Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pethYeti #36500 üzenetére
bár már egy ideje nem használom, de nekem nem jött fel a panel. mondjuk én azt csináltam, hogy leszedtem minimálisra a sima gnome panelt, csak egy main menu applet volt rajta, és összehúztam, hogy ne töltse ki a vízszintes helyet, aztán automatikus rejtésre tettem. rendszerindításnál előbb betölti a sima panelt, az elrejtődik, és utána ráteszi az AWN-t, így nem tud előjönni az eredeti panel.
-
ntomka
nagyúr
válasz
pethYeti #36321 üzenetére
Ja igen, ez viszont egy 0.8-as compiz bug, amit képtelenek javítani, bár lehet a 0.9-ben ezt már megoldották. De semmi probléma, van rá kerülőmegoldás.
A CompizConfig beállításkezelőben nyisd meg az Ablakok elhelyezése plugint, itt menj a fix ablakelhelyezések fülre. Az ablakok rögzített pozícióval részbe fel kell venni ezt:
Ha találsz más súlyos hibát szólj, mert én nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
-
Fooler89
őstag
válasz
pethYeti #35136 üzenetére
Chromium felső sávja és az alá tett banshee látható a képen.Na szóval, ha megnyitok egy ablakot amit előtte minimalizáltam, akkor az alatta lévő ablak felső sávja alá teszi be a másik ablakot. Ilyenkor amennyit lecsúsztatta az ablakot annyival van eltévedve az egér. Ubi 11.04.
A notepad++ wine komboval is ezt csinálta, hogy bele akarok írni az 5 sorba akkor szépen a harmadikba rakta be. Szóval el van tévedve pár sorral az egér.
Ráadásul kilőtte a felső sávot (nem volt x minimalizálás és maximalizálás) egyszóval jöhetett a parancs compiz --replace. -
törölt tag
válasz
pethYeti #34831 üzenetére
Nem tudom mit kéne. Most próbáltam a minimális LXDE-t, de nálam ez lett. Logokban úgy láttam, mintha a Pulseaudio-val próbálkozás után halt. Nálad attól még nem biztos. Ha gondolod, próbáld! De az OpenBox-ot ugyan úgy rakhatod fel, mint bármi mást:
sudo apt-get install openbox
vagy Synapticban vagy az Ubuntu szoftverközpontban rákeresel. Egy tök üres szürke asztalt kapsz, de jobb klikkel előjön a menü, ahol mindent megtalálsz. Ha állítgatni akarod, azt is lehet, de azt majd más. Én még nem foglalkoztam vele.
OpenBox kevesebb, legalább 100MB-tal.[ Szerkesztve ]
-
válasz
pethYeti #34413 üzenetére
Nem, erre nem PPA van, hanem a Natty tárolói. Én speciel a hagyományos módszerrel frissítettem, vagyis átírtam a tárolócímeket és apt-get dist-upgrade, de egyébként a sudo do-release-upgrade -d parancs használata az ajánlott.
Ami bugokkal én találkoztam, azok olyanok voltak, hogy kevésbé jártas felhasználóknak újra kellett volna telepíteniük a rendszert miattuk. Például már harmadszorra kellett GRUB-ot telepítenem, az sem ment gördülékenyen, aztán nem mindig indul el a rendszer egyből vagy gondol egyet és összeomlik. Persze sok függ az adott hardvertől is, mondjuk nekem a legtöbb gondom a Brazossal van, régebbi hardvereken kevesebb hiba jön elő. Na szóval ilyenekre kell felkészülni, ennek tudatában frissítsél, vagy várd meg április 28-át. -
válasz
pethYeti #34411 üzenetére
Akár már most is frissíthetsz Maverickről, éppenséggel én is a hetekben tettem meg két gépemen is. Persze még nem mondható túlontúl stabilnak és bugmentesnek a rendszer, de használható. Ilyen egyébként nincs, hogy Beta1-re frissítesz, mint ahogy arról sem lehet Beta2-re frissíteni. Ezek csak olyan fejlesztői snapshotok, amelyeket annyira stabilizáltak, hogy telepíthetőek legyenek a lehető legtöbb gépen, a legkevesebb buggal. Amint felnyomtad a rendszert, máris frissíthetsz, lesz mit. Aztán ha folyamatosan frissítesz, vagy miután kijött a végleges, akkor onnantól már elmondhatod, hogy nem fejlesztői kiadást használsz, ennyi.
-
-
válasz
pethYeti #34163 üzenetére
Figyi, így kézzel szabályozgatni nem érdemes. Az fstabba beírod és automatikusan használni fogja a rendszer ha szükség van rá. Amennyiben a későbbiekben esetleg kellene a hely, az fstabból kitörölheted a sort és újraindítás vagy swapoff után már törölheted a fájlt/partíciót.
-
válasz
pethYeti #34075 üzenetére
Nézd meg, hogy ha elindítod a legmemóriaigényesebb alkalmazásodat, akkor marad-e szabad memória. Ha igen, akkor nem kell. Sleepről nem tudok mit mondani, nem használom. Hozd létre a swapot, legfeljebb ha nem kell, kikapcsolod. Nekem egyébként 2 GB memória mellé még nem kellett a swap, de a biztonság kedvéért van.
-
Atapi
senior tag
válasz
pethYeti #34064 üzenetére
miből gondolod, hogy egy újratelepítés megoldás lehetne? ha bugos egy sw, akkor az egy újratelepítéstől nem fog megjavulni...
inkább azt kellene próbálgatni, hogy a hiba reprodukálható-e, mert az nagyban segíthet az okok feltárásában. ha pedig sikerül megtalálni az okot, talán gyógymódot is lehet rá találni. -
válasz
pethYeti #34045 üzenetére
Nem mindegyik Atherosos hardverrel van a gond, nekem AR2413-asom van, viszonylag régi, ezzel másnak is volt gondja a Natty esetében, ami a 2.6.38-as kernelt szállítja alapból. Már a hetedik RC verziónál tart és még mindig nemvolt javítva benne ez a bug, pedig sokszor módosítottak rajta, figyeltem, jó eséllyel már ilyen is marad. Sajnos előfordulnak ilyesmi bugok az egyes új kernelekben, amiket aztán csak egy újabb verzióban javítanak legközelebb. Persze még van remény, de ne ezért várj a kipróbálással, nem érdemes.
(#34046) CPT.Pirk: Ennyit tudok róla, hogy nem megy, nálam nem csatlakozik egyáltalán a nyitott hálózathoz. Olvastam róla, hogy másnak is van gondja, az előbb linkeltem bugreportot is, de még mindig nem jó, aztán már hetekkel ezelőtt tudni lehetett róla. Bár az is igaz, hogy Ubuntuéknak hiába riportolgatnak ilyeneket, nem az ő dolguk javítani rajta.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pethYeti #34039 üzenetére
Hát, érezhető gyorsulás természetesen előfordulhat, de nincs rá garancia. Én így használom most is a notit (X1600) és megvagyok elégedve vele. Jelenleg egész jól is megy a nyílt meghajtóval, nem tapasztalok bugokat sem pl. a SteelStormnál, régebben meg játszani sem lehetett, mert nem láttam szinte semmit.
-
válasz
pethYeti #34037 üzenetére
Ha felveszed a tárolót és frissíted a rendszert, akkor a most használatban levő csomagok frissülnek, pár új települhet, de nem kell kézzel eltávolítanod semmit.
A nyílt meghajtót a kernelben is fejlesztik, ezért is érdemes minél újabbat használni. A Maverick jelenleg a 2.6.35-ös kernelt használja, a 2.6.38-as jóval újabb, igaz, még nincs teljesen kész, a 7. RC verziónál tart (tárolóban a 2.6.38-4 a legfrissebb). Viszont a kipróbálása, használata nem jelent szinte semmi kockázatot, hiszen ha nem megy valami, akkor bebootolhatsz a régebbi kernellel is, aztán eltávolíthatod egyszerűen ezt az újabbat. -
válasz
pethYeti #34035 üzenetére
Ha windowsos játékokat futtatsz Ubuntu alatt, akkor ne csodálkozz, hogy kevesebb FPS-t kapsz. A kártyádhoz már Windows alatt sem biztosít egy jó ideje szoftveres támogatást az AMD, így a zárt meghajtót hiába is telepíted, nem kompatibilis vele. Ha frissebbet és némileg funkció gazdagabb meghajtót akarsz használni, akkor vedd fel a xorg-edgers PPA-t (sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa) és frissíts egyet (sudo sh -c "apt-get update ; apt-get dist-upgrade"). Érdemes lehet a kernelt is frissíteni, a 2.6.38-asat megtalálod az előbb felvett tárolóban.
-
válasz
pethYeti #34020 üzenetére
Synapticban lehet kényszeríteni, hogy a csomagok mely verziója települjön.
De egyszerűbb, ha kiadod a következő parancsokat:
sudo apt-get update
sudo apt-get autoremove --purge transmission-*
sudo apt-get install transmission(#34021) pethYeti: Na bake, akkor mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pethYeti #33998 üzenetére
Én nem töröltem, jól jöhetnek a régebbi kernelek (na jó, 1) ha valami nem jó az újjal
Amúgy néha az is előfordul, hogy a frissítőcsomag függőségeit nem oldják fel jól, és azért nem megy fel... Egyszer egy hétig állt egy ilyen frissülés a listában, de igazából nekem ráért
-
válasz
pethYeti #33992 üzenetére
Most próbáltam "véletlen" a magyar szervert VirtualBox alatt. Ugyan működik, de borzasztó lassú, napok alatt jött volna le a kernel csomagja. Mostanában igen sokan panaszkodnak rá, de már régebben is voltak vele gondok, ha csak időszakonként is. Én már rég átálltam más szerverre, mert egyáltalán nem megbízható ez a magyarországi.
-
válasz
pethYeti #33990 üzenetére
Normál esetben azt mondanám, hogy hiányzik a kulcs, de most valószínűleg csak a magyar szerverrel van a gond, mint mindig. Synaptic csomagkezelő -> Beállítások -> Tárolók -> Ubuntu szoftverek fül, a Letöltés innen:-nél állítsad át valami másra. Ez lehet a Fő kiszolgáló is, de az Egyébre kattintva válogathatsz kedvedre. Utána nyomass egy csomagtároló információ frissítést a Frissítés gombra kattintva.
Ha nem múlt volna el a probléma, akkor mondok rá más megoldást. -
válasz
pethYeti #33973 üzenetére
Alt+F2 -> gconf-editor
Ha a /apps/metacity/general/compositing_manager be van pipálva, akkor az árnyék érthető.
De nyugodtan ellenőrizd, a Rendszerfigyelőben rákereshetsz a compizra (kezd el gépelni a nevét, és ráugrik ha van ilyen), ha nem fut, akkor tutira nem fut (helyette a metacity-t megtalálhatod). -
válasz
pethYeti #33971 üzenetére
Jah, valóban nem jó így még, próbáld ezt:
törölve
Illetve így meg megint nem jó más okból.
Így lesz a jó:sh -c "metacity --replace & sh -c 'sleep 3s ; java -Xmx1024M -Xms512M -cp /home/pethy/Minecraft/minecraft.jar net.minecraft.LauncherFrame ; compiz --replace'"
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pethYeti #33967 üzenetére
De az átváltás Metacity-re, majd Compizra, az megvolt? Akkor esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy az indítóparancsot így írod be:
sh -c "indítóparancs"
Esetleg az sem árt, ha pár másodperc késleltetés van, hogy ne egyszerre váltson meg induljon.
metacity --replace & sleep 3s ; indítóparancs ; compiz --replace -
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
pethYeti #33922 üzenetére
Hát akkor nemtudom. Nekem fentvan a sima stable, beírtam az általad javasolt parancsokat, de nincs pl. jójátéknál java. Mondjuk fura, mert a főoldalnál eltűnik a kis rész, ami írná, hogy nincs java, viszont a felugró ablak maga már szürke.
Megnéztem még egyszer, biztos ami biztos:
/opt/google/chrome/plugins$ sudo ln -s /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.21/jre/lib/i386/libnpjp2.so
ln: ”./libnpjp2.so” szimbolikus link létrehozása: A fájl már létezikÉs nemjó. Sőt, így már maga a jótáték be sem töltődik bejelentkezés után.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pethYeti #33853 üzenetére
Mi a bajod a /media/data csatolási ponttal? Gondolom Nautilusban rákattintottál és automatikusan odacsatolta, ahogy kell. A /media alá csatolódik ilyenkor minden, ha van, akkor a címkéje szerint (ez gondolom data volt nálad).
Nem ajánlott fel zárt meghajtót telepítésre véletlen? Esetleg annak telepítésével megszűnhet a villódzási probléma. -
Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.