Új hozzászólás Aktív témák

  • concret_hp

    addikt

    válasz cucka #5932 üzenetére

    "De mondjuk matematikában azt is bebizonyították már, hogy egy 4.-nél magasabb fokú egyenletnek nincs megoldóképlete."

    esetleg 4.nél magasabb fokú általános egyenletnek nincs :)

    a nagy bummos témhoz: abban az időpillanatban egyszerűen más törvények uralkodtak, mint most. ez pusztán abból ered, hogy más környezet volt. ez nem jelenti azt, hogy akkor ne lettek volna érvényesek a mostani fizikai törvények, vagy most ne lennének érvényesek az akkoriak. csak most a földön pl. aránylag kevés végtelen sűrűségű anyagot vizsgáltak meg eddig :)

    vagy fullba vagy sehogy :D

  • 7

    addikt

    vidortudor ponix egyik újraregje volt. Mivel az összes hozzászólásával együtt repült, ezért a rá vonatkozó reakciókat is töröltem. Elnézést az elveszett információk okozta kellemetlenség miatt, remélem, érthető az ok.

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz AMD Power #5993 üzenetére

    De. Én is ezt gondolom, és azt hiszem, eddig is ezt kommunikáltam. Egyetértünk.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • pc-user

    aktív tag

    válasz aphra2 #5952 üzenetére

    nem sima keresztényt, hanem "igazi megtért" keresztényt keresnek

    Talán arra utalt(ak), hogy nem névleges keresztényt, hanem lelkileg keresztényt keres(nek).

    [ Szerkesztve ]

  • kymco

    veterán

    válasz aphra2 #5952 üzenetére

    Létezik egy látható egyháztagság, aminek egy része nem valódi hívő emberekből áll. Van aki azért jár templomba, mert ez így szokás, van aki azért, mert különbnek gondolja ezzel magát másoknál, van aki azért, hogy meg/újraválasszák képviselőnek stb....

    Ezek az emberek nem igazi hívő emberek.... továbbá vannak olyan regisztrált (pld megkeresztelt) emberek, akik névlegesen talán felekezet tagjának tekinthetők, de semmi közük sem a gyülekezetükhöz, sem Istenhez....

    Igazából e részhalmazokat is magában foglaló tág halmazra szokta a köznyelv azt mondani, hogy keresztények... felekezettől függetlenül.
    Pedig maga a Biblia mondja, hogy akik befogadják Jézust az életükbe, csak azok lehetnek igazából keresztények. A "hívő" állapot nem egy kultúrtörténeti örökség, nem a gyerekemnek továbbadott hagyomány, hanem egy tudatos döntés eredménye, amikor is elfogadom, hogy Jézus Krisztus az életem Ura, vele élő kapcsolatban vagyok, és tudatosan elfogadom, hogy a kereszthalála az én bűnömet is eltörölte...
    Ez csupa tudatos dolog. Az ilyen embert hívják megtért embernek. A görögben ezt a megfordulni igével fejezik ki....
    Amikor vezetsz, akkor ha rájössz, hogy rossz irányba mész, egy tudatos döntés a megfordulás, és a helyes irányba állás...
    Ez a megtérés nem látható direkt, külső jegyekben. Nincs az ábrázatunkra írva, nincs névre szóló, látható igazoló okmányunk.
    Valójában kereszténynek csak a megtért embereket illene nevezni... Persze ez egy sommás kijelentés, mert pld a kétéves lányom "státuszán" lehetnek vitatkozni :), ugyanis két hívő ember kicsii gyermeke nem dönthetett tudatosan, de Isten ígéretének birtokosa....

    Sajnos a mai kereszténynek nevezett emberek sokasága szinte semmit nem tud a kereszténység lényegéről és valójában nem tartoznak Jézus Krisztushoz, bár azt mondják, hogy "Uram, Uram", de Jézus mégsem ismeri őket.... (ez egy/több bibliai idézet sűrítve :) )...

    www.refujvaros.hu

  • kymco

    veterán

    Jézus megsiratja Jeruzsálemet, egy helyen azt mondja egy nem izraelinek, hogy nem jött máshoz, csak Izrael népéhez....
    Tehát nem olyan egyértelmű, hogy csak az embereknek fontos a nép/nemzet.
    Ha valaki azt mondja, hogy mindenkit szeret, senkit sem szeret... ha valaki azt gondolja, hogy mindenkit felelősséggel tud hordozni, akkor senkit sem tud hordozni...
    Az ember nem tud mindenkiben gondolkodni, szüksége van részhalmazokra, amikért felelős lehet, akit szerethet, akiért/amiért tenni tud.
    Nos már a kezdetektől jelen van a család, mint egység, majd bővülve nagycsaláddá, majd nemzetséggé... Én keresztényként nagyon konkrét tennivalókat látva magam előtt felelős vagyok a családomért, kevesebb bár de még megkülönböztetett felelősséggel bírok a településemért, és még kevésbé határozott, de még mindig jól körülhatárolt felelősséggel bírok népem/országom felé.
    Ezek emberléptékű fogalmak és feladatok/kötelességek, melyeket Isten határozott meg...

    Természetesen van felelősségem az egész világot tekintve is, de ez már jóval általánosabb, jóval kevésbé meghatározható.... ha csak ez az utolsó szint lenne, elveszne az ember... elveszne a felelőssége.... mint ha egy nagy sokaságban pld ha valaki rosszul lesz, a kutya sem törődik vele sok esetben, mert az egyén felelőssége a nagy tömegben eloszlik, és mindenki azt gondolja, hogy majd a nagy sokaságból akad más, aki segít.... ellenben, ha magányos ember szembesül egy másik ember rosszullétével, akkor szinte biztos, hogy segít... mert egyedül van, a felelősség teljesen az övé.

    www.refujvaros.hu

  • JJános

    addikt

    válasz kymco #6016 üzenetére

    Így van. :K

    Nagyon sok a névleges keresztény ember, aki elkötelezte magát. Akik Jézus nélkül nem akarnak élni. És sokan vannak tévúton is. Azt gondolják, hogy jó helyen vannak, és egy felekezetben telnek az évek, és lehet soha nem is jönnek arra rá, hogy csak névleg keresztények.

    Sokan pedig semmit sem tudnak az igazi kereszténységről, csak a magukat kereszténynek mondó embereket ismerik, és azt gondolják, hogy az a kereszténység, amit azokon az embereken látnak.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz AMD Power #5962 üzenetére

    Hadd válaszoljak én is erre a kérdésre.

    Ha egy keresztény nőt feleségül vesz egy keresztény férfi, akkor a paráznaság okán kívül, el nem válhatnak.
    Persze ilyenkor is megesik, előfordul, hogy valakik nem bírják ki egymással. Véleményem az, hogy "egyházi" esküvő után, szancióknak kell életbe lépniük. Két ember pedig gondolja komolyan a házasságot, és mielőtt egybekelnek, addíg ismerjék meg egymást. Persze nem testileg, hanem emberileg.

    2007-05-06 óta itt!

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz JJános #6018 üzenetére

    Kérdés, hogy kymco tudja-e, hogy nem a megfelelő felekezetben van? Mert gondolom, te igen. Nyilván. És elég kevesen vagytok, akik a teljes igazság birtokában, mindent helyesen gondoltok.

    Milyen az igazi kereszténység? Van egyáltalán egyetlen féle igazi kereszténység? Vagy lehet, hogy minden ember számára kicsit más, az ő saját életéhez mérten. Például mindenkinek máshol van a tűréshatár, fájdalomküszöb, stb. Van, akinek valamit megtenni semmiség, másnak óriási tett. A kereszténységben is megvannak ezek a személyes hangsúlyok.

    Vajon az lenne, az igazi keresztény, aki tudomány-tagadó, bibliahívő fanatikus? Biztos vagy benne? Honnan vagy ilyen biztos benne? Oké, tegyük fel, volt erről valami tapasztalatod. És mi van akkor, ha másnak is voltak hasonló tapasztalásai, amik megerősítették abban, hogy amit és ahogy gondol, az jó, és tudja, merre van a helyes út?

    Csak a hited alapján mondhatod, hogy a tied a jó, és másoké a rossz út. Más is ugyanezt mondja a saját hite alapján.

    Eleve gyanús, hogy egyes keresztények igyekszenek másik keresztényeket kitessékelni a kereszténység köréből, és minősítik őket, nem igazi kereszténynek gondolják őket. Ez mélységesen felháborít. Hogy jön ahhoz bárki, hogy a személyes Isten-hitemet minősítse, és eldöntse, hogy az mondható-e kereszténynek, vagy sem.

    Eleve probléma van ott, amikor kifelé kell tekintgetni, és vizsgálni mások kereszténységét, hogy az megfelelő-e.

    Hála Istennek, nem te döntesz ebben a kérdésben, legfeljebb elképzelésed, vagy véleményed lehet, a szavad nem jelent semmi többet.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • kymco

    veterán

    válasz Dalai Láma #6020 üzenetére

    Szerintem JJános nem mond hülyeséget... egyrészt nem kérdőjelezte meg a hitemet a gyülekezetem alapján, nem írt sehol arról, hogy rossz helyen vagyok, másrészt tényleg rengeteg a névleg keresztény, akiknek nincs köze Krisztushoz, és ez nem ítélet, hanem tény.
    Nem gondolom, hogy nekem az lenne a dolgom, hogy minősítsem általam nem ismert emberek hitét, de van olyan helyzet, mikor ez egy-egy konkrét helyzetben meglátható. Ugyanis a fa gyümölcse elárulja, hogy milyen fáról van szó, még ha a sok zöld levél el is fedi a lényeget...
    A múlthéten több ilyen fiatallal beszélgettem személyesen.

    Jézus kiszárítja a meddő, gyümölcs nélküli fügefát, ami csak látszat gyümölcsfa volt, termés nélkül... ítéletet hirdet az olyan magukat hívő embereknek tartók felett, akik csak látszatot, csak leveleket hoznak, de gyümölcstelenek.

    Fontos a tudatos döntés. Jézus ezt úgy fogalmazza meg, hogy az ajtó előtt áll és zörget, és ha valaki meghallja ezt, majd ajtót nyit neki, ahhoz bemegy...
    Nem kerülhető meg az ajtónyitás, ami egy válasz Isten hívására, egy tudatos döntés....
    és ez csupán egy egyszerű szövegelemzés volt...

    www.refujvaros.hu

  • Noddy

    senior tag

    válasz Dalai Láma #6020 üzenetére

    A gondviselésnek hála az Újszövetség sokat segít az általad felvetett kérdések eldöntésében, elsősorban az Apostolok Cselekedetei és Pál levelei. Jól látszik, hogy az első gyülekezetek se volta tökéletesek, folyamatos gondozásra volt szükségük, úgy ahogy a maiaknak is, de le van írva, hogy hogyan kell működniük, mi a helyes és helytelen, és mai fejjel néha nehéz elfogadni az ott leírtakat...
    Spurgeon (híres prédikátor) mondta egyszer azt hiszem, hogyha megtalálná a tökéletes gyülekezetet akkor nem menne oda, mert tönkre tenné (lerontaná a színvonalát).

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • JJános

    addikt

    válasz Noddy #6022 üzenetére

    Igen.
    És akinek folyamatos gondozásra van szüksége, és tudja ezt, az megkeres olyan embert, akitől tanácsot tud kérni, aki tudja hordozni, aki az Úrban feljebb van. Sok tapasztalattal setleg.
    Aki viszont nem tud róla, az adja a tanácsot, sok esetben a vak így vezet világtalant. Mert sokan észre sem veszik, ha rossz helyen vannak. Pedig a gyümölcseikről ismerni meg a fát. Tövisről nem szednek szőlőt, bojtorjánról sem fügét.
    Spurgeon nekem is ismerős. Van egy könyvem tőle, az isten ígéreteinek tárháza.

    Isten nem mondta, hogy az Ő útja széles, azt se, hogy könnyű rajta járni, de aki ezen jár, azt kegyelmével támogatja.
    Hálát adok istenek, hogy ezt ma is megtette. Ma reggel is meglátogatott.
    A tudományról meg annyit, hogy ahol a tudomány véget ér, ott kezdődnek a csodák, ezért én a tudománytól nem vagyok elragadtatva, és inkább leszek támadható, de csodaváró keresztény.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz Dalai Láma #6020 üzenetére

    A tény nem ítélet, és nem vád. kymco-val kapcsolatban nem írtam semmit, ha te magadra vettél valamit, az a te dolgod. kymco felnőtt családos jó keresztény ember. Tud magáért felelni. Őt kérdezd meg. ( :D )

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz Dalai Láma #6020 üzenetére

    Sokat gondolkodtam, hogy még írjak-é neked.

    Nem kifelé tekingetek. Csak meghúzom a vonalat. Nem sántikálok kétfelé. Isten útja nagyon keskeny. A keresztények száma, ha azt veszem alapul, aki annak mondja magát, nagyon magas ahhoz képest, hogy ki fog üdvösséget kapni. Talán a tizede, úgy gondolom. Vagy még kevesebb!

    Azt mondod, van hited. Én azt mondom, az ördögök is hisznek Istenben. És mégsem fognak üdvösséget kapni!

    ??

    Csak a kegyelem számít. Ha van, akkor üdvözülsz. ha nincs, akkor meg nem.

    A kegyelem, csak Istenfélelemmel, és hálával elérhető. Én tudom, hogy nekem mikor van, ebből, a nagyon jó dologból. Te tudod? Félsz, rettegsz, hogy holnap is kapd? (Istenfélelem)
    Megjobbítod útjaidat nap, mint nap? Igyekezel, hogy levetkőzd az ó-embert, a régi természeted? Elszakítod magad attól, ami a gonoszhoz tartozik? Nem?

    Akkor miben reménykedel?
    Isten nem egy mindent megengedő Isten. A kegyelmét birtokolnod kell, nap nap után.
    Isten bűn gyűlölő, aki még a saját fiától is elfordult!
    Te is fordulj el a bűntől, különben azt fogod kapni tőle, hogy: Nem ismerlek téged!

    Ülni a langyosban, cimborkodni az ökumeniával, a dalai lámával, lehet. Csak akkor ne tőlem kérd számon, hogy miért nem tudom elfogadni, hanem magadtól.

    Fuss! Fuss ki abból, ami ebben az irányban visz, és fuss oda, ahol kegyelem van. Ne elégedj meg azzal, hogy nyugtatgatod magad, vagy más nyugtatgat. Ha nem érzed a kegyelmet, akkor nincs! A kegyelem egy mindent elsöprő jó érzés a bensődben, és amikor ez van, nem kell nyugtatgatni magad, mert a kegyelem békességgel jön. És ez a békesség minden értelmen felül való, és minden tudományon felül való, és ésszel nem fogható. Ha megvan, akkor tudni fogod, hogy birtoklod! Érezni tudod!

    Elnézést kérek tőled, ha kemény voltam. Kérlek bocsásd meg nekem. Sajnos nem tudtam másképp érzékeltetni.

    Peace! :)

    2007-05-06 óta itt!

  • lao ce

    aktív tag

    válasz JJános #6025 üzenetére

    te biztos kegyelemben fogsz reszesulni.
    ahogy latom a felet maris megkaptad.
    jo olvasnom a soraidat. nagyon megerosit a hitemben.

    nicht kompot

  • kymco

    veterán

    válasz lao ce #6026 üzenetére

    Minő stílusosan nevezted félkegyelműnek...

    Kb olyan, mintha én neveznélek bunkónak a hited miatt... kb ugyanazt jelenti a két minősítés nagyjából hasonlókért..
    de nem teszem...
    Nem értek mindenben egyet JJánossal, de a lényeget tekintve (és az alatt nem a személyeskedést értem) én is így látom... a Biblia alapján..

    Jézus mondja: "Senki se mehet az Atyához csakis én általam" ;
    "Kegyelemből van üdvösségetek, a hit által..."

    [ Szerkesztve ]

    www.refujvaros.hu

  • lao ce

    aktív tag

    válasz kymco #6027 üzenetére

    pont olyan, kiveve hogy nem ugyanazt jelenti a ket dolog es hogy neked nem lenne igazad.

    kar remenykedni, nem a hite miatt irtam, emiatt sajnos nem lesz belole martir. csupan egy artatlan Dosztojevszkij utalas volt amit irtam, mindossze a kollega tokeletesseget es termeszetesseget hangsulyoztam.

    nicht kompot

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz JJános #6024 üzenetére

    Kymcoval kapcsolatban én írtam valamit, neked. Várva a választ.

    Szerinted miért halt meg Jézus?

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • kymco

    veterán

    válasz lao ce #6028 üzenetére

    Sokat gondolkodtam, hogy mit írjak... vagy egyáltalán ne is reagáljak, mert kvázi kívülálló vagyok a jelenlegi csörtében...
    JJánosban tisztelem hogy egyenes, amit gondol leírja.
    És sok mindennel egyetértek vele... korábban én is leírtam... mostanság ritkán. Ennek ezer oka van...
    De tény, hogy azok az emberek, akik itt velünk vitatkozgatnak nem mentesülhetnek attól, hogy meg kell térniük. Nincs mentségük, mint az őserdei bennszülötteknek, mert hallottak Krisztusról, értik is a leírtakat, és még vitatkozgatnak is.
    Lehet vitatkozgatni az evolúcióról, a nagy bumm előtti szingularitásról, de ezek még csak nem is kapargatják a felszínt. A lényeg, hogy beengeded-e Krisztust az életedbe.
    Lehetsz jó fej ember, aki még erkölcsös is, de ha elutasítod Kr5isztust, mint a gazdag ifjú, akkor nincs mentség.
    Lehet azt mondani erre, hogy az én hitem szerint és JJános hite szerint. És ez, ha csak a mi hitünk, vagy akár 100 millió ember hite is volna csupán, akkor semmit nem érne önmagában. De ezt nem én mondom alapvetően, hanem a Biblia írja, ez pedig Isten üzenete...
    Lehet erre megint leírni, hogy csak a hitem szerint, és még sok ember hite szerint... és ha ez csak így lenne, akkor nem lenne különb annál, mintha a Gyűrűk urában hinnék....
    De a Biblia szavait a Szentlélek hitelesíti.... Ez egy nagy titkok.... Én sem hittem el egy jó ideig, amit a Biblia mond... sok okosságot hallottam, sok mindent kipróbáltam, és nem hittem... Egyszer megéreztem Isten jelenlétét életemben, megéreztem, hogy akar tőlem valamit, és én igent mondtam rá...és onnan már megváltozott a helyzet...
    Aki akar, vitázhat azon, hogy milyen pszichológia által is leírható esemény okozta ezt nálam... de nem érdekel. 16 éve megváltoztatta Jézus Krisztus az életem.. és ezt nem tudom nem figyelembe venni...

    Az, hogy nem írok minden alkalommal arról, hogy akik nem fogadjátok el Jézus Krisztust, Isten ítélete alatt vagytok azért van, mert nem a fórum a legalkalmasabb média erre.
    Én alapvetően azért vagyok még a fórumon, mert felelősséget érzek arra, hogy fellépjek azon téveszmék ellen, amik időnként a kereszténységet támadják és a gyülekezeteinket.

    Most egy testvéremet ért támadás és én kiállok mellette. JJános a kegyelem kérdésében pontosan fogalmazott. Nem fogok vele most vitatkozni azon, hogy a kegyelem érzése elég igazolást jelent, vagy hogy a békesség minden esetben megvan-e, azon sem, hogy mi van a dínó csontokkal, mert ez nüansz ahhoz képest, hogy Jézus kegyelme mellett lehet dönteni... akár most is...

    Ja és tisztelem az elkötelezettséged a hited mellett... nagyszerű ember lehetsz... mint a gazdag ifjú, akinek az erkölcsi kiállását a tanítványok is tisztelték és vsz Jézus is kedvelne... és ezt komolyan gondolom... nem irónia.

    www.refujvaros.hu

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #6030 üzenetére

    A fórumon nem tudom, mennyire van értelme a nagy egyetértésnek. Persze, sok dologban egyetértünk. Én is veled, és talán te is velem.
    De nem látnám sok értelmét annak, hogy hozzászólásokon keresztül ragozzuk az egyetértésünket.

    Lehet, hogy a vitának sincs több értelme. És néha jó felfedezni a közös pontokat. És a hit szempontjából tényleg mindegy, hogy nagy bummal kezdődött-e a világ, és hogy miképpen zajlott le az evolúció.

    Épp ezért nem értem, hogy JJánosnak miért van mégis szüksége erre. És különösen veszélyesnek tartom azt, hogyha úgy tüntetik fel a kereszténységet, mint ami a tudománnyal ellentétes, vagy ütközik vele. Ezt szóvá is teszem.

    Meg azt is, amikor valaki látatlanban, ismeretlenül minősíti az Istenbe vetett hitemet. Csak azért, mert pl. én elfogadom az evolúciót, a fizika törvényeit, és igen valószínűnek tartom, hogy a világegyetem az ősrobbanással jött létre.

    Ha ezek nüansznyi dolgok, JJános kollégának is elég lenne csak legyintenie, mint ahogyan te teszed ezt vele. Számára viszont ezek kardinális kérdések. És ebben nem vele értek egyet.

    Meg azt is tudom, hogy néha ól jön a fórumban is egy-egy szövetséges, és olyankor a kisebb nézeteltéréseket félre tudjuk tenni. Mert töbet ér, hogy van egy szövetségesünk annál, hogy a köztünk lévő különbségeken vitázzunk. De ez már fórumozás-lélektan, ha létezik ilyen ;)

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • kymco

    veterán

    válasz Dalai Láma #6031 üzenetére

    Azt hiszem itt most nem a nagy bummal vagy annak elutasításával van gond... legalábbis az utolsó csörtében...
    A kegyelemről írt itt JJános... és én itt ragadtam "tollat" nem véletlenül....

    Személyeskedésbe most sem mennék bele...

    www.refujvaros.hu

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #6032 üzenetére

    De én nem a kegyelemről írtam, és mintha elbeszéltünk volna egymás mellett.

    A keresztény pedig nem egy annyira egzakt fogalom. Képzeld el, hogy van egy út. Van, aki csak most lépett erre az útra, valaki pedig már sokkal előrébb jár rajta. És mégis mindketten keresztények.

    Van, akinek könnyebb az úton maradnia, és van olyan is, aki le-letér, és csak nehezen tud rajta maradni.

    Keresztény az, aki Krisztus tanításai szerint él, és igyekszik megvalósítani az életében, hogy valóban a szeretet irányítsa a tetteit.

    De ennek is vannak szintjei. Ha csak hetente mész el templomba, és tartasz ott bűnbánatot, és legalább ott kicsit magadba szállsz, akkor is keresztény vagy.

    De értem, mit mondasz, az, hogy elhiszem, hogy Jézus az Isten fia, még önmagában kevés. De bármit is teszek, minden kevés lesz, mert mindig lehet még jobban. De ott van Isten a másik oldalon, hogy amihez én már kevés vagyok, azt megadja, megsegít.

    Ez lehet ugyanaz, mint amit írtál. Ha kinyitom az ajtót a Kopogtató Jézusnak, ő már be is jön. Van ,aki csak ajtót nyit, van, aki ünneplőt húz, mások még fejedelmi ebéddel is várják Jézust. De mindegyikük keresztény.

    A talentumos példabeszéd is hasonlóról szól. Mindenkinek más jutott, azokkal kell gazdálkodnia. Meg kell tennünk, amit tudunk, de akinek 2 talentuma van, attól nem várja el az Úr, hogy ugyanannyra megsokszorozza, mint akinek 5 van. Bár ez most lehet hogy annyira nem illik ide.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • kymco

    veterán

    válasz Dalai Láma #6033 üzenetére

    Keresztény az, aki Krisztus tanításai szerint él, és igyekszik megvalósítani az életében, hogy valóban a szeretet irányítsa a tetteit.
    Önmagában ennek nincs sok köze a kereszténységhez...
    A gazdag ifjú pont ilyen volt, mégsem felelt meg.
    Luther is igyekezett a kor keresztény külsőségei között élni, sőt igyekezett a belsőt is Krisztus tanításai szerint alávetni, de rájött, hogy reménytelen...
    Így szólította meg az "igaz ember hitből él" ige, így lett nyilvánvalóvá, hogy eddig rossz úton járt... és utána felszabadult cselekedeteiben is...
    Aki csak másolni szeretné Krisztus lelkületét, az fogoly marad, komoly korlátok foglya, amiben kevés öröme, de annál több kudarca lesz...
    Aki Krisztus lelkét befogadja szabaddá lesz cselekedeteiben is, mert NEM KELL hasonlítania, nem kell Krisztus szerűvé válnia.
    Én eljátszhatom, hogy olyanná leszek, mint a padtársam. Hordom a ruháit, használom a szófordulatait, udvarolok a barátnőjének :), de ettől még nem leszek azzá. A Biblia szerint újjá kell születni... és utána már JOG SZERINT is örökös lesz... nem kell úgy tennie, mintha az lenne...

    www.refujvaros.hu

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #6034 üzenetére

    Dehogyis nincs köze! Nem a külsőségekről beszélek! Szó sincs Krisztus tetteinek másolásáról! Félreértesz. Nem azt írtam, hogy Krisztus lelkületét másoljuk. Egyáltalán nem arra gondolok, hogy éljünk úgy, mint maga Jézus.

    Krisztus tanításai szerint élni mit jelent? Elég konkrétan fogalmaz maga Jézus is. Nem azért mondja ezeket, hogy ne így próbáljunk élni. És itt nem koppintásról beszélek. Hanem, hogy ott legyen bennünk a szeretet. És ez vezérelje a cselekedeteinket, minket.

    Krisztus lelkének befogadása magával kell, hogy hozza ezt. Ezek eléggé összefüggő dolgok.

    És emellett még van sok minden más is. A személyes kapcsolat, az Istenre hagyatkozás, a tényleges bizalom, stb.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • kymco

    veterán

    válasz Dalai Láma #6035 üzenetére

    Kereszténynek lenni nem azt jelenti, hogy "Jézus tanításai" tantárgy vizsgáján átmegyek...
    Sarkos vagyok, hogy elkülönüljenek a fontos és a kevésbé fontos dolgok

    www.refujvaros.hu

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #6036 üzenetére

    Valóban nem ezt jelenti, de nem is ezt mondtam. Krisztus követése nem egyenlő azzal, hogy tudjuk, mik a tanításai. De nem véletlenül vannak tanításai.

    Nem arról beszélek, amire gondolsz. Egy hitetlen ember is igyekzhetne Krisztus tanításai szerint élni, mégsem lenne keresztény. Gondolom valami ilyesmire gondolsz. Kell hozzá a hit, a személyes Istenkapcsolat.

    De ugyanígy az se működik, hogy beengedem Jézust az életembe, és nagy ívben teszek utána a tanításaira. Szerintem ilyen nincs is, mert a két dolog együtt jár. Ha hátat fordítasz a tanításainak, valójában be sem engedted őt.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #6036 üzenetére

    2x ment

    [ Szerkesztve ]

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • kymco

    veterán

    válasz Dalai Láma #6037 üzenetére

    Nem azért maradok keresztény, mert a tanításai szerint élek, hanem azért követem őt, mert hálás vagyok neki....

    www.refujvaros.hu

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #6039 üzenetére

    Persze, ez természetes. Én is ezt gondolom.

    Valamint az sem elhanyagolható, hogy ha tényleg a tanításait igyekszem megtartani, az nekem is a javamra válik, mert Jézus jót akar. És már itt a földön is meghozza a gyümölcsét.

    Azért is követem, mert megbízom benne, mert tudom, hogy igaza van, és hogy jót akar.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • JJános

    addikt

    válasz Dalai Láma #6040 üzenetére

    Bocsánatot kértem a kemény szavakért. Nem téged akartalak ítélgetni.

    Én 18 évvel ezelőtt egyik napról a másikra ismertem meg Istent. Egy igazi pálfordulás volt az életemben. Nem gondolom, hogy előtte is gaz életet éltem, de szűkölködtem Isten nélkül.
    Aztán eljött egy nap, amikor egy hegyen egy barlangot tisztítottam ki másodmagammal, és éjjel a hegy tetején sátorozva, egy ítéletnapi időt éltem át. Csapkodtak a villámok körülöttem, zuhogott az eső.
    Megszólítottam Istent, mert nem volt kihez szólni, kitől segítséget hívni.
    -Istenem, ha létezel, segíts meg engem.

    És megsegített. Több, mint 12 órán át tartó vihar után is szárazan bujtam ki a sátorból. Az a sok víz hol folyt el, nem tudom. Körülöttünk a villámok megtizedelték a fákat. Volt amelyiken nem volt kéreg, csak a csupasz fa. Volt amelyiken ág nem maradt, csak a törzs.

    Esetre rá pár nap múlva felkeresett egy régi barlangász ismerősöm. Istenről beszélt.
    Rá egy napra szólt, hogy egy amerikai prédikátor magyarországon van, menjünk el. Elmentem, és életemet átadtam Istennek. Jézus a szívembe költözött. Megváltozott az életem. Az egész eddígi életem kárnak ítéltem, és elkezdtem Isten útján járni.

    Saját akaratból megkeresztelkedtem vízzel, és Isten megkeresztelt tűzzel. Valósággal éreztem az Ő jelenlétét az életemben. Szólt hozzám.
    Naponta olvastam a bibliát, és emlékszem volt, amikor hét hét alatt kiolvastam az elejétől a végéig. Volt amikor tovább tartott, de ettem, és ettem. Táplálkoztam. Az ige táplált. Nem zavar, ha most valaki azt mondja, hogy nem Istenhívő, hanem bibliahívő vagyok.
    Isten tanított. Megtanított arra, hogy becsüljem azt, ami tőle van. Megtanított arra, hogy kevesen járnak a keskeny úton, és hogyan kell értékelni Isten kegyelmét, szeretetét. Érdekes módon az első pillanattól kemény vonalas voltam, ami azt jelenti, hogy magam számára is keményen meghúzom a határt. Lazaság kizárva. Persze én is pihenek, nem erről van szó. Engem is űz a kivánság, és sok a kisértés is. De tudom: A gonosz leghőbb vágya embert ölni, és Istentől eltéríteni, az embereket. Ezért mindent meg is tesz! Mint ordító oroszlán járkál kit tudjon elnyelni.
    A sok vallásos emberekkel nincs sok baja, mert az elhitetett ember jó helyen van.

    Aki viszont Istenhez tartozik, az készüljön el arra, hogy sok próbán, nehézségen, kisértésen kell átjutnia. És nem mindegy hogyan. Talpon, vagy bukottan. De Isten is megsegíti a népét. Nem engedi feljebb kisérteni, mind amit bír.

    Isten minden embernek életet akar adni, bár az ember gonosz, és könnyen megromlik, és könnyen Istent hibáztatja. Isten a saját fiától is elfordult, amikor a mi bűneinket hordozta, hogyan ne fordulna el a tökéletlen emberektől, akik nem az Ő útján járnak. Persze hiszel Istenben. Erre írtam, hogy az ördögök is hisznek Istenben. Nekik is van hitéletük. És rettegnek! Miért? Mert tudnak valamit! Azt, hogy amit Isten mondott, az úgy is lesz!

    Azt is megmutatta, hogy az ítélet nagyon keserves lesz az emberi faj számára, mert nagyon kevés ember fog üdvösséget kapni. Sok a kecske, és kevés a juh. És ez a példabeszéd a keresztényeknek szól! Azokról, akik most kereszténynek vallják magukat!

    Talán, ha minden ezredik ember fog üdvösséget nyerni! És ez az ami arra késztet, hogy próbáljam felrázni az embereket. Mindig mindenhol.

    Pál nem akárki volt, és nem akárhol tanult. Kora legkiválóbb tanítója Gamáliel volt a tanára. Pál a törvénybeli igazság tekintetében feddhetetlen volt! Mégis kárnak, és szemétnek ítélte mindazt, ami Jézussal való találkozása előtt történt vele!!!! Ez elgondolkodtató.

    Jönni fog egy korszak hamarosan, amikor majd nem lehet Istenről beszélni, amikor a vallások egybefonódnak, és üldözni fogják az igaz embereket. Öküménia.

    De utána jön majd az ezeréves királyság. Ahol az éden kertje lesz. Én szeretnék ott lenni, szeretnék mindenkor Jézussal lenni, és hajlandó vagyok mindent megtenni, hogy elkerüljem az ítéletet, hogy jól legyen dolgom.

    Isten szeretete, és kegyelme, békessége az, ami éltet, és én gyűlölöm a bűnt. És nem elégszem meg azzal, hogy hiszek Jézusban, hiszek Istenben. Lehet Isten többet enged meg, mint én gondolom. De inkább tévedjek én, és legyen azok számára is kegyelem, akiket én kizártnak tartok.

    Isten a házasságon kívüli sex-et nem fogadja el. Nem erre teremtette az embert. De sorolhatnám. Vannak keresztények, akik ezt másképp gondolják. És azzal nyugtatgatják magukat, hogy Isten a szeretet, és megbocsájtó, könyörületes, és kegyelmes.
    Nagy irgalmasságú.

    Igen, Isten ilyen. De aki nem az Ő útján jár, ne reménykedjen. Aki megenged magának dolgokat, az ne reménykedjen. Mert a kénkővel égő tüzes tóban sok hely van, és széles az az út, ami oda vezet.

    Én nem ítélgetni akarok, hanem figyelmet felkelteni! Elgondolkodtatni!
    Mert ma még nyitva van az az ajtó, amin be lehet menni az Isten országába.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz Dalai Láma #6029 üzenetére

    kymco tudja hogy jó helyen van. Jól gondolkodik. Nagyon éretten. Érte nem aggódom. Másokért annál inkább.

    Jézus nem miért, hanem kiért halt meg. Azért, hogy egyszeri áldozattal áldozzon értünk emberekért. Az emberi fajért halt meg Jézus. Isten akaratát teljesítette, mert látta Isten, hogy az emberi faj számára másképp nincs kiút.
    Mert megromlott az ember, szüntelen csak a gonoszt cselekszi.

    2007-05-06 óta itt!

  • lao ce

    aktív tag

    válasz kymco #6030 üzenetére

    koszonom hogy irtal.

    "Lehetsz jó fej ember, aki még erkölcsös is, de ha elutasítod Kr5isztust, mint a gazdag ifjú, akkor nincs mentség."
    ahogy szamodra teljesen irrelevans hogyha azt irnam hogy a kovetkezo eletedben ujra kell jarnod az utadat, hiszen nem a legoptimalisabban valasztottal a mostani eletedben, ugy a szamomra is az hogyha azt irod hogy szamomra nincs mentseg.

    hitem szerint a te celjaid ertelmetlenek, ez teny. elpocsekolod ezt a lehetosegedet azzal, hogy balvanyozol valamit a helyett hogy az igaz utat keresned nyitott szivvel es esszel. szembe fogsz majd ezzel nezni ha olyan szinten leszel ahol a valaszt megertheted. a jo dolog az, hogy lesz lehetoseged kiigazitasra. viszont mint taoista hozza kell tennem: egyreszt engem ez nem aggaszt, mivel ez a te sorsod, a te felelosseged, masreszt meg ki vagyok en hogy ezeket neked itt hangoztassam?

    a szentlelekrol szolva: a rozsaszin elefant nem tudja hitelesiteni a lila nyuszit. arrol hogy hiszel valamiben es egy masik valami amiben hiszel azt szamodra hitelesiti, kb a vak vezet vilagtalant mondast fogalmazod meg. az en hitemet a mindennapjaim hitelesitik.

    "Egyszer megéreztem Isten jelenlétét életemben, megéreztem, hogy akar tőlem valamit, és én igent mondtam rá...és onnan már megváltozott a helyzet..."
    nem tudom milyen trauma ert teged. egyszer mintha irtal volna errol, de elfelejtettem. a lenyeg hogy akarkivel beszelek ilyesmirol, mindig elojon ez a vonal. az, hogy valaki maga alatt van enyhen szolva nem biztos hogy hitelesit gondolatokat amik labilis erzelmi korulmenyek kozott a fejebe pattannak. az osszes trauma sztori lerombolja a hitelesseget a keresztenysegnek.

    a tao nem akar senkitol semmit, a tao van. es hiteles, mert barki szamara elerheto hasznalhato es kihasznalhato. nincsenek feltetelek, kotelezo irodalom, nincs mit rajta vitazni mert nem mond ellent, nem kell gyomoszkolni a sarkait idorol-idore, hogy beferjen a valo vilagba. mindenki magaert felelos, onallo egyen, nincs kozvetito reteg akik szertartasokat vegeznek ami altal megfelel a koveto a taonak, mert mindenki megfelel. nem kell hozza csodat latni (legfeljebb mindennapi csodat), es sohasem hallottam olyat hogy 'hirtelen megjon' vagy ilyesmi. a bizonysag lassan jon, fokozatosan, tapasztalat altal erosodik.
    ettol konnyu lesz az ut? nem, nem konnyu az ut. kitartas kell hozza, alazat, es nyitottsag hogy megtanuljunk oda figyelni ahova kell hogy kialakulhasson a taoista eletvitel.

    azt hiszem a szummaja a kulonbsegnek:
    a te hitedben az elhatarozas szuli a gyakorlatot, azaz csoda-vezerelt.
    az en hitemben a gyarkolat szuli az elhatarozast azaz tapasztalat-vezerelt.

    egeszen oszinten irom, guny nelkul:
    ha a te istened jutalmul azert mert egesz eleteben huen szolgalod azt adja, hogy jjanos fele gondolkodokkal leszel osszezarva egy orokkevalosagon keresztul, akkor tiszta szivembol sajnallak.

    nicht kompot

  • JJános

    addikt

    válasz lao ce #6043 üzenetére

    Csak az engem érintő dologban szeretnék. Méghogy velem összezárva?
    Nem. Zárva te leszel. Mi szabadok leszünk.

    Én nem kérek abból, amikor a gyakorlatból lesznek az elhatározások. És nem kérek a reinkarnációbol sem. Mert ezeket butaságnak tartom.

    És jó nekem félkegyelműnek lennem, de bejutnom Isten országába. Külön hálás vagyok ezért Istenek, hogy Őérte engem lefélkegyelmüztek.

    2007-05-06 óta itt!

  • aphra2

    aktív tag

    válasz JJános #6041 üzenetére

    "Isten a házasságon kívüli sex-et nem fogadja el. Nem erre teremtette az embert"

    Ezt hogy érted? mert házasságban lévő keresztény, mellesleg általános társadalmi értékrend szerint is ez alap. (kéne hogy legyen)
    Vagy a fiatalokra gondolsz az ismerkedés során, amit esetleg házasság követhet?

    Probléma??Hát az meg micsoda?!!

  • JJános

    addikt

    válasz aphra2 #6045 üzenetére

    Azokra a magukat keresztényekre gondolok, akik figyelmen kívül hagyják a parancsolatokat. Jézus azt mondta, hogy nem a parancsolatokat eltörölni jöttem, hanem betölteni azokat.

    De ha nem kielégtő a válasz, kérdezz bátran, válaszolok.

    2007-05-06 óta itt!

  • aphra2

    aktív tag

    válasz JJános #6046 üzenetére

    Kérdezek: aki mondjuk a keresztény értékrend . ill az átlagos társadalmi norma szerint él,
    (mondjuk úgy , hogy tisztességes becsületes ember) a 10 parancsolatot betartja, misére jár (az úr napját szenteld meg), nincs gyülölet a szívében senki iránt, gyerekkora óta vallásos nevelést kapott, de semilyen extra esemény nem történt vele, ami alapján azt mondhatná , hogy itt és itt az Úr, vagy a szentlélek megérintett, az milyen keresztény?
    ez elég az Istennek?
    Fogamzásgátlás a családon belül?
    Abortusz ellenzése, ez OK, de mi a helyzet a lombik programokkal?

    Probléma??Hát az meg micsoda?!!

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz JJános #6042 üzenetére

    "Jézus nem miért, hanem kiért halt meg. Azért, hogy egyszeri áldozattal áldozzon értünk emberekért. Az emberi fajért halt meg Jézus."

    Oké, de miért kellett áldozattal áldoznia? Mi lett volna, ha nem teszi meg? És oké, hogy az emberi fajért halt meg Jézus, de ezzel mit ért el, mi változott ettől?

    Helyreállt ettől az Isten és az emberek kapcsolata? Ebben a kapcsolatban milyen változás állt be a kereszthalál és feltámadás által?

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz aphra2 #6047 üzenetére

    Melyik vallás szerint?

    Ha azt veszed alapul, hogy a fogantatástól számítva ember az ember, akkor egyes fogamzásgátlók amik a beágyazódást nem teszik lehetővé, tulajdonképpen embert ölnek. A lombikbébi program esetén a méhbe több embriót is beültetnek, mert néhány közülük nem él túl. A megmaradtak pedig szintén többen vannak, a sikeres terhesség érdekében néhányat meg kell ölni közülük. Ez nagy dilemma: szabad-e ölnöm ahhoz, hogy életet adjak?

    Ha keresed Istent, előbb, vagy utóbb jelentkezni fog nálad. Nem kell csodás eseményekre várni, hihetetlen történetekre, vagy természetfeletti dolgokra. Lehet, hogy csak elönt egy érzés, hogy "köszönöm Istenem, hogy létezhetek ezen a csodálatos bolygón, köszönöm, hogy megteremtettél engem, és hogy szeretsz!". Ezernyi hasonló és más élményed is lehet.

    Vagy egy jó beszélgetés egy jó ismerősöddel, egy finom ebéd, egy fárasztó túrázás, egy átdolgozott nap. Keresd benne Istent. Ha van olyan érzésed, hogy "ez most jó", vagy "ez most nagyon nehéz", abban is meglelheted Istent. Ki is próbálhatod, hogy az átlagos eseményekben keresed Istent.
    De lehet, hogy csak évtizedek múlva jön el ez a várt pillanat. Ismerek olyan embert, aki évek óta vár ennek az élménynek a bekövetkezésére, keresi Istent. És nem lehet tudni, hogy Isten mikor nyit be.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz JJános #6041 üzenetére

    Ez a hozzászólásod nagy mértékben segített abban, hogy megértsem a hitedet. Az ezzel kapcsolatos véleményemet nem írom le, mert utólag talán megbánnám. Nekem a Jelek című film jutott erről eszembe, Mel Gibson főszereplésével. Nem a történet kidolgozottsága, vagy az ufók miatt, hanem Mel Gibson által alakított szereplő hite miatt jutott eszembe.

    Az pedig nem baj, hogy keményen ragaszkodsz bizonyos dolgokhoz az életviteleddel kapcsolatban. Baj nem lehet belőle.

    Az Ökuménia eljövetelét nem sikerült megtalálnom a Bibliában, kicsit zavaros nekem ez a bekezdés. És mi lesz az ezer éves királyság után? Miért pont 1000? A Földön lesz ez a királyság?

    És mi lesz, miután a Nap felfúvódik, és felperzseli a földi életet?

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák