Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
blakey
titán
válasz szabogabor10 #51798 üzenetére
Eszem agában sincs. Az appról volt szó, mert ott is van visszanéző funkció.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
-
blakey
titán
Kipróbáltam, elég lassan töltött be egy augusztus 31-i adást, de működik. Egyébként nem lehet mindent visszanézni.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kabelmania27
Topikgazda
Nézd meg az osztók tipusát és a modem értékeket.
Ha meglehet oldani úgy célszerű hogy bejövőre kettes splitter egyik kimenet modem másikat osztani a boxra/tv-re, technikusok használnak olyan hármast (gyakorlatilag két kettes osztó egybeépítve) aminek egyik kimenete -3,5dB-t másik kettő -7,5dB-t csillapít vagy ha így nem megoldható akkor bejövőre kettes osztó egyik kimenet egyik szoba, másik kimenet másik szoba ahol két eszköz van oda megint egy kettes osztó.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Annak kell bele menni ami eddig is bele ment a bemenetére.Végeredményben bejön egy koax azon van egy kettes osztó,egyik kimenete megy a hgw be a másik a egy kettes osztón a két Tv be.Az a lényeg,hogy az első kettes osztó ugyanazon kimenete menjen a hgw be mint eddig mert az osztó két kimenetének álltalában nem azonos a csillapítása.
-
mikung
aktív tag
Házilag jobban megéri. A visszabontott kábel jó tartalékba, a házilag rádugott "csavarós-szorítós" F csati semmi problémát nem okoz. De anúgy ha bármi miatt jön a szerelő, többnyire le szokták cserélni a made@home dugókat.
Viszont ha tőlük kérsz áthelyezést ... kiszállási díj+anyagköltség+munkadíj+adminisztrációs díj+++
-
veterán
-
^Boss
őstag
van tapasztalat arról, hogyha lakáson belül át szeretné az ember helyzetetni a hgw helyét, akkor mit tud kérni a upc-től?
vázolom a helyzetet:
jelenleg szoba 1-ben van egy box és a hgw+router.
szoba 2-ben pedig egy box.terv:
szoba 1-ben box only
szoba 2-ben box + hgw.esetleg házilag érdemes foglalkozni ezzel?
köszi
-
Skyhigh
aktív tag
válasz szabogabor10 #51774 üzenetére
Most akkor van Nat Geo és NAT Geo HD és mind a kettőn ugyanaz a műsor megy?
Korábban külön-külön műsorok mentek az egyike és a másikon. HD ide vagy oda, elég kevés HD műsor volt a HD csatornánA világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
törölt tag
Aki augusztusban igényelt azért kapja majd még csak most mert én is érdeklődtem már augusztusban de nem volt raktáron, mostmár viszont van így elkezdik kiszállítani.
-
blakey
titán
Vidd be, hogy 1-2 gombja nem működik és azonnal hoznak egy újat.
-
pimmi
senior tag
sziasztok, normál táv amit a boxhoz adnak, az a fajta amit fordítva fogok meg mindig , eléggé lekoptak a gombjai, ezt cserélik, vagy fizetős dolog, hogy van ez ? köszi
-
vg
addikt
válasz Zitronensaft #51773 üzenetére
Köszi szépen az infót.
-
veterán
Megcsinálták végre a Nat Geo HD EPG-jét.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Zitronensaft
aktív tag
"Na" lesz az. Ez azt jelenti,hogy a boxba integrált kábelmodem nem tud feljelentkezni a hálózatra.
Több oka lehet ennek,pl. "hpf" feliratú kis patron szerű vacak van a boxhoz vezető ágon. Vagy nem sima kettes osztó van az utcára bejövő kábel végén,hanem "trish","mmvo" feliratú valami,amiben beépített visszirányszűrő van a tv-s ágon. Ős-upc-s területen ez nem valószínű,de fibernettől,esetleg rubicomtól átvett hálózaton még elvétve előfordulhat. Ezenkívül rossz csatlakozó,falialjzat is lehet a háttérben. Vagy egyszerűen csak annyifelé van osztva a tv-s ág,hogy túl sok csillapítást kap a box vissziránya. Végül még ritkán de boxhiba is lehet,villám,túláram hatására szokott így tönkremenni egy box. -
törölt tag
Na kapok én is upc connect box-ot, de azt mondták 1 hónap. Van már valaki aki igényelt? Mennyi idő volt míg a posta kiszállította?
-
spici
tag
válasz Gubek-Einste #51764 üzenetére
Most hosszabbítottam 2 évre (Márciustól van meg a szolgáltatás)
-
vg
addikt
válasz Zitronensaft #51751 üzenetére
"Bállítások/diagnosztika menüpontban a médiábox és modem ipcíme egy-egy 010... kezdetű ip cím kell legyen. Ha bármi mást látsz ott,akkor videotár és interaktív hiba lesz."
Mindkét helyen az ip címnél NA (vagy NI, nem emlékszem) van.
-
addikt
válasz kabelmania27 #51763 üzenetére
1 órája egyszer csak jó lett minden magától.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
addikt
válasz Intruder2k5 #51759 üzenetére
Ez mennyi időbe telik?
Volt restet is, utána se volt jó, délután 2 óta, a power folyamatosan világít, van amikor a ds folyamatosan világít sárgán, és az us villog , aztán gondol egyet, és eltünik az us, és a ds villog, az online meg sötét
Delután 2 előtt volt net, aztán gondolt egyet és a ds meg az us is sárga lett, utána jött a reset, megint lett net vagy 20-25 percre, és azóta semmi -
tomp
félisten
válasz hoffman187 #51752 üzenetére
Azért nem szerepel a listán mert nem frissítik. A modell pedig új.
Nekem W706-om van ami régebbi. Miután a jó kártyát kapta meg pár mp után már ment is. -
MODERÁTOR
-
addikt
Sziasztok!
Ma délután óta nincs net, az ubee rendszerideje 1970, valahogy ezt be lehetne állítani a valósra?
Mert én sehol se találtam..Meg előtte 3 napig, néha dobálta a netet a chrome dns problémákra hivatkozott.
-
blakey
titán
Működik a kártya a tv-vel, 1001%.
-
spici
tag
Üdv!
Az miért van hogy a UPC készülék vásárlásánál állandóan annyi előleget kér hogy nem éri meg. Mi alapján van előleg?Pl Huawei tablet 45.000, de bekér előlegnek 33.000-et..., minden terméknél kb ilyen irreális az összeg.
Hát nem értem én ezt. -
Az összefoglalóban is említett nem hivatalos lista alapján menni fog.
Ott szerepel egy 55w755 ami tippem szerint csak méretben tér el a tiédtől.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Ha CI+ modulfogadó és dvb-c tuner van a tévében elvileg menni fog, ha UPC Digatal menüpont van akkor valószínűleg menni fog. -
hoffman187
csendes tag
Sziasztok!
Ilyen TV-m van: Sony Bravia KDL43W755CBAEP és UPC mediacardot szeretnék használni media box helyett.
A UPC kompatibilitási listájában nem találom a készüléket, de specifikációk alapján szerintem kezelnie kellene.
Nem tudom mennyire up to date a UPC listája, szerintetek működni fog a kártya?Üdv
Hoffman187 -
Zitronensaft
aktív tag
Esetleg visszirány szűrő van a Box felé vezető ágon. Esetleg rossz a box beépített modem.. ezer oka lehet. Bállítások/diagnosztika menüpontban a médiábox és modem ipcíme egy-egy 010... kezdetű ip cím kell legyen. Ha bármi mást látsz ott,akkor videotár és interaktív hiba lesz.
-
vg
addikt
Tegnap gondoltam megnézem a Pace HD boxomon a távirányító interaktív menü alatt milyen a youtube, de hibával nem indul, pedig a HD adások és a net is tökéletes. A hibára ír mindent, hogy rossz a csatlakozás meg hosszú a kábel meg minden létező dolog. On demand, vagy is a Videotár sem megy. Esetleg valami tipp?
-
unicumnext
aktív tag
Nekem az új boxal semmi bajom, egy héttel ezelőtt váltottam mediacard-ról (mert az 1 napos músorújság miatt nem tudtam felvenni dolgokat).
A visszajátszás, és a HD tartalmak is megfelelően működnek. -
válasz mikung #51741 üzenetére
Akkor jelentsd be hibára. A TV műsornak nem szabad akadni, kockásodni.
A visszanézés általában megy havi 1-2x futok bele abba, hogy nem indul el, vagy megszakad a lejátszás. Ezt lejelentem hibára.
Az hogy mi visszanézhető az elég sztoasztikus, és nem tudom eldönteni, hogy a műsorszolgáltató, vagy a UPC sara.
Videótár is rendben működik, hétvégén megnéztem a Ponyvaregényt, és a Castle 2 epizódját.Lövésem nincs milyen meleg, de amíg rendben teszi a dolgát nem is érdekel.
-
donmackó
addikt
-
tomp
félisten
válasz kabelmania27 #51743 üzenetére
Mediacard csere előtt csak fél órát ment a box akkor nem kockásodott még. Új kártya óta rögtön elkezdte mind2-n.
Az új kártya eleve úgy indult el, hogy 1-2mp-ig teljes képernyős kockatenger jött be. Eddig is dobott enyhe kockákat a box a kezdődő döglődése miatt de az csak hdmi-n kifelé mutatkozik, azaz felvételnél hibátlan adatfolyam kerül a lemezre. Most viszont kockákkal együtt menti.
Érdekesség az is, hogy csak a kódolt csatornák kockásodnak tv-n és boxon is. A nyitott csatornák tökéletesek. -
tomp
félisten
A mai napon nálam eléggé durván kockásodnak a csatornák. Boxon és mediacard-nál is.
Tv-n kockásodás alatt is 100%-os jelminőség és 93%-os jelerősség van.
Modem jelszint:
Fel:
1 81 Zárolva 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 46.3
2 80 Zárolva 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 46.0
3 84 Zárolva 26600000 64QAM 5120000 ATDMA 45.8
4 83 Zárolva 59800000 64QAM 5120000 ATDMA 48.0
Le:
1 8 Zárolva 410000000 256QAM 6952000 40.8 2.9
2 9 Zárolva 418000000 256QAM 6952000 40.8 3.3
3 10 Zárolva 426000000 256QAM 6952000 40.9 3.6
4 11 Zárolva 434000000 256QAM 6952000 41.4 4.0
5 12 Zárolva 442000000 256QAM 6952000 41.4 4.0
6 13 Zárolva 450000000 256QAM 6952000 41.3 3.4
7 14 Zárolva 458000000 256QAM 6952000 40.8 2.9
8 15 Zárolva 466000000 256QAM 6952000 40.9 2.9 -
törölt tag
Még mindig borzasztóan kockásodik a tv, már-már van hogy nezhetetlen, szerintem semmit nem csinálnak ezügyben hiába adták tovább múlthét kedden. Megint betelefonálok nekik mert nem ezért fizetek nekik több mint tízezret havonta..
-
o.gaby
tag
Májusban volt nálam 5 napig egy horizon box. Akkor nem bírtam vele több időt. Viszont azóta nem beszéltünk róla, van aki még használja? Van olyan hiba amit eseleg javítottak? Mondjuk videotár kínálat, horizon go-s vezèrlés, hangerő?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz szabogabor10 #51733 üzenetére
Technikailag nagyon nem számít a programhely. A frekvenciatáblázat a lényeg...
-
veterán
Most nézem, milyen szépen ki vannak hagyva a helyek (212, 214, 216) a DTX (valamiért még mindig a Discovery World megy helyette a UPC-nél), a Discovery Science és az ID Xtra HD verzióinak. Betömködhetnék már végre a lyukakat, ha már ilyen lendületesen belekezdtek a HD bővítésbe.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Hamarosan lejár az egyik nagy mobilszolgáltatónál a hűségem az előfizetésre és sokkal kedvezőtlenebb feltételek várnak. Rokonom előfizetésére is ugyanez érvényes. A két előfizetésnek kb. a Freedom Bronze felelne meg ám két Bronze havidíja a jelenleg fizetett összegnek úgy a másfélszerese. 18 éve a cégnél lévő ügyfélként (FP240, Digital Gold HD, nonstop M) számíthatok csomagom két további mobil előfizetéssel való bővítése esetén kedvezményre?
Köszi!
Üdv. core2
-
Makos1
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #51729 üzenetére
Nekem nincs boxom egy sem, csak simán bejön a kábel és kész. A másik modemmel ment rendesen ha beállítottam. Ez ugyan jobb modem, csak rákellene jönni hogy müxik.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
-
Makos1
csendes újonc
Sziasztok! Valaki tudna segíteni nekem? Kaptam az UPC-től egy Connect Box-ot na most ezzel az a gondom, hogy nem tudok torrentezni vele. Megtaláltam a portnyitási lehetőséget rajta, viszont tuti vmit nem jól csinálok mivel a torrentjeim szinte mind piros. Letölteni tudok, csak fel nem Ebben kérnék segítséget tőletek hogyan kell beállítani ezt a vackot Köszönöm a segítséget előre is.
-
válasz Skyhigh #51712 üzenetére
Egyrészt azért, mert a HD-k nagyobb sávszélességet igényelnek, így egy fix sávszélességet biztosító mux-ba kevesebb HD fér, mint SD.
Másrészt a csatornákhoz tartozó interaktív szolgáltatások (Channel On Demand?) nem foglalnak (nagy)sávszélességet.A HD adásokat nem azért nem teszik be, mert nincs hely. A szolgáltatókkal nem kötnek szerződést rá. Vagy mert nincs magyar hang sáv, vagy nem fér bele a büdzsébe.
-
blakey
titán
válasz headhunter #51719 üzenetére
A képen van, SMARDTV. (Conax)
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz headhunter #51719 üzenetére
Nincs.
Csak a kártya ábrája, "upc mediacard" CI+ logo, UPC logo, HDTV logo. -
blakey
titán
Igen, minden kártya, bontatlan, vastag kartondobozban van és maga a kártya+modul egy antisztatikus fóliában, olyan mint a vinyók esetében. Azt nem írtad, hogy nem ilyet kaptál. Az valószínűleg egy hibás, visszaküldött darab volt, ha így kezded akkor már ez lett volna az első válaszom.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz headhunter #51714 üzenetére
-
Handball94
aktív tag
válasz headhunter #51714 üzenetére
Esetleg egyenként ennyi a díjuk?
-
headhunter
addikt
UPC-s CA Modulról, tudna valaki egy fotót feltölteni? (Típus, márka)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
+ 370Ft-os RTL-TV2 díjból, hogyan lett közel 700Ft-os drágulás a kábel TV havidíjaknál?
-
tomp
félisten
Mediacard fejlemények:
Szaki kért frissítést de semmi. Modul info van kártya info nincs.
Új kártya elő és már itt meglepetés ért. Amit kaptam az szimplán bele volt rakva a vékony papír tasakba a papírokkal együtt. Az új viszont kemény vastagabb tasak/dobozban volt és a kártya egy fóliában volt.
Tv-be rakva már magyarul tájékoztatott a tv, hogy azonosítás folyamatban, kérem várjon. A rossz az angolul és nem is volt magyar nyelve. Fél perc után elindult a kártya. Kártya info-t is kiírja a tv.
Na akkor indul a Mediacard teszt. Eddig jobb mint a Horizon box. -
Skyhigh
aktív tag
Na most egy kicsit megkavarodtam, mely csatornák vannak duplán? (a hétvégén adtam hozzá a három új Hd csatornát a Samsung TV-hez, nem akarom újra...)
Az miért van hogy vannak bizonyos frekik ahol 7-8 csatorna van illetve olyan is ahol 15-öt talál meg a TV automata keresőn.
Ráadásul van egy rakás csatorna (~40-50) amiket megtalál a Samsung TV de nem használható semmire sem
RTL Klub COD, TV2 COD, stb (amik COD-ra végződnek) . Ezek mire jók? Miért nem ide tesznek új HD adásokat.A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
kabelmania27
Topikgazda
Sajnos lehet, 2x és 2x között is lehet különbség ahogy 3x és 3x között is, UPC legalább 3x árnyékolásút javasol akkor érdemes jobban használni ha már az ember alakít valamit, gyengén árnyékolt kábel kellemetlen helyzetet tud okozni ha valami ok miatt pont ott szedi össze a zajt és a környéken ezért akad a net, docsis2-esnél egy us freki ment ha leesett az ussnr cmts átrakta másikra ment, ed3-nál egyik frekinél leesik az érték négyből nem tudja másik négyre átrakni, ráadásul az új modemek négy-öt us csatornát is tudnak egyszerre kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz kabelmania27 #51709 üzenetére
Sajnos 3x ból is lehet gyenge minőségűt kapni .Én nem ellenzem a 3x árnyékoltat,de egy normál lakásban egy normálisan szerelt RG6 2x árnyékolt koax megfelel.Persze ha jól tud vele dolgozni,az árnyékolások nem állnak szerte szét a 3x árnyékolt a jobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
Szerintem annyira nem vészes, mert blankolásnál lejön az első fólia harisnyát visszahatja az ember utána rálehet tekerni az F csatlakozót, ha rendesen megszorul akkor az árnyékolás is jól érintkezik.
UPC oldalon 3x árnyékolású kábelt javasolnak, kétszeresből sajnos gyenge minőségűt is lehet kapni ezért 3x biztosabb.
Ismerősnél amikor az utcában elindítottak egy simson motort ritmusra előjött a zavar, lehet máshol is volt zajbetörés amit később javítottak ettől független a digitális vétel sokat javult és a jelenség is megszűnt a csere után.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Simba86 #51707 üzenetére
Ahogy
kabelmania27 írja használhatsz 3x árnyékoltat is,valamivel nehezebb vele dolgozni,ha nincs rutinod.Nekem házon belül 2x árnyékolt van és semmi bajom vele.Tehát Vegyél egy FF1 csavaros csatlakozót a megfelelő méretű 2x vagy 3x árnyékolt koax kábelt és egy FST 1 dugót. -
Simba86
senior tag
koax kábel igen. 2-es elosztóból box-ba. a "pótlást" úgy szeretném, hogy a rövid kábelt cserélném le toldás nélkül, mert úgy csökkentem az esélyét annak, hogy gyengüljön a jel...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Simba86
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnátok légyszi mondani, hogy milyen típusú kábelt használnak a UPC-s szerelők? rövid lett a kábel, amit korábban használtak és pótolnom kellene...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
csabi63
senior tag
válasz szabogabor10 #51701 üzenetére
Már csak az EPG-t kellene belőniük, mert nem a jó csatorna műsorát mutatja. (Nat Geo > National Geographic.) 5 nap alatt már észrevehették volna. Vagy emiatt is fészbúkra kell beírni?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz szabogabor10 #51701 üzenetére
Elég szomorú, hogy egy pont egy ilyen adónál nincs ez, de engem nem is érdekelne, hogy magyar, vagy nem, csak lenne HD, mint pl a Nickelodeon. Ott is úgy van, a HD angol, az SD magyar.
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Steam Deck
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!