Aktív témák
-
válasz
janos666 #23487 üzenetére
Az a baj ezekkel a programokkal, hogy mindegyik a wodim alrendszerre támaszkodik, ami egy ipari méretű hulladék. Szedd le a fenébe a wodimot és az aktuális cdrecordot, majd rakd fel a valódi cdrecord csomagot és menni fog nagy valószínűséggel.
A site-on is ott a figyelmeztetés:
"Warning: do not use Debian binaries/sources as they include many Debian specific bugs and still do not run correctly on Linux-2.6"
[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
válasz
janos666 #18691 üzenetére
az utobbi pár hétben többször szivtam én is driver mizéria miatt, igaz nekem annyira keresztbeállt az x, hogy betöltéskor normál modban lefagyott, miközben a képernyöre kivarázsolt egy mozaikot a bootpost bizonyos elemeinek, meg egy elmosodott, fals szinekből állo bejelentkező ablaknak az összekutyulásával. elég ijesztő látvány volt...
csökkentett modban viszont mindig sikerült varázsolnom egy konzolt, és a driverek eltávolitása, majd az x ujrakonfigurálása (dpkg-reconfigure xserver-xorg) mindig segitett. önmagában a driver eltávolitása szerintem nem elég, ha az x-et nem konfigurálod ujra, az meg szerintem magátol nem történik meg. (persze igy végül driver nélkül indult el nekem az x, utána kezdtem csak el ujra telepitgetni a kivánt drivereket.) -
válasz
janos666 #18599 üzenetére
Én végül nem az alaplapival - AMD SB600 - csináltam, hanem kerítettem egy SATA kártyát aminek van RAID funkiója. Nem mondanám RAID kártyának (az egész egy gyufásdoboz méretű, egy "igazi" RAID kártyán csak a prockó ekkora :
), de szépen felísmerte a telepítő a tömböt. Az más kérdés, h nem tudtam boot-olhatóvá tenni (a grub nem akart felmenni), ezért fogtam egy pendrive-ot arra megcsináltam a /boot-ot és már örültem is
Így most emelkedet a gépem biztonsága is -> pen nélkül nehéz rávenni a bootolásra, live cd meg nem látja csak úgy a tömböt. Nem mintha attól tartanék, h valaki felkapja és elszalad a géppel
-
válasz
janos666 #18590 üzenetére
Na, töröltem apt-get-el az nvidia drivert. Most már nem vibráló, hanem sima konzol fogad, de a grafikus felület a startx-es sem indul, azt mondja hiányzik az nvidia driver, és nincs screen. Feltettem a régebbi 173-as nv drivert (185 volt előbb), és most azt mondja a startx induláskor, hogy van screen, de nem megfelelő a konfigurációja.
Újratelepítettem az xorg-ot és a desktopot, de még mindíg semmi 96-os driverrel se. Parancssor van, de GUI nem megy. Ezen már csak a reinstall segít.(#18591) body007 - Majd egyszer megnézem, kösz. Akkor ez tud RAID0-át is intel vezérlővel? Van valami trükkje, vagy kapásból tömbként ismeri fel?