-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
válasz
bszilvagyi #13369 üzenetére
Az nem zárt be vagy 5 éve?
-
Kapanyél
őstag
Beregisztráltam a Díjnet alá, így ha szar is az online felületük, nem tudok róla.
A szolgáltatással nincs semmi probléma, ezért az ügyfélszolgálattal sem volt még dolgom.
Mindent magamnak építtettem ki hozzá, a kártyát vettem csak viszonteladótól, aki segített a telefonos rendelésben/aktiválásban.120-as mesh parabolával használom, Inverto Black Ultra LNB-vel, és egy nemtudommilyen Irdeto adapterrel.
Van az a durva viharfelhő, amikor ez sem kap jelet, de évente max. 2x. -
Kapanyél
őstag
válasz
rosszcsont88 #11639 üzenetére
A Discoveryt ezen a transzponderen nem nyitja az UPC kártya.
-
Kapanyél
őstag
válasz
Corbie #11615 üzenetére
Így van, és arra figyelj, hogy ez a beállítás reseteli a csatornákat. Így előbb állítsd be ezt, aztán kerestesd le a holdat. Én 3x szoptam ezt be.
Egyébként még a transzponder listát is kell szerkesztened, szintén az elején és utána azonnal indítsd el a kézi keresést, de ne legyen bepipálva a teljes scan. Mocskosul sok időt el lehet ezzel cseszni, mert a cseheknél meg nem a Thor az alapértelmezett műhold, így föl kell venned az Astra mellé ezt is és abban szerkeszteni a transzpondereket, a keresésnél meg kivenni a pipát az Astra elől. -
Kapanyél
őstag
válasz
oroszlan12 #11603 üzenetére
Nem nagyon lehet elrontani.
Minimum 90cm átmérőjű ofszet tükröt vegyél, de én javaslom a 110-est, 120-ast. Alapvetően lehet acél és van drágábban alumínium is. Utóbbi nem rozsdásodik és könnyebb is, de nem jellemző, hogy az acél 10-15 évig ne bírná lazán.
Létezik még hálós, ún. mesh tükör is, ami olyan, mint egy szita. Ezen át tud fújni a szél, így nem terheli többszáz kilo nyomás. Ha nem szélárnyékban lesz, ilyet válassz.A fej, más néven LNB lehet 1, 2, 4, 8-as, azaz ennyi fej van egy készülékben, leegyszerűsítve. Ezekből ennyi kábel is jön ki, tehát egyszerre ennyi beltérit tudsz majd használni. Arra figyelj, hogy ne quattro-t vegyél quad helyett, ha 4-est választasz, mert az máshogyan működik. Érdemes ebből prémiumot venni, mert a legjobbak is 15-20e körül vannak. Javaslom az Inverto Ultra-t.
Koax kábelből mindenképpen kültérit vegyél, annak fekete a külső köpenye. Réz erű, 3x-os árnyékolású legyen.
Csatlakozókból léteznek szerszám nélkül is krimpelhető, kompressziós változatok, ha esetleg magad szerelnéd meg, de nem akarsz drága szerszámot is venni. -
Kapanyél
őstag
Ezzel nem érdemes spórolni szerintem. Még mielőtt szerződtem az UPC-vel, vettem egy 120-as mesh tükröt és egy quad Inverto Ultra LNB-t.
Szintén házhoz jött egy 4m-es alucső, asszem 60/5-ös. (tetőre szereltem, nem oldalfalra). Így az egész drágább lett ugyan, mint az apróbetűsből nagy nehezen kihámozható összeg (talán 25-30k lett volna, ha ők szerelik - valahogy…), de csak mert hívtam valakit, aki kimászik a tetőre és irányba állítja.
Így lett egy saját, fullos antennám, amivel 10 perccel tovább tudom nézni a TV-t, mint a szomszéd, ha vihar van. -
Kapanyél
őstag
Okos tv rendszerekhez léteznek appok, amik fölveszik a szükséges transzpondereket? Freesat kártyáim vannak, és hülyét kapok az LG WebOS szopatásától is, meg a Samsung fapados béna menüjétől.
LG-n láttam, hogy lehet importálni-exportálni a csatornákat, de nem próbáltam, nem tudom, minden ilyen infot elment-e vagy csak a kedvenceket meg a sorrendet... -
Kapanyél
őstag
Üdv!
TV-m tegnap nyomott egy hard resetet, azóta nem találok kikódolható TLC és Discovery csatornákat. Eddig működött, tehát biztos volt a THOR-on, amit nyitott a freesat kártya. Tudtok transzponder adatokat ilyenhez, ami működik is?
Előre is köszi! -
Kapanyél
őstag
válasz
rosszcsont88 #9849 üzenetére
Igen, köszi, azt már átböngésztem, sajnos az opli repojában nincsen úgy benne, mint a VTI-nél.
Más: a hétvégi nagy vihar kinél mennyire rontotta le a jel minőségét?
Nálam elment a legtöbb csatorna. A vihar múlásával visszajött pár, 40% körüli jellel.
A szomszédokat nem kérdeztem, hogy meddig nem tudták esetleg nézni, de jó lett volna összehasonlítani. Nekik 60-80-as tükör van fönt, nekem 120-as, Inverto LNB-vel, jó minőségű réz erű kábellel. Van egy olyan érzésem, hogy fölösleges volt a nagy tükör... -
Kapanyél
őstag
válasz
rosszcsont88 #9847 üzenetére
Közben áttértem én is OpenPLI-re. Végül elindult a kártya "magától". Most a Wifivel szívok, mert az OpenPLI-ben nincsen RTL8192 driver.
Azt lehet IPK-ként telepíteni? Vagy van valami .BIN, amit be tudok másolni valahová? Jelenleg a vezeték nélküli hálózat meg sem jelenik a menüben. -
Kapanyél
őstag
Hi!
VU+ Zero-val használnék freesat kártyát. VTI-t tettem rá, de sem a legfrissebb CCAM vagy OSCAM-mel nem indul meg a móka. Csatornák lekeresve természetesen.
Melyik verzió az ajánlott?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Path of Exile 2
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hobby rádiós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Nintendo Switch 2
- BMW topik
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- Xiaomi Watch S3 - Garanciális
- IPhone 13 Pro 128GB gyári független megkímélt akku 89%
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest