- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Proxmox VE
- Mozilla Thunderbird
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Linux kezdőknek
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
válasz
ballersa #13299 üzenetére
Könyörgöm, a One miért adna műholdas tv szolgáltatást? Eddig sem adott, amikor még Vodafone volt. Azért mert az anyacég átvette a Direct One ügyfélkörét? Az még semmit sem jelent. Még a márkanév is megvan. Tehát semmit nem integráltak sehová. Ugyanúgy megvan a Digi, és Direct One is. Ki tudja, mikor lesz ez teljesen egységes?
Ha szerződést akarsz kötni, ne a One-hoz menj, hanem Direct One-hoz! -
Maladar
tag
válasz
ballersa #13301 üzenetére
Hali !
Itt írok, mert a One topic elég túlterhelt. Jó, hogy felhívtad rá a figyelmet, észre sem vettem én. pl. h a One már nem adja bárhoa az exdigi műholdat. De sokakkal már jól kielemezted, hogy lehet majd a Telecom módjára kinyírjákk stb a műholdat. Én csak a konklúziódra reagálnék máshogy. Ha már jövőbeláttunk, lehet ha a One é lesz majd már a Direct műhold és pl a Chanal+ csak külön értékesíti az onlinet.
Az biztos, hogy a kivezetés lassú lesz. A Tsat kinyírása is 3 év volt. A Direct One megétel még be sem fejeződött. Viszont az a jellemző, hogy ahgy összeolvadnak, meghoznak egy döntést, onnantól nem lehet kötni szerződést a régi dolgokra.
A One méregdrága lett, de még vn olyn aki kb a felét fizeti a mostani havidíjnak Digi2019 csomaggal, amire 6 éve nem lehet szerződni.
Tehát ezek állandóan változnak. egyik se lesz ugy. ilyen 5 év múlva.
Ha most a DirectOne legolcsób / bárhol nézhető online+sat lenne Neked a legmegfelelőbb. akkor mire vársz, hogy mi lesz ha beolad a One ba szétdarablják stb? Ha ez megtörténik onnantól biztos, hogy nem tudsz a mostani csomagra szerződni, de a kifuttatása több év lesz. Ilyenkor szerintem lekéne "csapnod" a még megfelelőre, mint 1,5 év múlva azon mérgelődj, hogy ez lett volna a legjobb, de már nem enged rá kötni, viszont akinek an, annak még 2027-ben is megy.
Szerintem érdekes volt a téma amit így felhoztál, csak nincs mire várnod. Drágább és xarabb lesz.. :-) -
garga01
őstag
válasz
ballersa #13299 üzenetére
Szia!
Nem mondasz újat, és hidd el nem vagyok a parabolás vétel ellen. Azóta van műholdvevő a családban, hogy fellőtték az Astra-t és 16 analóg csatorna volt rajta
Tudom h sok kamionos és külföldön dolgozó használja.
De amúgy van DO-nak online tv-je is, ami korlátlanul használható külföldön is, plusz a szolgáltatót gazdasági érdekek fűzik, nem pedig az h XY hogy fog tv-zni külföldön. Egyébként is, ez mindig is szürke zóna volt, mert hivatalosan ugye nem viheted ki a kártyát/boxot az országból. Az egy dolog, h mindig is így ment és technikailag nem ellenőrizhető.
Kicsit amúgy is túl van misztifikálva ez a lineáris tv dolog, pár éve voltam Franciaországban síelni, olyan stabil 4G volt a hegyek között is a szálláson, egész este a Youtube ment mobilnetről. Ugyanígy lehet streamelni is bármit... külföldön nem drága a mobilnet sem.
Én csak azért írtam amit, mert napok óta panaszkodsz (vagy inkább "hitelbe aggódsz") több topikban is, unalmas már.A szolgáltatónak teljesen logikus lépése ez, hogy kábelen ad, mert:
-több HD csatorna van, nagyobb a választék
-távolról menedzselhetők a szolga eszközök, ha gond van rá tudnak nézni a központból
-nem fog a user panaszkodni télen, h nincs jel amikor szakad a hó (habár ez már egyre ritkábban van)De mint írtam, 99% lesz műholdas adás még jó ideig, majd ha nem lehet egyáltalán kötni, akkor lehet sejteni h vége lesz. De nézd meg a T-t, vagy 3 évig tartott a kivezetés.
-
garga01
őstag
válasz
ballersa #13297 üzenetére
Ne riogassunk már mindenkit.
Direkt ment a hirdetés még a Digi név alatt (tavaly, tehát már 4IG kézben), hogy a Digi "marad az égen". Rövid távon, azaz szerintem még jópár évig biztosan nem vezetik ki a műholdast. Hülyék lennének, hisz a T hogy megszüntette, sok ügyfél jön át, ahol más opció nincs. -
válasz
ballersa #13291 üzenetére
Nekem a One ügyintéző azt mondta, hogy nem tartozik hozzájuk a UPC Direct, szerintem egyelőre elég nekik, hogy a Digi-Vodafone rendszert és ügyfeleket összefésüljék, nem kell nekik még egy 3. cég is, de nyilván ki tudja mit hoz a jövő, lehet az is be lesz olvasztva és akkor simán lehet ez a helyzet mert én úgy tudom a Telekom ezt csinálta, ahol tudott adni vezetéken TV-t ott nem lehetett kérni műholdast.
-
Mike88
senior tag
válasz
ballersa #13291 üzenetére
Nem, hát figyelj e logika mentén, hogy a földi is a One-nál van, akkor annak épp annyira nincs értelme (a fenntartásnak), mint a műholdasnak, nem? Szóval nem gondolom, hogy a műholdast kivezetnék vagy az előfizetés jogát korlátoznák. Egyelőre nem is arra állunk arccal így, hogy ilyen üzletet megtudtak kötni. Ha marad a két szolgáltató műholdon, és fogy az előfizetők száma, simán eljutott volna mindkettő is akár oda, hogy veszteséges (és akkor néznek farkaszszemet egymással, hogy: -hagyd abba! -te hagyd abba!), de most így 1 kézben van a két (volt) szolgáltató előfizetői, költséget pedig drasztikusan lehet majd csökkenteni azáltal, hogy elég minden csatornából 1 feladás, hisz 1 a szolgáltató. Tehát kvázi "kétszer" annyi előfizetővel (bevétellel), "fele" annyi költséggel megy tovább a biznisz. Lehet, hogy a szolgáltatás azonban rosszabb lesz, mint volt, azért adok rá esélyt bőven, de tulajdonképpen ezzel a lépéssel inkább megmentették a magyar műholdas tévézést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest