-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
válasz
ballersa #13299 üzenetére
Könyörgöm, a One miért adna műholdas tv szolgáltatást? Eddig sem adott, amikor még Vodafone volt. Azért mert az anyacég átvette a Direct One ügyfélkörét? Az még semmit sem jelent. Még a márkanév is megvan. Tehát semmit nem integráltak sehová. Ugyanúgy megvan a Digi, és Direct One is. Ki tudja, mikor lesz ez teljesen egységes?
Ha szerződést akarsz kötni, ne a One-hoz menj, hanem Direct One-hoz!Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Maladar
tag
válasz
ballersa #13301 üzenetére
Hali !
Itt írok, mert a One topic elég túlterhelt. Jó, hogy felhívtad rá a figyelmet, észre sem vettem én. pl. h a One már nem adja bárhoa az exdigi műholdat. De sokakkal már jól kielemezted, hogy lehet majd a Telecom módjára kinyírjákk stb a műholdat. Én csak a konklúziódra reagálnék máshogy. Ha már jövőbeláttunk, lehet ha a One é lesz majd már a Direct műhold és pl a Chanal+ csak külön értékesíti az onlinet.
Az biztos, hogy a kivezetés lassú lesz. A Tsat kinyírása is 3 év volt. A Direct One megétel még be sem fejeződött. Viszont az a jellemző, hogy ahgy összeolvadnak, meghoznak egy döntést, onnantól nem lehet kötni szerződést a régi dolgokra.
A One méregdrága lett, de még vn olyn aki kb a felét fizeti a mostani havidíjnak Digi2019 csomaggal, amire 6 éve nem lehet szerződni.
Tehát ezek állandóan változnak. egyik se lesz ugy. ilyen 5 év múlva.
Ha most a DirectOne legolcsób / bárhol nézhető online+sat lenne Neked a legmegfelelőbb. akkor mire vársz, hogy mi lesz ha beolad a One ba szétdarablják stb? Ha ez megtörténik onnantól biztos, hogy nem tudsz a mostani csomagra szerződni, de a kifuttatása több év lesz. Ilyenkor szerintem lekéne "csapnod" a még megfelelőre, mint 1,5 év múlva azon mérgelődj, hogy ez lett volna a legjobb, de már nem enged rá kötni, viszont akinek an, annak még 2027-ben is megy.
Szerintem érdekes volt a téma amit így felhoztál, csak nincs mire várnod. Drágább és xarabb lesz.. :-) -
garga01
őstag
válasz
ballersa #13299 üzenetére
Szia!
Nem mondasz újat, és hidd el nem vagyok a parabolás vétel ellen. Azóta van műholdvevő a családban, hogy fellőtték az Astra-t és 16 analóg csatorna volt rajta
Tudom h sok kamionos és külföldön dolgozó használja.
De amúgy van DO-nak online tv-je is, ami korlátlanul használható külföldön is, plusz a szolgáltatót gazdasági érdekek fűzik, nem pedig az h XY hogy fog tv-zni külföldön. Egyébként is, ez mindig is szürke zóna volt, mert hivatalosan ugye nem viheted ki a kártyát/boxot az országból. Az egy dolog, h mindig is így ment és technikailag nem ellenőrizhető.
Kicsit amúgy is túl van misztifikálva ez a lineáris tv dolog, pár éve voltam Franciaországban síelni, olyan stabil 4G volt a hegyek között is a szálláson, egész este a Youtube ment mobilnetről. Ugyanígy lehet streamelni is bármit... külföldön nem drága a mobilnet sem.
Én csak azért írtam amit, mert napok óta panaszkodsz (vagy inkább "hitelbe aggódsz") több topikban is, unalmas már.A szolgáltatónak teljesen logikus lépése ez, hogy kábelen ad, mert:
-több HD csatorna van, nagyobb a választék
-távolról menedzselhetők a szolga eszközök, ha gond van rá tudnak nézni a központból
-nem fog a user panaszkodni télen, h nincs jel amikor szakad a hó (habár ez már egyre ritkábban van)De mint írtam, 99% lesz műholdas adás még jó ideig, majd ha nem lehet egyáltalán kötni, akkor lehet sejteni h vége lesz. De nézd meg a T-t, vagy 3 évig tartott a kivezetés.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz
ballersa #13297 üzenetére
Ne riogassunk már mindenkit.
Direkt ment a hirdetés még a Digi név alatt (tavaly, tehát már 4IG kézben), hogy a Digi "marad az égen". Rövid távon, azaz szerintem még jópár évig biztosan nem vezetik ki a műholdast. Hülyék lennének, hisz a T hogy megszüntette, sok ügyfél jön át, ahol más opció nincs.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Narxis
nagyúr
válasz
ballersa #13291 üzenetére
Nekem a One ügyintéző azt mondta, hogy nem tartozik hozzájuk a UPC Direct, szerintem egyelőre elég nekik, hogy a Digi-Vodafone rendszert és ügyfeleket összefésüljék, nem kell nekik még egy 3. cég is, de nyilván ki tudja mit hoz a jövő, lehet az is be lesz olvasztva és akkor simán lehet ez a helyzet mert én úgy tudom a Telekom ezt csinálta, ahol tudott adni vezetéken TV-t ott nem lehetett kérni műholdast.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Mike88
senior tag
válasz
ballersa #13291 üzenetére
Nem, hát figyelj e logika mentén, hogy a földi is a One-nál van, akkor annak épp annyira nincs értelme (a fenntartásnak), mint a műholdasnak, nem? Szóval nem gondolom, hogy a műholdast kivezetnék vagy az előfizetés jogát korlátoznák. Egyelőre nem is arra állunk arccal így, hogy ilyen üzletet megtudtak kötni. Ha marad a két szolgáltató műholdon, és fogy az előfizetők száma, simán eljutott volna mindkettő is akár oda, hogy veszteséges (és akkor néznek farkaszszemet egymással, hogy: -hagyd abba! -te hagyd abba!), de most így 1 kézben van a két (volt) szolgáltató előfizetői, költséget pedig drasztikusan lehet majd csökkenteni azáltal, hogy elég minden csatornából 1 feladás, hisz 1 a szolgáltató. Tehát kvázi "kétszer" annyi előfizetővel (bevétellel), "fele" annyi költséggel megy tovább a biznisz. Lehet, hogy a szolgáltatás azonban rosszabb lesz, mint volt, azért adok rá esélyt bőven, de tulajdonképpen ezzel a lépéssel inkább megmentették a magyar műholdas tévézést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest