Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz építész #12099 üzenetére
nah egy mindent kimerítő végleges 100%-os felvilágosítás - thy akkor ha ilyennel találkozom , ezután már tudom a miértjét - de gondolom még másoknak is segít ez a válasz - aki épp olvassa ... és szintén felmerült bennük a kérdés
Nah lejárt kajaidőm is , menek vissza melóhelyre .
-
törölt tag
válasz gyenesmartin #12096 üzenetére
OK , rövidre zárom
szerk: csak ez az 1db van benne ... amelyikbe 2db van azok 200V -osak.
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
válasz agressiv #12094 üzenetére
Azért egy hozzá kevésbé értőt eléggé foglalkoztathatja, miért nincs ott semmi ahol a -5V-nak kellene lennie. Látnátok az FSP Hexat. A 24-esbe kb 10 vezeték megy be .
_PicuR_: Oké . Ja de cserélés előtt sütsd ki a nagyobb kondenzátorokat. Nagyot üthet, ha hozzányúlnál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gyenesmartin #12092 üzenetére
Ha jó lesz ezzel , akkor átírom , hogy : max 360W
-
agressiv
addikt
válasz #00983040 #12086 üzenetére
Negatív feszültség van azon a szálon és, ha eddig nem okozott gondot, akkor komolyan gondolod, hogy hírtelen az hiányzik?
Az a baj, hogy fogalmad sincs arról, hogy mihez nyúlsz és ha megölöd magad akkor az annak a lelkén szárad, aki azt tanácsolta egy hozzá nem értnek, hogy kezdje el forrasztgatni a tápját.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
törölt tag
válasz gyenesmartin #12089 üzenetére
oksa , ha nem kapok pont egyenértékű , akkor arra fogom kicserélni ... előre is köszi - majd jelzem mire mentem , mi sikeredett
-
törölt tag
válasz gyenesmartin #12069 üzenetére
Nos , kaptam 2db de más-más kondit ! Kérdés:
Melyikkel lehet helyettesíteni - persze ha ez lehetséges ?
1. 400V 68 uF 105°C nichicon ( micro jelét nem tudom hol van billen)
2. 400V 220uF Jamicon 85°C
-
endruboy1
senior tag
Üdv újra!
A nem elégséges táp okozhat olyan hibát, hogy egy ideig megy a gép aztán egyszer csak teljesen kifagy? Nem kapcsol ki csak lefagy. Az érdekes, hogy pár percig futtattam CPU és GPU stressz tesztet párhuzamosan és azt bírta, miután leállítottam rá pár percre fagyott ki. Illetve ha csak netezek rajta akkor is egy idő után lefagy.
Ez táp elégtelenség lehet vagy inkább valami driver? Az új alaplap DVD-jét még nem tudtam telepíteni, majd csak az új táppal fogom tudni mert a DVD olvasónak nincs elég csati rajta. Viszont a Win7 automatikusan telepített magának elvileg mindent - persze nyilván nem azok a tökéletes driverek amiket ő talál magának.
Szóval táp amúgy is le lesz cserélve a napokban, csak most raktam össze ezt az új konfigot és jó lenne tudni hogy minden alkatrész megfelelően működik-e. -
törölt tag
válasz gyenesmartin #12070 üzenetére
Köszönöm , ma meg is nézem - ha az lesz a ludas , akkor minden elismerésem és legyen igazad !
-
építész
aktív tag
válasz westcoastog #12081 üzenetére
Szűrőtekercs is zizeg, ha nem feszes a rézdrót. Illetve a kezdő menetek produkálják, ha nincs kiöntve a tekercs töve. Ez némi csavargatással orvosolható. Arra is gondolni kell, hogy ahol nagy áram folyik és még kanyarodik is, ott erőhatás is fellép. Vagyis sok helyen zizeghet egy táp. Illetve ahol kisebb áram sok menettel párosul ott is zizeghet.
[ Szerkesztve ]
bye
-
agressiv
addikt
válasz westcoastog #12079 üzenetére
Paszív PFC tekercse szokott búgni és verni a lemezt.
Hát még a borz.....
-
westcoastog
veterán
Na zörgés közben kicsavaroztam a tápot a gépház hátuljából, picit beljebb toltam, de zörög ugyanúgy, biztos hogy nem a ház gerjeszti, valami a tápban van.
Terhelés hatására zörög.[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
Előfordulhat-e olyan hiba egy táppal, hogy indításkor véletlenszerűen nem adja le a szükséges teljesítményt, aztán a következő indításnál jó?
Elsősorban alaplapra gondolok, de mi van, ha az új TX650 V2 tápom rendetlenkedik
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
építész
aktív tag
válasz endruboy1 #12072 üzenetére
Nekem van egy HD4850-es videókártyám és többféle táppal is kipróbáltam. Mivel hűtési problémai is vannak referencia hűtővel, így a bios-át kissé átszabtam, hogy meredeken emelkedjen a venti fordulatszáma hőmérséklet függvényében. No meg 2D ás 3D üzemben az órajelek is merőben mások. Így a venti zúgása elég hűen követi a videókártya fogyasztását. Amíg nem indítasz el egy játékot, addig a fogyasztása nem vészes így várhatóan simán bebootol a géped, ha nincs egyéb baja. Leveleidet is megnézheted, meg fórumozhatsz is. Viszont, ha elindítasz egy játékot az első komolyabb igénybevételnél lehal a géped. Jobb esetben lekapcsol, esetleg kékhalál és hasonlók áldozata lesz. Az, hogy FSP legfeljebb arra garancia, hogy hihető, amit ráírtak. (Feltéve ha nem hamisítják).
Táp ajánlásra külön fórum van. A márkán kívül ne a teljesítményt nézd, hanem a +12V-on leadott ampereket. Illetve feltétlen legyen helyből 6 pontos csatlakozója a videókártya részére. Ne átalakítózz!bye
-
endruboy1
senior tag
válasz mr_ricsi #12073 üzenetére
Jó hát nézelődök már az 500W-os tápok környékén, remélem az már elég. Egyébként 350W névlegesnek a 80%-át vettem és nézegettem teszteket itt prohardveren hogy a konnektorból hasonló konfigú gépek mennyit vesznek fel, úgy jött ki hogy talán éppen belefér. Ezek szerint nem így kell...
-
mr_ricsi
veterán
válasz jimmyke_92 #12071 üzenetére
Ez egy összetákolt gép, bármi lehet a baja. Neki lehet ugrani egyenként tesztelni a hardvereket.
És talán érdemes volna a Winben kikapcsolni az Automatikus újraindulást, akkor lenne kék képernyő egy hibakóddal.
Nem a táp okozza az újraindulást.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz endruboy1 #12072 üzenetére
"Én is izgulok kicsit, néztem már fogyasztás teszteket az alapján éppen hogy elégnek kell lennie (80%-os hatásfokkal számolva)."
Én nem izgulok, hanem tudom, hogy nem elég a táp.
18A-t írtál a 12V-jára, ami 196W. Ez nem elég egy 140W-os procihoz, egy 110W-os VGA-hoz és az egyéb aprólékhoz.És valamit nagyon összekeversz, mert a hatásfokkal semmilyen formában sem kell számolni, amikor azt nézed, hogy a táp mekkora gépet bír elhajtani.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
endruboy1
senior tag
válasz mr_ricsi #12059 üzenetére
Én is izgulok kicsit, néztem már fogyasztás teszteket az alapján éppen hogy elégnek kell lennie (80%-os hatásfokkal számolva). Vasárnap este vagy jövő hét elején össze lesz rakva és akkor kiderül. Ugye ha nem elég neki akkor nem teszi tönkre a konfigot hanem szimplán csak lekapcsol? Remélem vannak benne biztonsági cuccosok, elvégre mégis csak FSP...
Egyébként milyen tápot ajánlanátok amihez igazán olcsón (5-7k) hozzá lehetne jutni itt a hardveraprón használtan és megbízható is? Gondolom FSP-t, de azon belül melyiket?
-
jimmyke_92
csendes tag
hali mindenkinek, lenne 1 kérdésem
adott 1 gép 2,5ös cerka proci xy alaplap
80gb seagate winyó
nvidia 7300gt vidkari
767mb ram (512+256) ddr1
1dvd író meg 1 dvd olvasó
régebben 1x be sem kapcsolt a gép kékhalál...aztán szétkaptam és beindult azóta váltottam a vidkarit a tápot és helyeztem be az 512es ramot
jelenleg a gép újraindulgat tulaj nem tudja megmondani mikor általában ha vmit játszanak rajta nálam 1 órán keresztül ment a gép netezés zenehallgatás mellett
véleményetek szerint mi lehet a prob? táp kicsi lenne? v melegszik a proci?
(a procihűtő a gép beindulásakor nem pörög fel majd csak később mikor feláll a rendszer, egyébként én még ilyet nem láttamxD)
v egyszerűen újra kéne rakni a windowst? (a tulaj gyermekei minden szart telepítgetnek rá netezés közben...) winyó kondíció 90% volt!
(mellesleg előtte a gép így nézett ki 200w táp 2dvd meghajtó 256ram és csak panaszkodtak h lassú, ugyan úgy a 2,5ös proci meg a 80as winyó volt még benne, a táp hűtője egyáltalán nem is ment azt ki is kukáztam azonnal ez után vettem a ram meg vidkarit csak)
én a windowst sejtem meg esetleg azt a proci hűtést -
gyenesmartin
őstag
válasz gyenesmartin #12069 üzenetére
*"ugyanolyan feszültségű, vagy nagyon"
ugyanolyan feszültségű, vagy nagyobb, -
gyenesmartin
őstag
válasz #00983040 #12067 üzenetére
Igen ez a nagy kondenzátor lesz itt a ludas. Ha jól látom ez Green bél. Ennek voltak olyan szériahibás tápjai, hogy az a nagy primer kondenzátor elvesztette hamar a kapacitását. Azt ajánlom, hogy cseréld ki egy ugyan olyan kapacitású, meg legalább ugyanolyan feszültségű, vagy nagyon Rubycon vagy más valami jobb kondenzátorra.
Nekem FSP BSII -esem van amiben ugyan ez a bél van. Egy ilyen elő is van készítve nekem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz agressiv #12065 üzenetére
És melyik kondenzátort sasoljam ez esetben ? azt a nagyot 400V 270uF , vagy inkább a kisebbek közül lehet valamelyik ? Az azért érdekes hogy számtech boltban a Digitáis Tápteszter jónak ítélte ... de terhelés alatt már hiba van ...
szerk. nem itthon van , munkahelyemen készültek képek .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok !
Ide lettem irányítval [ezzel] a problémával ... nem nem akarok mindent ide is rakni - remélem így is megfelelő lesz.
Van valami tippetek mi lehet a gond ? vagy kuka lett a táp -
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Van egy bluestorm 2-es tápom.
Pár napja kihúztam a hálózati kábelét mert kellett szervizeljek kicsit a gépben(procihűtő újrapasztázása).Visszadugtam mindent a művelet után,de nem megy a gép.
A tápon a kapcsoló ledje se világít ezért érintkezési problémára gyanakodtam.
Szétszedtem és belekukkantottam.
Az esetleges érintkezési probléma mellé még láttam 2 púpos,enyhén kifolyt kondit.
Ha érdemes javíttatni van tippetek kb mennyibe kerülne?
Köszi a segítséget.Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
mr_ricsi
veterán
válasz Rob424 #12057 üzenetére
"Valami gond lehet vele vagy nem kell aggódni?"
Vagy gond van vele, vagy nincs.
Vagy kezd tönkremenni a ventije, vagy nincsenek meghúzva a táp rögzítőcsavarjai, vagy maga a ház rezonál be a táp ventijétől. Vagy nem is a táp adta a hangot, hanem a proci- vagy a VGA venti.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz kchryss #12051 üzenetére
"Még annyit kérdeznék, hogy tönkremehetett attól h a resetet lehet fordítva kötöttem be?"
Nem."Egyáltalán tönkremehet egy ilyen táp attól ha bármit is rosszul kötök be az alaplapon"
Nem."Vagy valószínűbb, hogy eleve rossz volt?"
Nem lehetett rossz, hiszen elindult."De akkor elsőre miért indult a gép?"
Ilyen a meghibásodások természete. Valameddig működik a dolog, aztán egyszercsak elromlik."Szerintetek rá merjem kötni?"
A te feladatod ezt eldönteni, mert te szívsz vele, ha balul sül el.
Ha a másik gépedben jól működik az a táp, akkor kipróbálhatod. De a HDD-t se dugd rá az első próba alkalmával.
Egyébként kicsi az esély, hogy a Tt táp másban is kárt okozott volna.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz morbias2 #12041 üzenetére
"Valaki tudna abban segíteni,hogy ha engem választ a játék host-nak akkor elég erősen akad a játék!? (fps lagg) Mi okozhatja ezt?"
A LAN-od, vagy a Neted (ahogy kapcsolódsz) késleltetése túl nagy lehet."Táp okozhat ilyet vagy vga?"
Egyik sem okozhatja.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Rob424
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik barátom kb. egy hónapja vett egy FSP Hexa 400-as tápot. Netezés közben,fél percig elkezdett zúgni,mint egy hajszárító. Poros nem lehet. Valami gond lehet vele vagy nem kell aggódni?
Válaszokat előre is köszi! -
kchryss
veterán
válasz lukaszokni #12054 üzenetére
Az a táp amit linkeltem. 55 az alaplap, cpu, ram egybe ha elfüstöl
-
kchryss
veterán
válasz lukaszokni #12052 üzenetére
Nem nyugtattál meg
Alaplap, cpu, memória szokott tönkremenni ha nem jó a táp védelme és gubanc van. Ez 55e Ft és nem lenne jó ha buknám a garit -
kchryss
veterán
válasz Viktoár #12049 üzenetére
Na összekötöttem gémkapoccsal és a tápkábelt is kicseréltem hátha az a rossz. Ugyanúgy pöccre kiverte a biztosítékot.
Még annyit kérdeznék, hogy tönkremehetett attól h a resetet lehet fordítva kötöttem be? Egyáltalán tönkremehet egy ilyen táp attól ha bármit is rosszul kötök be az alaplapon, elvégre elég sok védelemnek kéne benne lennie? Vagy valószínűbb, hogy eleve rossz volt? De akkor elsőre miért indult a gép?
Megnéztem a régi gépbe milyen táp van, mégsem kodeány, de nem sokkal jobb: Huntkey LW 8250 400W.
Ha kiveszem a sapphire vga-t és integrált vga-val használnám elvileg bőven 100w alatt lenne a fogyasztás. Azt azért elbírná ez is. Szerintetek rá merjem kötni?
1000 Ft a futár a gariztatáshoz visszaküldeni és jó lenne letesztelni a gép többi részét hátha más is hibás ... -
Viktoár
addikt
válasz kchryss #12048 üzenetére
Valószínűleg hibás csak megemlítettem hogy normál esetben hogyan lehet elindítani.
Ha új akkor mindenképpen megkellene próbálni a garanciális cserét.Hiába márka és hiába új sajnos a hibalehetőség mindegyikben benne van.endruboy1 : Szerintem elbírja bár függ a hardverkörnyezettől is.Azért hosszú távon megnyugtatóbb lenne egy picivel erősebb tápegység.
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
endruboy1
senior tag
-
Viktoár
addikt
válasz endruboy1 #12045 üzenetére
Az gyakori probléma hogy berezonál a ház.Terhelés alatt nő a tápventi fordulatszáma ergo jobban rezeg a táp ami átadja a háznak.A noname illetve alsó kategóriás házak vékony lemezből készülnek,nincsenek merevítők sem ezért könnyen átveszik,felerősítik a rezgést.
-
endruboy1
senior tag
válasz Viktoár #12044 üzenetére
Egész biztos, hogy a tápból jön már belebújtam a gépbe a fülemmel. Most azt fülelem hogy a táp melyik részéről, hogy biztos nem venti-e. De hát nem lehet, hisz az biztosan állandó fordulatszámon megy... nem értem.
Szerk.: lehet hogy valami csavar zörög mert mikor megnyomom kissé a gép hátulját ahová a táp van felrögzítve elhallgat. Lehetséges hogy terhelés alatt "rezeg" a táp kicsit? Jó lenne ha csak az lenne, mindjárt végig húzogatok mindent.
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
Üdv!
Már írtam ebbe a topicba, de most konfig újítás miatt még égetőbb a dolog.
Szóval van egy régi-régi FSP 350W-os tápom (12V/18A max). A jelenlegi konfigom: AMD X2 5400+ (TDP 65W), Ati 4850 512MB, 2db 7200-as vinyó.A jelenség: a táp ha terhelem a gépet (akár a cput akár a vgat akár egyszerre) kerreg. Olyan a hangja mint mikor egy ventillátor kicsit hozzá ér valamihez. Viszont szerintem nem ez a helyzet, hiszen a táp ventije állandóan forog és szerintem a fordulatszáma is állandó, ráadásul a kerregés abban a pillanatban elkezdődik ahogy terhelem. Néha épp hogy csak annyira hallani mint amennyire a régi vinyók kerregtek, néha meg egészen felhangosodik (jellemzően játék alatt fordul elő).
Amit nem tudok, hogy ez azt jelenti-e, hogy a táp túl van terhelve vagy elöregedett, vagy esetleg az épületnek a hálózata nem bírja el (itt az emeleten régebbi a kábelezés)?
A másik: új konfigom lesz hamarosan Phenom II X4 140W fogyasztású processzorral (VGA marad). Elméletben ez az FSP táp még elbírná azt a procit?
-
Viktoár
addikt
válasz kchryss #12040 üzenetére
A táp nem szereti ha csak magában (terhelés nélkül) van elindítva,de próba erejéig nem lesz baja.Általában egy 12v autó izzót vagy valami fogyasztót szoktak rákötni.
Attól hogy áram alá helyezed még nem indul el.A 20 pines csatlakozóján amit az alaplapra dugsz van egy zöld vezeték.Azt kell összekötnöd egy (bármelyik) feketével ami szintén a csatlakozón van. Egy darab drótot (pl: széthajtott gémkapcsot) beledugsz a két kivezetésbe és elméletileg működnie kell.
morbias2: Szerintem nem a táp a probléma de csak tipp.Driverek frissítése esetleg másik verzió kipróbálása már megvolt?
[ Szerkesztve ]
-
morbias2
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni,hogy ha engem választ a játék host-nak akkor elég erősen akad a játék!? (fps lagg) Mi okozhatja ezt? Másik vinyóra raktam fel a win7-t is,és ugyan az a probléma lett mint az előző vinyón.A gépem eléggé megfelelő a játékokhoz.
i5 3550,gtx 560,2x2gb 1600 ram. Táp okozhat ilyet vagy vga? Most raktam bele ezt a tápot. [link]Előre is köszönöm a segítséget!
üdv.
m2Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)
-
kchryss
veterán
Ma jött meg a gép amit rendeltem:
alaplap: asrock b75 pro3
cpu: i3-2120
vga: sapphire 7770 vapor-x
ház: thermaltake commander ms-ii
TÁP: Thermaltake TR2 RX W0146RE 450W [link]
Elosztó: Philips SPN3040C túlfeszültség védő [link]
A többi alkatrész lényegtelen, mert még nem kötöttem rá.
A lényeg a fenti alkatrészeket kötöttem be. Tesztelésként áram alá tettem a gépet, bekapcsoltam és megjelent a bios. A ház előlapi csatlakozóit bekötöttem, de a reset nem működött, ránéztem és láttam, hogy valószínűleg rosszul kötöttem be, mert nem vízszintesen volt a 2 csatlakozója hanem függőlegesen. Gép kikapcs, áramtalanít az elosztóval. Bekötöttem a resetet ahogy jónak gondoltam. Bekapcsoltam az elosztót és itt jött a döbbenet, levágta a biztosítékot.
Gondoltam lehet véletlen, megpróbáltam megint, újra levágta. Itt már elkezdtem erősen aggódni. Lehúztam az összes csatlakozót amit a ház előlapjából az alaplapba vezettem, közte a resetét, mert gondoltam én rontottam el valamit. Megint levágta. Kiszereltem a tápot a gépből és csak a tápot bedugtam és amikor bekapcsoltam levágta, kipróbáltam másik fázisnál ott is levágta.
A táp elvileg minőségi ajánlott fajta. Teljesen új. Fura hangot nem adott ki, a szaga se jött és kivülről is teljesen normálisnak tűnik. Ha külön csak a tápot dugom a hálózatba anélkül, hogy a gépre lenne kötve elvileg forognia kéne a ventijének és mást semmit nem csinálnia, ugye? Szerintetek tönkrement? Én ronthattam el valamit vagy hibás darab volt? Garancia érvényes az ilyenre? Ha tönkrement vihette magával a gép egyéb alkatrészeit is?
Légy szíves segítsetek, mert nagyon elszomorodtam. Régi gépemben egy 12 éves kodegány táp van, arra nem merem rákötni az új gépet, így meg nem tudom tesztelni a többi alkatrészt.[ Szerkesztve ]
-
stm_
tag
válasz építész #12035 üzenetére
Nah igen de télen sem általános a jelenség.
Nagyjából olyan 22-23°C foknál jön elő. Tehát ha ez alatt vagy felett van a hőmérséklet a szobában akkor csendben van.
Azért próbálok informálódni mert egy esetleges garanciáztatás során...hát nem tudom.
Nem egyszerű reprodukálni a hibát, na meg abban sem vagyok biztos, hogy garanciális probléma. -
építész
aktív tag
válasz lukaszokni #12037 üzenetére
Nem szemrehányásnak vagy kritikának szántam, csak nehéz lett volna minden okot hűen ismételten felsorolni.
bye
-
építész
aktív tag
válasz lukaszokni #12033 üzenetére
Ha veszed a fáradtságot és visszaolvasod a fórum cikkeit hemzseg a ciripelős tápoktól. Gyakori jelenség, magyarázatok is vannak rá bőven, de szerintem akkor sem normális jelenség, ha tudod az okát. Sok-sok gagyi noname táp meg nem cicereg, se este, se reggel, se nyáron, se télen, se terhelve se terheletlenül.
Ha garis, le van ragasztva címkékkel a csavarja, így javítani se lehet a garancia elvesztése nélkül. Tehát nincs más lehetőséged, mint visszavinni. Ha ráadásul még sipol is, akkor meg különösen érdemes visszavinni.[ Szerkesztve ]
bye
-
építész
aktív tag
"protects itself by switching-off the unstable power supply." Annál kifinomultabb dologra gondoltam mintsem lekapcsolja a tápot. Mondjuk, ha rövid időre nem stimmel power good jel, menthetné a regisztereit a stackbe és megállna a proci, hogy ne fogyasszon stb. Vagy ha jó lenne az érzékelő chip és maga is (jól) mérhetné a feszültség ingadozást, kaphatna a proci egy interuptot táp zűr esetén, a biosban meg benne lenne, hogy mit csináljon ekkor hamarjában. Visszavehetné a lap a fogyasztását minimumra, a ramokat meg frissítené szaporán.
bye
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám volna, hogy a Corsair CX500-as tápom áram alá helyezés után jól hallhatóan, de még nem idegesítően (este de! ) elkezd sípolni. Vagy cicereg, de inkább sípol.
Ez normális, vagy nem kéne? Vigyem vissza gariba, cseréltessem?mAtx4ever!
-
Lompos48
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #12026 üzenetére
Szép nagy kondik vannak benne! Valószínűleg azok a "ludasok".
És figyelemreméltó: (#12024) mr_ricsi
[ Szerkesztve ]
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Lompos48 #12023 üzenetére
Így néz ki belülről: Corsair TX550M
Nincs UPS. Ezért csodálkoztam.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
-
Viktoár
addikt
válasz Kean_Sorbo #12021 üzenetére
Nem vagyok elektronikai szaki,de lehet hogy a tápodban egy faszántos pufferkondi van ami azt a pillanatnyi kimaradást képes volt "önerőből" pótolni.Mivel csak youtube-oztál a géped nem volt meghajtva így alacsony volt a fogyasztása amit a kondi még elbírt mielőtt teljsesen "kisült" volna.De ez csak egy gyenge tipp
-
Viktoár
addikt
-
Kean_Sorbo
őstag
Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne. Az egyik gépemben egy Corsair TX550M táp dolgozik, amit itt a kollégák ajánlottak. Nagyon elégedett is vagyok vele.
Valamelyik nap egy rövid időre elment az áram nálunk (vihar volt). Gyakorlatilag minden kikapcsolt, a televíziók, a másik számítógép, de még az ezen a gépen lévő monitor is. Viszont a számítógép, meg mintha misem történt volna, vígan élte tovább az életét. Éppen youtube videót néztem.
Valaki tudna erre magyarázatot adni? Mert ha ez ennél a tápnál így természetes, akkor tényleg baromi jó választás volt.Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
stm_
tag
válasz xxSanchez #12016 üzenetére
Huhh..az már nem túl jó. Nekem is írt olyan lehetetlen értékeket mint amit a fentiekben írtál, viszont a gépem hibátlanül működött...
Panaszkodik a tápra a post képernyő, elképzelhető, hogy a program hibás detektálása miatt, kivéve persze ha ez bios szintű ellenőrzés ami független a programtól.
Ha a programot letörölted és így is előjön akkor viszont egyértelműnek látszik a táp hiba.
-
stm_
tag
Hello!
Az mitől lehet, hogy bizonyos környezeti hőmérséklet mellett a táp sípóló hangot hallat?
Most lesz egy éves a táp, elejétől fogva csinálja, bár nagyon ritkán. Tulajdonképpen tél-->tavasz ill ősz-->tél időszakban jön elő ahogy esik/nő a hőmérséklet és néha csak pár percig néha akár 20-25percig sípolgat. Most is előjött a hűvös idő miatt, igaz most elég halk.Általában amikor a jelenség fenáll, a sípoló hang mellett olyan hang is hallható mintha egy pillanatra felpörgetné a ventilátort, olyankor néhány másodpercre el is tűnik a sípolás...
Konfig az adataimnál.
xxSanchez: Asus sajátosság. Nekem is csinált ilyet az AISuite, sőt még a ventilátor-vezérlésbe is belegányolt, ritka bugos program. Szóval ez csak szoftveres hiba.
-
xxSanchez
őstag
Sziasztok!
Ez mitől lehet?
AIDA:
Semmi ilyenhez nem lett nyúlkálva a biosban, nem értem mi a baja.
Heyho.
-
Viktoár
addikt
válasz westcoastog #12011 üzenetére
Szerintem ott nincs csavar de az összeset húzd meg abból baj nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz Viktoár #12009 üzenetére
Nem garis, elvileg nem volt használva úgy vettem, volt már szétszedve mikor gondoltam a venti zörög, de mégsem, szétszedés előtt is zörgött, utána is, nem figyeltem, de a dugónál ahol a tápkábel becsatlakozik ott vannak csavarok nem? Lehet meg kéne húznom őket a csatlakozónál.
-
Viktoár
addikt
-
Viktoár
addikt
válasz westcoastog #12008 üzenetére
Ha biztos vagy benne akkor esetleg húzd meg a táp csavarjait hátha elég annyi is.ne azokat amik a gépházba fogják hanem amik a tápot fogják össze.Ha így sem javul a helyzet akkor benne zörög valami.viszont ha garis akkor nem éri meg szétszedni.
-
Viktoár
addikt
válasz westcoastog #12006 üzenetére
Ha rövid a kábel akkor ne vedd ki csak csavarozod ki a tápot próbáld meg úgy.Persze ettől úgyanúgy rezonálhat a ház vagy a táp is.
-
Viktoár
addikt
válasz westcoastog #12004 üzenetére
Azért gondoltam hogy ki kellene szerelni mert így teljesen kizárhatjuk az egyik tényezőt.Mivel nincs kontakt a táp és a ház között.
-
Viktoár
addikt
válasz westcoastog #12001 üzenetére
Próbáltad úgy hogy kiveszed a házból a tápot? Hogy megnézd a tápból jön-e a hang vagy a házból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Be Quiet Pure Base 500DX (Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest