Aktív témák
-
biker
nagyúr
Kicsit ignorálva lettem, de legalább megkérdem, mitől lehet ez a következő (hasonlóan jártam egyszer, de más hibaüzenettel)
most konkrétan nem indult a gép, ubi 10.04
hiba: 6. mp-ben initram hiba, unable to mount pár mappára, konkrétan a sys, proc, tmp, és nem indul, üzenet: try bootarg.......ezt olyan 20 restart próbára, ha hagytam, akkor 75mp múlva elkezdi az usb-ket egyesével checkolni, 320mp után jut el az usb4. portig, ekkor restart
(hasonló eset másik gépen a grub jelzett hibát, nem indult, ott is initram hibaüzenet jött)
beteszek egy live 10.04 lemezt, elindítom, látom, a lemezen fent van minden, amit előtte nem talált (sbin mappát hiányolta)
restart, lemez ki, gyári ubuntu ELINDUL(!) és felajánlja a lemez javítást, javítás F-el, kiírja a /tmp mappát javítja, majd restartol, és működik, 4x restartoltam azóta, pörög mint gép
wtf?
-
Brutforsz
senior tag
Törölt panelt nem lehet helyreállítani, az összes beállítása (a kisalkalmazásokéval együtt) elvész - erre fel is hívja a figyelmet a törlési szándék megerősítését kérő ablak.
Az eredeti - alapértelmezett - felállást viszont vissza tudod állítani úgy, hogy nullázod a panel beállításait, majd azt újraindítva a defaultra állítja be magát; ennek a legegyszerűbb módja:
gconftool-2 --recursive-unset /apps/panel && killall gnome-panel
Érdemes kipróbálnod a panel zárolását, szerintem törlés ellen is véd:
gconftool-2 --type bool --set /apps/panel/global/locked_down true && killall gnome-panel
-
Brutforsz
senior tag
Te sehogy, én arra gondoltam, hogy a kérdéses rendszer előtt ül valaki telefonnal a kezében utasításaidra várva. Ha ő megteszi azokat, amiket javasoltam - tehát vagy Alt+F2, majd az indítandó program neve, vagy az alsó panelen jobbklikk és elem hozzáadása (mondjuk legyen ez az elem a főmenü) - akkor utána el tudja indítani azokat a programokat, amik szükségesek akár a távsegítséghez, akár a munkavégzéshez.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Na ne!
Nézd meg winnyózzal, de nem az lesz a baja.
Nem kell esetleg felprogramozni? (Vonalkódokkal lehet általában.)
Ja, meg ha Y kábeles, akkor annak PS2 billentyűzet is kell! Legalábbis a Symbol LSxxxx és az IT3800 -ak, amiket közelebbről ismertem, mind igényelték PS2-es kábellel+setuppal, hogy legyen rajtuk billentyűzet is.http://www.barcode-manufacturer.com/barcode_scanner/ccd_laser/ts-4500b.html
Oldal alján hasznos linkek, de szerintem ezt adták hozzás CD-n vagy papíron is...[ Szerkesztve ]
-
-
-
biker
nagyúr
erre valaki?
vonalkód olvasó -
Ha a desktop telepítővel lett telepítve, akkor aligha lehet úgy hibás a telepítés, hogy csomagok hiányoznak belőle, mivel egy kész lemezképet használ. De azért ha Ubunturól van szó, akkor ellenőrizd, hogy a language-selector-gnome csomag telepítve van-e, ha igen, akkor a leírt paranccsal indíthatod is.
-
szeva000
addikt
cserélj usb kábelt...és ne egy gagyira.
Tegnap hasonló történt velem.Win7 alatt a gyári usb3.0-ás kábel tökéletes volt a PCI-E 3.0-ás kártyán is.Vettem egy hosszabb occsó 3.0-ás kábelt...winyó bedug...formázatlannak látta a win...de nekem meg a linux látta
nah erre varrj gombot
Uhogy megmaradtam egyenlőre a gyári usb kábelnél,mert azzal mindenhol jó. -
Az X1600-at nem támogatja az fglrx, csakis a HD szériákat. Neked is - merthogy nekem is ilyenem van a notiban - csak a nyílt driverrel megy a cucc. Azt megpróbálhatod frissíteni a xorg-edgers tároló felvételével (ppa:xorg-edgers/ppa), érdemes az újabb kernelt is telepíteni.
Amúgy kedvet kaptam, van S-Video kimenetem, ránézek, hogy milyen képet ad (ha találok hozzá kábelt is). -
-
Vladi
nagyúr
Régebben úgy volt, hogy ugyan azt a struktúrát használta mindkét rendszeren. Úgyhogy linux alatt csak elérhetővé kellett tenni a mappát és belinkelni a /home megfelelő helyére. Hogy pontosan hová, azt majd megnézed win és linux alatt is. ln -s /utvonal1 /utvonal2 és kész.
(#30967) Kendek :
Bezáró gomba bal oldalt. Ezt a fanatikus ubuntistát...
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Idézem az oldalról:
IMPORTANT FILES AND DIRECTORIES
File/Directory Purpose
/opt/lampp/bin/ The XAMPP commands home. /opt/lampp/bin/mysql calls for example the MySQL monitor.
/opt/lampp/htdocs/ The Apache DocumentRoot directory.
/opt/lampp/etc/httpd.conf The Apache configuration file.
/opt/lampp/etc/my.cnf The MySQL configuration file.
/opt/lampp/etc/php.ini The PHP configuration file.
/opt/lampp/etc/proftpd.conf The ProFTPD configuration file. (since 0.9.5)
/opt/lampp/phpmyadmin/config.inc.php The phpMyAdmin configuration file.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
ok, megvan, a /opt/lampp/htdocs mappát chownal magamévá tettem, ide már így tudok másolni, és megy a php és mysql is.
azért elég nyögvenyelős így
ntomka: mondjuk az a baj, hogy úgy kell kitalálni, hova pakolhatok fileokat, no manual info, és a mappa is fejtörést okozott, és stb
[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
"mint írtam, a chmod lefut, hiba nélkül, és továbbra sincs jogom"
én ilyet sehol sem láttam leírva...
de most akkor jól értem, hogy nem állítodnak be a mappa jogosultságai? vagyis sudo chmod 755 /var/www parancs ellenére nem drwxr-xr-x jogosultsága van a /var/www könyvtárnak, root tulajjal?
-
-
ntomka
nagyúr
Ilyen kártyát nem, nekem szerencsére a legtámogatottabb kártyám van (winfast tv2000 xp). Ez is egy olyan hardverelem, amiből nagyon nem mindegy, mit vesz az ember, mert még windows alatt is csak a szívás lehet vele.
Szerintem ha ott a gép, rakd fel a tvtimeot (ez a legjobb tv alkalmazás linuxra). Ha azzal működésre lehet bírni, akkor egy felvevő alkalmazást is biztos találni fogsz hozzá.Amúgy nem mindegy, ha nem működik? Túl sokáig a DVB-T miatt nem fog analóg TV-t nézni már...
[ Szerkesztve ]
-
Atapi
senior tag
-
az se sok, terminálba: pppoeconf majd enter > enter > enter (jó vindózos szokás szerint
, majd user/pass páros és már megy is.Vagy grafikusan, Internet és hálózatok
-
törölt tag
nekem pl. a Logitech Quick Cam C120 tökéletesen működik, jó a képe és nagyon jó a fényereje.
-
Brutforsz
senior tag
Az a baj, hogy a leírás már több, mint fél éves, ez az Ubuntunál rengeteg időnek számít, számos alap dolog megváltozhatott, például – ha jól tudom – Lucidban alapból már nincsen xorg.conf sem, ez rengeteg korábbi útmutató használatát nehezíti (legalábbis olyan értelemben, hogy először létre kell hozatni).
Lehet, hogy csak más néven van nálad a végrehajtandó állomány; én ilyenkor úgy szoktam eljárni, hogy Alt+F2 ablakban elkezdem beírkálni a lehetséges neveket, s amikor olyanra egészíti ki, ami megfelelőnek látszik, akkor elényomom a gksu-t. (Most láttam egy helyen, hogy volt, ahol elé kellett tenni például azt, hogy fujitsu_)
-
Próbáld ki Live módban, aztán meglátod, hogy hogyan megy a netbookon. De akár a normál desktop rendszert is felnyomhatod, az is nagyszerűen muzsikál. Amúgy nem tom milyen netbookod van, de a hagyományos, 945GSE chipseteseken nagyszerűen megy, nekem is ilyen van (Wind U100).
(#26065) Robyka: nem, az uccsót a /home-ra állítsad be akkor. De bőven elég lesz a rendszernek 20 GB is, mert egyébként is csak üresen fog tátongani. Például nekem 30 GB, abból szabad 24,3...
A 270 GB-osat meg lehet majd később is beállítani, hogy auto csatolódjon valahova, most ne foglalkozz vele.[ Szerkesztve ]
-
Ha a grub loadernel alt le, akkor a kovetkezo segithet:
Attol fuggoen, hogy volt-e /boot particiod:
ls / vagy ls /boot
keress egy szimpatikus vmlinuz initram parost es toltsd be
linux /vmlinuz-verzio root=/dev/sda1 (lehey sda2, sdb...)
initrd /initrd-verzio
bootHa single-t akarsz, akkor a linux sor vegere keruljon egy nagy S
Ha elindult rakd rendbe a grubot. Remelem az update-grub segiteni fog.
Ha nem a grub loadernel alt meg, akkor ird meg, hogy pontosan mi van a kepen (fenykep egyszerubb )
Szerk: Ha wubi, akkor a root-ot szedd ki a grub.conf-bol:
cat grub/menu.lst vagy grub/grub.conf vagy /boot/grub/menu.lst...
[ Szerkesztve ]
-
Ha elolvasod a kernel uzenetet, akkor egyertelmu a hiba.
Ramdisk utani sorban:
uncompression error
Egyszeru verzio: szedd le az adott kernelt es telepitsd ujra. Mieleott telepitened gyozodj meg rola, hogy az adott verzio initramfs es vmlinuz allomanyait letorolte a remove.
Az initramfs-t lehet ujra generalni.
Esetleg erdemes megnezni, hogy milyen parametereket ad a grub a regi es az uj kernelnek, kieemlten a root= opciora figyelj. esetleg probald bootolasnal root=/dev/sda1 -vel.
-
"...a GRUB menüben, az első menüponton e gomb (edit), aztán a kernel kezdetű sor végét módosítani ro helyett rw, és init=/bin/bash paramétert beírni, Enter-rel elfogadtatni, utána b gomb (boot) és már indul is..."
Ez root access, meg tudod változtatni a usered jelszavát.
[ Szerkesztve ]
-
rtom
senior tag
Olvasnivaló:
Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Akciókamerák
- Politika
- A mobilos gaming aranykorát ígéri a Red Magic 10 Pro különkiadása
- Bestbuy játékok
- Delta Force (2024)
- Ukrajnai háború
- Videós, mozgóképes topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!