- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Mikrotik routerek
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Zyxel NAS326
- Világméretű botrány, leállás: minden megakadt, bocsánatot kért a CrowdStrike
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- SUSE Linux
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
Szólista
senior tag
válasz
kabelmania27 #5201 üzenetére
Most újból jó lett a tv,már jó a kép.A tv hátulján megmozgattam a scartcsatlakozót és elmúlt a zöld.A modem és és a box között nincs semmilyen kapcsolat,2külön vezeték van az elosztótól.
-
Szólista
senior tag
válasz
kabelmania27 #5194 üzenetére
Most újból jó a tv,majdnem tökéletes a kép.Most egy kicsit bezödült.Érdekes módon bármikor futtattam le a settopboxon a tesztelést,mindig jó volt.Egyetlen 1 elosztó van a lakásban ez
1bejövő-2 kimenő-1az internet és 1 a tv.Most reggel hirtelen jó lett a kép és aztán bezödült.Érdekes ez az egész. -
Szólista
senior tag
válasz
Spancho #5176 üzenetére
De van és nem csak pár csatornával.Digitalgold csomagom van és az összes csatornám ilyen.Betelefonáltam 15.-én mert internet sem volt,estére megjavitották.Állitolag valami elosztoba volt gubanc.
A mediaboxot áramtalanitottam,újra beüzemeltem éa akkor jó lett.Az internet azóta jó,de a tv tegnap este 7 óta megint élvezhetetlen.Hol jó a kép,hol szétesik/fut/szakadozik.
-
Szólista
senior tag
válasz
WonderCSabo #511 üzenetére
Ez klasssz.
Akkor megint csak fordulonkénti1 BL meccset fogok nézni.Az UPC-nél biztos nem lesz a konkurens sportcsatorna.Idáig is csak a M1-en tudtam BL-t nézni,nem változott semmi.Szivás felső fokon.
-
Szólista
senior tag
válasz
WonderCSabo #302 üzenetére
Akkor lehet,hogy kár volt lemondani a kijövő embert?
Most már mindegy,remélem nem lesz több gond,ha igen akkor csere.
-
Szólista
senior tag
Sziasztok!
Ma de a XIV.ker-ben,az Egressy tér környékén volt másnak is kimaradás?
Nem müködött a STB,aztán egyszer csak megjavult.Próbálkoztam áramtalanitással is,akkor sem müködött.Kihuztam a kártyát,áramtalanitottam és láss csodát újra jó.Ez mitől lehetett,rosszalkodik a STB,vagy központilag volt gubanc?
Az üfsz szerint a Pace STB a hibás,de most müködik rendesen. -
Szólista
senior tag
Na beneveztem én is a silver csomagra,kedden jönnek bekötni.Felvenni heti 5-6 alkalommal szoktam de az meglesz most is,analog csatornán.Egyenlöre nekem nem éri meg a 900ft-t a gold csomag,de kitudja mit hoz a jövő.Az is lehet,hogy kénytelen leszek goldra váltani,mert annyi jó müsor lesz.
Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest