Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
1 után pár perccel nem tudott a modem felcsatlakozni a "hálózatra".Pár restart, semmi változás. Utána 1221: 2-2-1, mondták, hogy nálam lesz a hiba, küldenek egy technikust. Rá 1 órára magától el kezdett működni a modem.
Kérdések:
- Mondjam le a technikust, mert valószínűleg nem lesz több baja a modemnek?
- Az értékeim jók?Köszi a válaszaitokat,
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Valaki Szentendre vagy Pilisborosjenőről esetleg? Nem megy tegnap óta a netem, az eszköz próbálkozik
de nem jön rá válasz az UPC-felől, kikapcsolás fél órára megvolt , újraindítás is, probálkozik is szegény uborka de semmi. Négy -öt kör után az (Down) led zölden villog és annyi. Nem rég volt Szentendrén felújítás talán ahhoz lehet némi köze.Üdv
Peltár
-
mlinus
őstag
válasz paulo92 #42796 üzenetére
Szia, grat az új nethez!
Amikor megjelent az 500 mbit én voltam az elsők között aki előfizetett rá, és talán az első lakossági aki kapott ilyen modemet, legalábbis az egyik rendszergazda szerint. Jó sokat kellett érte szenvedni...
Rengeteg idegesítő problémája volt eleinte, ezért sokáig bridge módba használtam (azt se lehetett egyébként bekapcsolni alapból, és ha már 1x bekapcsolatad az üfszen keresztűl akkor nem tudtál visszajönni belőle ) de sikerült az elmúlt hónapok alatt rendbehozni gyakorlatilag mindent. Annyira jó eszköz lett belőle, hogy én elajándékoztam a 3600-as tplinkemet, pedig azt is szerettem. A wifije szerintem sokkal jobb, egyszerre megy a 2.4 és az 5ghz is, nem szakad le róla semmi, 250-260mbiteket mérek iphone-on 2 szobával arrébb, ráadásul a nekem fontos dolgokat nagyon könnyen meg tudtam rajta oldani.
Szóval én mindenképp ajánlom hogy egy ideig legalább hagyd egyedül, hátha nem lesz szükség egy dedikált routerre.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz paulo92 #42796 üzenetére
Nem érdemes bekötni a routert, mert wifin már nem tudja azt a sebességet ill. a Hitronra azt mondják, hogy egész jól összerakott eszköz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
paulo92
tag
Sziasztok!
A mai nap nekem is bevezették az 500-as netet. Hitron modemet kaptam hozzá. A következő kérdéseim lennének ezzel kapcsolatban: Érdemes mögé bekötni egy TP-link 4300-as routert? Ezelőtt 240-es volt a net és az ubee modem mögé be volt kötve. Többször leteszteltem router nélkül és mindig arra jutottam, hogy routerrel jelentősen javult a ping, valamint a sebesség is nőtt. Most az új modemnél viszont a ping hozza a 9ms-os pinget (ennyi volt eddig a wd4300-zal). Viszont ahogy nézem a hitron alatt a sebesség jelentősen javult: kétszintes családi házban az alsó szinten volt a modem illetve a router (ubee plusz az említett wd4300). A fenti szinten az 5GHz-s jel elég gyenge volt, valamint a sebesség is 70 Mbps körül megállt. Most letesztelve a hitront az 5GHz-s csatornán 200 Mbps körüli a sebesség a fenti szinten o.O. A földszinten a hitron hozza wifin az 500 Mbps-t. A hitron beállításánál az 5GHz-s csatornán n illetve AC van beállítva. Amennyiben csak olyan eszközöm van, ami tudja az ac-t 5GHz-n úgy, érdemes csak ac-ra kapcsolni a modemet? A hitron ugye tudja a dualbandet? Illetve a fentiek ismeretében szerintetek érdemes bekötni a tp-link routert?
Választok előre is köszönöm!
Üdv
Zoli -
adika4444
addikt
-
sublett
tag
válasz Gubek-Einste #42793 üzenetére
Tehát, ha jól értem, akkor hiába van a modemban router is, attól még vegyek egy külön routert, és a upc eszköze csak modemkent funkcionáljon?
Az az érdekes, hogy a wifi fixer app megoldja a problémát, de néha fél óráig is eltart míg megtalalja a megfelelő beállítást. -
Topikgazda
-
adika4444
addikt
válasz sublett #42791 üzenetére
Igen de vki említette h volt a hálózatban egy RT-N18U ami lassított. De akkor nem te voltál. Akkor javaslom h vegyél egy másik router, legolcsóbb ajánlott ami átviszi TL-WR 1043NDv2.1 v3 vagy dual band wi-fi-vel a WDR 3600, otthon van mindkettő tökéletesen mennek.
üdv, adika4444
-
blakey
titán
válasz #99546112 #42789 üzenetére
Akkor jelzésként írtam, egyelőre nálam csak iOS-szen oldották meg, Androidon és böngészőben még nem jó.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
adika4444
addikt
válasz sublett #42785 üzenetére
Hali!
Ha jól emlékszem neked van egy Asus RT-N18U típusú routered. Szerintem rakd át a modemet bridged módba, és kösd utána a routeredet, esetleg ha nincs teljes sebesség rakj rá gyári fw-t, és 99% hogy nem lesznek csatlakozási gondjaid.
A modemet bridged módban a 192.168.100.1 címen keresd.üdv, adika4444
-
sublett
tag
válasz Gubek-Einste #42756 üzenetére
joreggelt!
tegnap karantartás miatt csak este lett szolgáltatás, akkor egyből felment a telefon, reggel viszont megint nem csatlakozott.
Wifi csatorna 1-11 közötti?
Igen, manuálisan megadva 2-es csatorna, úgy látom a töbi wifi més csatornán vanSSID/jelszó csak angol abc betűi és számok?
igenMás UPC HGW-re felmennek a problémás telefonok?
ez az amit nem tudok tesztelni, de tegnap probléma nélkül felmentMás eszköz felmegy a HGW-re?
igeninSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?
wifi fixerrel próbálom, "interface_disabled" a hibaüzenetÚjra indítás után sem javul meg?
nem sajnos. -
Bingoo
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a UPC-s mobil csomagokat tudom-e használni 3g modemmel?
Szeretnék egy "Freedom L" csomagra előfizetni, de nem telefonálásra használnám, hanem csak a korlátlan internetezést szeretném kihasználni a laptopomon. Lehetséges ez?
Köszi a választ!
-
blakey
titán
Ez a gond ezzel, hogy nem egységes a rendszer, mert van akinél jó, van akinél nem.
-
kezo0
addikt
válasz blakey #42779 üzenetére
Nálam nem hiányoztak a HD csatornák, egyedül az M4 HD (az viszont a műsorújság-részből is), de az is bekerült két-három hete az appba. Bármelyiket is hosszabb ideig nézni viszont csak ma próbáltam először.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
blakey
titán
HD csatornák még nem mennek, eddig nem tudtam HD-t nézni az alap csatornákon kívül, ma meg ugye változások voltak. Napi szinten több órát néztem egy-két csatornát, de nem állt meg, még csodálkoztam is, hogy most mitől jó.
-
kezo0
addikt
válasz blakey #42776 üzenetére
Eszem ágában sem volt elvitatni tőled, hogy jelen esetben te jelentetted be először a hibát.
Amúgy szerintem iOS alatt is csak látszólag működik. Próbálj meg egy kicsit hosszabb ideig nézni vele egy HD csatornát. Én reggel próbáltam a Travel HD-n nézni egy műsort, kb. 3-4 percig ment is hibátlanul, aztán folyamatosan elkezdett pufferelni, kép még volt, de a hang rendszeresen megakadt és kimaradt, míg át nem mentem egy másik csatornára, majd vissza a Travel HD-re. Akkor megint ment pár percig probléma nélkül, majd kezdődött elölről a szakadozás... Eközben folyamatosan volt sávszélesség dögivel, tehát ez nem lehetett probléma.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
z67
őstag
válasz blakey #42776 üzenetére
Eddig minden alkalommal azzal hajtottak el, hogy ingyen szolgáltatás, örüljek hogy van. Én meg mondtam, hogy ésszerű minden kiegészítőt ingyenesnek titulálni, így nem kell megszakadni, ha nem megy. És persze lezárták a hibajegyet megoldás nélkül, mondván központi hiba. Így hát az ügyintézésre tettem panaszt, mondván, hogy nem fogadom el, mert az ilyen 'ingyenes' szolgáltatások figyelembe vételével választottam a UPC-t, magyarán akkor vagyok elégedett, ha működik. De a panaszra sincs válasz.
-
blakey
titán
Biztos így is van, de akkor több ügyintézővel beszéltem, mindez 1 nap leforgása alatt. Akkor adták le hibára, utána hívtam őket ismét, mondták, hogy egyelőre csak az enyémmel van hiba, mert más nem jelezte, töröltük a fiókomat, létrehozott egyet amit ellenőríztek, stb. Szóval, nem a levegőbe beszélek mikor azt írom, hogy lehet én voltam az első. Akkor rajta kívül senki nem jelezte, aki beírt annál működött minden.
(#42774) z67
Én csak annak örülök, hogy látom, hogy foglalkoznak, az más kérdés, hogy már rég meg kellett volna oldani. Az is valami, hogy legalább iOS-szen működik ahogy kell. Remélem hamarosan mindegyik platformon megoldódik.Még egy érdekesség. iOS-nél a MEDIABOXAIM alatt Cisco HD DVR ill. Pace SD 1-Watt alapdoboz szerepel, a többinél meg: CISC868HDDVR ill. PACE621ZAP, lehet hogy ennek is köze van hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz blakey #42773 üzenetére
Megfigyelésem szerint egy adott ügyintéző a legtöbb esetben nem rendelkezik információval arról, hogy az adott hibával kapcsolatban tettek-e már mások is bejelentést, más ügyintéző(k)nél. Ezért is próbálják az ügyfélszolgálatosok először mindenáron ráderőltetni, hogy márpedig a hiba csakis nálad lehet, és végigjátszatni veled az összes kötelező kört, ami nekik ilyen esetekre elő van írva. Nekem sem hitték el még soha elsőre, hogy az általam bejelentett hiba csakis náluk lehet... Néha az szokott segíteni, ha bemondom, hogy a hibát egy "sokak által látogatott internetes fórumon" is többen jelezték már.
-
blakey
titán
válasz blakey #42771 üzenetére
UPDATE: csak iOS-en vannak HD adóim és működik a rögzítés is, böngészőben és Androidon nincsenek HD adók.
(#42772) z67
Ha nem vagyok bejelentkezve akkor pont, hogy megjelennek a HD adók, ez így van nyár eleje óta, most csak iOS-szen, 2 hónapja javítgatják, legalábbis én akkor jelentettem be és akkor még nem tudtak a hibáról (lehet, hogy én voltam az első bejelentő? )[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #99546112 #42769 üzenetére
Böngészőn keresztül is? Mert nekem egyelőre iOS-en és androidon vannak HD adók.
-
csabi63
senior tag
válasz #99546112 #42769 üzenetére
Nálam meg reggel óta nézhetetlen. Androidon "instabilnak tűnik az internetkapcsolata, blabla.." PC-nem meg pufferel megállás nélkül, már majdnem sajnálom a nagy erőlködését.
A netnek pedig nem látom, hogy bármi gondja lenne. A weboldalak úgy jönnek be mintha rugóra járnának, minden más online stream is patentül működik. -
törölt tag
Na nekem a horizon végre mostmár JÓ! Vannak HD adások (mind) lehet rá felvételt beadni, tv-n is oké minden. Minden klappol mostmár és remélem ez így is marad, elég volt ennyi cécó vele 😄
Egybként a nap folyamán sokszor nem töltött be semmit, mert azt írta az app hogy jelenleg nem elérhető, biztosan csinálták és meg is van az eredménye. Ráfeküdtek mostmár a témára mert biztos elég sokan jelezték.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz blakey #42761 üzenetére
Böngészőben nincsenek HD adók, iOS alatt vannak.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #42766 üzenetére
Szuper
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #42750 üzenetére
Nem régen jöttem haza, most per pillanat jó a net.
Látszólag a jelszintek is visszamentek az eddigi értékekre, ismét 48-49 a visszirány.
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -1.7 dBmV 40.8 dB
Channel 2: 0.8 dBmV 40.8 dB
Channel 3: 1.4 dBmV 40.9 dB
Channel 4: 1.8 dBmV 40.9 dB
Channel 5: 2.3 dBmV 41.3 dB
Channel 6: 2.5 dBmV 41.4 dB
Channel 7: 2.4 dBmV 41.4 dB
Channel 8: 2.3 dBmV 41.1 dB
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 48.3 dBmV
Channel 2: 48.0 dBmV
Channel 3: 48.3 dBmV
Channel 4: 49.3 dBmVPing is rendben van.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ping -c 100 bix.hu
PING bix.hu (193.239.149.1): 56 data bytes
64 bytes from 193.239.149.1: seq=0 ttl=59 time=13.654 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=1 ttl=59 time=14.016 ms
....
64 bytes from 193.239.149.1: seq=98 ttl=59 time=16.273 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=99 ttl=59 time=13.288 ms
--- bix.hu ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 12.872/14.880/22.643 msHívni eddig nem hívtak, kíváncsi leszek majd megosszák-e, hogy mi volt a probléma. Elvileg ha jól tudom kötelességük tájékoztatni róla.
Tommy1982, ha előkerülsz, írd már meg, hogy nálatok változott-e valami.
-
-
Treck
aktív tag
válasz kabelmania27 #42762 üzenetére
No igen... De ha en igy dolgoznek, mar nem lenne munkam
Azok tokeletesek, semmi gond veluk (kopp-kopp-kopp)
http://google.treck.hu
-
blakey
titán
Hívd fel az ügyfélszolgálatot, töröltesd a fiókodat és hozz létre egy újat.
-
blakey
titán
válasz #99546112 #42759 üzenetére
A rögzítés még nem működik, addig is van HBO és tsai.
-
Treck
aktív tag
En a mobilos frissites ota bejelentkezni sem tudok a Horizon Go-ba... Probaltam mar torolni a tarolt adatokat, ujra is telepitettem, de semmi, nem lep be, azt irja probaljam kesobb... Pedig eddig semmi gondom nem volt vele.
Kozben kiprobaltam a webes feluleten: ott sem tudok bejelentkezni... Csodalatos
[ Szerkesztve ]
http://google.treck.hu
-
törölt tag
Nálam is, de felvételt nem enged beállítani, sikertelent ír. Majd ezt is megemlítem nekik hogy oké szép és jó de...
-
blakey
titán
Horizon Go-n megjelentek a HD csatornáim a Műsorújság alatt. Kiváncsi vagyok, hogy ma felhívnak-e.
[ Szerkesztve ]
-
sublett
tag
válasz Gubek-Einste #42756 üzenetére
Este csekkolok mindent és visszajelzek!
A másnál beuzemelt eszközre azért gyanakodtam, mert nálunk semmi változás nem történt, egyik nap ment, másnap már nem. Az új telefon pedig abban erősített meg, hogy nem az androidos készülékben van a hiba.
-
Topikgazda
válasz sublett #42755 üzenetére
Wifi csatorna 1-11 közötti?
SSID/jelszó csak angol abc betűi és számok?
Más UPC HGW-re felmennek a problémás telefonok?
Más eszköz felmegy a HGW-re?
Nem valószínű, hogy másnál beüzemelt eszköz okozza a gondot.
inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?
Újra indítás után sem javul meg?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sublett
tag
Sziasztok!
Mercury CH7465LG modemem van, ami teljesen rendben működik, viszont beuzemeles után kb egy hónappal az egyik androidos telefon nem kapcsolódik fel a wifire (Authentication problem), tegnap vettem egy új telefont és ő sem akar felmenni a wifire, de máshol, nem upc-s hálózatra csatlakozik.
Társas házban lakunk, kb mindenkinek van modeme, lehetséges hogy amikor egyik szomszéd egy hasonló modemet kapott akkor szállt el nálunk a rendszer?
Van ötletetek mit lehet tenni a stabil működés érdekében?Előre is köszönöm a segítséget!
sublett -
kezo0
addikt
Tök jó, nekem is jött frissítés a Horizon Go-ra, iOS-en. Viszont most újra be kéne jelentkeznem, amire eddig nem volt szükség egyetlen frissítés után sem, grrr. Ezer éve jelentkeztem be utoljára, azóta használtam anélkül, hogy egyszer is meg kellett volna újból adnom a felhasználónevet és jelszót... Na most akkor ide mit is kell beírnom? A felhasználónév azonos a MyUPC-s felhasználónévvel? Vagy az ügyfélszám az? (A webes felületen is utálom, hogy hol ezt, hol azt kell megadni...)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Tommy1982 #42751 üzenetére
Nálam ilyen nincs szerencsére, csináltam több címre is (upc.hu, bix.hu, 8.8.8.8) 100 darabos pinget, de nincs loss. Jelentsd be mindenképpen. Sajnos sokan tesznek rá, úgy vannak vele, hogy majd megjavul, meg majd jelenti más, így viszont nem tudnak a központi hibáról odabent.
-
Tommy1982
tag
válasz Intruder2k5 #42749 üzenetére
Nálam sem jó a net, folyamatos ping loss, szinte egész nap.
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=13ms TTL=58
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=1568ms TTL=58 -
kabelmania27
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz canniball #42733 üzenetére
Na most telefonáltam nekik újra, mert nem 100-as a net, és a TV-n sem működik a videótár, meg az apps sem. Na nem mintha bármelyik is érdekelne a kettő közül, de ezek azok amire lehetett hivatkozni, ugyanis a garantált netsebesség megvan, azzal hamar le tudtak volna rázni.
Szóval felhívtam őket, elmondtam, hogy tegnap itt járt a technikus, aki közölte, hogy valahol a környékben a dolgoztak, és ez okozhatott fennakadásokat, de néhány órán belül tuti elmúlik. Na ehhez képest ma sem sokkal jobb, ami eddig beton stabilan 124/10 volt, az most jellemzően 123/6, esetleg 123/7, de mindig erősen hullámzik a sebesség, sőt van amikor csak 0,5Mbps-t mérek felfelé, tehát valami egyértelműen történt tegnap. Továbbá fiam is mondja, hogy a falubeli haverok is panaszkodnak, hogy játszani lehetetlen volt tegnap, és egyébként is alig megy a net. Úgyhogy ügyfeles hölgy egy darabig próbálkozott, mérte a modemet, újratelepítette velem a boxot, majd miután újra közöltem vele, hogy ezekkel játszhatunk akár holnapig is, akkor sem lesz jó, mert a probléma nem házon belül van, végül azt mondta továbbítja műszakvezetőnek (ha jól emlékszem ezt mondta, de lehet műszaki vezető volt), mert valamiféle központi problémának néz ki. Állítólag fognak majd keresni telefonon, hogy minek azt még nem tudom, de per pillanat eddig jutottunk.
Egyébként működik a net, lehet használni, de érezhetően sokkal rosszabb mint eddig volt, minden lassabban reagál, többet gondolkodnak az oldalak, tehát valamit elcsesztek. Remélem megtalálják, és nem fog így maradni ezután.
Visszirányú jelszintek is romlottak kicsit.
Downstream Channels
Channel 1: -2.5 dBmV 40.3 dB
Channel 2: 0.1 dBmV 40.8 dB
Channel 3: 0.6 dBmV 40.6 dB
Channel 4: 1.2 dBmV 40.8 dB
Channel 5: 1.5 dBmV 40.8 dB
Channel 6: 1.7 dBmV 40.9 dB
Channel 7: 1.7 dBmV 41.0 dB
Channel 8: 1.7 dBmV 40.8 dB
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 50.5 dBmV
Channel 2: 50.3 dBmV
Channel 3: 49.8 dBmV
Channel 4: 50.7 dBmV[ Szerkesztve ]
-
facan
tag
Kis helyzetjelentés, régen volt az utolsó részemről
Jelcintek:
Lefelé irányuló forgalmat bonyolító csatorna állapota
Vevő száma # Csatornaazonosító Zárolási állapot Frekvencia Moduláció Jelváltási sebesség SNR Teljesítmény
1 7 Locked 402000000 256 QAM 6952000 37.636 dB 2.55 dBmV
2 4 Locked 378000000 256 QAM 6952000 37.093 dB 1.98 dBmV
3 5 Locked 386000000 256 QAM 6952000 36.844 dB 2.71 dBmV
4 3 Locked 370000000 256 QAM 6952000 36.844 dB 2.22 dBmV
5 10 Locked 426000000 256 QAM 6952000 37.093 dB 2.30 dBmV
6 11 Locked 434000000 256 QAM 6952000 37.356 dB 1.97 dBmV
7 12 Locked 442000000 256 QAM 6952000 37.093 dB 1.91 dBmV
8 14 Locked 458000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 2.19 dBmVFelfelé irányuló forgalmat bonyolító csatorna állapota
Adó száma # Csatornaazonosító Zárolási állapot Frekvencia Moduláció Jelváltási sebesség Csatornatípus Teljesítmény
1 2 Locked 30600000 64QAM 5120000 ATDMA 43.25 dBmV
2 10 Locked 37200000 64QAM 5120000 ATDMA 42.00 dBmV
3 19 Locked 45000000 64QAM 5120000 ATDMA 42.75 dBmV
4 27 Locked 52400000 64QAM 5120000 ATDMA 42.25 dBmVStabilnak néz ki mostanában a dolog:
-
sweetsour
tag
válasz mlinus #42738 üzenetére
Szia!
Mint kiderült, a log bejegyzés nem volt probléma. A plusz egy router volt a lassító tényező. Kiszedtem, most a modemet használom routerként, és már viszi az 500mbitet.
(Amúgy a kiszedett router egy egy Asus RT-N18U volt aminek bírnia kéne a gigabites WAN->LAN-t. Szerintem a Tomato USB firmware miatt volt lassú, neten volt aki panaszkodott rá. Lehet frissítés megoldotta volna, de nem bűvészkedtem vele. Egyelőre jónak tűnik a Mercury CH7465LG mint HGW, jó a wifi jel a hálóban is, ami bár az ASUS-sal jó volt, az azelőtti routerrel nem.
Szóval a plusz 1 ASUS routert kiszedtem és most csak a Mercury HGW van, tesztelgetem így.)Általában inkább 450-475mbit jön ki a speedtestben, de itt van egy olyan szerencsés teszt, amiben kihozta az 500 körüli értéket
Index.hu ping:
Pinging www.index.hu [217.20.130.99] with 32 bytes of data:
Reply from 217.20.130.99: bytes=32 time=11ms TTL=59
Reply from 217.20.130.99: bytes=32 time=13ms TTL=59
Reply from 217.20.130.99: bytes=32 time=12ms TTL=59
Reply from 217.20.130.99: bytes=32 time=14ms TTL=59
Reply from 217.20.130.99: bytes=32 time=15ms TTL=59
Reply from 217.20.130.99: bytes=32 time=13ms TTL=59
Reply from 217.20.130.99: bytes=32 time=11ms TTL=59Itt vannak a kért jelszintek:
[Mercury CH7465LG jelszintek][ Szerkesztve ]
-
sweetsour
tag
válasz Gubek-Einste #42737 üzenetére
Köszi a választ. Úgy sejtem ment volna, de végül megszüntettem a +1 routert, így az alap router módban használom.
-
ztsoft
őstag
válasz kabelmania27 #42744 üzenetére
Nálam az Ubee bridge módban hiba mentes (kopp, kopp, kopp), eddig.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
blakey
titán
válasz #99546112 #42742 üzenetére
Gondolom Horizon Go-ról van szó. 3-4 naponta hívnak, hogy megoldódott-e vagy sem, egyelőre nem.
-
törölt tag
Most akkor kezdődik előlről minden. Mostmár minden jó ahogy régebben, de a hd adások fasorba se, szóval most újra leadta hibára, hátha majd megint eltűnik minden 😂 Vicc, ha nem tudnak üzemeletetni valamit akkor tegyék béla verzióba vagy ki se adják míg kész nincs és nem működik...
-
Topikgazda
válasz tomboy84 #42740 üzenetére
A legjobb a Cisco EPC3925 de olyat már senkinek sem adnak ki.
Nálam ilyen a 240/20 (hivatalosan 120/10):
PING www.index.hu (217.20.130.99): 56 data bytes
64 bytes from 217.20.130.99: seq=0 ttl=59 time=18.142 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=1 ttl=59 time=16.208 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=2 ttl=59 time=16.266 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=3 ttl=59 time=10.086 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=4 ttl=59 time=9.744 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=5 ttl=59 time=6.126 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=6 ttl=59 time=7.392 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=7 ttl=59 time=9.422 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=8 ttl=59 time=8.342 ms
64 bytes from 217.20.130.99: seq=9 ttl=59 time=8.583 ms
--- www.index.hu ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 6.126/11.031/18.142 msPING bix.hu (193.239.149.1): 56 data bytes
64 bytes from 193.239.149.1: seq=0 ttl=60 time=18.937 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=1 ttl=60 time=13.573 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=2 ttl=60 time=14.051 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=3 ttl=60 time=12.578 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=4 ttl=60 time=22.472 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=5 ttl=60 time=15.396 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=6 ttl=60 time=14.323 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=7 ttl=60 time=15.174 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=8 ttl=60 time=24.393 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=9 ttl=60 time=13.954 ms
--- bix.hu ping statistics ---
round-trip min/avg/max = 12.578/16.485/24.393 msPING 213.46.246.53 (213.46.246.53): 56 data bytes
64 bytes from 213.46.246.53: seq=0 ttl=60 time=30.351 ms
64 bytes from 213.46.246.53: seq=1 ttl=60 time=7.860 ms
64 bytes from 213.46.246.53: seq=2 ttl=60 time=6.183 ms
64 bytes from 213.46.246.53: seq=3 ttl=60 time=10.352 ms
64 bytes from 213.46.246.53: seq=4 ttl=60 time=14.978 ms
64 bytes from 213.46.246.53: seq=5 ttl=60 time=8.511 ms
64 bytes from 213.46.246.53: seq=6 ttl=60 time=11.528 ms
64 bytes from 213.46.246.53: seq=7 ttl=60 time=15.712 ms
64 bytes from 213.46.246.53: seq=8 ttl=60 time=6.150 ms
64 bytes from 213.46.246.53: seq=9 ttl=60 time=7.526 ms
--- 213.46.246.53 ping statistics ---
round-trip min/avg/max = 6.150/11.915/30.351 msPING 213.46.246.54 (213.46.246.54): 56 data bytes
64 bytes from 213.46.246.54: seq=0 ttl=60 time=7.449 ms
64 bytes from 213.46.246.54: seq=1 ttl=60 time=7.096 ms
64 bytes from 213.46.246.54: seq=2 ttl=60 time=10.669 ms
64 bytes from 213.46.246.54: seq=3 ttl=60 time=10.965 ms
64 bytes from 213.46.246.54: seq=4 ttl=60 time=7.748 ms
64 bytes from 213.46.246.54: seq=5 ttl=60 time=8.016 ms
64 bytes from 213.46.246.54: seq=6 ttl=60 time=7.072 ms
64 bytes from 213.46.246.54: seq=7 ttl=60 time=9.399 ms
64 bytes from 213.46.246.54: seq=8 ttl=60 time=15.154 ms
64 bytes from 213.46.246.54: seq=9 ttl=60 time=7.812 ms
--- 213.46.246.54 ping statistics ---
round-trip min/avg/max = 7.072/9.138/15.154 ms[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tomboy84
tag
válasz kabelmania27 #42712 üzenetére
Szia! Pontos értékekre már nem emlékszem, de a legrosszabb talán 89% volt, de többségében 9x% volt.
Egyébként melyik a legjobb HGW (csak modemként használnám)? A Technicolor jobb mint az Ubee? Mert akkor megpróbálok kikönyörögni egy cserét. -
Yipman1
csendes tag
Nálam így teljesít a 240/20 as net
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz sweetsour #42736 üzenetére
Szia,
Mennyit megy a neted speedtesten? A UPCnél gyakori ez a log bejegyzés, de általában nincs jelentősége, attól még megkapja a modem az előfizetéshez tartozó konfigfájlt.
Viszont ha már ilyen újfajta modemed van, megtennél egy szívességet?
lefuttatnál egy pingtesztet mondjuk az index.hu -ra? (ping www.index.hu -n 10)
kiváncsi vagyok hogy mennyivel jobb a válaszideje mint a másik 500mbites modemnek.illetve ha le tudnád fényképezni a jelszinteket (már ha be tudsz jutni a modem oldalára) azt is megköszönném (meg szerintem kábelmánia is )
egyébként nálam így néz ki az 500-as csomag csutkára hajtva
-
Topikgazda
-
sweetsour
tag
Hali, most kaptam Fiber500-hoz egy új modemet, két kérdés:
1. Ezzel mit tudok kezdeni? Valószínűsíthető, hogy emiatt nem hozza ki a maxot?
25-11-2015 01:44:56 error SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded
25-11-2015 01:44:55 error SW upgrade Failed before download - File not Present
25-11-2015 01:44:54 notice SW Download INIT - Via Config file fiberpower500_v4-sip.cfg2. Mercury CH7465LG modem esetében normális, hogy ha átkapcsolom Router Mode-ból Modem Mode üzemmódba, onnantól az admin felület nem elérhető a 192.168.0.1 címen?
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #42734 üzenetére
Lényeg, hogy megjavult.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MODERÁTOR
válasz canniball #42733 üzenetére
Semmit. Eldumáltuk az időt, meg egyéb dolgom is volt, így nem telefonáltam. De most majdnem tökéletes egyébként, a sebesség megvan mindkét irányba, bár felfelé kicsit hullámzik a grafikon, de így azért most jól használható már. Majd meglátjuk miként alakul, ha esetleg holnap megint rossz lesz, akkor jelzem újra nekik.
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #42713 üzenetére
Mit sikerült intézni?
-
KMSVideo
csendes tag
válasz kabelmania27 #42730 üzenetére
Rendben! Köszönöm szépen! Holnap kiszedem és meglátjuk milyet értékeket hoz.
Ne feledd, a számítógép az emberiségnél sosem lesz okosabb! :)
-
KMSVideo
csendes tag
#42727 Gubek-Einste
Értem. Egyébként minden tökéletesen működik és a sávszélesség is megvan.
Speedtest#42728 kabelmania27
Melyiket ?
Egyikre 6dB, a másikra 3dB van írva.Ne feledd, a számítógép az emberiségnél sosem lesz okosabb! :)
-
Topikgazda
-
KMSVideo
csendes tag
Ha már mindenki, akkor én is:
Fel:
1 6 Zárolva 53200000 64QAM 5120000 ATDMA 40.8
2 5 Zárolva 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 40.0
3 0 Feloldva 0 Nincs adat 0 Nincs adat 0.0
4 0 Feloldva 0 Nincs adat 0 Nincs adat 0.0Le:
1 5 Zárolva 386000000 256QAM 6952000 40.8 -0.1
2 6 Zárolva 394000000 256QAM 6952000 41.3 -0.4
3 7 Zárolva 402000000 256QAM 6952000 40.8 -0.8
4 8 Zárolva 410000000 256QAM 6952000 40.9 -0.7
5 1 Zárolva 354000000 256QAM 6952000 41.4 1.3
6 2 Zárolva 362000000 256QAM 6952000 41.9 1.1
7 3 Zárolva 370000000 256QAM 6952000 41.3 0.6
8 4 Zárolva 378000000 256QAM 6952000 39.9 0.0#42722 Gubek-Einste
Köszönöm a választ! Én is erre gondoltam, hogy ez lesz a végleges, és a legegyszerűbb megoldás.#42723 donmackó
Jelenleg így van megoldva, de neked is köszönöm!Ne feledd, a számítógép az emberiségnél sosem lesz okosabb! :)
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #42719 üzenetére
Hálából az enyém:
Downstream Channels
Channel 1: 6.9 dBmV 40.3 dB
Channel 2: 8.0 dBmV 40.4 dB
Channel 3: 8.3 dBmV 40.8 dB
Channel 4: 8.5 dBmV 40.7 dB
Channel 5: 7.5 dBmV 39.9 dB
Channel 6: 6.5 dBmV 39.9 dB
Channel 7: 7.0 dBmV 40.3 dB
Channel 8: 6.3 dBmV 39.8 dB
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 45.2 dBmV
Channel 2: 45.9 dBmV
Channel 3: 45.2 dBmV
Channel 4: 45.9 dBmV#42721 KMSVideo
Sajnos többeknek is meggyűlt mát a baja a port forward-dal. Nincsen lehetőség a fix-ált IP cím osztásra. Az egyeten megoldás erre a helyzetre ha a HGW-t bridged módba teszed és saját router-t használsz.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
KMSVideo
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy múlthéten csütörtökön bekötötték az UPC Internetet és kihozták az ő jó kis Technicolor tc7200 típusú modemüket. Én aznap szépen ki is engedtem a portokat rajta, viszont olyan mintha egy ideig nyitva lennének a portok, és egy idő után bezáródna az összes. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a hiba ?A másik kérdésem pedig az, hogy nincs lehetőség arra, hogy fix ip címeket adjak az eszközöknek a modemen belül ?
Válaszokat előre is köszönöm!
Ne feledd, a számítógép az emberiségnél sosem lesz okosabb! :)
-
ztsoft
őstag
Akkor már jövök én is, azaz a jelszintek.
fel:
1 8 Locked 53200000 64QAM 5120000 ATDMA 42.00 dBmV
2 5 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 43.75 dBmV
3 6 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 43.25 dBmV
4 7 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 41.50 dBmVle:
1 20 Locked 410000000 256 QAM 6952000 35.247 dB 3.11 dBmV
2 21 Locked 418000000 256 QAM 6952000 35.418 dB 3.47 dBmV
3 22 Locked 426000000 256 QAM 6952000 35.595 dB 3.55 dBmV
4 23 Locked 434000000 256 QAM 6952000 35.973 dB 3.72 dBmV
5 24 Locked 442000000 256 QAM 6952000 36.844 dB 4.19 dBmV
6 29 Locked 450000000 256 QAM 6952000 36.610 dB 4.27 dBmV
7 30 Locked 458000000 256 QAM 6952000 36.844 dB 4.44 dBmV
8 31 Locked 466000000 256 QAM 6952000 36.610 dB 4.90 dBmVlog:
1970-01-01 00:00:44 [CRITICAL] No Ranging Response received - T3 time-out
1970-01-01 00:01:35 [WARNING] Lost MDD Timeout
1970-01-01 00:01:35 [WARNING] Lost MDD TimeoutJó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #42718 üzenetére
Downstream Channels
Channel 1: -1.3 dBmV 40.8 dB
Channel 2: 1.1 dBmV 40.8 dB
Channel 3: 2.1 dBmV 40.8 dB
Channel 4: 2.2 dBmV 40.8 dB
Channel 5: 2.8 dBmV 41.3 dB
Channel 6: 3.0 dBmV 41.4 dB
Channel 7: 2.9 dBmV 41.4 dB
Channel 8: 3.0 dBmV 41.3 dB
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 48.5 dBmV
Channel 2: 48.0 dBmV
Channel 3: 48.8 dBmV
Channel 4: 49.3 dBmV[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #42713 üzenetére
Jelszintek milyenek? Csak a szokásjog alapján.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ztsoft
őstag
Hát az elég komoly. Lehet, igaz lesz az a "mondás", hogy minél nagyobb a cég, annál rosszabb a minőség.
(#42683) kezo0: Persze, tudom a statisztika, meg a rendelkezésre állás jó, de (sajnos, saját tapasztalat) az infrastruktúrát nem igazán fejlesztik, nálunk anno egy olyan cég végezte a kábelezést, akit nem érdekel a minőség, csak a mennyiség, meg is látszott! Most a UPC a harmadik cég ugyan azon a kábelen, a technikusok panaszkodnak is, hogy toldozott-foltozott kábelen nem lehet szolgáltatni. Amúgy az áramszolgáltató emberei (alvállalkozó) által megrongált részeket sem csinálták még meg, pedig több, mint egy hónapja levonultak.
(#42688) Uthenger: Az oké, hogy nem műszaki problémával foglalkozók ülnek ott, de akkor ne írjon baromságokat (írja a szokásos sablon szöveget)!
Amúgy én is szoktam ping-elni a szervereket (nem csak DNS), igaz csak 64 byte-al (alap), de alapból 100-zal. Még olyat is, ami ingyenes tárhelyet szolgáltat (na, Ők nem állnak a helyzet magaslatán).
Az icmp flood nálam is be van kapcsolva (5 csomag/mp), szerintem a másodpercenkénti 1 ping-et nem fogja eldobni, hacsak nincs alapból tiltva.Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
ztsoft
őstag
válasz cris78 #42714 üzenetére
1.: http://www.upc.hu/karacsony/
2.: A számla levél szerint igen.Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
MODERÁTOR
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz tomboy84 #42710 üzenetére
Okés.
Általában az üres kimenet nem okoz feltétlen problémát, társasházban könnyen összeszedi a kábel a zajt, főleg ha még a közelben trolibusz/villamos/busz megy, első kettő jelentősebb mert 600V-al működik.
Ed3 rendszer érzékeny ha egy egyik frekin a tűréshatár feletti a zajbetörés akkor akad az egész, lehet az Ubee modem kevésbé viseli el a zajt mint a TC.
Ismerősnél a kábelről hallgatott rádión lehetett hallani a sercegést amikor az utcán elindul egy simson motor.[ Szerkesztve ]
-
tomboy84
tag
válasz kabelmania27 #42709 üzenetére
Igen, ez is új építésű (Mandala lakópark Zugló) és a bejárati ajtónál megy el a két szobába, majd a nappaliban megint ketté a modem és a mediabox felé. De érdekes, mert amíg a Technicolor modem volt annyira nem vettem észre problémát, nyáron kicserélték Ubee-ra, na onnan kezdődtek a problémák.
Teljesen ugyanúgy néz ki most is a fel/le mint amit bemásoltam.
Tényleg köszönöm a segítséget, többre mentem itt mint a UPC-vel -
kabelmania27
Topikgazda
válasz tomboy84 #42708 üzenetére
Dejó
Új építésű társasban szobánként van egy aljzat és vagy a bejárati ajtó felett van elosztva, vagy szobáról szobára van vezetve, ismerősnél nagyszobába jön be és onnan megy át a másik szobába.
Ugyanazokon a frekiken van a modem mint az első újraindulás után?[ Szerkesztve ]
-
tomboy84
tag
válasz kabelmania27 #42707 üzenetére
Köszi a tippet, teljesen elfelejtkeztem, hogy van még a lakásban még egy koax kivezetés.
Egy újabb teljes újraindítás után már a pingem is rendben van.
http://www.pingtest.net/result/134957234.png -
kabelmania27
Topikgazda
válasz tomboy84 #42706 üzenetére
Szuper, jól tetted hogy megszüntetted a felesleges osztást (csillapítást) így javultak az adási értékek, lehet az üres kimenet miatt nem ment a 8ds freki.
Frekvencia kényszerítéshez írj be 354000-et, hátha javul ha nem akkor jelentsd be 1221-en a problémát.[ Szerkesztve ]
-
tomboy84
tag
válasz kabelmania27 #42693 üzenetére
Szia! Amikor beköltöztem már be volt szerelve egy elosztó (nappaliban van a mediabox és a modem is). Megnéztem és ugyanolyan elosztó volt a szereld magad csomagban. Kicseréltem az újra amit nem használtam fel, de semmi változás. Csillapító nincs. Ellenben az elosztóról eszembe jutott, hogy van egy fali koax csatlakozó a hálóban is, amit nem használunk. Kis kutatás után a bejárati ajtó felett megtaláltam, hogy hol jön be a UPC és ott még egy elosztót találtam. Először arra gondoltam kicserélem arra amit leszereltem a nappaliba, de aztán eszembe jutott, hogy tök felesleges ez ide, mert csak a nappaliban használjuk. A szereld magad csomagban volt koax összekötő, azzal összekötöttem, most ilyen értékeket hoz:
down:
1 8 Locked 410000000 256 QAM 6952000 37.093 dB 8.04 dBmV
2 9 Locked 418000000 256 QAM 6952000 37.356 dB 7.98 dBmV
3 10 Locked 426000000 256 QAM 6952000 37.636 dB 8.06 dBmV
4 11 Locked 434000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 8.48 dBmV
5 12 Locked 442000000 256 QAM 6952000 37.936 dB 8.42 dBmV
6 13 Locked 450000000 256 QAM 6952000 38.258 dB 8.49 dBmV
7 14 Locked 458000000 256 QAM 6952000 38.258 dB 9.03 dBmV
8 15 Locked 466000000 256 QAM 6952000 38.258 dB 9.09 dBmVup:
1 4 Locked 53200000 64QAM 5120000 ATDMA 46.50 dBmV
2 1 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 50.50 dBmV
3 2 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 48.75 dBmV
4 3 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 48.00 dBmVEllenben a pingem most 50 felett van az eddigi 10-12-höz képest.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #42704 üzenetére
Én az utóbbi órában kb. 15 percenként mértem egyet, mindig rendben volt; úgy tűnik csak nálatok van valami zűr.
-
MODERÁTOR
válasz canniball #42697 üzenetére
Közben volt is már kint technikus, aki azt mondta beszélt a kollégáival, és állítólag dolgoznak (dolgoztak) valahol, emiatt sz@r. Ennek ellenére még mindig alig lehet használni, kíváncsi leszek 4-5 órára helyreáll-e.
Feltöltést le sem tudom mérni sem UPC, sem pedig speedtest mérőjén.
-
blakey
titán
válasz 4Grider #42699 üzenetére
Minél kisebb az "átmérő" annál zavaróbb lesz a kör jelenléte.
-
4Grider
nagyúr
válasz szetcsuszott #42700 üzenetére
Az akció leírása szerint 40e Ft-ig minden.
Én csak azt nem értem, hogy miért csak a boxosoknak elérhető a videótár. A médiakártyásoknak miért nem engedik Horizon Go-n a videótárat?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest