- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Mikrotik routerek
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Zyxel NAS326
- Világméretű botrány, leállás: minden megakadt, bocsánatot kért a CrowdStrike
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- SUSE Linux
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Találtam egyet. Lehet, hogy nem csak a saját felvételei tudja lejátszani.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gyemipapa #5158 üzenetére
A Diginél nincs felvevős mediabox, de lehet, hogy már gyártanak DVB-C felvevős készüléket. Itt biztos tudják.
-
pinnacle
nagyúr
Nekem Digi is van. UPC-ről váltottam. Szerintem is a legjobb, de a UPC képminősége jobb, igaz nem annyival amennyivel drágább. Most a Goldra fizettem elő 6100 Ft/hó, a Diginél meg a 3 szolgáltatás kerül 3990 Ft-ba. Azért gondolom, hogy rá fognak kényszerülni valami árversenyre, mert nem marad előfizetőjük a Digivel/T-Home-al közös területeken.
-
pinnacle
nagyúr
Gondolom a Digi sem veszteséges ilyen árakkal. Remélhetőleg ha lesz "kártyás" UPC TV, akkor majd beszállnak az árversenybe.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi bolha23, Favilla! Tényleg csak annyi volt, hogy felhívtam újra a UPC-t, mondtam, hogy lehet-e a Pace-t frissíteni, megkérdezték, lehet, 5 perc múlva küldik a frissítést (délelőtt is megkérdezték, de akkor nem lehetett), 1 évre hűséggel 1000Ft-ért lesz HD adás is
, ha online rendelem akkor 5100 Ft-ért Gold is. Azért az az szép, ha valaki nem tud erről, úgy fizet a HDMI-s boxért 1000Ft-t, hogy nem is fog HD adásokat.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
bolha23 #5146 üzenetére
Gondolom valami akció lehet, a Ciscoval megy. Ez a mediabox hd** 2 858,01 Ft. A Pace HD meg a mediabox sd HDMI*** 1 016,00 Ft. Remélem Favilla majd megírja, hogy lehet vele fogni HD adásokat.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Favilla #5144 üzenetére
Ezt nem értem. Most mondták nekem , hogy a Pace HD-t ki kell cserélni, mert lekorlátozták benne a HD adások vételét.
*** a mediabox sd HDMI kimenettel és kábellel rendelkezik, közszolgálati, digital bronze és digital gold csomagok mellé rendelhető. A HD csatornák vételére az sd hd mediabox-szal nincs lehetőség,
arra digital bronze vagy digital gold csomagra történő előfizetés és a mediabox hd dvr együttes igénybevételével van mód.Az viszont tényleg furcsa lenne, hogy a mediabox sd (a HDMI csatlakozás miatt) havi 1000Ft-ba kerül ugyanannyiba, mint a mediabox hd. Ráadásul úgy néz ki, hogy a Goldban benne van a mediabox sd.
-
pinnacle
nagyúr
Beszéltem a UPC-vel. Ki kell cserélni a Ciscora. A Pace-t annak adják, aki reklamálja, hogy nem jó a scart minősége. Az persze régi kérdés, hogy a scartos mediaboxot miért árulják digitális csomagban? Állítólag a közeljövőben tényleg lesz mediabox mentes, "kártyás" előfizetési lehetőség.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #5137 üzenetére
Köszi! Azt hittem, hogy a Pace HD is HD-s. Akkor mindenképpen Ciscora kell cserélni.
-
pinnacle
nagyúr
A digital gold HD-hez, milyen mediaboxot adnak? Nekem most Pace HD van.
-
pinnacle
nagyúr
Akkor nem fogják elkapkodni a kártyás vételt.
M_AND_Ms Ezt kérjed mediabox sd HDMI*** 1 000 Ft. "*** a mediabox sd HDMI kimenettel és kábellel rendelkezik, közszolgálati, digital bronze és digital gold csomagok mellé rendelhető." (új vagy meglévő előfizetők részére egyaránt)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
hunmilan #4640 üzenetére
Nálam az automatikus beállítás húzza szét a képet, viszont nem torzít. A valósnál látszik a logo, de összenyomott a kép. A box menüjében is van automatikus, 1080 kimenet, nekem automatikuson van, sokszor keresi a képarányt a TV, lehet, hogy egyszerűbb lenne 1080-on hagyni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kabelmania27 #4622 üzenetére
Köszi! Ezt biztos helyről tudod? Gondolom kiszámolták a UPC-nél, hogy a videótár kevesebbet hoz, mint amennyit elvisz a DigiTV. Kíváncsi vagyok milyen áron adják majd.
-
pinnacle
nagyúr
Ahogy korábban írtam, ha mégse kapnátok HDMI boxot (amit nem tudok elképzelni ha a GVH végzésre+büntetésre hivatkoztok), továbbítsátok a panaszt a ugyfelszolgalat@gvh.hu-ra. Várják.
Egyébként a saját ÁSZF-ben is ez szerepel. "*** a mediabox sd HDMI kimenettel és kábellel rendelkezik, közszolgálati, digital bronze és digital gold csomagok mellé rendelhető. A HD csatornák vételére az sd hd mediabox-szal nincs lehetőség,"
-
pinnacle
nagyúr
Ne hagyjátok magatokat!
Erről szól a határozat.
"2010. szeptember 1. napjától a HDMI kimenettel ellátott médiabox-szal nem rendelkező előfizetői felé (új vagy meglévő előfizetők részére egyaránt) - az előfizető ilyen irányú kérése esetén - külön díj (melynek összege legalább 2011. december 31-ig 1.000 Ft/hó) ellenében elérhetővé tesz olyan médiaboxot, amely rendelkezik HDMI kimenettel,"Nekem se adták könnyen, de végül másnapra meglett.
-
pinnacle
nagyúr
Megtaláltam a szerződésben is mediabox sd HDMI*** 1 000 Ft.
-
pinnacle
nagyúr
Először a megrendelés mellékel beszélj. Kérdezd meg az ügyintéző nevét, és kérjed meg mondja bele a telefonba, hogy a GVH határozattal ellentétben sem az új sem a régi ügyfelek nem jogosultak a HDMI-s STB-re, kérjed hozzájárulását ahhoz, hogy ezt rögzíted. Ezután mond meg, hogy kapcsolják az ügyfélszolgálatot mert szeretnél panaszt tenni. Ott ugyanezt játsszad végig. Kétlem, hogy ezek után nem kapnál HDMI-s STB-t, ha mégsem akkor küldj egy email-t a GVH-nak. Egyébként az is benne van a határozatban, hogy az ügyfeleket az ÁSZF módosulásáról a számlalevélben értesíteni kellett (gondolom csak azt írták bele, hogy módosult
), érdemes megnézni, hogy ez megtörtént-e, illetve az ÁSZF-ben megkeresni hol van ez leírva.
-
pinnacle
nagyúr
A GVH-tól megjött a válasz a HDMI médiaboxra. Ez valahol megjelent nyilvánosan? UPC hallgatott róla.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
zhagyma #4579 üzenetére
Tényleg jobb lenne. Szerintem zsákutca az STB erőltetése, valahol meg lehet nézni, hogy alakul az előfizetők száma? Tavaly adtam vissza a hd dvr-t, akkor mondta az ügyintéző, hogy amerre terjeszkedik a Digi, onnan tömeges a lemondás. Nem a reklámra kellene költeni, hanem a fogyasztói igényeket kellene észrevenni. Persze az is lehet, hogy hihetetlen nagy nyereség van a videótáron.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
WonderCSabo #4577 üzenetére
Kódolatlan DVB-C vagy videótáras STB kellene.
-
pinnacle
nagyúr
Egyébként mi a különbség az IPTV és a UPC digitális adás között? A szerelő azt mondta, hogy ez is IPTV. Kérdeztem miért nem lehet a DigiTV módjára STB nélkül nézni a TV-t? Azért mert videótár nem megy a beépített DVB-C tunerrel. Szerintem a UPC-nek több előfizetője lenne, ha lehetne választani "koaxos" illetve STB videótáras előfizetés között.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ma meghozták a HD STB-t. Azért nem akartak adni, mert csak 2db van raktáron, és nem is nagyon szoktak ilyet szerelni. Nem tudom, hogy ez miért jó a UPC-nek? A szerelő azt mondta, hogy az IPTV is jó, de nem nálunk ahol a régi telefonvezetéken jönne. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy valahogy próbáljon meg kiharcolni HD-s egységet, ha már digitálisnak reklámozzák, és még + fizetni is kell érte, legyen raktáron.
-
pinnacle
nagyúr
Nekem sem ment könnyen jó 1 órás vita után kaptam meg. Gondolom már kevés van nekik. Próbálj hivatkozni az korábban belinkelt UPC analóg-digitális reklamációra, illetve itt az #5149-es hozzászólásra. Illetve itt az #5472-re. Egyébként jó ötlet, hogy egy cég figyeli a fórumokat és próbál segíteni, igaz ahogy látom az utóbbi időben nem volt hozzászólása. Ide is benézhetne.
Reiko mi a hátránya az IPTV-nek a UPC-vel szemben?
-
pinnacle
nagyúr
Digtal Bronze csomagot akartam rendelni +1000 Ft-ért HDMI STB-vel. Azt mondta az ügyintéző, hogy ilyet nem adnak csak akkor ha kijön a kollegájuk és megállapítja, hogy a scartos csatlakozó képminősége nem jó. Hiába jeleztem, hogy olvastam a upc online-től, hogy lehet ilyet rendelni. Mondtam rendben akkor szeretnék panaszt tenni. Kapcsoltak az ügyfélszolgálatra, ahol egy kis idő múlva közölték, hogy kapok HDMI-s dobozt. Kértem, hogy ezt a lehetőséget jelezzék a kollegájuk felé, azt mondták, hogy egyébként nem lehet, de kivételt tettek velem. Ti értitek ezt?
Egyébként a T-Home IP TV-n is gondolkozom (ott nem vacakolnak a HDMI-s STB-vel), annak milyen a képminősége a UPC-hez képest? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Jamboo529 #4501 üzenetére
A UPC reklámjával tényleg az a gond, hogy a "a digitális szolgáltatásnak köszönhetően jobb kép- és hangminőség" csak a HDMI csatlakozóval érhető el, a reklámban szereplő áron viszont nem ilyet kap az előfizető. Nagyon elnéző a GVH, hogy a reklám miatt nem büntet csak kötelezi a szolgáltatókat (UPC is sorra kerül majd), hogy plusz díjért tegyék lehetővé a reklámozott minőség elérését.
-
pinnacle
nagyúr
Philipsnél az "alsó" scartot összekötöttem a DVD íróval, de a kép nem megy át csak a hang, a "felsővel" nincs ilyen gond.Úgy emlékeztem, hogy azt mondta a szerelő, az alsónál az antennát is össze kell kötni az STB-vel, de hiába, akkor sem megy át a kép.Valaki tudja mi lehet a gond?
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem, ha valamit digitálisként reklámoznak (azt sugalva, hogy jobb lesz a minőség), nem tisztességes ha csak analóg csatlakozást adnak.A GVH-t is érdemes megkérdezni.
S-video-n szeretnék felvenni a számítógéppel, de fekete a kép.Van valami megoldás, hogy színes legyen?Mindkettő scarton megnéztem.madam001 scarton keresztül tudsz felvenni, tv-tuner vagy digitalizáló kártyával.
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem hűség nélkül próbáld ki.Egyébként szerintem itt is érvényes a 8 napos elállási lehetőség, hiába tagadja a UPC.Meg kell kérdezni a NFH-tól.Kicsit talán jobb, de az az igazság, hogy jó adás scarton keresztül is jó, a gyengébb jel HDMI-n sem lesz jobb.6 méterről meg minden jó.
Másik TV-n is megnézhetnéd előtte, lehet, hogy a TV a ludas.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tovigloki #912 üzenetére
Köszi!Megnézték a UPC-től, 63dB a jel, állítólag ez pont középen van, és megfelelő.A TV scart akkor viszi a képet, ha koaxal is össze van kötve.Panasonic 37G10-em van, a hiradók jó minőségűek , az M1-ét leszámítva.A parlamenti közvetítés viszont teljesen homályos.A SD adásokat, 2,5 méternél közelebbről nem lehet nézni, a zaj miatt.Nem tudom, hogy össze lehet-e hozni az éles képet a zajmentességel?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tovigloki #910 üzenetére
Köszi!Csak azt nem értem, hogy miért forró készenléti üzemmódban is?Gondolom azt viszont hiba, hogy csak a felső scartról lehet TV-t nézni, az alsó nem ad "jelet".Még azt szeretném kérdezni, hogy mennyire zajmentes a HDMI-n keresztül a kép?Komolyan mondom nekem néha majdnem annyira zajos a kép, mint a reklám szerinti analóg adáson.
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz
sirarcheer #861 üzenetére
Bekötötték a Gold HD-t.Mindenkinek azt javaslom, hogy először hűség nélkül próbálja ki.Szerintem nem éri meg.Az SD adások minősége, hiába HDMI-s, nem sokkal jobb a koaxnál.A 4 HD adás meg igencsak kevés.Lehet, hogy HelloHD lesz a végén, csak nem akartam az atennával bajlódni.
-
pinnacle
nagyúr
Előfizettem a HD-re hűség nélkül 8850 Ft, szerintem lesz ez még olcsóbb is (mármint a "hűséges" 8000 Ft).
kali jó, hogy erre rájöttél, idáig azt hittük, hogy nem lehet kiírni, mert titkosítva van a merevlemezen.Már csak a FullHD-s kiírást kellene megoldani. -
pinnacle
nagyúr
Köszi!Ha jól emlékszem az volt a gond, hogy nagyon melegedtek ezek a rögzítők.Nem tudom, hogy most már kijavították-e ezt a problémát?
-
pinnacle
nagyúr
Mától nem kell a hűségnyilatkozat lejártát megvárni.Azt hiszem a Digital Gold-ot fogom megrendelni, gondolom a rögzítő felesleges, DVD felvevőm van.Azon gondolokodom, hogy megér-e +3000 Ft-ot a 4HD csatorna meg a HDMI csatlakozó?Ügyfélszolgálatos azt mondta lesz még több HD csatorna, fejlesztenek, de hogy mikor azt nem tudta.
-
pinnacle
nagyúr
Lehet, hogy a UPC direct-hez jó a fenti készülék, ami viszont nem HD-s.Akkor marad a HelloHD.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
WonderCSabo #738 üzenetére
Nekem azt mondták, hogy ai IPTV-nél visszajátszásnál lehet rögzíteni, gondolom itt sem a HDMI-n keresztül.Jó ez a ki "kütyü", talán lesz szoftveres megoldás.Egyébként nem tudom, hogy van-e törvény a FullHD-s adás rögzítésésnek tilalmáról.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kovacstibor79 #733 üzenetére
Én is pont ezt akartam kérdezni (azért lehetne valami megoldás).STB keresztül fel lehet továbbra is venni az adást, DVD felvevővel, PC-vel?Mondjuk azt nem tudom, hogy FullHD-s adást, hogy és mivel lehetne rögzíteni?
-
pinnacle
nagyúr
Mindegy nekem valószínüleg nem lesz drága, mert társasházi kedvezményem van.Az viszont tényleg gond, hogy SD-s digitális vevőt nem gyártanak HDMI-vel.Egyébként te ezzel foglalkozol?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
WonderCSabo #706 üzenetére
Akkor tévedett az ügyintéző.
BTO szerintem neked kellene inkább gondolkodni.A példád nem jó, mert ez akkor lenne igaz, ha a UPC az előfizetéshez egy gyengébb képességű TV-t adna.Itt arról van szó, hogy a fogyasztót korlátozzák az előfizetett adás legjobb minőségű nézésétől.Mintha mobilcégnél az olcsóbb előfizetéseknél, rosszabb hangminőséget adnának.Ezt csak neked írtam, segítségnek.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #702 üzenetére
A telefonos ügyfélszolgálaton javasolták, hogy várjak július 1-ig.Meg azt is mondták, hogy a marketingesek variálnak állandóan, régebben olcsóbb csomagokban is volt.Egyébként ha nem lesz változás, lehet, hogy írok egy levelet a GVH-nak (minél több ügyfélnek kellene,ezt érdemes átolvasni), szerintem ez tisztességtelen piaci magatartás.Pont az lenne a lényege a digitális csatlakozásnak, hogy ne legyen digitális-analóg konverzió, ez meg ugye csak HDMI-n keresztül lehetséges.Jópár céget megbüntettek már.Remélem a UPC-től is olvassák ezt a fórumot.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
WonderCSabo #701 üzenetére
Köszi!Akkor már csak azt kell kivárnom, hogy a UPC ne csak a legdrágább csomagban adja a HDMI-s STB-t.Szerintem teljesen inkorrekt módon, a vásárlót nem lehet erre kényszeríteni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
WonderCSabo #698 üzenetére
Én egy Panasonic TH-42PX80 vettem, de vissza kellett küldenem, mert olyan volt a képe, mint egy 4x másolt VHS kazettának.Ezért kérdeztem, hogy mekkora javulás várható, vagy inkább mondjak le a HD TV-ről.Az üzletekben bemutatott demo felvételek hihetetlen szépek, de az SD-vel nem sok csodát lehet tenni.Valaki tudja, hogy egyáltalán mikorra tervezik a kötelező HD sugárzást?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
WonderCSabo #696 üzenetére
Köszi!Neked milyen TV-d van, illetve milyet ajánlanál SD adás nézésére?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!Tehát nem kell ragaszkodni a HDMI-hez a jobb minőség miatt (ha egyáltalán tényleg jobb)?Nem tudom, hogy mi csináljak.90%-ban TV-t néznék.Hiába látom 4x akkora képernyőn, ha rosszabb a minőség.
Lehet, hogy inkább várni kell még pár évet a HD sugárzásra való átállásra.
VÁMpír a te TV-d Resolution plus-os?Azt írták, hogy ez javítja fel talán legjobban az SD adást.
-
pinnacle
nagyúr
Szeretnék váltani kábelről, UPC digitalra, mert vissza kellett küldenem egy plazma TV-t, nagyon gyenge volt a képminőség.Szerintetek várható valami hatalmas javulás vagy a SD felbontással nem lehet mit kezdeni, hiába lesz digitális?Ha szeretnék a DVD felvevőmmel adást rögzíteni, mi a megoldás?Előfizetnem kell még egy médiaboxra vagy csak simán be kell rakni egy elosztót 9. oldal?Mondjuk az tényleg röhej, hogy csak a digital gold hd dvr-hoz adnak HDMI-s vevőegységet.Remélhetőleg július 1-től megváltozik ez.
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen széket vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest