-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
gduck
addikt
válasz
d.zsolt.hw #128498 üzenetére
Akkor az pedig NEM bridge mód! Valami nagyon el van nálad kutyulva...
UI: látom közben végre beállították rendesen
-
mani8106
junior tag
válasz
d.zsolt.hw #128508 üzenetére
Örülök h segíthettem
-
d.zsolt.hw
újonc
válasz
d.zsolt.hw #128505 üzenetére
Sikerült beállítani az internetet, bridge üzemmód, fix ip címmel. És tényleg 5 perc volt, miután teljesen újat kaptam és minden rendszerükben beállították ahogyan kell.
A saját router simán felolvassa, de beírva is rögtön működik.mani8106, köszönöm a segítséget, 03.31 óta tartó problémát oldottál meg.
Szép hétvégét mindenkinek.
-
cocka
veterán
válasz
d.zsolt.hw #128502 üzenetére
Ti mit kaptatok amikor bridge mód + fix ip címet kértetek?
Sose kértem fix IP-t extra felárért. De igazából olyan nagyon nincs is szükség rá, mert alapjáraton minimum 1 év, mire "kifuttatnak" egy IP-t, a maximum meg kb. a +végtelen, ha nem cserélsz MAC címet.
Nekem eleve sosem volt szükségem bridge módra, mivel ez nem HGW. Így nem is tud mást, csak a modem/bridge módot.
Gondolom ezeken a hétköznapi routereken nincs túl sok lehetőség.
Nem tudom mi számítana soknak.
A 129 cím fizikailag ekkor tudtommal nem adhat életjelet. Szerintem.
Így van. Jól "szerinted".
Telefonban azt mondták bridge üzemmódban van.
Telefonon sokat hazudoznak, de nem biztos, hogy tudatosan teszik. Nem tudom melyik a nagyobb baj, ha szándékos félretájékoztatás és/vagy hazudozás megy vagy nem szándékos, ami egyúttal azt feltételezi, hogy dilettánsok dolgoznak az ügyfélszolgálaton.
-
mani8106
junior tag
válasz
d.zsolt.hw #128497 üzenetére
Az alapértelmezett atjarot kellene pingeltetni
-
cocka
veterán
válasz
d.zsolt.hw #128497 üzenetére
A kapott fix ip cím esetében, a routerem detect módban felolvassa a fix ip címet, gw-t, subnetet, ezt ma már az Archer router is megteszi.
És akkor mit csinál, ha nem dinamikus IP kérésre állítod a saját routered, hanem statikusra és megadod a szolgáltató által biztosított adatokat?
ez a saját routerem kéne legyen... bár nem tudom ha ki van kapcsolva a Hitron router, akkor hogyan menne tovább a hálózat.)
Rohadt egyszerű, mivel a saját routered be van kapcsolva és a DHCP-je aktív, ő maga oszt a rákötött gépeknek IP-t. Tudod: LAN is létezik a világon.
Mondjuk kezd egyre kaotikusabb lenni, amit írsz.
-
gduck
addikt
válasz
d.zsolt.hw #128482 üzenetére
"a Hitron router admin oldala is a 192.168.0.1"
Ebben az esetben a Hitron NEM bridge módban van! Bridge módban csak a 192.168.100.1 működik!!!
-
mani8106
junior tag
válasz
A /30 as fix ip bridgeben van a /32 nem. Saját routernel /30 vagy az alatti fix ipt kellene kapni de a voda rendszerének sajátosságai miatt ha a cmts nincs rögzítve nem létező ipt oszt ki amit vagy eszrevesz a kezelő vagy nem. Többnyire inkább nem. Viszont ha minden stimmel akkor nekik csak annyi a dolguk h ellenőrizzek jó csomag es ip van e fent a rendszerükben valamint kiadni a fixipt subnet maskot stb
-
cocka
veterán
válasz
rendben fix ip címmel (a megfelelő üzleti előfizetéssel)
Ami nyilván azért van, hogy kívülről is elérd, tehát oda nem adhatnak valami 66-szor NAT-olt IP-t.
Szerettem volna port forwardot, de az a funkció le volt tiltva.
Pedig azt kéne biztosítaniuk, bár én nem tudom, hogy ezt a feladatot melyik oldalnak kellene ilyen esetben végeznie. Szóval, hogy a szolgáltató nyit portokat automatikusan a programoknak, amik igénylik vagy a usernek egy saját routerben.
azt mondták kérnem kell bridge üzemmódba történő átkapcsolást
Nem igazán értem, hogy miért nem eleve modem/bridge módban működött eddig is, ha fix IP-t kaptál.
192.168.100.1-et el tudod érni? Még az sem teljesen világos, hogy a Hitronod végül is akkor modem vagy router módban van-e. De azt tippelem, hogy utóbbi.
És akkor mi van, ha kikapcsolod valamelyik routered a DHCP-t? Akkor sincs net?
Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest