- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV - Mélyvíz
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
Mate
nagyúr
válasz
homeoffice76 #8196 üzenetére
B szériával szerintem maradj a boxnál.
-
LÁZ
addikt
válasz
homeoffice76 #8196 üzenetére
Elvben tudnia kell, mert 2 széria volt ebből, a CI slotos, meg az anélküli, igaz a manualban van egy ilyen sor:
The CI+ function is only applicable to LE********P , nemvágom mi lehet
-
LÁZ
addikt
válasz
homeoffice76 #8194 üzenetére
a tévéd honlapján
-
homeoffice76
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy kérdezték már, de az utolsó oldalon nem találkoztam ezzel a témával, ennél több hsz-t meg lusta voltam végigolvasni, szóval a kérdésem a következő: jól tudom, hogy nemcsak a UPC oldalán felsorolt típusokkal működik együtt a mediacard, és ha ez valóban így van, akkor hol találhatok egy bővebb listát?
Kösz!
-
LÁZ
addikt
lehet, hogy volt már, mint megoldás, de én most világosodtam meg EPG csúszás ügyben, ha automatikus a tv órabeállitása, akkor az időzónánál tudom csúsztatni.
Igy mivel nálam svég-stockholm volt, 1 órát toltam rajta, gmt+2, eddig okés
-
kabelmania27
félisten
válasz
solyomvari #8189 üzenetére
Igazán nincs mit
Határeseten volt a jelszinted a rozsdás osztóval, bármikor megszakadhatott volna.
Mostani jelszinted elfogadható. -
solyomvari
csendes tag
válasz
kabelmania27 #8188 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
solyomvari #8187 üzenetére
Jól hitted, arra szolgál, 10decibelet csillapít modem irányába, 2,5öt tévé irányban
Szerintem jó lesz. Létezik 3,2 csillapítású kettes osztó, de jó lesz ez is.
Csere előtt és után is nézd meg a modem jelszintjét. -
solyomvari
csendes tag
válasz
kabelmania27 #8186 üzenetére
Köszi a gyors segítséget.
Azt hittem a "rozsdás" elosztó az internet / tv jel szétválasztását végzi.
Van egy HIRSCHMANN VFC0421 Splitter 2-es elosztóm, ez is jó a rozsdás helyett?
http://www.konpat.hu/webshop.php?lap=1810(3-as elosztáshoz plusz kábelezni kéne)
Videotéka nem számít; Fibernettől kerültem át
192.168.100.1 majd otthon kipróbálom -
kabelmania27
félisten
válasz
solyomvari #8183 üzenetére
Nincs vissziránya a boxnak, így nem tudod használni a videotékát.
Elsőt mindenképpen cseréld ki. 10decibelt csillapít a modemnek, ha leesik a bejövő jelerősség gond lehet a nettel is. Gondolom Fibernettől kerültél át a UPC-hez. -
kabelmania27
félisten
válasz
solyomvari #8180 üzenetére
Ilyen lesz az.
Melyikbe megy a médiabox?
Most a harmadik után 2,5+3,5+3,5=9,5 a csillapítás ha
Első és második helyett betehetsz egy ilyet akkor 5,2+3,5=8,7 vagy az első helyett beteszel egy ilyet akkor 3,2+3,5+3,5=10,2 lesz.
Modem jelszintje milyen? 192.168.100.1 címet írd be a böngészőbe.
HD adás nagyobb sávszélességgel jön, ezért érzékenyebb a jelszintre.
Második és harmadik osztó rendben van. -
forrest85
senior tag
válasz
solyomvari #8183 üzenetére
Előfordulhat, hogy az a rozsdás jószág lesz a hunyó. tegyél be helyette egy olyan osztót, mint ami mellette van. Az jó minőségű és ezt kábelmánia is javasolná
-
solyomvari
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #8181 üzenetére
sajna semmilyen felirat nincs rajta, szétszedni pedig nem szeretném :-)
Tudsz vmilyen jelerősítőt ajánlani digitális kábeltv-hez? Próba cseresznye, hátha segít.
ps: jelen pillanatban megint jön minden hiba nélkül (M1 HD stb), pedig mégy egy 3. (gagyi) tv elsztót is beiktattam (gyerek is tv-zni akart :-) -
kabelmania27
félisten
válasz
Gubek-Einste #8181 üzenetére
Tratec-tris 210e azért nincs ip összeköttetés mert tv irányban visszirány szűrés van.
-
válasz
solyomvari #8180 üzenetére
Kábelezés rendeben van.
Jó lenne tudni milyen fajta az "1" osztó. -
solyomvari
csendes tag
válasz
kabelmania27 #8179 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
solyomvari #8178 üzenetére
Lehet bent van a box előtt egy visszirányszűrő azért rossz az ip összeköttetés.
Esetleg ha készítenél képet az osztókról, akkor meg lehet mondani, hogy a kábelezéssel van e valamilyen probléma. -
solyomvari
csendes tag
válasz
kabelmania27 #8177 üzenetére
Szia,
a jel 2 elosztón keresztül ér el a céltévéhez. A műszaki teszt a mediaboxnál (192.168.100.10) és az IP összeköttetésnél "rossz" eredményt mutat (a 2. és az 5.). A többi "jó". Csatornakeresésnél jelerősség kb. 45 %, jelminőség 100%.
Gondolom ez okozza a 8143-as hozzászólásomban leírt problémát...
http://prohardver.hu/tema/upc_kabel_digital_philips_hd_dvr_tapasztalatok-kerdesek/hsz_8143-8143.htmlKöszi
-
kabelmania27
félisten
válasz
solyomvari #8176 üzenetére
Hogy van kialakítva a lakásban a kábelezés? Milyen osztók vannak nálad?
Ez nem segítene, mert műholdvevő box és a vevőfej közé való erősítő.
Modem jelszint 192.168.100.1 és boxjelszint milyen? -
solyomvari
csendes tag
Csasztok,
tudnátok ajánlani vmilyen jelerősítő ketyerét. Az M1 és az ESPN HD.s csatornákat nem mindig látja a mediabox (cisco dvr).
Ez segítene?
http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1688Köszi
-
canniball
nagyúr
válasz
troland26 #8174 üzenetére
Az akkor kicsit más történet mint nálam. Én az útmatató alapján már a szerelők előtt beüzemeltem a telefont, amit megcsörgetni lehetett de kifelé nem ment hívás, valami korlátozást mondott be, csak a 1221-t tudtam hívni. A szerelők mondták hogy aktiváltatni kell; miután elmentek felhívtam UPC-t, aktiválták azóta jó.
Ha van türelmed telefonálj, meséld el az egész sztorid és kérdezd meg ugyan hányszor kell még reklamálnod hogy működjön is végre? Vagy ugyanez mailben, csak ugye annak van pár nap átfutási ideje. -
troland26
őstag
Ah , na nálam az volt , hogy amikor kijöttek a szerelők azt mondták , hogy megcsinálták a telefonomat is . Aztán pár nap múlva próbaképp fel akartam hívni mobilról a vezetékesemet . Azt mondta a géphang , hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható . Aztán írtam egy levelet az UPC-nek , 2 nap múlva vissza is hívtak , hogy elnézést meg minden , mostantól jó lesz a telefonom is . Mondtam , hogy okés. Na teganp előtt ismét ki akartam próbálni , de nem tudok se hívást indítani se hívást fogadni . A modem tel1 -es csatijába dugtam a zsinórt ( az világít ) , de semmi . Mobilról most már kicsörög a vezetékes számom , de a készülék meg se nyekken . Ki próbáltam egy másik vezetékest is hátha a vezetékes készülékkel van a probléma , de ugyanaz a helyzet .
-
-
troland26
őstag
Na végre sikerült belőnöm rendesen a upc mediacard-ot . A probléma a következő volt a kis cetliben amit adtak a kártya mellé az én településemhez ( Őrbottyán ) csak egy hálózati azonosító volt megadva ( 43104 ) amivel az adások kb 60 %-a nem jött be . Viszont az UPC honlapján már 2 azonosító volt megtalálható , ez a 43104 ill a 43116 . Megpróbáltam a 2 kóddal és vola meglett az összes adó .
Viszont a telefonom még mindíg nem működik bárhogy áramtalanítok , dugdosok nem tudok se hívást kezdeményezni se hívást fogadni . Nagyon nincs is rá szükségem , de ki tudja .. . Viszont , ha már a csomagban van akkor működjön . Szerintem írok nekeik még egy mailt ...
-
modi
tag
válasz
kabelmania27 #8152 üzenetére
Próbálja meg a következőket:
Gyári Beállítás visszaállítás,aztán telepítés. (De előbb tudja,meg a helyi kódot)
Viszont Ezzel a beállítások törlődnek(kivitél már a rögzített műsorok)
Mindent beállítást,Újra kell beállítani!Nekem szokott segíteni!
-
canniball
nagyúr
Azt hiszem nem volt még: A UPC hálózatán lesz 3D tesztadás (m3D, HD-seknek ingyé').
-
M_AND_Ms
veterán
-
club1
veterán
A digitális tv-zés általában egyirányú: A szolgáltató általában csak az előfizetői kártyán lévő adatokat frissíti. De elméletileg nem kizárt olyan STB szoftver használata, ami időnként továbbít adatokat adott hely(ek)re. STB nélkül (pl. mediacarddal) nem tartom lehetségesnek az adatgyűjtést. Egyébként pedig akkor kell az előfizetők beleegyezése ilyen adatgyűjtéshez, ha az adatokat valamelyik személyes adatukkal együtt gyűjtik, aminek nem sok értelmét látom...
Ha valakinek üldözési mániája van, annak az analóg vagy a földfelszíni digitális tv-zés ajánlott... -
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #8160 üzenetére
Fekete thomsonnal nem szokott ilyen jelegű gond lenni, szerintem csak az ő készüléke halt meg. Cseréltesse ki, az nagy valószínűséggel megoldja a problémát.
-
Yipp
tag
Nem hiszem el. Egy egyszerű és tárgyszerű kérdést tettem fel, és már az első reagálásokban mindenki összeesküvést, megfigyelést, kukkolást meg minden ide nem illő őrültségeket említ. Látom a kérdés elvi felvetése is nagyobb bűn, mint egy illegális tevékenység.
A kérdést lezártnak tekintem, a jövő egyértelműen az engedelmes fogyasztóké! -
-
vlevi
nagyúr
Ahhoz képest, amit a gugli, vagy a facebokk összegyűjt mindenkiről, ahhoz képest a upc "csak" a tévénézési szokásaidat tudná megnézegetni. Ezzel szemben, ha pl. a webes gmailt használod, akkor már rögtön ott vannak a levél tartalmához kapcsolódó reklámok, ajánlott oldalak, satöbbi.
Nagy testvér figyel, nem tudsz ellene tenni. Lehet barlangba vonulni, de az sem tartható sokáig. Amit tehetsz, hogy kicsit odafigyelsz, hogy mit használsz, és ami nem tetszik, azt megpróbálod kikerülni. -
Mate
nagyúr
Nem tiltottam semmit, javaslat. De tőlem szőheted az összeesküvés elméleteket, lehallgatnak, adatot gyűjtenek és hú de rossz ezért az életem stb,
kabelmania27: Jön a meleg, most lesznek velük gondok. Milyen dvr készülék? Fekete vagy szürke thomson sima vagy hd-s, cisco vagy philips?
-
vlevi
nagyúr
válasz
kabelmania27 #8148 üzenetére
Sajnos semmi változás
Kihuztam mindent, hdmitol kezdve, halokabel, usb,... csak az antenna maradt. Vartam kb haromnegyed orat, visszadugtam, es par perc mulva mar ott voltak megint a kephibak :-(
-
Yipp
tag
Nem lehet ellene tenni? Ugye ezt nem gondolod komolyan. Minden tevékenység engedélyköteles így meg vannak a szabályai.
Hogy nem szabad vele foglalkozni? Erre csak annyit mondok, hogy ezzel a jog határára érkeztél el. Veszélyes kijelentés, te akarod megtiltani, hogy ki mivel foglalkozzon? Ha ezt, mint upc-s hivatalos válaszként írtad volna, nagy szívességet tettél volna vele! -
kabelmania27
félisten
Ismerősöm panaszkodik hogy sokszor lefagy a dvr-es box és nem veszi fel azokat a műsorokat amiket beállítanak. Más tapasztalt ilyet?
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Sorozatok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motoros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Politika
- További aktív témák...
- Dell Latitude 9420 Fémházas "Kis Gamer" Tartós Laptop 14" -70% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD+
- 2DB Lenovo Thinkpad T470 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" i5-7300U 8/256 FHD IPS FELÚJÍTÁSRA
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Eladó Konfig Pentium G4400 16GB DDR4 120GB SSD GTX1050Ti 4GB!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest