Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24156 üzenetére

    Szerintem hanyagold ezt egy kicsit. Belekapaszkodsz a materialista "ittésmostképlettel" megközelíthető "igazság=fizikai univerzum megtapasztalhatósága" tételbe, és nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy NEM EZEN AZ ÚTON kereshető Isten (vagy bárhogy is hívod: abszolútum, forrás, transzcendens, stb.)...
    Ha egyáltalán keresni akarod.

    Ha nem is érdekel, akkor pazarlod a véges idődet "üres fecsegésre", amiben konokul egy helyben toporogsz (nem látszik a szándék, hogy megerőltetnéd magad a KERESÉSBEN).

    Ha érdekel, akkor kezdd el olvasni, tanulmányozni (=elmerengeni), értelmezni (=nem tudományosan megcáfolni, hanem felismerni a lényegi tanítását, bölcsességét) valamely "kinyilatkoztatást" (amelyik vonz Téged - akármiért is pont az, tökmindegy).
    Ne a tudományos elemzését erőltesd, hanem haladj, merengj (úgyis reflektálsz rá, de nem ez a fontos), hogy egyre mélyebben megismerd, átlásd, és hogy megtudd, van-e Rád nézve hatása (eljutsz-e arra a pontra, hogy "megvilágosodsz/megérted/elhiszed/felfogod" a lényegét/bölcsességét, ami Rád, véges, halandó emberre a nagy kozmikus végtelenben érvényes)...

    Ha elkezded (kereshetsz hozzá ismerőseid köréből valaki segítőt/vezetőt/tanácsadót/támogatót), tudd, hogy lassú, hosszú és nehéz útra lépsz (sokszor elbizonytalanító, kusza a sok-sok "adattól", amivel bővül a "világod"), de időről időre tisztul majd a kép (ilyenkor átlátni véled a nagy egészet, el tudod helyezni magad a mindenségben, mindez segít átértékelni, jó helyen vagy-e, vagy sem, stb.), és ekkor megérted azt is, hogy baromira lényegtelen, hogy mekkora a Föld-Nap távolság, vagy hogy hogyan alakulnak a molekulák (ezek izgalmas dolgok, de csak részletkérdések, kivéve annak a kevés, a tudományra életét feltevő zseni-félőrült géniusznak, aki a tudományt előreviszi munkásságával), stb., mert az emberek egyszeri, megismételhetetlen csodák, tovatűnő pillanatok tengerében, ami idővel kiapad (vége, elmúlunk).

    Ha és amíg nem keresed/kutatod a mélyebb lényegét a létezésnek, hanem csak elemzed/analizálod a környezetedet (föld, fa, űr, stb.), akkor és addig Te terelsz (=a fát nézed az erdő helyett).

    Kiindulás gyanánt (de szigorúan csak kiindulás, mert ez egy tízezred %-a a témának):
    Baranyi Tibor Imre - Útvesztőben

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák