Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #96845 üzenetére
Jogos észrevétel, köszi. Akkor még az is lehet, hogy több eszköz egyszerre 1+ Gbps fölé mehet. Vagy Ethernet bonding-gal egy eszköz, de ez nem támogatott. Illetve ott a wifi, az is 1 Gbps fölé mehet (talán).
A 100 Mbps-es Ethernet kábelt is megelőzheti már az n-es wifi.[ Szerkesztve ]
-
-
Bobby G.
senior tag
válasz vargalex #96574 üzenetére
A wifree hálózatot azért találták ki, hogy bárhol, akár más városban is találj ingyenes internet elérést. De mivel a UPC, és a Vodafone is egyre olcsóbb és több mobilnetet ad el a csomagokhoz, a hálózat lassan feleslegessé kezd válni, kivéve a feltöltőkártyás csomagokat. Szerintem nem fogják megszüntetni, ha már van egy ekkora hálózatuk, inkább valami másra fogják használni. Kérdés, hogy az jó lesz-e nekünk....
-
anglergab
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz vargalex #96372 üzenetére
Aha, szóval az sem működik. :S
Amúgy nálam érdekes ez, mert mióta megjött a hideg, azóta egyszer nem volt szakadás. Igaz, hogy most hét közben van, és a terhelés is kisebb, meg talán már volt iskolakezdés is, szóval nem jelenthetem ki egyértelműen, hogy csak az idő miatt volt, de gyanús, hogy túlmelegedés okozta valahol a rendszerükben. Majd meglátjuk, hogy a hétvégén mi lesz a helyzet.
Buliban hasznos! =]
-
cof
veterán
válasz vargalex #96359 üzenetére
És mit gondolsz, hogy működik ez a tiltás? Mert itt azt láttuk, hogy ha kap koax-ot akkor végtelen ciklusba kerül az eszköz, inf-nél és mancs-nál is folyamatosan újraindulgat. Ez így mondható tíltásnak szerinted? Azért te jobban benne vagy ezekben a dolgokban technikailag mint én.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
gduck
addikt
válasz vargalex #96238 üzenetére
Köszi!
Nekem vannak ilyenek régi modemekhez (nem én írtam), hátha valakit érdekel. Szintén adatbázisba logol
TC7200:
#!/bin/sh
RESULT=$(wget -O - http://192.168.100.1/status/connection-downstream.asp 2>/dev/null)
ISLOGIN=$(echo "$RESULT" | grep loginUsername | wc -l)
if [ $ISLOGIN -eq 1 ]; then
CSRFVALUE=$(echo "$RESULT" | grep "CSRFValue\"" | cut -f 4 -d "=" | cut -f 1 -d ">")
LOGINFORM=$(echo "$RESULT" | grep form | grep "name=\"login\"" | cut -f 2 -d "\"")
RESULT=$(wget -O - --post-data="CSRFValue=$CSRFVALUE&loginUsername=admin&loginPassword=admin&logoffUser=0" http://192.168.100.1$LOGINFORM 2>/dev/null)
fi
DOWNSTREAM=$(wget -O - http://192.168.100.1/status/connection-downstream.asp 2>/dev/null | grep "TAG_UPC_T38" | cut -f 23 -d ">" | cut -f 1 -d "<")
UPSTREAM=$(wget -O - http://192.168.100.1/status/connection-upstream.asp 2>/dev/null | grep "TAG_UPC_T38" | cut -f 23 -d ">" | cut -f 1 -d "<")
echo -e "Downstream power levels:\n$DOWNSTREAM\n"
echo -e "Upstream power levels:\n$UPSTREAM"
wget -O - http://192.168.100.1/logout.asp > /dev/null 2>&1CISCO:
!/bin/sh
MYSQL=/usr/bin/mysql
HOST=localhost
USER=upc
PASSWORD=xxxx
DATABASE=upc
RESULT=$(/usr/bin/curl -m 30 http://192.168.100.1/Docsis_system.asp 2>/dev/null)
if [ $? -eq 0 ]; then
SQL="insert into power_levels(datum, down_ch1, down_ch2, down_ch3, down_ch4, down_ch5, down_ch6, down_ch7, down_ch8, up_ch1, up_ch2, up_ch3, up_ch4) values(now()"
for value in $(echo "$RESULT" | grep "dw(vdbmv)" | cut -f 2 -d ">" | cut -f 1 -d "<" | sed 's/ //g'); do
SQL="$SQL, $value"
done
SQL="$SQL);"
$MYSQL --host=$HOST --user=$USER --password=$PASSWORD $DATABASE --execute "$SQL"
fi[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz vargalex #96270 üzenetére
Az tiszta sor, én arra gondolok, hogy az első csomagot még megroute-olja, aztán viszont bekerül a source és a destination MAC is a switch forwarding táblájába, és a forgalom többi része már nem megy el a routerig. Más magyarázatot nem tudok arra, hogy miért nem rohasztja le a CB-t az a forgalom, ami vezetékes, tehát közbe van iktatva egy CB-től fizikailag független switch, és miért rohasztja le az, ami wireless, tehát mindenképpen keresztül kell mennie a routeren, mert az szórja a wifit is.
kabelmania27: Mit kell látni a sebesség értékeken, hogy van ez ezzel összefüggésben?
Amúgy már azon vagyok, hogy veszek egy Mikrotik hAP ac², olcsó is, mindent be lehet állítani, mert már a kommersz routerektől is kivagyok idegileg. Csak még előbb meg kéne várni a garanciális kivizsgálás eredményét a mostani routeremnél.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
tomp
félisten
válasz vargalex #96262 üzenetére
Persze nem is az a cél, hogy ti javítsátok meg.
De így látja esetleg a leendő ügyfél, hogy a vodkánál milyen fantasztikus a hibaelhárítás.
Ma voltam a voda üzletben és elmondtam a dolgot. A hölgy csak lesett, hogy WTF. Szerinte ez nevetséges és egyben felháborító. Még ő mondta, hogy minek fizetek havidíjat ha képtelenek normálisan szolgáltatni.
Sajnos ott helyben nem tudott tenni semmit. Pedig azt hittem hasonló mint a telenornál. Azaz az üzletben tudnak elsőbbségi panaszt tenni. Vodánál nem...
3x próbáltam ma elérni őket telefonon de 3x fél órás botrányos "zene" után inkább feladtam... -
inf3rno
nagyúr
válasz vargalex #96172 üzenetére
A jelszintekkel nincs gond. Hát keresek valamit a CB helyett, hogy kipróbáljam, hogy ez központi hiba vagy a modem rossz, de a szakadás szerintem központi. Voda előtt inkább csak a laggolás volt jellemző, azért akartam leváltani a CB-t. De próbáld ki előtte a Ciscot, hátha letiltották azt is. A TC7200-ak úgy tűnik, hogy már nem mennek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
viktorhu
veterán
válasz vargalex #96147 üzenetére
Igen, ez teljesen más.
A Telekom oldala megmutatja, hogy milyen technológia elérhető az adott területen. Régen keverte a technológiát, de akkor a kisebbet mutatta, pl. 100/10-et mutatott akkor is, ha optikád volt, és 100/50-et adtak valójában.
Most pedig azt a csomagot mutatják, ami elérhető a nálad lévő technológiával.
És ez így volt mostanáig a Vodafone oldalán is, nálam koaxos csomagot mutatott (Telekom terület), és nem tudom, hogy elrontottak valamit, vagy ez egy marketing trükk.
Pár évvel ezelőtt még fogalmam sem volt arról, hogy itt a Telekomnak milyen technológiája van, mert digis voltam, és nem ismertem még a koax korlátait sem, szóval simán elhittem volna egy ilyen vodás hirdetést, és nagyon csalódott lettem volna, ha kapok egy koaxos feltöltési sávszélességet, a szolgáltató meg mutogatná a garantált értéket.
-
Livius
őstag
válasz vargalex #96147 üzenetére
A T-nél is konkrét címre belépve ugyan ez a megvezetés volt vagy van még mindig. Annyival jobb volt ott, hogy legalább a 100+ Mbites csomagokat már az xDSL-es usernek nem mutatta, de a Net S plusz csomagban ott volt a kisbetűs rész, hogy kb örülj, ha a garantált minimum megvan, és a többi téren kuss van a usernek hiába van ott az akár 100 Mb/s-es sebesség is a bonding képes xDSL esetére, amit persze sose kap meg a user, mert pazarolja és elviszi a szabad portot egy másik lehetséges user bekötésétől és új előfizetésétől.
Tehát itt sem meglepő, hogy még belépve is sok a fél infó vagy hamis infó az oldalon.[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz vargalex #95665 üzenetére
Úgy tűnik a fejállomási bővítés az ASZF érvénybelépéséig nem történt meg.
Lehet nem érkezett meg időre a szükséges cmts alkatrész ezért csúszásban vannak.
Nem mindenhol van 860-as hálózat, vannak kisebb 650-es és 700-as hálózatok is.
Igazad van, hogy az előfizetőnek nem kell az okokról tudni, ettől független a topikban megtudjuk beszélni a technikai jellemzőket.
base-soft-nál jelenleg a letöltés több mint az 500-as csomagnál, ami arra utal, hogy több csatornával meglesz a kínált letöltési sebesség.
gregory91: Csökkenteni kellene az analóg adások számát, így több letöltési csatornának lenne hely.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz vargalex #95511 üzenetére
Földkábel igen. Viszont belső udvaros a ház és a koax az udvar azon oldalán fut végig a ház saját erősítője után ahol reggel 7-től kb délig telibe kapja a napot. Ráadás, hogy az elosztó doboz is kapja a napot közvetlenül. Szerintem max az eső nem érheti annyira ha csak nem vízszintesen esik...
A doboz kb délre tűz forró. Akkor benne mi lehet... -
tomp
félisten
válasz vargalex #95507 üzenetére
Azóta ilyen, hogy 16-ról 24-re emelték a letöltési csatornát és mellé bejött a meleg.
Persze 52-ig elketyeg a modem de akkor az a megoldás, hogy a határig engedik menni? Nem kellene esetleg ideális értékre behangolni?
Ha egy eszköz 90fokon leég akkor elmehetünk nyugodtan 87fokig? Vicces.
Év elején is az Elmű segítségével kellett verni az asztalt náluk, hogy a túlfeszt javítsák ki. Addig hárítottak...Az imént hívott egy nő, hogy minőség ellenőrzés van a környéken. Szerdán jönnének. Nincs más időpont. Szerda. Kész. Nem jó de mit néznének? A kábeleket, osztókat. Mondtam neki, hogy többször lett minden cserélve de ugyan úgy rossz. Érdekes mert ő azt látja, hogy nincs hibabejelentésem!!!
Na itt pattant el az a bizonyos húr! Közöltem vele, hogy nézze meg jobban mert tegnap előtt este küldtem írásban fotókkal együtt. Jó akkor majd keresni fognak... -
sziszi-fuszi
senior tag
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #95393 üzenetére
Ez egy jó észrevétel. Biztos manuálisan lett beállítva, mert dinamikusra van egy függvény, ami a kliens MAC alapján map-pel egy IP-t a DHCP pool-ból. A DHCP pool pedig .100-nál kezdődik általában.
Ezért kapnak ugyanazon eszközök mindig azonos dinamikus IP címet, akkor is ha nincs beállítva MAC-IP asszociáció. Dinamikus, de mégis statikus.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz vargalex #95367 üzenetére
ZTE F618. 2 LAN port van rajta, pont nem ilyet akartam, mert 2 LAN-al csatlakoznék rá. Az egyik nem működik ha jól olvastam.
Ó, nem is, megy mind a kettő LAN, királyság.
A CPU viszont csak Q8400, ez lesz a gyenge láncszem szerintem. Amúgy tök jó, én a 120-as nettel is elvoltam, de a feltöltési sebesség kell.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #95329 üzenetére
7 Mbps/mediabox átlaggal számítva, max. 350 Mbps/szegmens OTT TV pool-lal, 50 db OTT mediabox jön ki.
Ha egy szegmensben van pl. 100 végpont, akkor ez reális. Internetnek pedig marad 400-650 Mbps/szegmens ebben az esetben.
Mobilon mindenki használhatja a teljes szegmenst ami 150-300 Mbps, mégis viszonylag gyakran ki lehet mérni akár 100+ Mbps-et is.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #95329 üzenetére
Valószínűleg a TV/telefon priorizálva van, azaz először azok jogosultak sávszélességet foglalni a közös pool-ból. Maximálva lehet viszont, hogy a szegmens mekkora részét kaphatják meg, pl. a felét. Hogy ez ne okozzon problémát, valószínűleg maximálhatják egy szegmensben az OTT-s (!) Vodafone TV mediaboxok számát, a többi DVB-C-s lehet.
A 30 Mbps-ból egy végponton max. 2 db mediabox következik, Vodafone TV esetén ennyit is adnak legfeljebb. De 150 Mbps esetén max. egyet, ott 15 Mbps lehet a TV Service Flow.
Valószínűleg cél IP alapján kerül az OTT a Service Flow-ba. Akkor viszont a mobilok Horizon Go-ja és Vodafone TV-je sem csökkenti a net sebességét, illetve akkor is mennek ha nincs szabad net sávszélesség a végponton. Ez igaz lehet?[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz vargalex #95326 üzenetére
El tudod azt képzelni, hogy minden egyes végponton rendelkezésre álljon +30+50 Mbit elszeparálva? Mert én nem, az már majdnem az 500-as garantáltja. Hülyék lennének nem értékesíteni ezt a kapacitást. Aztán a környéktől függ, hogy van terhelve a hálózat. Max az user elől van elszeparáltan, de ha kell a teljesítmény bizony lefölözik.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz vargalex #95326 üzenetére
Wi-Free nem lesz gond mivel a fekete CB-n már nincs Wi-Free. Azaz a fehér CB-k cseréjével szép lassan kivezetésre kerül. Az Arris modemen sincs Wi-Free gondolom.
Igen a TV-nek 30Mbit van biztosítva. Max! De azt ne felejtsük el, hogy OTT-n csak akkor van magas sávszél ha gyorsan mozgó tartalom van! Ha nem kell hozzá kakaó akkor beéri 5-6Mbittel is! A max pedig 14,7Mbit lehet! -
tomp
félisten
válasz vargalex #95324 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a 30Mbit az aktuális ügyfélnél van biztosítva. Azaz ezen max az adott ügyfélnél lévő többi box osztozik. A szomszéd már nem.
Azaz ez csak ahhoz van, hogy ha kihajtod fullra az előfizetett sebességet akkor a TV ne vegyen el belőle hanem a modem ahhoz külön sávot biztosít.
Olyan mintha a TV-hez egy másik modem lenne bekötve a koaxra. -
tomp
félisten
válasz vargalex #95292 üzenetére
Éjjel nappal hozza az 500-as net az 517-et! Sőt itt van a kábelen az ED3.1!
Technikus is mondta, hogy ezen a területen a voda box IP-ről hiba nélkül ment mert maga a körzet bőven bírja.
Amúgy meg elég ha csak fellapozzák az ÁSZF megfelelő részét.
Benne van, hogy hálózat műszaki adottsága alapján dönti el a szolgáltató, hogy IP vagy DVB-C. Nálam a műszaki adottság alapján a stabil DVB-C-re alkalmatlan a hálózat. Akkor miért is szívóznak? -
tomp
félisten
válasz vargalex #95286 üzenetére
Most meg hetente jön a szaki mert sz@r a TV. Na melyik a jobb?
Ha IP-re raknának nem tapasztalnék hibát ergo nem lenne panasz.
Ha újra előjön a hiba úgy érzem veszekedni fogok velük a telefonban.
Idézem az egyik technikust: "Fiúk! Ami jó volt azt miért kellett elrontani?" -
anglergab
addikt
válasz vargalex #95286 üzenetére
Kölcsönösen zavarhatják egymást.
Csak míg kisebb internet hiba esetén nincs különösebb panasz, addig a DVB-C esetén könnyen kivehető, zavaró színes kockákat eredményezhet.
Netnél pedig csak a Post RS errors számláló értéke nő.
Az jó kérdés, hogy melyik érzékenyebb ugyanolyan hibára TV-nél: a DVB-C vagy a DOCSIS, rajta az OTT.
Az OTT-on több az overhead, de bufferel.
Meg a zaj típusa is számít, hogy burst vagy folyamatos.
Szerintem az OTT-nak jobb a hibatűrése, mert lehet lassul/ingadozik az internet, de kisebb sebességgel, bufferelve betölti és nem észrevehető a hiba.
De az is igaz lehet, hogyha már kijön a hiba, akkor rosszabb mint DVB-C-n: ott ugye színes kockák, míg az OTT képe megállhat.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #95267 üzenetére
Mi okozhatja ezt? Lecsökkent link kapacitás BIX felé vagy megnövelt szegmensek/több előfizető ugyanannyi kapacitásra vagy központi linkre vagy kevesebb központi link, nincs (annyi) direct peering, esetleg hibás router vagy konfiguráció? A zajszint nem nőtt, nem torlódik a szegmens.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #95234 üzenetére
Nem tudjuk, hogy minden esetben szükséges-e a 24 db ED3.0 és a D3.1 csatorna a gigabites nethez.
Igaz, a 15 db ED3.0 csatorna max. 750 Mbps/szegmens, azon nem mehet 950 Mbps.
A 24 db ED3.0 csatorna elvileg 1.2 Gbps/szegmens, ami az ED3.0 miatt max. 1 Gbps/szegmes lehet, azaz 950 Mbps. De akkor is egy előfizető = egy szegmens lenne, ami vezetékes neten szokatlan.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #95219 üzenetére
Igen, Arris a modem.
Azt legalább láttuk, hogy 15 db csatorna, azaz elméleti max. 750 Mbps/szegmens és 1 Gbps profil limit (azaz itt: nincs limit) esetén 600 Mbps a max. sebesség
Ez összhangban van azzal hogy CB 500 Mbps csomagnál az 537.6 Mbps net felett van még 50 Mbps Wi-Free, 128 kbps telefon és 30 Mbps TV Service flow, ez is összesen 600 Mbps körül van. Azt nem tudom, hogy az Arris-nál megvannak-e ezek a Service Flow-k.
A telefon (sip), TV valószínűleg igen.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #95097 üzenetére
Viszont akkor felmerül, ha egy mobilon megy a Vodafone TV / Horizon Go app, annak a forgalma is a TV Service Flow-ba kerül?
Ez megmagyarázza, hogy sokszor/legtöbbször a TV nem csökkentette az internetes sebességet.
Max. 2 db Vodafone mediaboxot adnak, a Service Flow-ja pedig 30 Mbps.
10 Mbps lehet egy eszközre, és egy streamelő telefon lehet a 3., innen jöhet a 30 Mbps.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #95097 üzenetére
Jogos, én is így gondolom.
Azért is, mivel router módban szintén egy (beépített) routerre csatlakozna a mediabox, ami NAT-ol.
Nehéz kimérni, valóban. Amit a kolléga mért, ha jól értettem, akkor közben nem a mérődobozon volt a mediabox. Ha azon lett volna, akkor is csak switch lett volna ezek szerint, nem router. Azaz a MAC-et elmaszkolja, a forrás IP-t nem.
Valószínűleg az összes esetben: direkt csatlakozik a mediabox a kábelmodemre modem/router üzemmódban, vagy routeren/switchen keresztül csatlakozik a mediabox a modem/router üzemmódú kábelmodemre, ugyanaz lenne az eredmény, és amit kimér, az a Speedtest ingadozása, azaz egyik esetben sem a mediabox okozza, mert az az internetes forgalom mellett külön csatornán megy, hasonlóan a telefonhoz és a Wi-Free-hez. -
válasz vargalex #94990 üzenetére
Nos én speciel Hajdúszoboszlón belül is, frekventált helyen lakom (fürdőnegyed), de tény, hogy pl előbb volt a környező kisfalvakban optika.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz vargalex #94990 üzenetére
Oszlopon "egyszerű" a fejlesztés. Feldobálják a kábeleket... Ott ahol közmű alagút van, lényegesen nehezebb. Nézd meg a belvárost. V. ker. A legtöbb helyen UPC és T ADSL elérhető csak. Nem tudnak bővíteni, mert nincs hely a közmű alagutakban. Nem kapnak engedélyt rá. IX. ker. 8/2 koax DIGI, nem azért van az ős ED2-es hálózat mert azt szeretnék, nem kapnak engedélyt a cserére. Előbb vagy inkább utóbb majd lesz. Egyszer csak... Addig be kell érni azzal ami van. Sőt! Örülni kell neki, hiszen nem olyan tragikusan rossz ez a szolgáltatás, hanem inkább megfelelő. Az ADSL-nél tuti jobb!
Mi alá kell írás?
-
MODERÁTOR
-
válasz vargalex #94842 üzenetére
Üzletinél 500/30-at adnak.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #94842 üzenetére
Az is lehet, hogy nincs elég betáp.
Az egy dolog, hogy kiszámoljuk a csatornákat, frekvenciákat, overhead-eket, az hiába lenne 1200 Mbps le és 150 Mbps fel, ha pl. csak 1000 Mbps le és 50 Mbps fel van rajta.
Akkor egy előfizető megkaphatja max. ezek felét, azaz 500 Mbps és 25 Mbps.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
válasz vargalex #94825 üzenetére
Ezért pech, ha egy mobilszolgáltató - amelynek semmilyen lakossági vezetékes Internet infrastruktúra kiépítés tapasztalata nincs - , felvásárol egy kábelinternetes szolgáltatót, ahol meg a szakiknak optika kiépítésére nincsenek felkészítve.
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #94796 üzenetére
Így van, korábban számoltuk, hogy 950 Mbps körül lehet a max. jelenleg. Épp egyezik az Ethernet maximumával, ez lehet véletlen.
Annál nagyobb sebességhez már 2 db UTP kábel kell, de az itt nem támogatott és felesleges is, hiszen a rendszer a jelenlegi max. előfizetői konfigurációval nem tud 950 Mbps-nél többet.
Nem tudom honnan jött az 1024 Mbps, de ez nem 2 hatvány, hanem decimális szorzó/prefix. Azaz 1 Gbps = 1000 Mbps, ami a gyakorlatban 950 Mbps körüli ideális esetben. Azaz ez a gigabit.[ Szerkesztve ]
-
válasz vargalex #94796 üzenetére
Köszi, gondoltam, hogy valamiért névleges a dolog.
-
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz vargalex #94773 üzenetére
Rosszul gondolod. Nagyon nem egyforma az árképzés. Ahány hiper- vagy supermarket mindnek más az ára. Még az "'akciós újságban" meghirdetetteknek is. Menj fel bármelyikük oldalára és meglátod, valóban van olyan ami országos, de rengeteg olyan amit csak az adott áruház kedvezménye. A napi cikkekről meg ne is beszéljünk. Ocsmányból van 3 10 km-en belül. Mindnek más- más árai vannak. De ez nem baj. Így van rendjén!
De egyébként is miért baj a szabad árképzés? Sokkal drágább lenne minden, ha nem így lenne!Mi alá kell írás?
-
cof
veterán
válasz vargalex #94705 üzenetére
Ja, így már más. Azt hittem, hogy nálad hibátlan. Van belőle 2 db-om is de mindegyik ugyanilyen gyengécske, mondjuk a DVB-T része sem adja csak erősítős antennával. Közben volt szerencsém kipróbálni egy Realtek-es DVB-T Tuner-t, kis bot antennával 100% jelminőséget hoztam.
Többet nem veszek ilyen tunert, és nem is ajánlom már senkinek, a Philips-es még nagyon jó volt. Azzal sosem akadt a TV amíg működött. De ez a Sony nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz vargalex #94701 üzenetére
Köszönöm. Csodálkozom, hogy nálad nincsenek adathibák mert hasonló értékeid vannak. A jelerősség az kicsit jobb mondjuk, kb. átlag tízzel.
Egy példa. most rögzítek a NatGeo SD-ről 21 óta, és már 4 átviteli hiba van, a felvételben meg 277...
586 MHz - 30.3 dB - 117.2 dBm
-
cof
veterán
válasz vargalex #94658 üzenetére
Emeltek mindenhol, még új belépőknek is itt a szomszéd címére egy ezressel drágább.
Más... Ugye neked is van ilyen Astrometa Tunered ha jól emlékszem, megnéznéd majd, hogy nálad mennyi az SNR meg a sugárzási erősség, 1-2 MUX-nál? Már mutatja a TVHeadend CE alatt nálam.
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz vargalex #94583 üzenetére
Tudom miért írta, rendszeresen olvasom a topikot, ezért hivogatom őket 2-3 naponta, de látják, hogy május 24 óta nyitva van... Elmondásuk szerint SMSben értesítenek, ha lezárják a hibajegyet. E kijelentést erőteljes fenntartással kezelem, pont a topikban olvasottak miatt.
-
veterán
válasz vargalex #94307 üzenetére
Mobil appról volt szó, és soha nem tudtam a Voda TV app stream-jeihez hasonlót látni. Nem beszélve a 25 vs 50 fps-ről...
Zolee001: normálisabb felbontású kijelzőn süt a különbség egyszerűen.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #94221 üzenetére
Kiegészítettem ezzel fent a számítást.
Úgy számoltam, hogy a D3.1 és az ED3.0 overheadje azonos. Aki tudja pontosan, javítsa ki.Amúgy sok rendszernél megszokott, hogy nem a tényleges sebességet tüntetik fel, hanem az adatsebességet. Hogy abból mennyi elérhető ténylegesen, több tényezőtől függ.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #94218 üzenetére
Miért? A 24 db ED3.0 csatorna összesen max. 1 Gbps/szegmens, ebből tegyük fel hogy 537.6 Mbps-et kap egy gigabites kábelmodem, mint eddig (ez nem biztos).
Ehhez jön 256QAM-en kb. 60 MHz D3.1, ami 400 Mbps. Tegyük fel, hogy ehhez mindegyik gigabites modem teljesen hozzáfér.
Azaz összesen 537.6+400=937.6 Mbps.
A gigabites UTP pedig valójában 940 Mbps-et tud.
Majdnem pontosan annyit, mint a gigabites koax.
Ok, ha pontosabban figyelembe vesszük a D3.1 overheadet, akkor lehet csak 912.6 Mbps a valódi sebesség. De mértek ennél többet már itt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest