- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
magmakocka
aktív tag
Én mondjuk pont a basszust keveselltem, mert ugye eddig EXTRA BASS fejhallgatóval használtam, de amúgy nálam az LDAC csak akkor ment, ha a Bluetooth beállításai között, a fejhallgatón ezt az opciót bekapcsoltam! Ekkor már ment az LDAC-el minden, szuperül!
Pont én is ezt az Oratory-t néztem! Mert tegnap kutakodtam!Én Samsung Music-al hallgatom a zenéket, ezt az USB APP vagy mit, én is kipróbálhatom? (Jobb?) Nem USB-n vagy Type-C to Jack-n lenne a hallgatás.
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
insyde5
aktív tag
válasz magmakocka #7196 üzenetére
Szivesen..
-
kutyek
senior tag
válasz magmakocka #7196 üzenetére
én már két éve nyúzom, és hibátlan - remélem, a tiéd is sokáig jól szolgál!
Alapból nagyon (túl) sok a basszus, de van hozzá pro EQ preset: [link]
Én a lejátszó (UAPP) para EQ pluginjével használom. Általában, ha a legjobb hangminőség a cél, akkor az ANC-t teljesen ki kell kapcsolni, és az Android fejlesztői beállításaiban lehet/kellhet manuálisan kiválasztani az LDAC legmagasabb minőségi beállítását. -
insyde5
aktív tag
válasz magmakocka #7194 üzenetére
Ha bejön a sony hangzás, akkor maradnék a vonalon, wh-XM3/Xm4 (LDACosak) -et is látni aprón 60k ért. Nem recsegnek ropognak, minőségi érzetet adó cuccok.
Ha másban gondolkodsz, van akg nak, AT-nak 60-tól felfelé BT fejesük. Codec támogatásoknak nézz utána. -
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Új fejhallgató vásárláson gondolkodtam, mert szeretnék belekóstolni egy jobb fejhallgatóba! Persze, ha megoldható! Általában egy Samsung Galaxy S20 FE telefonon szoktam zenét hallgatni egy Sony MDR-XB650BT fejhallgatóval. Telefonom által támogatott BT Profiles: SBC , AAC, aptx, LDAC and Scalable Codec vagy SSC
1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Általában zenehallgatásra szoktam használni, játékra is, de ott nem annyira
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Én is 50e forint környékére lőném be (±10e), használtan is jó (nyilván jó állapotúban)
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
PC-n is BT-t használok, telefonon nincsen jack, így csak a vezetéknélküli jöhet szóba!
(4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
Teljesen mindegy, ami most van, az fülre ülős. Nem nyom sokszor, de lehet a fül köré illeszkedőre tenném inkább a voksomat. De lényegtelen melyik, csak legyen kényelmes, még szemüvegesként.
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Az se baj, ha nincsen. Sajátomban is doboz hangja van, másokat is így hallok. Ezt mindig ki szoktam kapcsolni
(6) Milyen hangzást vársz?
Jobbat, egy Sony MDR-XB650BT-től. (Ez van jelenleg)
7) Milyen csatlakozású legyen?
A töltése mindegy. Csatlakozáshoz meg nyilván csak BT
8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Irreleváns...
9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Ne essen szét, ne legyen olcsó anyaghasználatú...[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Tudtok zárt, vagy csak kevésbé kihallatszó a fület körbeölelő, fontos hogy ne izzadjon bele az ember füle, maximum 40 ezerért fejhallgatót ajánlani? Csak új és itthon kapható érdekelne. Természetesen vezeték nélküli. Nem kell gamernek lennie.[ Szerkesztve ]
-
jupp008
senior tag
Dual Wireless Gaming Headset
Én pl. egy SteelSeries Arctis 9 -et használok Playstation 5 (2.4 GHz) és filmnézés TV -n (bluetooth) különválasztással.
Te esetetben ugyanez jó PC + Android mobil kapcsolatra is. A késleltetést ezek a fejhallgatók már megoldották, teljesen jól kiküszöbölik természetesen. -
Rukongai
csendes tag
Anker Soundcore 35-45, vagy JBL Live 650-660, esetleg everest 700?
-
kutyek
senior tag
Majd a tapasztaltabbak kijavítanak, ha tévedek, de nem nagyon van ilyen fejhallgató. Androidhoz (mobil eszközökhöz) Bluetooth kell, az viszont játékokhoz alkalmatlan két okból:
- túl nagy késleltetés;
- ha mikrofont is használsz, a headset protokoll működik csak, ilyenkor az audio minőség igen gyenge (~ GSM szint).A játékokhoz tipikusan valamilyen egyedi wireless megoldást (saját USB-s wireless adaptert) használó termék kell, ezek viszont általában nem támogatnak Bluetooth kapcsolatot.
Talán kompromisszum lehet olyan Bluetooth fejes, ami kábellel is működik mikrofonnal (tehát 4-pólusú mini jacket használ), ha a PC-n van ilyen kombó audio csatlakozó - ez laptopokon tipikus, asztali PC-t évek óta nem láttam közelről, de szerintem ott kevésbé elterjedt. -
válasz Black&White #7186 üzenetére
Ez természetesen a te döntésed. Általában véve nem ajánlanám ennek a harmadik feles zárt drivernek a telepítését a Windows driver helyett. Androidhoz és Linux-hoz van ingyenes LDAC driver. Az LDAC-nak akkor van értelme, ha az alap audió stream minősége ezt indokolja, (96kHz mintavételezés, nagy bitráta) Az LDAC késleltetése valamivel nagyobb mint az aptX. A 990kbps bitráta az általánosan használt USB adapterrel és a szokásos körülmények mellett szaggat, ezért a driver le fogja venni, így viszont már nem jobb a hangminőség az aptX-nél. Vagyis ha valakinek kell a nagy bitráta, akkor célszerűbb egy nagyobb adóteljesítménnyel rendelkező, LDAC-t is támogató transmittert venni.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Black&White
addikt
Erről volt már szó itt?
Alternative A2DP driver
Reddit szál: LINK
Tesztel(t)em, egyelőre semmi anomália és ha így marad, meg is veszem. -
mckay
aktív tag
Sziasztok,
nekifutok még egyszer, hátha jön valami tipp.Szeretnék a nagyfiamnak venni olyan fejhallgatót, amit alapvetően PC-s játékhoz használna. Tehát alacsony legyen a késleltetése.
Ugyanakkor nem lenne rossz, ha Androidhoz is lehetne csatlakoztatni, ha úgy alakul.
Ha lehet, ne uncsi fekete legyen, hanem fehér vagy ilyesmi.Ötlet?
Marha sokféle van, nehezen igazodom el. Köszi!!!
-
mckay
aktív tag
Köszi a tippet, valóban akciós most a SteelSeries Arctis 7P+ típus.
Már majdnem meg is nyomtam kosár gombot, mikor szöget ütött a fejembe, hogy ugyan miért nem írnak súlyt sem a gyári honlapon, sem a zöld manós boltban. A google persze segített: 353 gramm
Hm, nem sok az, ha valaki órákon keresztül használja?
Elnézést kérek a láma kérdésért, ha az. Én magam nem játszottam a gépeken soha. A 16 éves fiamnak keresek megoldást, ami vezeték nélküli, de azért kicsi a késleltetése. (Azért a Bluetooth hiányát fájlalom. Néha jól jönne azért, nem mindig ül a gép előtt.) Viszont a manapság dícsért fejesek súlyával nem vagyok kibékülve. Tényleg nem lehet ezt a műfajt 200 gramm körül megúszni?Másképp kérdezve: Vajon egy Logitech G435, ami könnyebb ugye, az nagyon gagyi?
-
beer1
aktív tag
Sziaztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen fejhallgatót (fülhallgató is lehet nyilván ekkor a kábeles rész nem érvényes) ismertek, amely használható pl: kábelen keresztül játékokhoz, valamint Bt-al is pl: edzés során.
Fontos, hogy szép hangzása legyen. Zenénél szeretem a mély hangokat, valamint a hangszerek jó hangzását is pl: minimal, rock zene.
Melyik lenne a jobb választás fej vs fülhallgató?
Előre is köszönöm.
-
kaszibat
tag
válasz mefistofeles #7177 üzenetére
Addig kell nyomni bekapcsoláskor még a bekapcs. gombot rajta, amíg a kék és a piros led felváltva villog rajta, akkor fogja "látniÍ" a telefon vagy bármi, amihez kapcsolni akarod.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Akciós az Arctis 7P+ a zöld manós boltban (44K), gondoltam szólok....
-
válasz mefistofeles #7176 üzenetére
Azért gondoltam kipróbálom de az istennek sem kapcsolódik a samu telefonomhoz. Meddig kell tölteni? A led az oldalán már kéken világít.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Oh micsoda csalódás....
Két hetet vártam az Oneodio pro C fülesemre, ma megjött, erre kiderül, hogy kicsi.
Tudom, hogy nincs éppen kis fejem de ez még egyetlen fülesnél sem jelentett problémát. Nem tudok mást, túladok rajta. Kényelmetlen, élvezhetetlen nekem.....Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz mefistofeles #7169 üzenetére
Nincs
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
forumpista
aktív tag
Amennyire en tudom, nincs.
Hangminoseg szempontjabol a codec a fontosabb, de a legtobb codec mar bt 3.0an is ment (aptx, sbc, aac), az meg “1000” eves (raadasul sok fejhallgato csak az alap kettot (sbc, aac) tudja, akar 100k+ arkategoriaban is)a bt v4, v5 es ujabb verziok elso sorban inkabb a hatotav es fogyasztas szempontjabol hoztak ujat. Magyaran hosszabb uzemidovel szamolhatsz es messzebb mehetsz az adotol.
-
turbuczn
tag
Sziasztok,
már több, mint egy éve használok egy Sony wh-1000xm4 fejhallgatót.
Nálam ez a füles multifunkcionális, mobilról, tabletről, windows gépről zenét hallgatok, de munkahelyen teams-es megbeszéléseket is ezen keresztül bonyolítom.Amióta Windows 11-re frissültek a gépeim, probléma adódott a konferenciabeszélgetések során, nem hallanak jól, darabos az én hangom, miközben nálam semmi probléma.
Ezen kívül néha a YouTube videók hangjai megszakadnak, szintén Windows 11-ben.
A problémára a google több fórumot is felajánlott, ahol azt olvastam ez valamiféle Windows 11 probléma, vagy lehetséges driver probléma.Ezekből az egyik félig-meddig segített, ugyanis a Sony munkatársai azt írják, hogy a 1000XM4 és 1000XM5 fülesekkel csak Handsfree hangeszközzel lehetséges a konferenciabeszélgetés, és a Windows 11-ben alapból ez a lehetőség már nincs benne, Windows 10-ben még ott volt.
A másik fórumon volt egy kis ügyeskedés, ahol ezt a Handsfree hangeszközt elő lehet varázsolni, egy darabig, aztán újra eltűnik, de így, ha megfelelően felkészülök egy megbeszélésre már jól hallanak.A YouTube videó hangjának megszakadása viszont nem javult meg, sajnos random időközönként eltűnik a hang, és ha újracsatlakozom, akkor újra van. Nem a Bluetooth hibája, csatlakozva marad a füles, irányítani is tudom a lejátszót dupla koppintással.
Találkozott már más is ezzel a problémával? Elég gyakori ez a két füles, hátha vagyunk még páran, akik keressük a megoldást.
-
lsg
tag
Sikerült Media Marktban kipróbálnom a kiállított Sony-WH1000XM4-et egy LG C2-vel. Nem volt semmi csúszás, így meg is vettem.
Itthon is rendben van egy LG C1 tévével, nincs csúszás hangban, telefonnal és laptoppal is tökéletes.
Hátha valakinek segít ez az információ...
-
Lali-213
senior tag
Minél újabb szabvány a küldő és a fogadó, annál nagyobb sávszélességet tud átvinni. De az 5.0 már elég jó szerintem.
-
Hangminőség szempontjából van különbség aközött (nyilván van), hogy pl. egy 5.0-ás bluetooth füles milyen bluetooth verziójú adapterrel kapcsolódik a PC-hez?
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
rizso
addikt
válasz csendes #7167 üzenetére
Srácok, szar helyzetbe hoztam magam. Eladom a JBL Live 650-em, nemrég vettem egy Marshall Monitor II-t. Most jó áron lecsaptam egy Jabra Elite 85h-ra is, és nem tudom eldönteni melyik maradjon
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
0) Nem, persze ez nyilván árfüggő
1) Apple Music: Jobb egy AAC codec-et támogató középkategóriás BT. Egy DAC vagy nagyon ócska vagy nagyobb teljesítmény kell hozzá, a külön táp meg kényelmetlen, különösen vezetékes fejhallgatóval.
2) A legfontosabb egy BT (meg egyéb) fejhallgatónál a kényelem. Viszont nem egyforma a fül, a szemúveg, a fej, ezért ezt nehezebb tesztelni.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
csƵ
addikt
Üdv!
Egy ideje leépítettem a fejhallgatós vonalat, mert elköltöztünk és hangfalakkal próbálkoztam, de rá kellett jönnöm, hogy önmagában 2 (3, 4, 5) hangfal megfelelő szobaakusztika nélkül csak háttérzene hallgatásra alkalmas.
Kérdéseim:
0) A modern wireless fejhallgatók produkálnak-e már olyan hangminőséget, mint a vezetékesek?
1) Forrás: Apple Music mobilon és tableten. Kell-e nekem a hagyományos fejhallgató/DAC páros vagy elég nekem egy BT fejes?
2) Eddig ezek voltak nálam: ATH-M40x, Denon D1200, Sony MDR-1A. Ezen szeretnék túllépni.
Mit javasoltok? -
alpihun
senior tag
Helók,
75k/200 EUR alatt keresek egy BT fejhallgatót. Fő szempont a hangminőség lenne zenehallgatáshoz, ANC és hasonló okosságok harmadlagosak.
Tudom, hogy egyértelműen vezetékest kellene vegyek ha hangminőség kell és ANC meg pont nem lényeg, de legfontosabb feature, hogy ne legyek a device-hoz kötve.
2 modellel szemezgetek eddig, de mind2 fő selling pointja az ANC, nem igazán találok rizsamentes BT fejhallgatót amiben főleg a hangzásba ment volna az RnD meg material cost.
- Soundcore Space Q45 (120€)
- Bose QC SE (175€) (ugyanaz mint QC 45, csak soft case van mellé)Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Fejhallgatót keresek, de kicsit elvesztem a kínálatban, így kéne egy kis segítség!
Elsősorban gaming, de rendszeresen alkotok is, zene, videó vágás
max 70-80k, de 50 körül jó lenne ha megállna
vezeték nélküli dongle-el
circumaural
mikrofonos de levehető legyen
minél jobb
bt
mivel vezeték nélkülit keresek ez szerintem irreleváns
nem lényegJelenleg egy Audio Technika ATH-G1WL fülest használok, jó áron vettem de amiket olvasni róla a neten nem hiszem, hogy hosszú életű lesz, pár hónap gari van még rá. A hangzása nagyon tetszik, viszont az anyaghasználat nem a legjobb (nyöszörög a fülpárnák feletti csuklós rész), néha eldobálja a kapcsolatot, illetve az olvasottak alapján az akksija nem túl hosszú élettartamú, pár hónap után mindenki arra panaszkodik, hogy drasztikusan csökken az akksi kapacitása és ilyen 1-1,5 órát bír egy feltöltéssel.
-
csipesz_70
csendes tag
Sony wh-L600 szerettem volna de nem lehet kapni. Mit lehet helyette venni? Tv nézés Atmos hdmi earc on keresztül.
-
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy vezeték nélküli fejhallgatót az alábbi felhasználásra:
- telefonról (iPhone) zenehallgatás
- számítógépről, laptopról filmnézés és játék
- LG TV - filmnézés, Playstation 5 játékFontos, hogy mindegyik eszközzel tökéletesen működjön és a TV-re kötve ne legyen csúszás a PS5 hang és a filmek tekintetében.
A keret max 150 ezer forint környéke.
Tudtok valamit ajánlani?
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz mefistofeles #7155 üzenetére
Én annó a Monitor60-ast kb. 1 hónap után kaptam meg, de kb. 2 hét volt, mire feladták. Az még az oneodio.de-ről volt rendelve, de idő közben már megszűnt, csak a .com maradt. De nem ez a jellemző, ha már feladták, max 1 hét.
-
válasz mefistofeles #7154 üzenetére
Még jó, hogy ezt leírtam... most jött az email, hogy úton a cuccom.
De Kínábol indul most....... Hát akkor az igért 7-10 munkanap az jócskán meg fog nyúlani.[ Szerkesztve ]
-
Urak! Mi a tapasztalatotok, az Oneodio-nál rendelt cuccok, mennyi idő után szoktak megérkezni? Ha jól emlékszem Spanyolországból jön. Azt írták értesítenek ha feladták de nem kaptam még semmit. Csütörtökön lesz két hete, hogy rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
van olyan fejhallgato, ami tud ANC-t, megy PS5-el, es BT is van rajta? Ugye a ps5 nem tamogat bt-s fulhallgatokat…koszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Unokahugom keres magának egy zajszűrős vezetéknélküli fejhallgatót.
Hazai áruházból/webshopból. Lehet kevésbé márkás is, de jó minőségű legyen.1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene- film hallgatásra.
25ezer HUF
(3) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
Fülre ülő.
(4) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mindegy.
(5) Milyen hangzást vársz?
Kiegyensúlyozott hangzás (mély, közép, magas)
(6) Milyen csatlakozású legyen?
BT
(7) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Fekete, de lehet más is.Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
rgqjx
aktív tag
Nekem megfelel, de ugye ez is szubjektív. A közel 3 hónapos használat jeleit eddig még nem fedeztem fel.
Van itt egy teszt és az oldal keresőjét használva rákereshetsz már termékekre is, hátha segít az összehasonlításban. Vagy itt egy 100$ alattiak tesztje. Szerintem itt is célszerű szétnézni.
Sajnos nem tudlak rá vagy esetleg lebeszélni mert nincs igazi viszonyítási alapom. Én is 1-2 hét netes keresgélés után döntöttem.
-
-
Valamit nyilván meg lehet tudni. Például, ha ugyanazon az eszközön ugyanazzal az audio stream-mel, ugyanazzal a codec-kel tesztelnek többféle fejhallgatót.
Általában minél frissebb az elektronika, annál gyorsabb. De játékon kívül ennek nincs jelentősége, játékra meg nem jó a BT a jelenlegi profilokkal.
Itt szoktam nézni a teszteket, van a Momentum 4-re is: [link] A lényeg: "please use AAC or aptX Adaptive if latency is an issue when you use the headphones, as that will cut latency from about a quarter of a second to close to nothing (in theory). Android phone users may not always see this benefit, as these phones tend to vary a bit with their latencies."
Ha meg csak SBC van (pl. TV) vagy mellé csak mezei aptX (Windows 10 notebook vagy PC BT adapterrel), akkor segít az AV szinkron.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
lsg
tag
válasz csendes #7141 üzenetére
Akkor a konklúzió ha jól értem az, hogy a tesztekböl semmit nem lehet megtudni a latency értékekről, mert nem (csak)a fejhallgatóét méri? Illetve ahány eszközzel használnád annyiféle latency érték kijöhet?
Tehát véleményed szerint a Momentum 4 is lehet olyan jó latency szempontjából, mint a 3 a tesztértékek ellenére?
-
Ok, itt vannak a tesztek amikről beszélsz: [link] és ezzel meg is fejtettük a dolgot, mivel valóban PC-ről van szó. A codec-től függetlenül megadott küszöbérték egyébként komolytalan. Összehasonlításképpen itt van egy android mobilokon mért késleltetéseket mutató ábra különböző codec-ekre [link]:
Teljesen normális, hogy a PC-n a Windows operációs rendszerhez a software BT stack lassúbb, mint az Android telefonokon a cél SoC-ok, ahol ez nyilván fontosabb. Vagyis nem a fejhallgató késleltetését mérték meg, hanem a Windows-ét az adott hardverrel. Az is látszik, hogy a mobiloknál tényleg sokat számít az eltérő SoC
[ Szerkesztve ]
-
lsg
tag
válasz csendes #7137 üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy az rtings minden fejhallgatót teljesen eltérő pc-kkel tesztelne. Idővel nyilván eltérnek a hardverek evek alatt ahogy kijön az újabb bt verzió pl. Azt sem, hogy elterő bitrátájú streamekkel tesztelnék. Akkor nem összehasonlíthatóak a tesztjeik latency értékeik.
Részemről az egész abból indult, hogy megdöbbentett, hogy hogyan lett a Momentum 3 aptx 186 ms késleltetéséből a Momentum 4 -nél 249 ms. Az SBC-nél pedig 230-ból 347 ms.
Akkor szerinted ez csak a tesztelésre használt pc-k elteréséből fakad? Ezekben a tesztekben kifejezetten kitérnek arra, hogy a Momentum 3-at ajánlják filmnézésre, a 4-et nem.
-
Zaji
őstag
30 ezer körül keresek BT fejhallgatót.
Soundcore Q35 és ezt néztem ki. Zene hallgatás a cél javarészt BT-on.
-
Nem, mert nyilván eltérő hardverekkel, és eltérő alap bitrátájú stream-ekkel mérték. Nyilván úgy értettem, hogy nagyrészt. Azt is írtam, hogy a késleltetés alapvetően a BT codec-től függ, az SBC-nek alapből a legnagyobb a késleltetése, stb. Tehát a küldő eszköznél egyrészt a codec. másrészt a hardver (SoC vagy CPU) illetve a BT audio stack-en keresztül az operációs rendszer határozza meg a késleltetést.
Egy példa [link]: Hardware aptX Adaptive has end-to-end latency of 80 ms,[28] but most phones are using a software transmitter - which does not have any latency advantages over other codecs.[39] aptX Adaptive is also backward compatible with older aptX and aptX HD codecs, but not with aptX LL.[Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
lsg
tag
válasz csendes #7133 üzenetére
Ezt a részt nem értem.
"Azokból az értékekből, amit a tesztben látsz (kivéve az aptX LL-t) a késleltetés nem a fejhallgatónál, hanem a küldő eszköznél jelentkezik."Ha a küldő eszköz értékei lennének akkor nem mindig ugyanaz szepelne az aptxnél, sbc-nél, aac- nél?
Játékra egyaltalán nem használnám.
Azt is tudom, h zenénél nincs jelentősége a késésnek. Csak a filmnézésnél kérdéses számomra a késés a tévénél. Munka közben meg csak zenét hallgatnék rajta.Azért kösz a leírást.
-
Játéknál nagyon is észrevehető.
A másik példa lehet egy midi keyboard. Ha mondjuk Linux-ot használsz eleve célszerű kis késleltetésű (real-time) kernel-t használni és ehhez jön még az a 0.2-0.4 másodperc, ha valaki BT audió eszközt használ. Egyszer sikerült úgy el*ni a beállításokat, hogy a billentyű lenyomása után kb. 2 másodperccel szólalt meg a hang a fejhallgatóban.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Ezek a késleltetések alapvetően nem javulnak szoftver/firmware frissítéssel, ha az operációs rendszer BT stack-re gondolsz.
A késleltetés alapvetően a használt codec-től függ, nem a fejhallgatótól. Nyilván egy jobb hardver a kódolásnál gyorsabb, de például az AAC codec-nél nem feltétlenül a gyorsaság jelenti a különbséget az iOS/iPadOS és az Android között, hanem a sokkal jobb minőség az előbbi javára (az olcsó androidos chipset olyan gyenge, hogy inkább a kódolás paramétereit rontják le). Azokból az értékekből, amit a tesztben látsz (kivéve az aptX LL-t) a késleltetés nem a fejhallgatónál, hanem a küldő eszköznél jelentkezik.
Zenehallgatásnál a késleltetésnek nincs jelentősége, videónál állítható az A/V szinkron, játékra a BT alapvetően nem alkalmas.
Az LG ügyfélszolgálat és terméktámogatás jó, keresd meg őket: [link]
A csalódás elkerülése érdekében: ha munkához használsz BT fejhallgatót, akkor a kétirányú audo kapcsolathoz HFP vagy HSP profil kell, aminek a hangminősége gyenge, ezen ne lepődj meg.[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
fb-n szembejött velem, h az audio-technica.com-on bizonyos termékekre a 'JANUARY15' kóddal 15% kedvezmény jár
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Louro
őstag
-
lsg
tag
Sziasztok!
Bocs, ha esetleg hosszúra sikerül...
Nézelődöm már egy ideje a BT ANC-s fejhallgatók között, rengeteget vissza is olvastam itt a fórumban, de most már egy kicsit szétcsúsztam.
Minőségi ANC-s fejhallgatót szeretnék utazásra és otthoni munkára is (félig home office-két kisebb gyerek mellett) .
Zenehallgatásra és filmnézésre is használnám. Esténként otthon a tévéről is. Nem szeretnék szinkron elcsúszást.
Játékra nem szeretném használni.Kiszemeltem egy Sony WH-1000XM4 volt, de több helyen szembejött, hogy nagy a késleltetése (LG C1 tévével használnám). Most már nem tudom ez mennyire valós probléma lenne, mert pont most írta valaki itt előttem, hogy pl TCL tévével semmi gondja. Nem tudom, ez mitől függ.
Azt hittem, hogy megtaláltam a megoldást, a Sennheiser Momentum 4 személyében (gondoltam jó lesz, mert támogatja az aptx-et), a tesztek is jót írtak róla, az ANC is sokat fejlődött, erre tegnap megláttam az rtings-en a pc-s latency értékeket:
PC Latency (SBC) 347 msPC Latency (aptX) 249 msPC Latency (aptX HD) 218 msPC Latency (aptX-LL) N/AiOS Latency 18 msAndroid Latency 36 msEz elég botrányosnak tűnik nekem. Ehhez képest az XM4 értékei is sokkal jobbak. A Momentum 3 értékei jobbak, azt láttam, de ott az ANC sem annyira jó (egy XM4-hez képest) és az kinézetre sem annyira tetszik és még az ára sem annyira vonzó.
Szoftver frissítéssel ezek a latency értékek javulhatnak?
Nincs esetleg a fórumtagok között valaki aki 3. kerületi lakos és kipróbálásra kölcsön tudna adni egy XM4-et? Vagy rendeljem be és max elállok a vásárlástól? MediaMarkt Emag visszaveszi indoklás nélkül? Van ezzel tapasztalatotok? Egyébként annyira nem vagyok híve ennek az elállásnak. Nem szeretek másnak kárt okozni... Egy bontott terméket már nyilván nem tudnak ugyanúgy értékesíteni.Többször olvastam itt, hogy a tévék többségén van lehetőség az A/V Sync állításra. LG C1-en én ezt nem találtam. Vagy ez csak akkor működik, ha optikain vagy HDMI-n küldöm ki a hangot?
Elképesztő számomra, hogy ebben az árkategóriában a késleltetés még mindig probléma lehet. Nem lehet találni egy mindenes fejhallgatót.
Egyébként van egy Lypertek Tevi füllhallgatóm, az teljesen jól működik a tévével, telefonnal is. Nincs csúszás. Csak éjszaka valahogy nem kényelmes már ilyen füllbedugóssal tévézni.
Köszönöm, ha eddig eljutottál az olvasásban.
[ Szerkesztve ]
-
Springfieldx
csendes tag
Sziasztok,
Sony WH-CH700N fejhallgatómat kell lecserélnem.
Home office call-ok laptopról, iphoneról. PC gaming, youtube, spotify, TV. Szóval általános. Az sem hátrány, ha PS4-hez tudnám használni, de ha jól tudom az a sima BT-t nem támogatja. (2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30-50. E felett csak akkor, ha létezik olyan, ami mindent tud.
Vezeték nélküli.
Circumaural.
Mikrofonos
Elfogadható legyen, semmi extra.
BT
PC alaplapi, iPhone, Chromebook, Laptop, TV
Majdnem mindegy.A mostani fejhallgatómmal az egyetlen problémám az, hogy PC-n játék közben ha megy valami team speak app, pl. Discord, akkor "hands free" módban kell használnom, hogy a csapattársakat és a játékot is halljam. Ilyenkor viszont a játék hangja az 1960-as évek rádióit idézi. Ez gondolom a Bluetooth technológia korlátai miatt van. Ez az újabb technológiáknál is így van?
Illetve van olyan megoldás, hogy ha akarom vezetékes, de ha akarom nem?Köszi
-
Zaji
őstag
válasz Gzula[HUN] #7123 üzenetére
A Soundcore Q35-re lennék kíváncsi.
-
Ganzer
aktív tag
-
Louro
őstag
Kicsit hozzájárulok a témához. Már 3. napja megvan a Sony WH-1000XM4 . TCL P735-ös tévével nem érezni késést. Simán vált az eszközök között. Ha hívás van, zenét lenyomja és vált hívásra. Ez a multipont nem gondoltam, hogy ennyire kényelmes.
Bár több óra viselés után a fülem megfő, el sem merem képzelni mi lesz nyáron.
Mess with the best / Die like the rest
-
Gzula[HUN]
addikt
Bluedio-ból Turbine (a régebbi verzió) volt nálam, ott is 57mm-es driver volt. Annak kritikán aluli volt a hangja. Csak bass volt, de az is, meg a többi hang is mosott. OneOdio-ből időnként látni (csak) Ali-n A30-ast, az egy nagyon jó ár/érték arányú cucc. A10-es szokott lenni, az már kényelmetlenebb (látszat ellenére inkább on ear), ott is rengeteg a bass, de más hangot is észlelni. Viszont nem skálázódik úgy, mint az A30-as. Cserébe jobb anyagból van.
Soundcore Q sorozat tagjait szokták ajánlani a 30ezres kategóriában (azok is tudomásom szerint bass kiemeltek), esetleg akciós 1More Sonoflow-t.[ Szerkesztve ]
-
válasz S e t h #7118 üzenetére
A Steelseriesnél a dual wireless azt jelenti, hogy egyszerre tud a saját adapterével "gamer" kétirányú, kis késleltetésű kapcsolatot létrehozni (tehát egyetlen PC-vel vagy konzollal) és BT audióval kapcsolódni egy másik eszközhöz (lehet mobil, tablet, BT-os tévé, BT transzmitter vagy akár egy PC BT adapterrel).
-
S e t h
nagyúr
Sziasztok!
Jól értelmezem, hogy a Steelseries fejhallgatók némelyikénél meglévő dual wireless funkció lehetővé teszi, hogy két forrásból érkező hangot pl játékkonzol, telefon egyszerre tudjon fogadni? Játék közben hallgatnék podcastet és ha a technológia alapján ez már adott, akkor gondolkodom a megvásárlásán.
A nova szériát nézem, de abban még nem mélyedtem el, hogy melyik rendelkezik ezzel a funkcióval, a nova 9 biztos, plusz a pro, a 7P nem tudom.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Lamax Noisecomfortot szeretnék váltani, mert nem olyan erős a zajszűrés, és leakel a hang kifelé már közepes hangerőn is.1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Munka közben háttérzaj szűrése, zenehallgatás, asmr menne rajta közben.
30-60k körül. Szeretnék inkább alsó végleteken nézelődni, de ha valami sokkal jobb 50-ért akkor legyen az, sokkal afölé nem akarok menni.
Vezeték nélküli, BT, Galaxy S22, és M1 Macbook
Circumaural. Relative nagy füleim vannak, nem mondom, hogy nagy kell, de a közepes/kisebb circum-ok nekem már suprák.
Mikrofonos
Elfogadható legyen, semmi extra.
BT, és USB-C-n tölthető legyen.
Macbook M1, Galaxy S22, Xiaomi Mi Pad 5
Jó lenne ha összehajtható lenne (hordozható), de nem elvárás annyira. Illetve szemüveges vagyok, és jó szivacs kell legyen hozzá ami nem nyomja szét a fejem. -
Imy
veterán
válasz bonifa333 #7115 üzenetére
+ #7114 Zaji
Miylen árkategóriában keresel?
Én innen sok olvasgatás után az OneOdio Pro-C-t választottam, és nekem eddig maximálisan bevált. Feleségemnek pedig egy A70-et rendeltem, neki is nagyon bejön.
Ha kell tudok hozzá kupont adni, amivel jóval olcsóbban meg lehet venni, mint a feltüntetett ár, és az Aliexpress. Szállítás eddig 2 héten belül itt voltak. -
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Van itt ajánló, amit ki tudok nyitni és megnézni, melyik ajánlott vezeték nélküli?
Köszi
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Egy Bluedio Faith 2 utódját keresem. T7 plus? Mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Megjelenése óta használok egy Philips SHB7000-es fejhallgatót, de ideje lecserélni szegényt, elég viseletes már ránézésre is, illetve az akksi 1,5 éve tönkrement. Ezt azért említettem meg, mert ugyanilyen Bluetooth-os ÉS Jack csatis fejhallgatót keresek, MINIMUM olyan kiváló anyaghasználattal mint ez a kis philips volt megáldva, telóhoz zenét hallgatni illetve kábelen PC-n szimulátorozáshoz, szóval nem lenne baj ha a réginél egy icipicit szélesebb lenne a fülemen. Van mostanában ajánlott darab ami ezeket tudja?
Tegnap vettem egy Roccat ELO 7.1 air RGB csodát, de egyáltalán nem vagyok elégedett, se BT ugyebár, így zene nincs lakáson kívül, PC-hez van kötve, tök nehézkes kapcsolódás, és a Philipshez képest pocsék hangminőséggel. A jel gyenge, egy papírvékony falon át se jó már a lakásban, Elég nagy a valószínűsége h visszaviszem, mert ezekhez képest meg 87 € volt 3 év garira bővítve. Feltettem este a szoftverét, amit egyből 2x kellett updatelni (régi van a honlap linkjén, no komment) majd még mindig nem tudtam használni, mert utána meg Firmware update kellett. Ami persze nem futott le teljesen és tégla lett a fejhallgató, de valószínű ez gyakran előfordulhat, mert van a szoftverben recovery rész.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
erikke17
őstag
válasz csendes #7107 üzenetére
Hmm értem, hát teszünk egy próbát nem egy nagy befektetés ilyen stick
lsg - Hűha hát ezt nem teszteltem TV-n keresztül mivel főkent telefonhoz használom, plusz nem Bluetooth képes a TV mivel ez még "buta" TV Olvastam róla teszteket, valahol tesztelték mekkora a késés ha jól emlékszem.
TV-n keresztül gondolom SBC van arra 170-270ms van írva papíron aztán valóságban mit takarhat.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
lsg
tag
válasz erikke17 #7105 üzenetére
Szia!
Én is gondolkodom egy ilyen vásárlásán, esetleg TV-vel próbáltad már? Az érdekelne, hogy van-e a hangban csúszás.
Még képben van nálam a Sony WH-1000XM4 is. Valaki használ esetleg ilyet tv-hez? Van csúszás a hangban? LG C1 a tévé, ha ez esetleg érdekes.
Köszönöm előre is.
-
válasz erikke17 #7105 üzenetére
Sima BT stick-kel csak a Windows által támogatott codec-ek fognak menni. Bizonytalan, hogy lesz-e AAC támogatás Win10-re, viszont Win11-gyel megy.
Van magyar webshopból is olcsón BT adapter: [link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
erikke17
őstag
Ha már van egy kis aktivitás itt a fórumban lenne egy kérdésem
Vettem egy Sony XB910-et múlt héten, brutálisan tetszik jó áron jutottam hozzá ami a legdurvább sosem hallottam még ANC-s fejhallgatót szóval most én le vagyok nyűgözve
Főként telefonnal használom LDAC kapcsolaton keresztül Spotify legjobb minőségén.
Viszont szeretném asztali PC-n is használni vezeték nélkül.
Úgy tudom vagyis olvastam W10-en nem támogatott LDAC így gondolom marad SBC.
Sima aliexpresses 5.2-es Bluetooth stick megfelel erre?
Előre is köszönöm.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
kaszibat
tag
válasz mefistofeles #7103 üzenetére
Örülök, hogy sikerült! Remélem a fülhallgató hozza majd az általad elvárt szintet.
-
-
kaszibat
tag
válasz mefistofeles #7100 üzenetére
Már nem tudtam szerkeszteni, de ITT is találtam és Imy fórumtárs 25%-os kupont is ajánlott hozzá, esetleg őt privátban keresve tud segíteni.
-
kaszibat
tag
válasz mefistofeles #7100 üzenetére
Ha Aliexpress is játszik akkor itt van!
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Adobe Photoshop
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest