- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- VoIP telefonálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
imref
csendes tag
Az áremelés bejelentésének egy formája!
"Az általad jelenleg határozatlan idejű szerződéssel igénybe vett szolgáltatás, melyre ajánlatunk vonatkozik:
Határozatlan idejű szerződésed:
Nonstop S a zárójelet én teszem (109 Ft)
Élvezd továbbra is a Vodafone nyújtotta előnyöket!
A jelenlegi szerződésedhez hasonló szolgáltatási tartalmú és legkedvezőbb díjszabású előfizetői szerződési ajánlatunk az alábbi:
Nonstop S 540 Ft/hó" -
kabelmania27
félisten
válasz
roger92 #131347 üzenetére
Üdv!
Értékek rendben vannak.
Nézd meg a modem oldalán elérhető-e a modemüzemmód, amennyiben nem érhető el 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot. Modem fw frissítés óta nem lehet wlan csatornát változtatni illetve a vezeték nélküli kapcsolatot nem garantálják a szolgáltatók ezért ha nem javul a vezeték nélküli átvitel érdemes lenne gigabites routert vásárolni, így a modemet modem üzemmódban tudnád használni. Saját routeren több beállítási lehetőség van és stabilabb mint a szolgáltatói eszköz router része. -
roger92
tag
válasz
kabelmania27 #129819 üzenetére
Kedves Kabelmania27!
Szükségem van a segítségedre.
Májusban volt kontakthibás a póznán lévő csatlakozó, akkor nagyon szakadozott az internetszolgáltatás, telefon egyáltalán vagy percek erejéig volt és a televízióban is olykor élvezhetetlen volt a műsor.A javítás után küldtem neked modemértékeket, és mondtad, hogy a jövőben nem kell szakadástól tartanom.
Most viszont többször van, hogy egy-két percig elmegy fekete don CB wifi jele, és a távolabbi helységekben lévő wifi-re is csatlakozva nincs vétel, arra az időszakra.
Egy laikus ember arra gondolna, hogy éppen újraindult a modem, de nem, mert a vezetékesen meg éppen telefonáltam rajta többször is, amikor ez a hibajelenség előfordult. Ott nem szakadt meg a vonal.
Ezek a tegnap reggeli újraindítás óta lévő értékek.[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]Várom a visszajelzésed!
Üdv,
Tibor -
kabelmania27
félisten
Annál a modemnél kikapcsolt ipv6 esetén te is át tudod állítani modem üzemmódra, 192.168.100.1 cím mindkét módban elérhető, modem üzemmódban stabilabb lesz a modem és az internetkapcsolat. Modem szinkronizálása után első három vezetékes eszköz fog ipcímet kapni, amennyiben egy negyediket csatlakoztatsz valamelyik eszköz helyére áramtalanítás után fog ip címet kapni.
-
boborján2
aktív tag
válasz
cocka #131344 üzenetére
Köszi a választ. Most bekapcsoltam és már elindult a boxon is. (Remelem mindegyiken)
Csatorna sorrendet épp ezért nem állítok, illetve a rejtésekre ott a "nem előfizetett csatornák elrejtése" ,felőlem a többi elfér. Igaz, hogy 3 hónap alatt egy dabab gyári visszaállítást csináltam (már nem emlékszem miért) ,de ha átrendezném a sorrendet, tuti 100% hogy valami besz@rna és megint gyári visszaállítás kellene
-
cocka
veterán
válasz
boborján2 #131343 üzenetére
A boxon viszont ismeretlen lejátszási hibát ír, áramtalanítás után is.
Valószínűleg ez is egy bug. Ugyanez a cirkusz volt nálam az RTL+ appal. Én is azt hittem, hogy azért egy-két áramtalanítás után csak eszébe jut a netről letölteni az appot és betenni az appok közé, de juszt se. Csak az "alaphelyzetbe állítás" vagy gyári vissza vagy mi segített. De ilyen esetben bukod a csatornasorrendet meg a csatorna rejtéseket is. A felvételeket viszont nem.
De érthetetlen, hogy miért kell gyári visszát nyomni ahhoz, hogy változzon valami. Hát az ilyen dolgoknak, hogy "kinyitnak" egy-két csatornát vagy jön egy új app AUTOMATIKUSAN meg kéne történnie vagy LEGFELJEBB EGY áramtalanítás hatására. Tehát tuti ez IS bug!
-
boborján2
aktív tag
+1 kérdés.
Weben megrendeltem a hbo pakkot
(Hbo1-2-3 + hbomax)1 perc után letölthető lett a doksi a rendelésről ,majd megjött a visazaigazoló levél és sms.
Ekkor már a telefonos vtv appban azonnal elindultak a csatornák. A boxon viszont ismeretlen lejátszási hibát ír, áramtalanítás után is.
Kérdés....
a; mennyi idő után kell elindulnia a boxokon a csatornáknak?b; kb. mikor küldik ki a hbomax kódot?
-
boborján2
aktív tag
Ez másnak is random előjön?
Eddig nem találkoztam vele.De miért jó nekem ez a hír?
Weben belépve semmiféle ajánlatot nem látok ami épp érdekes lehet számomra ,hogy szerződést hosszabbítsak. Főleg a jelenleg 2024.06 hűség mellett. -
oppo
csendes tag
válasz
kabelmania27 #131340 üzenetére
CBN
-
kabelmania27
félisten
Pct jófajta osztó, 80Mhz-s szűrő hpf (visszirány) szűrő. Rendben van a bejövő jelerősség, jók a modemértékek. Ellenőrizd, hogy az osztóknál és a modemnél nem lazultak-e ki az F csatlakozók, illetve az első osztónál, hogy a lakásba bejövő kábel van-e az in bemenetben, egyik out kimeneten legyen a második osztó in bemeneten, második osztó kimenetén legyen a modem, illetve valamelyik osztó kimenetén van a hpf szűrő. Milyen tipusú modem van nálad?
-
oppo
csendes tag
válasz
kabelmania27 #131338 üzenetére
Letöltésnél -2 -4 (dBmv) a jelszint.
2 db PCT kétutas osztó van az egyiken van egy 80 Mhz es PCT szűrő. -
kabelmania27
félisten
-
rita7107
aktív tag
válasz
danzig61 #131333 üzenetére
Amit tegnap kaptam a Vodafone "szerelőtől" (?) az egy vicc kategória. Bejelentettem, hogy az 500-as net hetek óta kb. max 250 játék közben váltakozó időpontban naponta többször is kiugróan magas a ping érték, így akadoznak a játékok. A telefonos kolléga rendes volt, mert nem elsőre, de talált hibát így kiküldte a szervizt.
Szerelő ember kijön a házhoz gps-es autóval, majd reklamál, hogy az eszköz szerint nem ott kell lenni a háznak ahol van, hanem eggyel mellette. A házszám kint a falon a szomszédnál is, nálunk is. Tehát vizuális ellenőrzés az neki nem megy.
Nézi a kábel, majd megjegyzi, hogy a kábelnek nem ott kellene menni, hanem a ház túlsó oldalán, mert neki a rajzon ott van. Amióta bekötötték azóta senki nem nyúlt hozz a kültéri kábelhez. Utána kijelenti, hogy ez már egy elavult vezeték, ilyet nem szabad használni. (én tehetek róla hogy 5 éve ilyet kötöttek be?). Kb. 10 perc gondolkodás után, és bosszankodása után rátérünk a problémára. Kijelenti, hogy ő nem tudja ez miért lehet. Hozzá teszem csak a kábel külső szemrevételezése történt meg, tehát semmi egyéb. Majd talál egy vezeték szigetelés szakadást az ablaknál. Fogta kivágta, beillesztett egy 15 cm-es darabot és kijelentette, hogy megoldotta a hibát. Semmi mérés, semmi további vizsgálat, hogy van e net, van-e tv, kijelentette hogy megoldotta a problémát. A fiam (kommunikációs hálózatépítő technikumba) jár fogta a fejét, és azt mondta hogy ez az ember a szakma szégyene volt. Ha ő így dolgozott volna a nyáron ebbe a szakmában már az 1 hét után elküldték volna. Szóval nem csak a telefonos dolgozók közül kell kifogni a jót, hanem a szerelők között is. -
oppo
csendes tag
válasz
kabelmania27 #131335 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Közben én is megtaláltam 192.168.1.1 lett a jó.
Töröltem is az erre vonatkozó kérdésem.
Ki van kapcsolva az ipv6. A letöltés 38-40 dB a feltöltés 42 (dBmv). -
kabelmania27
félisten
Üdv!
Saját routered ip címét állítsd át 192.168.1.1-re vagy 192.168.2.1-re, hogy ne legyen ütközés.
1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot, amennyiben CB modem van nálad kikapcsolt ipv6 esetén át tudod állítani modem üzemmódra, ha Arris akkor csak a 1270-es számon tudják átállítani modem üzemmódra. Modem oldalán nézd meg, hogy milyenek a letöltési és feltöltési jelszint értékek. -
oppo
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban estére a feltöltési sebesség 0.01Mbps re esik ami rendesen belassítja a netezést. Mi lehet a gond?
-
danzig61
csendes tag
válasz
kabelmania27 #131331 üzenetére
Szia ,
ha hazaérek átküldöm az értékeket . Próbáltam már : újra indítottam , kikapcs-bekapcs , reseteltem , gyári visszaállítást , teljes áramtalanítást .
-
Adams84
aktív tag
válasz
kabelmania27 #131315 üzenetére
-
danzig61
csendes tag
Sziasztok!
Vodafone TG3442DE bridge módban , hozzácsatlakoztatva egy Tp-Link ax1500 router . A kapcsolat nagyon sokszor megszakad , már volt kint szerelő ( természetesen amíg kint volt jól működött , azt mondta a jel kiváló ) . Most már a TG3442DE - vel Lan-on (switch-en keresztül) összekötött tv-n a stream is szakad 5-10 percenként . Vélemény , segítség , megoldás ?
-
Memora
senior tag
válasz
cocka #131326 üzenetére
Már egy ideje nagyon stabilan működik, de voltak kisebb problémák régebben, ill. szolgáltató oldaláról néha leállások. Egyszer pl: nem ment a vezetékes net, talán pont az ipv6 kikapcsolása (a saját gépemen) segített. Azért váltok nagyobb sebességű csomagra, mert úgy olcsóbb lesz, nem azért, mert szükségem van rá...
-
cocka
veterán
válasz
Memora #131325 üzenetére
Jelenleg Technicolor TC7200U (UPC) modemem van (routerként használom), az még elég kellene, hogy legyen ehhez a sebességhez is.
És elégedett vagy vele? Szokott szakadozni a net vagy újraindulgatni a modem?
Ha jót akarsz magadnak, ne válts nagyobb sebességű csomagra, mert erőltetni fogják a modemcserét és onnantól kezdődik majd a szívássorozat.
Tényleg ócska modemeket akarnak ráerőltetni az előfizetőkre?
Állítólag az újabbak érzékenyebbek a jelzavarokra és nyakra-főre újraindulgatnak, ha megfújja őket egy kis szellő, extrának ott az IPv6 meg a router mód amik miatt megbízhatatlanabbak is, mintha csak modem módban IPv4-en működnének, plusz a fos firmware-eiket nyomják rá, amikkel úgy tűnik visszaállnak ezek az új modemek az IPv6-ra és beaktiválják neked a wifit meg a router módot újra, tehát megint lehet visszaállítgatni vagy visszaállíttatni az ügyfélszolgálattal.
Mellesleg a fórumhozzászólásokból ítélve az IPv4 és a modem mód sem garancia a tökéletes működésre, de a saját router talán javíthat a helyzeten. Persze a vodatrotty amellett, hogy nem biztosít normális HGW-ket és egyre szarabb firmware-eket tolnak ki rájuk, még a saját routerek használata miatt is óbégat időnként. Na tehát innen szép győzni. -
Memora
senior tag
válasz
KBL001 #130988 üzenetére
Nekem is [ilyesmi] kérdésem lenne, a topicból nem sokat értek
Konkrétan: 150/10 netről váltanék 250/20-ra, és az online megrendelés nem megy tovább, amíg eszközt nem választok... van a 3.0 és a 3.1 modem, semmi konkrét gyártó vagy típus, aminek utána nézhetnék
Jelenleg Technicolor TC7200U (UPC) modemem van (routerként használom), az még elég kellene, hogy legyen ehhez a sebességhez is.
A Vodafone a hirdetéseiben és a csomag ismertetőkben azt sugallja, hogy a jelenlegi modemeik sz**ok, csupán akkor ér valamit a szolgáltatás, ha előfizetek egyenként havi 1700Ft-ért 2 jelerősítőre is... Ez nem fog megtörténni
A jelenlegi modememmel tökéletesen működik a wi-fi mindenhol, pedig fél méter vastag falú és "bútorozott" családi házban lakok, mégis minden szobában és minden emeleten megy a wi-fi.
Mi igaz ebből? Tényleg ócska modemeket akarnak ráerőltetni az előfizetőkre? -
balazs1956
senior tag
válasz
cocka #131323 üzenetére
Gyakorlatilag júniustól a mai napig vannak felvételek, egyiket sem lehet visszanézni.
A Szutyokfont nem kell bemutatni, egy időben harcoltam velük, de belefáradtam a szélmalomharcba.
Ahogy anno a UPC.val sosem volt baj, itt folyamatos a sz@r minden téren, amit ha bejelentesz, kb öt perc múlva jön az sms, hogy megoldottuk, minden rendben , értékelj...
Föladtam, inkább itt kérdezek, tudakozódom.
Az azért érdekelne, hogy hogyan tudsz bármit is felvenni ssd-re?
Mit hova kéne dugni stb,?Előre is köszönöm
-
cocka
veterán
válasz
balazs1956 #131322 üzenetére
megpróbáltam a nyáron rögzített filmeket/sorozatokat visszanézni.
Azt meg tudod mondani esetleg, hogy a nyárnak melyik hónapjában lettek rögzítve? Ugye nem júniusban? Mert akkor elvileg még minden OK volt, júliustól kezdődött ez a mizéria.
nem lehet a látszólag ott meglévő felvett műsorokat visszanézni. Nincs lejátszó gomb.
Vajon miért nem vagyunk ezen meglepődve?
ez általános hiba, vagy csak Budapestet érinti,
Általános, mert én országon belül szűk 200 km-rel arrébb lakok Budapesttől és ugyanez a hibajelenség. Ma pl. a 20-án rögzített cuccokat nem tudtam lejátszani. Az csak a mákfaktor része volt, hogy még volt műsorvisszajátszó. Ezért hetente nézek rá a boxszal, hogy mizujs és felveszem magamnak SSD-re.
Mellesleg a műsorvisszanézős anyagoknál lehetne annyi eszük, hogy ne csak azt írják oda, hogy mennyi van még hátra a lejáratukig, hanem azt is, hogy milyen időpontban lett rögzítve. Mert gyakran szeretném tudni egy fel nem vett anyag műsorvisszanézős verziójáról, hogy mikor volt adásban. De mivel csak annyit írnak ki, hogy hány nap vagy hány óra van a lejáratig, így csak tippelni tudok.
esetleges megoldást előre is köszönöm szépen.
A vodkafonnak kéne megmozdítani a valagát az ügyben. Azért is fantasztikus ez, mert így, hogy mindent "felpréseltek" a felhőbe, az előfizető sajnos a szerverhibáknak ki van szolgáltatva.
Eddig a hárításon meg a külföldre mutogatáson kívül érdemi javítás nem történt.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Több hónap után visszatérve az itthoni kerékvágásba, megpróbáltam a nyáron rögzített filmeket/sorozatokat visszanézni.
Se a TV-n, se a telefonon, se a pc-n , nem lehet a látszólag ott meglévő felvett műsorokat visszanézni.
Nincs lejátszó gomb.
Rákérdezve a pár budapesti kerülettel arrébb lakó ismerősömnél, szintén ugyanez a helyzet.
Szeretném megkérdezni, hogy ez általános hiba, vagy csak Budapestet érinti,
vagy úgy sz@r az egész ahogy van.
Véleményeteket, tapasztalaitokat, esetleges megoldást előre is köszönöm szépen. -
kabelmania27
félisten
válasz
MateD #131320 üzenetére
Köszi az értékeket, bejövő jelerősség és a modemértékek rendben vannak, lehert az okozza a problémát, hogy router illetve ipv6 módban van az Arris modem.
Az Asus routeret routertként használd mert stabilabb mint a szolgáltatói eszköz router része, saját eszköz címe 192.168.1.1 vagy 192.168.2.1 legyen (ha a modem fw frissítés után visszaáll router üzemmódba ne legyen ütközés), modem üzemmódban stabilabb lesz az Arris modem. Routereden a wan kapcsolatnál dinamikus vagy dhcp-t kell kiválasztani. Routered wan portját kösd össze a modemmel, lan portra kötheted a gépeket. Mivel modem üzemmódban a modem szinkronizálása utána az első három vezetékes eszközön lesz internet kapcsolat a box utp kábelét hagyhatod a modemben, de akár a saját eszközbe is kötheted, ha problémát tapasztasz az interaktív funkciókkal kösd vissza a modemre. Ha ezekkel elkészültél hívd fel a 1270-es számot csak internethiba menüpontban, heldesk ügyintézőt kérd meg, hogy kapcsolja ki az ipv6-ot és állítsa át a modemet modem üzemmódra mert saját routerrel rendelkezel. -
MateD
újonc
válasz
kabelmania27 #131319 üzenetére
Köszönöm így meglett!
Letöltés:
https://imgur.com/TSzUiCL
Feltöltés:
https://imgur.com/OumYuJ7A Vodafone modemje bejön 192.168.0.1 és 192.168.100.1 esetében is.
A saját ASUS routerem Access Point módban van:
IP címe: 192.168.0.100
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1
DNS Szerver: 192.168.0.1 -
kabelmania27
félisten
válasz
MateD #131318 üzenetére
Pedig a haladó beállításoknál van a hálózat állapota vagy docsis adatok és azon belül a letöltés és feltöltés füleknél láthatod az letöltési és feltöltés csatornák értékeit. Ez egy jófajta osztó, bekötés rendben van. Annyi teendőd van, hogy nézd meg az osztónál és a modemnél nem lazultak-e ki az F csatlakozók.
Amennyiben a modem oldala betöltődik a 192.168.0.1 címre router üzemmóban van a modem, ha csak a 192.168.100.1 címen érhető el akkor modem üzemmódban illetve nézd meg a saját routered oldalán hányas számmal kezdődik a wan ipcím, amennyiben 192.168.x.x akkor router üzemmódban van az Arris modem ha más szám akkor modem üzemmód. -
MateD
újonc
válasz
kabelmania27 #131317 üzenetére
Jelszint értékeket nem mutat sehol, végignéztem Expert mode-ban a beállításokat. Azt sem írja, hogy Modem vagy Router üzemmód, de nyilván modem szerintem, hiszen a koax ide érkezik be.
Így van elosztva a koax. A fekete jön a villányoszlopról, a másik kettő a TVBox-ba megy és a Vodafone Modem-be.
https://imgur.com/Ezsur7y -
kabelmania27
félisten
válasz
MateD #131316 üzenetére
Üdv!
A modem oldaláról másold be a következő hsz-ba a jelszint értékeket.
A szolgáltatói eszköz modem vagy router üzemmódban van?
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
MateD
újonc
Sziasztok!
Nem tudom van-e olyan, aki hasonló problémákkal küzd (Debrecen), vagy volt-e már szó itt erről, de amikor a UPC-t megvette a Vodafone, azóta az internet, finoman szólva, nem megfelelő. 1,5 éve azzal kezdődött, amikor ki kellett cserélni a UPC router a Vodefone-osra, hogy a WIFI állandóan ledobálta az eszközöket, vagy ha nem is ledobta, mintha újra indult volna a wifi és újra kellett minden eszközön csatlakozni. Emiatt voltak már kint 1,5 év alatt 2x (természetesen problémát nem találtak), ezt a problémát azóta sem orvosolták. Ezt én orvosoltam egy saját router-el (akkor még jó volt vezetéken a net).
Később már a TV adással is kezdtek gondok lenni, gyakori jelenség, hogy a kép szakadozik, miközben a hang jön normálisan, leggyakrabban este 9 óra környékén fordul elő. Mi még mindig a UPC-s TVBox-ot használjuk mert nem cserélték ki.
Kb. 3-4 hónapja már azokon az eszközökön is rossz az internet, ami közvetlenül a router-re vannak csatlakozva vezetéken, minden napos jelenség, sőt 1 órában akár 10-15x is előfordul, hogy 10-20 másodpercre nincs internet (összes gépen, telefonon, TV-n).Egyéb infó:
- igen, tucatszor reseteltem a router beállításokat gyári beállításra
- a wifi csatorna is be van állítva, hogy ne zavarja a szomszédé
- 1000 Mbit/s-os a net
- router típus: Vodafone TG3442DEVan esetleg bármi ötlet, infó? Én már a DIGI-re váltáson gondolkodom.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Adams84
aktív tag
válasz
kabelmania27 #131312 üzenetére
Nem nagyon szeretnék plusz eszközt bekötni, remélem, hogy sikerül megoldani a problémát
A múltkor valami zajbetörés okozott jelentős hibát, amit akkor nagyon nehezen, több hónap alatt sikerült elhárítani.
A TV élő adással nem igazán veszek észre problémát, inkább a nettel összefüggő szolgáltatások akadoznak (pl. visszajátszás), ezért tettem a hibabejelentést.
Jelerösség: -36dBm
Minöség: 100%
BER, bithiba-arány: 0
SNR: 38dB -
kezo0
addikt
válasz
gduck #131310 üzenetére
Igen, és az a legérdekesebb, hogy nem minden csatorna nem minden műsoránál romlik el. Valószínűleg azért is tart ennyi ideig kijavítani, mert nincs benne semmilyen észrevehető rendszer, mintázat, és emiatt rohadt nehéz lehet kiszúrni, hogy mi okozza.
(Vagy b./ opció: ingyenes extra, ezért lesz.rják. Jó lesz ez így is a sok parasztnak. Úgyis másik rendszer lesz egy éven (?) belül.)
-
kabelmania27
félisten
-
Adams84
aktív tag
válasz
kabelmania27 #131306 üzenetére
Jelenleg így van bekötve. [kép]
Egy TV-hez kapcsolódó hibabejelentés során közölték velem, hogy állítólag nagyon rosszak a jelszintek, technikus kell, hogy átnézze a hálózatot. Vodafone TV box-om van.
Már nagyon régen ipv4-en vagyok, a netnél nem nagyon vettem észre hibát, bár napi többször észre szoktam venni, hogy “akad”, megáll.
Holnap jönne a technikus, nem számítok egyszerű menetre, mert kb. 2 éve is csak a 4. szakember tudta megoldani a problémát -
gduck
addikt
-
kezo0
addikt
válasz
gduck #131307 üzenetére
Szerintem ez eddig is egyértelmű volt.
A Voda szerverein nyilván minden adásba kerülő műsort rögzítenek, ami a csatornákkal történt megállapodások alapján visszanézhető és/vagy felvehető az előfizetők számára. Amikor te „rögzítesz” egy műsort, csak annyi történik, hogy kapsz egy 90 napos jogosultságot arra, hogy lejátszhasd az adott műsort a Voda szerveréről.
A műsorvisszajátszó szolgáltatás használatakor pedig egy 7 napos jogosultságod van ugyanerre.
Szóval mindkét esetben csak hozzáférhetsz meghatározott ideig egy központilag rögzített tartalomhoz.
Most pedig ebben a jogosultság-kiosztásban támadt zavar, mert egyes csatornák egyes műsorainál 90 nap helyett már 4-5 nap után megszűnik a jogosultságod, hogy lejátszd magadnál a „rögzített” műsort a Voda szerveréről. Mindeközben ha az adott műsor visszanézése engedélyezett, akkor ott a 7 napos jogosultságod továbbra is él. -
cocka
veterán
Az EPG természetesen hibás adatokat tartalmaz. A 4. évadra 3. évadot ír, az 5. évadra 4.-et és már megjelent a 6. évad, tehát gyanús is, hogy az 5. évad miért maradt ki. Szóval kicsit vicces.
-
-
kezo0
addikt
válasz
boborján2 #131297 üzenetére
„Az nem állja meg a helyét hogy műsorvisszanézővel/felvétellel hirdetem , amikor megvan az előfizetés , akkor meg .....ja nem működik , így jártál.”
Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Hiába nincs a szolgáltatásnak ez a része külön számszerűsítve, megbontva a számlán, attól ez még igenis része a szolgáltatásnak. Egy olyan hozzáadott érték, ami szerepet játszik abban a döntésben, hogy melyik szolgáltatót választjuk. Ha ez huzamosabb ideig nem az ígért módon működik, akkor joggal érezhetjük magunkat becsapva. Normális ország normális fogyasztóvédelmi hatósága ezt valószínűleg ugyanígy gondolná, de ahol az NMHH és a Vodafone mögött ugyanaz a NER áll, ott sajnos nem biztos, hogy van értelme emiatt bejelentést tenni...
-
cocka
veterán
válasz
MiZo1990 #131294 üzenetére
Viszont ha már VAN ingyenes kényelmi extra, akkor ha fizetni kell érte, ha nem, a normális működésre illene törekedni. Mi több, fenn is kéne tartani.
Ez olyan, mint az a duma, hogy ha megvan a garantált netsebesség, akkor nem reklamálhatsz. Miért is nem? Te nem a garantált sebességet fizeted, hanem a kínáltat. Tehát a szolgáltató igenis köteles a tőle elvárható módon a kínált szolgáltatást normálisan biztosítani.
Akkor úgy is értelmezhetem, hogy ez a bizonyos ingyenes kényelmi extra a csomag része. Ennyi erővel minden a TV szolgáltatás működéséhez szükséges eszköz is extra. Mert mondhatnák, hogy te kizárólag a lineáris TV adásra fizetsz elő, nem vagyunk kötelesek ehhez eszközt illetve extrákat biztosítani, oldd meg, ahogy tudod. Hál istennek a Nagra miatt sose fogják ezt mondani.
-
cocka
veterán
koaxon netről megy az élő adás is. Így lehet ilyen hiba.
Csak azt segíts megérteni, hogy az előző hsz.-emben vázolt hibajelenségnek mégis mi köze van ahhoz, hogy milyen netről jön az élő adás? Miután a felvételek lejátszása MINDENKINÉL netről történik. A 150 megabitnek elégnek kellene lennie, ha a box ethernet portja amúgy is csak 100-as. A 2 ms helyett 10-13 ms-es ping meg túl sok vizet nem zavar. De erősen kétlem, hogy a szerveroldali problémákra az a megoldás, hogy optikai netet kötök a végére.
-
cocka
veterán
válasz
gduck #131291 üzenetére
Köszönöm, hogy megerősítettél, gyakorlatilag ugyanerről a hibáról írtam. Csak bizonyos felvett műsoroknál megtartja a felvétel lejátszása gombot, csak értelme már nincs, mert úgy indul a sztori, hogy mikor rányomsz, nem azonnal indul, hanem eltelik kb. 5 mp, aztán úgy tűnik, mintha elindulna, kb. 10 képkockányi pillanatra felvillan, hogy "tartalomkorlátozás miatt" nem játszható le, aztán fekete kép és a továbbiakban csak kilépni tudsz.
Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- One mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Milyen videókártyát?
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest