Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
Új hozzászólás Aktív témák
-
HDR renderin
senior tag
Második helyen a saját védelem. Ez azért fontos, mert az előzőekben említett védelem elsősorban az ilyen eseményekre történő reagálás második védvonala, hiszen az ilyen eseménynek oka van.
Első helyre tettem a védelmet, mivel tudhat bármit az adott táp, ha egy esetleges meghibásodás esetén nem képes hatékonyan védeni, azzal több százezres kárt tud okozni. Ez a védelem sosem jelent 100% biztonságot; Ilyen táp ugyanis nem létezik asztali számítógépek piacán. Még a leginkább elismert márkák esetében is ismert olyan esemény, amikor a tápegység elhalálozása közben magával rántott alkatrészt, akár gépet. Ezen túlmenően, a tápegység az összekötőpont a relatíve veszélyes elektromos hálózat és az olykor igen nagyértékű gép között, ráadásul életvédelmi szempontok is közre játszanak.
Többek kérésére megpróbálok összeállítani egy kis útmutatást tápegységek vásárlásához. Ehhez a kollégák megjegyzéseit is várom, melyeket ebbe a hozzászólásba illesztenék bele, hogy egy helyen legyen. Nem óhajtok márkákba egyedileg belemenni, inkább általános irányelveket feszegetek és egy abszolút szubjektív, ''ajánlott márka-nem ajánlott márka'' listát állítok össze.
Milyen a jó táp?
A leggyakoribb kérdés talán. Jó táp az, amelyik:
-Megfelelően védi kimeneteit az ott esetlegesen fellépő, a gép alkatrészeit és felhasználóját veszélyeztető mértékű feszültségek ellen.
-Megfelelően védett mind a hálózat, mind a terhelés, mind a belső oldaláról jelentkező események ellen.
-Képes ellátni a számítógép alkatrészeit megfelelő minőségű tápfeszültséggel, mindenféle terhelési viszonyban.
-Képes elegendő tartalékkal elviselni extrém helyzeteket.
-Tartósan, megbízhatóan működik.
-Ergonómiai és környezetvédelmi szempontoknak megfelel.
STOL:Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
stol
addikt
válasz HDR renderin #895 üzenetére
Még mindíg HWSW táptopic.......
Légyszi, 3 sor magadtól!
Nem nagy kérés!
Legalább foglald össze a lényegét, és ne CTRL+C & CTRL+V -
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #893 üzenetére
Figyelj, akár az egész internetet bemásolhatod ide, attól az még nem lesz a te tudásod...
PLÁGIUM!!!!!!!!!!!!!!! -
stol
addikt
válasz HDR renderin #893 üzenetére
Ez, még mindíg Didyman írása a HWSW-ről, és az a gond, hogy ő a PH-n moderátor is
Biztos díjazza majd. -
HDR renderin
senior tag
A teljesítmény a következő lépcső. Itt máris célszerű változtatni a stratégián. A tápokat manapság is szokás a teljesítményük alapján választani, holott ez helytelen. mindig az ágankénti terhelhetőségek a fontosabb szempontok, s csak ezután jön a maximálisan kivehető teljesítmény. Ez főleg manapság lényeges, mikor a tápok terhelési viszonya erősen elmozdult a 12V irányába és ezzel együtt sok olyan nagyteljesítményű táp kapható, mely 12V-os ágán meglehetősen gyenge. A 3,3 és 5V terhelhetősége majdhogynem másodlagossá vált, a legtöbb esetben nem igényel különösebb törődést ez az érték, általánosan 15-20A és 120W közös terhelhetőség bőségesen elegendő, míg a pár éves, főként AMD alapú lapok esetében nem árt jóval erősebb 5V-os ág és egyes alaplapok megemlítik a 3,3V iránti magas áramigényüket is. A 12V-os ágon vett terhelhetőségre nincs pontos adat, ez nagyon széleskrűen változik.
Itt érdemes megemlíteni a több 12V-os ággal rendelkező tápokat. Marketing szempontjából hangzatos érvelés, hogy stabilabb, tisztább a feszültség ezzel a megoldással, ami főleg a CPU tuningolhatóságának tesz jót. Nos, nem nagyon smile2.gif . Az ATX szabvány egyik sarkalatos pontja, hogy az egy ágon kivett maximális, áramkorláttal védett teljesítmény nem haladhatja meg a 240W-ot. Ez 12V-on 20A maximált áramerősség. A manapság elterjedt tápok ennél jóval töbet is tudhatnak, a megoldás a 12V két, különálló áramkorláttal ellátott ágra történő felosztása. Ettől a két feszültség még egy tőről fakad, azonos szabályozással (ez alól kivétel a nagyon profi szervertápok területe, ahol valóban egyedi szabályozás van minden ágon), ráadásul a 2 12V-os ág terhelhetősége általban nem adható össze, egy közös maximumuk van (csakúgy, mint a 3,3 és 5V-os ágaknak is).
A teljesítmény ezután már érdekesen alakul, ugyanis a legtöbb mai konfiguráció még a 200W-ot is alulmúlja, ami itt szempont, hogy a nagyobb teljesítményű táp valószínűleg erősebben terhelhető ágakat hoz magával, így a különféle terheltségi viszonyokra jobban tud reagálni a táp (emiatt van az is, hogy az egyszerűen összegzett, ágankénti értékek a ráírthoz képest magasabb teljesítményt adnak). Az extrém helyzetekre ezzel együtt nem árt némi tartalék, azonban nagyon nem szükséges elrugaszkodni: Egy minőségi tápegység a ráírt teljeítmény akár 150%-át is képes nyújtani szükséges esetben.Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
stol
addikt
válasz HDR renderin #890 üzenetére
Post: ''A védelmek jelölése: OVP (túlfesz), UVP (alulfesz), OCP (túláram), OPP (túlterhelés), SCP (rövidzár), OHP (túlmelegedés).''
Kérdés: ''TL494, KA7500...''
Mi köze a postnak, és kérdésnek egymáshoz?
Gyak a szádba adtam a választ.
Továbbá, készenléti kör gyengeségei.
Ott nem segítek, mert minden kezdő elektrosnak már tudnia KELL! -
HDR renderin
senior tag
A tápfeszültségek stabilitásának alalkulása nem túl lényeges szempont. Ismét sok helyütt szeretik reklámozni minél pontosabb feszültségekkel a tápegységet. Erre csak azt tudom reagálni, hogy a logikai áramkörök tápfeszültséggel szembeni tűrése +-5(10)%-ot jelent, vagyis ezen értékek között működésük garantált. Ennél többet a táptól sem várhatunk el, tartsa feszültségeit tűrésen belül, ez a lényeg. A pontos értékek azért sem mérvadóak, mert az egyes ágak szabályozása nagyban hat egymásra (illetve közös), így a különféle konfigurációk eltérő viszonyokat állítanak be, ami nem hiba, hanem egyedi állapot.
A -5V kérdése: Sok helyütt felmerül az utóbbi időben a -5V-os ág hiánya és hatása. Nincs általános recept, a puding próbája az evés. A legtöbb mai és 2003 után gyártott alaplapnak nincs szüksége erre az ágra és amennyiben hibátlanul elindul a gép, a BIOS -5V-ra utaló figyelmeztetését leszámítva nincs negatív ráhatása.Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
Szabesz
őstag
-
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #887 üzenetére
Miről beszélek? Arról, hogy nem csak te tudod itt használni a guglit!!! Erre nem is gondoltál?
Szóról szóra megegyezik, amit ide írsz, mások írásaival és azt akarod itt beadni, hogy ezt mind te tudtad? Nagyon utálom, amikor hülyének néznek!
Itt van, amiből másoltál: [link] -
stol
addikt
válasz HDR renderin #882 üzenetére
Legalább egy mondatot magadtól
Haladjunk túl a PFC-n....
TL494, KA7500, és szabadonfutó készenléti kör témakör vár ''kidolgozásra''... -
Chieftec
őstag
Vazz mivan itt mar. HDR sztem neked mar aludnod kene..
-
HDR renderin
senior tag
A védelmek jelölése: OVP (túlfesz), UVP (alulfesz), OCP (túláram), OPP (túlterhelés), SCP (rövidzár), OHP (túlmelegedés).
Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #882 üzenetére
NA MOST MÁR FEJEZD BE! Az a legdurvább dolog, hogy olyan embertől idéztél, aki itt fórumozik és ráadásul moderátor is: Didyman.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
-
Latsza
aktív tag
Gyerekek fejezzétek már be légyszíves! Hagyjátok egymást békiben Már tele van a zsákom h így teleoffoltok a hülyeségeitek miatt egy témát... meg a postám is gyűlik a felesleges hsz-értesítőkkel.
-
HDR renderin
senior tag
A PFC megvalósítása sose legyen szempont, az aktív jobb hatásfokkal dolgozik, de bonyolult elektronika, így a meghibásodása valószínűbb, mint a passzívé. Környezetvédelmi okokból ajánlott megoldás, a táp minőségét nem befolyásolja, az aktív viszont rendszerint szélesebb bemeneti feszültségtartományt hoz magával.
A ventilátor, ha alulról szív, egyrészt jó, mert közvetlen huzatot teremt a proci körül, másrészt rossz, mert a táp alaktrészeit fokozott hőterhelésnek teszi ki. Ilyen esetekben célszerű alkalmazni a proci melletti, házból kifelé szívó ventilátort. A zajra ez is hatással van: A hűvösebb huzatban a táp ventilátora lassabban, csendesebben járhat. A passzív megoldások mellé feltétlenül ajánlott alternatív szellőztetés.
A manapság terjedő Easycon megoldás nem rossz dolog, de érdemes gondolni arra, hogy plusz egy csatlakozó, plusz egy kontaktus, ami meghibásodhat, öregedhet.
akkor ennek örülsz???Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
stol
addikt
válasz Szten Márs #879 üzenetére
Ez jelenleg lényegtelen
Arról van szó, hogy abszolute hülyéneknéz, és még át se fogalmazta a más által írt cikket. -
Csaba_20_
őstag
válasz Szten Márs #879 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy nem tudja...egy picit had kárörvendjek már...
Szten, ment a privát.
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz HDR renderin #876 üzenetére
Tudom hogy néz ki az erre épített táp......
Azt kérdeztem, hogy miért nem illik ezt használni?
Mik a negativumai?
Sőt!
Mi a különbség a KA7500B, és TL494 között?
Készenléti körre sem kaptunk választ.
A fórumot, több tízezren is olvashatják, és ezidáig nem kaptunk megerősítést a szakértelmedről
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #876 üzenetére
Ember, ez már szánalmas, azt se tudod mire gondolt stol TL494 alatt?
-
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #874 üzenetére
Ha idézel valakitől, akkor tessék megadni az illető nevét, szerzőjogi törvény szellemének megfelelően! [link]
Ezzel mindent elmondtál a szakértelmedről, köszönjük.
[Szerkesztve] -
HDR renderin
senior tag
Energiagazdálkodás szempontjábol az aktív PFC rosszabb a passzivtol kicsivel.
A lényege az hogy egy aktív terhelésfigyelő áramkör úgy igyekszik tölteni a táp kondenzátorait hogy a felvett teljesítmény ídőfüggvénye színuszos legyen, így a hálozatra nem juttat vissza nagyfrekvenciás zavarokat.
Legfontossab a szimmetria, tehát hogy 50Hz-es ütemben vegyünk le a teljesítményből,igy lesz a legkevesebb zavarokomponens.
Óvja az aktív PFC a készüléket ezért nagyon fontos lesz a jővőben is.Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
Csaba_20_
őstag
Én még hozzátenném, hogy írja le a számítógéptápoknál előforduló és a lehetséges elektronikai topológiákat, majd röviden jellemezze őket. Írja le, hogy milyen egyenirányító kapcsolásokat alkalmaznak a számítógéptápokban, valamint a szintén lehetségeseket, jellemezve ezeket is. De már szerintem a te kérdéseidnél megbukik.
-
b.janko
tag
A Konvergál a lényeg...
A matektanárom... (sajnos idén ment nyugdijba) megmondta a differenciálsazámítás közbe...
Egetemen ez lessz a beugró kérdés.... Ha 40-ből 2őt elrontasz soha többet nem mehetsz egyetemre...
Amúgy (sin X)/X akkor mihez kinvergál, ha már itt tartunk....www.marinero.hu
-
b.janko
tag
Uj Topicszabály! Nem szóltok egymáshoz!! Valaki infót kér mindenki kifejti véleményét, aztán kész... na?
www.marinero.hu
-
stol
addikt
válasz HDR renderin #862 üzenetére
Jártasság? Oké gyorsteszt.
Miért nem ajánlott TL494 SMPS.-IC-re épülő tápot venni manapság?
Miért rossz a visszacsatolás nélküli készenléti tápegység régebbi tápoknál? Mi a jellemző meghibásodási pontjai?
Mi a gyakorlati különbség a Passziv-PFC, és Aktiv-PFC között?
Ha ezekre nem tudod a választ, a tápok terén szerzett tapaszatatod konvergál a 0-hoz -
HDR renderin
senior tag
-
b.janko
tag
Na fiúk.. mindenki segítőkész.. Ez a legfontosabb...
A másik meg hogy kicsit finomabban beszéljetek egymással...www.marinero.hu
-
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #864 üzenetére
A hozzászólásaidból. (Gondoltam leírom, majd felolvasod, hogyha hallani akarjátok )
-
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #862 üzenetére
Arra vagy kíváncsi miből jöttem rá?
-
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #860 üzenetére
De, felejtsék el. Főleg, hogy életbe lépett a RoHS direktíva.
-
Csaba_20_
őstag
-
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #855 üzenetére
Igen, eddig nem mondtam, de ezek után többet nem szeretném megismételni. A segítségnyújtáshoz édeskevés a szándék, szakértelem is kell hozzá. Márpedig a leírásaidból nagyon nem az jött le, hogy elektronikai szemmel képes lennél szakmai tanácsot adni, a tápegységek esetében pedig erre van szükség.
Az évek során hálistennek sikerült kinevelnünk az emberekből ezt az ''amelyik táp dög nehéz, az a jó'' általánosítást. Erre jössz és feleleveníted...
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Ez nem egy mai konfiguráció, így előfordulhat mind a tápegység, mind pedig az alaplap amortizációja. Az Acorp 235W-os tápegységek általam tapasztalt leghosszabb élettartama 6 év, de azt minimális terhelés mellett produkálta. Szét kell szedni és végezni kell egy állapotfelmérést, figyelve a panel szenesedésre, kondenzátorok púposodására, forrasztások állagára és minden egyéb gyanúsra. Az alaplapnál a processzor környékén található kondenzátorok állapotát érdemes megnézni. Kifújni a hűtőborda lemezei közül a port és úgy általánosan is portalanítani a gépet. Az újraindulás okát keresni, első lépésként XP esetén az eseménynaplóban. Amennyiben púpos kondenzátort, vagy olyat találunk, amin az látszódik, mintha barnássárga trutyi folyt volna ki belőle, akkor javasolt a kondenzátorpark csere, melyet mindenképp szakembernek kell elvégeznie.
-
Csaba_20_
őstag
válasz HDR renderin #852 üzenetére
Figyelj, nem szeretném többször mondani: Fejezd be az észosztást!
-
b.janko
tag
Igen gondoltam ilyenre is... Csak még nem tudom hogy AM2 procis asztali gépre váltok vagy pedig egy Laptopra.... Ha Laptop lessz a vége, akkor fölös lesz a táp... :8
Amúgy várhatóan lesz új szabvány? Tehát hírek alapján lecserélik az ATX-et...
Eléggé baxná az agyam ha vennék 22K-ért egy Enermax-ot és szabványváltás lenne....www.marinero.hu
-
-
HDR renderin
senior tag
Model:ELT500AWT
Frekvencia:50Hz~60Hz
+5V:30A
+3.3V:28A
+12V1:22A
+12V2:22A
PCI-E:2
FDD:2
Súly:3KGJay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
b.janko
tag
válasz HDR renderin #843 üzenetére
Tudom hogy ezeket nem szabad megvenni... De ajándék lónak az se baj ha nincs foga...
szóval lehet a táp miatt az IDE probléma vagy sem??www.marinero.hu
-
HDR renderin
senior tag
válasz Szten Márs #847 üzenetére
nézd meg az FSP-ket semmi hiba nem volt vele a teszteken.
a Seasonic meg Chieftec meg enermax pedig az JAPÁN és mégis hiba volt benne.
még talán az OCZ tápok f@szák.Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz HDR renderin #846 üzenetére
Az hogy a Q-technology egy holland cég ami jó minőségű tápokat gyárt, bár kishazánban gyakorlatilag nincs sehol, míg a Q-tec egy noname szinten mozgó és 3x-os fix teljesítményszorzóval címkéző cég...
Mellesleg nem csak súly van, hanem vannak alkalmazott anyagok minősége - pl kondik minősége, ami abszolút nem mindegy élettartam tekintetében - valamint van ezeknek elrendezése, van vezérlés, van sok minden...
Szóval nagy jóindulattal is csak félig igaz a posztulátumod... -
HDR renderin
senior tag
válasz Szten Márs #845 üzenetére
nem ez most igaz csak a súly számit én már rájöttem.
szted mia különbség a Q-Tec és a Q-Technology között????Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz HDR renderin #840 üzenetére
De jó akkor majd jönnek az ólmozott vargánya tápok, és külön kérnedkell, hogy 95-ös ólommentes 400W-osat...
-
b.janko
tag
válasz HDR renderin #840 üzenetére
Akkor nincs baj, ez a 235W-os ugyanolyan nehéz mint az előző NAGY gépem 400W-os CODEGEN<--- tápja...
www.marinero.hu
-
b.janko
tag
Sziasztok...
Bocs hogy nem olvasom végig a topicot, de nagyon hosszú....
Egyszerű kérdésem van... Okozhatja e a táp hibálya hogy a gépem néha magától újraindul, valamint induláskor véletlenszerűen nem lát IDE eszközöket....
A gép egy PIII 850-es 566-on járatva... fura mi?
Meg CD (LG)+160GB samsung+250GB samsung+ 1,7GB Segate
Tudom érdekes az összeállítás....
Ja, és 2*512 Hibajavítós memória amit 2*256-ak lát a lap...
Szóval nem az igazi a gép, lehet a hibás a 235W-os ACORP LC-235ATX a hibás??
Kösziwww.marinero.hu
-
HDR renderin
senior tag
hali!
én azt mondom ha valaki akar venni egy jó minőségi tápegységet akkor először mérje meg a súlyát.
ez most nem hülyeség!!
van egy haverom és neki ez a konfigja van:Q-tec 550W
AMD 2600+
1024GB KINGMAX
200GB Samsung
elötte pedig:120GB maxtor
300W Codegen jah és VGA:Geforce 6600 256MB
és a táp elfüstölt nem birta tovább a terhelést,és azért mert k*rva könnyű meg nem volt akkora, mert ha kicsit nagyob lett volna akkor talán elbirja.
nekem amugy ilyen vanhieftec 350W és (2KG)
az unokatesomé pedig 360W-as és neki ment 2db 7600GT SLI-ben és elbirta neki mert rohadt nehéz táp.
ajánlom mindenkinek az FSP Bluestorm 350W-os felett.
ne feledje senki:CSAK A SÚLY SZÁMIT
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!
-
tseby
csendes tag
kaposvári vagyok de köszi a tippet öcsém műszerész szétszedetem vele aztán meglátjuk (a vak is azt mondta )
THX tseby -
tseby
csendes tag
MS industrial KY-400 ATX
ez van az oldalára írva -
tseby
csendes tag
hali pls help agépem 400w táp, asus a7n8x-xe, athlon3200+barton, radeon8500aiw64mb, 2x512mb ddr hynix, 60&80gb maxtor, nec dvdíró, leadtek winfast 2000 tvkari
a probléma pedig az hogy a gép ha elindítok egy játékot akkor pár perc múlva csikok a képernyőn és jöhet a reset kicseréltem a videokarit egy xpertvision 6600gt-re annál is ezután lefújtam a port a tnt2-esemről és azzal amit elvisz az fut de egy idő után az alaplaphoz adott asusprobe hő és feszültségfigyelő kiirja hogy a 3.3v lement 2.8-ra ha játék lekapcs kb 1 perc mulva ujra 3.3v és akkor is az van ha mondjuk filmet konvertálok vagyis ha izomból dolgozik a gép filmeknél, netnél semmi gáz ez szerintetek táp? -
trance1
csendes tag
Helló!
Fél éve raktam össze egy teljesen új gépet alkatrészekből. Valamikor gyakrabban, valamikor ritkábban azt csinálja, hogy bekapcsolom és kb. 2mp után kikapcsol. Szerintetek a táppal van a baj? Előre is köszi a segítséget!!
A gépem: Abit IS7-E2 478-as alaplap, Celeron 2,6GHz, 1x256MB 400MHz RAM, Chieftec 360W dupla ventis táp, Maxtor 40GB ATA133-as winyó, ASUS DVD olvasó, 1 floppy.trance1
-
didyman
őstag
Mert a terhelési viszonyoknak, életkornak megfelelően az egyes tápágak nem pontosan 3,3, 5, 12V-ra állnak be, hanem ezek köré, tűrésen belül. Ha a 12V-os ág 11,8-on áll be az előző táppal, az újjal pedig 12,2-re, akkor az jelentős eltérést eredményez a venti fordulatszámában.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
ZakRob
senior tag
Lecseréltem a 350W-os Aopen tápomat egy 400-as FSP-re, és az az érdekes jelenség lépett fel ,hogy a zalmanhoz adott fanmate segítségével az előző táppal 1350-ig, az új táppal pedig 1500-ig tudom leszabályozni a venti fordulatot. A feszültségnek ugyanúgy 12V-nak kell lennie a közbeiktatott ellenállás sem változott, akkor miért más a min. fordulat?
-
hgyurci
csendes tag
válasz Jolly667 #822 üzenetére
Tényleg terhelni kell szerintem is!Nekem is ugyan ez a tápom van, ugyanezzel a ''hibával'', kicseréltettem és ugyanaz a hiba. Én egy 12V-os ágra kötöttem a VGA-t és 2 HDD-t, ventillátorokat így indul szó nélkül.
De van egy 21W-os féklámpa izzóm is a kocsiból ráforrasztva egy tápcsatira, ha rádugom a tápra ezzel mindíg elsőre indul. Ezt még tökéletesítenem kéne egy kis kapcsolóval, amit zárnék a start idejére és benne fogom hagyni a gépben.
3500+, 6600GT, 2 optika, 2 HDD, 1db 8cm venti, TV kártya nem tudom mennyit ehet.
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz Szten Márs #821 üzenetére
készenléti kör 1500-
komplett elkózás, 2500-
Cakk-pakk 4000, és ventit leszámolva új tápod van. -
toM517
aktív tag
Sziasztok, adott egy HPC360as egy ventis Chieftec tap es hozza egy Chaintech Zenith alaplap. Nos ma szetszedtem es alig birtam kihuzni a tapcsatit az alaplapbol. Mikor sikerult, ra kellett jonnom, hogy pottye megegtek a 20 v 24 tubol 5-6 ''odaegett'' a laphoz. Kerdesem erdemes e javitani a tapot? Kicsereltetni a csatijat. Igazabol szerintem nagy baja nem lehet a tapnak, mert aramot azt ad, be lehetett kapcsolni a gepet, azert szedtem szet, mert nem indult a gep, de bekapcsolt. Szerintem a lap a hunyo, valszeg kuka, de a tapot szeretnem megtartani ha meg lehet javitatni. Szoval, ha valaki bevallal egy ilyet, vagy csak tanacsot tudna adni azt szivesen vennem! Koszi elore is minden egyes billentyulenyomast Udv
[Szerkesztve] -
Jolly667
tag
válasz Csaba_20_ #815 üzenetére
Próbáltam leterhelni a tápot.
Következő konfig let belőle: Asus K8V-X SE, 2800+ s754, Ti4800SE, TV-, háló kártya, cd író, dvd író, 3db hdd, 3 ház + a proc. hűtő venti és a táp továbbra is csak áramtalanítás után hajlandó bekapcsolni.
Szerintem eléggé leterheltem a tápot. -
Szten Márs
nagyúr
Ja még vmi: stol aszondja, hogy a 410-es Chieftec-ek gyári baja javítható...
Most van egy kb 15 hónapos 410-es Chieftechem, szerinted megéri ezt javíttatni, valamint átelkóztatni, vagy vegyek inkább egy újat, mondjuk 400-as delta belűt...?
És ha megéri javíttatni te pl vállalsz ilyeneket?
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz Szten Márs #817 üzenetére
A leírtak alapján én egyiket se tudom 100%-osan kizárni. Ilyen hibákat a lemerült alaplapi elem is tud egyébként okozni. De akár oxidálódott tápcsatlakozó is lehet ludas. Az ilyen nem indulós hibáknál nem szabad az első jó indulás esetén elfogadni, hogy megoldódott a probléma. Bár amilyen az élet, sok tesztelés során se biztos, hogy újra előjönni. Majd csak amikor élesben kell bizonyítania a gépnek.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Helyzet a következő:
Adott egy socket478-as 3GHz-es prescott magos P4-es, egy Abit IS7-E2 alaplap, egy vinyó, egy ODD, semmi extra, valamint egy 350W-os full noname táp. Alaplapcsere volt (a régi alaplap 533-as FSB-t bírt... tessék megkapaszkodni a BOLTBAN leplombált gépbe 800-as FSB-jű Prescotthoz egy 533-as FSB-jű via-s izé alaplapot adtak... hipermarketes szakemberek... ) betettük az új lapot, kábelek rádug, power gomb bekapcsol, és ventik beránganak, az alaplapon egy szép piros led folyamatosan világít és semmi nem történik... a ventik ránganak mintha görcs jött volna rájuk... ok, minden csatlakozót leszedek, visszadugom, bekapcs, megy tökéletesen.... A gépet hazaszállítjuk ahova való, ott bekapcs, a ventik ránganak, a piros led ég... leszedjük a 20 pines nagy tápcsatit meg a P4-es tápcsatit (nem tudom mi a hivatalos neve ennek a 4 pines csatinak), visszadugjuk, megy rendesen... azóta is megy. Namármost mivel egy 350-es noname ''áramforrás'' van benne egy 350-es Bluestorm már ki is van bele nézve, csak nem tudom, hogy a fentt említett hibajelenségek a táptól eredeztethetőek-e, vagy lehet hogy az alaplappal van gond? Mert nem akarom, hogy megvesszük az új tápot, rádugjuk és ne lehessen elindítani...
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
A kikapcsolás alatt bizonyára a készenléti állapotot érted, ami egyébként nem egyenlő a kikapcsolt állapottal. Ilyenkor általában csak a készenléti táp dolgozik(esetleg még PFC), valószínűleg az adja ki a sípoló hangot. Az okot meghatározni távolról így, fórumon keresztül nem lehet. Amíg nem tudjuk az okot, addig pedig nem állíthatunk biztosat affelől, hogy mi lesz a következménye.
-
rian100
csendes tag
A konfig AsusA8V del, 3200+, 6600GT, samsung vincsi.
-
Jolly667
tag
WN31RD kedvéért... [link]
-
lorcsi
veterán
Adataimnál lévő tápot használom és azt tapasztaltam (~1 hónapja) hogy kikapcsolás után sípol
Ez lehet az elromlás egyik jele is vagy csak ált. jelenség?eladó: vadi új soundcore motion+
-
Gordiann
őstag
Híj! Pont ez jutott eszembe az előbb!!!!
Eddig rendesen működik a dolog.
Szétszedtem egy normál Thermaltake tápot, és azt tapasztaltam, hogy ugyanaz az alapja, csak 90fok -kal elfordítva van a chiplapka. Megállapítottam, hogy mindennek meg van a helye mindkét tápnál, simán ki tudnám cserélni a belüket.
De egyelőre nem merem. Ha esetleg megdöglene a Q-TEC, akkor nekiállok.
Ezzel kapcs. egy kérdés: Amikor rávezetődik a fém házra egy kábel, az a földelés? -
Gordiann
őstag
De ez a Q-TEC tényleg nagyon égős típus?
A ház elég jó, amiben van, de a tápja tényleg nagyon béna? Egy bundle Codegen-hez képest rosszabb talán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest