- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz tknof1871 #6998 üzenetére
Van multipoint a Sony WH-CH710N-nél, de a két készüléknél két különböző profilt kell használni, tehát az egyik készüléken HFP/HSP,( headset) a másikon A2DP (zenehallgatás) lehet.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
Csapatunk számára keresünk egy jó vezeték nélküli fejhallgatót az új open office-ba. Fontos szempont, hogy akítv zajszűréssel rendelkezzen, fül köré ülő legyen, hosszú órákig lehessen viselni. Jó lenne ha vezetékkel is lehetne csatlakoztatni, ha esetleg lemerülne. Cisco és jabra-át néztünk, de a kollégák visszajelzései alapján ezek kényelmetlenek és funkciójukat nem töltik be, így nyitottak vagyunk a többi márka megoldásaira is (pl.: sony, bose, koss, akg, jbl etc...). Ami NEM szempont, nem kell integrált app támogatás (jabber, teams, slack etc..)
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Open office, nagy zaj szennyezetséggel
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Meeting, az emberi hang kiemelés fontos
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Mivel cég állná cechet és pontos keretet nincs megadva így arra kérnélek benneteket hogy 50k-150k között egy pár jó opciót mondhatnátok
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural - Fejen támaszkodó fül köré űlő
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Aktív zajszűrés, mikrofon a meetingekhez, órákig tartó viselet
8.) Honnan vásárolnál?
mindegy -
tknof1871
őstag
válasz GrotESC #6691 üzenetére
Üdv!
SONY WH-CH710N 27 990 Forint (44 000 körül lenne).
Eddig kényelmes szemüvegben is.
Kellemetlen meglepetés, hogy ez nem tud egyszerre két eszközhöz kapcsolódni úgy, mint a Redmi Buds 3 Pro (kb. 20 000 Forint). Csatlakozik a PC-hez (Windows 10) mint zene lejátszó és a POCO telefonhoz, mint telefon (nincs média). Az SMS vagy az ébresztés se jön át a POCO-ról.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Imy
veterán
válasz Gzula[HUN] #6996 üzenetére
Jobb a párnája az A70-esnek, és valamiért tapintásra inőségibb az egész.
-
Gzula[HUN]
addikt
Ugyanolyan fejpántjuk van, ezt a "minőségibb" részét ezért nem értem. A70-esnek nem tudod a párnáját kicserélni egy jobbra, ergo a hangja nem lesz jobb. A Pro-50-es párnával meg 1 kategóriát ugrik a hangzása felfelé, amire fel lehet rakni. Vezetéke meg mind a kettőnek alsó polcos. Normális vezeték OneOdionál a Monitor 60-assal kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
Az A30-as. Ha még találsz, mert a napokban alin még volt, de már ott se találom. Olcsóbbak közül meg azt, amit lehet tunningolni az OneOdio Pro-50-es memóriaszivacsos párnájával. (Ez is az, csak más néven . Tuti, mert rendeltem belőle.)
[ Szerkesztve ]
-
válasz hibavissza #6991 üzenetére
M1 Mac-hez LDAC? AAC, sőt aptX is megy vele [link], de LDAC támogatáshoz kell egy BT transzmitter (vagy DAC ami BT transzmitterként is működik [link])
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Geza26
senior tag
Szisztok!
Nézegetem a Oneodio vezeték nelküli fejhallgatókat.
Melyik lenne a legjobb választás ha a felhasználás youtube, filmnézés, spotify?
(milyen gyorsak ezek a fejhallgatók? gondolok arra, hogy káshet a hang egy filmnél a vezeték nélküli kapcsolat miatt?)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Géza
-
hibavissza
veterán
LDAC fejesben van valami best buy? AKG K92-őt nyúzok egy M1-es Mac-kel. Hallottam már ennél a kombónál jobb hangot, de az már nekem irreálisan drága lett volna. Viszont ez alá sem mennék kényelemben, hangminőségben, de szívesen elhagynám a drótot.
-
kutyek
senior tag
válasz csendes #6986 üzenetére
Árnyalnám, hogy tipikusan, de nem feltétlenül rossz választás a BT lossless audio hallgatására (ld. előző hsz).
Tény, hogy szigorú értelemben alkalmatlan, hiszen elvileg sincs meg a megfelelő sávszél még 44k/16-hoz sem - másrészt kevés olyan anyagom van, ami lényegesen 1Mbps feletti sávszéllel rendelkezik (ami kb. az LDAC felső korlátja). Én 100k HUF kategóriás IEM-mel sem hallottam különbséget (tökéletes csendben) a wire vs LDAC között. Amit ezzel szemben mindig meghallok (akár MP3, akár lossless, akár BT, akár wire), hogy pl. be van-e kapcsolva a crossfeed a fejhallgatón, vagy a basszus korrekció (PEQ) a hangfalak esetében.
Én örömmel hallgatok lossless anyagot LDAC kodekkel, és ugyan biztosan mérhetően jobban szólna, ha az eredeti digitális stream-et adnám a monitoroknak, de abban is biztos vagyok, hogy ahol én hallgatom, ott a mérvadó jelszintek mellett elhanyagolható, de inkább zéró a hallható különbség.
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
válasz Yodafon #6984 üzenetére
én nem így gondolkodom. szerintem:
1. Ha jó az MP3 (jó enkóder, hibátlan forrásanyag, magas minőségi beállítás), akkor szerintem otthoni viszonyok között hallhatatlan a különbség. Én csak "minőségbiztosítási" okokból használok flac forrást, mivel így kizárt, hogy el legyen szúrva a kódolás. Ahhoz lusta vagyok, hogy az összes lossless cuccomat tömörítsem, nem olyan drága a HDD.2. Ettől függetlenül szerintem ha BT audio, akkor aptx-HD vagy LDAC, vagy ami hasonlóan jó minőségű. SBC és sima (nem HD) aptx cuccaim mindig picit zajosnak tűntek.
A fenti két pont egymástól teljesen független sztem.
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
válasz csendes #6987 üzenetére
Nem, a szobában natív digitális aktív monitorokat használok (natív digi = az analóg inputot először digitalizálja, a kersztváltás pedig DSP-vel megy). Ez a cucc maga is BT vevő, de aptx-HD a legjobb kodek, amit támogat. Én pedig LDAC alá nem adom, ezért inkább egy plusz kütyüvel SPDIF-re fordítom az LDAC-ot.
-
-
válasz Yodafon #6984 üzenetére
NIncs kétszer kompresszió. A BT codec a nyers audio stream-ből kódol. Az más kérdés, hogy a nyers audio stream honnan jön (például egy tömörített audio formátum dekódolásából)
Ha valaki veszteségmentes FLAC-ot (free lossless audio codec) akar hallgatni, akkor a BT rossz választás. Ebben a tekintetben a 990 kbps bitrátájú LDAC codec a legkisebb kompromisszum.[ Szerkesztve ]
-
Ganzer
aktív tag
válasz Pancsermeste #6980 üzenetére
Sony wh-1000xm4-el rendelkezem, bluetoothos és jack bement is van rajta.
-
Yodafon
senior tag
-
kutyek
senior tag
válasz Yodafon #6981 üzenetére
Én az LDAC-ot hasonlítottam össze több jobbfajta fülhallgatóval a drótos setup ellenében, és számomra transzparens. Így a szobai "hi-fi" rendszert is egy BT-Spdif (digitális) adapterrel hajtom. A rendszer tud natív BT-ot is, megmondom őszintén, az aptx-HD kodekkel (natív LDAC nincs) sem érzek különbséget. Szinte csak lossless anyagokat hallgatok. Multitone tesztekben, legmagasabb minőségi beállításokkal kb. 70dB dinamikát tud a kodek, nálam a környezeti zajszint (=csend) és a max hangerő között kb 55dB van.
Nálam bevált az LDAC, viszont sima (nem HD) aptx és SBC esetében úgy éreztem, van hallható minőségi különbség. -
kutyek
senior tag
válasz Pancsermeste #6980 üzenetére
Persze. Sony XM3-mal használtam, tudtommal az utódai is tudják. Ugyanígy az ATH-M50X BT változata is tudja, és még sok más BT fejes is...
-
Yodafon
senior tag
Hogy mukodnek ezek a Bluetooth-os codecek?
Ugye sima aptX/SBT/AAC vesztesegesen tomorit. Akkor ez azt jelenti hogy ha van egy zenem ami mp3-ban van akkor a studio felvetel ota 2x lesz attomoritve mire a fejhallgatoba er?
1x mikor mp3-ba kerul
1x mikor BT kuldes kozben?
Azon gondolkozok erdemes e ilyen esetben lossless (FLAC) zenet hallgatni mert igy csak 1x lenne konverzio (amikor BT-on kuldi at)?I'm gangsta!
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Sony vezeték nélküli (bluetooth) fejhallgatót keresek jack bemenettel.
Létezik ilyen?-= Pancsermeste® =-
-
Részben a név. MIndenesetre SIG szabványról van szó, tehát a verzión kívül csak mondjuk a rádió hatótáv lehet különbség, de az ilyen USB nano adaptereknél az sem nagyon tud eltérni, mert nincs hely antennának és a teljesítnényfelvétel is korlátozott.
-
Célszerű először ellenőrizni, hogy milyen kimenet érhető el a tévén. Utána megnézni, hogy milyen codec-et tudnak a BT fejhallgatók, illetve szükség van-e a dual link-re. Ebből már mondjuk lehet tudni, hogy (például) optikai bemenettel kell egy BT transzmitter, ami tud sima aptX-et.
A tévén értelemszerűen a megfelelő kimenetet kell kiválasztani (például optikai). A transzmitter leírásában pedig ott van, hogy hogyan kell a fejhallgatókat párosítani, csatlakoztatni.
Magyar üzletből például, ha optikai kimenethez dual link, aptX codec kell és nincs szükség LDAC codec-re: [link]Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
válasz pulutodurumo #6971 üzenetére
Ha azonos a típus, akkor biztosan megy.
-
-
válasz evitiguF #6961 üzenetére
Az egyik lehetőség, ahogy írták, az, hogy analóg RF fejhallgatókat használsz, itt annyi a fontos, hogy azonos legyen a fejhallgató típusa. A másik lehetőség, hogy dual link BT transmittert használsz, és az két fejhallgatóra tudja az audiót küldeni (bizonyos codec-ek viszont nem fognak dual linkben menni)
-
válasz tknof1871 #6963 üzenetére
Valószínűleg alváshoz való "Sleepbuds" vagy "Sleephones" témáról volt szó. Ezekben valóban lehet ANC, de az okostelefon nem emiatt kell, hanem az alvást segítő "zaj" előállításához. Viszont ezek fejhallgatóként (zenehallgatásra) általában nem használhatók.
-
-
Nestor16
senior tag
Szia(sztok)!
Én is keresem a Boltune BT-BH011-t vagy az utódját, de amióta megvettem rá pár hónapra már nem volt kapható. Igaz még a mostani is tök jól szuperál, de már megviselt szegény és nem tudom még mi lesz az utódja, ha megadja magát, nagyon szeretem.Üdv, Dávid
-
tknof1871
őstag
Üdv! Valaki próbálta ANC fülhallgatóra téve az ANC fejhallgatóját? A 2 eszköz ANC-je jobban csökkenti a zajokat?
Én csak egy hallásvédelmi / munkavédelmi fültokot tettem az ANC fülhallgatóra. Nem jó. A fülhallgató ANC-je ki-be kapcsol. Nem tudom, miért.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz csendes #6914 üzenetére
Nem tudtam megtalálni, hol olvastam és melyik ANC fejhallgatóról van szó. Talán több különböző fejhallgatóról is ezt olvastam. Black Friday-re készültem és olvastam vásárlói visszajelzéseket arukereson és amazonon.
Konkrétan az egyik azt írta, alváshoz használja az ANC funkciót. Ez nem tetszik benne, hogy a telefonhoz kell kapcsolódnia.
Még azt is írta, vagy egy másik vásárló, talán egy másik fejhallgatóról, kezdetben még olyan volt ez a konkrét fejhallgató, hogy telefon nélkül is működött az ANC. Majd jött egy firmware frissítés és utána már csak telefonnal kapcsolódva lehet használni. Ugyanennek a fejhallgatónak az újabban megvásárolható változatai már eleve olyanok, hogy csak telefonhoz csatlakozva tudja az ANC-t.
30 000 - 40 000 forint körüli árkategóriában olvasgattam. Valaki megjegyezte, a 2x drágább ANC-s fejhallgatóknál a gyártók már nem szívatják ezzel a vásárlókat.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz evitiguF #6961 üzenetére
Rádiós Sony-k tudják. Mi is így használujk, egy adóról 2 fejest. Egy RF810R-t és egy 850R-t tudunk egyszerre használni. Utódjaik vannak csak (811, illetve 855). Elég tartós típus, de én az olcsóbban inkább kihagynám. Nagy hang minőségre ne számolj, de TV nézésre jók. Én a pincében is tudom a híreket is hallgatni velük.
Sennheiserből is van rádiós, de azokat nem ismerem. Bluetooth fejeseket nem tudom, hogy lehet megoldani, hogy így lehessen használni.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
wireless fej/fülhallgatónál hogyan lehetne azt megoldani, hogy két készülékre is egyszerre menjen ki ugyanaz a hangsáv?
Esti filmnézéshez lenne érdekes ez a megoldás. Mi az a típus, ami tudja ezt?
Köszi! -
MCGaiwer
addikt
Hello,
Olyan DAC-ot keresek, amiben van Bluetooth is.
Munkához egy BW PX7 v2-t használok a zajszűrés miatt, viszont zenére van külön vezetékes fejes. A legjobb az lenne, ha lehetne kapcsolni a BT - analóg kimenetek között, így nem kellene folyamatosan ki-be dugdosni a vezetékes fejest.Van valami amivel van tapasztalat és ajánlható? kb 100k-ig.
Köszi
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
-
válasz supertrezi #6953 üzenetére
Általában - a legolcsóbb kategóriát kivéve - tudják ezt a BT fejhallgatók
-
Troy.
addikt
Asztali PC-vel szeretnék Bluetooth fej/fülhallgatót használni. Milyen Bluetooth adapter ajánlott?
.
-
elmunkas
csendes tag
válasz supertrezi #6953 üzenetére
A héten vettem egy Sennheiser HD450BT fejhallgatót, adnak hozzá jack kábelt is, szóval lehet vezetékesen is használni.
-
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan fejhallgatót szeretnék venni, ami vezetékes és bluetooth üzemmódra is képes. Nézelődtem, olvasgattam az elmúlt napokban e témában, s efféle hibrid megoldást csak a OneOdio nevű gyártónál találtam. Ismertek esetleg más ilyen terméket, ami nem egy ökör ára, de korrekt minőség?A kinézett A70-ben tetszik, hogy a fülpárna nem kör alakú, hogy sokáig elmegy az akkujával, hogy párnázott, hogy a kábel kihúzható belőle, állítólag a hangminősége is teljesen megfelelő. A mikrofon milyensége, sőt megléte nem lényeges szempont, soha nem használnám szerintem. Zene- és podcasthallgatásra, filmnézésre kell.
Üdv! -
Furcsa lenne, ha vinné az aptX-et, mert elvileg azt nem tudja a Q35. Az AAC érdekes kérdés, Windows 10 alatt talán insider-rel megy. A BT audio részt a Windows 10 kezeli, semmi köze hozzá a BT adapternek. LDAC támogatás egyelőre nem várható.
-
qltsar
veterán
Vagyis PC-nél is csak akkor csökken az átvitel (=minőség), ha egy alkalmazás (Skype, Zoom, stb.) használja mikrofont, ha ezek nem mennek, akkor elvileg minden OK? Igen.
De ha majd megjön a Q30, akkor majd próbálgatom. Amúgy korábban a webkamerám (Microsoft HD-3000) mikrofonját használtam. Javaslom használni a mikrofonját, és headphoneként a Q30-at, így rendben lesz a minőség, kivéve, ha a hallgatóid nem értenek , akkor muszáj lesz Q30-ra váltanod headset módba.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Ok, kösz szépen, most már kezd világosodni.
Vagyis PC-nél is csak akkor csökken az átvitel (=minőség), ha egy alkalmazás (Skype, Zoom, stb.) használja mikrofont, ha ezek nem mennek, akkor elvileg minden OK?De ha majd megjön a Q30, akkor majd próbálgatom. Amúgy korábban a webkamerám (Microsoft HD-3000) mikrofonját használtam, aztán pár hete lett egy Jabra (Evolva 20) headsetem, ennek nagyon jó a mikrofonja, de sajnos zenére használhtatatlan a hangja, másrészt megőríjt ez a sok kábel körülöttem. :-) Így gondoltam jó lesz ez a Q30, de hát majd kiderül pár nap múlva.
-
qltsar
veterán
Hát ez elég szomorú... Ezek szerint a bluetooth fülesek alkalmatlanok minőségi zenehallgatásra és meetingekre, ha aktiválva van a mikrofon. Ez így eléggé kisarkított. Abszolút alkalmasak zenehallgatásra, átlag felhasználónak bőven elég az AAC által nyújtott 256 (valaki szerint 264 vagy 320) kbps-es átvitel, és nem fogja érdekelni, hogy rosszabb minőségben hallja a partnert a túloldalt, ha meetingen van, meg lehet szokni, de részemről, ha van alternatív megoldás akkor használom.
PC-nél meg marad ez a ki- bekapcsolósdi, vagy maradok a kábeles megoldásnál. - Nem! A rendszer automatikusan vált Windows és Android és iOS esetében a Headphone és Headset módok között, többivel sajnos nincs tapasztalatom. Illete, ha nem "kibekapcsolósdizol" akkor egyszer beállítod az adott programban, és onnéttól meg fogja jegyezni az audiobeállítási preferenciáidat..
Ráadásul Android biztosan, Windows / Linux pedig támogatja a külső eszközökön keresztüli LDAC codec-et, amivel 990kbps átvitel, amivel már HD tartalmakat tudsz fogyasztani.
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
Azért nem lehet, mert az LDAC (csakúgy, mint SBC, AAC, aptx stb.) kodek szóba sem jön - ez a BT audio profil esetében érhető el (már amelyiket a gyártó implementálja). Ha a mikrofon aktív, a kb. 30 éves BT headset profil lép életbe, ennek az audio kodekje nagyjából GSM szintjén mozog hangminőségben, tehát fos, ahogy írod is.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok, skullcandy venue -nak felső szivacsot hol tudok venni?
Jobb és bal szivacsot vettem aliexpress-ről viszont felső szivacsot egyszerűen nem találok -
gg72
veterán
Hát ez elég szomorú... Ezek szerint a bluetooth fülesek alkalmatlanok minőségi zenehallgatásra és meetingekre, ha aktiválva van a mikrofon.
MObilnál egy kicsit más a helyzet, hiszen ott ugye csak akkor aktiválódik a mikrofon, ha egy alkalmazás használja őket. PC-nél meg marad ez a ki- bekapcsolósdi, vagy maradok a kábeles megoldásnál. -
qltsar
veterán
Mindegyikre igaz, attól a pillanattól kezdve, hogy a mikrofonos része aktíválódik. Bár LDAC-val nem egészen értem, hogy miért nem lehet jobb minőséget kipasszírozni, de nem működik sajnos.
"Mondjuk ha a hangminőség csak a mikrofon bekapcsolásakor romlik le, az nem lenne olyan nagy gond nekem" - Ha úgy van beállítva az eszköz, hogy a headsetet használja meeting közben, teljesen mindegy, hogy nem beszélsz, át fog rá kapcsolni, persze meg lehet szokni, a mono része abszolút nem zavaró, de a minőségromlás már annál inkább. Annak idején manuálisan állítgattam minden konferencia előtt, ahol tudtam, hogy nem beszélek, de rájöttem, hogy a laptopban jobb a mikrofon plusz a hangminőségem is jobb, ha nem a fülesé(i)t használom.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Hát, vagy az van, hogy az adott meetingre használt softwareben kiválasztod a headphone-t a headset helyett, mint output, mondjuk a laptop internal mic-et ,meg mint input, akkor működik.
Vagy az, hogy Control Panel -> Sound -> Playback és Recording résznél (mindkét fülön) letiltod a Headset - Hands-free verzióját az eszközödnek.
Vagy Control Panel -> Devices & Printers -> Itt megkeresed a BT eszközt, -> Services -> kiveszed a pipát a HandsFree Telephony elől.
[ Szerkesztve ]
-
MadKet
tag
Aha, sejtettem PC-re ott a Superluxom, az is teljesen okés, akkor lehet nem erőltetem az adaptert
Kiprobáltam egyébként vezetékkel PC-n, akkor azért lehetett hogy határozottan "gyengébbnek" tűnt a hangja, a DAC kikapcsolás miatt? Ennek egyébként így kell működnie vagy az csak hibás darab volt?
-
qltsar
veterán
Menni fog, de nem a legjobb minőségben erre készülj fel - de ez az összes BT eszközre elmondható. Amint bekapcsol a mikrofon, a minőség lebutul, tippre 22kHz-re és mono-ra.
Én ezt úgy bypasselem, hogy csak headphone üzemmódban van engedélyezve az összes BT fülesem / fejesem, és vagy laptop, vagy külső mikrofonnal használom meetingeknél.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Használom játékra, de csakis kizárólag vezetékesen. Egyszer véletlenül elfelejtettem, hogy BT-n vagyok és indítottam egy FPS játékot. Határozottan alkalmatlan.
Egy másik alkalommal kipróbáltam Heroes III-ra, de még ott is zavart a késés , szerencsére videóknál kompenzál a rendszer.
Q35-höz mikrofonos TRRS kábelt adtak szerencsére, plusz működik az EQ is, így simán megy játékkal szerencsére. Q30aknál, kivéve a legrégebbieknél a DAC kikapcsol vezetékes mód esetén, ezért küldtem vissza anno egyet a gyártónak.
[ Szerkesztve ]
-
MadKet
tag
Egyébként nekem is tetszik, ami szokatlan az csak az hogy a Superlux egy félig zárt füles, és a Q30 sokkal jobban bezárja a teret nekem. De remélhetőleg csak megszokás kérdése ? Vagy rendelek hozzá ha van valami alternatív fülpárnákat ami nem zár ennyire, nyilván akkor a hang is megváltozik valamennyire.
A zajszűrés valszines nekem csak ritkán lesz használatban, mert főleg itthon lesz csak rajtam, gépezéshez meg filmnézéshez, persze aztán ki tudja, ha nagyon rákapok akkor lehet többet viszem magammal
-
BogyóBP
addikt
válasz csendes #6928 üzenetére
Vettem inkább vezetékest Abból van ajánlott? Jbl 500 ast rendeltem az ugyanilyen mint a bt verziós
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy JBL BT510 bluetooth fülesem és játék alatt késik a hang. Mitől lehet?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Jó bármilyen BT adapter4.0-tól, vannak olcsón Windows-hoz [link]
Amire hivatkozol az egyrészt USB-C-s, másrészt, ha a fejhallgató nem tudja az aptX HD-t, illetve LL-t, akkor felesleges, mert sima aptX-et a Windows már operációs rendszer szinten támogat.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Imy
veterán
Tegnap megjöttek a rendelt Oneodio fejhallgatók.
Normál rendeléssel (ingyenes posta) 13 nap alatt ideért, egész jó. (12.10-i rendelés)Pro-C:
Jó minőség, összerakott, szép hangzás, 13 500Ft-ért ajándék
Tartozék: töltő kábel, és egy 3,5-ös kábel mikrofonnal, hordozózsákA70:
A párnája jobb, mint a Pro-C-nek, ránézésre is minőségibb
Minőségibb érzés a szín (piros-feketében rendeltem)
15 000 Ft-ért nagyon jó vétel, hangzásban én nem hallok különbséget a Pro-C-hez képest
Tartozék: töltő kábel, egy 3,5-ös kábel mikrofonnal, 3,5-6,3 kábel, piros, hordozózsákHolnap, azaz pénteken Black Friday.
Rendelj a következő linken: [link]
ONLY25 kupont használva 25 % kedvezményt adnak. -
Adirotor
tag
Látom megy a kínai fejesek értékelése. Ezért jöttem én is, review-t írni.
Elősztori:
Elmentem meghallgatni az Audio Technica M50xBT2-t és hát enyhén szólva nem voltam tőle elájulva.
Egyrészt vittem a AudioTechnica m40x vezetékes fejhallgatómat egy jack-lightning átalakítóval (ugye az átalakító alapból ront a minőségen), hogy legyen mihez hasonlítani és az egy dolog, hogy az átalakítóval felszerelt m40x után rendesen rossz érzés volt hallgatni a BT2-t, de azt, hogy elektronikus zenén mid range-n botrányos mód szórt, szinte szenvedett a BT2, azt nem láttam jönni. Bass és high tartományban okés volt.
Ezek után gondoltam hallgatok itt a többiekre és megrendelem a régebbi M50xBT verziót. Viszont csak 90k-ért volt ugyhogy megvártam az emag black fridayt, hátha le tudok valami jót akasztani.Összesen kb 20 óra tajékozódás után összeírtam egy listát amit érdemes lehet kipróbálni.
40k-ra volt leértékelve az EdifierW860N fejes. Megvettem, ma jött meg.Kényelem -» 10/9
- egy picit lehetne nagyobb a párna, de egyébként nagyon finoman öleli körül a fületAlkatrészek -» 10/6.5
- nem a beyerdynamic rakta össze nyilván, a tesztek silány minőségről írtak, de annyira nem vészes, mint amire számítottam
- szerintem vigyázni kell rá, mert sérülékenynek néz ki
- az illesztésnek már most van hangja,ha hozzáér az ember, de kibírom, hogy ne piszkáljam, nem arra valóBT kapcsolat
- eddig semmi baja, de nyilvan túl korai erről review-t írniHANGZÁS (ANC nélküli) -» 10/9
- nem, nem az árához képest írom a 9 pontot hanem overall a BT fejhallgatókhoz
- 12.00 körül értem vele haza és azóta a kötelező töltésen kívül nem bírom levenni a fejemről -» az első ami felvétel után feltűnik, hogy mennyire kiegyensúlyozott minden frekvenciatartományban
- psytrancet, dubstepet, technot hallgattam és csillognak a magasak, püföl a mély,
- mid tartományban megkockáztatom, hogy leveri még az m40x-et is (az m50xBT2-ről nem is beszélve)ANC -» 10/4
- ez gyenge, főleg a mid (meg kicsit a bass) bánja a bekapcsolását, elég élvezhetetlen a kikapcsolt verzióhoz képest
- a magasak mintha picit szebbek is lennének ezzel, de valószínű csak azért mert jobban hallani a mid "bukása" miatt
- aki ANC miatt venne BT fejhallgatót annak nem ajánlomAzt kell mondjam, hogy életem legjobb elektronikai termék vétele eddig (remélem a kialakítás, connectivity se rontja el majd ezt a véleményt).
-
-Maci-
addikt
Hú, hát én nagyon el vagyok ájulva tőle.
Én sem vagyok vájt fülű és ez azelső fejhallgatóm (a pántos headset-et nem számolom).
Nekem nagyon tetszik a hagzása, én sem állítottam még át a hangszíneket. Egyébként a az alapokon kívül tudsz kézzel is beállítani hangszínt.
Szerintem nagyon jó a zajszűrése és atom király, hogy egy külön gomb van neki a fejhallgatón. Mint kiderült erre nekem szükségem van. Más bellítás kell ha egyedül ülök csendben, más mikor úgy kell vele beszélne, hogy mindenki itt karattyol körülöttem az irodában.
Az akksiban bíztam, hogy azért egy napot kibír bekapcsolva. Nos, múlt csütörtökön jött meg a cucc, gyorsan feltöltöttem és azóta most áll 60%-on
Jó, nem végig zene, de standby napi 12 óra, telefonálások, és közepes mennyiségű zene. Szóval nem hajtottam szét, de azért használtam.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
MadKet
tag
Tegnap meg is érkezett a Soundcore Life Q30-asom úgy, hogy hétvégén rendeltem és eredetileg nov 24-re ígérték, úgyhogy elég korrekt gyorsan megjött
Túl sok időm egyelőre nem volt tesztelni, de nagyon prémium hatást kelt, kényelmes, könnyen párosítható és az app is elég könnyen használható telefonon.
Hangzással kapcsolatban elsőre kicsit fura:
1. PC-n teszteltem jack-en csatlakoztatva, egy Superlux HD681 EVO -hoz hasonlítva. Persze az félig nyitott, úgyhogy erre azért számítottam. A Q30-nál többnek érzem a mélyeket illetve mintha tompább lenne az énekhang vagy a beszéd. EQ-t nem bántottam az appon, egyelőre default-on van. Illetve gondolom ha kicsit bejáródik akkor is másképp szól majd.
(sajna az alaplapom nem tudja a bluetooth-t, ugyhogy majd utána kell járnom mi kell hozzá hogy tudjam wireless használni)2. Androidos telóval megint másabb, ott sokkal "élénkebbnek" és nem olyan tompának tűnt minden, de kb csak negyed órát tudtam tesztelni.
3. Androidos tv-hez könnyen kapcsolódott, a hangerő első blikkre is bőven erősebb/jobb mint az agybadugós Edifier X5-el amivel eddig használtam.
Amint lesz több időm tesztelni és bejáratni még írok tapasztalatot, de mivel nem vagyok annyira jártas a témában, inkább csak laikusként Összességében így elsőre jó vételnek tűnik, nagyon jó kis cucc.
-
-
Goxi
tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
- Sennheiser HD 350BT vagy Edifier W820NB?
- a FEJhallgató ugye nincsen a 14 napon belül visszaküldhető termékek tiltólistáján? A fülhallgató ott van érthető okból, testnyíllással közvetlenül érintkezik. De a Fejest nem vágom.
Köszi. -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
A Bose QC35 és 45 között hangzásban mekkora különbség van? Érdemi változás / upgrade történt az újban?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
válasz tknof1871 #6912 üzenetére
Szerintem félreértésről van szó, keveredik a CVC és az ANC. A CVC (clear voice capture) valóban szoftveres megoldás, de ez arra jó, hogy mások jobban hallják, amit a mikrofonba mondasz. Az ANC (active noise canceling) ezzel szemben hardveresen működik, persze bizonyos beállítások (Normal/Transparency/Off) appról is vezérelhetők lehetnek.[link]
-
-Maci-
addikt
válasz tknof1871 #6912 üzenetére
Hát én full kezdő amatőr vagyok a témában. De az én olvasatomban az "ACTIVE" azt jelenti, hogy maga a fejes szűri a zajt.
Mondjuk én nem is hallottam még olyat, hogy a telefont hasznalná! Annak mi érteleme? Azért is veszek vezeték nélküli fülest, mert nem egy helyben vagyok, mozgok. Nincs a kezemben a telefon. De ha nálam is van: teló a táskában, fejes a fejemen. Más zajt kapnak. Szóval mi értelme?
Én most vettem egy nem is drága fejest, abban több mikrofon is van, amik a zajt érzékelik.Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Azt olvastam az Active Noise Cancellation fejhallgatóknak csak akkor működik az ANC ha a telefonihoz (is) kapcsolódnak. A gyártónak a telefonra telepített alkalmazása számítja ki hogyan kell kioltani a környezeti zajt?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
dannyl
addikt
Még mindig van emagon, szerintem kiváló ár érte, ha valaki bevállalja a fehér-piros kombót: [OneOdio S1]
-
Highground
aktív tag
Sziasztok! Tudtok mondani egy olcsó, normális minőségű BT wireless over-ear fülest? Az olcsó jelen esetben a 15k körülit jelenti Köszönöm!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Bolcsesz
friss újonc
Akik mostanában rendeltek a soundcore oldaláról. Kell vámot fizetni vagy ez Eu-n belülről érkezik ?
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!
Keresek fülest ilyen kritériumokkal:
Mindenképp Xbox series X kompatibilis legyen.
Használnám néha film nézéshez mikor zavarnák mást a hanggal.
Pc-n is használnám online játék csevegés
Levehető mikrofon ne zavarjon ha pl tévén használom.
Nem számít ha nem Bluetooth-os csak ne legyen fix kábel.
Ár max 50 de jobb lenne max 30-40 közötti.
Jack jó lenne ki tudja mikor kell mihez.WoT:jimmbo
-
-Maci-
addikt
válasz werszomjas #6901 üzenetére
Exklúzíve a Te kedvedért bekapcsoltam a laptopot és hátra küldtem az Asszonyt a telefonjával.
Az eredmény:
-USB C - re dugva nem csinál semmit. Be sem kapcsol, nem használható.
-Töltőre dugva szintén semmi (mondjuk ezt nem értem...)
-3.5 Jack -re dugva működik minden. Mikrofon isSzerk.
Mondjuk 5 perc töltéssel 4 óra zene hallgatást ígér. Azért azt az 5 percet ki lehet bírni.
[ Szerkesztve ]
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
werszomjas
addikt
Akinek Q30 van, megnézné nekem, hogy kábellel PC-re dugva működik a mikrofon?
Úgy rémlik, hogy pl Oneodio-nál csak wireless módban megy a mic.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest