- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Crypto Trade
- Sweet.tv - internetes TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
addikt
Nem is kell védeni, mert nincs rajta mit, ez egyenlőre egy fantom beszélgetés, mert én állítok valamit, 15-18 makett építése után, és tudom is bizonyítani (mert raktam össze a tudásomnak megfelelően revell készletek is, amit tudtam kihoztam azokból is), ellenben tőletek semmi nem jött még, nemhogy az, hogy építettetek revell makettet és nagyon jó, és ezt bizonyításul linkelitek a kész kit fotóit.
Tehát ez megint a jó "magyar" módi fórumozás, hogy állítás van részetekről is, csak épp a bizonyítás marad el. Azt meg hagyjuk hogy a Józsinak az unokatestvérének a barátja mondta, hogy jó a revell. Azt is megnézném hogy mit tudtok hozni a revelltől 9-10 ezer forintért amihez több ív fotómaratás van, már csak azért is, mert a HobbyBoss ezen ársávjában már csak ilyenek vannak, 1:35-ben.
Nincs gond ha számotokra a revell a csúcs, de ha kezdőnek ajánljátok, ahogy fentebb történt akkor azért leírom a véleményem. És várom akkor az elégedett elkészült kit-ekrőla fotókat. -
Szabi®
addikt
Nekem anno az Italery-t ajánlották a "nagyok" kezdőnek, és nagyon örülök hogy azzal kezdtem, még egy kicsi olcsó készletüket is öröm építeni. Nekem a revell csak olyan munkát adott, amit annyira nem élveztem. Az ilyen készletei mint a Harbour Tag boat meg egyenesen szégyen, szó szerint dobozból alig építhető . . .
-
geriand76
csendes tag
Legutóbbi Revell nekem egy F-18 volt, új dobozos és nagyon ott volt., szép darab, csak ajánlani tudom. De valóüban, nem egy Tamiya minőség. De ha valakinek kezdésnek kell nem hiszem, hogy tökéletes makett kell, csak élvezze, hogy a darabokból repülőgép, harcijármű, hajó, stb jön össze.
-
wetomi
aktív tag
Nekem nem is volt célom, hogy teljesen realisztikus legyen a papír makett, így sokat tudtam egyszerűsíteni az építés során. De kiállításon láttam többféle profi modellt is, jó papírra nyomtatott és festett verziót is. Brutál mit ki lehet hozni a papírból. De az elmúlt 3 és fél évben nem tudtam érdemben makettezni (gyerek, házfelújítás sajátkezűleg...) kezd hiányozni.
-
-
Edorn
senior tag
Imperial Japanese infantry (WWII) Mars Figures-ről ezt találtam:
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Alg
veterán
Igen én is ilyesmivel próbálkoztam de az még mindig túl lapos és kemény volt és nem ott csiszolt ahol én szerettem volna... viszont ez a flex-i-file jónak tűnik, lehet kipróbálom
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Remus389
veterán
Köszi a videót, az elején szerepel a "La Soleil Royal", a kék-arany színű
300 ezer Ft-ba kerül a kit (bár lehet kapni egy műanyag verziót a Heller-t, kb 55 ezerért, azt is szépen meg lehet csinálni ám, de nincs meg talán a varázsa), előtte bölcs dolog lenne megépíteni egy kisebbet / olcsóbbat (pl pont a Kolumbusz Kristóf hajóját), azon kitapasztalni a dolgokat, valóban más világ mint a műanyag makettek, lehet ezért vonz.
Akkor gyorsan befejezem a SU-27-est
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Iwata neo nem létezik. Olyan van, hogy neo for Iwata. Egyébként egy generikus kínai pisztoly, minimálisan jobb megmunkálással. A legjobb az egészben, hogy a kínai pisztolyok többsége Iwata másolat, szóval bezárult a kör.
A H und S pisztolyok esetén meg olyan jó a felületi bevonat, hogy fél év alatt lekopik. Mivel a H&S ezen sóherkodik, csak úgy-ahogy nikkelezi a pisztolyait. Csak a CR sorozatú pisztolyok kapnak tripla bevonatot, aminek a vége króm. És ez egy sima verzióhoz képest +10k. A kínai pisztolyokon meg alapból ilyen tripla bevonat van. Még a 2-3k-s példányokon is.
-
sheep
addikt
Köszönöm a kimerítő választ, Stormrider neked is!
Úgy tűnik tényleg jobb választás a két tűvel felszerelt csomag, úgyhogy az lesz belőle, hosszabb távon biztosan jobban megéri. Kicsit utána néztem a neten, fórumokban, yt videókban, és megerősitették hogy kezdőknek tényleg jó választás ár/értékben.
Kiváncsi leszek rá9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
törölt tag
Vannak itthon 22-23 éves Humbrol enameljeim. Tökéletesek a mai napig. Újabbakkal nem találkoztam még, nem látom indokoltnak a vásárlásukat.
solena: A kérdés részemről is él, miszerint a GX100-ról van-e szó. Hallottam már róla jókat. Ideje kipróbálni.
Na a gyári hígító az, ami a világ legnagyobb lehúzásai közé tartozik. A Gunze T-104 a maga 4k-s árával... Miközben semmi más, mint észterhígító 1:10 arányban hígítva IPA-val. 2k körüli áron gyártasz belőle otthon bő egy litert. A sima akrilhígítójuk meg még nevetségesebben túlárazott. IPA-víz kombó (1:3 arányban) megfejelve pár milliliter glicerinnel és glikollal 3,3k/400 ml áron. Ebből házilag 2,5k-ért 4 l-t tudsz készíteni.
Humbrol lakk: a fémtégelyes valóban egy sárguló moslék. A színtelen lakkjaik viszont nem sárgultak nálam. Bár érdekes módon a fentebb említett Modell Masterre is minden ki azt mondja, hogy sárgul. Ehhez képest pl az UH-1B-men 23 év alatt egy dekát nem sárgult. Pedig ecsettel lett festve és lakkozva is. 3 réteg fényes lakk a matricák alá, 1 réteg fényes a rögzítésükre és 2 réteg matt a végső felületért. Ugyan olyan a színe, mint amikor készült.
Bemosó = huggyá hígított mattlakk pigmenttel keverve. Ezt adják el megintcsak extraprofittal a gyártók.
Lakkbenzinból csakis Supraluxot szabad használni. Az olcsó fajták mind tele vannak szennyezőkkel (pl észteres és aromás vegyületekkel), emiatt olyan agresszívek. A Trinát szódával elmegy, de az sem az igazi.
-
solena
tag
Igen, arra Hát, nekem inkább tűnik fehér takonynak (főleg a matt párja), mint méznek, de gusztus dolga
(meg kellett néznem, mert fejből akkor sem tudom, ha megölnek seXD)
Más: Yeah, miskolci előnevezés kész^^
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
Remus389
veterán
Hát ott még nem tartok.
Én eddig mindig úgy csináltam, hogy festés után matrica azt csók. Úgy voltam vele, hogy a tankokat se lakkozták le, meg a repülőket se, tehát az az élethű ha csak festék és kész. Itt egy Fiat G55 álőben, ez sincs lakkozva:
Persze használtam ilyen matricafeszítőt is, Gunze. Meg gondosan körbevágtam a matricát, ha kellett, nem lettek csúnyák a matricák.
Ha jó minőségű a matrica akkor szerintem nem kell alá fényes lakk, most nem azért, de említettem a talán egyetlen makettem ami félresikerült a JU-88, na azt ecsettel lakkoztam és fullra sikerült elrontanom, mai szemmel biztosan azért mert ecsettel nem lakkozunk, illetve túl vastagon hordtam fel, így hetekig tartott míg megszáradt és beleragadt a por
Szóval azóta félek a lakkoktól, igaz a Macchinál muszáj volt, kellemes meglepetés volt hogy sikerült nem elrontani, sőt egész jó lett.
Ami még aggaszt ebben hogy ha mindent úgy csinálunk ahogy kell, szóval alapozunk, lefestjuk, utána ráfesjük a terepszínt, utána fényes lakk, utána matrica, utána félfényes/matt lakk. Szóval az sok réteg, nem-e tömíti el a panelvonalakat?? Tehát én kihagyom az alapozást és a fényes lakkot.
Bár most meghozta a kedvem a lakkozáshoz a Macchi, szerintem leporolom az öreg Tamiya 1/48 Lancestert, és le fogom lakkozni, hogy szép legyen, kb ezt várom: [link]
A Tamiya matricáit dicséri hogy kb 18-19 éve raktam fel őket simán félfényes festékre és nem potyogtak le, vagy pöndörödtek fel, pedig párszor lemostam szivaccsal a nagy porfogót, de szerintem érdemes lesz lelakkozni, hogy maradjanak is a következő 20-30 évre
Tök jó makett egyébként a Tamiya 1/48 Lancester, egy mestermű makett, öröm elkészíteni, ajánlom. Bár egy kicsit régi, talán régen kiemelkedőnek számított, ma már annyira nem.
[ Szerkesztve ]
-
csp01
tag
Nekem nagyon tetszik ilyen piciben alkotni (azért először néztem egy nagyot, mikor kinyitottam a dobozt ). Készleten van már egy pár, Panzer IV, Tigris I, II. Tudom, hogy a legelcsépeltebb darab, de akkor is a Tigris a szívem csücske. Abból tervben van három féle. Makett antikváriumban ráakadtam egy Dragon Elefantra, úgyhogy a hajlékony láncot is megtapasztalom majd
-
törölt tag
Ugyanmár. A keleti hadszintéren tavasszal és ősszel nyakig ért a sár. Nem volt ritka a még ígyebben kinéző hk.
csp01: Nem rossz ez, főleg nem első makettnek. Hk-k esetén a festés úgyis alapvetően taknyolás. Amire jobban oda kel majd figyelned a későbbiekben, az azok az illesztési hézagok és élek eldolgozása. A hordókon és a tornyon sem lettek a legjobbak. De majd a következő maketten.
-
törölt tag
-
intensa_man
tag
Tudnál linkelni ilyen 12-24 színből álló készletet, amire gondolsz? Nagyon érdekelne.
És egy konkrét kérdés.
Most kezdenék enamel festéket használni, eddig csak akrilt használtam ecsettel. Milyen színt ajánlanátok keverés nélkül a Revell 1/72 F-14D Super Tomcat-jéhez? A sárkányszerkezethez. És milyen alapozó, milyen hígító? Ha lehet, inkább Revell márkában maradva. Egyenlőre ecsetnél maradva, de tervben van a festékszóró...
Köszönöm![ Szerkesztve ]