszköz mikrofonját adom meg, mint bemeneti eszköz. Ezzel még futok egy kört.
Esetleg a Jabra Elite 45h megoldás lehet erre a problémára?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Gzula[HUN]
addikt
-
nyaxi
csendes tag
Köszönöm, lehet igazatok van... a beizzadás miatt valószínűleg tényleg elcsúszna, ezt próbáltam a vezetékessel.
A JLAB kampósához képest mi az, ami eggyel feljebb van minőségben?
Láttam 40-50, meg 90 ezerért is árukeresőn, bár azok nem kampósak (fül mögé helyezhető), na annyiért én nem szeretnék, csak érdekelne, mi a következő lépcső. -
válasz aleister #8110 üzenetére
Igen, ez sajnos azért van, mert a full duplex mód (az LE AUDIO, illetve az ehhez kapcsolódó LC3 codec előtt) csak a HFP/HSP profillal működik, és annak valóban nagyon gyenge a bitrátája, vagyis a hangminősége. Az SB JAM V2 egy BT fejhallgató, nem gamer.
Más játéknál az A2DP profil aktív (valószínűleg azokhoz nem kell mikrofon), amihez sokkal jobb minőségű codec-ek tartoznak, és ezek közül a fejhallgatód a aptX HD-t, aptX LL-t, aptX-t, SBC-t is támogatja.
Kiküszöbölni leginkább vezetékes fejhallgatóval vagy wireless gamer fejhallgatóval lehet.
Esetleg, ha a játék beállításai megengedik, akkor próbáld meg letiltani a mikrofont.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Vettem régebben egy tök egyszerű kis Sound Blaster JAM V2-öt, amivel tökre meg vagyok elégedve. Egyetlen negatívumot tapasztaltam, ami azért elég zavaró. Apex alatt a hangzása valami hihetetlenül szar lesz. Kb, mintha egy kút mélyéről hallanám. Tompa, recsegős valamivé silányul. Más játéknál és semmilyen egyéb körülmény között nem tapasztaltam hasonlót. Ha kilépek az Apexből magától megjavul minden.
Ezt csak BT-n keresztül csinálja. Ha vezetékkel csatlakoztatom, akkor nincs ilyen probléma.Tapasztaltatok hasonlót? Mivel tudom ezt kiküszöbölni?
nyaxi:
Én saját súlyos edzéseket csinálok kondiparkban. Arra tökéletes a fent említett füles. Anno kőkemény 10e-ért vettem. Most ahogy nézem 13-14.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
JBL tune 770 nc fejhallgatónál, az adaptív zajszűrő hogy működik? Van valami applikáció hozzá amivel szabályozni lehet?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
toxicjew
addikt
Sziasztok! Egyelőre még vacilalok, hogy fej vagy fülhallgatót vegyek az iPhone hoz (ezért írtam a másik topicba is), szóval megkerdezem itt is. Milyet ajánlanátok hozzá, ami kifejezetten utcára jó (csak utazás/munkabamenet közben használnám), basszus is élhető benne, mondjuk 20kig bezárólag? Előre is köszönöm
-
Sokféle fülhallgató forma van, és sok fülhallgatóhoz több különböző méretű szilikondugót is adnak. Valószínűbb, hogy a nem megfelelő mérettel volt a baj, mint az, hogy a füleddel
A sport fülhallgatók sokszor kampós kialakításúak, ez nehezebben csúszik ki a fülből és akkor sem esik le, például egy népszerű BT modell: [link]. De hangminőségben ezek valószínűleg messze vannak az elvárásaidtól.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Gzula[HUN]
addikt
Ha jó az EVO-s hangzás, akkor magam részéről egy javaslat az OneOdio Pro-C. A vezetékes változata nagyon hasonlít az EVO-éhoz (nagyjából ugyanaz a hangszín, csak részletesebben adja elő az OneOdio) Korábban össze is hasonlítottam egy másik fórumban. Konkrétan a Pro-C-t nem hallottam, de adatok szerint tök ugyanaz a driver van benne, mint a Pro- sorozat többi tagjában is.
[ Szerkesztve ]
-
nyaxi
csendes tag
válasz csendes #8101 üzenetére
Itthon berendezett "edzőterem" van, mindig itthon edzek, ezért nekem a PC optimálisabb, itt a youtubetól kezdve bármilyen gépen lévő zenét is tudok választani.
Próbáltam már fülhallgatót, valahogy mindig kimászik a fülemből és kiesik. Szerintem genetikailag a hallójáratom formája nem kompatibilis ezekkel. -
nyaxi
csendes tag
válasz Gzula[HUN] #8100 üzenetére
HD 681 EVO
-
A Bluetooth adapter nagyjából mindegy, bár ezeknek a micro adaptereknek a hatótávja azért nem túl nagy. kicsit furcsa, hogy edzés közben nem mobilról, hanem PC-ről használnád, mert ehhez a helyhez rögzített PC közelében kell maradni, ezen valamit segíthet egy jobb BT audió transzmitter.
Edzéshez vannak sport fülhallgatók, vezeték nélküliek is, TWS is. A vízállóság, porállóság is fontos lehet, sportágtól függően. Hiába szól jól egy fül körüli fejhallgató, ha izzad benne a füled, leesik, szóval ez egyfajta kompromisszum.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
Új hozzászólás Aktív témák
- Royole RoWrite 2 Digitális Jegyzetfüzet /// Bontatlan // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 700 Gen. 2 Max Gamer fejhallgató // Számla+Garancia //
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, sotveres javíttását
- Logitech G733 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, sotveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest