Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz picur10 #25297 üzenetére
Üdv!
Hd-t lelehet mondani 4hónap után lemondas.upc.hu vagy 1221-en.
Wifis modemet használhatod saját routered helyett, ha nem vagy megelégedve a modem router funkciójával akkor bridge módba kötheted és használhatsz saját gigabites routert, vagy a modembe kötsz 2gépet és wifin/mostani routereden keresztül pedig kisebb sebesség lesz.[ Szerkesztve ]
-
picur10
aktív tag
Köszi a segítséget!
-
kungzi
veterán
válasz picur10 #25297 üzenetére
mediacard előnye, hogy nincs felesleges plusz áramforrás, + egyéni csatornarendezést tudsz csinálni a box-al szemben
nekem is csak azért van hd-s felvevős boxom, mert én sok meccset nézek és azokat szeretném felvenni, amik hajnalban mennek, amúgy nekem se lenne
a box mellett van még 2db hd mediacard
igen, ha kérsz mediacard-t, akkor bármikor válthatsz HD csomagra, és csak frissítik a központban a csomagod és a kártyát és kész, nem kell csereberélnineten rendelésnél csak posta, illetve szerelő játszik(ezért fizetni kell), a posta ingyenes
ügyfélszolgálaton nem biztos, hogy van hardver[ Szerkesztve ]
-
picur10
aktív tag
Sziasztok! A napokban vásároltam egy új tv-t (Samsung UE40H6400) a jó öreg képcsöves Thomson helyett.
Jelenleg analóg bronz csomagom van. Igazából tv-t elég ritkán nézünk, de elég borzalmas kép, gondoltam előfizetek a digital bronz csomagra. Kiderült, hogy csak a Trio M csomaggal fogom tudni (legolcsóbban) megtenni. Ezzel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem.
1.) Láttam, hogy lehet kérni mediaboxot vagy mediacardot is. Annyit írtak különbségnek, hogy a box-szal lehet a médiatárban bóklászni, ami nem igazán villanyoz fel. Van kezelésben bármi előnye a box-nak? Mert csak porfogónak nem kell egy újabb doboz.
2.) A + HD csomagon még gondolkodom, ez független ugye a mediacardtól? Mármint nem kell másik kártya típus, később is meggondolhatom magam kártyacsere nélkül?
3.) Jelenleg 30-as netem van egy jó öreg Atlanta modemmel. Jól tudom, hogy ez már nem fogja tudni kezelni a 120/240-es netet, tehát emiatt cserélni kell? Wifis modemet írnak a csomagleírásnál, az mennyire használható? Lehet tudni a típusát? Jelenleg egy TP-LINK TL-WR741 router van a modem mögött a wifi és a net elosztás miatt, lehet hogy azt ki is tudná váltani?
4.) Ha online megkötöm a szerződést, akkor után be lehet menni személyesen a hardware-ekért? Vagy csak posta játszik?Köszi a segítséget!
-
club1
veterán
Az üzletkötők így voltak felkészítve, tehát nem hibázott, csak továbbadta a betanított információt.
Fel tudnátok nekem sorolni 300 olyan SD és 50 HD csatornát, amit be kellene tenni újként a mostani műsorkínálatba (lehetőleg nem megnégyszerezve az előfizetői díjakat)?
Egyébként nem lenne problémám az analóg kínálat megszüntetésével, ha a cég nem ragaszkodna a digitális kínálat kódolásához (szűrőkkel ezután is meg tudnák oldani a két alap digitális csomag különválasztását). -
kungzi
veterán
én is így látom a dolgot
amúgy most már lehet jönnek az új HD csatik, hogy van hely, pl AMC HD is lesz remélhetőleg
több zene csatorna, ahogy ígérve is volt
+ a nagyobb net
100mbps upload szerintem kicsit túlzás, nem fog annyit adni most a upc, bár nem legyen igazam
egy 250/50 viszont jó lenne -
gduck
addikt
Hát máshogy látjuk. Én már reménykedtem hogy teljesen megszűnnek az analóg csatik, csak sajnos a UPC nem volt elég tökös hozzá, nem merték bevállalni az emiatt elvesztett előfizetőket.
Amúgy a UPC üzletkötő hibázott, mert - ma már - az analóg csatik pontos megnevezése: MELLÉKTERMÉK
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Huszonegynéhány csatorna megszüntetése nem volt elengedhetetlen. Egyrészt tized ennyi mux-ra sincs szükség (mert nincs ennyi új nézhető digitális csatorna), másrészt a netezőknek is elég lett volna néhányat lenyúlni a 100 Mbps-os feltöltéshez. Én viszont ugyanannyit fizetek, sokkal kevesebb szolgáltatásért.
-
gduck
addikt
Megérteném a felháborodást, de már 6 éve (és leírom betűvel is: HAT ÉVE!) van párhuzamosan ANALÓG és DIGITÁLIS műsorterjesztés UPC kábelen. És még mindig maradt huszonegynéhány analóg csatorna
És tudom, sokaknak van régi TV készülék (nekem is) és sokan minimálbéresek (én is), de sajnos a szolgáltatást nem adják ingyen és a fejlesztéshez meg elengedhetetlen a párhuzamosan - ma már elavultnak számító technológiával - sugárzott csatornák megszüntetése
UI: persze az is igaz, hogy más konstrukció kellene a mediacard/box eszközökre. PL. ingyen mediacard vagy egy év után 0Ft, stb.
[ Szerkesztve ]
-
cris78
őstag
Konkrétan a Disney csatornára gondolok. Idáig volt a gyerekszobában. Jó volt, mert ha a lányom felébredt elkezdte kicsit nézni és nem molyolt, ezáltal reggel fél 7-kor keltve az anyját, aki ha meg nem alussza ki magát, jobb ha este nem megyek haza
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
kabelmania27
Topikgazda
Jaja, kevesebb modulátor+műholdvevő kevesebb áramot fogyaszt, ha csak 60W-ot számolunk modulátoronként és vevőnként elég sok kwh-t kapunk, sokkal egyszerűbb lesz az üzemeltetés ha a helyi fejállomáson csak médiakonverter+ctms lesz, szolgáltatók nem háztartási tarifát fizetnek.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kungzi #25284 üzenetére
Én meg egy 480-ast.
(#25288) kungzi
Csak annyira lenne csúnya, mint a többi, miért lenne másként? Miértl kéne a 120/10-esnek megduplázni és a 240/20-ast miért nem? Ez diszkrimináció.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
club1
veterán
válasz cris78 #25282 üzenetére
Ezen nem tudom mit nem értesz: Plusz bevétel a boxokból, kevesebb költség a nézettebb (emiatt drágább) csatornák kivételével. Egy csomó töltelék csatornát ráadásul úgy adnak el a műsorszolgáltatók az elosztóknak, hogy olcsóbb vele együtt adni egy nézettebb csatornát, mint önmagában az utóbbit. Így logikus, hogy egy pár szemétnek maradnia kell a szűkített műsorkínálatban is.
Ez minden szolgáltató álma, ráadásul rá lehet fogni a digitális átállásra, meg fejlesztésekre. -
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #25283 üzenetére
Jó lenne. Egy 240-es netet elviselnék ugyanennyi pénzért
-
kabelmania27
Topikgazda
-
cris78
őstag
válasz kabelmania27 #25280 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy a nézettebb csatornákat miért kellett kivenni...
-
club1
veterán
válasz kabelmania27 #25275 üzenetére
Ezt hívják pofátlanságnak. Mi 3-4 tv-s előfizetők vagyunk, első tv-n eddig digital gold, a másik három tv-n analóg silver volt nézve. Most alapból fizessek plusz 2-3 ezer Ft-ot, mert ők úgy döntöttek, hogy nem szeretnének annyi analóg frekvencián szolgáltatni.
És igen, mi is azért döntöttünk a digitális gold mellett, mert az üzletkötőiket anno azzal képezték ki ennek eladására, hogy ahol sok tv van, ott lehet nézni vele az analóg silver csatornákat. Most meg ezt letagadják. -
kabelmania27
Topikgazda
Mostantól lehet figyelni TC/Ubee modemen, hogy van-e 386-402között ds freki.
Aki valamilyen szintű javulást (főleg 240-esek) tapasztal, írjon.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz cris78 #25276 üzenetére
Amennyiben olyan box-ot kapsz ami HD-képes, akkor a 4 (közszolgálati) HD csatorna fogható lesz, azt ingyenesen bíztosítja a szolgáltató.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cris78
őstag
válasz kabelmania27 #25275 üzenetére
Mondjuk azért a 4 csatornáért nem fogok 600 Ft-ot fizetni pluszba
Köszönöm gyors válaszodat!Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
blakey
titán
Érdekes, nálam is el kellett volna tűnnie néhány csatornának, de egyelőre 3 hiányzik az analóg kínálatból, na nem mintha nézném, de kiváncsiságból megnéztem, hogy mit csináltak.
-
cris78
őstag
válasz kabelmania27 #25272 üzenetére
Azon nem fognak jönni a hd csatornák?
-
cris78
őstag
válasz kabelmania27 #25269 üzenetére
nekem a második boxra miért mondtak 890 Ft-ot? Ami még mindig nem érkezett meg...
-
pimmi
senior tag
Sziasztok ,nekem is eltüntek a jó csatornák, a kérdésem ha digital bronzra váltok ott is lehet akár 3 tv a dróton mint most a kábeltv bronznál? köszi
-
Peltár
aktív tag
Hali ! Na ma nekem olyan volt mint eddig 1 hónap alatt még soha a download led nem kékült el. De a fejem ettől igen.
Újraindítottam azt jó lett, csak a net seb a fele mint kéne, de ezt a suliszünet + tüntetés nyomon követésének tudom be. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Létezhet, hogy ma reggelre eltűnt pár analóg csatorna? (Viasat6, film+, rtl+, stb) ezek már nem is lesznek?
-
facan
tag
válasz kabelmania27 #25261 üzenetére
Hát nem hiszem. A Cisco-val a végén már több szakadás volt, mint mondjuk a TC-vel, vagy most az Ubi-val. Lehet hogy több freki van de az is lehet hogy a Cisco is eldobálta a teljes kapcsolatot, mikor valami miatt nem tudta összefogni az összes csatornát (tudtommal a TC is ilyen). Ellenben az Ubi nem tesz ilyet.....
Ki tudja....
Ezt valszeg csak Zitronensaft tudja hitelt érdemlően megmondani. -
facan
tag
válasz kabelmania27 #25259 üzenetére
Bár nem értem mi köze van ennek a modem stabilitásához (Értsd: nincs minden hajnalban hálóeldobás, újracsatlakozás, stb.), de örülök hogy a hálózat ezáltal stabilabb lehet a későbbiekben, esetleg sávszélt is emelni tudnak majd
-
facan
tag
Nem szeretném elkiabálni, de úgy látszik hogy az Ubi jobban bírja a terhelést mint a CISCO....(természetesen kizárólag modemként használva bridge módban, routerként nem szándékozom kipróbálni mert nincs szükségem mégegy routerre, hisz van külön hardver NAT-os routerem és külön AP a wifire)
Az első 5 nap elteltével ez a véleményem.
200 mbit felett még sohasem volt a letöltés vele, de ez egyáltalán nem számít.... -
GabN73
addikt
válasz kabelmania27 #25255 üzenetére
-3,5-re van kötve.
Modemreset se segít, azzal kezdtem -
kabelmania27
Topikgazda
válasz GabN73 #25254 üzenetére
Ha nem találsz akkor valószínűleg nincs.
Az egy jófajta osztó, ha nem egyforma csillapítási érték van a három kimenetre írva akkor a modem a -3,5 vagy a -7,5-re van kötve?
Budapesten ma szűnt meg az analóg silver, így a letöltési frekik számára lesz hely.
Modemújraindítás nem segít?[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
válasz kabelmania27 #25253 üzenetére
Egy 3-as elosztó van: Antronix 2003HR
Csillapítót pedig nem találok (lehetséges hogy kint lenne?) -
GabN73
addikt
válasz kabelmania27 #25251 üzenetére
Fel
Transmitter # Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate Channel Type Power
1 5 Locked 59800000 64QAM 5120000 ATDMA 45.75 dBmV
2 1 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 45.25 dBmV
3 2 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 44.75 dBmV
4 3 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 44.75 dBmVle
Receiver # Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate SNR Power
1 1 Locked 402000000 256 QAM 6952000 35.780 dB -0.24 dBmV
2 2 Locked 410000000 256 QAM 6952000 35.780 dB -0.29 dBmV
3 3 Locked 418000000 256 QAM 6952000 35.780 dB -0.69 dBmV
4
4 Locked 426000000 256 QAM 6952000 35.595 dB -0.35 dBmV
5
5 Locked 434000000 256 QAM 6952000 35.973 dB -0.46 dBmV
6
6 Locked 442000000 256 QAM 6952000 35.973 dB -0.56 dBmV
7
7 Locked 450000000 256 QAM 6952000 35.973 dB -0.30 dBmV
8
8 Locked 458000000 256 QAM 6952000 36.175 dB -0.84 dBmV -
::Trunks::
senior tag
válasz ::Trunks:: #25248 üzenetére
megoldódott ,csak észrevette a scartot
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
GabN73
addikt
válasz kabelmania27 #25245 üzenetére
Ubeen azt hol tudom megnézni?
-
senior tag
válasz Intruder2k5 #25247 üzenetére
Köszi ,csak eléggé halott, engem meg idegesít, hátha itt is ért hozzá valaki.
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
MODERÁTOR
válasz ::Trunks:: #25246 üzenetére
Szia!
Ez kábeles UPC topik, a műholdast ITT találod!
-
senior tag
Sziasztok! Vásároltam egy új LG LED tv-t ,de beprogramozásnál nem tudom ,hogy kell beállítani a beltérit. (műholdas upc)
SCART-al csatlakozom rá, a régebbi LCD tv-m egyből felismerte ,semmit nem kellett állítanom rajta.
Az UPC oldalán nem találtam erre utaló instrukciókat.
Ami kéne:Frekcvencia kHz
Hálózati azonosító /5szám/[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
Csak nálam egy kalap sz*r a net lassan két napja? (VIII ker)
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
válasz canniball #25241 üzenetére
Igazad van, de az utolsó mondatod az ide is illik. Tény, hogy nem tudja mindenki, hogy milyen sebessége van otthon, csak hogy megy-e vagy sem, ahogy az írva vagyon néhány hozzászólással ezelőtt. Szerinted ezt nem próbálják meg a szolgáltatók kihasználni egy ilyen csellel? Manapság bármi elképzelhető, szerintem....
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
Đobostorta
tag
válasz cintula187 #25239 üzenetére
Az az érdekes, hogy volt egy idő, amikor a honlapon kint voltak ezek a Duo nevezetű csomagok, aztán nagyon gyorsan eltűntek. Pedig akinek nem kell a telefon, jobban járna ezekkel.
-
cintula187
addikt
válasz Intruder2k5 #25237 üzenetére
A legrosszabbat feltételezem a szolgáltatóból.
Ráadásul ez valami duo csomag volt. net és gold tv csomag. De ilyet már nem is találok a honlapjukon, hogy ott történt e valami az árhoz képest.
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Out
addikt
válasz Intruder2k5 #25237 üzenetére
És ez nem ugyanaz a helyzet, mint amikor új efiként megkapod a 2 hónap +10 HD csomagot ingyen és ha nem mondod le, akkor utána már fizetned kell érte? Erről se tudnak sokan, csak csodálkoznak, hogy miért kell fizetniük
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
MODERÁTOR
válasz cintula187 #25235 üzenetére
Semmi jelentősége nincsen, számlázni csak szerződés alapján lehet! Az előfizetők egy része azt sem tudja mi az a megabájt, meg gigabájt, és sebességet sem mért életében soha, annyit tud a dologról, hogy vagy van net, vagy nincs net, köztes állapot nem létezik! Tegyük hozzá nem is kötelessége bármit tudni vagy érteni az egészből, elég ha fizeti és használja... Na most ilyeneknél pl. milyen jogalappal várná el bárki is a bejelentési kötelezettséget?
-
cris78
őstag
válasz cintula187 #25235 üzenetére
meg ha nagyobb csomag, több adó
-
canniball
nagyúr
válasz cintula187 #25232 üzenetére
Akkor nézzétek át a csere előtti papírokat, hátha valamelyikben írták.
Utólagos plusz számlázásról meg szvsz nem lehet szó, honnan kéne egyáltalán tudnia az ügyfélnek hogy épp mekkora szávszélességet kap? Aki csak fészbukozik meg híreket olvas az semmit nem vesz észre a változásból.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz cintula187 #25232 üzenetére
Lehet tesztelik mennyit bír a hálózat csúcsidőben.
-
kungzi
veterán
válasz cintula187 #25228 üzenetére
Szerintem hagyja így, ha ők elrontották tudjanak rá.
-
canniball
nagyúr
válasz cintula187 #25228 üzenetére
"Ilyenkor mi van?"
Ilyenkor örül. Nem cserélték a modemet? Mintha említette volna itt valaki hogy emiatt x ideig megemelték nála a sávszélt.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Pár napja észrevette egy ismerős, hogy a 30-as UPC net simán 120Mbit en üzemel. A legfrissebb számlán is a 30-as van. Ilyenkor mi van? A több, mint 200 odalas internet ÁSZF -et nem értelmezném betüről betüre.
Van ilyenkor bejelentési kötelezezettség vagy mi?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
canniball
nagyúr
válasz lucky123 #25224 üzenetére
"Reklamálnin em igazán szeretnék,mert halottam olyat,hogy kiszurnak az emberrel.Lelasitsák a nettet"
Ilyen nincs; ha jogos akkor nyugodtan lehet reklamálni. Még egy ötletem maradt: nem lehet hogy valamilyen promóciós szolgáltatás lejár(t) és annak az árával emeltek? Mint pl. amikor megkötöd a szerződést x hónapig járni szokott több TV csatorna, tűzfal program stb. és ha a beetetési időszak vége felé nem mondod le akkor úgy veszik továbbra is igényt tartasz rá és kiszámlázzák.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
adika4444
addikt
válasz kabelmania27 #25209 üzenetére
Sziasztok!
két ágas osztó, a szélén van egy akasztó átbújtató szerűség. Pontosabb infót nem tudok, mert rack mélyén van, és onnan nem nagyon tudom kiszedegetni... Ja a lépcsőházból jön be a jel, de az passz, hogy hogyan, de a rackba és TV-be külön kábel megy, tehát még a lakáson kívűl oszlik el.
üdv, adika4444
-
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #25219 üzenetére
samsung tv-n hol tudom megnézni mediacard van benne?
meghúztak minden csatit villáskulccsal -
kabelmania27
Topikgazda
-
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #25217 üzenetére
ilyen
-
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #25215 üzenetére
akkor nem nyúlok hozzá, míg megy a net és jó a sebesség addig hagy menjen így
azt nem tudom milyen van fent, de szerintem ilyen, ha jól emlékszem mikor beszélgettek a szerelők aki a padon volt és aki lent, hogy milyen osztó van, akkor mondta volna, hogy két egyforma ág van[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz kungzi #25214 üzenetére
Okés, ha tap osztó out kimenetében van a modem akkor ne kösd át, tapban nem fog menni a négy adási freki, ha kettes splitter van akkor mindkét kimenet egyforma csillapítású, ha padláson tap osztó tap kimenetében van a szobád akkor lehetne cserélni kettes splitterre.
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #25213 üzenetére
ha 52 lesz, akkor majd kihívom őket megint, hagy dolgozzanak csak
esetleg még megnézem, hogy ha átkötöm az elosztó másik csatijába[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz kungzi #25212 üzenetére
Azért lehetne 50alatt, 52felett ed3 modem 52felett nem tud négy frekivel adni, családi házas légkábeles övezetben tavasszal nyáron (amikor rásüt a fekete koaxra a nap) csökkenhet a vételi és nőhet az adási, alapvetően elmegy 50-el sőt 52vel is de nem célszerű maxon járatni mert így kicsi a tűréshatár, amíg csak webstar motorola modem volt nem volt probléma mert egy adásinál elmehet 57ig is, ezek a hálózaton pont ebben az időszakban épültek amikor még sehol sem volt ed3, így tervezéskor az erősítők beállítása egymástól való távolsága is docsis2 szabvány alapján került meghatározásra.
Intruder2k5: Nagyon szeretik az 50-es adásit...[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
válasz kabelmania27 #25211 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz kungzi #25210 üzenetére
Szuper, jól van elosztva a koax nem kell módosítani, bejövőn kettes osztó egyik ága szobád, másik ág van elosztva a tévéknek, azaz két kettes osztó van a modem előtt, sajnos benne van a pakliban főleg amióta nem használnak visszirányszűrőt, ed3-ban elég ha az egyik us frekinél zajbetörés következtében leesik az ussnr és máris leesik a modem. Előfizetőnek és szolgáltatónak egyaránt kellemetlen tud lenni...
Milyenek most az értékek?[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
Na végül kiderült, hogy nem nálam van a hiba. Valami hibás kütyü valakitől valami zajt küld a node-hoz, és amiatt az egész könyéken elmegy a net, ledobja a modemeket arról a frekvenciáról. De tegnap délután hívtak, hogy sikerült kiszűrni, hogy kinél van a hibás cucc és a cseréje után elvileg már jó lesz a rendszer. Azóta nem is ment el egyszer sem a net, kopp kopp... Remélem így is marad.
Megkértem, hogy nézzék már meg a padon, hogy milyen osztók vannak. A szobámba, ahol van a modem és egy hd mediacard ide van egy kettes osztóval elosztva egy koax, a falból a koax még egy kettes osztóval van elosztva a tv-re és netre. A másik elosztásról megy az összes többi tv a házban.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Tommy1982 #25201 üzenetére
MMWO és tap osztót kerüld ed3 modemet egyikbe sem célszerű kötni, szobába tedd vissza ezt a jófajta kettest, nézd meg hogy a hármas osztónak mindhárom kimenete egyforma csillapítású vagy az egyik -3,5/2x-7,5 utóbbi esetében a modemes szobát kösd a -3,5re, ha egyforma csillapítású akkor két kettesre cseréld esetleg ha megoldható akkor fogadd meg Intruder2k5 tanácsát, azaz a bejövőre tedd a signal kettest egyik ág modem másik hármas.
adika4444: Rendben vannak az értékek. Ha leírod hogy milyen osztóval van elosztva az koax kilehet számolni a bejövő jelerősséget.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Ezek az értékek milyenek? A net jól megy, jön a 120 Mbps.
Downstream ChannelsPower Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 4.7 dBmV 40.1 dB
Channel 2: 4.5 dBmV 40.2 dB
Channel 3: 4.3 dBmV 40.0 dB
Channel 4: 4.4 dBmV 40.4 dB
Channel 5: 4.7 dBmV 40.8 dB
Channel 6: 4.4 dBmV 41.0 dB
Channel 7: 4.9 dBmV 40.9 dB
Channel 8: 5.1 dBmV 40.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 42.3 dBmV
Channel 2: 41.2 dBmV
Channel 3: 41.5 dBmV
Channel 4: 41.5 dBmV
nyáron a power level az 2 és 3 közelében volt.üdv, adika4444
-
MODERÁTOR
válasz Tommy1982 #25205 üzenetére
A lényeg mindig az, hogy a modem előtt a lehető legkevesebb osztás legyen, és lehetőleg minél kevesebb irányba ágazó osztókkal, erre törekedj! Minden plusz osztás rontja a jelszinteket, és minél több felé ágazik el egy osztó, annál többet ront rajta! Tehát feleslegesen ne legyen sehol üres csatlakozó, ha egy hármas osztó egyik kimenete nincs használva, akkor ezt le kell cserélni kettesre, és így tovább!
-
Tommy1982
tag
válasz Intruder2k5 #25204 üzenetére
OK, köszi, megpróbálok létrát szerezni, és lecsekkolom mi a helyzet fent
-
MODERÁTOR
válasz Tommy1982 #25203 üzenetére
Úgy lenne az igazi, hogy a tetőn bejövő kábelre teszel egy kettes osztót, aminek az egyik ága közvetlenül a modembe megy le, a másikat pedig oszthatod a TV-kre tovább!
Ha semmiképpen sem megoldható a második kábel behúzása hozzád, akkor fent ugyancsak elosztod egy kettes osztóval a bejövő kábelt, aminek az egyik ága hozzád, amit lent szintén osztasz kétfelé, TV és modem irányba, a padláson lévő kettes osztó másik ágára meg mehet a többi TV!
Én a TAP-ot nem erőltetném, ha az osztóval is jó lesz, de ez csak az én véleményem...
-
Tommy1982
tag
válasz Intruder2k5 #25202 üzenetére
Van gégecső a falban, de nem biztos, belemegy még egy koax, viszont van itthon egy 2 way TAP, megpróbáljam esetleg lecserélni fent, úgy, hogy hozzám lejövő kábel megy out-ra és itt lent marad a splitter?
-
MODERÁTOR
válasz Tommy1982 #25201 üzenetére
Óóó, hát akkor nálad lehet még csiszolni ezen, csak a padláson le kellene ágaztatni mindenek előtt egy kábelt a modemhez, egy másikat pedig tovább egy másik osztóba, ahonnan megy a TV-khez a jel! Persze lehet ez a Te szobádba, egy plusz koax kábelt jelentene a padlásról, de nyernél vele annyi dB-t, hogy nem lenne jelszint gondod!
-
Tommy1982
tag
válasz kabelmania27 #25199 üzenetére
Fent a padláson van egy 3-as osztó amit még a UPC kötött be, de sajnos nem tudom, hogy milyen típus, illetve a hozzám lejövő kábelen még van egy kettes splitter is, eddig egy Signal R-2 volt bekötve de ma délután visszaraktam a UPC-s Teletronik osztót, de különösebb változás nem törtent.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- ZIDOO médialejátszók
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Óra topik
- Legszebb nők!
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest