-
IT café
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
válasz inf3rno #1994 üzenetére
Kb minden nagyobb rack mount switchen C14 tápbemenet van. Azokat a switchekez földelni kell vagy a hálózati földön keresztül (3. vezeték ugye), vagy ha nincs föld az konnektorban, akkor külön földelő kábellel, ezekre a manualban fel is hívják a figyelmet. De normális házakban már ugye mindenhol van föld a konnektorban. Usában, elmaradt országokban, meg régi épületekben fordul elő csak földelés nélküli áram hálózat.
Én sem vagyok szaki, az elmúlt időszakban olvasgattam ennek utána, és a linkelt oldalon is jól leírják ezt.
Itt egy extra rövid leírás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
Topikgazda
válasz inf3rno #1994 üzenetére
Redditen azt válaszolták, hogy egy épületnek egy földelése kell, hogy legyen, és oda nyugodtan rá lehet kötni. Szóval akkor mehet az áram földjébe is. Gondolom. Nyilván nem vagyok villamos szakértő, hogy elbíráljam.
Ha azt vesszük, akkor az sem okoz nagy kárt, ha külön földeljük az S/FTP árnyékolását, mert az árnyékolás nem érintkezik közvetlenül a villamos hálózat bármelyik részével, úgyhogy nem alakulhat ki földhurok.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest