Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Xirtam, jó lenne ha úgy osztogatnál tanácsokat, hogy ezt végigolvastad.
A Tt tápoknál nagyon nagy a szórás, leginkább a nem ajánlott kategória.
Abban az árkategóriában amit írt lala42, egy 400as FSP a legjobb vétel. -
galóca18
tag
Szia Xirtam!
Ja, tényleg! Ha jól gondolom, ez lenne az. [kép] Megtennéd, hogy megnézed? Nekem nem sokat mond ez a rakás adat. A proci hőmérséklete még elmegy szerinted? És mi az az M/B hőmérséklet? Meg a kép alsó felében az a sok érték? Azok közt van a táp fesz is?
Ez az a táp, amit vettél? (Azért kérdezem, mert itt vami PSU is szerepel a nevében.) [link] A leírás alapján szimpi, jól is néz ki, bár ez a legutolsó szempont.
Venti: Kicsit el voltam tájolva! De látom már, hogy azt alapból építenek a tápba. De ha már kérdezted: Ha baj, hogy a proci 50 °C-os, kell rá másik venti vagy a proci lehet beteg? Még az eredeti venti van rajta, azt hallottam, az Intel szélgépek nem túl jók. Másfél éve nyúzom elég rendesen.
Elsősorban azért kellene szünetmentes táp, mert a nagyokos szomszéd Mekk Mester szereti kivágni a biztosítékot időnként, (volt olyan tavaly nyáron, hogy 1 nap alatt 3-szor is, bár ez nem rendszer), így a gépemet nem érzem biztonságban.
Köszi: Galóca
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
lala42
őstag
Köszi én sem nagyon fűztem sok reményeket ehhez a táphoz, annak ellenére, hogy a honlapján jókat írnak róla . Azonban a Chieftec-ről is hallani sok negatívumot. .
Na most döntsön az ember fia .Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Xirtam
veterán
Szia!
Ha azt nézzük Thermaltake = nem gaba/mercury és társai hanem egy hűtő és házban is elterjedt gyártó így ebből én azt szűrném , le hogy nem adnak ki a kezükből rossz tápot !
Viszont , ha tényleg nem hallani róla semmit, és nem is akarod a véletlenre bízni, 8,5k ér van FSP és Chieftec táp is!
remélem valamelyest tudtam segíteni!
-
lala42
őstag
Hali!
Az a kérdésem, hogy ki tud valamit a Thermaltake TR2-470 W.-os tápokról?
Mert csere előtt állok , és egy ilyet néztem ki ár/teljesítmény arányban jó, de nem sokat hallani róla . 8,5 K lenne garival boltból, de nem ismerem annyira ezt a márkát.
Tippeket köszi előre is .Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Szipi
aktív tag
Üdv.
Nekem is van egy ilyen szériás tápom AP550X és 1 éves korában elkezdett tőle rendszertelenül fagyni a gép.
Jól teszed hogy lecseréled mert valószínűleg ez okozza a problémát. A Melyik tápegységet vegyem topic 1. hsz-be bele van írva, hogy ennek a szériának gyenge a készenléti köre + kondik.[ Szerkesztve ]
-
vodika
tag
Van még néhány új infom, talán ez hozzásegit másokat is hogy tanácsokat adjanak...
A jelenlegi 4 éves tápom egy Coolink AP400X szériás és amennyira olvastam itt háát nem túl jók a visszajelzések evvel a táppal kapcsolatban...
Szóval mégis őgy döntöttem hogy lecserélem és figyelembe véve a gép értékét egy FSP ATX-350PNR mellett döntöttem.
Azért ha vannak észrevételek, tanácsok azokat szivesen veszem!Előre is köszi!
VodikaEzek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
Xirtam
veterán
válasz galóca18 #4082 üzenetére
Hello Galóca!
Belemész alaplapod bios-ába ott írja mi mekkora feszt kap!
ha halk tápot szeretnél én most vettem egy Corsair vx450W tápot hát fúú nincs hozzá fokható nekem nagyon bejönn!
Mellesleg nekem is kellene egy hát én két drót összeérintésével kapcsolom be a gépem!
Venti-ben nem tudok segíteni ugyanis nem montad meg mire kell! de ha csak ház szelöztetésre akkor aerocool vagy revoltec tökéletes !Szünetmentes táphoz tudtommal kell földelt konektor!De corsair és társai tápok elég megbízhatóak én rámerem bízni a gépem szünetmentes táp nélkül is!
-
galóca18
tag
A RAM-ból a tranziens cucc törlődik, a rezidens marad. Pl.: rezidens a billentyűzetvezérlő is, de sajnos sok kártevő is, ezért olyan szívós némelyik.
A Bios egy kis chip az alaplapon, ha átnézed, könnyen megtalálhatod, mert rá (vagy mellé) van írva általában, hogy BIOS. Tudomásom szerint abban nem lehet vírus. Javítson ki valaki, ha tévedek.
Ha a szerviz esetében az "a opció" esett meg, akkor bármi megtörténhet. ("a opció: szart sem teszteltek a szervizben csak beszedik az 5000+ÁFÁT...")
És továbbra is érdekelne, ha nem nyomulok nagyon, hogy milyen vírusirtót, tűzfalat használsz. Plusz ha a szervizben is uazzal a vírusirtóval próbálkoztak, amit te is használsz, kár volt a gőzért, újat tuti nem mondhatott nekik sem.(Gyerek-hibaelhárítás: küldd el pizsipartiba, vagy add el a piacon Megjegyzés: Egyáltalán nem vagyok antiszociális! )
Egyelőre mennem kell, este benézek.
Üdv, sok sikert!Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
vodika
tag
válasz galóca18 #4086 üzenetére
Köszi az észervételeket, minden ötlettel segitesz! Valahol van egy CHIP-es Live Linux, csak az a baj, hogy a gyerekem otthon ha látja hogy megy a gép akkor vége a világnak...!! Senki más nem ülhet ott csak ő... Igy elég nehéz bármit is csinálni... De azért ezt is felirom a listára. Meggyőződésem hogy én vagyok túl ügyefogyott a dolgokhoz, de a RAM minden bootolásnál "törlödik" igy ha van virus, akkor annak valahol a vason (bár nem tudom hol, valahol a BIOS-ban vagy a vinyon ???) kellene ülni, nem? De ha ez igy van akkor 2 vinyon és 2 oprendszeren egyszerre kicsi az esély hogy előjön illetve ha BIOS-os, már ha létezik ilyen akkor annak meg most a szervizben is elő kellene jönni..
Azt hiszem hülyeségeket beszélek... Sajna nem vagyok túl profi ebben...
Lúzer user...Vodika
Ezek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
galóca18
tag
Szia Vodika!
Szívesen, bár úgy látszik, nem tudtam segíteni.
Milyen vírusirtót, tűzfalat használsz? Nem valami memóriarezidens izé lapul a RAM-odban? Csökkentett módban is jelentkezik a probléma?off
Az "akármelyik" Linux Live azért jó, mert nem kell telepíteni, csak a Biosban beállítod, hogy az optikai meghajtóról bootoljon, berakod a cd-t és kész. Persze ahhoz, hogy használd, érdemes leülni elé. Az meg idő... Egyébként grafikus felület: ikonok és ablakok, mint a Windos-ban. A vírus pedig nem szereti a Linuxot, ha a RAM-ban létezik is, a Linux-szal nem tud mit kezdeni, tehát rendesen kellene mennie a gépnek.
offfff"billgécinkompatibilitás"?
[ Szerkesztve ]
-
vodika
tag
válasz galóca18 #4084 üzenetére
Szia Galóca!
Köszi a választ!
Már Win2K-n is jelentkezett a hiba és az ráadásul egy másik vas volt! A mostani vinyó teljesen új és az XP is elég szűz, sőt ez egy másik XP mint ami a régi vinyón volt. Az igazat megvallva a másik vason volt Win2K és XP is és azon is jött a hiba időről-időre. Linux-on én is gondolkozom, de még nem találtam rá alkalmas időt hogy felrakjam és teszteljem.Ezek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
galóca18
tag
Szia!
Csak az XP óta csinálja, a Win2K rendben volt? Újratetted már az XP-t (és úgy is rossz)?
Másik oprendszerrel próbáltad? Keríts egy Linuxot, ami elfut rajta a hardverigényét tekintve, ami "Live", azt telepíteni sem kell, cd/dvd-ről megy.
Csak azért, hogy a szoftverhibát kizárhassuk adott esetben.[ Szerkesztve ]
-
vodika
tag
Sziasztok!
Már postoltam korábban ide egy problémával de sajna azóta sem jutottam előbbre. Annyira kifogytam az ötletből, hogy szervizbe vittem a kicsimet. Abban biztam rámutatnak valami egységre ez a ludas, de sajna nem találtak semmit. 2 napos folyamatos teszt, RAM, alaplap terhelés mellett stb. de semmi. És most vagyok igazán bajban. Mit tegyek?
Hiba leirása:
Van egy 4 éves Gigabyte alaplapos AMD config amit rendelés alapján összeszertetve vettem anno. 2 RAM modul van benne, egy nem alaplapi videokari, 2 optikai meghajtó és 2 db vinyó. Régen ez volt benne de ma már csak 1 optikai + 1 teljesen új vinyo reckben.
Az a gond, hogy kb. 7-8 hónappal ezelőtt kezdett fagyni a gép, teljesen váratlanul a bekapcsolás után 5 percen belül. Ha nem fagyott le addig utána teljesen jól ment. Akkor azt hittem megtaláltam a megoldást, mert egy infrás billenytű+egér megoldásom volt és mint kiderült a billenytűzetben lévő elem kimerült. És ez okozta a gondokat..(gondoltam)
Elemcserével a hiba eltünt (egy darabig). Majd pár hónap után újra jött a hiba. Gondoltam kérek kölcsön normál egér+billentyűzetet hátha nem is ott a gond. A hiba eltünt de csak pár hétre mert megint előjött. Akkor minden USB-n logó eszközt lehúztam csak a billentyű+egér maradt. De a hiba továbbra is 1-2 hetenként előjött. Időközben új vinyót vettem és az oprendszert is lecseréltem XP-re. Előtte stabilan Win2K ment. RAM tesztet csináltam de semmi hiba. A végére én a tápra gyanakodtam és biztam abban hogy a szerviz is ezt válaszolja...
De semmi hiba (szerintük). Na most akkor mit tegyek? Vegyek egy új tápot, hátha mégis az a szar? Vagy mi lehet a gond???
Jelenlegi státusz: ha nincs hiba akkor megy a gép teljesen jól... Ha megjelenik a hiba 2-3 újrainduláskor is előjön és ilyenkor nem használjuk a gépet 2-3 napig... Majd ha bekapcsolom megy megint ezerrel 2-3 hétig... szv nem tudm most mia fene van.
a opció: szart sem teszteltek a szervizben csak beszedik az 5000+ÁFÁT...
b opció tényleg a táp a szar csak nem vették észre
c opció: nem a táp a szar csak nem vették észre, hogy más a rossz alkatrész és fölösen veszek egy új tápot
d opció: mégis csak a vinyóm a szar (bár ezt tartom a legkisebb valószinűségűnek)
e opció: olyan kisugárzása van a családnak, hogy mi generáljuk a hibát..
A jelenlegi táp egy Coolink, amiről itt-ott olvastam hogy nagyon fura dolgokat tud produkálni.
Itt kellene segitség: vegyek új tápot vagy sem. Figyelembe véve hogy a konfigom nem ér többet mint 15.000-20.000 talán, egy új 15.000-es táp nagyon indokolt esetben éri csak meg... Ezért hezitálok..
Szerintetek mi az esély hogy szar a tápom?Előre is köszi!
VodikaEzek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!
-
galóca18
tag
Szia!
Köszi a választ. Egy kb. 6 éves Mercury-m van, mostanában elég hangos lett a gépem, de nem tudom, mitől. Illetve gondolom, valamelyik venti dolgozik nagyon. A proci magasságában nem tűnik melegnek a gép, viszont a táp körül igen, csak azt nem tudom, régen milyen volt.
Azt honnan tudom megállapítani, ha kevesebb feszültséget ad-e le?
Elfogadom a jótanácsot, köszönöm, magam is filóztam már rajta.
Milyen tápot/ventit vegyek? Szeretnék minél halkabb gépet emberi pénzen megvalósítani. Azt se tudom, miféle passzol az alaplapomhoz. Úgy tudom, az alaplap meghatározó. Jól tudom, hogy lehet inkompatibilitási probléma, ha nagy bután besétálok a boltba?
Tartok tőle, hogy egy új ház is kellene, gyanús, hogy a bekapcs. és a reset környékén valahol érintkezési hibás lehet. Vagy az javítható, ill. érdemes vacakolni vele?
Egy szünetmentes tápot is szeretnék, ami véd az ingadozástól és villámcsapás esetén is. Olyan, ami teljesen egyedül képes kikapcsolni a gépet szükség esetén, nem zúg, nem csipog, nem kattog stb. Ez földelt konnektort igényel? És ha nincs olyan, akár meg se vegyem?Szóval akkor milyen fajta táp, venti és UPS legyen?
Köszi!
-
Xirtam
veterán
válasz galóca18 #4080 üzenetére
Átlagos élettartam táp / gyártó függő !
Kevesebb feszt add le vagy serceg szvsz ha haldoklik!De ha elfogadsz egy tanácsot , én is megszívtam a táp legyen azon alkatrésze a gépednek amire odafigyelsz és inkább többet költs rá! Hidd el nem hülyeséget mondok, retkes tápom milyat majdnem el szált az egész configom!
-
-
-
zsolt1129
addikt
Bocsi remélem jó helyre irok..Valaki segusen mert nagyon fontos lenne.Ma jött meg a lapom meg a procim egy 6600-as Quad meg egy Asus P5N32-E SLi plusz.Van 2 db 9600gt videókártya.A probléma az lenne hogy egy kártyával sem akar elindulni.A PCIe foglalatok között világit a zöld kis led,és tudomásom szerint azt jelenti hogy nincs elég "kraft a kártyának.De nekem rá van dugva a kiegészitő tápcsati.Segitstek mi lehet ez?A tápom nem hiszem hogy kevés lenne.FSP Blusestorm 500. Köszi a válaszokat
-
zabcs80
tag
Üdv!
Az lehet táphiba, hogy időnként kifagy a gép és nem mindig indul el, vagyis nem bootol, de az összes venti megy és minden led világít.
Chieftec 500W-os tápom van.
-
Xirtam
veterán
Ma 10 órakor megérkezett a Corsair vx450W tápom beszereltem csukot szemmel bekapcsolta ma gépet és lás csodát működik! Szóval szerencsém volt!
-
mr_ricsi
veterán
"én úgy godnolom max túlmelegedett"
Rendes táp nem juthat el addig, hogy füst legyen. ahol füst van,ott meleg is van, annak hatására pedig valami olvad, szenesedik, izzik, aztán átéghet mindenféle szigetelés, és a nagyfesz átjut a kisfesz oldalára...
Szóval, ha már füst is van, az semmiképpen nem kis probléma.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"mi is az a kondenzátor? Az addig oké van benne egy folyadék"
Folyadék csak az elekrolit kondikban van. Emelett van még vagy 20 féle konditípus, amiben nincs.És ne hidd, hogy a meghibásodásnak mindig van látható-szagolható-eloltható nyoma, valamint a hibás táp nem biztos, hogy a kondikat intézi el!
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
-
nygma
addikt
Röviden: Az elektromos töltés tárolására készített technikai eszközöket szokták kondenzátornak (régies nevén "sűrítő"-nek) hívni... Minden kondenzátor legalább két párhuzamos vezető anyagból (fegyverzet), és a közöttük lévő szigetelő anyagból (dielektrikumból) áll...
[ Szerkesztve ]
-
Xirtam
veterán
Hali!
Nekem 3 nappal ezelött hajnalban miközben gépeztem, éreztem egy kis éget szagot, felkapcsoltama villanyt láttom füstől a tápom , az gépem újraindult , mint ahogy a Gigabyte bios beállításoknál szokta szóval szerintem safe véget ( legalábbis remélem ) aztán gyors kihuztam a tápból a tábkábelt, és másnap szétszettem, semminek nem volt éget illata / szaga csak a tápnak amikro szétszettem láttam hogy az egyik kondija kifojt, semmi más!
Most arra akartam kijukadni , hogy lehetséges hogy tönkrement alaplapom vagy vga???
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Van ez a konfigom, ami a leírásomnál van, egy Chieftec táppal.
Na most azt csinálja, hogy fogja magát, és újraindul, csak úgy, például netezés, Media Player közben, de JÁTÉK KÖZBEN MÉG SOSEM!!! Ráadásul teljesen kiszámíthatatlanul teszi az újraindulást.Sokat csinálta, mikor össze volt kötve LAN-on a laptoppal, s másolgattam pár gigát ide-oda.
Lehet az újraindulás a táp miatt? Kék halált nem dob, csak mint ha nyomnék egy Rezsőt. A rendszernél kiikszeltem azt az izét.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Alexandro
csendes tag
Szép napot mindenkinek
A barátom most épített egy új gépet, ABIT IP-35, GAINWARD 8600Gt Intel E7200
Kingmax memo, vinyót nem tudom.
A lényeg hogy a 650 chieftec táppal kikapcsoláskor nem áll le a konfigSzerintetek mi okozhat problémát
Segítségeteket előre is köszönjük
-
mr_ricsi
veterán
"megeshet hogy ez a táp úgy romoljon el hogy tönkretegye a számítógépemben az alkatrészeket?"
Igen, ez elvileg lehetséges."Hogyan tudom ezt gép feláldozása nélkül kipróbálni?"
Sehogy. Megfelelő műszerezettség kell hozzá, beleértve egy oscilloszkópot is.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz raskolnikoff #4038 üzenetére
"nem tudom hogy tudnám kiküszöbölni ezt a rohadt idegesítő hangot."
- Legyen megfelelően leföldelve a táp. (Földelt konnektor, benne bekötött földelővezetékkel!)
- Fordíts meg a hangszóró villásdugóját.
- Ha hangszóróvezetéken kerül bele a hang, akkor cseréld le azokat árnyékoltra.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"Lehetséges a 22fok idle-be"
Persze, 19-20 fokos szobahőmérsékleten. 25 fokos levegőt bárhogy fújsz a procira, képtelenség vele 25°C-nál alacsonyabbra hűteni bármit is."Nekem 27 foknál feljebb sose ment full terhelésnél se."
Nekem se', amíg rá nem jöttem, hogy a hőmérő progi a System hőmérsékletet írja ki CPU-hőmérséklet gyanánt...Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon látható configomat egy Cooler Master ALCY 450W-os táppal használom, egy ideje feltünt, hogy orthos memtest-et este elindítva reggelre kikapcsol vagy lefagy a gép, de a memtest nem jelez hibát... Aztán ma benéztem a gépbe és azt látom, hogy a tápom ventillátorát megvilágító ledek közül a 2db hátsó villog (mintha mondani akarna valamit ), a 2db első, meg egyáltalán nem világít..
Mi lehet a gond? Kevés a táp a konfigomhoz? Túlmelegedett? Vagy csak simán elhasználódott? (4 éves a táp kb.) -
raskolnikoff
őstag
válasz fastleslie #4039 üzenetére
Az az igazság hogy ez fizikaliag is nagyobb táp mint amit kicseréltem erre. Zalman 460 helyre jött a chieftec 600. A kábel sztem nincs közelebb mint eddig...gondolod hogy egy hangkari megoldhatja a problémát?
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
dabdam
csendes tag
válasz fastleslie #4040 üzenetére
köszönöm szépen a választ, ettől tartottam én is
-
Speed
addikt
Jónapot táp szaki urak
Lenne egy nagyon fontos kérdésem.
Van nekem egy tápegységem Enermax 850W DXX. megeshet hogy ez a táp úgy romoljon el hogy tönkretegye a számítógépemben az alkatrészeket? Ezt úgy értem hogy a táp megy rendelleneséget nem észlelek rajta semmi rendelenességet, csak éppen közben elment 3 alaplapom egy pár memórián és egy procim. Réggeben volt olyan problémám is hogy rázott a gép mint a bront lehet ez volt a ludas nem tom ekkor derült ki hogy a konektor földeletlen volt de ezt már menet közben megoldottam. A configom elég komoly csak most egy kicsit még keményebb lett (9800GX2) és már nem tudom a régi jó 350-es FSP tápomat használni, de az Enermaxot meg nem merem berakni mert ha elviszi ezt a configomat is meghalokSzerintetek lehetséges hogy rossz ez a táp vagy valami más gond volt?
Hogyan tudom ezt gép feláldozása nélkül kipróbálni?\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///
-
fastleslie
senior tag
Megpróbálhatod a lapot 24 pin-el... nem tartós használatra, csak hogy úgy elindul-e. Ha igen, akkor az alaplap nem szereti igazán a 8 pines tápcsatit, ami azért is érdekes, mert az van rajta!
Haveromnak sem ment egy 24+4 tűs Chiftech táppal a gépe, de egy majd 100%-ig egyező csak tápcsatiban 20 pin eltérő táppal meg ment. (eltérés: egyiken együtt voltak, a másikban külön lógott még 4 pin...) Elcseréltük, mert nekem mindkettővel ment a gépem. Valahol lehet kapni átalakítót is, vagy ha nem sajnálod, pengével elvághatod a 8 pinest két felé. Én sajnáltam az enyémet, és inkább beáldoztam egy átalakítóra!
Azért is nem szabdalnám, mert ha ez mégsem oldja meg a problémát, engem fogsz szidni!
Azt, hogy ez miért történt, nem értem? -
fastleslie
senior tag
-
fastleslie
senior tag
válasz raskolnikoff #4038 üzenetére
A hangszóró kábele talán túl közel került a táphoz... Vagy eletronikailag viszi át a zajt. Az ilyenek miatt léteznek külső hangkártyák... A második esetben nem sok mindent lehet tenni...
-
raskolnikoff
őstag
Üdv. Tegnap vettem egy 600as chieftec tápot. És onnantól fogva egy idegesítő magas hang szól a hangszóróból, nagyon halkan még akkor is hallani amikor nincs is bekapcsolva a hangszóró de mikor be van kapcsolva akkor minél feljebb tekerem (márpedig kell mert alapból elég halkon van) akkor bizony szinte lehetetlen zenét hallgatni. A kábel eddig is jó volt, nem tudom hogy tudnám kiküszöbölni ezt a rohadt idegesítő hangot...help
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Hequila
őstag
Valószínűleg nem táp hiba. Én sokkal inkább alaplap - VGA ütközésre tudok gondolni. Találkoztam már hasonló esettel, akkor ez volt a probléma.
Szerintem vidd vissza az egész gépet, mondd el a gondodat, és kérd meg őket, hogy próbálják meg másik gyártótól származó VGA-val is.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Ricko
tag
Skacok légyszi segítsetek már!!!
Most kaptam meg a tápomat egy ph-s kollégától egy Enermax EG701AXVE tápot (600w)
Rádugok mindent az alaplapra amit kell, de miután bekapcsolom a gépemet leáll, majd elindul, de azonnal meg is áll, majd utána csak a tápon megy a vetni... ilyenkor mi van???
24 pin-est rátoltam, sőt a tápnak ami megy a 4 pin-es az nincs a tápegységen hanem egy 8 pin-es van rajta, de jó mert az alaplapomon van 8 pin-es és rámegy. A VGA-nak rádugtam a PCI-E tápot (2 van mind a 2vel kipróbáltam), meg van Y átalakítom azzal is kipróbáltam.
A BIOS-t is jumperrel le default-oltam.
Ha a régi Cooler Master eXtreme 430W tápomat visszarakom azzal megy. Ez csak abban különbözik, hogy a proci tápnak nem 8 pin-es hanem 4 pines csatija van. -
dabdam
csendes tag
sziasztok
Lenne egy valószínűleg elég idióta kérdésem: olyan 3 hete vettem egy új tápot (Chieftech, GPS-450AA-101A), ami tulajdonképpen kifogástalanul működik azóta is, olyan napi 10-12 órában, halk és a gép se jelzett semmi gondot..
Szóval maga a kérdés: pár napja azt vettem észre, hogy standby módban nagyon-nagyon halkan lehet valami furát hallani. Először azt hittem rezonál a lemez, de mint később kiderült, a tápból jön a hang. Ha áram alatt van, ad valami furcsa, rezonáláshoz, és (tudom, hogy röhejesen hangzik) szénsav percegéséhez hasonló hangot. Olyasmi mint amikor bedugok valamit a konnektorba, csak sokkal-sokkal halkabb és nem olyan intenzív. Valószínűleg mindig is volt ez, csak most lettem rá figyelmes.
Kérdésem az, hogy ez normális-e? Ahogy áramtalanítom eltűnik a hang, és nem is a kábel környékéről jön, hanem belülről, a tápból. Visszavinném a boltba, csak gyanítom, hogy furán néznének rám, mert tényleg csak tökéletes csöndben hallható.Előre is köszönöm az esetleges válaszokat.
-
Tierce
csendes tag
Sziasztok!
Van egy "kis" problémám. Remélem tudtok tanácsot adni.
Most vettem új gépet. A konfig a következő:- Intel Core 2 Duo E6850 3.00 Ghz proci
- Zalman CNPS8000 CPU hűtő
- MSI NX8800GT Zilent 512MB GDDR3 videókari
- ASUS, P5K alaplap
- 4GB 2x2GB Kingston 800MHz CL5 memória
- 500GB HDD Samsung SATA-II 7200, NCQ, 16MB Cache
- Creative SB audigy 7.1
- Zalman 120mm rendszerhűtő ventillátor
- Táp: Chieftec GPS-400AA-101 A (gyári, ezt adták a házhoz)
Nos a probléma nem az, hogy van új gép.
Hanem az, hogy felraktam a Call of Duty 4-et a gépre, elkezdtem vele játszani és először, mindig a Tutorialban az egyik résztől megállt és elmosódott a kép. Olyan mintha Driver hiba lenne. AZ alap driverrel is próbáltam, a legújabbal és egy korábbival is. Mindig, azóta is meg-meg áll a kép.
Egyik nap megpróbáltam megint a Tutorialtól elkezdeni a game-t, amikor is simán átvittem azt a részt. Aznap minden hiba nélkül MAX grafikával végig is nyomtam a játékot. Semmi baja nem volt. Ez kb. 6-7 órát jelentett egyhuzamban. Azt hittem végre valahára feltettem a megfelelő drivert, amikor is elkezdődtek megint ugyanazek a bajok, ezuttal már a multiplayer módban. Azóta felraktam a F.E.A.R. és a Crysis című játékokat is. Ott is elöjönnek a bajok: egyszer csak, meghatározatlan időközönként, megáll, elsőtétül v. eltorzul a kép, gyakran lefagy, a szokásos fagyás hang kiséretében.Ezenkívül jónéhányszor elöjött a következő hibaüzenet: NV4_Disp képernyőillesztő meghibásodott
Utánanéztem, hogy mit is jelenthet ez, és azt találtam, hogy nagyon sokmindennél kiírhatja ezt a gép. Driver problémánál, Túlmelegedési problémánál, Stabilitási gondoknál (CPU, VGA, Memória)
Ezenkívül a fórumokon találtam mégegy említésre méltó dolgot, méghozza a GeForce 8800-as videókártyákra jellemző tipushibát, az úgynevezett
"Texture Leak" problémát. Azt írják, hogy ez egy régóta ismert, de csak manapság bejelentett "texture leak" probléma. Ez lényegében azt jelenti, hogy a GF8800 nem képes minden texturát eltávolítani a memóriájából, és egy idő után a nem használt és bentmaradt texturák miatt betelik a memória. A nem használt texturák bentmaradnak a memóriában és elzabálják a helyet
Az orvoslás egyelőre annyi, hogy lépj ki ALT-TAB-bal és vissza, esetleg lépj ki a játékból és indítsd újra.És valóban, amikor megáll és eltorzul a kép, akkor jónéhányszor megtudtam csinálni azt, hogy gyorsan letettem Tálcára ALT-TAB-al a game-t, utána visszalépve, újból jó volt a képminőség és tudtam tovább játszani. Sajnos volt, hogy utána nemsokára megint elöjött a probléma, de olyan is, hogy nem. Nagyon rendszertelen az egész. De ezt sem mindig lehet eljátszani, mert gyakran fagy a játék és muszáj ujraindítani a gépet, sőt inkább ez utóbbi dominál.
A kérdésem tehát az, hogy szerintetek mi lehet a baj? Netán a VGA-nak ez a "Texture Leak" problémája, vagy teljesen más? Esetleg a Táp a ludas? Túl gyenge a géphez?
Csak mert lehet hogy visszaviszem a videókártyát a garanciával, de ha mégsem ez volt a baja? HOgy tudom leellenőrizni? Mert lehet, hogy csak a memóriának van baja, de lehet hogy egészen másnak. Hőmérsékletet lemértem programmal, elvileg nem melegszik túl semmi. Memória tesztet is futtattam, egész estére benthagytam, reggelig futott. Az sem írt hibát.
Tanácstalan vagyok. Mit tegyek?
-
Hequila
őstag
válasz DeltaPower #4029 üzenetére
Kimeneti puffereket érdemes ilyenkor ellenőrízni.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
PuMbA
titán
válasz mr_ricsi #4025 üzenetére
Lehetséges a 22fok idle-be:[link]
Nekem 27 foknál feljebb sose ment full terhelésnél se.
A hűtő biztos jól van rárakva,betonszilárdan,pasztával.
Közben meg megy a hardveres gyorsításom H264-be,de az MPEG2 még mindig fagy.3 lejátszóval próbáltam ,de semmi.Ez meg biztos driver probléma.[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"mert nincs látható fizikai károsodás"
Belül az üvegbiztit nézd meg először. (Meg hogy a táp sarkán a garimatrica ép-e.)"Bár lehet hogy a codegen esetében a működés már annak számít"
Aki képes gagyi tápot használtan megvenni, az ne cikizze a Codegent.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
DeltaPower
addikt
Sziasztok! Egy elég érdekes probléma adódott a tápommal (Coolink MPT-4512, 450W). Időnként előfordul, hogy csak sokadjára lehet bekapcsolni a gépet, ha megnyomom a power gombot, kb. 1 másodpercig kap áramot a gép, aztán megáll minden, és csak sokadik bekapcsolásra indul. A legutóbbi ilyen esetben próbaképpen kiszedtem sorban az alkatrészeket, amikor a vga-t is kikaptam a lapból, akkor már elindult. Lehet ennek a konfignak (lásd adatlapomon) kevés lenne ez a táp? Furának találnám, hisz láttam már ilyen konfigot 350-es FSP-vel etetve...
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
válasz mr_ricsi #4027 üzenetére
Mert másik táppal megy, ami egy 350-es FSP
A codegen-t a zöld vezeték és a föld zárásával se lehet elindítani., biztos kakukk
Javítást azért tartom lehetségesnek, mert nincs látható fizikai károsodás, és nem lett kitéve szélsőséges helyzetnek. (Bár lehet hogy a codegen esetében a működés már annak számít )Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
2 hónap után a második tökugyanolyan 300 watt codegen tápom halt meg, úgy hogy egyik pillanatról a másikra kikapcsolt, onnantól kezdve sehogy se tudtam bekapcsolni. Egy 2.8-as nw P4-et nem bír el ez a fos (tdp 68W)? Mert anno gondoltam, hogy valami még szarabb szériát fogtam ki az eleve gagyiból, azért vettem egy ugyanolyat 2000 Ft-ért (naja, viszonylag olcsó is volt), dehát úgy néz ki eleve ilyenek.
Ezekről a csodákról úgy hallottam, hogy azért 150 wattot minimum le tudnak adni, annyi csak elég, egy AGP-s 9550 vidkártya van a gépben (max 25watt) meg a proci + egy winyó, de ez is max 130 watt lehet terhelve is, és túl meleget se fújt anno ki a tápegység. Elhalálozási sérülés nincs, semmi elváltozást nem találtam egyik tápon se belül.
Nincs valami ötlet/tipp a tápok javítására? (tudom, nem lehet táv-táp-javítást csinálni de hátha... )szerk: egyébként már az elsőel is voltam itt, de nem jártam sikerrel.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
mr_ricsi
veterán
"Mielőtt meglett a Sempron LE-1100,olvastam róla teszet és idle-ben 20-22foknak kell lennie,terhelve meg 26 kb."
A procikban nincs termosztát, meg aztán nagyon kíváncsi lennék, hogy egy 30°C-os szobában hogyan csinálná azt a 20 fokos Idle-t, ezért a felsorolt adatoknak semmi értelme sincs.
A hűtőtől, a hőmérséklettől, éz ezer más dologtól függ."az alaplap idle-ben 40fokot ír ami sztem kizárt"
Amikor biosban vagy, az nem idle, minden proci elkezd melegedni. (Ki tudja, miért...)"mert ez a proci alig melegszik(ventiborda se meleg)."
Ha valamiért nem jó a hőátadás a proci és a borda között, akkor pontosan ez lesz az eredmény: a proci túl meleg, a borda meg egyáltalán nem az.És ha csak egy alkalmazásnál fagy le, akkor nagy az esély, hogy az alkalmazás hibás, nem az chipset.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz hudenagy #4023 üzenetére
"Igaz az, hogy az FSP az új generációs tápjaiban közvetlenül a felhasználóba vezeti a földelést?"
Igaz. És ugyanigy tett a régebbi tápjainál is, és ugyanigy tesz az összes többi tápgyártó is. És ezt hívják "védő földeléses érintésvédelemnek"."Valaki tud valami okosat mondani?"
Földelt konnektorba dugva kellene használni, és akkor nem veszélyeztetné senkinek az életét.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
hudenagy
csendes tag
Sziasztok!
Azt vettem észre hogy a tápom(FSP Bluestorm II 400W) oldallapjába van vezetve a földelés a csatlakozójából és ha a szgházam fémes részéhez érek, másik kézzel pedig valami más fémhez, akkor ráz. Nekem így hirtelen nem tűnt ez túl természetesnek, de a tesóim gépében lévő Chieftec is ráz állítólag. Valaki tud valami okosat mondani? Esetleg ne fogdossam?
Ui.: Igaz az, hogy az FSP az új generációs tápjaiban közvetlenül a felhasználóba vezeti a földelést?
-
PuMbA
titán
válasz mr_ricsi #4019 üzenetére
Alaplap 20 fokkal többet ír a procira ,mint kéne.Mielőtt meglett a Sempron LE-1100,olvastam róla teszet és idle-ben 20-22foknak kell lennie,terhelve meg 26 kb.
Everest így is írja ki,viszont az alaplap idle-ben 40fokot ír ami sztem kizárt ,mert ez a proci alig melegszik(ventiborda se meleg).
A fagyás megoldódott mostmár,csak drivert kellett cserélnem... -
galóca18
tag
Sziasztok!
Milyen tünetei vannak, ha a táp és/vagy a hozzá tartozó venti a végét járja? Nem szeretném, ha egyszercsak cserben hagyna... Kb. 6 éves. Mennyi az átlagos élettartama?
-
mr_ricsi
veterán
"egyszerűen ennyire szarul méri az alaplap"
Menj be a biosba, és nézd meg, hogy az alaplap jól méri."Amúgy meg ha beteszem powerdvd8ba a hardveres gyorsítást kifagy az egész gép"
Legalább 256MB memória az integrált VGA számára, és a C'n'Q kikapcsolása a biosban.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
PuMbA
titán
válasz Szten Márs #4016 üzenetére
Ja mondjuk ez eszembe jutott,egyszerűen ennyire szarul méri az alaplap már kiderült.
A gépem minden 10mpbe,megfagyott 5mp-re és kiderült ,hogy az alaplap nem jól kezeli a PS2-es billentyűzeteket,USB-sel megoldódott a gond.(Egy 780G-s alaplap)
Amúgy meg ha beteszem powerdvd8ba a hardveres gyorsítást kifagy az egész gép.
Azért AMD-ék várhattak volna ezzel a 780G-vel,mert elég összecsapott munka. -
Csaba_20_
őstag
válasz Szten Márs #4016 üzenetére
A nyelvével.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Hequila #4011 üzenetére
"Az ATX szabvány teljes terhelés mellett 12V-on 10%-os tűrést is megenged,"
Nem teljes terhelésnél, hanem rövid idejű csúcsterheléseknél.
A tápágakra meg van adva a maximális áram, ez van feltüntetve a cimkén. Ezen kívül néhány tápágnál lehet egy megengedett csúcsáram is. Ez a terhelés nem lehet 17mp-nél hosszabb és percenként lefeljebb egy ilyen csúcs fordulhat elő. Ennél a csúcsáramnál a szabályozás eltérhet a névlegestől max. +/-10%-ig, de minden más esetben a +12V-nál is +/-5% a megengedett.
(A szabvány a 400W-os tápnál a +12V1-hez 14A max.áramot és 16A csúcsáramot hoz példaként.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
PuMbA
titán
Hali!
Mi baja lehet a Chieftec tápomnak? +12V helyett 5öt ad le,+3.3V helyett meg 2-t
Alig megy a gépem,5mp-enként beakad egy fél mp-re.Eddig semmi baja nem volt,nagyobb étvágyú gép is volt már rajta,mint a mostani.[ Szerkesztve ]
-
Hequila
őstag
válasz mr_ricsi #4010 üzenetére
ha a +12V tényleg annyi, akkor az gáz!
Az ATX szabvány teljes terhelés mellett 12V-on 10%-os tűrést is megenged, és akkor annyira nem gáz.
Az más kérdés, hogy pl. a Hitachi vinyóknál max. 5%-os tűrést adnak meg.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
mr_ricsi
veterán
A szoftveres mérés nem mérés, tehát a leírt adatokból nem lehet semmit megállapítani.
(Hacsak azt nem, hogy digitális műszerrel ellenőrizni kell, mert ha a +12V tényleg annyi, akkor az gáz! A Codegen szokott ilyet csinálni, mikor kiszáradnak a kondijai.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Valaki okos mondjon nekem véleményt! Everest szerint ezek a feszek a gépemben:
+3.3v = 3.30v
+5v = 5.08v
+12v = 13.06v
+5v készenléti = 5.14vEzek tűrhető értékek?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Neoteric #4004 üzenetére
"azt nem tudjátok véletlen h mér olvadt le a pendriveom mikor beudtam gépbe?"
Ha szabad tippelni, akkor az előlapi lyukba dugtad, aminek korábban fordítva dugtad az alaplapra a csatiját, ezért a pendrive fordított polaritással kapta a +5V-ot.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
-
Neoteric
addikt
azt nem tudjátok véletlen h mér olvadt le a pendriveom mikor beudtam gépbe?
újrakötöttem gépet, lehet azér? biztos elb@sztam vmit pedig...
azt írta gép ki h nem ismeri fel a meghajtót. de bennhagytam mondom leszarom..jövök vissza negyed óra mulva, mondom lekapcsolom gépet, akarom kihúzni, azt úgy megégettem a kezem vele mint az állat. a külső réteg eléggé megpuhult, kihúztam lehütöttem, beraktam másik gépbe, ott megy rendesen. kicsit hülye alakja lett ,és nemtom behuzni a nyelvét, de működik... mondjuk kár lett volna érte. 4gigás sony
PSN: ne0teric_sAN
-
Hequila
őstag
Az említett példány primer készenléti körének RC oszcillátora rossz helyre lett tervezve, aminek következtében a C tag hamar tönkremegy (kiszárad). Ebből fakadóan nem indul a táp (ne menjünk bele, hogy miért, azt hiszem nem tartozik a lényeghez. Bár ha nem lennék ennyire punnyadt, lehet leírnám ). Filléres alkatrészek cseréjével orvosolható, ám a rossz hlyre tervezés miatt az is meg fogja adni magát egy idő után, bár ez az idő megfelelő minőségű és paraméterű eszközökkel könnyen kitolható. Az, hogy lehúzzák, a tudatlanság és a hozzá nem értés együttes eredménye. Tény, hogy a készenléti kör el van b@szva, de attól függetlenül nem rosszabb, mint bármelyik másik Sirtec. A melegtől a kondik száradnak, ettől rüvidül az élettartama.
Két esetben melegedhet;
- készenléti állapotban: nincs hűtése a tápnak, és egy bipoláris vagy térvezérlésű tranzisztoron keresztül történik a készenléti kör meghajtása. Ez a tranzisztor melegszik értelemszerűen
- üzem közben: kicsit alultervezték a Sirteceket hűtés szempontjából, ezért üzem közben is jobban melegszik, mint kellene.
Ez a kettő rövidíti az élettartamát. A készenléti körrel igazán nem tudsz mit csinálni, max. annyit, hogy ha nem megy a gép, áramtalanítod a masinát. Üzem közben pedig, ha egy kicsit nagyobb teljesítményű ventit teszel bele, jó eséllyel több levegőt fog szállítani, de értelemszerűen hangosabb is lesz.[ Szerkesztve ]
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Hequila
őstag
válasz Neoteric #4001 üzenetére
Feltéve, hogy tényleg biztosíték baja van, igen.
mr_ricsi: nem úgy kell elképzelni a dolgot, hogy már izzottak a vezetékek, amikor végre lekapcsolt, de egy sima "szikráztatásra" nem kapcsolt le. Ez lehetett akár attól is, hogy a szikráztató célszerszám felülete oxidált volt. Egyébként meg szokták adni az adatlapon, hogy hány Ω a lekapcsolási küszöb.
Viszont láttam már Coolink tápot (ami elvileg rendelkezik védelemmel) összeolvadt vezetékkel...''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
Új hozzászólás Aktív témák
- FSP Hexa+ 500 tápegység
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest