Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
Hi!
Most vettem egy Chieftec 350W-os tápot,persze nem az én gépembe nekem is van egy 400W-os de az tökéletesen működik.Szóval bármit kötök a molex csatlakozóra egyszerűen nem kap áramot.A satas vinyó a saját tápcsatlakozójával megy de ha molexre kötöm már nem,ugyanígy az optikai meghajtók sem kaptak áramot.Kipróbáltam egy csomó mindent más rendszerben is,hogy kiszűrjem mi lehet a hiba és arra jutottam hogy a táp rossz.A molex-nek külön vezérlőegysége van?hogy lehet hogy csak az a rossz? Ötlet?
[Szerkesztve]Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
stol
addikt
válasz raskolnikoff #1995 üzenetére
96%
Még a ZEN is ''csak'' 90% alatt van. -
Csaba_20_
őstag
válasz raskolnikoff #1997 üzenetére
Az az adat a passzív PFC hatékonyságára vonatkozik. A hatásfokot Efficiency alatt keresd! A táp egyébként szerintem elegendő a konfigodhoz.
-
raskolnikoff
őstag
válasz didyman #1996 üzenetére
vagyis?
egyébként nagyon remélem hogy nem lőttem bakot és nem vettem túl kicsi tápot a konfigomhoz (ld nevem alatt)
mert ha igen akkor KO...
Hm?A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
didyman
őstag
válasz raskolnikoff #1995 üzenetére
Az nem hatásfok, hanem hatékonyság. A Zalman hatásfoka 80% körüli, a szellőztetés módján viszont sok múlik.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
raskolnikoff
őstag
egy chieftec 420-as tápot cseréltem egy 460-as zalmanra és azt tapasztalom hogy sokkal melegebb levegő jön ki hátul. ez miért van? elvileg a zalman min96% hatásfokot mondtak. egy zalman lapát meg hát mégis csak jó kéne legyen. akkor miért van ez?
[Szerkesztve]A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Csaba_20_
őstag
válasz szacsee #1992 üzenetére
szacsee írta:
Meddig biztonságos egy 3-4 éves chieftec táp? (mikor kezd elöregedni)
A Chieftec tápok biztonságosak. Már az első pillanattól kezdve öregszik, mint minden. Kondenzátor típustól függően 2-6000 óráig szokták tartani a paramétereiket a kimeneti kondenzátorok maximális hőmérséklet mellett. -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Na átkeveredtem ide!
Valószínüleg nem a táp volt a hibás.
A HDD-k maguktól krepáltak be (szar széria).
Daimond max 9 sata 200Gb, Samsung 120IJ sata fasza nidec motorral.
Néha adott ki magából a samu olyan hangot, amit nem tudtam leírni.
Megtaláltam a helyes megfogalmazást: olyan hangot adott, mintha egy benzines kocsiban ráadod a gyújtást és a benzinszivattyú elindul, és a végén a híres bekapcsoló hang (katt).
Köszönet Csaba_20-nak és Sten Márs-nak!
Már csak a chifi tápom kell megnézni, eddig szemrevétel okés (nem puposak a kondik stb,), most leterhelem majd a randszert és megnézem feszmérővel mennyit esik a feszültség és kb olyen értéket mutat-e mint valamelyik monitorozó progi. Ha minden ok, akkor rözítem 1-2 nap a feszültségértékeket és visszaellenörzöm.
Meddig biztonságos egy 3-4 éves chieftec táp? (mikor kezd elöregedni) -
padre71
tag
Sziasztok!
A múlt héten vettem egy Chieftec 450-es tápot. Időnként azt csinálta, hogy a gép elindult, majd mielőtt az xp logoja bejött volna, újraindult a gép. Olyan, mint mikor a reset gombot megnyomja az ember. A második indulás után már nincs gond. Féltem hogy nehogy kinyírja az alaplapom, ezért viszaraktam a régi asus 450-es tápom. Elméletileg a két táp tök egyforma, delta belsős. A réginél nem volt ilyen
Az alaplap Abit KN9 Ultra. Azóta frissitettem a biost 1.6-ról 1.9-re. Azóta nem próbáltam (nem mertem)
Esetleg valakinek vmilyen ötlete?
Lejjebb olvastam, hogy az abitoknál előfordult már hasonló.
előre is köszi -
kittlee
csendes tag
üdv
nemrég vettem egy core2 duo e6400 + 1 giga kingmax ram + galaxy 7600gt ddr3 + asus p5b konfigot egy noname táppal .
az a bajom , hogy pl a FEAR nevű jaáték iszonyat akadozik és ez nem e lehet e attól , hogy gyenge a tápom , mert a játéknak vígan futnia kellene ezen a konfigon -
Rez_Grof
őstag
válasz Csaba_20_ #1949 üzenetére
Kicsit elvesztem, sorry.
A problémás gép kortörténete:
Az eredeti config egy Abit KG7, Ati 8500, mercury 300W tápegységgel. Ezen trióból a tápegység önszántából az constans és végtelen amperek földjére távozott úgy kb fél éve ekkor foglata el helyét egy coolink 500W-os táp (pontos tipust nem tudok). A gép innentől rendeltetésszerűen üzemelt tovább.
Majd kb 2 hete kapom a telefont hogy gép bekapcsol ugyan, de a monitor fekete marad, majd pár inditás után minden elindul rendesen, aztán vagy kimered a képernyő vagy nem. Az már hamarabb megállapítást nyert, hogy a videókari ventije nem valami fürgén forog és hát szépen melegedet is a kártya, de ezen kis porszivozás segített.
Hirtelen felindulásból mondom a kollégának, hogy valószínűleg a vidkari lesz a hibás, amely helyet vett is egy használt gecube vagy connect3d 9600XT-t. A régi deszkában egyszer elindult a kari eljutott a windows asztalig és ott kimerevedett a kép, az óta semmi.
Ez után deszka csere következet egy Abit NF7 rev.2 deszkára.
És most ott tartok ahonnan elindultam, mármint hogy a gép elindul, de videó jel sehol.
A ventilátor az új kartyán szintén nagyon bágyadtan forgolódik, de alaplapi csatira dugva megembereli mágat és rendesen munkába kezd.
A táp 20pin-es csatijából hiányzik a fehér -5Vdc vezeték.
A kérdés tehát, hogy annak hiánya okozhatja-e ezen jelenséget?A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
Rusher
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy valami tekercs vagy kondi cicereg a tápban de igazából 3 félével is próbáltam már de mindegyiknél u.a
Mi okozhatja ezt, és mit lehetne ellene tenni? Előre is köszi a helpet
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz #56474624 #1983 üzenetére
Természetesen meghibásodhat úgy egy táp, hogy a folyamat nem jár hanghatással vagy füsttel. Nem kötelező, sőt tilos például lángolnia vagy jelentős füstöt kibocsájtania.
Ba cy lus írta:
Magával nem vitt semmit, bár lehet ez annak köszönhető, hogy elég gyorsan lekapcsoltam róla az áramot.
Ezt erősen kétlem, de nem tudjuk milyen hibáról van szó. Általában nem lassú folyamat, amíg tönkre megy egy ilyen táp. Hacsak nem elko kiszáradásról van szó. Egyébként milyen gyors vagy? Pár us-ben vagy ms-ben mérhető a reakcióidőd és a kezed mozgása?
Erre a szériára egyébként nem jellemző a meghibásodás. De azt se tudjuk, hogy nálad mi történt. -
törölt tag
Az hogy van, hogy egy táp úgy pukkan el, hogy se füst, se semmi járulékos szag, semmi... Ma ugyanis elpukkant az épp 4 hónapos Chieftec Delta GPS-450AA-101A tápom. Magával nem vitt semmit, bár lehet ez annak köszönhető, hogy elég gyorsan lekapcsoltam róla az áramot. Ami számomra nyugtalanító, hogy ha most ezt cserélik (hacsak meg nem tudják javítani), mennyire nyugodhatok meg.
Tudtommal ez nem egy túl selejtes táp (főleg nem ilyen rövid időn belül) a tapasztalatok alapján (sőt azért vettem ezt, mert ezt mindenütt ajánlották)... Tehát a kérdés: csak én lennék ilyen szerencsétlen, vagy már nagyobb valószínűséggel kerülnek le ilyen darabok a gyártószalagról?
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1981 üzenetére
Az alaplapi elemet úgy illik megnézni, hogy működőképes-e, hogy megméred terheletlenül, majd terhelve. A mért értékekből pedig levonod a következtetést. Illetve lehet még kapni műszert, ami közvetlen kijelzi egy mutatóval, hogy meddig tekinthető okésnak. Bár erre az elemtípusra nem láttam még ilyet, csak ceruza és 9V elemre. A nyelvvel történő mérést 9V elemnél szoktam maximum alkalmazni, de azt is akkor, ha nincs lehetőségem méregetni, mert mondjuk a fellépő mikrofonjában kell elemet cserélni és nincs már csak használt.
Örülök, hogy a BIOS frissítése megoldotta a problémát. Ezek szerint a jelek valóban azt jelentették, amire gyanakodtam. -
LordVader80
őstag
válasz Csaba_20_ #1980 üzenetére
Nem viccnek szántam, miért? És másik gépemből tettem át az elemet, ezzel mi a gond? (úgy látszik nagyon nem értek ehhez )
Egyébként -stol kolléga javaslatára- bios-frissítés megoldotta a dolgot! Tehát valóban nem táp probléma volt, hanem alaplapi.
Köszi a tanácsokat!
Remélem rendben lesz most már!
[Szerkesztve]May The Force Be With You!
-
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1979 üzenetére
A megnyalást gondolom csak viccnek szántad és természetesen vadonat új elemre cserélted, nem pedig egy másik alaplapból raktad át a régit. Én biztosan nem venném meg az alaplapot, amelyik ilyen jelenséget produkál, főleg nem használtként. Nekem nem tűnik tápproblémának, amit minden jel megerősíteni látszik.
-
LordVader80
őstag
válasz Csaba_20_ #1977 üzenetére
Onnan tudom, hogy nincs lemerülve, hoy kivettem, és megnyaltam, és rázott. de amúgy biztos ami biztos, megnéztem másik elemmel is, de mind2 jó, nincs egyik sem lemerülve.
Ezt nem is figyeltem, hogy van-e pont. Majd megnézem, ha visszakötöttem és megint előjön. Másik táppal még sosem csinálta eddig a ''videós jelenséget'' (-bár még csak ma próbálgattam), a sajátommal sem mindig csinálja, igazából nem jövök rá, mitől lehet. Van, hogy csinálja, van hogy nem! De azért elég sűrűn, napi 1x tuti!
Mod: Igen, a lap használt.
-
Csaba_20_
őstag
Mellesleg használt lapról van szó? Vagy hogy értetted azt, hogy ''aki eddig használta, annál ez nem jelentkezett'' ?
-
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1976 üzenetére
Honnan tudod, hogy nincs lemerülve az elem? Az idő elfelejtősdi már régen is elemhibára utalt. Egyébként ha van pont is a kijelzőn a számok mögött, akkor az AC2005 POST kódokról van szó. Ha nincs, akkor nem azokról. Az említett táppal minden esetben azt csinálja, amit a videón látunk és egy másikkal pedig nem?
-
LordVader80
őstag
válasz Csaba_20_ #1975 üzenetére
Megnéztem a AC2005 Post Code Definitionsban, tényleg az amit mondasz!
De akkor ez most mit takar? Mert nem teljesen tiszta.
Ha a táp nem rossz, akkor a lap a hibás? Aki eddig használta, nála ez nem jelentkezett. Meg nálam se másik táppal, csakhát ez kölcsönbe van, és vissza kell adjam. Akkor megint az enyémet kell rádugni, és jön a ''lefulladás''...
Bios csere?
ja a másik nagyon fontos!!!!!! ÉS mi ez az idő/dátum elfelejtősdi??????? Nehezen indulás után előfordul. De az a fura, hogy a többi bios beállítás megmarad, tehát nem a bios resetelődik és az elem sincs kimerülve
-
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1974 üzenetére
Nézd meg az AC2005 Post Code Definitions táblázatot jobban!
8.2. Enable ATX power supply
Ez a folyamat megy végbe ott...hát egy kicsit néha lassabban...
Jah, nem vágom az ABIT lapokat, letöltöttem a kézikönyvét, mert 100%-ra biztos voltam benne, hogy ez nem táphiba. Csak azt nem tudtam, hogy feaute vagy bug. Bár néha a kettő közt nem sok a különbség.
[Szerkesztve] -
LordVader80
őstag
válasz Csaba_20_ #1973 üzenetére
82-t ír a post. A könyv szerint:
82:
Call chipset power management hook
Recover the text font used by EPA logo (not for full screen logo)
If password is set, ask for password
Látom vágod az abit lapokat. Igen az a led, hogy áram alatt van az világít, az a led, hogy be van kapcsolva a gép, csak akkor gyullad fel, ha tényleg beindul. Mi lehet szerinted ez a hiba?May The Force Be With You!
-
Csaba_20_
őstag
válasz LordVader80 #1971 üzenetére
Ez nem táphiba, az biztos. Tápelektronikai ilyen műveletet nem csinál. A VCC LED se villan fel csak akkor, ha ténylegesen elindul a gép, viszont a Stand-by feszültséget jelző LED végig világít. POST kódnak mit ír az említett időszak alatt amúgy?
-
stol
addikt
válasz LordVader80 #1971 üzenetére
Abit lapok baromsága.
BIOS frissítéssel orvosolható. -
LordVader80
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a tápom néha a rendszer indulásakor ''lefullad''? Ventik felpörögnek 1 mp-re, aztán leáll, aztán 2-3mp mulva ujra beindul és megy minden szépen.
Nem gyenge tápról van szó, ráadásul a konfigom is lightos, tehát ez nem lehet gond.
Felvettem a telcsimmel egy ilyen ''fulladós'' indulást: [link]May The Force Be With You!
-
Screamer84
tag
válasz Szten Márs #1969 üzenetére
Oksa, köszi a tippeket , megkérdezem ott is!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Screamer84 #1968 üzenetére
Ezeket a kérdéseket ide: [link] tedd fel, hamarabb kapsz segítséget, nem igazán szeretik, ha összekeverednek a témák a topicokban.
(Mellesleg a nagyon izmos gép 250W körül kér a táptól abszolút padlógázon, a felsoroltak nem rosszak, Seasonic, Zalman, ha igazán halk kell, vagy Enermax ha fontos a modularitás, 500W már bőven indokolatlan) -
Screamer84
tag
válasz Csaba_20_ #1967 üzenetére
Szóval akkor leírom neked ,mi és hogyan van, hátha jótanáccsal tudsz ez ügyben is szolgálni.
Amiböl választhatok:
- CoolerMaster iGREEN POWER 500W V2.2 AKTÍV PFC
- Corsair CMPSU-520HXEU Modular Tápegység 520W HX Series
- Enermax Liberty tápegység 400W,APFC EGLT400AWT
- FSP EPSILON 600W ACTIVE PFC
- FSP BLUESTORM II 500W ACTIVE PFC
- Seasonic S12 430W
- SilverStone SST-ST40EF 400W
- ZALMAN 460B-APS
- Akasa Power 80+ 500W
remélem van közöttük megbízható
Kb ezek férnek bele a kertbe, ebből kellene kiválasztani a legmegfelelőbbet,De azt is figyelembe kell venni,hogy elég izmos gépbe lenne ( adataimnál) ,ne legyen baromi hangos. Amikor vettem a Tagan tápomat, arról is jót olvastam ,de most beadta az unalmast, igaz 3 év garancia volt rá,ezért vásárolhatom le náluk az árát.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz Screamer84 #1966 üzenetére
Azt nem írtad, hogy jótállás van rá. Egyébként a levásárlásra nem vagy kötelezhető és sok esetben nem feltétlen jár jól vele mindenki. Például, ha azon a tápon kívül Mercury, Codegen, JNC tápokat árul az adott cég. Ha se javítani, se cserélni nem tudják, akkor vissza kell adják a vételárat. Megint kérdéses szokott lenni az, hogy mennyiért vásárolhatod le és mennyit adnak adott esetben vissza. Ugyanis a teljes vételár jár vissza, nem valamiféle ''napi ár'', amit például a Mistral-nál tapasztaltam.
-
Csaba_20_
őstag
Az E6400 nagyjából 65W-ot, míg a D820 úgy 95W-ot fogyaszt. Az Enermax 365P-VE-t még nem arra készítették, hogy a 12V-os ágon lesz a fő terhelése. Elképzelhető, hogy emiatt égett össze a két csatlakozó. Szerintem vegyél egy ATX12V v2.0-ás tápegységet, ha azt a D820-at üzemeltetni szeretnéd.
A kialakult problémát pedig ha orvosolni szeretnéd, akkor új csatlakozót kell rakni az alaplapra és a tápra is. -
emelet75
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám lenne nekem, hogy van egy 3 és fél éves 360W-os
Chieftec tápom (PFC nélküli, egy ventis), ami úgy kábé két-három hónapja elkezdte azt csinálni, hogy a gép kikapcsolt állapotánál magas hangon, de viszonylag halkan sípol.
(Ha lekapcsolom a tápot akkor a hang 1-2 másodperc alatt csökkenő hangerővel megszűnik.)
Ami furcsa, hogy nem minden alkalommal adja ezt a hangot, hanem mondjuk három
kikapcsolt állapotból kétszer. A hang magától nem szűnik meg csak ha bekapcsolom a gépet (de az is lehet, hogy akkor csak nem hallani).
Olvasgatva a topikot, másnak is volt hasonló és annak azt írták, hogy lehet, hogy valamelyik tekercs rögzítése eresztett el kissé.
A kérdésem az, hogy kell-e félni attól, hogy meghal a táp és esetleg magával ránt valamit?
Mert ha igen akkor inkább azonnal cserélem.
De ha ez nem valószínű akkor inkább megtartom, mert már régóta szolgál hűségesen, a hang nem zavar különösebben és magával a géppel emiatt semmi probléma nincs, minden működik remekül.
Előre is köszönöm. -
Bisz
tag
Sziasztok!
Táptémában jártas kolléga segítségét kérném. A probléma a következő: van egy 3 éves Enermax 365PVE tápom, és egy Jetway 965GDAG alaplapom. Ma reggel szedem szét a gépet, mivel el szerettem volna adni az alaplapot, és akkor látom, hogy a táp 4 tűs csatlakozója faszán össze van égve az alaplapi csatlakozóval, eddig észre sem vettem, minden tökéletesen működött. Szóval akkor most mihez tudok kezdeni? Egyelőre a csatlakozót sem tudom kihúzni a lapból. Vajon ez most táphiba vagy laphiba lehet? Kb. 2 hete vettem egy D820 procit, előtte E6400 ment a lapban szintén 2 hetet. A D820 berakása előtt még nem volt égés a lapon. -
McMurphy
csendes tag
+ próbálom kiiktatni ami épp nem kell, bár ebben a házban egy más összetételű
(chieftec GPS 400W táp + FSP Booster X3 VGA táp ) alatt nem volt ilyen rezonancia.
Vagy az FSP Booster 2 kis ventije elnyomta a többi zajt
A virtuális sör mindenképp jár Neked, hogy a vinyókra figyeljek!
thx
McMurphyAz agy az a szerv, amellyel azt gondoljuk, hogy gondolkodunk! AB
-
Csaba_20_
őstag
válasz Screamer84 #1954 üzenetére
Tagan, olcsó alkatrészek otthona. Vagy dobd ki, vagy vidd szervizbe!
-
Screamer84
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom van , hogy reggel mikor bekapcsoltam a gépet eléggé furcsa hangok jöttek a tápomból, olyan mintha sercegés lenne. Néztem nem ér e valamilyen vezeték a ventilátorhoz , de nem az a baja. Ha bármit csinálok és megnő az áramfelvétel, a hang is egyre erősebb lesz, de aztán elhallgat vagy lecsendesedik. A tápom egy tagan 430W easycon , olvastam valamit régebben ,hogy ennél a márkánal valami gondok jelentkeztek, de most hirtelen nem találtam semmit. Ha valakinek valami ötlete van ,mi lehet a bibi,akkor megköszönném , ha meg nincs más,akkor küldenem kell szervizeltetni, ami 3-4 hétbe is beletelhet -
McMurphy
csendes tag
Igen, mind3rom az, 80-120-160 7200 RPM SATA-SATAII.
ebből a 2 darab 2-3 éves, a 160 GB SATA II 3 hónapos.
Az elöző dtk házban is ezek voltak és ott nem volt ilyen, nem hinném hogy a Chieftec hdd kerete nem lenne jó a lemezeknek és ezért ad át rezgést a háznak.
De akkor miért rendszertelen ez a rezgés? egész nap megy a vas és csak este, amikor a külső zajszint lecsökken válik idegesítővé.
Kapcsolgassam ki a ventiket és így talán ki lehet szűrni melyi a gázos?
THXAz agy az a szerv, amellyel azt gondoljuk, hogy gondolkodunk! AB
-
McMurphy
csendes tag
Sziasztok!
A Chieftec BH-01B-B-SL házba szerelt FSP Epsilon 700W táp okoz olyan rezonancia szerű problémát, hogy időközönként elkezd brummogni a gép hátulja, érintésre a ház is remeg, ha kicsit megmozgatom abbahagyja, de pár nap vagy óra után újra ezt csinálja.
A ház talpán nincs gumírozás vagy ilyesmi, még jól is jött hogy tologatható gyúrás nélkül simán.
1 hónapos a táp, szakszervízben szerelték be.
Köszönöm előre is az ötleteket.
McMurphyAz agy az a szerv, amellyel azt gondoljuk, hogy gondolkodunk! AB
-
Rez_Grof
őstag
válasz -zolee- #1947 üzenetére
Bocsánat puritánul fogalmaztam, a probléma az, hogy sajnos nem ad semmi féle eletjelet a lapban semmilyen videókártya, de másik lappal is ugyan ezt a hibajelenséget produkálja. És a topicba vissza olvasva arra gondoltam mivan ha ez a deszak is érzékény a -5v hiányára.
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
-zolee-
tag
válasz Rez_Grof #1946 üzenetére
Baja nem lehet mert már szinte semmi nem is használja. Ezért is került ki a szabványból ha jól emlékszem. Egyes Creative hangkártyák problémázhatak miatta de ez főleg a régebbi típusokra igaz pl. Sound Blaster Live! illetve egyes MSI alaplapokra integrált Creative hangkodek is problémás lehet. Ha nincs ilyened akkor nem gond.
''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
Rez_Grof
őstag
Hi all!
NF7 rev 2.0 alaplapnak lehet-e az a baja, hogy nincs -5V-os vezeték a táp 20pin-es csatijában? A tápot pontosan nemtudom de coolink 450W és kb fél éve vette gép tulaja.A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
letix
senior tag
Sajnos massal nem tudtam levalasztani , konyhakessel nem akartam neki allni, azzal az ujjam is elszaladt volna
Rendben, koszonom az info-t, majd beszelek Rive kollegaval az ugy erdekeben.
udv
letixdon't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
Csaba_20_
őstag
Csak tudnám mikor került a fűrészlap a számítógépek szerelési kellékei közé... Ha a kondi elkezdett füstölni, akkor az bizony már nem százas onnantól. Mivel a proci melletti kondiról van szó, nagy az esély rá, hogy a processzor VRM-jének egyik kondenzátoráról van szó. Nem ajánlom, hogy ezt a géped tovább üzemeltesd úgy, hogy nem nézetted meg a rendszert egy szakemberrel!
-
letix
senior tag
Sziasztok!
Technikai jellegu kerdesem lenne.
Adodott egy kis problemam, amire szemelyszerint en nem talalom a magyarazatot/megoldast.
Adott 340W-os 24+4 pines compaq tap. (hibatlan)
Adott egy Abit VH6T + proci + ram + etc. (hibatlanok)
A taprol a 24pines csati 4 pinje NEM leszedheto.Sajnos a lapon a tapcsati mellett rogton kondik vannakl, igy nem dughato ra a 24-.es csati,igy gondoltam ''leszerelem'' fureszlappal a 4 pint (bal oldalrol, abbol is gondolom hogy ezt kell eltavolitani, mivel ha a masikat tavolitom el, nem dughato a lapra)
Nem serultek meg eltavolitas utan a kabelek, igy radugtam a lapra.
Bekapcs, prci ventijet nem inditja, szinte semmi nem porog fel, csak a tap.
Nagyon halk sipolast hallottam, (a hazban nicns hangszoro, a lapon sem.)
Majd 10mp mulva a proci mellett levo egyik kondi alatt elkezdett finom fustot okadni..
Kikapcs, bekapcs szintugy ezt cisnalta.
Ketsegbe azert nem estem, szetkaptam, megvizsgaltam a masik oldalrol a forrasztast, semmi elvaltozas, kondin semmi elszinezodes.
Masik tappal kiprobaltam (Enermax 301AX-VE) ezzel hjibatlanul indult.
De a kerdes.: osszvissz 2 szer kb 1 masodpercre kezdett fustolni.vajon hasznalhato e meg a lap?hangsulyozom mukodik perpill, csak nem szeretnek bajtr csinalni otthon, ha felgyullad vmi
koszonom elore is
letixdon't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
-zolee-
tag
válasz Csaba_20_ #1938 üzenetére
Na igen. Én is vettem itthonra egy Trust tápot. A szitu a következő volt. Vettem egy 7800GT -t amin ugye 6 eres PCIe tápcsati van. Az volt a régebbi Zalman APS360B tápomon de az kellett a kolis Core2 gépbe szóval itthonra azt Athlon64 3500+/7800GT kombóhoz kellett vennem egy másik tápot. Körbejártam Pest belvárosát de már olyan Zalman nem volt sehol. Mondom ok akkor megnézzük az akváriumos boltot. Bementem mondom olyan táp kellene amin van ez a csatlakozó. Asszongya a nagyon segítőkész eladó van 450W -os Chieftech de azon sajana nincs viszont a 420W -os Truston biztos van. Mondom OK megvettem hazavittem. Kicsomagolom és mit látok? 6eres tápcsati természetesen nem volt rajta és a teljesítmény eloszlása sem győzött meg.
12V: 16A 192W
3.3V: 20A
5V: 30A
Az utolsó két ág összesített csúcsteljesítménye 210W ! ! ! Wow... kár, hogy szinte semmi nem is használja. Szóval 7800GT elad és most egy 6600GT van a gépben. Még ez a táp is elbánik simán ezzel a konfiggal. De azért nyílvánvaló, hogy nem szereti az ember ha átvágják.''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!
-
Alpi
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Szeretnék gépet cserélni, de nem tudom, hogy elég lesz-e a mostani tápom rá? A jelenlegi egy Mercury 400W-os!
A gépem most:
- MSI K7N2 Delta ILSR alaplap
- AMD Athlon XP 3000+ Barton magos proci
- PowerColor Ati Radeon 9600XT 256 Mb
- 2 x 512 Mb Kingmax DDR Ram
- 2 vinyó (120 Gb Maxtor és 250 Gb Samsung)
- 2 optikai meghajtó (TEAC dvd olvasó + LG dvd író)
Ezzel az összeállítással minden rendben megy már másfél éve! Sosem volt a táp miatt hiba!
Ha viszont az alaplapot, a procit, a memóriát és a videókártyát lecserélném, akkor ilyen lenne a gép:
- MSI K9N Ultra alaplap
- AMD Athlon64 X2 4400+ proci
- Geforce 8600 Ultra 256 Mb
- 2 x 1024 Mb Kingmax DDR2 Ram
- 2 vinyó (120 Gb Maxtor és 250 Gb Samsung)
- 2 optikai meghajtó (TEAC dvd olvasó + LG dvd író)
Magyarán minden cserélődne, kivéve a 2 vinyó, plusz a 2 optikai meghajtó.
Tehát a kérdés adott! Elég lesz hozzá a 400W-os táp? Félek, hogy nem!
Minden választ előre is köszönök!
Üdv,
AlpiHippopotomonstrosesquippedaliophobia: félelem a hosszú szavaktól...
-
Csaba_20_
őstag
válasz molngab #1937 üzenetére
Csak nem tuningolt rendszert szabad hibadiagnosztizálni. Értsd ez alatt, hogy minden a névleges órajelen, feszültségen stb. fut!
Szoftveres hibát kizárni anélkül, hogy belenéznél a Windows eseménynaplójába, nagy hiba.
A DTK tápok nem haladtak a szabvánnyal(nem is követték azt), így nem alkalmazkodtak az újabb rendszerek fogyasztási igényeihez se. Még mindig a +5V-on várják a nagy terhelést. -
Davis
csendes tag
Bocs.
De akkor nekem biztos hogy táp problémám van ugye?
Üdv Davis -
Quadkan
csendes tag
Bocs.
De az én ''problémámra'' miért nem reagál senki?
Valami ötlet esetleg? -
Quadkan
csendes tag
Hello!
Kb. 2 hete mikor kikapcsoltam a gépemet arra lettem figyelmes, hogy a modemen elalszik a 4. led (Enthernet). Másnap mikor beakartam kapcsolni a gépem hiába nyomogattam a gombot semmi. Mondom biztosan a gomb nem érintkezik, de nem ez volt a baj. Az alaplapi elemre gondoltam háth lemerült, kicseréltem de továbbra is fenn állt a probléma. Kicseréltem a hálózati kábelt semmi. De mikor az elemet nem tettem bele a gépbe akkor frankón működött.
(az elem azé kell) A tápra gyanakszon hogy a végét járja, bár mikor bekapcsol a gép ugyanugy halkan és hibátlanul üzemel e egy leállás semmi.
Tápom: Chembro Gaming Bum ház+ a hozzá tartózó gyári táp (550W)
Lehet hogy a tápom haldoklik?
Segítsetek pls....
Lehet ezt vhogy orvosolni vagy elkerülhetetlen a táp csere?
Milyen tápot ajánlatok? (hal legyen megbízható(márkás) max 25000Ft)
[Szerkesztve] -
Davis
csendes tag
Hello
Ma bekapcsoltam a gépet és a házhűtő ventik nem kapcsoltak be, egyébként ezek az alaplapra vannak kötve és nem kimondottan a tápra. A ledek világítanak csak a lapátok nem forognak. Ez lehet-e táp hiba vagy inkább alaplapi amit kétlek.
Válszotok előre is köszi.
Ja egyébként Csaba_20 írása alapján lemértem a +5VSB jelzésű, 9-es kivezetésen a feszültséget és 5V helyett csak 2,5V-ot mértem stand-by üzemmódban.
Üdv Davis
[Szerkesztve] -
Abri
senior tag
Hali mindenkinek
Lenne egy FSP400-PN tápom, ami bekapcsolt állapotban serceg.
Valami ötlet ?
Én az egyik kondira gyanakszom.
Üdv
Abri. -
raskolnikoff
őstag
válasz Csaba_20_ #1917 üzenetére
viszont csináltam bios resetet és így se jó...elvileg vmit csak fel kéne ismernie nem túl bonyi 2x400 RAM és kész...
ez már nagyon off, bocsi és kösz a tanácsot
[Szerkesztve]A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Csaba_20_
őstag
válasz raskolnikoff #1916 üzenetére
Épp ez az, hogy pont ezért nem táp a gyanús. Memória, vagy alaplap, illetve beállításprobléma van a háttérben. De ettől függetlenül ilyen konfigot nem illik ATX12V v1.3 szabványnak megfelelő táppal hajtani, a Sirtec 360W(Codegen 480W) pedig az.
-
Csaba_20_
őstag
válasz -=Lord Tom=- #1912 üzenetére
Egy 0 forintos, máig semmit nem változó értékű tápból 500 Ft-ot kinyerni, valóban nagy szó. A semmiből csináltál pénzt.
-
Libgabor
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem a következő tápot FSP ATX-400PNF, a gépem Intel D805 2.6@3.6, Palit GF7600GT; samsung 2*512 (533 alapon) dvd író, dvd olvasó. A kérdésem az lenne, hogy mennyire hihető az hogy everest alatt nyomok egy stabilitás tesztet és a CPU fesz (ami terheletlen állapotban 1.35 V) szépen lemegy 1.20-1.30 között ingadozik! Ez miért van? Normális jelenség?
Köszi előre is!
Üdv.
Gábor -
Chaser
legenda
válasz Csaba_20_ #1909 üzenetére
Egyetértek Egyértelmű ram bibi lesz ez. Meglepne ha tévednék. Azt a codegen vackot én azért kidobnám, áruljátok már el, mi értelme olyan x#@rt venni, amikor kb 2k-val kerül többe/ vagy annyival se/ egy FSP-350PNF, aminél jobb táp pedig nem kell...
A kérdés természetesen nem neked szólt_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Csaba_20_
őstag
válasz raskolnikoff #1904 üzenetére
Ez pedig RAM gyanús dolog, nem pedig táp.
-
MODERÁTOR
samsung memóriáknál volt régen ilyen hogy nem akartak menni (bár ezt leginkább asus alaplapokba ágyazva művelték) ma már sztem nincs ilyen (de bármi lehet..) először úgyis a táphiba szűrhető ki egyszerűen
Harrrr!!!!
-
raskolnikoff
őstag
szal a tápból hideg jön de a cserepróba sztem aktüell lesz.
a ramok nem egyformák, csak a tulajdonságaik. van olyan hogy nem megy együtt 2? egyik se hipergagyi csak nem márkás.A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
MODERÁTOR
Codegen 480W = 120W ''real'' power
memória is lehet attól még... egyformák? milyen márkájúak?
(én 6600as karival és 2oprikai meghajtóval a 400Wos codegent leterheltem... szal az X800 jobba zabál) lehet a táp... cseretáp... próba... ha azzal yó akkor táp probléma voltHarrrr!!!!
-
raskolnikoff
őstag
Sziasztok!
Fura probléma állt fel egyik haverom gépében.
Konfig:
Abit IC7
Pentium 4 3 GHz Northwood
2x 512 RAM 400MHz
Sapphire X800 GTO
Codegen 480W
Samsung 400GB SATA II
NEC DVDíró
MSI DVDíró
szóval eléggé nem idevalónak tűnik a kérdés de lehet hogy mégis? ha nem akkor csillió bocsika
összeraktuk a fenti gépet és elkezdtünk wint telepíteni. folyamatosan lefagyott vagy újraindult (de az utóbbi volt a gyakoribb). namost elkezdtem a RAMokra gyanakodni, és az a helyzet állt elő, hogy ha mindkét RAM benne van akkor újraindult már win bootolás közben (512vel telepítettünk wint). külön-külön mindegyik rammal jól ment (memtestet sajnos nem tudtunk lefuttatni de próbáltuk játékkal meg mindennel) és az volt, hogy ha egy volt benne nem volt restart ha 2 akkor igen. sztem elég tápgyanús a dolog, bár nem tudom.
a 2 ram az összes lehetséges variációban ki lett próbálva (mmint a slotokra értve), még kontakt sprayt is bevetettünk, hátha vmi érintkezési dolog lehet, vagy kis szösz, ilyesmi.
TUDOM, hogy a Codegen nem egy jó választás, de ennek legalább elég nagy a teljesítménye. Nem az én gépem (nekem chieftec van ) szóval már előre látom a codegenellenző válaszokat, csak az érdekelne hogy EBBEN a codegen tápban keressünk-e hibát.
-
Csaba_20_
őstag
válasz -=Lord Tom=- #1902 üzenetére
Megmentettél 500 Ft-ot, gratula.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz Szten Márs #1900 üzenetére
meg volt benne két alu borba az is kiszedtem
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- FSP Hexa+ 500 tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest