-
IT café
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latzycha
csendes tag
Szia!
Örömmel jelentem, hogy UTP kábelen keresztül írom ezt az üzenetet! Visszamentem a boltba és a rajzról leírt szín sorrendet kértem. Otthon egy kicsit megijedtem, mert a színek sorrendje ugyan megfelelt a leírásnak, de nem az 1-es "láb"-nál kezdődött, hanem az utolsónál... (fordított sorrend) Ennek ellenére tökéletes. Köszönöm a segítséget! Üdv. Laci
-
Latzycha
csendes tag
Szia!
Köszi a választ! A 2. napon meg is értettem, hogy mit nézzek a rajzon
Az a helyzet, hogy a színek sorrendje nem úgy van, mint az általad ajánlott rajzon, de a
bekötési sorrend ugyanúgy "egyenes", azaz mindkét felén ugyanabban a sorrendben követik egymást a színek. Konkrétan: kék-fehér, kék, narancs-fehér, narancs, zöld-fehér, zöld, barna-fehér, barna. Ennek ellenére ez lehet a gond? Bocs, hogy értetlenkedem, de nem értem a logikáját. Talán a különböző színű kábelek, különböző vastagságúak és ezért nem mindegy, hogy melyik hova kerül? Ez hülye kérdés volt, de nem tudom megfogalmazni, azt amit nem értek.
Utóbbira nem muszáj válaszolni, elég annyi, hogy "EZ A GOND, HÜLYEGYEREK" és már húzok is.
Üdv
Laci -
Latzycha
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom van, hogy a jelenlegi wifi kapcsolatomat szeretném kiváltani UTP kábellel. Ennek több oka is van, most inkább nem részletezem. Ott akadtam el, hogy vettem egy 18 méteres CAT5E UTP kábelt és a két végére a boltban nyomtak csatlakozót. Összedugtam a routert és a PC-t (egyébként diginet), de nem talál hálózatot. Azért nem értem a dolgot, mert tegnap próbáltam ki egy rövid (1 méteres) kábellel és tökéletesen működött. Először a kábel hossza miatti jelgyengülésre gondoltam, de mindenhol azt olvasom, hogy 100 méterig röhögve kell mennie... Ehhez képest nálam semmi. A másik PC eredetileg is kábellel van rákötve a routerre, (az kb. 10 méteres) de ha lecserélem erre, akkor ott sem műxik. A bekötést megpróbáltam egy multiméterrel kimérni, úgy tűnik minden a helyén van. Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gubanc?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Kriptovaluták és az adózás
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Új tízezres, 33 wattos powerbank jött a Xiaomitól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s