- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Vírus a gépben!
- Crypto Trade
- Milyen program, ami...?
- Az Apple szerint a briteknek nem kellene piszkálni a mobilos böngészők piacát
Aktív témák
-
törölt tag
ubi alatt van boot manager (most nem tudom a pontos nevét a csomagnak fejből) progi, azzal be tudod állítani, hogy legyen-e grub választóképernyő. de amúgy szerintem az is működik, ha simán letörlöd (mondjk gparted-del) a mandrivát és utána frissíted a grub beállításait (sudo update-grub), akkor szerintem nem fogja bedobni a választóképernyőt, mivel csak egy rendszered van.
egyébként meg ha ilyen sok helyed van a root partíción, akkor érdemesebb az új rendszerekkel próbálkozáskor inkább egy virtualbox-ban telepíteni, az nem befolyásolja a rendszered, és egy gombbal megszabadulhatsz a guest rendszertől -
RBJ
addikt
Már csak annyit kellene még megoldanom, hogy elinduláskor ne jöjjön be a választási képernyő hanem egyből az ubi induljon. a mandirva m megfeküdt meg nem is érdekel.
-
RBJ
addikt
No sikerült ez alapján.[link]
nagy kő esett le. phűű.
imádom az ubit. -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #38393 üzenetére
utána néztem gparted el 99 százalék, hogy a sda1 en van az ubi. a többi kínai amit irtál
[link]
ez alapján csinálom mégis a második parancsnál ezt kapom /mount –bind /dev /mnt/dev /
root@ubuntu:/home/ubuntu# mount –bind /dev /mnt/dev
Usage: mount -V : print version
mount -h : print this help
mount : list mounted filesystems
mount -l : idem, including volume labels
So far the informational part. Next the mounting.
The command is `mount [-t fstype] something somewhere'.
Details found in /etc/fstab may be omitted.
mount -a [-t|-O] ... : mount all stuff from /etc/fstab
mount device : mount device at the known place
mount directory : mount known device here
mount -t type dev dir : ordinary mount command
Note that one does not really mount a device, one mounts
a filesystem (of the given type) found on the device.
One can also mount an already visible directory tree elsewhere:
mount --bind olddir newdir
or move a subtree:
mount --move olddir newdir
One can change the type of mount containing the directory dir:
mount --make-shared dir
mount --make-slave dir
mount --make-private dir
mount --make-unbindable dir
One can change the type of all the mounts in a mount subtree
containing the directory dir:
mount --make-rshared dir
mount --make-rslave dir
mount --make-rprivate dir
mount --make-runbindable dir
A device can be given by name, say /dev/hda1 or /dev/cdrom,
or by label, using -L label or by uuid, using -U uuid .
Other options: [-nfFrsvw] [-o options] [-p passwdfd].
For many more details, say man 8 mount .
root@ubuntu:/home/ubuntu#[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 25586 205518521 83 Linux
/dev/sda2 25587 38914 107051335 5 Extended
/dev/sda5 25587 27154 12594928+ 83 Linux
/dev/sda6 38523 38914 3139584 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda7 27155 27663 4088511 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda8 27664 38522 87224886 83 Linuxey van a sudo fdisk -l parancsra.
melyik lehet az ubi. en azt hittem hogy a sda1 en van de mivel arr=l boot ol ami mandriva. -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #38390 üzenetére
nem találtam nem is érdekel más linux foleg mostmár tényleg nagyon jó az ubi csak hát mindig a kíváncsiság az emberben. Nem lenne rossz a mandri de kínek van kedve újra tanulni mindent.
most jut eszembe a nagy viharban elfelejtettem,hogy az asszony netbookján is ubi van irány arra és kész a pendrive. -
Atapi
senior tag
korábban írták, hogy grub 1-t telepít a mandriva, az pedig még nem kezeli az ext4 fájlrendszert. szóval csak akkor kapod vissza az ubidat, ha egy grub2-t felpakolsz. ehhez találsz millió leírást google-lal, még itt a topicban is le lett már írva, hogyan lehet livecd-vel megoldani, de szerintem mandriva alól is biztosan lehet valahogyan.
-
Balazuz
tag
-
RBJ
addikt
Na a gparted el meglestem a dolgot. mentettem elvileg képet de sajna nem lelem.
kettő dolog van
/dev/sda1 ext4 196 Gb ebből 24.2Gb foglalt szerintem ez az ubis
/dev/sd2 extended 102.09Gb ez mag a mandri.Na hogyan varázsoljam vissza, hogy ubi induljon.
[ Szerkesztve ]
-
Balazuz
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Az Evolution-nal nem tudom szinkronizáltatni az Ubuntu One-ban tárolt Kontaktaimat.
Az Ubuntu One Control Panel, Services fülén engedélyezve van a Contactc Sync és települt a desktopcouch is.Esetleg lehet köze a működésképtelenségnek a kulcstartóhoz (System/Preferences/Passwords and Encryption Keys)?
Mintha azt piszkáltam volna, mielőtt az Kontakjaimat szinkronizálni szerettem volna.
A fájl szinkronizáció működik és Ubuntu 11.04 Natty-t használok. -
sellerbuyer
őstag
Ha valaki Ubuntu 10.04-en Webmin+Virtualmin+Usermin-t használ Dovecot POP3-al, ProFTPD-vel és tudna esetleg egy kicsit segíteni, hálás lennék, ha megkeresne priviben.
Előre is nagyon köszönöm!
-
törölt tag
ahogy elnézem a Mandrivát, az még grub1-et használ (hacsak nem a bétát tetted fel), szóval az lenne az igazi, ha egy ubuntus live lemezről újratennéd a grub-ot. rémlik valami olyasmi, hogy a grub1 nem támogat valamit, és többek közt ezért is váltottak már elég sok disztróban új kiadásra. azért ubuntusról, mert az a grub2-t teszi fel, míg a mandriva lemezen csak a grub1 van.
a rendszerbetöltésnek ezeket a beállításait ne babráld inkább, mert nem arra vonatkoznak, amire kellene. csak a grub helyét adják meg, de az egy konfigurációs fájlban van megadva, hogy melyik partíción mi van. persze ezt is lehet szerkeszteni, csak most nem elmlékszem, hogy hol van pontosan. menu.lst a neve amúgy, abban vannak a bootolható rendszerek leírva. ha csak ez a kettő van a gépen, akkor gyaníthatóan sd1-en van az ubuntu és sda2-n meg a mandriva jelenleg.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget ajánlani az Ubuntu rendszer használatához - elsősorban kezdők, de haladók számára is ->
-
RBJ
addikt
válasz
#16820480 #38374 üzenetére
rendszerbetöltés beállításnál találtam olyat , hogy rendszerindítási eszköz.
itt elsődleges /dev/sda
ha átállítom mondjuk sd1 vagy 5 re tán az ubi patriciója lenne csak tudnám melyik az.
meg van olyan is hogy indítási menűk
linux-nonfb (/boot/vmlinuz)
*linux(boot/vmliuz)
failsafe (boot/vmlinuz)lehet itten egy új bejegyzéssel előlehetne varázsolni az idításnál a megfelelő grub ot ?
-
törölt tag
ez csak grub kérdés. azért lett "elsődleges", mert a mandriva is feltette a sajátját. a bootloader pedig olyan, mint a hegylakó, csak egy maradhat
a lényeg, hogy fel kellene ajánlja, hogy melyik rendszert szeretnéd, de ha mégsem, akkor meg kell keresni, hogy a bootolást hol tudod állítani mandriva alatt, és ott a menu timeout-ot átállítani valami magasabb számra (hány másodpercig mutassa a menüt).
ha máshogy nem, akkor esetleg érdemes egy grub1 vagy grub2 manuális konfigurálásti leírást megnézni (attól függően, hogy melyiket használja az a rendszer), hogy melyik fájlban kell kézzel átírni ezt a timeout-ot.
végül ha minden kötél szakad, akkod egy grub live lemezről újra lehet telepíteni az ubuntus bootloadert, ez sem nehéz, van hozzá temérdek leírás.a fájlok másolása csak jogosultság kérdése, próbálj meg adminként nyitni egy fájlböngészőt (alt+f2, gksu nautilus), ilyenkor tudod másolni, viszont ha betetted őket mandriva alá, akkor birtokba is kell venni őket (parancssorba): sudo chown -R 'felhasználóneved' /elérési/útvonal/a/könyvtárhoz/amiben/vannak
-
haris
őstag
válasz
Magnum_ #38358 üzenetére
Szerintem csak óvatosan azzal a netbookkal.
Épp a minap volt itt a PH!-n az 1.2 MeeGo tesztje.
Ez még rendben is van, Asus marketing, viszont a tesztgépet az Asus Mo adta a teszthez, ami természetesen nem a z X101. Vajon miért nem? Féltek, hogy netán egy alapos vizsgálódás rávilágít olyan kis sandaságokra, mint amit anno pont Asus művelt az eee700 2G surf-nél.Valaki nemrég felvetette, hogy vajon cserélhető-e az X101 SSD-je, hisz a specifikációk szerint SATA-s...
Nem lehet-e, hogy alaplapra forrasztott nehogy a júzer jól járjon. Mert ha (akár a gari elvesztése árán is) cserélhető lenne, akkor egy 64GB SSD + egy X101 igen megérné.És most elnézést mindenkitől, aki úgy érzi belemásztam a lelkébe.
Csak hangosan gondolkodtamJa, hogy a kérdésre is válaszoljak:
Én 4GB -os USB kulcsról használok NetbookRemixet 1Gb Casperrel, egy eee 2Gsurf ön. (ugye megvan már miért vagyok ilyen pesszimista)
Szerintem feltelepítve sem lenne több.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Sziasztok
Van most nálam egy elég régi Asus laptop, néhány hétig ezt használom, amíg meg nem lesznek az új alkatrészek az asztaliba. Win XP van rajta, de elég döcögős már netezésre is, már a 480p youtube videók is akadnak. Gondoltam telepítenék a win mellé egy Ubuntut, hátha jobb lesz.
Kérdésem, hogy érdemes-e ezzel szórakozni és melyik verzióval próbálkozzak? Mehet a legújabb is vagy valami régebbi inkább?System Manufacturer: ASUSTEK
System Model: A2H/L
BIOS: Award Medallion BIOS v6.0
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz
Memory: 496MB RAM
Page File: 485MB used, 1976MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit UnicodeDisplay Devices
---------------
Card name: SiS M650_651_650_740
Manufacturer: SiS
Chip type: SiS M650 Rev 00
DAC type: Internal
Device Key: Enum\PCI\VEN_1039&DEV_6325&SUBSYS_16121043&REV_00
Display Memory: 16.0 MB
Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Alapértelmezett monitor
Monitor Max Res:
Driver Name: SiSGRV.dll
Driver Version: 6.14.0010.2160 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 5/8/2003 09:05:02, 1058432 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
VDD: n/a
Mini VDD: sisgrp.sys
Mini VDD Date: 5/8/2003 09:05:02, 390144 bytes
Device Identifier: {D7B71ED9-2065-11CF-837B-1836A1C2CB35}
Vendor ID: 0x1039
Device ID: 0x6325
SubSys ID: 0x16121043
Revision ID: 0x0000
Revision ID: 0x0000
Video Accel: ModeMPEG2_D ModeMPEG2_C ModeMPEG2_A ModeMPEG1_A
Deinterlace Caps: {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YV12,0x32315659) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
Registry: OK
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled
DDraw Test Result: Not run
D3D7 Test Result: Not run
D3D8 Test Result: Not run
D3D9 Test Result: Not run -
RBJ
addikt
Csokolom.
Nagy a baj. feltettem a mandriva 2011 t ubi mellé próba képen és belőtt a káosz.
Dual os t képzeltem el és nem jött össze. Mikor boot ol a gép sajna a mandriva nak leválasztott patrició elsődleges lett és még a lehetőséget se kinálja fel, hogy válaszak ubi vagy mandirva között.
Még az is érdekes, hogy látja a mandriva a másik patriciot, sőt a könyvtárakat de a benne levő tartalmakat már nem tudom átmenteni a mandrivára.
Megoldható, hogy boot kor mindkét rendszerem elérhető legyen és válaszhassak, hogy melyiket szeretném használni ? -
aag
őstag
válasz
kovaax #38366 üzenetére
Értem én, de mégse értem. Mi a baja például az Ubuntuval az Asusnak? Rárakhatná azt is a Meego helyett. Ugyanannyiba kerülne neki. Vagyis semmibe sem. Akkor meg miért nem a sokkal jobbat részesíti előnyben? Ilyenkor az ember valami észérvet keres. Mert nehéz elhinni, hogy nincsen.
-
kovaax
őstag
Ne legyetek már ennyire naívak! Azért árulnak ilyen sehogyse felrakott linuxszal laptopot, hogy a nagyon árérzékeny vevő is tudjon venni magának laptopot, amire úgyis lopott vindózert fog felrakni. Szóval a linux a kiskapu, amivel ki lehet játszani azt, hogy nem lehet oprendszer nélkül eladni gépet.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #38364 üzenetére
Megoldódott a probléma:
Kapcsolódási pontnak nem volt / megadva a meghajtónál, ezt nem vettem észre.
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok!
S.O.S. helpre lenne szükségem:
Ubuntu 10.04.3 LTS telepítéskor megáll az Ubuntu feliratnál és megy a töltősáv, de nem történik semmi. Hibaüzenet: unable to open '/dev/sda', tehát nem látja a hdd-t.
Egyetlen 320GB-os Sata HDD van a gépben, BIOS is látja és most jön a lényeg: 11.04-et már telepítettem rá pár napja, majd a fent említett 10.04.3 is felment rá elsőre gond nélkül (kiderült, hogy ez a verzió kell nekem), aztán összefosta magát. Gondoltam, újrarakom, de nem akar települni, mert nem látja a vinyót.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
válasz
Magnum_ #38358 üzenetére
Egy ubi 10.10-et javaslok rá. Leszedni mindent ami felsleges, akkor kb 3,5-3,7GB helyet foglal el működés közben. Tehát a 8GB-ból még marad hely munkára. De vehetsz bele egy 32GB-os Flash-kártyát is, és akkor azon lehetnek a letöltések, meg ilyesmik.
-
Laybee
őstag
válasz
Magnum_ #38358 üzenetére
Épp nálam is ez aktuális, nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra. Én nem nagyon találtam meg a netbookos verziót, de ha felmenne rá, akkor nekem a 10.10-es netbook verzió kellene. Vagy valamelyik LinuxMint. Ki mit javasol?
Jah azt tudni kell, 1 giga ram és 8giga ssd, van benne.
Az SSD miatt érdemes optimalizálni az Ubuntut? Gondolok itt elsősorban a böngésző cache-ra. Van benne microsd foglalat és arra irányítanám ezeket, ez rossz ötlet? -
Magnum_
nagyúr
sziasztok. szeretnék barátnőmnek egy ilyen netbugot, ha nem válna be a meego, akkor ubi netbook remix menne rá. Az telepítve mekkora helyet foglal?
ill. fontos lenne, hogy java programok (Apeh bevallások) menjenek rajta.előre is köszi.
-
Siriusb
veterán
-
Richter36
őstag
Sziasztok!
Erre esetleg valaki tud megoldást? -
-
Nova96
őstag
Üdv ismerősöm a gépére vissza szeretné tenni az xp-t de nem tudja nem kell valamit csinálni hogy vissza lehessen tenni?
-
-
Sziasztok,
A telefonomban lévő SD kártya egyik napról a másikra megadta magát.
Nem ismeri fel semmi. A linux látja valamennyire, de kb annyit mond, hogy egy formázatlan media. A windowsos eszközkelő még annyit se.Próbáltam fdisk -l parancsot, de nem ad vissza semmit illetve dd-vel adatokat menteni, de az sem jött össze, bár itt lehet, hogy én vagyok még a béna, mert annyira nem ismerem még a dd-t.
Van rá vmi esély, hogy némi adatot vissza szipkázzak róla valahogyan?
Esetleg kockáztassam meg a formázást és utána már talán vmilyen windows-os progi megoldja?üdv: sonar
[ Szerkesztve ]
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #38339 üzenetére
épp azért kellett a rendszert költöztetni, mert az a vinyó ment el tőlem, tehát már nincs meg. a pluszban kapcsolt partíciók utólag, csak tárolásra használt dolgok voltak, tehát a rendszer és a home egyben volt.
viszont most csináltam egy próbát: létrehoztam egy új felhasználót ngabor2 néven, és annak a könyvtárába se tud belépni...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
ngabor2 #38338 üzenetére
Viszont ha több partícióból áll a rendszer, akkor az x kapcsoló miatt a gyökérre csatolt tartalmán kívül mindent kihagy. Ez nem ideális, ezért szerencsésebb akkor is az rsync használata, ahol meglehet adni kivételezendő elemeket.
Az átmásolt rendszered nem egyezik meg azzal amiből másoltad, ez teljesen világos, különben nem léptek volna fel a problémák. Javaslom, hogy még egyszer hajtsd végre a rendszer másolását, de ezúttal úgy, ahogy javasoltam. Nem muszáj formáznod a partíciót, de csapj hozzá egy --delete kapcsolót is. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #38336 üzenetére
rootként megy a bash, 755 jogosultsággal. a /home/ngabor megvan, ngabor.ngabor tulajdonossal, 755-ös jogosultsággal.
így, cp -ax-szel már másoltam át rendszert. az x a /proc, /dev, /sys miatt kell, bár nem működő rendszer alatt ott nincs semmi, tehát tényleg felesleges. a mv nem változtat elvileg a jogosultságokon.
-
TakkerX
aktív tag
nem ubuntu, de sztem initscriptnek mind1, szóval megkérdezem.
Akarok több mpd daemont kezelni, ha szükséges a szokásos formában:
/etc/rc.d/mpd1
/etc/rc.d/mpd2
.
.
stb.a kérdés annyi, hogy jó-e így?
cat /etc/rc.d/mpd1
#!/bin/bash
. /etc/rc.conf
. /etc/rc.d/functions
case "$1" in
start)
stat_busy "Starting Music Player Daemon_1"
[ ! -d /var/run/mpd ] && install -d -g 45 -o 45 /var/run/mpd
/usr/bin/mpd /root/mpd/mpd1.conf &> /dev/null
if [ $? -gt 0 ]; then
stat_fail
else
add_daemon mpd1
stat_done
fi
;;
stop)
stat_busy "Stopping Music Player Daemon_1"
/usr/bin/mpd --kill /root/mpd/mpd1.conf &> /dev/null
if [ $? -gt 0 ]; then
stat_fail
else
rm_daemon mpd1
stat_done
fi
;;
restart)
$0 stop
sleep 1
$0 start
;;
*)
echo "usage: $0 {start|stop|restart}"
esac
exit 0működni úgy néz ki, hogy működik, ami érdeklen, hogy ez a rész így ok-e vagy egyáltalán meg kell-e különböztetni, hogy mpd1,mpd2 stb. vagy mindegyikben hagyhatom simán az "mpd"-t?
else
add_daemon mpd1
stat_done
fi
------------------------------------
else
rm_daemon mpd1
stat_done
fi[ Szerkesztve ]
-
válasz
ngabor2 #38335 üzenetére
Ha a régi rendszer több partícióból állt, akkor az X kapcsolónak nincsenek jótékony hatásai, és amúgy is teljesen felesleges ebben a helyzetben.
Legközelebb javaslom használd a
sudo rsync -a /mnt/old/ /mnt/new
parancsot, pontosan ebben a formában.A hibaüzenetek szerint nem létezik a saját könyvtárad vagy nincs jogod belelépni, illetve nincs futtathatónak jelölve a /bin/bash fájl. Ezek szerint viszont teljesen ellett cseszve a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #38333 üzenetére
a költöztetés úgy történt, hogy live rendszert bootoltam, mountoltam a régi (/mnt/old) és a cél (/mnt/new) partíciókat, majd cp -ax /mnt/old /mnt/new/ parancsot. így egy filerendszerről, minden jogosultsággal együtt átmásolódott minden. viszont így az új partíción egy /old kt-ba tett mindent, onnan egy mv * .. paranccsal mindent kimozgattam a helyére, a /-be (továbbra is live rendszer alól természetesen, nem a működő rendszerről).
tippre valamiféle jogosultsági problémák lehetnek, de a home jogosultságai jók egy másik, működő rendszerrel összehasonlítva.
a grubos választ köszi, működik
-
válasz
ngabor2 #38331 üzenetére
a rendszerköltöztetés cp -ax-szel történt, majd, mivel sikerült 1 könyvtárba betenni a6 új / helyett, ezért egy kapcsoók nélküli
Itt hiba lehet az x kapcsoló, valamint a mondat másik fele, amit nem is értettem meg teljesen./etc/default/grub -> kommenteld ki ezt a sort:
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
majd futtass egy
sudo update-grub
parancsot.(#38332) pethYeti: Nem érdemes sehogy sem megadni, amit alapból betesz telepítésnél a helyére ikont, azzal rendben el kell indulnia. Ha kézzel hozol létre ikont, akkor pedig használd hozzá a krusader parancsot.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
van egy kis problémám. van egy beállított lucid-om, amit át kellett költöztetni egy másik vinyóra. azóta nem tudok belépni, csak rootként, de a wlan ott se működik.
ha saját néven akarok belépni, akkor azt mondja, hogy
Unable to cd to '/home/ngabor'
ha su-val lépek be, akkor:
Cannot execute /bin/bash: Permission denied
a rendszerköltöztetés cp -ax-szel történt, majd, mivel sikerült 1 könyvtárba betenni a6 új / helyett, ezért egy kapcsoók nélküli
mv * ..
is volt, majd a szokásos, itt többször leírt chroot-os megoldással lett ismét bootolhatóvá tenni (/proc, /dev, /sys mountolva --bind kapcsolóval, az új root a /mnt-be csatolva, chroot, majd grub-install /dev/sda, végül update-grub).
hol rontottam el, illetve hogyan hozhatom helyre?
pótkérdés: hol lehet beállítani a grubot, hogy bootkor megjelenítse a menüt? az összes grubhoz tartozó file-t átnéztem, de nem találom. régen tudtam, hogy mindent a /boot/grub/menu.cfg-ben kellett állítani, most meg szét van szórva minden 25-fele
[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
Hátha tud valaki segíteni.
Felraktam gnome alá a krusadert. De minden indításnál a /home/user/%i fület megnyitja, ami persze nem csoda hogy nem létezik. Már töröltem a beállításokat is de 0-ról is ezt írja.
Valami ötlet?
-
Iginotus
addikt
Van egy kicsi gondom, updatelni akartam a már instalált programokat ubuntu 11.04 alatt és bármit akarok updatelni ezt kapom. Ez a gforge valami miatt behal holott nem is öt updatelem. Akkor most mi lehet? Ennek a gforge.nak van valami köze as proftphez, de a pro ftp jól megy. Szóval ott nincs hiba csak ebben. A hibaüzi.
Ha valakinek van tippje mit tegyek szóljon ne tartsa magábanSetting up gforge-shell-postgresql (5.0.2-5) ...
Calculating defaults
Reading defaults from /etc/fusionforge/fusionforge.conf
Creating /etc/fusionforge/fusionforge.conf
SSL Disabled
Creating /etc/gforge/httpd.conf
Creating /etc/gforge/httpd.secrets
Creating /etc/gforge/local.inc
Creating other includes
Installing chroot environnement at /var/lib/gforge/chroot
............................
cp: cannot stat `/lib/libgcc_s*': No such file or directory
dpkg: error processing gforge-shell-postgresql (--configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
dpkg: dependency problems prevent configuration of gforge-ftp-proftpd:
gforge-ftp-proftpd depends on gforge-shell-postgresql | gforge-shell; however:
Package gforge-shell-postgresql is not configured yet.
Package gforge-shell is not installed.
Package gforge-shell-postgresql which provides gforge-shell is not configured yet.
dpkg: error processing gforge-ftp-proftpd (--configure):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
gforge-shell-postgresql
gforge-ftp-proftpd
Reading package lists...
Building dependency tree...
Reading state information...
The following packages were automatically installed and are no longer required:
linux-headers-2.6.38-8 linux-headers-2.6.38-8-generic
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
Suggested packages:
unrar poppler-data
The following packages will be upgraded:
evince
1 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 64 not upgraded.
2 not fully installed or removed.
Need to get 0 B/183 kB of archives.
After this operation, 0 B of additional disk space will be used.
(Reading database ... 235465 files and directories currently installed.)
Preparing to replace evince 2.32.0-0ubuntu12.1 (using .../evince_2.32.0-0ubuntu12.2_i386.deb) ...
Unpacking replacement evince ...
Processing triggers for libglib2.0-0 ...
Processing triggers for gconf2 ...
Setting up gforge-shell-postgresql (5.0.2-5) ...
Calculating defaults
Reading defaults from /etc/fusionforge/fusionforge.conf
Creating /etc/fusionforge/fusionforge.conf
SSL Disabled
Creating /etc/gforge/httpd.conf
Creating /etc/gforge/httpd.secrets
Creating /etc/gforge/local.inc
Creating other includes
Installing chroot environnement at /var/lib/gforge/chroot
............................
cp: cannot stat `/lib/libgcc_s*': No such file or directory
dpkg: error processing gforge-shell-postgresql (--configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
dpkg: dependency problems prevent configuration of gforge-ftp-proftpd:
gforge-ftp-proftpd depends on gforge-shell-postgresql | gforge-shell; however:
Package gforge-shell-postgresql is not configured yet.
Package gforge-shell is not installed.
Package gforge-shell-postgresql which provides gforge-shell is not configured yet.
dpkg: error processing gforge-ftp-proftpd (--configure):
dependency problems - leaving unconfigured
Setting up evince (2.32.0-0ubuntu12.2) ...
No apport report written because the error message indicates its a followup error from a previous failure.
Errors were encountered while processing:
gforge-shell-postgresql
gforge-ftp-proftpd
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) -
Tamoo
nagyúr
Már kezd kicsit elegem lenni
Hanghíváshoz kellene program windows-os és ubi-s gép között.
Skype: új változatban recseg a hang. Előkerítettem egy régebbi static verziót, azzal nem recseg viszont a szavaknak kb az egyik fele megy csak át... jó esetben. Na meg random bezáródik.
Emphaty+google talk: kegyetlenül szaggat a hang.
Internet egy alap adsl, de amíg windows volt minden tökéletesen ment.
Ötletek? pulseaudio-t nem szivesen pusztítom le, nincs nagy tapasztalatom ezzel ha netalántán elbarmolnék valamit.
Esetleg programra is jöhet valami más alternatíva msn-en kívül, ami elmegy XP-n is és Ubi-n is. -
Richter36
őstag
Sziasztok!
Van egy A4tech x710 egerem, hogyan tudom az oldalsó gombok funkcióit megváltoztatni?
(Ubuntu 11.04) -
törölt tag
válasz
róland #38316 üzenetére
ez szerintem csak annyit jelent, hogy megszoktad. viszont, ami engem zavar benne, hogy megvariálnak mindent, de úgy, hogy nem feltétlenül gondolnak bele a használhatóságba.
péládul a balra átrakott kezelőgombok így a képernyő egyik sarkában sincsenek, remekül megnehezítve az eltalálásokat. a global-menu is rondán néz ki egy nem teljes képernyős ablak esetében, és nem is praktikus, mert külön fel kell egerészni, de ráadásul nem is látszik mindig, így elsőre csak néz az ember, hogy eltűntek a menük... ráadásul ez az eltűnő global-menu is olyan érzést kelt bennem, mintha rafikai bug lenne, mintha fölé kéne vinni az egeret, hogy frissüljön a megjelenítés, és lássak belőle valamit.
aztán am ásik nagy problémám ezek a lencsék. a képernyőn leginkább fókuszban a programokat indító lencsének kellene lenni, erre pedig a legjobb hely a sarok, ahol a panel és a launcher összeér. ide viszont csak egy keresőt tettek, az alkalmazások valahol ott figyelnek lent egy olyan remek szürke ikon személyében, amit első ránézésre nem lehet megkülönböztetni a mellette levő workspace switcher-től és nem is tudom már mi a harmadik. ráadásul ott is elsőre csak néhány alkalmazást lát az ember, nem lehet beállítani, hogy ne a gyakran használtakat tegye ki (nyilván azokat feltolom a launcher-be, hiszen azért van az ott oldalt) és ne is az esetlegesen telepíthetőeket, mert minden alkalommal viszsaáll eredeti nézetre, és ott kell bogarászni a mikróba méretű nyilat, amivel legörgíthetem a teljes aljalmazáslistát. ugyanilyen pozícionálási problémák lehetne az amúgy látványos overlay scrollbar esetében is, hogy nehéz eltalálni, ha az embernek nem egy 5000dpi-s lézeres egere van.
aztán a launcehr pasztell színekben úszó ikonjai is nélkülöznek minden eleganciát, bár ez legalább nem ergonómiai probléma szerencsére, csak simán csúnya.
meg ott vannak az ubuntus indicator-ok, amiknél ugye éppen az lett volna a cél, hogy ne legyen az a rengeteg ikon a sarokban, mert ronda és áttekinthetetlen. namost ezt kde-ben és win7-ben is tökéletesen megoldották, ugyanis a felesleges, nem aktív vagy ritkán használt ikonokat elrejtheted, de megteszi neked a rendszer is automatikusan. ehelyett írtak egy külön indicator-t, ami persze nem kompatibilis az eddigi értesítéskezelővel, fel kell rá külön készíteni az alkalmazásokat, és amellett, hogy persze csak ubuntu alatt használják, még nem is látja el az eredeti célját, mert ugyanúgy ott figyel a network indicator, bluetooth (miértnem vonták ezt össze pl?), hangerőszabályzó, instant messenger, és még hozzá is adtak egy session meg user indicatort, ami eddig nem volt. ráadásul egyes programok (skype, shutter, qq, akármi) nem is integrálódnak bele, hanem jobb esetben saját indicatort (=ikont) kapnak a panelen, rosszabb esetben nem jelennek meg. -
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #38313 üzenetére
én nem vagyok már semmi párti, csak működne valami rendesen
a kde az egy szuper és egységes felület, nagyon okos, és sok beállítási lehetőséggel. csak kicsit erőforrásigényes sajna, plusz mai napig nem mennek rajta szépen a gtk alkalmazások.
a gnome meg éppen működne, csak nincs olyan egységes, a tmázhatósága sokkal kevésbé felhazsnálóbarát (töltsd le magadnak, másolgasd be, és talán menni fog vs. kattints erre a gombra, hoyg válogathass a különféle szép témák közül), nem mennek szépen a qt alkalmazások, és a gnome-shell-t még nem sikerült egy debian alapú kiadásra sem szépen feltenni, a unity meg számomra a megtestesült anti-produktivitás.fradi81: nálam sem akadozik, csak érezhetően pörgeti a gpu-t, melegszik a gép, megy a venti. ez nyáron különösen sarkallatos pont, amikor 40 fok van...
[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
válasz
Speeedfire #38310 üzenetére
OK, ezzel a válaszoddal tudok azonosulni. Valószínűleg fején találtad a szöget.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #38310 üzenetére
ha lenne rajta egy kde, akkor nézhetnék az emberek a szép diavetítést, ami nem sokat hoznak a népszerűségnek sajnos...
-
Speeedfire
félisten
-
aag
őstag
válasz
Speeedfire #38302 üzenetére
Tehát te azt sugallod a válaszoddal, hogy egyfajta terelés van a dologban? Felraknak egy lényegében használhatatlan linuxot rá (amikor nagyon jól használhatót is tehettek volna rá helyette), és így terelik az embereket a windowsz felé?
-
RBJ
addikt
ubuntu s kütyüket vagy tárgyakat hol lehet beszerezni?
-
válasz
kommunism #38303 üzenetére
Ha találsz egy olyan PPA-t amit szeretnél felvenni, akkor az oldalán található információt használva megteheted azt mind a Synapticban grafikusan, mind a terminálban az alábbi formában:
sudo add-apt-repository ppa:nemh/rendszerment
Utána frissítened kell a csomagtároló információkat (sudo apt-get update), majd mehet a kérdéses csomag(ok) telepítése, esetleg a rendszer frissítése.
[ Szerkesztve ]
-
kommunism
aktív tag
Valaki volt olyan kedves hogy megadta a launchpad nevü oldalt. A kérdésem az lenne, hogy lehet e ezt valahogy importálni a szoftverközpontba?
-
Speeedfire
félisten
Kell egy kis marketing nekik is. Pl érdekes mód valami linpus vagy milyen linux van alapból a legtöbb laptopon, amin még grafikus felület sincs. Csoda, hogy mindenki egyből vált win-re?
Így még esélyt sem adnak a linuxnak, arról meg nem is beszélve, hogy így mindenki azt hiszi, hogy a linux karakteres felületű és semmi sem lehet rajta csinálni. -
aag
őstag
(#38298) Speeedfire: Persze, tudom, csak azért az is érdekes, hogy akkor miért pont a MeeGo-t rakták rá, ha van nála jobb ingyenes?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
- SCYROX V6 gamer egér
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...