Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz ArthurShelby #98180 üzenetére
Hadd egyszerűsítsem le: ami a Vodafone-nál „teszt” fázisban van, az gyakorlatilag nincs, és nem tudni, mikor lesz.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Zotmund91
újonc
Budapest, 1088 Bródy Sándor utca
[ Szerkesztve ]
-
Zotmund91
újonc
Rendben. Köszönöm mindenkinek
-
unicumnext
aktív tag
-
Zotmund91
újonc
Értem, köszönöm mindenkinek. Akkor még szintén az a kérdésem, hogy stabilan jól működik a vodafone tv/internet szolgáltatása?
-
anglergab
addikt
válasz kabelmania27 #98183 üzenetére
Általában ott van gond a gigabittel, ahol az 500-assal is (ott van az elsődleges csatorna), illetve ahol nem jó/nincs OFDM csatorna.
-
Zotmund91
újonc
válasz kabelmania27 #98185 üzenetére
Tehát ha a gigabites csomagot választom nem lesz wifim?
-
Zotmund91
újonc
válasz kabelmania27 #98183 üzenetére
Gyakorlatban mit is jelent ez a modem üzemmód?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Zotmund91 #98181 üzenetére
Gigabites net stabil szokott lenni, ha a környéken nincs gond a hálózattal
Ha szükséged van a modem üzemmódra 500-as csomaggal jobban jársz, ezres csomaghoz Arris modemet adnak amelyben nincs modem üzemmód, de ettől még az összefoglalóban leírt módon tudsz használni saját routert. Itt a topikba lakossági gigabites előfizetésnél még eddig nem volt elérhető a modem üzemmód.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Nálam az augusztusival volt ilyen, de akkor erről küldtek levelet.
"
Tisztelt Ügyfelünk!
Technikai hiba miatt 2020.08. havi számláját nem tudtuk csoportos beszedési megbízással levonni. Számláját banki átutalással is tudja rendezni a számla bal oldalán található egyedi bankszámlaszámra. Amennyiben 2020.09.07-ig ez a számla nem kerül rendezésre, úgy a következő havi csoportos beszedéssel mindkét számlán szereplő összeg levonását megkíséreljük. Kérjük, amennyiben rendelkezik limittel, úgy erre az időszakra emelje meg vagy törölje azt, hogy a levonás sikeres legyen. A felmerülő kellemetlenség miatt elnézést kérjük és köszönjük együttműködését!
Üdvözlettel: Vodafone" -
Zotmund91
újonc
válasz kabelmania27 #98179 üzenetére
Szia!
A Vodafone Home 1000 Premium csomagot néztem ki.
-
ArthurShelby
addikt
Én ma betelefonáltam a hibaelhárításhoz, mert elment minden szolgáltatásuk.
Akkor már rákérdeztem erre, azt mondta, hogy csak újra kell regisztrálni akkor a myupc/myvodefone fiókot (azt most inkább kihagytam), mert anno csomagváltásnál valami migrációs probléma volt.
Rákérdeztem az 1000-res netes bridge módra, első körben azt mondta, hogy teszt fázisban van, nem minden eszközön érhető el (utána is kérdezett valahol). Második körben a műszakis kollégákat is megkérdezte, ők valami wifi letiltást ajánlottak (magyarán nem tudnak semmit).Szóval a bridge mód valószínűleg lassan jön, de még teszt fázisban lehet, és gondolom az üzleti előfizetőknél tesztelik/engedélyezik előbb.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
cof
veterán
válasz anglergab #98171 üzenetére
Nem tudom biztosra persze, ha lenne nekem kipróbálnám VPN-en keresztül is mondjuk internetmegosztással PC-n, miközben USA vagy bárhova EU-n kívül csatlakozok egy normális VPN szervízzel persze.
De etikátlan is lenne ha menne is, magyarországon kívül használni. Nagy kiskaput adna a külföldön dolgozóknak Telekom területes rokon/ismerős simán adna egyet.
Ez lenne a lopás, nem az account megosztás az app az csak egy plusz.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Zotmund91
újonc
Sziasztok!
A 8. kerületbe fogok költözni hamarosan és érdeklődnék, hogy mennyire megbízható a vodafone tv és internet? Megéri előfizetni? Akad e a tv szolgáltatás? Stabil az internet? Telekom is van az adott helyen ahova költözni fogok, de az internet elég gyenge és ezért gondolkodom, hogy a vodafone-ra váltok. Előre is köszönöm a segítséget illetve a véleményeket.
-
blakey
titán
Már tegnap le is vonták. Nekem jól küldik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
A szeptemberi számlát leadta nektek a Vodafone a Díjnet felé?
Mert azt látom, habár már 10.01. van a szeptember végi számla nincs bent a rendszerben, és a Voda oldalán kb 2havi díjat mutat tartozásnak.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
anglergab
addikt
válasz anglergab #98171 üzenetére
Persze ekkor (Android) lassabb lehet a mediabox, illetve okozhat problémákat az előfizető által felrakott appok/beállítások, illetve a konkurencia TV app-jai is nézhetőek lennének. Szóval ugyan vannak előnyei, de hátrányai is.
Megoldás lehet, ha az előfizető szerzi be az androidos mediaboxot vagy TV-t adott ajánlott/tesztelt típusok közül.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Honnan tudod, hogy csak magyar IP-ről megy a mediabox? Miért lenne megkülönböztetve az app és a mediabox? Elvileg azonos szervereket használnak. Az IP-nek ez a lényege, hogy mindegy, hogy mediabox vagy app. A mediabox-on is futhatna az app, ha androidos lenne.
Azaz csak app is elég lenne.
Ez logikus lenne, mert nem kellene Linux platformot fejleszteni mellé, elég lenne csak az androidos app ami adaptívan működik kis és nagy képernyőn is.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz vargalex #98167 üzenetére
Kell az app-nak GPS. Illetve Widevine DRM L1 security level-lel, "Protected" status-ban. Illetve a root, fájlrendszer módosítások miatt is elakadhat a stream. Szóval sok oka lehet, ha nem megy. Bármilyen módosítás van, amivel hozzáférhető a stream, megáll.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Újabb kérdés: feltettem ezt a csodálatos Vodafone TV app-ot. Miért mondja nekem minden csatornánál (legalább 10 különbözőt próbáltam), hogy "A tartalom nem lejátszható. Kérjük próbáld újra később! (MV1803)"? A VTV box-ra küldeni tudom az alkalmazásból.
Alex
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
A 466Mhz-en alacsony az SNR és vannak javíthatatlan csomagok, a többi csatorna rendben van és a feltöltési értékek is elfogadhatók.
Ha nem javul érdemes lenne bejelenteni, előtte nézd meg, hogy nem lazultak-e ki az F csatlakozók a modemnél és az osztónál.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Én is szívesen olvasnám, pont ezért irtam be. Ugyanis ahogy írtam, állítása szerint előző nap a központból átállították, egyébként az ügyfél küldte is volna vissza...
Sőt, azt is mondta, hogy az eszközzel kapcsolatban folyamatos (akar napról napra) a változás,mert aktív fejlesztés alatt van a firmware.Az eszközök számát csak azért írtam, mert a kolléga is említette, hogy mintha ment volna a 4. is. Egyébként én nem is próbáltam, azt sem tudom, hogy a QR kód állandó, vagy eszközökre generál egyet a VTV.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
kezo0
addikt
válasz vargalex #98163 üzenetére
Jó, hát azt is mondta neked az a technikus, hogy lehet bridge módot kérni az Arris HGW-re. De tudjuk, hogy nem mindig vannak képben, viszont szeretnek néha jólértesült szerepben tetszelegni...
Na ezt csak azért írom, mert szívesen olvasnám ennek a bridge módnak a megerősítését itt valakitől, akinek tényleg átállították. Örülnék, ha igaz lenne.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
peter303
tag
Ha elszall a vonaton bejelentkezni/parositani nem kell ujra!
Akkor ezzel a QR helyzetelessel csak azt ertek el hogy egyszerre egy idoben kell csinalni. A maguk reszerol furcsa hogy akkor miert nem nem mentek tovabb az egy WIFI halozat szabalyra (ha mar neheziteni kezdtek)
Lehet a csak TV elofizetessel a technikai interneten nem menne.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
viktorhu
veterán
válasz szabogabor10 #98155 üzenetére
Azt nem tiltja szabály, hogy otthon kelljen regisztrálni a készüléket, vagy akár azt sem, hogy csak otthonról működjön. Annyi korlátozás van, hogy ha már belföldön szabadon használható, akkor az egész EU belföldnek számítson.
-
veterán
-
anglergab
addikt
Valószínűleg az LTE450 bezavar a legfelső csatornán vagy máshonnan van zajbetörés. Sok minden nem látszik a logokból.
Lehet, hogy elveszti a lockot a 15-ös csatornán a nagy zaj miatt, és azért indul újra. De ez nem vezérlő/elsődleges csatorna, nem tudni hogy annak a zaja miatt újraindulhat-e az egész. Vagy átmeneti zaj van más csatornákon is, amit nehéz elkapni, és akkor újraindul.
Ne legyen szabad koax végpont nálad. Nézd meg, hogy jól illeszkednek-e a csatlakozók, jó lenne olyan kábelt használni, amit a megfelelő szerszámmal készítettek, háromszorosan árnyékolt legyen a koax.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Szentendrén katasztrófa a net ma. Egy kis szél, és már össze is omlott az egész...
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
cof
veterán
válasz peter303 #98141 üzenetére
És ez biztos, hogy egy hálózaton kell lennie a telefonnak és a VTV-nek amikor beolvasod a QR kódot? Mi van ha lefényképezem és elküldöm?
Mert ha úgy vesszük ez hátrányos megkülönböztetés. IP alapon működő boxot meg bárhova elvihetsz.
[ Szerkesztve ]
-
peter303
tag
Igen ez csak nehezites (tokeletes vedelem nincs). Amugy a negy regisztralt eszkozbol is csak ketto hasznalhatja egyszerre (pont mint az HBOGo eseteben is)
Sok ugyfelnek azert valoszinu hogy van olyan barati ismerose akinek jol jonne...
Egyebkent ezek miatt gondolom hogy nalunk hiaba varunk bongeszos Voda TV oldalra.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz peter303 #98139 üzenetére
A HorizonGO sem volt korlátlan, 3 eszközön mehetett egyszerre. Ha nem léptet már ki az jó, akkor sikerült javítani nagyjából.
Kis nehezítés, mert akinek odaadod addig elmegy hozzád aztán csókolom. Max. idegeneknek nem lehet most már, de azoknak eddig sem adták oda szerintem.
Tessék? Kötelező hozzá a GPS? Hülyék ezek teljesen...
[ Szerkesztve ]
-
peter303
tag
Az siman van hogy elszall az app de belepni nem kell ujra csak az appot ujra inditani (igy van az HBOGo appal is). Irtam, az olyan ismerosokre gondoltam akinek nincs elofizetesuk de el lehet kuldeni a szoveges login adatokat. Itt annyit nehezitettek hogy max 4 eszkozt lehet regisztralni es csak a boxal egy helyen lehet belepni.
ASZF szerint csak egy haztartasban elovel oszthatod meg. Sot homalyosan ir arrol is hogy elvehetik (gondolom ezert kotelezo hozza a helyadat bekapcsolas)
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Én kérnék technikust. A 15-ös csatorna 30 dB alatt van, úgy tudom az a határeset, és rengeteg a hiba is láthatod azon a csatornán. Valami bezavar a 466 MHz-en, még szerencse, hogy nincsenek magasabb csatornák bekapcsolva mert akkor még ennyire sem menne szerintem mint most.
-
cof
veterán
válasz peter303 #98135 üzenetére
Én olvastam olyat is, hogy néha random kidob az app, mondjuk ha épp a vonaton vagy akkor cseszheted is...
Milyen lopósokra gondolsz? Az miért lenne lopás ha megosztod valakivel a hozzáférésedet, ezt ugyanúgy meg lehet csinálni minden stream szolgáltatónál.
Sőt, ha IP-n megy a VTV boxod akkor akárhova viheted csak internet kell alá.
[ Szerkesztve ]
-
petne
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy ezek az értékek milyenek? Szerintem jók, de megerősítést szeretnék.
[kép] [kép]
Korábban már kaptam tanácsot és kicseréltem az elosztókat, azóta úgy gondolom, hogy javultak az értékek is. Viszont van amikor napokig rendben van (látom a logban), de van amikor sűrűn újraindul a CB. Érthetetlen, mert az értékek szerintem jók. Vagy az eszköz rossz? -
peter303
tag
"Mi az istenért nézné valaki otthon telefonon vagy tableten az appot?"
Csak a telepites utan egyszer kell otthon belepni a box QR koddal azonos WIFI halozaton. Utana mar barmikor barhol hasznalhatod nem kell tobbet belepni.
Gondolom a lopos (eleg nevet meg jelszot kuldeni) nepek miatt van igy nehezitve...
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz MiZo1990 #98133 üzenetére
Ezen állandóan szakadok.
Mi az istenért nézné valaki otthon telefonon vagy tableten az appot?
Hogy lehetett ezt így megtervezni? És miért nincs már rég webes oldal, mikor más országban már van? Csak át kéne venni és magyarosítani, szerintem nem is tervezik...
Ugyanaz mint a németeknél az Arrison a bridge mód, myvodafone-ban át tudja állítani az ember saját magának...
Nincs ember, vagy csak tojnak az egész magyar vezetékes piacra.
-
-
anglergab
addikt
válasz bozsozso #98121 üzenetére
TV távirányítás betanítása esetén átkapcsol a Vodafone box maximális hangerőre, majd a távirányító kizárólag a TV hangerejét változtatja.
Bekapcsolásnál pedig először a mediaboxnak küld jelet a távirányító, majd a TV-nek. Emiatt (bekapcsolási sorrend) bizonyos TV-k nem találják meg az amúgy kábelben jelen lévő HDMI jelet.[ Szerkesztve ]
-
bounty123
őstag
Beüzemeltem UPC mediaboxon a felvételt külső usb-re, megy szépen. 7 napos visszanézés is jó. Viszont a Horizon GO nem látja a boxot a hálózaton, így távolról nem tudok felvételt indítani. Gyanús, hogy tök más smartcard számot mutat, mint amit a box ír. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, erre akárhogy magyaráztam, alacsony jelszint miatt küldenek egy szerelőt. Lehet, hogy alacsony a szint, de amúgy semmi gond az adásokkal, a net 450Mbps+, semmi szakadás. Remélhetőleg a szerelő képben lesz és megoldja.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Most hozták meg a Voda boxot be is üzemelték. Párosítottam a TV-vel a távirányítót. Tudtok arra valami megoldást, hogy a csatornák egyforma hangerőn legyenek? M4Sport-nál vettem észre, hogy sokkal halkabb mint a többi. Úgy gondolom, hogy amíg nem párosítottam a távot addig közel egyforma volt a hangerő, de ezt nem tudom kipróbálni, mert nem tudom hogyan törlöm a párosítást.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz jety91 #98119 üzenetére
Nézd meg kettes splitterrel mert úgy pár dB-vel többet kap a tévé amivel lehet javulni fognak az adások és nem lesz üres kimenet.
Szerintem stabil internetkapcsolatra van esély, mert sok helyen nincs gond a szolgáltatással, feltöltésnél azért nem tudnak többet adni mert jelenleg 25-65Mhz között hat feltöltési csatorna fér el, de ez még nem zárja ki, hogy a későbbiekben legyen fejlesztés.[ Szerkesztve ]
-
jety91
őstag
Jaja, én is erre tippelek.
kabelmania27: Köszi, bejelentem majd, de inkább a tv adás kockásodása miatt, mert a TV maradni fog UPC-nél. Van otthon kettes osztóm, 5-1000MHz-es, megnézem majd azzal mi a helyzet, de reggel egyelőre stabilnak tűnt az estiekhez képest. Igazából a topikot olvasva, sok esélyt nem látok, hogy stabil 500+mbit-es netet kapok értelmes feltöltéssel a Vodafone-tól az elkövetkező 1-2 éven belül, főleg nem annyi pénzért amennyiért a digi adja.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Most üzemelte be a szerelő a Vodafone boxot. A távirányító szokatlan a régi után, szokatlanul nehéz is, de majd megszokjuk.
Amiért írok: beszélgettem a technikussal és azt mondta, hogy tegnap üzemelt be az egyik helyen egy új Arris modemet (igaz üzleti előfizető) gigabites nettel és betelefonált, a központból átállították bridge módba. Szóval, akinek az van, érdemes telefonálni.
Alex
-
NoOne1976
őstag
A voda boxon van olyan lehetőség, hogy a távirányítón megnyomva egy gombot megjelenjen a csatornalista? Vagy a kezdő képernyőről a műsorújságba kell bemenni?
-
Thoty
senior tag
válasz szabogabor10 #98114 üzenetére
Köszönöm, ez volt a megoldás
-
veterán
-
Thoty
senior tag
Mára eltűnt az Investigation Discovery (ID) a csodálatos MediaBox-ról. Tud valaki erről valamit?
-
Livius
őstag
válasz jety91 #98108 üzenetére
Ha ott a Digi FTTH akkor ezen szerintem nincs mit gondolkodni, kezd el intézni a lemondást. Eléggé trehány állapotban lehet arra a koax hálózat, és az eddigi tapasztalatok szerint, ami az, hogy se szakértelmük se igényességük nincs a Vodánál, hogy ezek a kényes koax hálózatok patika állapotba legyenek az 1 Gigabites esetleg már 500 Mbites csomagokhoz, így azt mondom, hogy hónapokig tartó hibabejelentgetések után tudnál talán valami érdemi javulást elérni, hogy legalább a kisebb csomagod atomstabillá váljon sebességben.
Szóval én a váltást ajánlom Digi FTTH-ra, szó nélkül egyből.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz #72445440 #98110 üzenetére
Üdv! Javultak a feltöltési értékek, ha lesz időd nézd meg, hogy a padláson milyen osztóval van elosztva a koax, hátha lehetne még javítani az értékeken.
A modem melletti osztóról már csináltál fényképet, annak a bekötése ha jól emlékszem rendben volt mert out-on van a modem.
jety91: Üres kimenet okozhat problémát, lehet kettes osztóval jobb lenne a helyzet, szerintem érdemes lenne bejelenteni, lehet modemcsere segíteni fog, vagy ha központi probléma van akkor rátudnak nézni bentről. Attól, hogy nincs meg az 500Mbit kisebb csomag működhet stabilan. Az esetek többségében stabil szokott lenn a szolgáltatás, vezeték nélküli átvitelt nem garantálják.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz jety91 #98108 üzenetére
Ó, hát ha ott az optika akkor ne habozz.
Én sem bántam meg a váltást, egyedül a HorizonGO hiányzik egy kicsit de felüdülés a sebesség az UPC-hez képest.
Ez is szintezés probléma lesz szerintem, szóval mire megoldják... az lehet pár hét hónap is.
-
jety91
őstag
válasz kabelmania27 #98107 üzenetére
Semmi nem változott azóta ha jól rémlik.
Igazából úgy vagyok, hogy a szomszédnak nem bírja el az 500-as netet a házban, úgy hogy nála is többszőr voltak már a szerelők, így semmi értelmét nem látom, hogy bármi hibát jelentsek nekik... Az ajtó előtt ott van a digi optikai kábele, hűségem nincsen, úgyhogy a részemről ennyi volt a UPC/Vodafone sztori egyelőre. -
jety91
őstag
válasz kabelmania27 #98091 üzenetére
Esetleg tudnál ezekre az értékekre mondani valamit?
Modem este újraindult azóta 5mbit/20mbit a le/feltöltés....
[feltöltés]
[letöltés]Az a vicc, hogy egy modem restart megoldotta a gondot Dögledezne a TC modemem?
[ Szerkesztve ]
-
Okosandroid
tag
Sajnos igen, én is próbálkoztam, pont egy Bezár a bazár résszel. Mivel ma nem dolgoztam, szabad volt az egész napom szerencsére, tv műsorok visszanézésével kapcsolódtam ki napközben. Nagyjából délután 4-ig semmi gond nem volt a műsorok visszanézésével, viszont onnantl kezdve akadozott össze-vissza Nézhetetlen volt.
-
cof
veterán
-
gduck
addikt
válasz Okosandroid #98057 üzenetére
Mivel ma is használhatatlan volt a visszanéző (tegnapi Bezár a bazár) , bekapcsoltam a PHILIPS HD-t! Minden csatornáról lehet vele felvenni, visszanéző tökéletes! Még mindig ez a top készülék
UI: Voda már csinálhatna valamit ezzel Szomorú jövő elé nézünk így ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BMW topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest