- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
otthoni film-zene- yt videók ...esetleg néha utcára keresek jobb bt fejhallgatót
az ár 40-50k magassága
használt-új vegyesen..mert inkább a hangzásra és a minőségre kerestem rá
a következő listám jött össze:Sony Hi-Res WH-H910N- új
Audio Technica ATH-SR50BT - használt
Audio Technica ATH-ANC900BT -új
Sony WH-1000XM3- használtszerintetek mi a sorrend?
a Sony-k LDAC és a DSEE HX ami jó
az AT jó és megbízható hangzás miatt, de a fenti szabványokat nem tudjákszerintetek ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Spíler
őstag
válasz csendes #6298 üzenetére
Nem néztem el,több helyen láttam 422gr.-ot.Esetleg ők tévednek.
Nekem van egy Scullcandy BT fejhallgatóm és elégedett vagyok vele,nem ajánlom mert a divat fejhallgatókat/fülhallgatókat nem szokás itt ajánlani.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Móci
addikt
Sziasztok! Nagyfiúnak gondoltam húsvétra egy vezetéknélküli fejhallgatót. Utcára is vinné, no meg néha szerintem pc-hez is használná. Első körben OneOdio A70 és Blitzwolf BW-HP2 a kinézett termék. 20 ezer forint alatt van jobb, vagy A70, és nyertem?
Köszönöm!
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
HUF/USD árfolyam és az alkatrészek beszerzése és maga a gyártás is bizonytalan, drágább lett. Most már a HO keresleti hatás átszaladt a piacon, az csak bizonyos típusokat érintett. Várhatóan hosszú távon évi 11-12%-ot nő a piac.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
lorcsi
veterán
visszanéztem az előzményeket, h mennyikért mennek a jobb fejesek (sony, sennheiser..stb)
iszonyat megdrágult minden 2020 óta..
2 év alatt 2x lett az árvajon miért?
HO miatt?eladó: vadi új soundcore motion+
-
válasz #11083776 #6291 üzenetére
Kiváló hangzás, négyféle hangprofil, kiváló anyagok, kiváló formatervezés, kényelmes, de gyenge ANC, nem összehajtható, és nagyon drága. Szóval nem utcai viseletre találták ki. [link][link]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
törölt tag
BEOPLAY HX errol valaki valamit?
tudom,hogy a sony wh-1000xm4 az etalon a csucs de felaron (a technics Technics EAH-A800 kerdeses) lenne b and o -
válasz Blindfish #6288 üzenetére
Ha a Beats Studio3-ra gondolsz, akkor az egy divatcikk is egyben, azért kerül annyiba, amennyibe.
Ha el tudsz menni 60 ezerig és szereted a dübörgő basszust, akkor a Sony WHXB910NB most 56 ezer Ft az Euronics-ban: [link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Blindfish
tag
válasz csendes #6287 üzenetére
Köszönöm ezt a sok információt!
Utána olvastam a JBL 750-nek és eléggé leszolták... Egyik ismerősöm javasolta a Beats studio-t. Na árban az nagy ugrás lenne, de lehet inkább össze sporolom.
TWS valahogy nem jó, munkahelyemen is az van, de nem tetszik ez a bedugós dolog... Marad a over-ear vagy on-ear.
Esetleg az meg már túl sok lenne, már mint a Beats Studio? -
válasz Blindfish #6286 üzenetére
Nem jobb-e egy TWS kondizáshoz, mint egy over-ear fejhallgató? Vagy egy on-ear nem elég?
Ha over-ear és ANC kell mégis:
750BTNC már kicsit elavult, kifutó típus (csak 15 óra akku, BT4.2), JBL 760NC kicsit drágább. Apple okostelefonhoz inkább olyan BT fejhallgatót célszerű választani, ami támogatja az AAC-t. Bár mondjuk a hasonló árú Sony WH-CH710N, ami tudja az ANC-t és van AAC codec is, nem biztos, hogy jobban szól érzésre. A Sennheiser HD 450BT meg már azért sokkal drágább.
Szóval, ha 30 ezerért over ear és ANC is kell, akkor a Sony WH-CH710N-t érdemes felpróbálni, de a JBL T750BTNC, vagy kicsit drágábban a JBL T760NC lehet, hogy jobban bejön.
Esetleg ki lehet próbálni Oneodio SuperEQ S1-et, 50-60 USD, ED-nél 25-26 ezer Ft magyar garanciával, az ANC telefonáláshoz jó, zenéhez kevésbé.
Ezek persze mind az ANC-s fejhallgatók közül a legolcsóbb kategóriába tartoznak.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Blindfish
tag
Sziasztok!
Napokban elromlott a telefonos iOS fülesem, szegény megöregedett. Most viszont egy vezetéknélküli fülest szeretnék vásárolni.
JBL Tune 750 (750BT) néztem ki, árban most olyan 30.000 HUF körül mozog. Kondizáshoz használnám zenehallgatásra. Van róla véleményetek, tapasztalat valakinek?
Köszönöm előre is a válaszotok!
Üdv, Blindfish -
válasz Elemental #6283 üzenetére
Vannak BT fejhallgatók, amiken van FM radio is, de általában borzasztó a hangjuk. Sok mobilban van FM (URH) rádió, de általában sajnos kell hozzá a vezetékes headset antennának, bár vannak kivételek. Ha van otthon Wifi (vagy elég mobilinternet), akkor a telefonon BT fejhallgatóval is lehet az internetes rádiókat hallgatni, ott olyan is bejön, ami az URH-n nem.
-
törölt tag
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Remélem nem rossz helyre tévedtem.
A kislányomnak keresek bt fejhallgatót telefonhoz. Amit szeretnék bele, az a bt, és fm rádió. Létezik ilyesmi? Nem a (hang)minőség az első, inkább, hogy legyen valami.
Tudnátok valamit ajánlani?
Köszi! -
törölt tag
válasz #11083776 #6280 üzenetére
A Technics annyira új, hogy valószínűleg még egyikünknek sincs személyes tapasztalata vele. Nekem a Sony van, az a Bose-Sennheiser vonalhoz szokott fülemnek is jól szól. Sokat repülök vele, a zajszűrése remek, kényelmes hosszú távon is. Nem véletlen lett többszörös tesztgyőztes.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Technics EAH-A800 vagy sony wh-1000xm4 ?
-
Több okból nem lényeg.
Várhatóan a BT SIG audio szabványt végre rendesen összerakják, lesz jó hangminőségű full duplex mód, rendes LE támogatás codec-cel, stb. Vagyis úgyis mindenki lecseréli a BT audio eszközöket.
Másrészt az LDAC igazából csak 990 kbps-en jobb az aptX-nél vagy az AAC-nál, mivel gyengébb a tömörítés, és így kisebb a számítási igény, ami persze korábban a gyengébb SoC-ok miatt szükséges volt. De például az mp3 így is csak 330kbps-ig van, mint audio codec, és a jövőben sem várható, hogy a veszteségméntes formátumok, például FLAC jobban elterjednek. És tegyük hozzá, hogy várhatóan az aptX codec-ek is fejlődni fognak majd, mind késleltetésben, mind hangminőségben, persze ezekhez már új fejhallgatók is kellenek majd.
Szóval az LDAC inkább rétegigényt elégít ki, bár tény, hogy a Sony nagy reményeket fűzött hozzá.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
lorcsi
veterán
Azt ti hogy latjatok, h manapsag hosszu tavon ( 3-4 ev) erdemesebb inkabb LDAC kepes fejest venni ?
Vagy ez az uj szabvany annyira nem lenyeg ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
Nincs ilyen: egy BT audio eszköznél pontosan megvan, hogy milyen profilokat, ezek milyen verzióit, illetve codec-eket támogat. Minden BT fejhallgató támogatja a HFP vagy HSP (a különböző verziók miatt lehet minőségi eltérés), illetve az A2DP profilokat.
Az A2DP profil codec-eknél (SBC, AAC, aptX, stb.) fontos az implementálás minősége, egy Apple eszközről nagyon jó az AAC, olcsó androidos telenonról pedig pocsék, mert utóbbi esetben a gyenge SoC miatt agyon van tömörítve.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
válasz VIICTORE #6271 üzenetére
A BT HFP/HSP profilokkal a gond általában a csalódás a gyenge hangminőség miatt.
Ha mégsem megy, akkor a szokásos dolog ilyenkor az, hogy leválasztod a fejhallgatót a mobilról és minden egyéb eszközről a közelben, a fejhallgatóról leszedsz mindenféle kábelt, kikapcsolod, bekapcsolod és újra párosítod.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Kobe
veterán
válasz pulutodurumo #6273 üzenetére
Az lehet, hogy az apple a mai napig is azt tamogatja (ismerem a minoseget egy LDAC hoz kepest, de ezt most hagyjuk). Csakhogy ennel a konkret headsetnel ugy nez ki a Corsair herelte ki tudatosan az egyebkent sem acelos szabvanyt
Es meg tele a support forumuk hasonlo temakkal
En nem cseszodnek vele, visszavinnem, erre kb csak a dobozara van rairva hogy wireless
-
pulutodurumo
addikt
-
Kobe
veterán
válasz VIICTORE #6271 üzenetére
Eselyesen a legrosszabb kombinaciot valasztottad ki a ket keszulek formajaban.
Telon nagyon nem mindegy hogy milyen bluetooth codecet tamogato eszkozzel kapcsolodsz hozza, ellenben a HS70 BT leirasabol abszolut nem derul ki hogy milyen BT codecet hasznal, aptX, LDAC, vagy mit.
Meg a hivatalos specifikacioban sem lattam erre vonatkozo adatot, igy ez kicsit lutri.Egyeb nem hivatalos forrasokbol azt irjak, SBC es AAC codecet tamogat, ami hat.... Elegge a legalja, nagyon elevult.
En azt javasolnam ha teheted kuld vissza. Ha telefonhoz kell vezetek nelkuli, keress egy minimum aptx et de i kabb ldacot tamogato BT fejest.
Ha a gephez kell egyeb dolgokra, akkor meg a sajat dongleval hasznald.
De szerintem olyat ami mindkettot tokeletesen tudja, nehezen fogsz talalni. -
VIICTORE
csendes tag
Közben rájöttem, hogy nem a fejhallgató mikrofonját kell hangolnom, ugyanis az nem is működik. Telón veszi a beszédet.
A fejhallgatóét nem érzékeli bluetooth-os kapcsolatnál, vezetékkel tökéletes.
Van ötlet erre? Mi lehet a probléma?
Neten gyakori esetnek írják a bluetooth kapcsolatós fejeseknél, és ott általában a telón kell végezni alapbeállítási módosításokat, de egyszerűen sehogy nem működik nekem.
Corsair HS70 bluetooth-ot vettem, mellé van egy Huawei Nova 5T telóm. -
-FLY->
őstag
Sony Hi-Res WH-1000XM4-et vettem végül, valami iszonyat jó minden szempontból.
Ha nagyon bele kellene kötni, akkor szvsz az eq szűkössége, legalább az alsó tartományt kibővíteni, de legalább van eq. Részemről ajánlott termék. -
VIICTORE
csendes tag
Sziasztok,
Vásároltam egy bluetooth "gamer" fejhallgatót (Corsair HS70 Bluetooth) telefonhoz. Nagyon patika, meg minden, viszont be kellene állítani a mikrofonjának az érzékenységét. Gyári app nincs, csak pc-hez. Semmi külsős progit nem találtam hozzá.
Van ötletetek?
"darth vader" effektus van, ami rendkívül zavaró. :\ -
válasz frankdelgado #6266 üzenetére
Játékhoz gamer (vezetéknélküli) fejhallgatók ajánlottak saját USB adapterrel.
-
frankdelgado
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyenem [link] , ha veszek hozzá egy ilyen [link] fejhallgatót, akkor mennyire lesz érezhető a látencia, mondjuk egy rádiofrekis fejeshet képest? Nem nagyon tudom mi is az aptx, csak annyit, h kevesebb kését eredményez. Játéknál érdemes ezzel vesződni, vagy inkább RF ha vezetékélküliség a lényeg?
-
gban
veterán
válasz puritan #6249 üzenetére
Én is hasonlót keresek, vagyis
- vezeték nélküli
- mikrofonos
- nem bluetooth, ez a legfontosabb, valamint hogy 4 érintkezős (vagyis mikrofonos), 3,5-ös jack csatlakozós legyen
- és még olcsó is legyen.
Fülhallgató is jó, bár abból gondolom még kisebb a kínálat ha létezik egyáltalán ilyen.Tudtok BÁRMILYET ajánlani?
Postázást nem vállalok.
-
-
Zsootii
csendes tag
Sziasztok.
Meg éri váltani egy vezetékes Logitech G Pro X-ről váltani egy vezeték nélküli JBL Quantum 800-ra??Üdv. Zsolt.
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Van egy Astro A50 Gen3 fejhallgatóm. Egyik nap még használtam, másnap már nem kapcsolt be. Az Astro programja szerint lemerült teljesen. Azóta feltöltöttem, de nem tudom bekapcsolni és ha leveszem a Base-ről onnantól nem látja. Az is fura, hogy amikor a Base-re rárakom, akkor a töltés jelző gyorsabban villog, mint máskor szokott. Valakinek esetleg valami ötlete, hogy mit tudok kezdeni vele?06-3o/9759I39
-
puritan
csendes tag
válasz Geresics #6252 üzenetére
Én vettem egy A70-et néhány hete. Szerintem nagyon jól szólt, nagyon meg voltam elégedve a hangjával. A kagyló része viszont nekem kicsi volt, és hosszabb használat során nyomta a fülemet. Főleg zenehallgatásra használtam, ezért nem érdekelt, hogy késik-e vagy sem, ezt a részét nem is vizsgáltam.
-
Geresics
addikt
válasz pulutodurumo #6251 üzenetére
Hát, a keretet rugalmasan kezelem, de a 40eFt azért (nekem legalábbis) már túlzás. A másik topikban írtak egy OneOdio A30-at és A70-et. Azokról tudtok valamit?
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
pulutodurumo
addikt
válasz Geresics #6250 üzenetére
A HD2000-nek egész tisztességes hangja van. Neked viszont csak valami gamer fejes lenne jó, mert a BT késik akármilyen jó is.
Viszont jó hangú, wireless, gamer fejes nincs 20e alatt.
Szóval vagy minimum megduplázod a keretet, vagy marad a zsinór."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Geresics
addikt
Most nézem, hogy van vezeték nélküli topik is!
Bemásolom a másik topikból a keresési kritériumokat!1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Kizárólag otthon (mellettem TV-znek, alszanak)
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Videószerkesztés (itt egy példa), filmnézés és játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
<20eFt
4.) Új vagy használt?
Kizárólag új.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Jelenlegi Invotone HD2000-el, és a régi Sennheiser 201-el is nagyon elégedett vagyok, így ezeknél csak jobb jöhet szóba! A túlzó magas hangok idegesítenek.
8.) Honnan vásárolnál?
Pécsi és budapesti boltok előnyben, de jó a webshop is, ha megbízható...
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Adatlap kitöltve, hangkártya: X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
Egyéb:
Az Invotone HD2000-t használtam tegnapig, mikoris egy baleset során eltört. Felmerült bennem, hogy újra ezt vegyyem, de elkezdett bennem motoszkálni, hogy akkor már lehetne vezeték nélküli is! Van olyan, ami legalább ilyen minőségű, nincs csúszás a hangban, és nem gabalyodok bele a zsinórba?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
puritan
csendes tag
Neked ezekkel az igényekkel könnyű dolgod lesz, mert manapság alig találni olyan fejhallgatót, aminek elég nagy a fül körüli része, és egy felnőtt embernek belefér a füle.
Én a helyedben a gamer fejhallgatók irányában mennék el, aminek külön száj elé lógó mikrofonja van. Amelyiknek a kagyló részén van a mikrofonja nem fog tudni megfelelő beszélgetési minőséget produkálni.
Ha fontos a nagyobb hatótáv, viszont nem fontos a magas minőségű zene, akkor meg lehetne próbálni nem bluetoot-os, hanem rádiófrekvenciás változatot. Az ilyeneknél viszont sokan panaszkodnak alapzajra, amit nem lehet kiküszöbölni. -
Vitee
aktív tag
-
-FLY->
őstag
Tovább lépnék a marshall major hármasról, valami olyan kellene, ami a fület körül öleli és 100k körül megvehető üzletből. Rock, egyéb akusztikus zenékhez kellene.
-
Tika6
tag
Sziasztok,
vezeték nélküli mikrofonos fejhallgatót vennék:
- csak melóra, beszélgetésre, szóval nem kell szipiszupian szólni benne a zenének. Kb. napi 1 óra használatra
- egy kétszobás téglalakásban bárhonnan működjön
- mikrofonja legyen némítható
- semmiképp nem akarok nagy bumszli fülest. Plantronics Blackwire C3220-as vezetékesem teljesen oké, de pl. Plantronics Voyager Focusnál már félek - nem túl nagy ennek is a füles része? :|
- azt gondolnám, hogy 30e-ből meg kéne tudni ezt ugrani, de ha nem, akkor 50e-ig el tudok menni
köszönöm szépen -
kisskd
tag
Sziasztok!
Én is fejhallgatót keresnék, nyilván.
Röviden:
- over-ear, nagyobb fülméretre
- BT
- főként háttérzene hallgatás (vegyesen, vmi hétköznapi, aminek van dallama, és ritmusa)
- ANC (irodai zaj)
- késleltetés mérsékelten fontos, néha filmeznék vele, és akkor sem a heti moziélményt keresve
- ár passz (ami először használható)
Hosszabban:
Over-ear verzióban, fél-dumbó fülekre, BT csatlakozással keresek, főleg irodai háttérzenének (amit dob a spotify), másodsorban ritkábban filmezgetni kicsit. Ha van olyan ANC, ami segít az irodában, annak örülnék (inkább telefonálgatás, mint gépzúgás jellegű a probléma ). Nem vagyok tök süket, de éppen audiofil sem, egy Sony WH-XB700-ra már nem fintorgok nagyon, csak tartósan nem kényelmes. Akción felbuzdulva vettem Sennheiser HD 4.50-et, de ehhez meg túl sok bennem az elefánt, csak belehajtogatni tudom a fülem. Árban egyértelmű elképzelésem nincs, nem ez fog csődbe vinni asszem, de a lélektani határom relatív alacsony, viszont azt már megtanultam, hogy a szar a legdrágább, szóval kb. a "legolcsóbb már jól használhatót" keresem. -
godjopet
tag
válasz godjopet #6218 üzenetére
És akkor az ígért BlitzWolf BW-ANC5 beszámoló:
Ez a TESZT elég részletes, így inkább csak arról írok, amire a szerzője nem tért ki, vagy amiben nem értek vele teljesen egyet. Így sem leszek rövid.
Banggoodról rendeltem, EU priority line-nal 8 nap alatt érkezett meg, 19.800,- forintot kóstált és átvételhez már nem kértek külön vámkezelési díjat.
Harmadik napja használom, összesen kb. 13-15 órát nyúztam. Ennél hosszabb távú tapasztalat szerintem nem is kell, mert ha netán be is kellene járódnia, én is hozzászoknék és nem hallanám a különbséget. Akku, fülpárna tartóssága stb. tapasztalatok meg csak jóval később lennének relevánsak, annyit most nem várok ezzel a véleményezéssel. Kipróbáltam viszonylag sok környezetben (metró, forgalmas út, pub, csendes szoba stb.) mindegyik funkcióját. 384 kbps mp3 zenék voltak a tesztalanyok, főleg igényesebb metálzenék, de próbáltam több műfajt is a podcast-től a trap-en át a klasszikus zenéig.Anyagok, méretek: A fülpárna brutál jó minőségű (szerintem zselé van benne), a bőrimitáció is nagyon élethű, női bőrhöz hasonló érzetű.
Mérete nekem pont jó, de egyeseknek könnyen kicsi lehet. A fülpárna külső méretei: 85x92 mm, belső méretei: 42x53 mm, mélysége 17 mm.
A műanyagok tényleg nagyon jók, ujjlenyomatok sem látszódnak rajta. A fejpánton is kellően rugalmas a puha hatású műanyag (szilikon?), de nem rojtosodik hajtogatáskor.
A pánt mérete tökéletes, átlagos méretű fejemhez középállásban passzol és kb. 3 cm-es állítási lehetőség van oldalanként. Jó az illeszkedése és a szorítása kényelmes, kocogásra is bőven alkalmas (ha valakinek ez eszébe jutna).Alap működés: a BT nem késik, vagy csak nagyon minimálisat. Videóban beszédnél teljesen észrevehetetlen a csúszás, gyors gitárjátéknál talán érzékelhető néhány ezredmásodperc
(erre zenészek nagyon kényesek), de ez még a bőven belefér kategória.
A gombok (mikrokapcsolók!)lenyomás-érzete optimális. Lehet hogy csak még szoknom kell, de a méretüket kicsit kicsinek érzem, a jobb oldalon 3 van egymás mellett, még tapogatózva keresem a középsőt. A hangerő gombok track léptetésre alkalmasak (hosszabban nyomva).
Az impedancia 90 dB, ettől tartottam kicsit hogy kevés lesz. Youtube zenéknél valóban elő is fordult, hogy keveselltem a hangerőt. De ahol szoftveresen volt lehetőségem turbózni (pl. AIMP), tudtam még egy kis kraftot kiszedni belőle torzítás nélkül (eszemben sincs max hangerőn használni, de néha azért kedvem támad kicsit megdurrantani egy-egy zenét, nem árt ha képes rá a hangszóró). Fogalmazzunk úgy, hogy ki tudok egyezni a nem túl dobhártyaszaggató teljesítményével, de a kellemes meglepetés ezen a téren elmaradt.Extra funkciók: Az fícsörök' váltását bemondja a fülbe (Basic-mode, ANC-mode, Transparency mode). Nincs összehasonlítási alapom, de túlságosan nem estem hasra tőlük.
A Basic és a Transparency között nincs túl sok különbség, mintha az alap működésnél is bekeverne elektronikusan némi külső zajt. Az ANC határozottan működik, de lehet hogy naív voltam, mert valahogy mégis többre számítottam. Lehet, hogy ennél több hang kioltása már lényeges minőségromlással járna, nem tudom.
Ha a Basic mód is teljesen néma lenne, talán kevésbé tűnne hatékonynak az ANC mode is, valamiért - talán tévesen - ez a gondolat fészkelte be magát a fejembe.
Mindenesetre a hevesebb fejmozgást nehezen veszi. Ha szereted rázni a fejed , kapcsold ki az ANC-t, mert erre nincs felkészülve, élvezhetetlen lesz a zene.
Az infra jól működik, és bár nem esett volna nehezemre gombot nyomni sem helyette, ez így szuper kényelmes és legalább biztosan nem az asztalon bömbölve fog lemerülni az aksi.A cikkíró kitér a veszteségmentes átvitel hiányára. Kipróbáltam .flac audióval, átvinni átvitte és lehet hogy nem veszteségmentesen, de én éreztem némi minőségjavulást, főleg a magas hangoknál (cineknél). Precízebb tesztet nem végeztem ezen a téren.
A lényeg számomra, hogy a hangképe valóban kiváló. Equalizerrel finom állításokkal tudtam még egy picit javítani a dinamikán, de az alap hangja is nagyon jól kiegyensúlyozott.
Volt már dolgom félprofi/profi vezetékes fejhallgatókkal, de wireless-ekből még csak egy régebbi jeladós AKG-t használtam tartósabban.
Összességében 8/10 pontot adnék ennek a Blitzwolfnak, de ha az olcsó 60,-USD vételárat is figyelembe veszem, akkor tőlem is kap egy erős 9-est.[ Szerkesztve ]
-
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Egy régebbi AKG 864MHz-es wireless fejhallgatót próbálgatok. Mindhárom frekvencián van egy határozottan hallható súgó alapzaja. Főleg ha full hangerőre állítom a potméterét...
Ezek alapból ilyenek, vagy ennak a példánynak van valami baja?
Azt gondolnám, hogy egy 50e Ft. körüli eszköznek nem kelle ezt produkálnia... AKG T940 AFC a típusa egyébként. -
fattyu
veterán
válasz csendes #6239 üzenetére
sajnos amugy ugyanaz fejhallgató bluetoothon csatlakoztatva pchez és telefonhoz is.
pcn tök semmi panasz a hangra teamsen se skypon.
telefonhíváson folyamatosan kaptam hogy kaputelefonról hívok e.
és ezek totl bt fejesek. shure philips sony édesmindegy. mobilon trágya, gépen tök vállalhatóa hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
válasz Padree.c2 #6236 üzenetére
Azt nem írtad, hogy elsősorban mihez keresed a fejhallgatót. Ha telefonhoz, akkor nincs olyan BT fejhallgató, aminek "jó" lenne a mikrofonja, ezt a jelenlegi HFP/HSP BT profilok sajnos nem teszik lehetővé. A Gamer vezetéknélküli telefonok akkor jöhetnek szóba, ha csak PC-hez vagy notebookhoz kell.
[ Szerkesztve ]
-
Roadblock
újonc
Sziasztok, azt szeretnem kerdezni tudnatok olyan vezetek nelkuli fulest ajanlani ami nem keslelteti a hangot? Film nezesnel eleg zavaro tud lenni.
Elore is koszonom a valaszokat. -
puritan
csendes tag
válasz Csongor Oszt #6234 üzenetére
Hát csodálkoznék rajta, ha bárki is hajlandó lenne egy ilyen apró kütyü szétszedésével foglalkozni. No meg az összerakásával is.
Nekem volt (van) egy ős TWS-em, X2T a neve, annak az egyik oldalában az akku adta meg magát. Ha szét tudom szedni, jó eséllyel kicseréltem volna benne az akkut, de egyszerűen kívülről megbonthatatlan volt. Szétdrincsolni meg sajnáltam. Azóta is megvan... nem tudom minek.. Mai szemmel nézve újkorában is hulladék egy cucc volt.
-
Csongor Oszt
csendes tag
válasz puritan #6232 üzenetére
Régebben én is óvatos voltam a drágább eszközök rendelésével külföldről, de nem akartam 40 ezret fizetni egy magyar webshopban érte + szállítási díj, mint a fillérbaszás csimborasszója (a Q35-ért meg 55 ezret kérnek, miközben az 115 €).
Gondoltam, ha direkt a gyártó honlapján rendelem (ingyenes szállítással), probléma esetén is gördülékeny ügyintézés lehet.
Eddig a Goboo-nál volt egy reklamációm, spanyol Xiaomi +ecosystem shop, néhány nap használat után meghalt a jobb oldali 1more Omthing AirFree 2 fülesem. Néhány emailváltás után visszautalták az árát 🙂
Most azon gondolkodom, valahogy meg kellene javíttatnom 😄 -
McLaca
őstag
válasz MrSealRD #5483 üzenetére
Ha még emlékszel rá...
Töltötted a HD605-öt "rendes" töltővel, vagy csak PC-re/notebookra dugva? Mert olvastam pár furcsa kommentet, hogy nem lehet csak számítógépről tölteni - a leírása is azt említi, hogy töltéshez számítógépbe dugjuk - és egyesek szerint azután nem töltött többé, hogy rádugták töltőfejre. Ezt azért furcsállom, mert az eszköz maga választja meg az áramot, és számítógép USB-jén sem csak 500mA jelenhet meg... Szóval ha még emlékszel rá (esetleg a csere is ez a fejes lett), akkor légyszi'!
Köszönöm!A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
puritan
csendes tag
válasz Csongor Oszt #6184 üzenetére
Egyre jobban tetszik nekem ez a fejhallgató, minél több infót találok róla.
Nem akartam külföldról vásárolni, de gondolkodom rajta. -
Csongor Oszt
csendes tag
válasz godjopet #6229 üzenetére
Szia!
A hónap 30 napjából 20 napon van akció, így ha 80 € az ár, érdemes várni néhány napot ( én november óta követtem az árazást, 64 alatt nem volt, 64-70 € között szerintem ajánlott vétel, akinek megfelel az ársáv. 3 hete van meg, eddig rendben működik. Remélem, tudok vele hosszabb távra tervezni).
Kíváncsian várom a BW ANC 5 beszámolót! -
puritan
csendes tag
Ennek a maláj srácnak a youtube csatornáján töméntelen fejhallgató tesztet lehet találni. Főleg TWS-eket, de van más is.
-
puritan
csendes tag
válasz Csongor Oszt #6225 üzenetére
Nekem is tetszik ez a fejhallgató, de most már 80$ (közel 30 000Ft).
Bár ha valami normálisat akarok, a 20 000-es felső határt meg kell toldani egy kicsit. -
puritan
csendes tag
Néhány napja megérkezett az új BlitzWolf BW-HP3 fejhallgatóm, amit a visszavitt Oneodio A70 helyett rendeltem.
Sosem volt még semilyen BlitzWolf termékem, de sok jót olvastam, hallottam erről a márkáról. Nos... ezzel a termékkel nem fogják a jó hírnevüket öregbíteni.Az A70-el az volt a fő, és egyetlen problémám, hogy nem fért be a fülpárnájába a fülem, és nem tudtam megbékélni vele, hogy nyomja. Kifejezetten azért választottam ezt a típust, mert a BlitzWolfnak inkább hosszúkás, ovális párnái vannak, nem kerek, és mélyebb is egy kicsit, így ebbe már szűken belefér a fülem. Ez a része rendben is lenne. A dobozában a fejhallgatón kívül van még egy néhány centis USB töltőkábel, azon kívül semmi. Nincs hozzá 3,5-es jack kábel sem. Mivel az enyém valahol el van veszve, ezt a funkcióját nem is próbáltam ki.
BlitzWolf BW-HP3-ról szóló véleményeknél volt egy fazon, aki nagyon lehordta a cuccot, de nem csak az árukeresőn, hanem egy csomó külföldi oldalon is. Sajnos azt kell mondanom, hogy szinte mindenben igaza volt.Felsorolom én is a tapasztalataimat.
- A bluetoth 5.0-ás, a csatlakozás teljesen rendben van. A hatótávolsága talán egy lehelletnyivel kevesebb mint az Oneodio-nak, de így is bőven megfelelő.- A fejpánt túl van méretezve, teljesen összetolt állapotban sem érinti a fejemet, ezért a fejhallgató folyamatosan csúszik lefelé, így a fülem szépen összegyűrődik a fejpárnában.
- A hangerőszabályzó gombok fordítva működnek, mint ahogyan kellene. Rövid nyomásra zeneszámot léptet, hosszú nyomásra hangosít, vagy halkít. Emiatt a kívánt irányba rendszerint túltolom a hangosítást-halkítást. Egy kicsit módosítani a hangerőn lehetetlen.
- A hangja. Egy ideig ismerkedtem vele, de nem éreztem azt, amit az A70-nél, hogy ez piszkosúl jól szól. Valahogy nyomottnak, és tompának éreztem az egész hangzásképet. A basszus rendben van, de a többi tartománnyal valahogy nem tudtam kibékülni. A hangszerek hangját nem nagyon lehet különválasztani, mert a középtartomány egy összefüggő katyvasz. Elkezdtem az equalizerrel játszani, és rájöttem, hogy a fejhallgatóban egyáltalán nincsenek magas hangok. Nem csak, gyengébben szól, mint ahogyan kellene, hanem NINCS. 10-12kHz-től fölfelé az equalizert akárhova tolom, nem reagál rá semmit. A cintányért pl. alig-alig lehet észrevenni a zenében, pedig a dobos szorgalmasan püföli.
- Van egy előnye is, ócsó vót. :-) TV-hez, híreket hallgatni esetleg jó lehet, de akinek ez zenehallgatásra megteszi, annak nagyon minimális igényei vannak.
-
lorcsi
veterán
yt reklám része dobta fel tegnap egész este ezt a márkát: [link]
a Flagship ANC-re adnak akciót, bár az amazonon ugyanez csak 100$...
annyit ír h tudja a Apt-X HD-t...de a többiről egy szót seennyiért mondjuk az ismertebb márkákból is bőven kapni..és az mind kevésbé kockázat
LDAC képest is kapni...[ Szerkesztve ]
-
Padree.c2
tag
Sziasztok, 2 db fejhallgatót keresek. Mindegyiknek a felhasználása zenehallgatás, emellett skype és egyéb voip beszélgetések bonyolítása, akár napi több órában. Felhasználás: beltér. ANC nem igény, ami fontos viszont az a mikrofon élethű hang visszaadása (nem szeretnénk robotként hallatszani a másik oldalon). Akkumulátor legalább 4-6 órát bírja egy feltöltéssel, és egy ebédszünetnyi időben (1/2 óra) lehessen beletölteni még ugyan ennyit.
Az egyikre 30 k HUF körül költenénk, a másikra kb. 60 k HUF-ot. Az ár valamelyest képlékeny, ha pár ezer Forinttal többért sokkal többet lehet kapni. Új, Magyar beszerzésben gondolkodunk és a fent írt árak bruttóban értendők. Nincs márkapreferenciánk. A 60 ezrestől már elvárnám azt, hogy 2 eszközhöz is lehessen csatlakoztatni (telefon - android, laptop - win), de ha az olcsóbb is tudja, akkor szuper. Ha valamit nem írtam le, kérdezzetek bátran és előre is köszönöm, aki idejével, szakértelmével érdemben tud segíteni a választásunkban.Pp. ♠
-
lorcsi
veterán
válasz Csongor Oszt #6222 üzenetére
Szia
Meg tudnad merni a parnak kulso szeleit es a belsot?
Hany cm-esek ?Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
godjopet
tag
válasz Csongor Oszt #6219 üzenetére
Köszi a tippet. Az Anker cuccairól jókat olvastam, hiszek neked is, hogy ez is egy jól sikerült darab. De ez még lengyel raktárból szállítva is 30+ ezres kategória, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Eddig használtam egy akkoriban is igen olcsónak számító Superlux HD662 evo VEZETÉKES fejest amit eléggé szerettem néhány kis "hibáját" leszámítva...
Viszont most erősen vaccilálok, hogy mi legyen a következő darab és a szívem és egyre többször igényeim is (meetinget lehet hallgatni közvetlen a fejemben ha éppen hát más hol vagyok nem a gép előtt ) van affelé, hogy VEZETÉK NÉLKÜLIre váltsak.
Persze az is fontos, hogy MIKROFON is legyen benne.
Kegyetlen rég használtam vezeték nélküli fejest, akkor még főleg azok voltak a "menők" aminek volt egy külön infra vagy akármi csoda szórója amit a deviceba kellett dugni .... stbFelhasználási körök, igények:
- A fentebb említett mikrofon mindenképp tehát HEADSETet keresek
- Fülre TELJESEN illeszkedő (mint a SuperLux hd662 evo-m volt)
- Alapvetően vegyes felhasználásra lenne. Mivel egyaránt MUNKÁHOZ, ZENÉHEZ és SZABADIDŐMBEN játékhoz is használnám. De azt ki kell emelni, hogy nem ultra mega giga hardcore gamingre ! Zene terén viszont azért legyen egy korrekt hangzása, bár főleg klasszikus technokat hallgatok néha néha becsúszik egy-egy rap, hip-hop és még rock is.
- Korrekt akksi idő (főleg akkor fontos, ha nem tudom használat közben tölteni!)
- Kábelre dugva is tudjon működni:
- Jack
VAGY
- USB-C, ez esetben viszont tudjon tölteni is akár ! (Ez főleg gépre dugva lenne a fontos)
- Utcai környezetben nem hiszem, hogy fogom használni, mert arra már van megoldásom
És hát a lényeg.... Mennyi rá a suska:
20 ezer forint nagyon - ismétlem - NAGYON max 25 ezer forint...
Persze nem tétlenkedtem és néhány modellt kinéztem Én is:
[ASUS TUF GAMING H1 Wireless]
Bár ugye azt mondtam nem hárdkor gamingoló vagyok de ami ennél kifejezetten tetszik az a 7.1 .. Viszont azt a dongle-t nem teljesen értem, hogy minek
[TCL ELIT400BT]
Korrekt.. Egyszerűen csak korrekt, egyszerű kinézet, semmi csicsa ha úgy van akkor szívesen felveszem utcára is.
[Sennheiser HD 350BT]
Szintén korrekt minden, ami hátránya a fentebb említetett TCL-el szemben a kevesebb akksi idő és az ára.
Ki mit gondol az általam kinézettről ? Esetleg van valami más javaslat a fentebb írt paraméterek alapján ?Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
-
godjopet
tag
válasz puritan #6166 üzenetére
Teljesen hasonló igényekkel keresek én is fejest. Én is a BW-HP2-vel szemezek és engem is az érintőgombok bizonytalanítottak el.
Van viszont egy másik BW, ami most akciós Banggoodon, így már 20k alatt van. BW-ANC5 a pontos típus. Itt egyedül az összehajtogathatóság hiánya fura kicsit, de talán nem is lesz szükségem erre a funkcióra.
Az ANC és Ambient funkciók elég jól hangzanak, de én vsz ezek nélkül is simán el tudnék lenni. Kérdés, hogy a dupla ár (HP2-höz képest) ezen funkciók miatt indokolt, vagy esetleg anyagminőségben vagy hangzásban is tud-e többet a HP2-től. Mivel itthon ez csak 40k körül elérhető, sajnos csakis a Banggoodos vásárlás jöhet szóba, így sajnos nem számolok a 14 napos elállási joggal, ahogy te tetted. Ezért tök jó lenne, ha valaki meg tudná erősíteni, hogy tényleg jobban megéri őt választani. Köszi.[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz Gzula[HUN] #6213 üzenetére
a + párnákmiatt simán lehet, h jobb fejest is kapni már
Kobe:
próba nélkül iylen értékű fejest..nem mernék megvenni
volt egy régi senhi fejesem...az is nyomat a fülem..akkor megfogadtam..csak oylat ami beterítiMÁS:
mire jó az NFC chip egy fejes esetében ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
Gzula[HUN]
addikt
Ugyanaz a párna van a Pro-C-n, mint a Pro-10-esen. Nem a legjobb. Viszont a gyári Pro-50-es párnával elég jól lehet tunningolni. Itt láthatod látványosabban a különbséget a 2 fajta párna között. Hangban is jobb (elsősorban), meg kényelemben is.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz puritan #6201 üzenetére
ennek mintha nagyobb lenne a párnázata Oneodio PRO-C-
ez is egész jónak tűnik AT anc500btbk
meg : Audio-Technica ATH-SR30BTeladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
-
puritan
csendes tag
válasz cyber86 #6193 üzenetére
A Haylou GT1 az Edigitalban le van árazva 6000-re. Szerintem ettől olcsóbban elfogadható minőségű TWS-t nem nagyon lehet venni. Még kínából sem.
-
puritan
csendes tag
válasz cyber86 #6193 üzenetére
Nekem a kettő közül a Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2-ről van némi tapasztalatom. A fiamnak van ilyen, és próbáltam már néhányszor. A TWS-ek belépő kategóriája, de ennek ellenére teljesen élvezhető zenehallgatást tesz lehetővé. Basszus nem sok van benne, és nekem az volt a benyomásom róla, hogy teljesen jól működik, tudja azt amit az áráért el lehet várni, de teljesen jellegtelen fülhallgató. Kipróbálás után se azt nem éreztem, hogy katasztrofálisan rossz lenne, de azt sem, hogy nagyon jó.
Nekem egy Haylou GT1-em és egy GT2-m van. Ezek is Xiaomi származékok. A GT1-et még vagy három éve vettem az e-bayen 5000-ért. Az akkori kocsimban még nem volt kihangosító, és telefonáláshoz szántam. Erre teljesen jól tudtam is használni. Aztán rájöttem, hogy ennek a kis vacaknak brutálisan jó hangja van. Telt, bársonyos a hangzása, és pont annyi basszus van benne amennyi kell. Számomra azóta is ez az etalon. Csak az érintőgombokkal nem tudtam megbarátkozni. Próbáltam azóta 30 ezres Sonyt is, de hangzásra nem volt jobb mint a GT1. Gondoltam, ha ez így bevált veszek egy GT2-t, mert annak nem érintőgombja van. Sajnos ez nagy csalódás volt. Hangzása meg se közelítette az elődjét. Szerintem ezeknél nem mindegy, hogy milyen egyedet fog ki az ember.
-
puritan
csendes tag
válasz puritan #6166 üzenetére
Nagyon köszönöm, akik tapasztalataikkal segítettek eldönteni, hogy milyen fejhallgatót vegyek.
Végül megvettem a Oneodio A70-et. Erről számolnék be, ha valakit érdekel.
Nos a fejhallgatónak teljesen rendben van a hangja. Első kipróbáláskor nagyon megörültem neki, úgy gondoltam, ez tökéletes lesz nekem. A magas, és közép tartomány is nagyon rendben van. A mélyből én még egy nagyon kicsit tettem volna bele, de ha olyan zenét hallgat vele valaki, amiben a basszusnak nincs kiemelt jelentősége, hibátlan a masina. Equalizerrel próbáltam ezt korrigálni, de valóban csak egy nagyon kicsit kell tolni hozzá a mélyből, mert több már zavaró. Van benne erő is, nagyobb hangerőn is tökéletesen tiszta marad a hangzása.
A bluetooth hatótávolsága is nagyon jó, lakáson belül a harmadik helyiségben, a számítógéptől 7-8m-re kezd szakadozni a hangja. Az akkumulátorról érdemben nem tudok nyilatkozni, mert még talán 10-12 órát használtam, eddig eszébe sics lemerülni.
Egy tesztben olvastam, hogy vezetékkel sokkal jobb a hangminőség, mint bluetooth-on. Nos én ezt nem tapasztaltam, nem érzek különbséget a kettő között.Egy valamivel nem vagyok csupán megelégedve, mégpedig a méretével. Akármennyire is over-ear-nek árulják, nekem ebbe nem fér bele a fülem. Lehet, hogy túl nagy elefánt méretű füleim vannak, de számomra akkor is kényelmetlen. Hosszabb viselésnél már nyomja a fülemet, és hiába igazgatom, nem használ semmit. A fülpárna anyaga, hangszigetelő képessége teljesen jó, csak egy kicsit nagyobbra kellett volna csinálni.
Úgy döntöttem, megpróbálom a 14 napos elállási jog keretében visszavinni, és egy másikat választok helyette.
A következő kiszemelt a Blitzwolf HP3 lesz. Nem baj, hogy harmad akkora akku van benne, de remélem nagyobb lesz a mérete.Más.
Nem tudjátok, hol lehet fejhallgatókat élőben kipróbálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% Brutális i7-13700H 14Magos! 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest