Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz garga01 #135538 üzenetére

    A Fritzbox (és valószínű más is van ilyen, de én ezt a márkát ismerem) routerek közül nagyon soknak van analóg telefonvonal bemente.

    Magyarul akkor cserélhetem le a meglévő routerem azért, hogy egy Fritzboxot használhassak helyette? Gondolom nem nagyon van olyan hardveres "kiegészítő", ami ezt tudja.
    Van egy 4G-s modemem, azon van telefonvonal-kimenet vagy hát legalábbis szerintem ugyanaz a funkciója, mint a kábelmodemen lévő RJ11-es portnak.

    Vagy ezek a telefonportok kétirányúak? Van külön csak bemenet és csak kimenet vagy bármelyik tud viselkedni kétirányúként?

    És itt jön a trükk, kliens oldalon is berakhatsz egy ilyen rotuert

    Hát, ahogy elkezdted írni, valahogy eddig is ez volt a fejemben, hogy akkor létezik egy olyan router, aminek van RJ11-es bemenete, arra rákötöd a modemet, az valahogy átalakítja a cuccot wifin, aztán egy másik szobában egy másik router fogadja wifin, de akkor annak meg kéne egy RJ11-es kimenet, amire a tényleges DECT bázisállomás a kézibeszélővel csatlakoztatható.

    Vagy ezt most így túlbonyolítom? Amúgy nyilván azért nincs erről fogalmam, mert nem láttam még ilyet a gyakorlatban, így csak próbálom kipuhatolni, hogy hogy is működhet ez. Csak abból kiindulva, hogy netezni lehet wifin másik szobában, tévézni is lehet wifin másik szobában, akkor miért pont a vezetékes telefon ne működne? (megmondom őszintén a saját szobámba nem is kéne vezetékes telefon, de mivel itt van a modem, ide került)

    vagy bármilyen ATA adaptert, pl. Linksys pap2t és társai).

    Igen a VOIP adapterek néztem, csak nem vagyok biztos benne, hogy ezek megoldják-e az alapproblémát. (nem azért, mert kritikus vagyok, hanem mert nem ismerem)

    Ha valaki meg több mint 2 (külön) végponti vezetékes telót akar kötni vagy elosztókkal megoldja

    Biztos, nekem elég lenne annyi, hogy ne A szobában legyen a DECT telefon a modem mellett, hanem B szobában pl. 10 méterrel arrébb.

Új hozzászólás Aktív témák