Új hozzászólás Aktív témák

  • prime_adam

    aktív tag

    Helló!
    Van egy szerver, amire gyakorlás képpen webes alkalmazásokat telepítek. A szerveren Ubuntu 16.04 fut, és konzolról tudom elérni. Igazából nem is volt nagy gond és nem is lett volna, ha nem kellett volna belenyúlni a config fájlokba. Az a helyzet ugyanis, hogy valami baj van a billentyű kiosztással.

    Alap betűket és számokat tudok írni, esetleg néhány speciális karaktert valahol megtalálok (pl. ",.-), de mikor @-ot kéne írni vagy egy sima egyenlőség jelet, az élet megáll. Beillesztés nem működik (lehet a távoli konzol nem is engedi). Elvileg unicode karaktereket a 4 jegyú kóddal be kéne tudnom vinni a ctr+shift+u után, de az sem működik. Próbáltam átállítani az /etc/default/keyboard fájlban hu-ra az xkblayoutot, akkor még azt sem találtam meg, amit eddig. Sőt, a billentyűk egy része semmire nem reagált. Átírtam a console-setupot (charset,codeset), akkor már be se jöttek a karakterek.

    Én már kifogytam minden ötletből, a neten fellelhető összes verziót kipróbáltam sikertelenül. Én nem vagyok nagy Linux guru, ezért ha bárkinek bármi ötlete van, azt örömmel venném.

Új hozzászólás Aktív témák